Beste cruises in Bali

Een van de beste manieren om de landschappen en zonsondergangen van Bali te ontdekken is vanaf het dek van een boot. Ik vertel je over de cruise-alternatieven die je op het eiland kunt vinden om vanaf het water van de bezienswaardigheden en attracties te genieten.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Beste cruises in Bali

Bali Hai Cruises with Ponton |©sukaJALAN [dot] net

Bali is een van de grootste eilanden van Indonesië en is niet alleen een toeristische trekpleister op zich, maar wordt ook omringd door paradijselijke archipels. Een cruise-excursie is een van de beste manieren om het maritieme profiel van deze bestemming te ontdekken. Vanaf het dek van een boot kun je enkele van de mooiste vergezichten zien en een ander profiel van de prachtige lokale stranden ontdekken.

Een aantal van de leukste dingen om te doen op Bali zijn een dinercruise bij zonsondergang, een boottocht naar Nusa Penida met snorkelervaring, een rondleiding op Turtle Island met een boot met glazen bodem en een bezoek aan de dolfijnenstranden bij Lovina met een rondvaartboot.

Boottocht naar Nusa Penida met snorkelervaring

Meisje te water|©Rachel Claire
Meisje te water|©Rachel Claire

Nusa Penida is een van de mooiste eilanden rond Bali en een van de beste manieren om het te ontdekken is tijdens een cruise langs de kust. Deze tocht brengt je van de haven van Benoa naar het kristalheldere water rondom Nusa Penida, een tropisch paradijs dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en fascinerende onderwaterleven.

Tijdens de cruise heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een snorkelervaring op enkele van de meest fascinerende plekken in de regio, zodat je kleurrijke koraalriffen en een onderwaterwereld die de rijkdom van de lokale fauna weerspiegelt van dichtbij kunt verkennen. Deze ervaring is meestal een van de beste excursies die je vanuit Bali kunt doen.

De tocht draait echter niet alleen om het verkennen van het turquoise water, maar ook om het genieten van de sereniteit van Nusa Penida aan land. Veel cruises houden halt bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals Kelingking Beach, beroemd om zijn kliffen en panoramische uitzichten. Daarnaast biedt het eiland mogelijkheden om te wandelen, fotograferen en de unieke ervaring van interactie met de lokale cultuur.

Een van de meest memorabele momenten van deze cruise naar Nusa Penida is ongetwijfeld de zonsondergang. Bij terugkomst op Bali kun je genieten van een van de mooiste zonsondergangen ter wereld wanneer de zon langzaam onder de horizon zakt, vooral als je van plan bent het eiland te bezoeken in oktober of tijdens de droge maanden waarin de lucht ook helder is.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 35 euro per persoon.
 • Duur van deze cruises: ongeveer 3,5 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je krijgt niet alleen Nusa Penida te zien, maar je kunt ook snorkelen langs de koraalriffen en de lokale cultuur van het eiland leren kennen.
 • Nadelen van deze excursies: de kosten voor deze routes zijn exclusief de huur van snorkeluitrusting.

Boek een boottocht naar Nusa Penida

Boot met glazen bodem naar Schildpaddeneiland

Boot met glazen bodem|©sally953
Boot met glazen bodem|©sally953

Een tocht met een boot met glazen bodem naar Turtle Island is een traditioneel Balinees avontuur waarbij je de diversiteit van het onderwaterleven voor de kust van het eiland kunt ontdekken, variërend van koraal tot tropische vissen. Tijdens de tour kun je snorkelen zonder nat te worden, terwijl je informatie krijgt van de deskundige lokale gids die je tijdens de reis vergezelt.

Sommige van deze tours bevatten ook een stop op het eiland om te genieten van het witte zandstrand en het kristalheldere water, en om de lokale schildpaddenpopulatie van dichtbij te bekijken. Als je Bali in de zomer bezoekt, wat samenvalt met het broedseizoen, kun je meer te weten komen over het paringsgedrag van de schildpadden.

Naast het zeeleven en de beroemde bewoners biedt Turtle Island ook een spectaculaire omgeving voor een van de beste zonsondergangen ter wereld. De meeste van deze excursies vinden laat in de middag plaats en aan het eind van de dag, als de zon over de horizon zakt, kun je de magie van de zonsondergang vastleggen vanaf het dek van de boot op de terugweg naar Bali.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 25 euro per persoon, inclusief de tour en de hulp van een deskundige lokale gids.
 • Duur van deze cruises: tussen 2 en 3 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je krijgt een heel beroemde maar weinig verkende plek te zien door de populairste excursies op het eiland.
 • Nadelen van deze excursies: als je in de winter reist, zie je misschien weinig of geen schildpadden vanwege het winterslaapseizoen van deze soort.

