Lucha Libre ervaringen in Mexico-Stad

Worstelen is een van de spannendste ervaringen in Mexico-Stad en tijdens je bezoek aan de Mexicaanse hoofdstad krijg je de kans om deze spektakels te ontdekken in combinatie met andere lokale tradities.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuten lezen

Lucha Libre ervaringen in Mexico-Stad

Worstelmaskers | Larry Costales

Als je van plan bent Mexico-Stad te bezoeken en de traditionele attracties van de hoofdstad wilt zien, mag het bijwonen van een worstelshow, een typische show van het land die vechtsporten combineert met acrobatiek en theatervoorstellingen, niet op je lijstje ontbreken. Een van de beste dingen om te doen in Mexico-Stad is worstelen , mariachis en tequila meemaken, en je zult versteld staan!

Tour worstelen, mariachi's en tequila in Mexico-Stad

Lucha Libre Masker| ©Matt Ward
Lucha Libre Masker| ©Matt Ward

Wil je de Mexicaanse cultuur op een authentieke manier ervaren? Dan is het boeken van een dagtocht met worstelen, mariachi's en tequila in Mexico-Stad wat je nodig hebt om je plan uit te voeren. Dit avontuur laat je in één nacht kennismaken met enkele van de meest iconische elementen van de Mexicaanse cultuur.

Eerst ontdek je het Mexicaanse worstelen, waarbij worstelaars kleurrijke maskers en flamboyante outfits dragen terwijl ze acrobatische stunts uitvoeren in de ring. De volgende halte is een lokale bar, waar je kennis kunt maken met de mariachi's, muzikanten met traditionele kostuums en gitaren die typische Mexicaanse muziek spelen. Mariachi-muziek staat bekend om zijn vrolijkheid en energie, en om het grote publiek dat het meestal trekt.

Tot slot kun je, om de avond af te ronden, een tequilabar bezoeken waar je verschillende soorten tequila kunt proberen, van de mildste tot de sterkste. Je kunt ook meer te weten komen over het proces van tequila maken, van de agave tot de fles. Deze ervaring zal je een dieper inzicht geven in de tequilacultuur en hoe het een symbool van de Mexicaanse identiteit is geworden.

Boek een worstelen, mariachis en tequila ervaring

Worstelen en acrobatiek

Lucha Libre Personages| ©sweeta55
Lucha Libre Personages| ©sweeta55

In Mexico-Stad wordt in verschillende arena's geworsteld, waarvan Arena Mexico een van de bekendste is. Fans genieten vaak van een avondje worstelen terwijl ze hun favoriete worstelaars toejuichen en toezingen. Daarnaast hebben de headliners meestal interactie met het publiek tijdens deze rondleidingen, die worden beschouwd als een van de beste dingen om te doen in Mexico-Stad.

De prijzen van deze tours variëren afhankelijk van de locatie en datum, maar zijn over het algemeen heel betaalbaar, omdat het een erg populaire activiteit is in Mexico. Om je ervaring te maximaliseren, raad ik je aan om een rondleiding door het historische centrum van Mexico-Stad te boeken en als klap op de vuurpijl een van deze shows bij te wonen.

Boek een rondleiding door Mexico-Stad

Worstelshow en bustour

Worstel show| ©Kate Gardiner
Worstel show| ©Kate Gardiner

Wilt u een complete ervaring van adrenaline en sightseeing meemaken? Boek dan tickets voor de sightseeingbus van Mexico-Stad en neem een of meer van de routes die de bus aanbiedt:

  • Historisch centrum.
  • Polanco.
  • Basiliek.
  • Zuid-Coyoacan.

Ontdek de belangrijkste hoeken van de stad, bekijk symbolische monumenten zoals het Onafhankelijkheidsmonument en stap uit bij de halte die u het beste uitkomt om een worstelshow bij te wonen, waar u enkele van de beroemdste worstelaars van Mexico in actie kunt zien.

