Cruises in Toronto

Een cruise maken op Lake Ontario is een van de beste manieren om de skyline van Toronto vanaf het water te leren kennen. Hier zijn de cruiseopties waaruit je kunt kiezen tijdens je reis naar deze bestemming.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Cruises in Toronto

Vista de yates en el muelle |©Open Grid Scheduler / Grid Engine

Toronto is een perfecte plek om te ontdekken tijdens een rondleiding over land, door de lucht in een helikopter en ook over zee. Vanaf Lake Ontario, dat de oevers van deze bestemming markeert en de grens met de Verenigde Staten aangeeft, kun je de stad op een andere manier bekijken tijdens een boottocht.

Een van de leukste dingen om te doen in Toronto is kiezen voor een boottocht, en er zijn veel opties: het kan overdag of 's avonds, met lunch of diner, in gedeelde of privé-ervaringen en zelfs per kano of zeilboot. Hier vertel ik je over de beste alternatieven die je tijdens je reis kunt vinden.

1. Toronto Harbour and Islands Sightseeing Cruise

Toronto - Eilanden Veerboot|©berny-s
Toronto - Eilanden Veerboot|©berny-s

Varen over de wateren van Lake Ontario op een sightseeing cruise rond de haven en eilanden van Toronto is een ervaring die de majesteit van de skyline van de stad combineert met de sereniteit van de natuur. Als de boot vertrekt vanuit de haven kun je het silhouet van de CN Tower en de beroemde wolkenkrabbers die de skyline van de stad markeren vanaf het dek bekijken, voordat je verdwaalt in het meer.

De eilanden van Ontario bieden een onderbreking van de stedelijke drukte, met uitgestrekte parken, zachte zandstranden en kronkelende paden. Een van de hoogtepunten is Toronto Islands Park, een groene oase met levendige tuinen en schilderachtige plekjes om te picknicken met uitzicht op het water. Deze rondleidingen bevatten meestal een stop voor bezoekers om meer te weten te komen over de locatie.

Tijdens de rondleiding zie je ook de vuurtoren van Gibraltar Point, die al sinds de 19e eeuw navigators de weg wijst. Daarnaast vertelt Fort York, met zijn oude stenen muren, de militaire geschiedenis van de regio en op het laatste deel van de tour zie je het hart van Toronto Harbour vanaf het dek.

De rust van deze tour maakt het een ideale activiteit om te doen met kinderen in de stad.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 25 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 1 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je leert Lake Ontario en de eilanden kennen in een rustige tour.
 • Nadelen van deze tochten: het is een relatief korte tocht, dus je hebt niet veel vrije tijd om de bezienswaardigheden tijdens de stops op eigen houtje te ontdekken.

Boek een sightseeing cruise

2. Rondvaart Toronto met lunch inbegrepen

Vrouw met lunch op cruise|©Nadin Sh
Vrouw met lunch op cruise|©Nadin Sh

Als je aan boord gaat van een sightseeingtour door Toronto waarbij een heerlijke lunch is inbegrepen, kun je de charme van het stadslandschap combineren met de rijkdom van de plaatselijke keuken. Terwijl de boot over het Ontariomeer glijdt, kun je genieten van een maaltijd die de culturele diversiteit van de stad weerspiegelt.

De keuken van Toronto staat bekend om zijn eclecticisme en de lunch aan boord is daarop geen uitzondering. Deze excursies bieden meestal opties variërend van klassieke Canadese gerechten tot internationale delicatessen die de multiculturele essentie van de stad weerspiegelen. Ontdek lokale smaken zoals de peameal bacon sandwich, een bacon sandwich met maïsbrood en lokale jus.

Een ander niet te versmaden gerecht is de poutine, een creatie die knapperige frietjes, grove kaas en jus combineert. Daarnaast kan de cruise meer verfijnde opties bieden die de chique dinerscene van Toronto weerspiegelen, met gerechten waarin verse, seizoensgebonden ingrediënten zijn verwerkt die vaak worden opgenomen in de beste foodtours van de stad.

