Mexico-Stad Hop on Hop off Bus Tours

Mexico-Stad ontdekken in een toeristenbus is de meest comfortabele en praktische manier om de stad te leren kennen. Ik laat je zien hoe je de toeristenbus kunt gebruiken.

Andressa García

Andressa García

9 minuten lezen

Mexico-Stad Hop on Hop off Bus Tours

Mexico Toeristische Bus | ©Girish

Of je nu alleen reist of met een groep, je zult zeker een onvergetelijke ervaring hebben aan boord van de toeristenbus van de stad. Dit is een activiteit waarbij je de geschiedenis, architectuur en cultuur van Mexico-Stad leert kennen zonder al te veel te hoeven lopen, waarbij je profiteert van een aangename sfeer en een ideaal klimaat.

Met al deze kenmerken is het duidelijk dat het nemen van de toeristenbus een van de beste dingen is om te doen in Mexico-Stad. De bus heeft comfortabele en ruime stoelen, airconditioning en deskundige gidsen. Iconische bezienswaardigheden zijn onder andere de Zocalo, de Metropolitan Cathedral en het Nationaal Paleis.

De beste sightseeingbussen in de stad

Toeristische bus naar Mexico-Stad| ©So Cal Metro
Toeristische bus naar Mexico-Stad| ©So Cal Metro

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de toeristenbus in Mexico-Stad staat bekend als Mexico City Tour. Het beste aan deze lijn is dat je uit verschillende busdiensten kunt kiezen, evenals verschillende routes en tours die je in de stad kunt doen, ongeacht het aantal dagen dat je van plan bent in CDMX te blijven.

Op de officiële website van deze toeristenbus vind je verschillende producten waaruit je kunt kiezen. Deze producten zijn meestal een- of tweedaagse tours, of zelfs thematours, die je graag zult doen als je veel meer wilt leren over de cultuur en geschiedenis van Mexico-Stad.

Er zijn verschillende functies en voordelen die opvallen bij deze toeristische busdienst, waaronder het gebruik van wifi aan boord tijdens de hele tour. Je hebt ook een systeem van gratis haltes, wat betekent dat je zo vaak als je wilt in en uit de bus kunt stappen, altijd met hetzelfde kaartje dat je aan het begin van de reis hebt gekocht.

Wat je ook leuk zult vinden aan deze tour is dat er verschillende audiogidsen zijn die je helpen om meer te leren, niet alleen over de geschiedenis en cultuur van de stad, maar ook over elk van de plaatsen en historische monumenten die je op elk van de routes zult zien.

Ga mee met de toeristische bus van Mexico-Stad

Verschillende routes van de toeristische bus van Mexico-Stad

Uitzicht vanuit de bus| ©Nyall & Maryanne
Uitzicht vanuit de bus| ©Nyall & Maryanne

Voordat je je aanmeldt voor de toeristenbus, zonder twijfel een van de beste tours door Mexico-Stad, moet je weten dat je in totaal vier routes hebt voor deze service, wat ideaal is als je hoopt in korte tijd een groot deel van de stad te zien. De vier routes zijn: Centro Historico, Polanco Hipodromo-Chapultepec, South Coyoacan en Basilica.

Route Centro-Histórico

Om te beginnen is de route Centro Histórico de meest bezochte en gebruikte route van deze toeristische busdienst in Mexico-Stad. Door op dit circuit te stappen, krijg je de kans om de geschiedenis, architectuur, cultuur en gastronomie van het historische centrum van de stad te ontdekken. Deze route heeft een frequentie van 30 minuten.

Route Polanco Hipódromo-Chapultepec

Dan is er nog de Polanco Hipódromo-Chapultepec route, de meest moderne en modieuze route door de stad. Binnen deze route heb je de mogelijkheid om te genieten van de verschillende gebieden om te winkelen en ook om te genieten van de meest avant-gardistische en moderne architectuur van de stad. Wat de frequentie betreft, moet je weten dat je er van maandag tot en met donderdag ongeveer anderhalf uur over doet en van vrijdag tot en met zondag ongeveer 45 minuten.

Route Zuid-Coyoacán

Sur Coyoacán is de route die je naar een van de meest bohemienachtige buurten van de stad brengt, waar je ook de architectuur en archeologie kunt leren kennen. Van maandag tot en met donderdag rijdt de route elk anderhalf uur en van vrijdag tot en met zondag elk uur.

Basiliekroute

Tot slot is er de Basilica Route, het religieuze circuit waar je een reis kunt maken door de pre-Spaanse, koloniale en moderne tijdperken van de Mexicaanse hoofdstad.

