Beste dingen om te doen in Mexico-Stad

Mexico-Stad is een levendige en historische bestemming die veel toeristische attracties biedt voor bezoekers. Hier zijn enkele van de beste dingen om te doen.

Andressa García

Andressa García

12 minuten lezen

Beste dingen om te doen in Mexico-Stad

Mexico | ©Ricky Esquivel

Als je deze stad bezoekt, is een bezoek aan het historische centrum een must, waar je plaatsen vindt als de Zocalo, de Metropolitan Cathedral en het Nationaal Paleis. Niet ver van het historische centrum kun je de Barrio de Coyoacán bezoeken, bekend om zijn pleinen en geplaveide straten, en het huismuseum van Frida Kahlo, La Casa Azul.

Mexico-Stad staat ook bekend om zijn musea, waaronder het Nationaal Antropologisch Museum, het Museum voor Moderne Kunst en het Soumaya Museum. Probeer ook eens een van de heerlijke Mexicaanse gerechten bij de plaatselijke restaurants, zoals tacos al pastor, chiles en nogada en antojitos mexicanos (Mexicaanse snacks) bij de kraampjes.

1. Bekijk en fotografeer de Zócalo

De Zocalo| ©Kelvin Flores
De Zocalo| ©Kelvin Flores

In Mexico zijn veel steden ontworpen volgens de koloniale stadsindeling en hebben ze een centraal plein, vaak bekend als de Plaza de Armas of Zocalo, en dat is precies het geval met de Zocalo van Mexico-Stad. Om het te leren kennen, raad ik je aan om je aan te melden voor een tour door Mexico-Stad, die je meeneemt naar dit en andere belangrijke punten in de stad.

De Zócalo van Mexico-Stad is een van de grootste pleinen ter wereld, met een oppervlakte van ongeveer 57.000 vierkante meter, waar door de jaren heen enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Mexico hebben plaatsgevonden. Op dit plein vind je verschillende belangrijke toeristische attracties, waaronder de Kathedraal van Mexico, het Nationaal Paleis en de Templo Mayor, opmerkelijke gebouwen in dit gebied.

Maar naast het feit dat de Zócalo wordt beschouwd als een van de belangrijkste monumenten en historische plekken in de stad, staat het ook bekend om de vele culturele evenementen en festivals die er het hele jaar door worden gehouden, waaronder filmvertoningen, concerten en theatervoorstellingen .

Wat je ook kunt doen in de buurt van deze plek is genieten van een goede Mexicaanse maaltijd in een van de nabijgelegen restaurants. Een van die plekken waar je de Mexicaanse smaak kunt proeven is cafetaria El Mayor, waar je vanaf het dakterras een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de stad hebt.

Interessante details

 • Prijs: je hoeft niets te betalen om deze plek te bezoeken omdat het een openbare ruimte is.
 • Openingstijden: De Zócalo heeft geen openingstijden, dus je kunt gaan wanneer je wilt en zo lang blijven als je wilt.
 • Locatie: Mexico's Zócalo ligt in het centrum van Mexico-Stad.

Aanmelden voor een rondleiding door Mexico-Stad

2. Bezoek het interieur van de Metropolitan Cathedral van Mexico City

Metropolitaanse kathedraal van Mexico| ©Carl Campbell
Metropolitaanse kathedraal van Mexico| ©Carl Campbell

De metropolitaanse kathedraal van Mexico is een van de meest indrukwekkende architecturale monumenten in Mexico-Stad en bevindt zich in de Zocalo. Wat je het meeste opvalt als je de kathedraal bezoekt, is de enorme structuur in barokstijl. En als je een rondleiding neemt, krijg je de kans om meer te leren over de geschiedenis, dus dit bezoek is zeker een van de beste dingen om te doen in Mexico-Stad.

De kathedraal werd gebouwd over de oude Templo Mayor van de Azteekse beschaving en de bouw begon in 1573 en werd voltooid in 1813 na 240 jaar, wat het een bijzonder gebouw in de stad maakt. Binnen in de kathedraal kun je verschillende prachtige ruimtes zien, waaronder de Kapel der Koningen met haar altaarstukken en pilasters in de Churriguereske stijl.

