Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek met toegang tot ondergrondse grotten en de koepel

4.6
(12292 Reviews)

Over deze activiteit

Smartphone tickets geaccepteerd

Duur: 1 uur 45 minuten
Deze activiteit heeft GEWELDIGE reviews
Bevestiging ontvang je direct
GRATIS annuleren
Vanaf
€ 53 € 49
GRATIS annuleren
Geen verborgen kosten
 • Je boeking wordt direct bevestigd
 • Deze optie heeft GRATIS annuleren: boek het zonder enig risico!

Overzicht

Maak gebruik van deze rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek met ondergrondse grotten en koepel om deze emblematische plekken van de stad grondig te verkennen. Je wordt begeleid door een deskundige lokale gids, die je op elk punt van het bezoek, dat ongeveer anderhalf uur zal duren, van alle relevante informatie zal voorzien.

In deze activiteit, ontworpen voor kleine groepen, krijg je de kans om naar de top van de koepel te klimmen, de mystieke sfeer van de grotten te ervaren en te genieten van een complete rondleiding door de basiliek. Om niets te missen krijg je bovendien een koptelefoon en een radio om tijdens het bezoek naar de gids te luisteren.

 • Bezoek drie van de belangrijkste toeristische attracties van de stad met een deskundige lokale gids.
 • Duik in de ondergrondse grotten om het graf van Sint Pieter te bezoeken
 • Profiteer van de exclusiviteit en het persoonlijke karakter van een rondleiding voor kleine groepen.

Wat is inbegrepen

 • Rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek met ondergrondse grotten en koepel
 • Deskundige lokale gids
 • Hoofdtelefoon
 • Vrije tijd in de basiliek na de rondleiding

Selecteer datum en tijd

Vergeet niet dat u 20 minuten voor vertrek aanwezig moet zijn

Wat je kunt verwachten

Een rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek met ondergrondse grotten en koepel is de beste manier om het meeste uit deze bezienswaardigheden te halen. Omdat je wordt begeleid door een deskundige lokale gids, krijg je informatie van hoge kwaliteit en live commentaar terwijl de tour vordert.

Je hebt een koptelefoon en een radio om naar de gids te luisteren, zodat je zeker weet dat je niets mist van wat hij je te vertellen heeft. Dit is de perfecte gelegenheid om de geschiedenis van deze bijzondere plek te ontdekken in het gezelschap van een kleine groep deelnemers.

Je klimt naar de top van de koepel, vanwaar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de marmeren vloer. Je krijgt ook de iconische mozaïeken van de koepel van dichtbij te zien. Als je durft, kun je nog hoger klimmen naar het bovenste balkon om uit te kijken over de imposante stad Rome.

Je krijgt een rondleiding door het interieur van de basiliek en ontdekt samen met je gids de geschiedenis ervan. Ook van onderaf zul je versteld staan van het kleurrijke marmer, de gouden plafonds en de indrukwekkende mozaïeken. Tijdens het bezoek krijg je de kans om verschillende beroemde renaissance- en neoklassieke kunstwerken te zien van gerenommeerde kunstenaars als Canova en Bernini. Je zult zeker ontroerd raken door het beeld vanMichelangelo'sPietà en zijn expressieve kracht.

De grotten zullen je verwelkomen met hun mystieke ondergrondse sfeer. Daar kun je de oude muren van de oorspronkelijke basiliek uit de 4e eeuw aanraken en de prachtige fresco's bewonderen. Natuurlijk bezoek je ook de graftombe van Sint Pieter.

Het totale bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd in de basiliek. Het zal de perfecte gelegenheid zijn om terug te gaan naar de gebieden die je aandacht hebben getrokken en dit architecturale wonder op je gemak verder te verkennen.

Reviews

4.6
· 12292 Reviews
 • G
  Gil
  5
  (0 Reviews)
  De route is prachtig.
 • M
  Magda
  4
  (0 Reviews)
  De ervaring voldeed niet aan mijn verwachtingen, maar ik heb toch intens genoten van deze rondleiding, vooral toen we in de pauselijke grotten waren. Een aanrader om een keer te doen.
 • R
  Renato
  5
  (0 Reviews)
  Zeer uitgebreid.
 • C
  Claudia
  5
  (0 Reviews)
  Het was van begin tot eind een erg leuke ervaring, we hebben die dag zoveel geweldige plekken gezien en veel geleerd over elk ervan.
 • Meer info

  Extra informatie

  Annuleringsbeleid