Aanmelden voor een rondleiding door Mexico-Stad

Voordelen van het gebruik van de toeristenbus

Mexico leren kennen| ©Caroline Cooke
Mexico leren kennen| ©Caroline Cooke

De toeristenbus in Mexico-Stad rijdt tot 's avonds laat, dus zowel overdag als 's nachts biedt het verschillende voordelen in vergelijking met andere vervoersmiddelen en manieren om de stad te verkennen. Maar over het algemeen biedt dit type vervoer je comfort tijdens de hele reis, omdat de bussen airconditioning, toiletten en comfortabele stoelen hebben.

Aan de andere kant moet je weten dat de toeristenbus vrij toegankelijk is, wat betekent dat je als toerist gemakkelijk bij veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt komen. Dit is een groot voordeel als u voor een korte tijd naar de stad reist en ook als u al een fietstour in Mexico-Stad hebt gedaan en nu de stad vanuit de bus wilt leren kennen.

Een ander voordeel van deze tour is dat je de Mexicaanse cultuur en tradities leert kennen zonder al te ver te hoeven lopen. Het is ook een veilige manier om je door de stad te verplaatsen, vooral als je nog nooit in Mexico-Stad bent geweest en bang bent om te verdwalen in de stad.

Dit systeem is ook voordelig omdat je de stad kunt leren kennen door zoveel haltes te maken als je wilt, zonder dat je bij elke halte een kaartje hoeft te betalen om in te stappen. Dus als je een korte reis naar Mexico-Stad maakt en je wilt wat sightseeing doen om alle attracties van deze stad te leren kennen, dan is de toeristenbus een goed alternatief, omdat je zo vaak als je wilt in en uit kunt stappen.

Schrijf je in voor een fietstour door Mexico-Stad

Hoe lang duurt de volledige tour met de toeristenbus?

Tourbus| ©GojiMet86
Tourbus| ©GojiMet86

Om het over de duur van de bussen te hebben, is het noodzakelijk om te weten dat dit per route kan verschillen. Op de route door het historische centrum hebben deze bussen bijvoorbeeld een frequentie van ongeveer 30 minuten, maar de reis kan ook iets meer dan 40 minuten duren als je onderweg geen stops maakt.

Een andere route heeft een frequentie van ongeveer anderhalf uur, terwijl een andere een frequentie van een uur heeft. Op elk van de routes kan de reis tussen de 40 minuten en anderhalf uur duren, hoewel dit grotendeels afhangt van het aantal stops dat je tijdens de reis maakt.

Wat betreft de duur van het ticket, moet je weten dat als je eenmaal een ticket hebt gekocht voor de sightseeingbus van Mexico-Stad, je deze de komende 24 of 48 uur kunt gebruiken, afhankelijk van de tour die je hebt gekozen, wat betekent dat je in deze periode zo vaak als je wilt kunt in- en uitstappen.

Wat ik te zien krijg in de toeristenbus

Paleis van Schone Kunsten| ©Ivan Hernández
Paleis van Schone Kunsten| ©Ivan Hernández

Zoals je nu al weet, is het leren kennen van de meest symbolische plekken van Mexico-Stad aan boord van de toeristenbus een comfortabele en veilige manier om de stad te verkennen. Het is dus normaal dat je wilt weten wat je allemaal kunt zien aan boord van deze toeristenbus.

Over het algemeen brengt de bus je naar de meest interessante plekken in de stad. Specifieker: de plaatsen die je aan boord van deze bus kunt bezoeken zijn het Nationaal Auditorium, het Tamayo Museum, een van de beste musea in Mexico-Stad, de Cibeles-fontein, het Onafhankelijkheidsmonument, het Wassenbeeldenmuseum, het Christoffel Columbus-monument, het Monument van de Revolutie en vele andere iconische plaatsen.

In totaal heb je de mogelijkheid om iets meer dan 30 belangrijke plaatsen in de stad te bezoeken. Het is duidelijk dat, afhankelijk van de route die je besluit te nemen, je sommige plaatsen wel kunt bezoeken en andere niet, daarom raad ik je aan om tijd te besteden aan elk van de vier routes van de toeristenbus naar Mexico-Stad.

En rekening houdend met de manier om de plaatsen die ik al heb beschreven te leren kennen, moet u weten dat deze bussen modern en panoramisch zijn, waardoor u kunt genieten van een uniek uitzicht op deze iconische plaatsen in de stad, terwijl u comfortabel door de straten reist. Maar je zult niet alleen alles met betrekking tot de geschiedenis en culturele rijkdom van de Mexicaanse hoofdstad kunnen zien, maar ook in detail horen.