Binnen kun je ook de prachtige gewelven, structuren en imposante koepels zien die er een waar visueel spektakel van maken. Maar naast haar schoonheid bewaart de kathedraal ook enkele geheimen binnenin, zoals de crypte waar de overblijfselen van emblematische figuren uit de geschiedenis van Mexico worden bewaard, waaronder de meest opmerkelijke bisschoppen en aartsbisschoppen.

Interessante details

 • Prijs: voor een rondleiding door de kathedraal van Mexico betaal je iets meer dan 29 euro per persoon.
 • Openingstijden: je kunt elke dag tussen 8.45 en 17.45 uur naar binnen.
 • Locatie: de Metropolitan Cathedral ligt in het hart van het historische centrum van Mexico-Stad, om precies te zijn op het Plaza de la Constitución, ook wel bekend als de Zócalo.

Schrijf je in voor een van de beste activiteiten in Mexico-Stad

3. Maak een wandeltocht door de straten van Mexico-Stad

Mexico leren kennen| ©Caroline Cooke
Mexico leren kennen| ©Caroline Cooke

Een van de dingen die je niet mag missen in de stad is een rondleiding door het historische centrum van Mexico-Stad, en een goede manier om dit te doen is op een van de beste fietstours in CDMX, omdat je op deze manier op een leukere manier van het landschap en het weer kunt genieten.

Dit soort tours worden meestal begeleid, dus je gids neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden, te beginnen met de Grote Piramide van Tenochtitlan, een fascinerende Mexicaanse tempel die is geïntegreerd als een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het Mexicaanse volk. Je leert meer over de cultuur en geschiedenis van de regio en meteen daarna ga je de Metropolitan Cathedral bekijken.

Na het zien van de kathedraal kun je het Central Shopping Centre, het postkantoor en de Santo Domingo kerk verkennen, die allemaal een rijke geschiedenis en architectuur hebben om te bewonderen. Daarnaast kun je genieten van de barokke architectuur van het Casa de los Azulejos, een van de meest iconische gebouwen van Mexico-Stad.

Je gids neemt je zeker mee naar enkele van de belangrijkste theaters en kunstcentra van de stad, zoals het Palacio de Bellas Artes en het Teatro de la Ciudad. Aan het einde van de tour zul je veel geleerd hebben over de geschiedenis en de belangrijkste historische monumenten van Mexico-Stad.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 60 euro per persoon voor deze fietstour.
 • Duur: de tocht duurt ongeveer 5 uur.
 • Locatie: de tour begint op het door de gids aangegeven punt en je zult de meeste belangrijke plekken van de stad leren kennen.

Aanmelden voor een fietstour in Mexico-stad

4. Ga op excursie naar Teotihuacan

Teotihuacan| ©Javier Ogeros
Teotihuacan| ©Javier Ogeros

Het avontuur speelt zich niet alleen in Mexico-Stad af. Een van de dingen die je in de stad kunt doen, is je inschrijven voor een excursie van Mexico-Stad naar Teotihuacan. Om dit te doen, raad ik je aan om een begeleide ervaring te regelen waarbij je de stad verlaat op weg naar wat ook wel de Stad van de Goden wordt genoemd.

Je komt vroeg in de ochtend aan in Teotihuacan om de lange rijen en toeristenmassa's te vermijden. Je begint de tour met een verkenning van de Piramide van de Zon, het Paleis van Quetzalpapalotl, de Causeway of the Dead, de Piramide van de Maan en de Tempel van Quetzalcoatl.

Tijdens de ervaring krijg je ook de gelegenheid om een workshop te bezoeken die wordt gerund door een lokale Teotihuacan familie, waar je traditionele cactusdrankjes kunt proeven, zoals de klassieke tequila, mezcal en pulque. Voordat je terugkeert naar Mexico-Stad, heb je vrije tijd om te genieten van de heerlijke verscheidenheid aan Mexicaanse gerechten die worden aangeboden door de kraampjes in de buurt van de archeologische site.

