10 dingen om in de zomer in Zürich te doen

Zürich is geen plaats waar het alleen maar winter is, dus in de zomer zijn de landschappen vol kleuren en geven ze u de gelegenheid om erop uit te trekken en geweldige activiteiten te ondernemen.

Andressa García

Andressa García

12 minuten lezen

10 dingen om in de zomer in Zürich te doen

Zürich | © Bk!do

De bezienswaardigheden van Zürich in de zomer zijn een van de beste ervaringen die u tijdens uw zomerse bezoek kunt opdoen. Enkele van de meest interessante dingen om te doen tijdens deze periode zijn het beklimmen van de Mount First of een tour door de stad.

In de zomer kan elke activiteit gemakkelijk worden opgenomen onder de beste dingen om te zien en te doen in Zürich, omdat het weer dan veel aangenamer is dan in de winter. Bovendien worden de landschappen helemaal kleurrijk met de komst van het warme zomerseizoen.

1. Bezoek de Rijnwatervallen

Excursie naar de Rijnwatervallen| © Albrecht Fietz
Excursie naar de Rijnwatervallen| © Albrecht Fietz

Met vrij warme temperaturen en een aangenaam reisklimaat is een bezoek aan de Rijnwatervallen vanuit Zürich een uitstekende keuze om tijdens de zomer in Zürich te maken, of in ieder geval heel dicht bij de stad. Het mooiste van deze ervaring is dat in de zomer het uitzicht op de watervallen werkelijk prachtig is.

Bovendien kunt u via de wandelpaden rond de watervallen de plek vanuit verschillende gezichtspunten leren kennen. Een groot voordeel van een bezoek aan de watervallen in de zomer is ook dat het park twee uur langer open is dan in de winter. Het gaat een uur eerder open om 8:00 uur en sluit een uur later om 19:00 uur.

Vanaf de noordkant kun je gratis naar binnen, terwijl je voor de uitzichtpunten aan de zuidkant via kasteel Laufen naar binnen moet. Als u de waterval van dichtbij wilt bekijken, kunt u een boottochtje maken en zelfs naar de steen in het midden van de waterval gaan.

Deze plaats staat bekend als Rheinfallfelsen en is beslist het beste uitzichtpunt van de watervallen. Zodra de boot de rots bereikt, is er een kleine plaats waar u van boord kunt gaan en vervolgens via een zeer smalle trap naar de top van de rots kunt klimmen en over de watervallen kunt uitkijken. Onnodig te zeggen dat het uitzicht in de zomer veel beter is en het weer veel mooier.

Boek uw tour naar de Rijnwatervallen

2. Neem de kabelbaan naar de Eerste Berg voor een wandeltocht

Kabelbaan naar Mount First| ©JuanMd
Kabelbaan naar Mount First| ©JuanMd

De First berg is in de winter bedekt met sneeuw en het lijdt geen twijfel dat dit misschien wel een van de top 10 dingen is om in de winter in Zürich te doen. Maar de beste tijd om deze berg te bezoeken is zeker in de zomer. Het weer is veel mooier en je voelt nog de koelte die de winter heeft achtergelaten, zodat je geen last hebt van de hitte tijdens het beklimmen van de berg.

Een andere activiteit die je zeker het beste in de zomer kunt doen is wandelen. Tijdens deze wandeling kunt u een leuk avontuur aangaan naar de kliffen van Tissot, een geweldige plek om uw adrenaline uit te dagen en een hoogte-ervaring op te doen, letterlijk.

Afhankelijk van hoe u besluit de Mount First te bezoeken, op eigen gelegenheid of met een rondleiding door het gebied, raad ik u aan de mogelijkheid te zoeken om op een motor te stappen, wat tot nog meer avonturen op de top van de berg zal leiden.

Ook hier krijg je door het zeer warme en heldere weer een veel duidelijker beeld van het hele landschap, dus ik raad je aan geen tijd te verliezen en zoveel foto's te maken als je wilt. Als je van avontuurlijke fotografie houdt, is dit het moment om het te doen. En voordat je teruggaat, vergeet niet de tokkelbaan te nemen, dat is een van de ervaringen waar je het meest van zult genieten tijdens deze reis.

