Het Empire State Building beklimmen

Het Empire State Building is een van de meest iconische gebouwen in de skyline van New York. Als je kaartjes wilt kopen om het Empire State Building te beklimmen en de stad vanuit vogelperspectief te bekijken, lees dan verder!

Alex Grande

Alex Grande

12 minuten lezen

Het Empire State Building beklimmen

Uitzicht vanaf het Empire State Building | ©Hellotickets

Een bezoek aan het iconische Empire State Building is een ervaring die je niet mag missen tijdens je reis naar New York. Het is een Art Deco juweeltje, van binnen en van buiten, en de tentoonstellingen en het uitzicht over de stad zullen je niet onverschillig laten.

Mijn eerste tip is om je kaartjes van tevoren te kopen: zo hoef je niet in de rij te staan voor kaartjes, hoewel je wel in de rij moet staan bij de veiligheidscontrole.

De beste optie

Empire State Building tickets

Toegang tot het mythische Empire State Building tegen de beste prijs

Dit is de handigste optie om naar de top van de stad te klimmen, met keuze uit verschillende tijden en de laagst mogelijke prijs. Verspil geen tijd aan het loket en koop het online!

Het Empire State heeft twee observatiedekken, een op de 86e verdieping en de andere op de 102e verdieping. Met dit algemene toegangskaartje voor de Empire State krijg je toegang tot de 86e verdieping en mijn advies is om niet de extra kosten te betalen voor toegang tot het bovenste platform, het is het niet waard.

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de toegangsprijs omhoog gaat in het hoogseizoen en dat je daarom een groter aantal toeristen bij het observatorium zult aantreffen. Vergeet niet dat kinderen onder de 6 jaar gratis zijn.

Als je je bevestiging krijgt, controleer dan of je je uitgeprinte tickets moet meenemen (toen ik de laatste keer ging, accepteerden ze geen elektronische tickets). Als dat zo is, en je kunt ze om de een of andere reden niet uitprinten, maak je dan geen zorgen. Je kunt ze wel uitprinten bij de kaartjesautomaten bij de ingang, maar dan moet je wel in de rij staan.

Ik raad je aan om je kaartjes voor het Empire State Building van tevoren te kopen, zodat je niets mist van deze iconische bezienswaardigheid van New York, die je het gevoel geeft dat je in een film zit met een uitzicht op de Big Apple aan je voeten.

Waarom ik deze optie goed vind: dit is de goedkoopste optie om het Empire State Building te beklimmen en je kunt het doen op het tijdstip dat jij wilt, zodat je je bezoek van tevoren kunt plannen (zie hieronder voor tips over het beste tijdstip om naar boven te gaan).

Aanrader als... je wilt genieten van de skyline van Manhattan vanaf een van de meest legendarische gebouwen.


Hoeveel kost het om het Empire State Building te beklimmen?

Empire State observatorium| @Hellotickets
Empire State observatorium| @Hellotickets

Als u uw Empire State tickets van tevoren online reserveert, kost u dat ongeveer 39 euro op Hellotickets. Als u echter met kinderen reist, in een groep reist of toegang hebt tot een speciaal tarief, kunt u mogelijk betere prijzen krijgen. Als je je zorgen maakt over je budget bij het organiseren van je bezoek aan deze mythische wolkenkrabber, kun je mijn gids raadplegen over de prijzen van de Empire State tickets, zodat je kunt zien op welke prijs je recht hebt en kunt beslissen hoe je je tickets koopt.

Ticketprijzen aan de kassa

Tickets kopen aan de kassa is ook een optie en je krijgt dezelfde prijs, hoewel zoals ik al eerder zei, de rijen erg lang kunnen zijn (en je misschien niet naar boven kunt op het tijdstip dat je wilde).

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Waar is en hoe kom ik bij het Empire State Building?

Plattegrond van het Empire State Building
Plattegrond van het Empire State Building

Het Empire State Building bevindt zich op 20 W 34th St, New York, NY 10001 en de beste manier om er te komen is lopend als je in het centrum bent of met de metro naar 34 St - Herald Sq en dan door de straat. Je kunt het niet missen! Waar je ook bent, ik heb een plan voor je. Bekijk dit artikel over hoe je bij het Empire State Building komt, waarin ik verschillende routes voorstel, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, wat je budget is of je wens om buurten en andere attracties in de buurt te bezoeken.

In de buurt van het iconische gebouw, dat in Midtown ligt, heb je bijvoorbeeld van Central Park en Times Square tot andere belangrijke punten van de stad, zoals het Flatiron Building. Ook in de buurt is het gebied dat bekend staat als Koreatown, vol bakkerijen, cafés, Koreaanse barbecuerestaurants en karaokebars, maar ook cosmeticawinkels met producten die rechtstreeks uit Zuid-Korea worden geïmporteerd.