Interessante details

 • Prijs: Excursies variëren in prijs. Volwassenen betalen ongeveer 33 euro, kinderen van 3 tot 11 jaar betalen ongeveer 30 euro en kinderen onder de 3 jaar mogen gratis mee.
 • Duur: De activiteit duurt 9 uur en wordt begeleid door een gids die een expert is in de Mexicaanse geschiedenis en cultuur.
 • Locatie: Teotihuacan ligt in de centrale regio van Mexico, in de staat Mexico, ten noordoosten van Mexico-Stad.

Schrijf je in voor een excursie van Mexico Stad naar Teotihuacán

5. Maak een nachttour met een open bus

sightseeing per bus| ©Michel Charbonneau
sightseeing per bus| ©Michel Charbonneau

Een van de dingen die je moet proberen is instappen in de sightseeingbus van Mexico-Stad. Hoewel het idee om 's nachts een cabriobustour te maken in CDMX een nog specialere activiteit is. Tijdens de rit zie je de stad vanuit een ander perspectief en kun je het bruisende nachtleven voelen terwijl je de meest iconische plekken van de straten leert kennen.

Deze tour vindt plaats bij zonsondergang, dus terwijl de zon ondergaat aan de horizon, kun je emblematische plekken bezoeken zoals het Onafhankelijkheidsmonument, een van de meest erkende symbolen van Mexico, dat ongeveer 45 meter hoog is. Je kunt ook de Diana Cazadora fontein zien en het Palacio de Bellas Artes gebouw, dat art nouveau en art deco stijlen combineert.

Je kunt ook andere historische plaatsen zien onder het nachtlicht en de neonlichten van de stad, zoals het historische centrum en Paseo de la Reforma, plaatsen waar je kunt genieten van de moderne gebouwen en monumenten van de stad. Dit type tour duurt meestal iets langer dan een uur en een kwartier en wordt aangeboden per privéauto. Meestal zal je gids je een lift terug naar je hotel of accommodatie aanbieden.

Details

 • Prijs: je betaalt tussen de 15 en 20 euro per persoon voor deze ervaring.
 • Duur: de tour duurt meestal een uur en een kwartier en vindt plaats na zonsondergang.
 • Locatie: het ontmoetingspunt moet worden geregeld met je gids, maar het is meestal bij de hoofdstedelijke bushalte Zócalo.

Koop een ticket voor de Mexico City Tourist Bus

6. Ga naar een Mexicaanse worstel show

Worstelen in Mexico| ©Emilio Olivares
Worstelen in Mexico| ©Emilio Olivares

Voor een worstelervaring in Mexico-Stad moet je naar het iconische stadion Arena Mexico, dat bekend staat als de kathedraal van het Mexicaanse worstelen. Hier kun je getuige zijn van een speciale versie van het Olympisch worstelen, dat vooral wordt gekenmerkt door spectaculaire acrobatiek en waaghalzige sprongen uit de ring.

Als er één ding is dat je zal opvallen aan deze show, dan is het wel dat het een unieke mix is van sport en prestaties die in Mexico net zo populair is als voetbal. De worstelaars dragen maskers om hun echte identiteit te verbergen en creëren personages die vaak door hun fans worden verafgood.

De live Mexicaanse worstelshow die je in Arena Mexico ziet, bestaat uit twee of drie rondes en terwijl je naar de show kijkt, krijg je een audiogids die je details geeft over alle belangrijke aspecten van de show, die ook ongeveer drie uur duurt. Wat de technische kenmerken van het stadion betreft, moet je weten dat het in 1956 werd gebouwd en dat het een van de meest iconische sportlocaties in de worstelwereld is.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 35 euro per persoon. Kinderen van 2 tot 11 jaar betalen ongeveer 25 euro en kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Tijdschema: de show duurt ongeveer 3 tot 4 uur en vindt meestal 's avonds plaats.
 • Locatie: Arena Mexico ligt aan Dr. Lavista 189, Doctores de Cuauhtémoc in Mexico-Stad.

