Dagtochten naar de Niagara watervallen vanuit Toronto

Niagara Falls is de belangrijkste attractie van Ontario en, vanwege de wereldwijde bekendheid, een plek die toegankelijk is vanuit de belangrijkste steden in Canada. Als je van plan bent Toronto te bezoeken en dit natuurwonder wilt zien, lees je hier hoe je er komt.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Dagtochten naar de Niagara watervallen vanuit Toronto

Grupo de personas en las cataratas del Niagara |©Walter Lange

Toronto staat bekend om zijn wolkenkrabbers en uitgestrekte groene ruimten, maar ook om de nabijheid van de Niagara Falls, de grootste waterval van Noord-Amerika en de belangrijkste toeristische attractie van Ontario. Dit natuurwonder ligt op ongeveer 130 km afstand en markeert een van de grenzen tussen Canada en de Verenigde Staten. Er zijn verschillende manieren om deze bestemming te bereiken vanuit de provinciehoofdstad.

Een van de leukste dingen om te doen in Toronto is zonder twijfel een bezoek aan de Niagara Falls en je kunt er komen met de auto, de bus, de trein, door verschillende vervoersmiddelen te combineren of zelfs met georganiseerde tours, waarbij je kunt ontspannen en niet alleen kunt genieten van de populaire watervallen, maar ook van het omringende landschap. Hier zijn de beste opties voor je bezoek.

1. Georganiseerde tour van Toronto naar Niagara Falls, het meest complete alternatief

Niagara Falls boottocht|©Ryutaro Tsukata
Niagara Falls boottocht|©Ryutaro Tsukata

Als je van plan bent om Toronto te bezoeken en je wilt de Niagara Falls op je gemak en zonder zorgen bekijken, dan kun je het beste kiezen voor een georganiseerde tour. Deze ervaringen van een hele dag omvatten meestal vervoer van en naar de hoofdstad van Ontario naar het Falls National Park en een bezoek aan de beroemde Skylon Tower, vanwaar je een van de beste uitzichten op de watervallen hebt.

Vanuit Toronto kun je de watervallen bereiken met een privéshuttlebus en als je er eenmaal bent, heb je vrije tijd om de watervallen op eigen houtje te bekijken of te kiezen voor andere alternatieven, zoals een rondvaart of zelfs een helikoptervlucht. Tijdens deze tours kun je een ontspannen wandeling maken over de schilderachtige paden en de krachtige energie van de waterval voelen met het gemak dat alles van begin tot eind is georganiseerd.

Houd er rekening mee dat sommige touroperators soms ook georganiseerde tours naar de Niagara watervallen combineren met andere lokale ervaringen. Zo kun je niet alleen de watervallen zien, maar ook korting krijgen op helikoptervluchten over de stad of op ritjes met de beste cruises van Toronto.

Deze volledige dagtours vanuit Toronto, inclusief vervoer heen en terug, duren ongeveer 9-10 uur, maar zijn ideaal als je de organisatie van de tour uit handen wilt geven of als je van plan bent de stad met kinderen te bezoeken, wanneer het openbaar vervoer vermoeiend en onhandig kan zijn.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 68 euro per persoon.
 • Reistijd: tussen 9 en 10 uur.
 • Voordelen van deze optie: je hoeft je geen zorgen te maken over de organisatie, want de tour is inclusief retourtransfers met ophalen en wegbrengen van het hotel.
 • Nadelen van deze optie: entreegelden voor de Skylon Tower en maaltijden zijn extra.

Boek een Niagara Falls Tour

2. Rijd van Toronto naar de Niagara Falls, de beste optie om verschillende tours te combineren

Vrouw in de auto|©Andrea Piacquadio
Vrouw in de auto|©Andrea Piacquadio

De Niagara Falls verkennen vanuit Toronto is niet alleen een avontuur op zich, maar ook een kans om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te ontdekken en meer te leren over de wijncultuur van de regio. Als je voor een autorit kiest, heb je de vrijheid om je route aan te passen en het is een perfecte manier om een bezoek aan de watervallen te combineren met een bezoek aan de beroemde wijngaarden en wijnmakerijen in de omgeving.

Langs de handige Queen Elizabeth Way van Toronto naar de watervallen kun je genieten van panoramische uitzichten, en in de buurt van de watervallen in de Niagara Region kun je een omweg maken naar de wijngaarden en het plaatselijke wijnpad verkennen, dat door druivenvelden slingert.

Sommige wijnmakerijen bieden zelfs proeverijen aan die je laten proeven van de rijkdom van de wijnstreek, vooral als je van plan bent Toronto te bezoeken in oktober, de oogsttijd van de druiven. Bovendien bieden wijnmakerijen wijnproeverijen aan die meestal niet zijn inbegrepen bij rondleidingen door het Distillery District of in restaurants in de hoofdstad van Ontario.

De autorit voegt dus niet alleen flexibiliteit toe aan je reisschema, maar geeft je ook inzicht in de wijnbouwkant van Zuid-Canada. Deze optie met de auto is ook interessant als je van plan bent om in een groep te reizen of met veel bagage, wat vaak het geval is in Toronto in de winter, wanneer je warme kleren mee moet nemen.