Boek tickets voor de bus naar Mexico-Stad

Worstelles met een ervaren leraar in Garibaldi

Worstelen in Mexico| ©juvigu
Worstelen in Mexico| ©juvigu

Als u in Mexico-Stad bent en u bent een worstelfan, dan zult u blij zijn om te weten dat u in Garibaldi, een van de beste wijken in Mexico-Stad, die bekend staat om zijn muziek en feeststemming, lessen kunt volgen bij een echte expert op dit gebied. Worstelen is een van de populairste activiteiten in Mexico en les nemen op de plek waar het is ontstaan is een unieke ervaring.

Tijdens de lessen leer je de basistechnieken van het worstelen, waaronder houdgrepen, tegenhoudingen en valpartijen, allemaal onder begeleiding van een professionele trainer. Daarnaast leer je meer over de geschiedenis en cultuur van het Mexicaanse worstelen en leer je over de legendes van de sport zoals El Santo, Blue Demon en Mil Mascaras. Je krijgt ook de kans om andere fans te ontmoeten en je passie voor de sport te delen.

Zodra je de basistechnieken hebt geleerd, kun je ze in de praktijk brengen in een echt gevecht, tegenover andere studenten. Na de les kun je genieten van een verfrissend drankje in een van de vele bars en cantina's rondom het Garibaldi-plein, waar je naar livemuziek kunt luisteren en meer te weten kunt komen over de lokale cultuur.

Worstelen en mezcal proeven

Mezcal proeven| ©Quate Kakaguate
Mezcal proeven| ©Quate Kakaguate

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in Mexico-Stad, is een uitstekende optie om je passie voor worstelen te combineren met een mezcal-proeverij. Deze tour brengt je naar de arena, waar je geniet van een spannende show en mezcal proeft, een emblematische drank van Mexico.

Begin de dag met het boeken van een gastronomische tour in Mexico-Stad, die zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken en heerlijke Mexicaanse gerechten omvat.

Daarna kun je een worstelshow bijwonen, waar je gemaskerde professionele worstelaars indrukwekkende stunts en verbazingwekkende trucs in de ring ziet uitvoeren. Je kunt je favoriete worstelaars aanmoedigen en de opwinding van het publiek voelen terwijl je je onderdompelt in de cultuur van deze voorstellingen.

Boek een rondreis door Mexico-Stad

Worstel tour met taco eetervaring

Mexicaans eten| ©Nicolas Nova
Mexicaans eten| ©Nicolas Nova

Mexico-Stad staat bekend om zijn levendige worstelscene en heerlijke streetfood. Dus wat is een betere manier om beide te ervaren dan het beste van twee werelden te combineren?

Probeer heerlijke Mexicaanse taco's, exquise quesadillas, laat je verrassen door eetbare bloemen en maak een rondleiding over een lokale markt, een klassieke cantina en kraampjes met streetfood door een foodtour in Mexico-Stad te boeken.

Daarna leer je, terwijl je geniet van de show boordevol actie, meer over de geschiedenis en cultuur van het Mexicaanse worstelen en over de verschillende technieken die de worstelaars gebruiken. Of je nu van worstelen houdt of van streetfood, dit plan zal je zeker interessante herinneringen opleveren en een maag vol heerlijke taco's.

Boek een gastronomische tour in Mexico-Stad

Privé worstelen en pulque tour in Colonia Roma

Worstelen| ©Carlos Adampol Galindo
Worstelen| ©Carlos Adampol Galindo

Met een privé worstelen en pulque tour in Colonia Roma kunnen bezoekers zich onderdompelen in de plaatselijke cultuur en genieten van een leuke avond uit in een van de mooiste wijken van de hoofdstad.

Deze excursies omvatten een privérondleiding door de omliggende wijk, die beroemd is om zijn mooie straten en rijke cultuur. Bezoekers krijgen de gelegenheid om enkele van de oudste bars en pulqueria's van de stad te bezoeken, waar ze de beroemde pulque kunnen proeven, een traditionele gefermenteerde drank die in november in Mexico veel wordt gedronken tijdens de viering van de Dag van de Doden.

