Dagtochten naar de piramides van Teotihuacan vanuit Mexico-Stad

Teotihuacan en het Heiligdom van Guadalupe zijn twee van de beroemdste archeologische vindplaatsen in Latijns-Amerika en heilige plaatsen van de precolumbiaanse cultuur. Hier vertel ik je de beste alternatieven om ze tijdens je reis te bezoeken.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minuten lezen

Dagtochten naar de piramides van Teotihuacan vanuit Mexico-Stad

Teotihuacán | ©Melissa Sombrerero

Een excursie boeken naar Teotihuacan en het Guadalupe heiligdom vanuit Mexico-Stad is een van de beste manieren om deze heilige plaatsen te leren kennen, maar er zijn ook excursies die een bezoek aan de archeologische vindplaatsen en Tlatelolco omvatten, rondleidingen met voorrangstoegang, ballonvaarten en fietstochten om de heilige plaatsen te leren kennen terwijl je de activiteit combineert met lichaamsbeweging.

Excursie naar Teotihuacan, Guadalupe heiligdom en Tlatelolco vanuit Mexico-Stad

Tlatelolco| ©orientalizing
Tlatelolco| ©orientalizing

Als je in Mexico-Stad bent en enkele van de belangrijkste historische plaatsen van het land wilt zien, is het een goede optie om een excursie te boeken die je naar Teotihuacan en het heiligdom van Guadalupe brengt.

Dit avontuur begint vroeg in de ochtend, wanneer een gespecialiseerde gids je ophaalt bij je hotel. Eenmaal in Teotihuacan kun je enkele van de monumenten bezoeken:

 • De piramides van de Zon en de Maan, twee indrukwekkende stenen bouwwerken die dateren uit de 1e eeuw. De piramide van de zon is de op twee na grootste ter wereld, na de piramides van Gizeh in Egypte.
 • De Causeway of the Dead en bezoek de Citadel, waar het Paleis van Quetzalpapallotl is gevestigd.

Nadat je van Teotihuacan hebt genoten, brengt de tour je naar het Heiligdom van Guadalupe, de heiligste plaats in Mexico voor katholieken. Daar leer je over de geschiedenis van de Maagd van Guadalupe en bekijk je de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, de op één na meest bezochte kerk ter wereld. Tot slot eindigt de tour in Tlatelolco, een oude pre-Spaanse nederzetting die een politiek centrum was.

Interessante details

 • Prijs: 51 euro per persoon.
 • Duur: 7 uur.
 • Voordelen van deze excursies: je krijgt drie van Mexico's beroemdste archeologische vindplaatsen te zien in één rondleiding.
 • Nadelen van deze excursies: het zijn zeer intensieve excursies.

Boek een tour naar Teotihuacan en het heiligdom van Guadalupe

Tour naar Teotihuacan met voorrangstoegang en tequila shot.

Teotihuacan| ©Javier Ogeros
Teotihuacan| ©Javier Ogeros

Als je een onvergetelijke ervaring wilt hebben, raad ik je aan een tour naar Teotihuacan met voorrangstoegang en een gratis shot tequila te overwegen voor een volledig Mexicaanse middag.

Met voorrangstoegang vermijd je de lange wachtrijen en heb je meer tijd om te verkennen. Na de rondleiding heb je vrije tijd om Teotihuacan op je eigen tempo te verkennen, zodat je naar de top van de piramide van de zon kunt klimmen voor een adembenemend uitzicht over het omringende landschap en kunt genieten van een shot tequila, een traditioneel Mexicaans drankje.

De ervaring van het zien van de oude ruïnes, begeleid door een deskundige gids, en eindigen met een traditioneel drankje zal je achterlaten met een onvergetelijke herinnering aan je bezoek aan Mexico-Stad.

Details

 • Prijs: 48 euro.
 • Duur: 8 uur.
 • Voordelen van deze tours: je kunt de tijd van je bezoek aan de archeologische site maximaliseren en hebt vrije tijd om het gebied op eigen houtje te verkennen.
 • Nadelen van deze tours: omvat geen tour van het Guadalupe heiligdom.

Boek een tour naar Teotihuacan met voorrangstoegang

Excursie naar Teotihuacan met ballonvaart vanuit Mexico Stad

Piramides en luchtballonvaren| ©Avelino Zepeda Martinez
Piramides en luchtballonvaren| ©Avelino Zepeda Martinez

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring in Mexico-Stad, dan is een ballonvaart in Teotihuacan een uitstekende optie. Deze activiteit begint vroeg in de ochtend, waar je wordt opgehaald door een privévoertuig en naar de archeologische site van Teotihuacan wordt gebracht. Daar krijg je de kans om de oude stad te verkennen en door de indrukwekkende ruïnes te wandelen terwijl je over de geschiedenis en cultuur leert.