Interessante details

 • Prijs: een middenklasse auto huren in Toronto begint bij 47 euro per dag, plus snelwegtol en brandstofkosten.
 • Reistijd: De geschatte reistijd tussen Toronto en Niagara Falls is ongeveer 1,5 uur.
 • Voordelen van deze optie: Je bent vrij om je eigen route en tijdschema te kiezen en je kunt gemakkelijk attracties combineren.
 • Nadelen van deze optie: Het kan een vermoeiende optie zijn aan het eind van de dag wanneer je terugkeert naar Toronto, hoewel de snelweg niet al te moeilijk is.

3. Reis met de bus van Toronto naar Niagara Falls, het goedkopere alternatief

Sightseeingbus, Toronto|©Ali Eminov
Sightseeingbus, Toronto|©Ali Eminov

Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve ervaring, dan kan een busreis van Toronto naar Niagara Falls je een voordelige en handige optie bieden. Met deze manier van vervoer kun je niet alleen ontspannen op weg naar een van Canada's meest iconische bestemmingen, maar kun je ook genieten van het landschap zonder je zorgen te hoeven maken over autorijden of parkeren.

Bussen op deze route bieden vaak extra voorzieningen zoals Wi-Fi en comfortabele stoelen, zodat je reis even plezierig als betaalbaar is. Megabus is een van de bedrijven die deze service aanbiedt, met dagelijkse routes die beginnen om 6 uur 's ochtends in Toronto en inclusief de laatste bus terug om 23 uur vanuit Niagara Falls.

De prijs van het busticket is aanzienlijk lager in vergelijking met andere vervoersopties, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die de Falls willen verkennen zonder op hun budget in te leveren. Bovendien kun je door het gemak van rechtstreeks vervoer van Toronto naar de Niagara Falls tijd en energie besparen die je kunt besteden aan het bewonderen van dit natuurwonder dat zo kenmerkend is voor het Canadese zuiden.

Bussen vertrekken vanaf Union Station, dat vlakbij het centrum en het Royal Ontario Museum ligt, en stoppen in een woonwijk op 3 kilometer van de uitzichtpunten en de hotelzone. Deze route kan worden afgelegd met het plaatselijke openbaar vervoer of een taxi.

Interessante details

 • Prijs: het busticket kost in eerste instantie ongeveer 14 euro per persoon.
 • Reistijd: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze optie: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Nadelen van deze optie: de bushaltes liggen op ongeveer 3 kilometer van het uitkijkpunt, dus je zult de reis moeten combineren met het lokale openbaar vervoer.

4. Reis met de trein van Toronto naar Niagara Falls, een handig alternatief.

Trein in Toronto|©Arild
Trein in Toronto|©Arild

Het is niet de goedkoopste of snelste optie, maar je kunt ook per trein van Toronto naar Niagara Falls reizen. Je kunt dit alternatief overwegen als sommige bustijden zijn uitverkocht of als je gewoon het landschap langs het circuit dat de twee punten verbindt wilt zien.

Het populairste alternatief voor treinreizen van Toronto naar de Falls is VIA Rail, dat dagelijks 's ochtends heen en 's middags terug reist. Als je vooraf online boekt , krijg je ook betere tarieven en ben je zeker van je plaats op de door jou gekozen datum.

Net als de busterminal ligt de treinterminal niet in de buurt van het hotelgebied en de uitkijkpunten, dus als je eenmaal in het Niagara-gebied bent aangekomen, moet je je reis combineren met het plaatselijke openbaar vervoer of een taxi. Je moet hetzelfde doen op de terugweg, als je hetzelfde vervoermiddel kiest, om bij het treinstation te komen.

Denk er ook aan dat als je van plan bent om Toronto tijdens de kerst of op feestdagen te bezoeken, de treindiensten onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. In deze gevallen raad ik je aan om de officiële website van de dienstverleners te raadplegen om verwarring en last-minute ongemakken te voorkomen.

Interessante details

 • Prijs: het treinkaartje kost in eerste instantie ongeveer 17 euro per persoon.
 • Reistijd: ongeveer 2 uur.
 • Voordelen van deze optie: je krijgt een alternatieve route te zien, die door het natuurlijke circuit van Ontario loopt en niet langs de Queen Elizabeth Way gaat.
 • Nadelen van deze optie: het biedt geen voordelen ten opzichte van de andere opties wat betreft prijs en reistijd.

5. Andere opties in gecombineerd vervoer van Toronto naar Niagara Falls

Niagara watervallen|©Ramkumar Ramachandran
Niagara watervallen|©Ramkumar Ramachandran

Er zijn veel directe opties om van Toronto naar Niagara Falls te komen, dus het heeft niet veel zin om verschillende vervoerswijzen te combineren, maar als je dat wilt of moet, kun je kiezen voor de gecombineerde service van Go Transit. Dit alternatief biedt een treinreis van Union Station naar Burlington Station, waar je overstapt en met de bus verder reist naar de Falls.

