Beste helikoptertours in Toronto

Toronto leren kennen per helikopter van bovenaf is een van de interessantste alternatieven om een ander beeld te krijgen van de stad van wolkenkrabbers. Hier zijn de beste opties die je voor deze ervaring kunt vinden.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Beste helikoptertours in Toronto

Helicoptero en el aire |©Michael Monastyrskyj

Als er één ding is dat Toronto onderscheidt van andere bestemmingen, dan is het wel dat het alternatieven biedt voor sightseeing over land, over het meer en... door de lucht. De stad is gebouwd tegenover Lake Ontario en heeft een groot aantal opties voor excursies over land. De lucht wordt gedekt door helikopters, die de stad op verschillende tijden van de ene kant naar de andere kant bestrijken en een breed scala aan tours aanbieden.

Een van de leukste dingen om te doen in Toronto is de stad van bovenaf bekijken in een helikopter, met opties variërend van snelle vluchten overdag tot langere ritten 's nachts of tochten bij zonsondergang , wat in de hoofdstad van Ontario erg mooi is, vooral in de herfst. Hier zijn de beste opties die je tijdens je reis kunt vinden.

1. Snelle helikoptervlucht boven Toronto

Helikopter Toronto|©Vitop
Helikopter Toronto|©Vitop

Toronto van bovenaf verkennen is haalbaar geworden dankzij de snelle helikoptervluchten, die de bekendste optie van deze variant zijn. In ritten van 7 minuten kun je jezelf onderdompelen in een duizelingwekkende rit over de iconische stadsgezichten van Toronto. Deze tours bieden ook een adrenalinekick vanaf het begin van de trip.

Terwijl de helikopter naar een kruishoogte van 600 meter vliegt, word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht op alles, van de beroemdste wolkenkrabbers van de stad, zoals de CN Tower, tot de oevers van Lake Ontario. Tijdens deze dagtours kun je de felle zon ook gebruiken om de mooiste foto's te maken en, vooral op heldere dagen, de skyline en de denkbeeldige grens met de Verenigde Staten te ontdekken.

Vanuit de hoogte kun je ook de beroemdste stadions zien, zoals het Air Canada Centre, de eilanden van Toronto en de cruiseschepen op Lake Ontario, evenals de koepel van het Royal Ontario Museum en de onregelmatige indeling van de Kensington en St. Lawrence markten.

Met deze korte maar intense tours ontsnap je aan de dagelijkse routine van de stad en ontdek je de bruisende skyline vanuit de lucht, waardoor je een niet te missen ervaring vanuit een ander perspectief beleeft. Ben je klaar voor het avontuur?

Interessante details

 • Prijs: vanaf 103 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 7 minuten.
 • Voordelen van deze excursies: je leert de stad vanuit een ander perspectief kennen tijdens een eenvoudige tour.
 • Nadelen van deze rondleidingen: hoewel de perceptie van tijd in de lucht meestal anders is, is de rondleiding kort.

Boek een helikoptervlucht in Toronto

2. Privé helikoptervlucht bij zonsondergang

helikopter zonsondergang|©Combat Camera / Caméra de combat
helikopter zonsondergang|©Combat Camera / Caméra de combat

Is er een betere optie dan het luchtruim te kiezen boven Toronto en de stad vanuit een helikopter te bekijken? Ja, tijdens een privévlucht bij zonsondergang op een tour waarmee je de magie van de zonsondergang en het exacte moment waarop de skyline van de stad verandert in een canvas van warme kleuren en fonkelende lichtjes kunt vastleggen.

Tijdens de tour kun je zien hoe de wolkenkrabbers van Toronto geleidelijk oplichten als het gouden uur zijn kleuren brengt , wat een niet te missen beeld oplevert. En zonsondergang is het perfecte moment om de weerspiegeling van de lichten op Lake Ontario te ontdekken, terwijl je het kielzog van de beste cruiseschepen van de stad van bovenaf bekijkt.

Deze luchttour bij zonsondergang biedt echter niet alleen een ongeëvenaard panoramisch uitzicht, maar stelt je ook in staat om meer te leren over de geschiedenis van de stad, aangezien deze tours meestal worden begeleid door een gids die je de beroemdste gebouwen van de stad aanwijst, van de CN Tower tot het populaire Casa Loma.