Maak kennis met de beste musea in CDMX

Hoeveel kost een ticket voor de toeristenbus?

Geld in euro's| ©Ibrahim Boran
Geld in euro's| ©Ibrahim Boran

Voordat je de prijs van de bus weet, moet je weten dat deze prijs betekent dat je zo vaak op en af kunt stappen als je wilt gedurende één of twee dagen, afhankelijk van de route die je kiest. Je moet ook weten dat deze prijs betekent dat je zoveel musea en bezienswaardigheden kunt bezoeken als je wilt, waarbij je altijd in gedachten moet houden dat de toegang tot elk van hen op eigen kosten is.

Om een kaartje te kopen betaal je ongeveer 16 euro per volwassene of jongere ouder dan 13 jaar. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar betaal je 10 euro. Naast wat je al weet, omvat de prijs ook het gebruik van gratis wifi, een panoramisch uitzicht en een audiogids in ten minste zeven talen.

Je kunt ook verschillende kosten vinden als het gaat om rondleidingen en andere diensten binnen de Hop On Hop Off-service. Als je bijvoorbeeld de toeristische busdienst voor twee dagen wilt, betaal je ongeveer 23 euro per persoon ouder dan 13 jaar, of 15 euro per kind tussen 4 en 12 jaar.

Als je besluit om stadstours te doen, moet je ongeveer 35 euro per persoon betalen voor de kantinetour, of ongeveer 55 euro per persoon als je je wilt inschrijven voor een van de beste stadstours van Teotihuacan met deze service. Je moet ook ongeveer 40 euro betalen als je je inschrijft voor een biertour door Mexico-Stad.

Bezoek de piramides van Teotihuacán

Dienstregeling toeristenbus

Busreizen| ©Michel Charbonneau
Busreizen| ©Michel Charbonneau

Wat betreft de dienstregeling van elk van de bussen, moet je weten dat deze routes meestal een vaste dienstregeling hebben met ononderbroken diensten gedurende het hele jaar, die loopt van 9:00 tot 21:00 uur. In dit geval kun je, omdat het een Hop on Hop off-service is, zo vaak als je wilt in- en uitstappen langs de route.

Aan de andere kant is het ook zo dat verschillende van deze routes hun eigen specifieke dienstregeling hebben. De Centro Histórico-route bijvoorbeeld, die 19 haltes heeft, is geopend van 9:00 tot 19:00 uur. De route Polanco Hipódromo-Chapultepec, met 7 haltes, heeft een dienstregeling die loopt van 11:00 tot 19:00 uur.

Het circuit South Coyoacán werkt tussen 11:00 en 19:00 uur en heeft ongeveer 16 haltes. Tot slot heeft het Circuito Basilica, dat 5 haltes heeft, een iets ander schema, omdat het op verschillende tijden van de dag vertrekt, om 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 en 17.30 uur.

Als je je wilt inschrijven voor de verschillende tours die het bedrijf aanbiedt, moet je bovendien met je gids afstemmen hoe laat de route begint en hoe lang de tour duurt, rekening houdend met het feit dat je een meer specifieke tour doet.

Hoe de toeristenbus werkt

Mexico leren kennen| ©Caroline Cooke
Mexico leren kennen| ©Caroline Cooke

De werking van deze toeristenbus is vrij eenvoudig. In principe is het een reeks circuits die een ononderbroken vervoersdienst door de stad bieden, het hele jaar door. Ze rijden bijna de hele dag door en geven je de mogelijkheid om zo vaak op en af te stappen als je wilt. Bij benadering vertrekken de bussen elke 20 minuten, hoewel deze frequentie kan variëren afhankelijk van het verkeer.

Wat betreft het boeken van een ticket voor de toeristenbus, moet je weten dat je dit direct online kunt doen. Je kiest de route of routes die je wilt nemen en koopt dan het ticket dat je wilt gebruiken, of het nu een eendaags of tweedaags ticket is. Je hebt ook de optie om de specifieke tours te kiezen die je door de stad wilt doen.

Zodra je je kaartje hebt gekocht, is het tijd om je voucher te halen, waarmee je zo vaak als je wilt in en uit de bus kunt stappen. Houd er rekening mee dat je met de aankoop van deze tickets niet gegarandeerd toegang hebt tot elk van de plaatsen waar je met deze bus zult stoppen, want deze zijn op eigen kosten.

Na aankoop van het ticket heb je één of twee volle dagen, afhankelijk van de optie die je hebt gekozen, om gebruik te maken van je ticket en de stad te leren kennen aan boord van deze CDMX sightseeing bus.