Beste rondleidingen in La Spezia

Als je weet wat de kenmerken zijn die de beste rondreizen in La Spezia definiëren, is het handig om de juiste keuze te maken. Daarom nodig ik je uit om verder te lezen in deze compilatie van feiten die ik voor je heb verzameld.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Beste rondleidingen in La Spezia

Huizen van La Spezia | ©Corinespics

Veel van de beste dingen om te zien en te doen in La Spezia hebben te maken met de nabijheid van het nationale park Cinque Terre en de ligging halverwege de beroemde steden Pisa en Genua. Bezienswaardigheden bezoeken is echter ook een goed idee voor wie hier langer dan een of twee nachten verblijft.

Het beste wat je kunt doen als je een kort of lang bezoek aan deze stad plant, is deze post lezen die ik voor je heb voorbereid. Ik heb alle logistieke details over de beste rondleidingen in La Spezia onderzocht, zodat je tegen de tijd dat je aankomt precies weet wat deze bezienswaardigheden te bieden hebben.

Wat zijn de beste rondleidingen in La Spezia?

Cinque Terre Nationaal Park| ©Ineke Klaassen
Cinque Terre Nationaal Park| ©Ineke Klaassen

Rondleidingen in La Spezia zijn over het algemeen een activiteit die een paar uur duurt, maar niet je hele dag in beslag zal nemen. Dit heeft te maken met het feit dat de stad niet erg groot is. In feite kan het worden beschouwd als een kleine stad in vergelijking met andere Italiaanse metropolen.

In ieder geval zijn deze tours meestal voetgangersgebied in de meeste versies. Sommige zijn echter veel uitgebreider , zoals een fietstocht die niet alleen langs het beste van de stad voert, maar deelnemers ook rechtstreeks naar enkele steden in Cinque Terre brengt.

De straten rond de Giardini Publicci, de promenade, de scheepswerven van het militaire maritieme arsenaal van La Spezia, de modernistische kathedraal van de stad en het beroemde kasteel San Giorgio zijn slechts enkele van de plaatsen die meestal deel uitmaken van deze toeristische route. Het biedt deelnemers de kans om de meest interessante kant van deze stad te zien, die in de loop der jaren een doorgangspunt is geworden voor mensen die aankomen bij de cruisehaven om de rest van de Ligurische kust te bezoeken.

Over het algemeen moet je weten dat dit een zeer goedkope ervaring is en dat het aantal deelnemers meestal beperkt is door het simpele feit dat de wandeling kort is en de bezienswaardigheden vrij dicht bij elkaar liggen. Daarom geven mensen de voorkeur aan fietstours die de rondleiding door de stad inkorten en dan een veel interessantere en eigenaardigere route nemen naar het nationale park dat ten westen van de stad ligt.

Boek een gastronomische tour

Hoe boek je een tour in La Spezia?

Boek online| ©Glenn Carstens-Peters
Boek online| ©Glenn Carstens-Peters

Het boeken van een sightseeingtour in La Spezia is veel eenvoudiger dan je denkt. En dit heeft te maken met het feit dat er verschillende alternatieven zijn en dat je ze allemaal kunt kiezen op basis van je eigen interesses. De meest aanbevolen optie voor de meeste mensen is het online boeken van de service. Dit heeft te maken met het feit dat je de data en tijden kunt krijgen voor de tour waarin je het meest geïnteresseerd bent, en ook kunt ontdekken wat andere mensen van de activiteit vinden nadat ze het hebben gedaan.

Eigenlijk is het online boeken van een sightseeing-ervaring iets dat ook werkt voor andere activiteiten zoals de beste dagtochten vanuit La Spezia. Deze hebben vaak de voorkeur van bezoekers die weten dat deze plaats goedkope accommodatie biedt terwijl ze toch op hun gemak de regio Cinque Terre kunnen verkennen en Pisa en Genua kunnen bezoeken zonder in die plaatsen te hoeven slapen.

Als je wilt, heb je ook de optie om dit soort stedentrips rechtstreeks te kopen bij enkele van de weinige toeristenbureaus die in de stad gevestigd zijn. Het probleem met deze beslissing is dat er geen garantie is dat je een scherpe of gunstige prijs betaalt en dat er geen garantie is dat deze locaties open zijn op het moment van je bezoek.

Met een online boeking kun je dus maanden van tevoren de beschikbare tijden bekijken, terwijl een aankoop in persoon je de mogelijkheid biedt om je aan te passen aan het schema van deze etablissementen.

Duur van rondleidingen in La Spezia

Straten van La Spezia| ©ErWin
Straten van La Spezia| ©ErWin

De duur van de rondleidingen in La Spezia varieert afhankelijk van de tijd van het jaar en het aantal deelnemers in de groep. Het is niet hetzelfde om aan vijf mensen uitleg te geven over monumenten en gebouwen als charismatisch te zijn en al hun vragen te beantwoorden voor een groep van 25 deelnemers. De tijd van het jaar is ook belangrijk, want wandelen in de regen op een herfstmiddag is niet dezelfde ervaring als wandelen in de regen op een warme zomermiddag.

