10 Dingen om te doen in Mexico-Stad in juli

Bereid je voor op een zonnige zomer in Mexico-Stad, met temperaturen in juli, maar pas op! Er kunnen enkele regenachtige dagen zijn.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Mexico-Stad in juli

Mexico | ©studiokca0

Er zijn veel activiteiten te doen in Mexico-Stad in de zomer, vooral in juli, een zonnige, warme en ideale maand om door de stad te wandelen. Houd er wel rekening mee dat er in dit seizoen meer regen valt, dus op sommige dagen kan het moeilijk zijn om plannen te maken voor buiten.

Je kunt Vriendschapsdag vieren, op zoek gaan naar de beste ijssalons om af te koelen, genieten van de monumenten tijdens de Frida Kahlo maand, het Heiligdom van de Maagd van Guadalupe bezoeken om de lange rijen van december te vermijden en nog veel meer.

1. Vier Internationale Vriendschapsdag

Mensen op de fiets| ©Mexico Bike Tour
Mensen op de fiets| ©Mexico Bike Tour

Internationale Vriendschapsdag wordt op 30 juli gevierd in Mexico-Stad, een ideale dag om erop uit te gaan en de stad te verkennen met je vrienden of om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik raad je aan om activiteiten van tevoren te plannen, want veel groepen zijn op zoek naar plannen om deze dag te vieren. De viering is vergelijkbaar met Valentijnsdag, maar rustiger.

Enkele plannen die je niet mag missen zijn:

Fiets met je groep door de stad

Om vriendschapsdag te vieren kun je met een groep een fietstocht door de stad maken. De beste tijden zijn voor zonsopgang om de zonsopgang te zien, of rond 16.30 uur om van de zonsondergang te genieten.

Tijdens je fietstocht kun je profiteren van de gratis toegang tot de Universiteitsstad of naar het Nationaal Park Los Dinamos gaan, een long aan de rand van de stad dat watervallen heeft en geschikt is om te kamperen, wandelen of bergbeklimmen.

Als je wilt genieten van groene gebieden zonder ruimtebeperkingen, raad ik je aan het Ecologische Park van Xochimilco te bezoeken, een ideale plek om de paden te bewandelen, een rondleiding te volgen, trajineras te huren of te picknicken. De toegang is gratis, maar sommige diensten hebben kosten, bijvoorbeeld toegang tot de toiletten kost ongeveer 1 € en parkeren kost ongeveer 2 €.

In juni baadt de zon in de moerassen en paden, het is ideaal weer voor een wandeling, maar ik raad aan om zonnebrandcrème en een hoed te dragen. In dit park kun je het Chinampa Xochitl Museum bezoeken, een ruimte waar historische tentoonstellingen worden gehouden en waar lokale dieren en bloemen worden gehouden.

Vlakbij vind je de Paseo de los Arcos met gastronomische en artistieke tentoonstellingsstands, evenals het uitkijkpunt waar je de vulkanen Popocatepetl en Iztaccihuatl kunt bewonderen.

 • Geschatte tijd: Minstens vijf uur.
 • Beste tijd: Vanaf 5.30 uur om verschillende delen van de stad te bezoeken, of na 16.30 uur voor kortere tours.
 • Waarom in juli? Er zijn goede zomerse temperaturen.
 • Denk eraan: Sommige dagen kunnen erg zonnig zijn en UV-stralen zijn gevaarlijk. Midden juli neemt de kans op regen toe.

Organiseer een spelletje bowling met vrienden

Een van de beste opties is Bolerama Coyoacán waar je een bowlingbaan, bowlingmachines, pooltafels, een restaurant en een bar vindt. Prijzen per baan beginnen rond de €22.

 • Geschatte tijd: Een tot twee uur.
 • Beste tijd: Op elk moment, maar vooraf reserveren wordt aanbevolen.
 • Waarom in juli? Je kunt jezelf beschermen tijdens dagen van extreme regen en zonneschijn.
 • Dingenom rekening mee te houden: De bowlingbaan kan gereserveerd worden, maar op sommige dagen is de locatie overvol.