De culinaire ervaring wordt versterkt door het steeds veranderende landschap terwijl het schip rond de haven en de eilanden van Toronto vaart. Of je nu geniet van een sappige steak of van een verrukkelijk veganistisch gerecht, de lunchcruise is een onvergetelijke manier om de stad te verkennen terwijl je de kenmerkende smaken van de regio leert kennen.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 65 euro per persoon.
 • Duur: tussen 2 en 3 uur.
 • Voordelen van deze tochten: Je kunt het landschap van Lake Ontario combineren met de rijke lokale keuken.
 • Nadelen van deze tochten: De lunch aan boord ontneemt je de mogelijkheid om de eilanden tijdens de stops te verkennen.

Boek een food tour in Toronto

3. Privé sightseeing cruise op een luxe jacht

luxe jacht aan de waterkant|©jab7
luxe jacht aan de waterkant|©jab7

Als je Lake Ontario wilt ervaren maar je ook wilt onderdompelen in de luxe en exclusiviteit van de stad, kun je kiezen voor een privé sightseeing cruise. Deze optie biedt reizigers de mogelijkheid om hun eigen tour samen te stellen, waardoor een volledig gepersonaliseerde ervaring ontstaat. Vanaf het moment dat je op het dek van je privéjacht stapt, zul je genieten van de elegantie en het comfort van deze alternatieven.

In tegenstelling tot conventionele cruises kun je met deze tour je eigen route uitstippelen. Je kunt de verborgen juweeltjes van de stad verkennen, door de skyline cruisen of naar de Toronto Islands gaan voor een intiemer uitje. De professionele bemanning, die verantwoordelijk is voor deze excursies, staat tijdens de hele reis tot je beschikking.

Meestal omvatten deze ervaringen ook een gastronomisch aanbod, vaak vergezeld van geselecteerde wijnen. Zo kun je het plezier van de excursie combineren met het lokale eten, of je Toronto nu in de zomer of in de winter bezoekt.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 75 euro per persoon, op jachten met maximaal 8 bemanningsleden.
 • Duur: ongeveer 1,5 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je hebt de mogelijkheid om je eigen route te kiezen.
 • Nadelen van deze excursies: er wordt meestal niet gestopt op de eilanden.

4. Privécruise met cocktail bij zonsondergang inbegrepen.

Vrouw met twee glazen|©Summer Stock
Vrouw met twee glazen|©Summer Stock

Als je een van Toronto's beste skyline vanaf het water wilt zien, dan moet je kiezen voor een sunset tour. Met deze privécruise kun je niet alleen genieten van de zonsondergang vanaf het dek, maar ook van de cocktails aan boord die je ervaring maximaliseren, terwijl de warme gouden lucht de perfecte achtergrond vormt voor een aantal van de beste foto's van je reis.

Dit is een ideaal alternatief als je van plan bent Toronto te bezoeken in oktober of tijdens de herfstmaanden, wanneer het weer meestal mild is en de lucht meestal helder is tijdens het gouden uur. In het kleurenpalet van de zonsondergang ontdek je de verlichte wolkenkrabbers die contrasteren met de nachtelijke hemel, wat een visueel spektakel oplevert dat je niet mag missen.

Bovendien zorgt de exclusiviteit van de privécruise ervoor dat je de skyline zonder afleiding kunt bekijken, wat een intieme en verfijnde sfeer creëert. Deze tour biedt niet alleen een alternatieve kijk op Toronto, maar ook de mogelijkheid om de stad op een elegante en ontspannen manier te ervaren, die je vervolgens kunt combineren met een aantal van de beste nachtelijke activiteiten van de stad, zoals sunset drives.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 65 euro per persoon, op jachten met maximaal 8 bemanningsleden.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je leert een alternatief profiel van de stad kennen op een van de beste momenten van de dag voor deze ervaring.
 • Nadelen van deze excursies: er zijn meestal geen privéopties waarbij ook een diner is inbegrepen.