De plaatsen die worden bezocht tijdens de tour zijn ook bepalend, want soms omvat de sightseeing-ervaring ook toegangskaartjes voor het Marine Technisch Museum van La Spezia of het Kasteel van San Giorgio. Andere keren omvat het alleen de mogelijkheid om deze bezienswaardigheden van buitenaf te zien en meer te weten te komen over het belang ervan dankzij de informatie die door de gids wordt gedeeld.

Ook moet je weten dat de gemiddelde duur altijd ongeveer twee tot maximaal drie uur is, hoewel als deze rondleidingen een lunchstop bevatten, het mogelijk is dat ze iets langer zijn. Als je bovendien van plan bent om een aantal kleinere stadjes in de baai van La Spezia te bezoeken, zoals Puertovenere, dan zal de duur nog langer zijn.

Boek uw excursie naar Florence en Pisa

Wat zie ik tijdens deze excursie in La Spezia?

Kasteel van San Giorgio| ©Reg Marjason
Kasteel van San Giorgio| ©Reg Marjason

Tijdens deze rondleiding in La Spezia krijg je de kans om de stad te leren kennen vanuit het perspectief van een expert in de geschiedenis en ook in de culturele identiteit die de stad vandaag de dag definieert. Dit is erg handig, want als je een plaats alleen bezoekt, leer je niet veel van de feiten kennen die het belang van die plaats en andere vergelijkbare locaties bepalen. Dit is vrij gebruikelijk, wetende dat verschillende Italiaanse steden in deze regio van het land dezelfde esthetiek hebben.

Tijdens een rondleiding door La Spezia zul je merken dat je door een relatief nieuwe stad reist, aangezien de meeste gebouwen vanaf 1920 zijn gebouwd. Dit is niet gebruikelijk in Italië, want het is een land waar klassieke en echt oude architectuur een van de onderscheidende kenmerken is.

Het gebied dat je in totaal zult bewandelen is relatief kort, want deze tours komen meestal niet in de buurt van de woonwijken in het westelijke deel van de stad, want het gebied rond het Castel San Giorgio is het gebied met de meeste commerciële instellingen en belangrijke monumenten. Dit soort tours zijn dus een uitstekende manier om deze stad te leren kennen die sterk verbonden is met het cruisetoerisme aan de Ligurische kust, evenals het historische belang van de marinescheepswerf.

Als je de stad wilt leren kennen door een ander element toe te voegen aan deze tours, dan is het aan te raden om deel te nemen aan de beste gastronomische tours van La Spezia, omdat deze meestal door dezelfde belangrijke gebieden van de stad gaan, maar in dit geval bezoek je ook de meest representatieve restaurants zodat je de kenmerkende smaken van de lokale culinaire wereld leert kennen.

Tips voor een rondleiding in La Spezia

La Spezia| ©Sergio Boscaino
La Spezia| ©Sergio Boscaino

Er zijn een aantal aanbevelingen die ik je kan geven om van een stadstour in La Spezia een nog aangenamere ervaring te maken voor jou en je gezelschap. Hoewel het een korte en vermakelijke activiteit is, zijn er toch een aantal beslissingen die je kunt nemen om het hele evenement gedenkwaardig en leuk te maken voor alle deelnemers.

Geniet van de ervaring

Het eerste wat ik je kan aanraden als je wilt deelnemen aan een tour in La Spezia, is om te genieten van de ervaring voor wat het is en je niet te veel te richten op hoe lang het duurt. Dit heeft te maken met het feit dat veel mensen naar La Spezia komen met de intentie om slechts een paar uur in La Spezia door te brengen en alle tijd van hun reis besteden aan de nabijgelegen gemeenten in Cinque Terre.

Het is echter ook aan te raden om je tijd en geld in deze activiteit te investeren, vooral omdat de stad erg mooi is en zich onderscheidt als een belangrijk stedelijk centrum voor dit deel van de Ligurische kust. Dus als je besluit om twee of drie uur aan deze activiteit te besteden, moet je je concentreren op het ten volle beleven ervan. Vooral in de wetenschap dat het succes van een rondleiding ook afhangt van hoe participatief mensen zijn.

Raadpleeg alles wat je wilt weten

In feite is dat de volgende aanbeveling die ik je kan geven, want je hebt het geluk dat rondleidingen in de stad La Spezia meestal in het Italiaans, Engels en zelfs Spaans worden gegeven. Dit betekent dat je vrijuit met de gids kunt praten.

De beste manier om aan je trekken te komen is dus om geen twijfel te laten bestaan over het belang van een bepaalde straat, standbeeld of bezienswaardigheid.