Bereid je voor op een paintballgevecht

Een spelletje paintball bij Gotcha Osos is een volledig veilige avontuurlijke sport, omdat er beschermende maskers en vesten worden gebruikt. Het wordt gespeeld op een slagveld, waar twee teams tegenover elkaar staan en verfprojectielen afvuren. Je kunt ook een veldslag organiseren met andere groepen die samenvalt met je tijd in het gebied.

Deze attractie is niet actief op donderdag, de entree is ongeveer €10 en het is aan te raden om vooraf online te reserveren. Extra bescherming begint bij €2 en extra verfprojectielen kosten ongeveer €5.

 • Geschatte tijd: Minstens vijf uur.
 • Beste tijd: Vanaf 13.00 uur.
 • Waarom in juli? Er zijn open gebieden voor het geval je wilt genieten van een zonnige dag en overdekte of halfoverdekte gebieden om je te beschermen tegen de regen van deze maand.
 • Dingenom rekening mee te houden: Paintballen kunnen pijn doen, het is aan te raden om extra bescherming aan te schaffen en groepsregels op te stellen.

Boek een rondreis door Mexico-Stad

2. Beleef de Maand van Frida Kahlo

Casa Azul in Coyoacán| ©Carl Campbel
Casa Azul in Coyoacán| ©Carl Campbel

Juli wordt beschouwd als de maand van Krida Fahlo, ter ere van de mythische Mexicaanse schilderes die politieke, sociale en culturele bijdragen leverde die de canons van schoonheid doorbraken en de rechten van vrouwen ten goede kwamen. Haar dood wordt elke 13e juli herdacht, dus er zijn verschillende sites en activiteiten die je niet mag missen in Mexico-Stad, sommige evenementen zijn zelfs de hele week of de hele maand.

Bezoek het Frida Kahlo Museum

Het Frida Kahlo Museum is een van de populairste musea, vooral in juli, dus ik raad aan om je kaartje online te kopen. De rijen bij de kassa kunnen wel twee uur lang zijn, waardoor je bezoek vertraging oploopt.

Je kunt een rondleiding volgen en de meest iconische collecties van de kunstenares verkennen, of het Blauwe Huis bezoeken dat jarenlang het huis van Frida en Diego Rivera was, met zijn opvallende tuinen, kunstwerken, persoonlijke voorwerpen, precolumbiaanse beelden en enkele boeken. De toegangsprijs varieert van €6 tot €13 en fotokaarten kosten ongeveer €2.

Maak een rondvaart op de Fridabús

Elk jaar zijn er parades, kunsttentoonstellingen in het Centro Histórico die het werk van de schilder eren, en sommige jaren is er zelfs een Fridabús, waarvoor half mei reclame wordt gemaakt op het nationale aanplakbord. Deze bus stopt bij het Frida Kahlo Museum en, afhankelijk van het pakket dat je koopt, is de toegang tot de faciliteiten inbegrepen.

Hij stopt ook bij het Diego Rivera Anahuacalli Museum, waar de werken van een andere belangrijke kunstenaar, die de partner van Frida was, worden tentoongesteld. Er zijn tijdelijke en permanente tentoonstellingen, ruimtes voor kinderen, architecturale ruimtes en de toegangsprijs ligt rond de €5. Houd er rekening mee dat je geen video's mag maken, de tentoongestelde stukken niet mag aanraken en geen flitslicht mag gebruiken en dat je je telefoon uit moet zetten.

Boek een hop-on, hop-off bustour door Mexico-Stad

Doe mee aan de Frida Kahlo Run Kleuren

Elk jaar wordt er een marathon gehouden ter ere van Frida Kahlo. Het evenement vindt plaats in juli en omvat een joggingroute van vijf tot tien kilometer. Je kunt ook wandelen en stoppen om te genieten van de gebeurtenissen die zich langs de route afspelen.

De verrassingen variëren van jaar tot jaar, net als de organisatoren, dus bereid je voor op een leuke ervaring met een aantal gratis activiteiten.

Leer andere locaties van het werk van de schilder kennen

Het Dolores Olmedo Museum ligt in Xochimilco. Er zijn tentoonstellingen van Frida en Diego 's schilderijen, plus je kunt pauwen en xoloitzcuintles in de tuinen zien. De toegangsprijs ligt rond de € 3. Mis het Museo Casa Estudio Diego Rivera y Frida Kahlo niet, dat twee gebouwen heeft, een voor elke schilder. De entree is ongeveer € 2, maar in juli zijn er speciale kortingen.