Doe mee aan een nachtelijke rijexcursie

5. Sightseeing dinner cruise langs de waterkant van Toronto

persoon bekijken kaart|©Paula
persoon bekijken kaart|©Paula

Een van de beste manieren om Lake Ontario te verkennen is door een rondleiding over het meer en de omliggende eilanden te combineren met een diner, zodat je de rijke lokale keuken kunt ontdekken. Op deze manier kun je niet alleen de stad zien door de lichten van de wolkenkrabbers die de skyline veranderen in een gloeiend mozaïek, maar kun je ook je smaakpapillen verwennen met een voortreffelijk diner.

De verlichte gebouwen, de sprankelende bruggen en de weerspiegeling van de kunstmatige lichten op het water van Lake Ontario vormen de omlijsting van een van Toronto's beste excursies. Dit nachtelijke uitzicht, dat de moderniteit en elegantie van deze bestemming op zijn best vastlegt, wordt aangevuld met een dinerervaring van de lokale keuken, die Engelse, Franse en Amerikaanse tradities combineert.

En als je van plan bent om Toronto in de kersttijd te bezoeken, kun je vanaf het dek de vooravondverlichting ontdekken die de stad in december meestal in een enorme kerstboom verandert, die je vanaf Lake Ontario kunt bekijken.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 57 euro per persoon.
 • Duur: tussen 2 en 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies: Je kunt een avondtour langs de waterkant van Toronto combineren met een lokale culinaire ervaring.
 • Nadelen van deze excursies: omdat het gesloten is, kun je het Toronto Islands Park niet bezoeken.

6. Herfst kanotocht op de Toronto eilanden

Kanoën op het meer|©Michael Monastyrskyj
Kanoën op het meer|©Michael Monastyrskyj

Als je een van die mensen bent die voor de meest alternatieve opties kiezen bij een bezoek aan een bestemming, dan mag je deze kanotochten, ideaal tijdens het herfstseizoen, niet missen. Deze activiteit nodigt je uit om de natuur van de Toronto Islands te verkennen terwijl je door het serene water van Lake Ontario peddelt om de warme en levendige kleuren te ontdekken. Hoewel het een aanzienlijke fysieke inspanning vereist, is de beloning een unieke sportieve ervaring midden in een stedelijke oase.

De kanotocht biedt een uniek perspectief op de Toronto Islands. Peddelen door de kanalen omringd door bomen met bladeren in rood- en goudtinten creëert een gevoel van verbondenheid met de natuur dat op geen enkele andere manier te evenaren is. Als je een sportieveling bent, kun je deze activiteit ook combineren met een fietstocht door de stad.

De sportieve activiteit wordt harmonieus gecombineerd met het bekijken van de herfstpracht die zich om je heen ontvouwt en is ook een eerbetoon aan de indianen, want je vaart in dezelfde kano die je in enkele van de beste musea van Toronto ziet.

Deze ervaringen stellen je ook in staat om de bezienswaardigheden in je eigen tempo te bezoeken en te stoppen bij kleine strandjes of schilderachtige plekjes. De kano is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een hulpmiddel waarmee je volop kunt genieten van het herfstseizoen, vooral als je van plan bent om Toronto in september te bezoeken, wanneer het weer aan het begin van het seizoen ideaal is.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 48 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 1 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je kunt deelnemen aan een alternatieve ervaring op een van de meest bezochte plekken in de stad.
 • Nadelen van deze excursies: vereist een grote fysieke inspanning.

7. Niagara Falls excursie met cruise inbegrepen

Niagara Falls boottocht|©Eva Bronzini
Niagara Falls boottocht|©Eva Bronzini

Als je van plan bent om Toronto 3 dagen of langer te bezoeken, mag een uitstapje naar de Niagara Falls niet op je reisschema ontbreken. Hoewel ze op ongeveer 100 kilometer van de hoofdstad van Ontario liggen, zijn ze een van de typische excursies van deze bestemming vanwege hun internationale bekendheid.

Meestal combineren tours van Toronto naar Niagara Falls een busrit naar de grens en vervolgens een cruise die je een schilderachtig perspectief biedt door fascinerende landschappen.