Na de wandeling is het tijd voor het spannendste deel van de tour, namelijk een ballonvaart over een van de grootste attracties van Mexico. Zodra je bent uitgerust met een reddingsvest en helm, ga je aan boord van de heteluchtballon en begint een unieke ervaring. Vanuit de lucht heb je een adembenemend uitzicht op Teotihuacan en de omgeving, waardoor je de schaal en de omvang van de oude stad kunt waarderen.

Na de ballonvaart heb je de mogelijkheid om te genieten van een uitgebreid ontbijt op de lanceerplaats, waar je kunt genieten van enkele van Mexico's culinaire hoogstandjes zoals chilaquiles, huevos rancheros en quesadillas. Je krijgt ook een champagnetoast aangeboden om je ballonvaart te vieren.

Interessante details

 • Prijs: vanaf 147 euro.
 • Duur: van 3 tot 9 uur, afhankelijk van de opties die je kiest.
 • Voordelen van deze excursies: je kunt genieten van een van de meest eclectische attracties in Mexico-Stad.
 • Nadelen van deze excursies: het kan een dure ervaring zijn.

Boek een ballonvaart in Teotihuacán

Fietstocht door Teotihuacán

Teotihuacan leren kennen| ©Lws & Clrk
Teotihuacan leren kennen| ©Lws & Clrk

Teotihuacan verkennen per fiets is een unieke en spannende manier om de oude stad te ervaren. Tijdens deze tour kunnen toeristen de ruïnes van Teotihuacan verkennen op een route van maximaal 10 kilometer. Deze tour biedt een andere manier om te genieten van de landschappen en historische monumenten van de site, evenals de beste panoramische uitzichten.

De tour begint 's ochtends in Mexico-Stad, waar toeristen worden opgehaald in een toeristenbus en naar Teotihuacan worden gebracht. Daar krijg je een korte inleiding in de geschiedenis en cultuur van Teotihuacan voordat je begint aan een van de beste fietstours door Mexico-Stad, waarbij je een aantal van de populairste bezienswaardigheden van de stad bezoekt, zoals de piramide van de zon, de piramide van de maan, de tempel van de gevederde slang en de citadel.

Aan het einde van de tour kun je genieten van een typische maaltijd uit de regio voordat je terugkeert naar Mexico-Stad. Deze Teotihuacan fietstour is een unieke en opwindende ervaring die actief toerisme combineert met de geschiedenis en cultuur van Mexico en toeristen een unieke kans biedt om het land vanuit een ander perspectief te zien, vooral als je van plan bent Mexico-Stad in de zomer te bezoeken.

Interessante details

 • Prijs: 82 euro.
 • Duur: 8 uur.
 • Voordelen van deze tochten: het is een alternatieve ervaring voor liefhebbers van avontuurlijke sporten.
 • Nadelen van deze excursies: niet geschikt voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

Boek tickets voor de Mexico City sightseeing bus

Hoe boek je een excursie naar Teotihuacan vanuit Mexico-Stad?

Online boeken| ©Glenn Carstens-Peters
Online boeken| ©Glenn Carstens-Peters

Je kunt de excursies van tevoren online boeken of de excursie boeken als je eenmaal in de stad bent, hoewel het laatste minder voordelig zal zijn als je van plan bent Mexico-Stad in juli of tijdens de zomermaanden te bezoeken, wat deel uitmaakt van het hoogseizoen in het land.

Als je van tevoren boekt, kun je de prijs vastzetten, de datum kiezen en je plaats op de rondleidingen vastleggen, wat ideaal is om een route samen te stellen als je een kort verblijf in de Mexicaanse hoofdstad plant. Als dat het geval is, is hier een lijst met activiteiten waarmee je Mexico-Stad in 3 dagen kunt ontdekken.

Boek een reis naar Teotihuacan en het heiligdom van Guadalupe

Wat zie ik tijdens deze excursie?