3. Zoek ijssalons om af te koelen

Diverse ijssalons| ©Lama Roscu
Diverse ijssalons| ©Lama Roscu

Juli is een hete en vochtige maand, dus je zult waarschijnlijk verkoeling willen zoeken tijdens je verblijf in de stad. Een van de zomeractiviteiten die niet in je reisschema mag ontbreken, is op zoek gaan naar de beste ijssalons in Mexico-Stad.

Proef elke week een ander menu

Een heel interessant voorstel is Phaat Vice Ice Cream, elke week bieden ze een ander menu dat wordt aangekondigd op hun Instagram.

Het is geen fysieke winkel, dus je kunt bestellen om te laten bezorgen. Er is bananenpuddingijs, M&M's, golden butter, suikerspin en nog veel meer verrassingen.

Ga langs bij Carmela's IJsfabriek

Als je op zoek bent naar een ambachtelijk voorstel, is je beste optie Carmela's Ice Cream, een Mexicaanse fabriek met verschillende locaties in Mexico-Stad. Om de plek te leren kennen waar de magie gebeurt, raad ik je de wijk Anzures aan.

Waarom zou je deze ijssalon in juli bezoeken? Ze staan bekend om hun seizoensgebonden smaken, dus je vindt er speciale zomeredities. Er zijn veganistische voorstellen en de speciale ijsjes kosten rond de 12 €.

Geniet van Nieves de Olla

Een andere optie is Nieves de Olla waar ze uitsluitend met Mexicaanse materialen worden gemaakt, ze bereiden ook typische smaken van de stad en seizoensgebonden voorstellen. Ze bieden gezonde ijsjes, per kilo en de typische ijslolly's. De prijzen zijn betaalbaar en variëren vanaf €2.

Boek een rondleiding door Mexico-Stad

4. Schrijf je in voor de halve marathon van Mexico-Stad

Marathon in Mexico| ©Christian Ramiro González
Marathon in Mexico| ©Christian Ramiro González

Ter voorbereiding op de marathon, een van de beste activiteiten in augustus, lopen de Mexicanen een halve marathon in Mexico-Stad.

Over het algemeen omvat de route de beste lokale gebieden, je kunt langs de beroemde Paseo de la Reforma lopen, de Angel de la Independencia zien en door de longen van de stad rennen waar het Bosque de Chapultepec ligt, vol met parken en groene gebieden die de race nog leuker maken.

Nationale inschrijvingen variëren van €33 tot €36, terwijl internationale inschrijvingen variëren van €25 tot €90. Aanvankelijk werden de marathon en de halve marathon samen gelopen, maar vanwege de enorme opkomst werd er een maand voor elk van beide uitgetrokken.

Boek luchthaventransfers vanaf Mexico City Airport

5. Wandel door de Jamaica Markt

Jamaica Markt| ©Ted McGrath
Jamaica Markt| ©Ted McGrath

Een geweldige optie tijdens de zomer is een bezoek aan de Jamaica Markt, een van de meest pittoreske en kleurrijke voorstellen in Mexico-Stad. Deze bevindt zich op Morelos Avenue en in juli kun je er seizoensbloemen vinden zoals surfinia, geranium, dahlia en anjer.

Hier kun je ook paddenstoelen en wilde groenten kopen in de verschillende eetkraampjes, of genieten van de typische bloemententoonstellingen van het seizoen. Andere ideale maanden om deze markt te bezoeken zijn september, wanneer de veelvuldige jubileumviering plaatsvindt, en tijdens de Dag van de Doden, wat overeenkomt met de beste activiteiten in november.

6. Bezoek aan het heiligdom van de Maagd van Guadalupe

Basiliek van Guadalupe| ©Kirk K
Basiliek van Guadalupe| ©Kirk K

De Dag van de Maagd van Guadalupe komt overeen met de dingen die te doen zijn in december, maar juli is de ideale maand om het heiligdom te bezoeken en lange wachtrijen te vermijden. De Basiliek van Guadalupe is een van de belangrijkste in Mexico, waar een van de grootste processies ter wereld plaatsvindt.

