Beste dagtochten vanuit La Spezia

Deelnemen aan de beste excursies vanuit La Spezia is iets wat je moet doen als je de stad bezoekt. Daarom geef ik je een paar van de beroemdste excursies om meer te weten te komen over de voordelen ervan.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minuten lezen

Beste dagtochten vanuit La Spezia

Spezia | scott1346

Veel van de beste dingen om te zien en te doen in La Spezia duren niet lang. Dit komt doordat de stad relatief klein is en het is juist de nabijheid van andere belangrijke plaatsen in dit deel van Noord-Italië die het tot een toeristische bestemming maakt. Daarom mag je de beste excursies vanuit deze stad naar de dichtstbijzijnde gemeenten niet missen.

Ik nodig je uit om deze publicatie verder te lezen, want ik heb verschillende alternatieven samengesteld die zich onderscheiden van het bestaande aanbod door de kwaliteit van de tour die ze aanbieden en door de plaatsen waar ze je naartoe brengen. Dankzij deze informatie kun je een veel betere beslissing nemen over hoe je je tijd en geld wilt besteden als je La Spezia wilt verlaten voor andere delen van Ligurië en Noord-Italië.

1. Privé-excursie vanuit La Spezia naar heel Cinque Terre

Nationaal Park van Cinque Terre| ©Ineke Klaassen
Nationaal Park van Cinque Terre| ©Ineke Klaassen

Het Nationaal Park Cinque Terre is een van de belangrijkste redenen waarom toeristen naar La Spezia komen. La Spezia heeft zowel een cruisehaven als een treinstation waardoor het gemakkelijk is voor mensen uit verschillende delen van Italië om op hun gemak de dorpen langs deze met kliffen omzoomde kustlijn te verkennen.

En gezien het feit dat dit zo'n uniek gebied is vanuit historisch en architectonisch oogpunt, is het gemakkelijk te begrijpen dat een privé-excursie naar deze plek een van de beste investeringen is die je kunt doen. Dit type excursie wordt meestal begeleid door een specialist in de geschiedenis van de regio die wordt gekenmerkt door zijn vriendelijkheid.

Soms gaat de transfer tussen elk dorp in Cinque Terre per boot, in andere gevallen per trein. Hoe dan ook, de ervaring van een bezoek aan Vernazza samen met Riomaggiore en de andere dorpen in dit gebied is iets dat exclusief is gereserveerd voor een enkele familiegroep. Dit betekent dat tijdens elke stop de gids alleen beschikbaar zal zijn voor jou en je familie

. Houd er rekening mee dat maaltijden en drankjes niet zijn inbegrepen in de prijs van de activiteit, hoewel als lunch nodig is er een scala aan alternatieven zal zijn, afhankelijk van het dorp waar je bent. Alle trein- en boottickets zijn inbegrepen in de kosten van deze excursies en er is meestal geen ontmoetingspunt, maar de pick-up en drop-off is direct bij je accommodatie.

Interessante details

 • Prijs: Volwassenen betalen meestal rond de 340 euro per persoon, terwijl kinderen tussen 4 en 11 jaar meestal rond de 70 euro betalen.
 • Duur: De rit duurt in totaal meestal zeven tot acht uur.
 • Vervoermiddel: tijdens de tour worden verschillende vervoermiddelen gebruikt, zoals treinen, taxi's of boten.
 • Voordelen van deze optie: kunnen genieten van een gids die exclusief voor één groep mensen is, is een goede manier om geen belangrijke details van Cinque Terre te missen.
 • Nadelen van deze optie: het is zeker een duur alternatief dat een beetje onbetaalbaar kan zijn voor degenen die financiële beperkingen hebben tijdens hun reis.

Boek een privé excursie naar Cinque Terre

2. Wandeltocht vanuit La Spezia door de dorpen van Cinque Terre

La Spezia| ©Sergio Boscaino
La Spezia| ©Sergio Boscaino

Het nationale park Cinque Terre kan ook op een heel andere manier worden verkend en daarom is een van de beste excursies om te doen vanuit La Spezia een wandeltocht door dit natuurgebied. Dit type ervaring begint meestal op een ontmoetingspunt in de haven van La Spezia en vanaf daar is er een korte treinrit naar het station in Manarola.

Op dit punt begint het wandelgedeelte van de excursie, want alle deelnemers wandelen over de bergpaden om Corniglia te bereiken. Dit alles in een afdaling die altijd zal worden begeleid door een gids die belangrijke details zal vertellen over het historische belang van deze regio en over de fauna en flora die er deel van uitmaken.

De volgende stap van deze excursie is een wandeling door dit dorp en dan een pauze vlak voor de lunch. Van daaruit gaat de groep terug naar een ander treinstation dat alle deelnemers naar Vernazza zal brengen van waaruit ze het prachtige landschap kunnen bewonderen dat de kliffen kenmerkt vol kleurrijke huizen die representatief zijn voor de architectuur van dit deel van Italië.