Basiliek van Guadalupe| ©Ted McGrath
Basiliek van Guadalupe| ©Ted McGrath

Tijdens een tour naar Teotihuacan, het heiligdom van Guadalupe en Tlatelolco vanuit Mexico-Stad kun je drie van de meest emblematische en representatieve plaatsen van de geschiedenis en cultuur van Mexico bezoeken:

 • De tour begint meestal bij het Heiligdom van Guadalupe, waar de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe staat, een van de meest heilige plaatsen voor katholieken wereldwijd.
 • Tlatelolco was een belangrijke pre-Spaanse stad en is beroemd om zijn centrale plein, dat een van de plaatsen is waar de Spanjaarden en Azteken een van de belangrijkste veldslagen uit de geschiedenis van Mexico hebben uitgevochten. Je kunt er de Tempel van Santiago Tlatelolco bezoeken.
 • Op de archeologische site van Teotihuacan kun je de indrukwekkende piramides van de Zon en de Maan en andere bouwwerken en tempels bewonderen.

Boek een excursie naar Teotihuacan met voorrangstoegang

Tips voor een excursie naar Teotihuacan vanuit Mexico-Stad

Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran
Comfortabele schoenen| ©Alexandra Tran

Als u van plan bent om de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Mexico-Stad te bezoeken, zijn hier enkele tips om u te helpen het meeste uit uw tour te halen:

 • Plan vooruit: zorg ervoor dat u uw excursie op voorhand boekt en controleer de dienstregelingen en tourdetails. Het is ook belangrijk om de toegangsregels tot de archeologische vindplaatsen te controleren.
 • Draag comfortabele kleding en schoenen: De wandeling door de archeologische site van Teotihuacan kan lang en vermoeiend zijn, dus ik raad aan om comfortabele kleding en schoenen mee te nemen. Neem ook, indien mogelijk, een hoed en zonnebrandcrème mee om je tegen de zon te beschermen.
 • Neem water en snacks mee: Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens de tour. Ik raad je aan om een fles water en wat snacks mee te nemen om je energie op peil te houden.
 • Luister naar de uitleg van de gids: Gidsen kunnen interessante en waardevolle informatie geven over de geschiedenis en cultuur van Teotihuacan. Let goed op hun uitleg en aarzel niet om vragen te stellen.

Boek een tour naar Teotihuacan en het heiligdom van Guadalupe

Waarom raden we een reis naar Teotihuacan vanuit Mexico-Stad aan?

Een bezoek aan de piramides| ©Darij Zadnikar
Een bezoek aan de piramides| ©Darij Zadnikar

Er zijn verschillende redenen waarom een reis naar Teotihuacan vanuit Mexico-stad wordt aanbevolen, maar vooral omdat de site op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, dus het bezoeken van de piramides en het verkennen van de oude stad is een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de pre-Spaanse beschaving.

Je kunt ook de historische waarde en natuurlijke schoonheid van de site in je opnemen, want Teotihuacan is ook een plek met open uitzichten op de bergen en het omringende landschap. De wandeling naar de top van de piramide van de zon biedt een spectaculair panoramisch uitzicht.

Tot slot is een bezoek aan Teotihuacan een unieke ervaring om je onder te dompelen in de Mexicaanse cultuur. Van eten en drinken tot ambachten en muziek, er valt genoeg te beleven op weg naar de archeologische site.

Boek een tour naar Teotihuacan en het heiligdom van Guadalupe

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Teotihuacan vanuit Mexico-Stad op eigen gelegenheid?

Piramides van Teotihuacan| ©Herbert Spencer
Piramides van Teotihuacan| ©Herbert Spencer

Er zijn verschillende voordelen aan een rondleiding om Teotihuacan te bezoeken in vergelijking met een bezoek op eigen houtje vanuit Mexico-Stad. Een van die voordelen is dat de informatie en deskundige kennis van een gids je fascinerende details over de site kan geven die je anders niet zou weten. Je kunt ook een pauze nemen en de organisatie overdragen aan een derde partij, wat je ervaring zal verbeteren.

Als je van plan bent Mexico-Stad in maart of tijdens het hoogseizoen te bezoeken, kun je met een tour voorrang krijgen bij de toegang tot de archeologische vindplaats, wat betekent dat je de lange rijen kunt vermijden en je tijd beter kunt benutten, wat ideaal is als je een kort verblijf in de hoofdstad plant. Als dat het geval is, is hier een lijst met activiteiten om Mexico-Stad in 4 dagen te ontdekken.

Aan de andere kant hoef je je geen zorgen te maken over het vervoer, dat rustig en ontspannend zal zijn, en je kunt je aansluiten bij groepen bezoekers, wat culturele uitwisseling vergemakkelijkt en de mogelijkheden om andere toeristen in dezelfde situatie als jij te ontmoeten, wat verrijkend kan zijn, evenals het nemen van enkele van de beste foto's van je tour vanaf de piramides en het heiligdom.

Boek een ballonvaart in Teotihuacan