Vergeet de zonnebrandcrème niet

Italië is een plek die in de late lente en de hele zomer wordt gekenmerkt door hoge temperaturen als gevolg van sterk zonlicht. Daarom is het sterk aan te raden om je goed in te smeren met zonnebrandcrème voordat je deelneemt aan deze tour. Zeker als je weet dat je door straten loopt waar een paar uur lang geen schaduw is.

Het is belangrijk dat je een zonnesteek weet te voorkomen tijdens je stedentrip in La Spezia, ook omwille van het comfort. Zeker als je besluit om deze Italiaanse regio verder te verkennen of als je aan je reis naar andere uithoeken van het land moet beginnen.

Hoeveel kost een rondreis door La Spezia?

Geld in euro's| ©Ibrahim Boran
Geld in euro's| ©Ibrahim Boran

De prijs van een excursie in La Spezia varieert afhankelijk van de duur van de excursie en het aantal deelnemers. Meestal gaat het om een sightseeingtour voor een groep van niet meer dan 20 personen, waardoor de prijzen redelijk kunnen worden gehouden.

In elk geval is het gebruikelijke tarief voor deze ervaring rond de 70 of 80 euro maximaal, terwijl het mogelijk is om een aantal te krijgen met speciale prijzen die rond de 40 of 50 euro per persoon liggen.

Je moet er rekening mee houden dat deze variatie in prijzen te wijten is aan verschillende factoren, aangezien het in sommige gevallen een exclusieve tour is voor een enkele familiegroep, terwijl het in andere gevallen een gedeelde ervaring is. Het feit dat de entreegelden voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het kasteel van San Giorgio of het technisch marinemuseum zijn inbegrepen, kan ook een prijsaanpassing met zich meebrengen.

Hoe dan ook, het betalen van deze tarieven is een uitstekende investering als je geïnteresseerd bent in het idee om deze stad grondig te leren kennen terwijl je hier verblijft, wat handig is om te profiteren van de nabijheid van een van de andere grote attracties van dit deel van Noord-Italië.

Wat zijn de must-see plekken tijdens rondleidingen in La Spezia?

Portovenere| ©Tracey Adams
Portovenere| ©Tracey Adams

Rondleidingen in La Spezia richten zich meestal op de meest interessante straten van het stadscentrum. Tegelijkertijd zijn er plaatsen die een must zijn op deze route, en de hieronder genoemde maken deel uit van deze groep omdat ze de belangrijkste attracties van het stedelijk gebied van deze stad zijn.

Kasteel van San Giorgio

Dit kasteel is ongetwijfeld een van de meest representatieve plekken van de stad en vertegenwoordigt sinds de bouw in de 13e eeuw een van de beste voorbeelden van defensieve architectuur in de regio Ligurië. In het kasteel is een museum met een permanente tentoonstelling van artefacten uit de Romeinse tijd en de Europese kopertijd.

Giardini Pubblici Park

Dit park vlak bij de kust van de stad is het belangrijkste centrum als het gaat om openbare ruimtes voor het sociale leven van de inwoners van La Spezia. Bovendien is de plek vaak een must tijdens een sightseeing tour door de stad vanwege de landschappelijke schoonheid die het kenmerkt.

Portovenere

Portovenere is een kleine badplaats in een natuurpark op een paar kilometer van het centrum van La Spezia. Voor veel sightseeing tours kan deze plek worden beschouwd als onderdeel van de stad, omdat het zich in dezelfde baai bevindt die zijn naam geeft aan de gemeenschap. De plaats onderscheidt zich door de uitstekende mogelijkheid om een authentiek Italiaans vissersdorp te ervaren.

Het Marine Technisch Museum van La Spezia

Dit museum is de belangrijkste culturele instelling van de hele stad en het is meestal de meest bezochte plaats door alle toeristen die naar deze plaats komen. Het is ook een uitstekende gelegenheid om de sterke relatie tussen La Spezia en de wereld van de Italiaanse marine te begrijpen.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan La Spezia op eigen gelegenheid?

Het Marine Technisch Museum van La Spezia| ©freakforti
Het Marine Technisch Museum van La Spezia| ©freakforti

Het belangrijkste voordeel van een rondleiding door La Spezia met een gids ten opzichte van het besluit om deze plaatsen alleen te bezoeken, is dat je met een gids alle historische details leert kennen die belangrijk zijn voor de plaatsen die je gaat bezoeken. Bovendien hoef je niet eerst te beslissen welke plaatsen je gaat bezoeken in deze stad voordat je je concentreert op het idee om de omgeving te verkennen.

Op deze manier leer je in een korte route van drie of vier uur alles kennen wat deze stad te bieden heeft en kun je de rest van je tijd in dit deel van Ligurië besteden aan Cinque Terre of andere soortgelijke gebieden.

Bovendien, omdat het een gedeelde ervaring is, heb je de mogelijkheid om vrienden te worden met zowel de gids als sommige deelnemers, wat betekent dat je een goede groep kennissen kunt maken om je tijd in deze regio van Ligurië veel leuker en interessanter te maken.