Riomaggiore is meestal de laatste halte, waarna de trein je terugbrengt naar de stad La Spezia zodat je op tijd kunt aankomen voor je cruise of naar je accommodatie kunt gaan.

Interessante details

 • Prijs: De gangbare prijs voor een ervaring als deze is meestal rond de 60 euro per persoon. Dit is inclusief treinkaartjes, maar exclusief de kosten van de lunch.
 • Duur: De gebruikelijke duur van zo'n excursie is ook meestal zeven tot acht uur. De tijden zijn echter altijd zo gekozen dat mensen op tijd terug kunnen zijn voor de rest van hun activiteiten.
 • Vervoermiddel: De trein is meestal het enige vervoermiddel, terwijl wandelen het andere hoofdonderdeel van de excursie is.
 • Voordelen van deze optie: Dit is een veel goedkoper alternatief en is vooral gunstig tijdens het lente- en zomerseizoen.
 • Nadelen van deze optie: het idee van een paar uur wandelen langs bergroutes kan moeilijk zijn voor oudere mensen.

3. Excursie van La Spezia naar Florence en Pisa

Florence| ©dorfun
Florence| ©dorfun

Florence is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Italië en tegelijkertijd een van de mooiste steden van Europa. Pisa ligt ook vrij dicht bij deze andere stad in de regio Toscane, die vlak naast Ligurië ligt, waar La Spezia zich bevindt.

Dus een excursie naar deze twee plaatsen met vertrek vanuit La Spezia is iets wat je niet mag missen. Zeker als je weet dat het een kans is om wonderen van de westerse architectuur te zien, zoals de Dom van Florence, de Ponte Vecchio, de Scheve Toren van Pisa, de Centrale Markt van Florence en de Dom van Pisa.

De transfers voor de reis zijn meestal inbegrepen in de prijs, die ook de betaling van de gids omvat, die een specialist is in de geschiedenis van beide plaatsen. Afhankelijk van de tijd van het jaar reis je per bus of touringcar en je moet weten dat de toegang tot monumenten buiten de Scheve Toren van Pisa niet bij de prijs is inbegrepen. Bovendien is er meestal gratis Wi-Fi beschikbaar in de bussen en de reisbegeleider spreekt alleen Engels.

Interessante details

 • Prijs: dit type tour kost meestal rond de 90 euro per persoon.
 • Duur: een tour als deze duurt meestal minimaal negen uur, hoewel het tot 10 uur kan duren, afhankelijk van het verkeer onderweg.
 • Vervoermiddel: meestal met de bus, maar het is ook mogelijk om een minibus te nemen als er weinig vraag is van andere deelnemers.
 • Voordelen van deze optie: dit is een zeer gunstig tarief voor een reis met deze kenmerken. Zeker als je weet dat de begeleiding van een gids is inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: apart moeten betalen voor toegang tot sommige monumenten en attracties in Florence kan voor sommige mensen onaantrekkelijk zijn.

Boek een excursie naar Florence en Pisa

4. Een privé-excursie naar Pisa en Lucca inclusief wijnproeverij

Lucca| ©Mannus Etten
Lucca| ©Mannus Etten

Je kunt de stad Pisa ook leren kennen tijdens een privétour en, het beste van alles, dit soort ervaring geeft je ook de kans om Lucca te leren kennen. Lucca is de buurgemeente en staat binnen de Toscaanse regio bekend om zijn bloeiende wijnindustrie.

Dit soort excursies zijn meestal van dezelfde duur als die naar Florence. Het verschil is dat je in dit geval de kans hebt om wat meer van Pisa te verkennen terwijl je ook het historische centrum van Lucca verkent, een stad die binnen Italië bekend staat om zijn muren die tijdens de renaissance werden gebouwd.

De prijs van de tour is meestal inclusief de toegangsprijs voor de monumenten die je zowel in Pisa als Lucca zult zien en de chauffeur, die meestal ook de gids is, is een andere service die bij de uiteindelijke prijs is inbegrepen. Het vervoermiddel is meestal een minibus, die is voorzien van airconditioning en gratis WiFi. Daarnaast is het bezoek aan de wijnkelder, dat meestal plaatsvindt in La Spezia, ook inbegrepen in de prijs van de activiteit.

De wijnproeverij is een activiteit met een aparte prijs en de lunch, die soms in Lucca en soms in Pida wordt genoten, heeft ook een aparte prijs, hoewel de keuze van het restaurant meestal wordt voorgesteld door de gids omdat er plaatsen zijn met veel handigere diensten dan andere.