Boot naar Lovina's Dolfijnenstrand op Bali

Dolfijnen kijken bij zonsopgang in Lovina, Bali, Indonesië|©Sarah Haley
Dolfijnen kijken bij zonsopgang in Lovina, Bali, Indonesië|©Sarah Haley

Als je Lovina Dolphin Beach op Bali wilt verkennen, is een boottocht een van de beste alternatieven. Deze bestemming, gelegen aan de noordkust van het eiland, is beroemd om zijn inheemse populatie dolfijnen die je in hun natuurlijke habitat kunt zien. Deze tochten bieden bezoekers meestal de gelegenheid om met deze zeezoogdieren te communiceren.

De boottocht naar Lovina draait niet alleen om het kijken naar dolfijnen, maar biedt ook de gelegenheid om te genieten van het kalme water en het uitzicht langs de noordkust van Bali. Veel van deze tochten vinden vroeg in de ochtend plaats, wanneer de kans om dolfijnen te zien het grootst is en de beste stranden van het eiland meestal leeg zijn.

Lovina is ook de thuisbasis van een van de beroemdste vismarkten van Bali, waar je verse producten kunt kopen, kunt lunchen bij de kraampjes op straat of een foodtour kunt doen om de lokale keuken te ontdekken en ook de onderlinge relatie tussen de visserij en het culinaire aanbod van het eiland.

Houd er wel rekening mee dat, hoewel de dolfijnen meestal aanwezig zijn op het moment van de excursie, het kan voorkomen dat het niet lukt om de dolfijnen te zien. Om de foutmarge te verkleinen, adviseer ik je om van tevoren te controleren welke tijden van het jaar de meeste kans hebben om dolfijnen in de wateren van de Indische Oceaan te zien.

Details van belang

 • Prijs: ongeveer 38 euro per persoon.
 • Duur van deze cruises: tussen 10 en 11 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je kunt dicht bij de dolfijnen komen en met ze communiceren.
 • Nadelen van deze excursies: het zijn intense ervaringen en vereisen veel fysieke inspanning, dus ze worden niet aanbevolen voor mensen met beperkte mobiliteit, tenzij ze de tour uitsluitend vanaf het dek van de boot volgen.

Doe mee aan een gastronomische tour

Dinner Cruise bij zonsondergang in Bali

Cruise op Bali|©goenharto setyabudi
Cruise op Bali|©goenharto setyabudi

Voor een onvergetelijke ervaring die je Bali vanuit een ander perspectief laat ontdekken, mag je een sunset dinner cruise niet missen. Deze tours combineren de sereniteit van de Indische Oceaan met de rijke lokale keuken en creëren een magische avond als de zon over de horizon zakt. Ervaringen starten vanuit Benoa of Seminyak en bieden een uniek perspectief op de kustlijn van Bali.

Tijdens deze cruise krijg je de kans om een diner met lokale gerechten te proeven terwijl je over kalm water vaart. De zeebries en het panoramische uitzicht op de oceaan geven deze ervaring een romantisch tintje. Veel cruises bieden ook live entertainment, van traditionele Balinese muziek tot hedendaagse optredens, waardoor de cruise verandert in een live concert.

Het hoogtepunt van deze cruise is echter de kans om de zonsondergang te zien vanaf het dek van het schip. Bali staat bekend om de meest adembenemende zonsondergangen ter wereld en deze cruise geeft je de kans om te genieten van dit natuurverschijnsel dat het landschap van de paradijselijke stranden van het eiland nog mooier maakt.

Deze cruisetours worden vaak opgenomen in de lijst van de beste rondreizen door Bali, want terwijl de zon de hemel schildert met warme, gouden tinten, geeft het uitzicht vanaf de boot je een uniek perspectief op de schoonheid van dit eiland.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 79 euro per persoon, inclusief diner.
 • Duur van deze cruises: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je kunt deelnemen aan een van de meest traditionele ervaringen op Bali.
 • Nadelen van deze excursies: drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Hoe boek je een cruise excursie op Bali?

Meisje met laptop aan tafel|©cottonbro studio
Meisje met laptop aan tafel|©cottonbro studio

Je kunt een cruise excursie op Bali van tevoren online boeken of je kunt deze boeken als je eenmaal op het eiland bent. Als je voor het laatste alternatief kiest, moet je er rekening mee houden dat als je van plan bent deze bestemming in oktober of tijdens het hoogseizoen te bezoeken, plaatsen op de tours uitverkocht kunnen zijn of dat de tarieven, die dynamisch zijn, kunnen stijgen voor last-minute aankopen.

Aan de andere kant vinden deze ervaringen meestal 's ochtends of 's middags plaats, dus als je van tevoren boekt kun je een route samenstellen om verschillende delen van de bestemming te bezoeken, zoals de beste tempels van Bali of deelnemen aan een ATV-avonturentour, die meestal 's middags plaatsvindt.

Houd er rekening mee dat veel van deze ervaringen in kleine groepen of privé plaatsvinden, dus als je van plan bent om Bali met een groep te bezoeken en van tevoren boekt, kun je ervoor zorgen dat jij en je gezelschap de enigen aan boord zijn.