3. Tour de iconische sites van de stad Zürich

Zürich Oude Stad| © Jörg Vieli
Zürich Oude Stad| © Jörg Vieli

Er is geen betere tijd van het jaar voor sightseeing in Zürich dan de zomer. Het seizoen is hier warm genoeg om je beste zomerkleding tevoorschijn te halen, maar koel genoeg om geen last te hebben van hitte of uitdroging. U kunt zich dus enkele uren wagen aan een wandeling door de stad om haar van binnenuit te leren kennen.

U kunt deze activiteit alleen doen of een gids inhuren die u begeleidt en u rondleidt door de stad. Maar als u op eigen gelegenheid gaat, moet ik u aanraden het historische centrum van Zürich te bezoeken en ook de tijd te nemen om wat meer van de nalatenschap van Freddie Mercury op te snuiven, als u van muziek houdt en de klassiekers verkiest.

Waarom Freddie Mercury? Zürich was zijn favoriete stad en daarom heeft de stad een standbeeld in zijn naam en gedenkt de muzikale nalatenschap van deze ster. Maar naast muziek kunt u ook andere verbazingwekkende plaatsen in de stad bezoeken, zoals het stadhuis, het financiële district en zelfs de universiteit waar Albert Einstein studeerde.

Vergeet tijdens uw wandeling niet de meest typische Zwitserse gerechten en dranken te proeven, vooral chocolade en fondue, typisch voor de Zwitserse traditie. U kunt de straat met het grootste aantal winkels niet missen, die bekend staat als de duurste straat van Europa.

Boek uw Zürich Stadstour

4. Over de overdekte brug in Luzern bij zonsondergang

Kapellbrücke of Kapelbrug Luzern| © Roger W
Kapellbrücke of Kapelbrug Luzern| © Roger W

Luzern is op elk moment van het jaar een bijzondere stad om te bezoeken, maar als er één moment is waarop je Luzern kunt bezoeken en je kunt vergapen aan het uitzicht, dan is het wel in de zomer. Een van mijn favoriete wandelingen in dit gebied is de overdekte brug. Het is een van de architectonische wonderen en iconen van de stad.

Het is de oudste houten brug in Europa, bekend als Kapellbrücke of Kapelbrug in het Spaans. De belangrijkste attractie is het uitzicht op de stad, die ook klassieke en pre-middeleeuwse architectuur heeft. Een wandeling over deze brug bij zonsondergang levert u ongelooflijke ansichtkaarten van Luzern op.

Maar de brug is niet alleen aantrekkelijk vanwege het prachtige uitzicht vanaf de brug, er is binnenin nog veel meer te zien. Op het dak van de brug zijn veel schilderijen te zien die de geschiedenis van de stad weergeven, dus naast een mooie wandeling is het ook rijk aan Zwitserse geschiedenis en cultuur.

5. Rit door de Zwitserse Alpen met de Bernina trein

Bernina Express| © Andreas Stutz
Bernina Express| © Andreas Stutz

De Bernina Express is een van de mooiste schilderachtige treinen vanuit Zürich en komt het best tot zijn recht in de zomermaanden. Tijdens de rit kunt u veel van de alpendorpen zien die zich in deze tijd van het jaar in kleur hullen.

Afhankelijk van het type tour dat u kiest met de Bernina Express, kunt u tijdens uw reis genieten van typisch Zwitsers eten, wat de reis nog aangenamer maakt op een van de beste excursies om de Zwitserse Alpen te zien.

Deze tocht duurt ongeveer 4 uur als u hem in zijn geheel doet, dus het wordt een volle dag avontuur waarbij u de kans krijgt om de wonderen van elk van de dorpen aan de voet van de Alpen te zien.

U zult het geweldig vinden dat u met de trein tot 2100 meter boven de zeespiegel kunt rijden. En een groot aantal tunnels, bruggen en viaducten. Het is een echt gevarieerde tour die u minstens één keer zult willen herhalen.

Boek een treinreis naar Jungfraujoch

6. Bekijk de stad Bern vanuit een helikopter

Luchtfoto van Bern| © Jayphen
Luchtfoto van Bern| © Jayphen

Een van de leukste dingen om in de zomer in Zwitserland te doen is een helikoptervlucht over prachtige steden als Bern.

Deze helikoptervlucht om Bern van bovenaf te bekijken is een tientje als u een avontuurlijke ervaring wilt waarbij u prachtige foto's kunt maken en ook bij helder weer van het uitzicht kunt genieten.

Hoewel je deze tocht ook in de winter kunt doen, raad ik je aan hem in de zomer te doen, want dan kun je niet alleen het landschap waarderen, maar ook alle kleuren die de stad Bern je te bieden heeft.