Maar als tradities je ding zijn, is mijn advies om je aan te melden voor een 8 uur durende Dag van de Doden tour, waar een gids je alle details over deze viering uitlegt, je toegang krijgt tot de begraafplaats, een ritje op een trajinera en een Mariachi en "La Llorona" show. Klinkt goed, nietwaar?

Boek een Dag van de Doden Tour

Worsteltour met bezoek aan Arena Mexico

Worstelen in de Arena Mexico| ©Jorge Castro Ruso
Worstelen in de Arena Mexico| ©Jorge Castro Ruso

Als je op zoek bent naar een spannende en authentieke ervaring in Mexico-Stad, dan mag je de worsteltour met bezoek aan Arena Mexico, de emblematische plek van deze praktijk, niet missen. Deze tour brengt je naar een van de tempels van het worstelen, waar je een aantal van de beroemdste worstelaars van het land in actie kunt zien.

Tijdens de tour krijg je de kans om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van het worstelen in Mexico, en je kunt ook enkele van de meest representatieve plaatsen van deze sport bezoeken, zoals de maskerwinkel of de Hall of Fame. De tour omvat ook een bezoek aan Colonia Roma, een van de meest bohemienachtige en fascinerende wijken, waar je kunt genieten van een diner in een van de meest authentieke restaurants in de omgeving.

De worsteltour met een bezoek aan Arena Mexico is een niet te missen ervaring die je geweldig zult vinden als je een worstelfan bent of als je gewoon de geheimen van deze shows wilt leren kennen. Met zijn combinatie van sport, cultuur en gastronomie laat deze tour je de stad op een heel andere en spannende manier ontdekken, zelfs als je van plan bent Mexico-Stad in de winter te bezoeken.

Boek een tour door het Federale District

Geschiedeniswandeling worstelen in Mexico met show

Worstelaars| ©c'est la Viva
Worstelaars| ©c'est la Viva

De tour neemt je mee door het centrum van Mexico-Stad, waar je de geschiedenis en het erfgoed van het worstelen in Mexico zult ontdekken. Je leert over de evolutie van het worstelen, van zijn wortels in het Romeinse worstelen tot zijn komst naar Mexico in de jaren 1930. Bovendien leer je de details achter enkele van de beroemdste personages uit het Mexicaanse worstelen.

Het hoogtepunt van de wandeling is de live worstelshow, waar je op de eerste rij zit bij de acrobatiek, sprongen en toetsen van enkele van de beste worstelaars van het land. Je krijgt ook de passie en opwinding rond het worstelen in Mexico-Stad van dichtbij te zien, een unieke en onvergetelijke ervaring.

Om deze ervaring compleet te maken, mag je de traditionele gerechten die rond de arena worden aangeboden niet missen, zoals tacos de pastor, pozole en tamales.

Boek een rondreis door Mexico-Stad

Beleef een amateur worstel show als een worstelaar.

Worstelwedstrijd| ©Tania Victoria
Worstelwedstrijd| ©Tania Victoria

De ervaring begint met een trainingssessie waarin je de basistechnieken van het worstelen leert van professionele trainers. Na de trainingssessie krijg je de kans om je personage te kiezen, van de klassieke goede technicus tot de badass badass. Je karakter bepaalt je kleding en worstelstijl.

Als je je karakter hebt gekozen, ben je klaar om de ring in te stappen en deel te nemen aan authentiek Mexicaans worstelen. Tijdens het evenement krijg je de kans om tegen andere amateurworstelaars te vechten, waarbij je je vaardigheden en technieken demonstreert die je tijdens de training hebt geleerd.

Tot slot krijg je na de show de kans om op de foto te gaan met de fans en worstelaars, en ontvang je een lucha libre-masker als souvenir van deze unieke ervaring. Als je op zoek bent naar een buitengewone ervaring en deel wilt uitmaken van de Mexicaanse worstelcultuur, mis dan niet de kans om een dag lang een worstelaar te zijn in een amateurworstelprogramma.