Bij aankomst kom je langs La Villa waar de beeltenis van de maagd zich bevindt en kleine kapelletjes, zoals de Capilla del Pocito en de Capilla del Cerrito, die indrukwekkende architectonische ontwerpen hebben. Je kunt rondwandelen in het nieuwe en oude heiligdom en het beste is dat de toegang helemaal gratis is. Er zijn overal eetstalletjes, maar ik raad aan om alleen bij gecontroleerde stalletjes te eten om maag- en darmproblemen te voorkomen.

Boek een rondreis door Mexico-Stad

7. Vier mee met de viering van 4 juli

4 juli vieringen| ©Alex wolf mx
4 juli vieringen| ©Alex wolf mx

Mexico is een van de buurlanden van de Verenigde Staten, dus veel tradities werken aanstekelijk. Om optimaal van de zomer te genieten, reizen sommige Amerikanen naar Mexico-Stad, of naar andere paradijzen zoals Cancún en de Riviera Maya, waar je kunt genieten van het typische vuurwerk. Je ziet dus parades in de straten, voedselmarkten of markten die een Amerikaanse ervaring bieden.

Je vindt ook picknicks in de belangrijkste parken van de stad en restaurants die zich aanpassen om typische Amerikaanse gerechten aan te bieden. De beste manier om het mee te maken is om in een hotel te verblijven dat themafeesten organiseert over 4 juli.

8. Mis de meer dan 100 gratis activiteiten op de Flower Fair niet

Bloemen en monarchvlinder| ©TJ DeGroat
Bloemen en monarchvlinder| ©TJ DeGroat

De San Angel Flower Fair heeft een verscheidenheid aan evenementen om gedurende een week te vieren. Naar schatting heeft het programma meer dan 100 gratis activiteiten die ideaal zijn om de maand juli door te brengen. Er is muziek, typisch eten, handwerk en de tuinarchitecten versieren de regio met een verscheidenheid aan bloemen.

Ik raad je aan om de belangrijkste plekken van het evenement te bezoeken, waaronder de Plaza San Jacinto, het Parque de la Bombilla en het Casa Risco Museum. Dit festival wordt al sinds 1857 gehouden en omvat een grote parade door de straten waarin de bloemen de hoofdrol spelen. Een plek waar je meer te weten kunt komen over dit traditionele evenement is het Museo El Carmen, dat ongeveer €4 kost om binnen te komen en kunst-, cultuur- en geschiedenistentoonstellingen biedt.

9. Neem een kijkje bij de World Press Photo tentoonstelling.

Binnen in het museum waar World Press Photo plaatsvindt.| ©geigerwe
Binnen in het museum waar World Press Photo plaatsvindt.| ©geigerwe

Van juli tot oktober vindt de World Press Photo tentoonstelling plaats in Mexico-Stad, meer bepaald in het Franz Mayer Museum. Elk jaar worden kunstenaars uit meer dan 130 landen verwacht om deel te nemen, met duizenden beelden vol geschiedenis, cultuur en kunst.

Het is een van de belangrijkste fotojournalistiekwedstrijden ter wereld en is een interactieve ervaring waar je kunt genieten van een multicultureel perspectief. Deze tentoonstelling is opgericht in 1995 en wordt geïmporteerd uit Amsterdam. De toegangsprijs ligt rond de 5 €.

10. Ontdek de reggaecultuur

Reggae Cultuur| ©Elise
Reggae Cultuur| ©Elise

Als je een stukje Jamaicaanse cultuur in Mexico-Stad wilt meemaken, raad ik je een bezoek aan de Reggae Fair aan, waar dit muziekgenre de hoofdrol speelt. Er zijn livebands, kunsttentoonstellingen en eetkraampjes. Het evenement is buiten, dus ik raad je aan om voorbereid te zijn op weersveranderingen. Deze activiteit omvat ook recreatieve spelletjes, workshops en een bazaar.

Reistip

Ik raad je aan om zonnebrandcrème, koele kleding en regenbescherming mee te nemen. Je kunt ook een deken meenemen om uit te rusten in de groene zones.