Afhankelijk van het type vlucht of tour om Zwitserland te ontdekken vanuit Zürich dat u kiest, kunt u deze gedeelde of privé tour doen, terwijl u onderweg geniet van verfrissingen. De kleuren van Bern zijn beslist veel beter te waarderen vanuit de hoogte.

7. Met een opblaasboot van Thun naar Bern varen

Opblaasbare boot| ©Jonathan D
Opblaasbare boot| ©Jonathan D

Ik denk dat dit een van mijn favoriete zomeractiviteiten in Zwitserland is, en de kalmte van het water van de Aare is van een ander niveau. Tijdens deze belevenis stapt u op een opblaasboot die u meeneemt op een watertocht van Thun naar Bern. U hoeft niet al te veel veiligheidsuitrusting en bescherming mee te nemen, want het water is meestal kalm.

Als u deze zeer zomerse route wilt doen, kunt u de trein naar Thun nemen en dan uw opblaasboot op de rivier zetten en u naar Bern laten brengen. Hoewel je misschien denkt dat het een extreme ervaring is, is er geen ontspannender rit dan deze. Het is zeker een ervaring die ik u zou aanraden om met het hele gezin te doen tijdens uw driedaags bezoek aan Zürich.

U kunt aan boord wat snacks meenemen om de dag door te komen en te genieten van het landschap. Dit is niet alleen een zeer vredige ervaring, maar u houdt er ook een paar mooie ansichtkaarten aan over om prachtige foto's te maken van het landschap rond de rivier. Eenmaal in Bern aangekomen, kunt u de ervaring aanvullen met een tandradtocht door de plaatselijke dorpen.

Boek uw tandradbaan excursie door de dorpen van Bern

8. Wandelen in Ticino

Wandelen in Ticino| © Andreas
Wandelen in Ticino| © Andreas

Voor warme zomerdagen gaat er niets boven wandelen in Ticino. De route is echt mooi en niet al te moeilijk om te doorkruisen. U moet minstens vier uur uittrekken om de route te voltooien, maar het is een wandeling die zeker de moeite waard is.

Als u het niet erg vindt om in koud water te baden, kunt u uw zwemkleding meenemen en onderweg in de natuurlijke zwembaden springen. Deze wandelroute biedt u ook voldoende mogelijkheden om het landschap vast te leggen, want u steekt een paar bruggen over waarvandaan u prachtige foto's kunt maken.

Het is een route die je zonder problemen met familie en vrienden kunt doen, hoewel het geen activiteit is die ik met kinderen zou doen omdat ze gemakkelijk uitgeput kunnen raken. De alpiene landschappen die je tegenkomt zijn prachtig, maar de frisse lucht die je onderweg inademt, compenseert de eventuele vermoeidheid die je voelt bij het voltooien van de route.

9. Ga peddelen op het meer van Genève

Waterfietsen op het meer van Genève| © Mark and Allegra Jaroski-Biava
Waterfietsen op het meer van Genève| © Mark and Allegra Jaroski-Biava

Paddleboarden is een heel populair spel geworden, en als je het kunt doen op een meer zonder golven waar je je veel zekerder voelt om de bewegingen van het spel te doen, zoveel te beter.

Deze rit is een groot avontuur nog voor je bij het meer bent. U kunt met de trein van Zürich naar Genève reizen, waar het Meer van Genève ligt. Een van de beste dingen aan deze rit is het ongelooflijke uitzicht vanaf het moment dat je op de eerste trein stapt tot aan het meer.

Bij het meer aangekomen kunt u het water in om te zwemmen, te peddelen of een plank huren om op te staan en te genieten van de rust van het meer. Dit is een van de ervaringen die ik het meest aanbeveel omdat het geschikt is voor alle soorten groepen, of je nu met vrienden, met je familie of zelfs met de kinderen wilt gaan.

10. Geniet van de extreme hellingen van de berg Pilatus

Pilatus kabelbaan| © Silviapef
Pilatus kabelbaan| © Silviapef

De beklimming van de Pilatus is een aanrader als je van extreme avonturen houdt. Er is een treinlijn die je naar de top van deze berg brengt, via steile paden die je zeker in de wagon doen vallen als je je niet goed vasthoudt. Maar het is zeker een must-do tijdens uw bezoek aan Zürich.