De totale reistijd, inclusief overstappen, is ongeveer 3 uur, hoewel het een goede optie kan zijn als je van plan bent Toronto in de zomer te bezoeken, wanneer Go Transit in het weekend rechtstreekse treindiensten aanbiedt, of als je een speciaal ticket wilt kopen waarmee je een bepaalde tijd onbeperkt naar de Niagara Falls kunt reizen.

In elk geval is deze Go Transit-optie alleen nuttig voor speciale situaties of als alternatief vervoer niet mogelijk is, maar het is altijd goed om te overwegen.

Tot slot kun je, hoewel het niet erg gebruikelijk is, verschillende vervoermiddelen gebruiken op de heen- en terugreis. Dit kan je helpen om te profiteren van de beste trein- en bustijden en om een route samen te stellen die bij je past, hoewel je er rekening mee moet houden dat het kopen van losse tickets voor één traject vaak duurder is dan het kopen van beide trajecten.

Nuttige informatie

 • Prijs: het gecombineerde trein- en busticket kost in eerste instantie ongeveer 15 euro per persoon.
 • Reistijd: ongeveer 3 uur.
 • Voordelen van deze optie: Handig als je een speciaal ticket nodig hebt met onbeperkt reizen voor een bepaalde tijd of tijdens zomerweekenden, wanneer de trein een directe route aanbiedt.
 • Nadelen van deze optie: Het is niet concurrerend als je bedenkt dat er andere rechtstreekse alternatieven zijn waarvoor je niet hoeft over te stappen.

Wanneer is de beste tijd om Niagara Falls te bezoeken?

Mensen kijken naar de watervallen|©Miraze Dewan
Mensen kijken naar de watervallen|©Miraze Dewan

Als je van plan bent om Toronto in juli of tijdens de zomermaanden te bezoeken, krijg je een van de beste kanten van de Niagara Falls te zien, omdat je dan een dikke stroom water kunt zien en van het mooie weer kunt genieten. De zomer maakt echter ook deel uit van het hoogseizoen in Ontario, dus je zult geduld moeten hebben met het grote aantal toeristen dat je tijdens de tocht tegenkomt.

Wees je ervan bewust dat het grote aantal bezoekers niet alleen je ervaring zal vertragen, maar ook je foto's zal beïnvloeden en het transport en de snelwegen zal verstoppen. Als je daarentegen de drukte wilt vermijden, kun je de watervallen bezoeken in de winter, het laagseizoen, hoewel je er rekening mee moet houden dat je nat zult worden bij de watervallen en dat de koude temperaturen een probleem kunnen vormen.

Een van de beste jaargetijden om de drukte en ook het koude weer te vermijden is de herfst, die in Canada niet alleen magisch is vanwege de kleuren, maar ook omdat het tijdens de droge dagen heldere luchten en zwoele temperaturen biedt. Dit is dan ook een van de populairste keuzes voor reizigers, die er ook betere prijzen kunnen vinden.

Als je van plan bent om tijdens de lentemaanden te reizen, moet je er rekening mee houden dat het weer in Ontario vaak vrij koud is, tenzij je Toronto in april bezoekt, wanneer de temperatuur richting zomer begint te gaan, wat je Niagara Falls ervaring aanzienlijk zal verbeteren.

Boek een Niagara Falls Tour

Welke optie past het beste bij mijn reisplan?

Vrouw kijkt naar de watervallen|©Snapwire
Vrouw kijkt naar de watervallen|©Snapwire

Als je van plan bent om vanuit Toronto de Niagara Falls te bezoeken, moet je er rekening mee houden dat de afstand ongeveer 130 kilometer is, dus het vervoermiddel dat je kiest zal grotendeels bepalen hoe lang je bezoek zal duren. Over het algemeen zijn rondleidingen bij de watervallen rondleidingen van een hele dag, waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om Toronto 3 dagen of minder te bezoeken.

Tot slot moet je rekening houden met je reisdoelen, de duur van je verblijf en ook je budget voordat je de beste vervoersoptie kiest om de Niagara Falls vanuit Toronto te bezoeken.

Het beste van elk van de alternatieven

 • Georganiseerde tour
 • De meest uitgebreide optie
 • Inclusief retourtransfers
 • U kunt de Skylon Tower bezoeken
 • Je wordt begeleid door een gids
 • Reizen per auto
 • Je kunt je eigen tijd indelen
 • Je kunt tussenstops inlassen
 • Ideale optie om bezoeken te combineren
 • Snel alternatief
 • Reizen met de bus
 • Betaalbaar tarief
 • Flexibele dienstregelingen
 • Vertrek vanuit het centrum van Toronto
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Reizen per trein
 • Handige optie
 • Bekijk een alternatieve route
 • Panoramisch uitzicht
 • Flexibele dienstregeling
 • Gecombineerde reis
 • Ook op feestdagen
 • Je krijgt onbeperkte ritten
 • Directe overstapmogelijkheden
 • Ideaal om je eigen route samen te stellen