Als je voor deze ervaring kiest, kun je kiezen tussen rondleidingen van 7 minuten en 15 minuten, twee alternatieven waarmee je kunt ontspannen tijdens een privévlucht die je deelt met de mensen van jouw keuze en die je meeneemt om de beste zonsondergangen van de stad te zien, vooral als je van plan bent Toronto in oktober of tijdens de herfstmaanden te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 350 euro voor een vlucht van 7 minuten voor maximaal 4 personen.
 • Duur: je kunt kiezen uit vluchten van 7 of 15 minuten.
 • Voordelen van deze tours: je geniet van de skyline van Toronto in een exclusieve ervaring en met de gemoedsrust van een privévlucht.
 • Nadelen van deze tours: tijdens de winter kan het zicht op de zonsondergang erg beperkt zijn.

3. Romantische helikoptervlucht boven Toronto

mensen voor de helikopter|©Maarten van den Heuvel
mensen voor de helikopter|©Maarten van den Heuvel

Het luchtruim kiezen boven Toronto in een helikopter kan een van de mooiste ervaringen zijn, en daarom is een van de alternatieven die deze bestemming biedt om te kiezen voor een romantische vlucht speciaal ontworpen voor koppels en bedoeld voor degenen die een aanzoek willen doen of een stap verder willen gaan in hun liefdesverhaal.

Deze excursies bieden een exclusieve rondleiding voor koppels langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met een bevoorrecht uitzicht op Lake Ontario, de belangrijkste wolkenkrabbers van Toronto en ook de meest uitgestrekte groene ruimten, zoals High Park, de natuurlijke long in het centrum van de hoofdstad van Ontario. Deze tochten vinden meestal plaats bij zonsondergang en zijn inclusief een champagnetoast voor de passagiers.

Deze ervaring, die tot de beste tours in Toronto behoort, biedt niet alleen een niet te missen panoramisch uitzicht, maar kan ook een intieme en magische sfeer creëren op 600 meter boven zeeniveau.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 380 euro, inclusief champagnetoast.
 • Duur: ongeveer 10 minuten.
 • Voordelen van deze excursies: je kunt de hoofdrol spelen in een zeer originele romantische ervaring.
 • Nadelen van deze excursies: in de winter kan het uitzicht op de zonsondergang minder zijn.

4. Nachtelijke helikoptervlucht boven Toronto

Helikopter zonsondergang|©Peggy Anke
Helikopter zonsondergang|©Peggy Anke

Een van de beste dingen om 's nachts te doen in Toronto is kiezen voor een helikoptervlucht, waarmee je een andere kant van de stad kunt ontdekken, waar de skyline wordt verlicht door de gloed van de wolkenkrabbers, waardoor een panoramisch uitzicht ontstaat dat niet mogelijk is vanaf het water of vanaf de grond.

Terwijl de helikopter over de stad zweeft, onthullen de fonkelende stadslichtjes een heel ander Toronto, waar moderne architectuur tot leven komt in een dans van kleur en schaduw, terwijl de meer traditionele wijken, zoals het Distillery District, op de achtergrond blijven. De rivieren van licht die tussen de gebouwen kronkelen, nemen je mee op een visuele reis die de elegantie en grandeur van deze multiculturele bestemming benadrukt.

Van de CN Tower tot de uitgaanswijken, elke hoek van Toronto krijgt een nieuwe dimensie in het donker van de nacht, die je kunt blijven ontdekken lang nadat de helikopter is geland, met foodtours of drankproeverijen in de trendy wijken van de stad.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 170 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 7 minuten.
 • Voordelen van deze tours: je krijgt een van de beste kanten van Toronto te zien vanuit een ander perspectief.
 • Nadelen van deze rondleidingen: 's nachts is het moeilijk om de uitgestrektheid van Lake Ontario en de grens tussen Canada en de VS te zien, die duidelijker is tijdens de rondleidingen overdag.