Eenmaal op de top kunt u genieten van ongelooflijk mooie uitzichten en foto's maken van het landschap. Afhankelijk van het type tour dat u kiest, kunt u deze tour doen vanuit Luzern, wat ideaal is als u de volledige ervaring wilt hebben. U kunt Luzern vanuit Zürich per trein bereiken en in Luzern op een andere treinlijn stappen die u naar de berg Pilatus brengt.

U kunt zelfs de kabelbaan naar boven nemen, die u naar het uitzichtpunt op de top brengt. U kunt ook een boottocht maken aan de voet van de grote stenen berg, een activiteit die ideaal is om te doen in de zomer, want dan kunt u naar boven.

Zomertemperaturen in Zürich

Zomer in Zürich| ©Oliver
Zomer in Zürich| ©Oliver

In de zomer is het weer in Zürich echt aangenaam. De temperaturen stijgen niet boven de 25°C en dalen 's nachts niet onder de 14°C. Met deze temperaturen kunt u geweldige strand- en wandelervaringen opdoen.

De zomer is in feite verdeeld in twee delen, waarbij de vroege zomermaanden, d.w.z. van april tot eind mei, veel koeler zijn dan de rest van het seizoen. Dat komt omdat er nog resten zijn van de strenge winter, zodat deze maanden met zacht weer kunnen worden beschouwd als het lenteseizoen.

De zomer begint rond juni op te warmen en zet zich vast tot september, wanneer de temperaturen weer beginnen te dalen om plaats te maken voor de herfst. De warmste maand van het jaar is zeker augustus, maar desondanks komen de temperaturen meestal niet boven de 25ºC uit.

Paradoxaal genoeg is er in de zomer een goede kans op dagelijkse regenval. De maand met de grootste kans op regen is echter juni. In augustus neemt de kans aanzienlijk af, maar is nog steeds hoog in vergelijking met andere tijden van het jaar.

Hoeveel toeristen bezoeken Zürich in de zomer?

Drukte tijdens een zomerfestival in Zürich.| © Guille Moraleda
Drukte tijdens een zomerfestival in Zürich.| © Guille Moraleda

Het spreekt voor zich dat de zomer, wanneer de temperaturen aangenamer zijn, het aantal toeristen aanzienlijk toeneemt. De zomer is het hoogseizoen in Zürich, dus als u geen attracties of bezienswaardigheden in de stad of daarbuiten wilt missen, kunt u het beste alles wat u nodig hebt van tevoren boeken.

De accommodatie zit als eerste vol met toeristen, dus als u uw reis plant, moet u ruim van tevoren en online boeken om te voorkomen dat u zonder accommodatie komt te zitten.

Hetzelfde geldt voor kaartjes voor musea, parken en andere toeristische attracties in en rond de stad Zürich. Een andere aanbeveling die ik u moet geven voor een bezoek aan Zürich of ergens anders in Zwitserland in de zomer is om heel vroeg in de ochtend naar elke plaats te gaan, zodat u kunt genieten van de bezienswaardigheden en plaatsen die u kunt zien zonder dat er zoveel mensen zijn.

Zomerprijzen in Zürich

Restaurant in Zürich| © Tomek Baginski
Restaurant in Zürich| © Tomek Baginski

In het hoogseizoen zijn de prijzen in Zürich vaak erg hoog. Zürich is al de duurste stad van Europa en is in de zomer nog duurder.

Een goed ding om te weten als u Zürich in de zomer wilt bezoeken en wat geld wilt besparen, is om vooraf te boeken. Door vooraf te boeken kunt u voorkomen dat u betaalt wat accommodatie en kaartjes voor attracties in het hoogseizoen zelf kunnen kosten.

Eigen vervoer, taxi's en autoverhuur zijn in de zomer veel duurder, net als treinkaartjes.

Wat in te pakken voor een reis naar Zürich in de zomer?

Bagage| ©Anete Lūsiņa
Bagage| ©Anete Lūsiņa

Aarzel niet om al uw zomerkleding in te pakken voor uw reis naar Zürich in deze tijd van het jaar. Vergeet natuurlijk niet een paar truien in te pakken en natuurlijk een warme pyjama om je warm te houden tijdens de koelere zomernachten.

Neem zonnebrandcrème, een zonnebril en een lange broek mee om te genieten van de uren buiten met de zon aan uw zijde. Vergeet ook niet een zwempak mee te nemen, zodat u tijdens de wandelactiviteiten kunt genieten van de natuurlijke zwembaden.