Beleef het worstelen in Mexico-Stad

7. Diner in het Bellini ronddraaiend restaurant

In het Bellini restaurant| ©Hernán García Crespo
In het Bellini restaurant| ©Hernán García Crespo

Een goede manier om een goede gastronomische tour in Mexico-Stad te beginnen is door te genieten van een unieke dinerervaring in het Bellini ronddraaiend restaurant. Het is een restaurant dat opereert vanuit de hoogte van de 45e verdieping van het World Trade Center. Het meest aantrekkelijke aan deze plek is dat je kunt genieten van een 360-graden panoramisch uitzicht terwijl je proeft van de smaken van de internationale en Mexicaanse keuken.

Ik raad je aan om 's avonds naar restaurant Bellini te gaan en je klaar te maken voor een voortreffelijk driegangendiner terwijl je geniet van het buitengewone 360-graden panoramische uitzicht op Mexico-Stad, verlicht door neon- en nachtverlichting. Het beste deel van de ervaring is dat terwijl je de gerechten proeft, de eetzaal van het restaurant in progressieve rotatie is, waardoor je de hoofdstad vanuit verschillende hoeken kunt bekijken.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 68 euro per persoon om van deze ervaring te genieten.
 • Duur: je kunt zo lang als je wilt in het restaurant blijven. Het is tot laat in de avond geopend.
 • Locatie: bevindt zich op de 45e verdieping van het World Trade Center in Mexico-Stad.

Aanmelden voor een gastronomische tour door Mexico-Stad

8. Leer de wijken Xochimilco en Coyoacán kennen

Xochimilco| ©Anne and David
Xochimilco| ©Anne and David

Als je twee dagen naar Mexico-Stad reist, raad ik je zeker aan om je aan te melden voor een rondleiding door de historische wijk Coyoacán, waar je meer te weten komt over de nalatenschap van Frida Kahlo. Maar ik raad je ook aan om te genieten van een onvergetelijke rit op een trajinera in Xochimilco.

Om beide locaties goed te leren kennen, raad ik je aan om een rondleiding te nemen die heel vroeg in de ochtend begint. Vanuit je hotel of verblijfplaats ga je meteen op ontdekking in de Roma, die bekend staat om zijn vele restaurants, musea, galerijen, parken en winkels. Daarna ga je naar de Condesa, waar je majestueuze herenhuizen en met bomen omzoomde straten zult zien.

Later, na een bezoek aan de Plaza Mexico, ga je naar Coyoacan, waar je de kerk van San Juan Bautista, de fontein van de Coyotes en het Huis-Museum van Frida Kahlo kunt bezoeken. Je gids zal je helpen om de nalatenschap van deze vrouw, een van de beroemdste kunstenaars van Mexico, te leren kennen. Bovendien is dit een uitstekende ervaring om enkele van de beste buurten van Mexico-Stad te leren kennen.

Daarna ga je met je gids naar de idyllische wijk Xochimilco, waar ik je aanraad om je te laten gaan en te genieten van een rustige rit op een traditionele trajinera.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 55 euro per volwassene. Kinderen onder de 3 jaar rijden gratis mee.
 • Duur: de hele tour duurt ongeveer 8 uur.
 • Locatie: je vertrekt vanuit Mexico-Stad om de wijken Xochimilco en Coyoacán te bezoeken, die respectievelijk in het zuiden en zuid-centraal van de stad liggen.

Leer enkele van de beste wijken van CDMX kennen

9. Beklim de Torre Latinoamericana

Latijns-Amerikaanse Toren| ©Alvaro Sánchez
Latijns-Amerikaanse Toren| ©Alvaro Sánchez

De Torre Latinoamericana in Mexico-Stad is een van de populairste toeristische attracties in de stad, dus een must als je CDMX bezoekt. Het is de hoogste wolkenkrabber in de hoofdstad, dus je kunt een adembenemend uitzicht over de stad zien vanaf het observatiedek op de 44e verdieping. Onder de iconische plekken waar je een panoramisch uitzicht op hebt, zijn de Metropolitaanse Kathedraal van Mexico-Stad en het Paleis voor Schone Kunsten, naast andere emblematische gebouwen.