5. Privé, persoonlijke helikoptervlucht boven Toronto

Privé helikoptervlucht|©Matheus Bertelli
Privé helikoptervlucht|©Matheus Bertelli

Als je wilt genieten van een helikoptervlucht maar ook de vrijheid wilt hebben om je vertrektijd en route tijdens je avontuur te kiezen, kun je kiezen voor een privétour. Zo kun je kiezen om te vliegen bij zonsopgang, 's middags of in het schijnsel van de nachtverlichting.

Je hebt niet alleen controle over het weer, maar je kunt de tour ook aanpassen aan je voorkeuren - wil je de iconische wolkenkrabbers van de binnenstad benadrukken of de wijken van bovenaf verkennen? Met een privévlucht bepaal je zelf de vluchtroute, zodat je de ervaring helemaal aan jouw verwachtingen kunt aanpassen.

Tijdens deze excursies kun je naar de CN Tower staren, over Lake Ontario zweven of de meest pittoreske hoekjes van de stad verkennen, allemaal volgens jouw persoonlijke route. En als je van plan bent om Toronto in december te bezoeken, kun je tijdens de vlucht de gigantische kerstboom in High Park en de kerstversieringen op de wolkenkrabbers zien.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 420 euro voor vluchten van maximaal 4 passagiers.
 • Duur: ongeveer 7 minuten.
 • Voordelen van deze tours: Je kunt je eigen route en vluchtschema kiezen.
 • Nadelen van deze tours: Privévluchten worden meestal niet gecombineerd met andere activiteiten, dus je kunt deze ervaring meestal niet kopen in een pakket met een bezoek aan andere attracties.

6. Niagara Falls Helikoptervlucht met transfer vanuit Toronto

persoonlijk uitzicht vanuit het vliegtuig|©Jaime Horwitz Rodriguez
persoonlijk uitzicht vanuit het vliegtuig|©Jaime Horwitz Rodriguez

Niagara Falls is een van Ontario's grootste attracties, en een van de beste manieren om het te ontdekken is door een helikoptervlucht te maken om dit natuurwonder te zien dat Canada van de Verenigde Staten scheidt.

Deze tours beginnen meestal met een volledige dagtour vanuit Toronto waarbij je met de bus naar de watervallen reist en dan aan boord gaat van de helikopter voor de luchttour. Tijdens deze tochten zie je niet alleen de schoonheid van de Niagara River van bovenaf, maar ook de omgeving van Ontario, die wordt gekenmerkt door natuurlijke landschappen en weelderige vegetatie.

Als je de Niagara Falls bezoekt vanuit Toronto en vervolgens kiest voor een helikoptervlucht, krijg je een ander beeld van deze zijrivier. Van bovenaf kun je de traditionele regenboog zien die in de mist wordt gevormd, evenals de bron van de stroom die de waterval voedt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 265 euro per persoon. Deze prijzen zijn meestal inclusief vervoer heen en terug vanaf Toronto, plus de helikoptervlucht.
 • Duur: de tour duurt in totaal 9 tot 10 uur en de helikoptervlucht duurt ongeveer 10 minuten.
 • Voordelen van deze tours: het ideale alternatief om een andere kant van een van 's werelds beroemdste watervallen te zien.
 • Nadelen van deze tours: Dit zijn tours van een volledige dag, die misschien niet te combineren zijn met een kort verblijf in Toronto.

Boek een Niagara Falls tour vanuit Toronto

Waarom raden jullie een helikoptervlucht in Toronto aan?

uitzicht vanuit het helikopterraam|©Jaime Horwitz Rodriguez
uitzicht vanuit het helikopterraam|©Jaime Horwitz Rodriguez

Toronto is de stad van de wolkenkrabbers en heeft een van de mooiste skylines van Noord-Amerika. Het ontdekken vanuit observatiedekken, zoals de CN Tower, of vanaf het dek van een boot op Lake Ontario is een goed alternatief, maar de skyline van de stad zien vanuit een helikoptervlucht kan een fascinerende ervaring zijn. Dit geeft je niet alleen een ander, maar ook een uitgebreider beeld van de stad.