Ga op avontuur met een quad

Wat zie ik tijdens een quad tour?

strandzicht in bali|©Timur Kozmenko
strandzicht in bali|©Timur Kozmenko

Tijdens de cruise-excursies op Bali krijg je een aantal van de mooiste landschappen van het eiland te zien, maar je kunt je ook vergapen aan de plaatselijke zonsondergangen, die tot de mooiste ter wereld worden gerekend en een van de belangrijkste attracties van deze zeereizen zijn. Vanaf het dek van de boot heb je dus een ideaal uitzicht op de zonsondergangen.

Bovendien krijg je tijdens deze tochten de kans om veel van de beste stranden van Bali te verkennen. Sommige excursies bevatten ook strategische stops zodat je het witte zand kunt betreden, een duik kunt nemen in het kristalheldere water en kunt genieten van waterervaringen om het rijke onderwaterleven van de regio te ontdekken door middel van activiteiten zoals snorkelen en scubaduiken.

Aan de andere kant is de kustlijn van Bali versierd met unieke kliffen en rotsformaties die je een andere en onontdekte kant van de bestemming laten zien. Sommige routes brengen je naar iconische plekken zoals Dolphin Beach, waar je deze zeezoogdieren kunt zien en met ze kunt communiceren.

Cruise-excursies kunnen je ook naar de nabijgelegen eilanden van Bali brengen, zoals Nusa Penida en Nusa Lembongan, waar je een diepgaande blik kunt werpen op de dynamiek van het eilandleven, ongerepte stranden kunt verkennen en aan wateractiviteiten kunt deelnemen.

Tips voor een cruise excursie op Bali

Bali - Indonesië|©Enrico Djakman
Bali - Indonesië|©Enrico Djakman

Als eerste stap moet je bij het kiezen van een cruise ervoor zorgen dat deze aansluit bij je voorkeuren en behoeften. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van romantische cruises bij zonsondergang tot excursies waarbij je kunt snorkelen. Als je het reisschema van tevoren bestudeert , kom je niet voor verrassingen te staan tijdens deze tochten, die tot de beste tochten op Bali behoren.

Een andere belangrijke tip is om de weersomstandigheden en seizoenen op Bali te controleren voordat je je cruise-excursie plant. Hoewel het tropische klimaat van het eiland het hele jaar door warme temperaturen biedt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het regenseizoen op Bali samenvalt met de zomer. Als je op de hoogte bent van deze details, voorkom je ongelukken.

Vergeet tijdens de cruise niet om reisbenodigdheden mee te nemen zoals zonnebrandcrème, een zonnebril en comfortabele kleding. Blootstelling aan de zon op de oceaan kan intens zijn, dus zorg ervoor dat je jezelf goed beschermt zodat je zorgeloos van je reis kunt genieten. Als je deelneemt aan activiteiten zoals snorkelen, controleer dan of de benodigde uitrusting is inbegrepen of dat het aan te raden is om je eigen uitrusting mee te nemen.

Ontspan en maak van de gelegenheid gebruik om het eiland vanuit een ander perspectief te verkennen. Mis de kans niet om het onderwaterleven te ontdekken, maak foto's van de zonsondergang en vergeet niet dat de rit terug naar de haven na zonsondergang een van de beste dingen is om's avonds op Bali te doen.

Waarom is het aan te raden om een cruise-excursie op Bali te maken?

mensen dicht bij het strand|©bborofka
mensen dicht bij het strand|©bborofka

Het maken van een cruise excursie op Bali is om een aantal redenen een aanrader. Door de grote verscheidenheid aan beschikbare opties kunnen bezoekers de ervaring kiezen die het beste bij hun voorkeuren en wensen past, maar het is heel moeilijk om geen bevredigend alternatief te vinden om het eiland vanuit een ander perspectief te ervaren dan het traditionele vasteland.

Bali heeft ook een buitengewone natuurlijke schoonheid, en een cruise stelt u in staat om deze te waarderen vanaf de Indische Oceaan. Kristalhelder water, witte zandstranden en kliffen zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden waarvan je kunt genieten vanaf het dek van het schip. Vanaf zee krijg je ook een idee van de intieme band tussen de maritieme geest van Bali en de omringende omgeving.

De Bali cruise-ervaring wordt ook aanbevolen vanwege de ontspannende component. Terwijl je door de serene wateren vaart, kun je genieten van de zeebries, ontspannen op het dek van de boot en je overgeven aan de rust van de oceaan. Dit rustige uitje biedt een adempauze van de drukte van de stad en een kans om los te komen van de drukte met panoramische uitzichten en magische zonsondergangen.

Merk ook op dat de kans om nabijgelegen eilanden te verkennen, deel te nemen aan wateractiviteiten zoals snorkelen of diepzeeduiken of te genieten van de schoonheid van een Balinese zonsondergang vanaf het water unieke ervaringen zijn die een cruise-excursie een echte aanrader maken vanwege de veelzijdigheid en zorgeloze sfeer.