Wat betreft de functie als professioneel gebouw in het stadscentrum, is de Torre Latinoamericana een kantoortoren die onderdak biedt aan verschillende bedrijven en organisaties. Maar binnen vind je ook een museum gewijd aan de geschiedenis van de toren en Mexico-Stad. Daarnaast raad ik je aan om een kaartje te kopen voor de Torre Latinoamericana om naar het ronddraaiende restaurant op de top van de toren te gaan, waar je kunt genieten van een goede maaltijd terwijl je geniet van het panoramische uitzicht over de stad.

Interessante details

 • Prijs: om te genieten van het uitzicht vanaf de toren betaal je tussen de 8 en 11 euro per persoon, afhankelijk van je leeftijd.
 • Duur: je kunt zo lang binnen blijven als je wilt.
 • Locatie: de Torre Latinoamericana bevindt zich op de hoek van de straten Madero en Lázaro Cárdenas en op de hoek van Francisco I. Madero, in de delegatie Cuahutémoc in het historische centrum van Mexico-Stad.

Koop je tickets om naar de Torre Latinoamericana te gaan in CDMX

10. Ga naar het Ballet Folklórico de México

Ballet Folklórico de Mexico| ©Gary Ashcavai
Ballet Folklórico de Mexico| ©Gary Ashcavai

Tijdens je verblijf in Mexico-Stad mag je de kans niet missen om te genieten van de show van het Ballet Folklórico de México van Amalia Hernández. Meestal vindt dit soort Mexicaanse folkloristische dansevenementen plaats na zonsondergang, dus het is een van de beste dingen om 's avonds te zien en te doen in Mexico-Stad.

Het Ballet Folklorico de Mexico is een ambassadeur voor de volkskunsten van Mexico en heeft in meer dan 60 landen over de hele wereld opgetreden en meer dan 100 keer internationaal getoerd. Het beste aan deze show is dat je kunt genieten van een avond vol kleur en vreugde terwijl de dansers je met hun kostuums en choreografieën meenemen naar de verschillende regio's van het land.

Interessante details

 • Prijs: om van deze show te genieten betaal je ongeveer 95 euro per persoon.
 • Duur: de artistieke show duurt meestal ongeveer drie uur.
 • Locatie: afhankelijk van de maand waarin je gaat, vindt het ballet op een andere locatie plaats, hoewel de populairste plekken om van het ballet te genieten het Palacio de Bellas Artes en het Teatro de la Ciudad Esperanza Iris zijn.

11. Bezoek de basiliek van Guadalupe

Basiliek van Guadalupe| ©Kirk K
Basiliek van Guadalupe| ©Kirk K

Om de culturele en religieuze rijkdom van Mexico te ontdekken, raad ik je aan je aan te melden voor een rondleiding door de Basiliek van Guadalupe waar je de meest opmerkelijke religieuze monumenten kunt bewonderen, waaronder de Verzoeningstempel voor Christus de Koning, de Nieuwe Basiliek en de Pocito Kapel.

Als je je opgeeft voor deze rondleiding, kun je ook de Nieuwe Basiliek bezoeken, waar je gids je alles uitlegt over de Maagd van Guadalupe en haar betekenis voor Mexicanen en gelovigen over de hele wereld.

Interessante details

 • Prijs: deze rondleidingen in de stad en vooral in de Basiliek van Guadalupe kosten ongeveer 15 euro per persoon.
 • Duur: de rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
 • Locatie: de Basiliek van Guadalupe ligt in de Gustavo A. Madero-delegatie van Mexico-Stad, in het bijzonder in de buurt van de Cerro del Tepeyac.