Toronto is een zeer grote stad en vanuit de hoogte kun je de verschillende wijken ontdekken die het multiculturele karakter van deze bestemming bepalen, zoals The Junction en Chinatown, maar ook de immensiteit van Lake Ontario en de denkbeeldige grens die de grenzen van Canada en de Verenigde Staten scheidt, vooral als je van plan bent Toronto in september of tijdens de herfst te bezoeken, wanneer het weer mild is en de lucht meestal helder.

Vlieg over Toronto in een helikopter

Wanneer is de beste tijd van het jaar om dit mee te maken?

Helikopter over de rivier in Toronto|©B.Toronto
Helikopter over de rivier in Toronto|©B.Toronto

Het antwoord hangt af van het soort helikoptervlucht dat je kiest, maar over het algemeen vind je heldere dagen en beter weer voor deze ervaringen als je Toronto in de zomer of herfst bezoekt, wanneer de skyline helderder is. Deze twee seizoenen hebben ook de neiging minder winderig te zijn, wat zorgt voor een aangenamere rit.

Als je van plan bent om Toronto in de winter of lente te bezoeken, kun je met wat ongemakken te maken krijgen, omdat touroperators door de regen gedwongen kunnen zijn om vluchten te verzetten of zelfs voor onbepaalde tijd te annuleren, wat problemen kan opleveren als je een kort verblijf in de stad plant. Als dat het geval is, is hier een lijst met de beste dingen die je kunt doen om Toronto in 3 dagen te leren kennen.

Boek een helikoptervlucht in Toronto

Hoe kan ik een helikoptervlucht boeken in Toronto?

vrouw met laptop|©Oudney Patsika
vrouw met laptop|©Oudney Patsika

De beste manier om een helikoptervlucht in Toronto te boeken is vooraf online. Zo kun je niet alleen je plaats in de ervaring vastleggen en informatie over de tour krijgen voordat je in de stad aankomt, maar je krijgt ook betere prijzen en bespaart tijd tijdens je reis.

Als je van plan bent om Toronto in juli of tijdens het hoogseizoen te bezoeken, moet je je ervan bewust zijn dat tours uitverkocht kunnen raken of duurder kunnen worden als je op het laatste moment boekt, omdat de tarieven dynamisch zijn. Dit kan niet alleen je ervaring veranderen, maar ook je tijd verspillen. Als je echter op het laatste moment een helikoptervlucht wilt boeken, kun je dat doen met deze overwegingen in gedachten, hoewel het niet wordt aanbevolen.

Vlieg over Toronto in een helikopter

Tips om het meeste uit een helikoptervlucht in Toronto te halen

Skyline van Toronto|©Joselito Ochotorena
Skyline van Toronto|©Joselito Ochotorena

Helikoptervluchten zijn een van de beste ervaringen die je kunt hebben in Toronto, maar het succes van de excursie hangt grotendeels af van de voorbereidingen, dus ik raad je aan rekening te houden met de volgende aanbevelingen:

 • Kies het alternatief dat het beste bij je reis past: Deze ervaringen zijn meestal niet goedkoop, dus ik raad je aan om de organisatie van de tour niet licht op te vatten. Overweeg eerst het schema dat het beste bij je wensen past, want het is niet hetzelfde om Toronto overdag vanuit de hoogte te zien dan 's nachts, en kies dan de optie, gedeeld of privé en in korte of lange routes. Zo kun je meer genieten van de rit.
 • Boek van tevoren: Geen enkele bezoeker wil tijd verspillen of te veel betalen voor een tour, dus om deze ongemakken te voorkomen raad ik je aan om de tour van tevoren te boeken, zelfs voordat je aankomt in de stad. Zo krijg je betere tarieven, kun je je plek veiligstellen en heb je ruim voor vertrek informatie over de tour.
 • Ontspan en geniet! Hoewel het misschien een gevaarlijke excursie lijkt, zijn helikoptervluchten boven Toronto in feite heel veilig en worden de vliegtuigen regelmatig aan strenge controles onderworpen, zodat je tijdens je reis volledig gerust kunt zijn. Houd er ook rekening mee dat dit meestal korte trips zijn, dus je kunt je het beste concentreren op het genieten van het landschap en zorgeloos ontspannen. Dus, ben je klaar voor een avontuur?

Boek een helikoptervlucht in Toronto