Tijdens de Niagara Falls cruise krijg je de basis van Niagara te zien, terwijl je luistert naar het gebulder van het woeste water. Het uitzicht vanaf het dek van de boot stelt je in staat om iconische plekken te zien zoals de Horseshoe Falls, waar het gordijn van water een ongelooflijke natuurlijke boog creëert die je aandacht zal trekken en die je vanuit geen enkel ander perspectief zult kunnen zien dan vanaf een watertour.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 68 euro per persoon.
 • Duur: tussen 5 en 6 uur inclusief transfer vanaf Toronto.
 • Voordelen van deze tochten: je ziet een van Canada's beroemdste natuurwonderen vanaf het water.
 • Nadelen van deze tours: het zijn ervaringen van een halve dag of langer, dus ze zijn misschien niet te combineren met een kort verblijf in Toronto.

Bezoek de Niagara watervallen

8. Toronto Tall Ships Cruise

Zeilboot|©Roberto Baca
Zeilboot|©Roberto Baca

Voor een traditionele ervaring kun je kiezen voor een cruise over de wateren van Lake Ontario aan boord van een driemastschoener uit de jaren 1930. Deze elegante en ontspannende tocht biedt een uniek alternatief voor wie de kustlijn op een authentieke en boeiende manier wil verkennen.

Omdat de zeilboot niet alleen een vervoermiddel is, maar ook een link naar de rijke maritieme geschiedenis die de wateren van Toronto heeft gevormd, word je tijdens dit avontuur ondergedompeld in de sfeer van de oude zeilschepen. Een onderscheidend kenmerk van deze tour is de mogelijkheid om deel te nemen aan het hijsen van de vlaggen en samen te werken met de bemanning tijdens de reis.

Tijdens de zeilboottocht kun je genieten van panoramische uitzichten op de skyline van Toronto en de wolkenkrabbers aan de horizon, terwijl je meer leert over zeilen en de geheimen van het zeilen. Bovendien, als je van plan bent Toronto te bezoeken in februari of tijdens de wintermaanden, kun je deelnemen aan deze tour in een van de beste tijden van het jaar voor de beschikbaarheid van wind.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 31 euro per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze tochten: Je krijgt een interactieve en meeslepende ervaring en leert meer over zeilen op Lake Ontario.
 • Nadelen van deze tochten: Vanwege de inspanning is dit geen geschikte ervaring voor mensen met een lichamelijke beperking.

Waarom zou je een cruise rond Toronto maken?

toronto zonsondergang cruise|©caprick19
toronto zonsondergang cruise|©caprick19

Van rondleidingen door de stad tot helikoptertours door de hoofdstad van Ontario, Toronto biedt een aantal opties voor sightseeing, maar de skyline vanaf het water is een van de beste die je tijdens je tour zult zien. Vanaf cruiseschepen kun je genieten van de skyline van de stad, de groene ruimten en de rust van de omliggende eilanden.

Je vindt er ook interactieve ervaringen zoals kanotochten en zeiltochten, zodat je niet alleen kunt genieten van het weidse uitzicht, maar ook iets kunt leren over zeilen en sport tijdens je bezoek aan Toronto.

Koop een helikoptervlucht in Toronto

Wat is de beste tijd van het jaar om een cruisetour te maken?

Mensen op de boot|©Scott Thrower
Mensen op de boot|©Scott Thrower

Het antwoord hangt af van de ervaring die je tijdens je tour wilt hebben, maar over het algemeen zijn cruisetours het hele jaar door beschikbaar. Als je wilt kiezen voor de traditionele sightseeingtours, zijn de beste tijden van het jaar de lente en de zomer, wanneer het weer het aangenaamst is, hoewel de herfst de beste zonsondergangen bij zonsondergang biedt.

Als je daarentegen van plan bent om te gaan zeilen, dan kun je Toronto het beste bezoeken in januari of tijdens de wintermaanden, wanneer het weer vijandiger is dan de rest van het jaar, maar de windomstandigheden ideaal zijn om te zeilen.