Interessante details

 • Prijs: de prijs van een privétour ligt meestal rond de 350 euro per persoon.
 • Duur: de duur van deze excursies is ook meestal rond de acht of negen uur in totaal. Dit heeft te maken met het feit dat Lucca veel dichter bij Pisa ligt dan Florence.
 • Vervoermiddel: het is bijna altijd een moderne en comfortabele minibus, hoewel het ook mogelijk is dat het een minibus is, afhankelijk van het aantal deelnemers in dezelfde familiegroep.
 • Voordelen van deze optie: Lucca is een prachtige stad die het verdient om bezocht te worden en, de kans om een authentieke Italiaanse wijnkelder te bezoeken is een must.
 • Nadelen van deze optie: de prijs is een beetje onbetaalbaar voor sommige mensen en je moet er rekening mee houden dat de lunch en de wijnproeverij apart geprijsd zijn.

Hoe boek je een excursie vanuit La Spezia?

Online boeken| ©Glenn Carstens-Peters
Online boeken| ©Glenn Carstens-Peters

Er zijn verschillende manieren om een excursie vanuit La Spezia te boeken, maar de beste manier is meestal via een online aankoop van de dienst. Dit heeft te maken met het feit dat je via deze methode de prijzen van verschillende bedrijven kunt vergelijken en tegelijkertijd de meningen van andere mensen die deze specifieke ervaring al hebben meegemaakt, kunt achterhalen.

Ook voor andere toeristische activiteiten, zoals het kopen van kaartjes voor het Marine Technisch Museum van La Spezia, een van de meest bezochte locaties in La Spezia, is online reserveren aan te raden.

Duur van excursies vanuit La Spezia

Straten van Spezia| ©ErWin
Straten van Spezia| ©ErWin

De gemiddelde duur van de meeste excursies vanuit La Spezia naar een van de interessante plaatsen in de omgeving is ongeveer zeven tot negen uur. De reden hiervoor is de eenvoudige factor dat mensen zoveel mogelijk willen zien van de te bezoeken plaatsen en met dat aantal uren kun je een groot deel van het historische centrum van Florence of de dorpen die deel uitmaken van de regio Cinque Terre bezoeken.

. Ook moet je weten dat deze activiteit een van de dagen van je bezoek aan deze stad in beslag neemt. Dus als je het gevoel hebt dat je iets mist, kun je de volgende dag deelnemen aan een van de beste rondleidingen door La Spezia. Sterker nog, het duurt maar twee tot drie uur en halverwege de middag kun je de stad alweer verlaten voor je volgende Italiaanse bestemming.

Boek uw excursie naar Florence en Pisa

Wat zie ik tijdens deze tour?

In Pisa| ©S D K
In Pisa| ©S D K

Wat je precies te zien krijgt tijdens deze excursies hangt direct af van de excursie die je kiest. In het geval van Cinque Terre vind je verschillende dorpjes aan een ruige kust vol kliffen waar de huizen heel kleurrijk zijn en een ambachtelijke stijl hebben die heel kenmerkend is voor het Italiaanse platteland.

Als je besluit deel te nemen aan excursies die naar Florence gaan, dan wordt het iets heel anders. In dit geval gaat de reis naar een van de belangrijkste steden van het land die wordt gekenmerkt door een zeer bijzondere architectonische identiteit vol met grote wonderen van wat de Renaissance was op artistiek en intellectueel niveau.

In Pisa zal iets soortgelijks gebeuren, want het is een stad die alle bezoekers verrast door de majesteit van haar gebouwen. Ze zijn het gevolg van het feit dat ze een van de belangrijkste havens waren voor de Italiaanse welvaart die na de renaissance begon.

Tips voor een excursie vanuit La Spezia

Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran
Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran

Een van de eerste aanbevelingen die ik kan doen als je geïnteresseerd bent in deelname aan een van deze excursies is dat je gaat met de bereidheid om van de ervaring te genieten. Alle excursies zijn een unieke kans, want je bezoekt zeer belangrijke plaatsen voor de Italiaanse samenleving en voor het toerisme van dit land.

Een andere aanbeveling die ik kan doen is dat je je niet te veel moet richten op het eten bij de stops die je tijdens deze excursies hebt. Vooral omdat je dat geld ook kunt besteden aan de beste gastronomische tours van La Spezia wanneer je terugkeert naar de stad. Deze bieden je een grotere keuze aan eten, evenals de begeleiding van een specialist in de culinaire wereld die het belang zal uitleggen van elk van de dingen die je besluit te proberen.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan deze plaatsen op eigen houtje?

Rondleiding door La Spezia| ©Monika
Rondleiding door La Spezia| ©Monika

Een van de eerste voordelen van een rondleiding met gids is het feit dat je wordt begeleid door een specialist in de geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Dit is een uiterst handig punt voor alle plaatsen die je zult bezoeken, want het is niet hetzelfde om de schoonheid te waarderen als om alle informatie te kunnen beseffen die het tot een wonder van de mensheid maakt.

Een ander aspect is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de logistieke planning van de transfers. Het bespaart je ook geld. Zeker als je weet dat het kopen van bus- of treintickets op het laatste moment veel duurder kan zijn dan wanneer je het ruim van tevoren doet via een online boeking van dergelijke diensten.

Boek uw rondreis naar Florence en Pisa