Beste tijd om het Empire State Building te beklimmen

Als je probeert de beste tijd te kiezen om het Empire State Building te beklimmen om wachtrijen en drukte te vermijden, bezoek het Empire State Building dan 's ochtends. Om 8:00 uur hoef je nauwelijks in de rij te staan en geniet je op elke dag van de week van een bijna privé-ervaring. Je andere beste optie is om het gebouw rond 00:30 uur te bezoeken, hoewel je op zaterdag en zondag zeker andere toeristen zult aantreffen.

Als je je kaartje koopt, moet je een dag kiezen waarop je het Empire State Building op elk gewenst moment kunt betreden. Ik ben een romanticus en ik denk dat het een fantasie is om 's ochtends vroeg of om middernacht naar boven te gaan, maar je kunt de tijd kiezen die je wilt, want het Empire State Building is elke dag van het jaar zonder uitzondering geopend van 8.00 tot 2.00 uur en de laatste lift naar boven is om 1.15 uur. Hier is alles wat je moet weten over de Empire State Building ervaring 's nachts.

Alex's Traveller Tip

Wist je dat het Empire State Building open is tot 2 uur 's nachts? Beklim het Empire State 's avonds laat om helemaal alleen te staan voor de immensiteit van New York - het is het waard!

Hoe lang duurt het om het Empire State Building te bezoeken?

Empire State Building nachtzicht
Empire State Building nachtzicht

Er staat geen tijdslimiet op je bezoek aan het Empire State Building. De meeste mensen brengen ongeveer een uur door op het observatiedek, maar je kunt blijven tot sluitingstijd als je daar zin in hebt.

Als je bij zonsondergang naar het Empire State Building wilt gaan, raad ik je aan om te kijken hoe laat de zon ondergaat en een uur eerder naar het observatorium te gaan om een goede plek te bemachtigen en van je bezoek te genieten voordat het vol begint te stromen met toeristen.

Wat het Empire State Building onderscheidt van de rest van de wolkenkrabbers in New York is dat het tot 2 uur 's nachts open is, dus je kunt er bijna op elk moment naartoe. Ik zal je een geheim verklappen: naar de top van het gebouw klimmen na een feestje en een avondwandeling door New York staat bovenaan mijn lijstje.

Boek je tickets voor het Empire State Building

Beklim het Empire State Building met de New York Pass en andere toeristenkaarten

De ingang van het Empire State Building| @Hellotickets
De ingang van het Empire State Building| @Hellotickets

Het Empire State Building is zonder twijfel een van de populairste attracties in de Big Apple en daarom is de entree ervan inbegrepen in de meeste toeristenpassen die bestaan om de stad te bezoeken. Weet je nog steeds niet wat een toeristenpas is of hoe deze werkt?

In een notendop is het een kaart die je van tevoren reserveert voor een "vast bedrag" en die je toegang geeft tot verschillende attracties in de stad, waardoor je tijd (je slaat de rijen bij de kassa's over) en geld bespaart.

Zoals ik al zei, is de toegang tot het Empire State Building bij de meeste van deze kaarten inbegrepen. Hier is een lijst van deze kaarten en links naar mijn praktische gids voor elk van deze kaarten. Maar als je overweegt om een kaart te kopen, raad ik je aan om dit artikel over een vergelijking van sightseeingpassen voor New York City te lezen.

Lijst van passen die het Empire State Building omvatten

 • Toeristenkaart New York CityPASS®New York CityPASS: Met de New York CityPASS kun je het Empire State Building maximaal twee keer beklimmen, zodat je zowel overdag als 's nachts van het uitzicht kunt genieten.
 • New York PassDe New York City Pass is dagelijks te boeken en geeft je toegang tot meer dan 100 attracties, waaronder het Empire State.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass: De Sightseeing Pass is ook per dag te boeken (en is de enige die ook het One World Observatory omvat).
 • New York Explorer PassSightseeing Pass: De prijs van deze pas hangt af van het aantal attracties dat je wilt boeken, waaronder de Empire State.

Mijn persoonlijke advies

Als je niet kunt beslissen op welk tijdstip je de iconische wolkenkrabber wilt beklimmen, raad ik je aan de New York City Pass te kopen en 's ochtends naar boven te gaan voor een druktevrije , niet-bevolkte ervaring en bij zonsondergang terug te keren om van het uitzicht te genieten.

Om de Empire State te bezoeken met je New York City Pass, ga je gewoon naar het gebouw en ga je door de speciaal daarvoor bestemde poort voor bezoekers met een New York City Sightseeing Pass.

Boek een New York City Sightseeing Pass

Zo ziet het observatorium eruit

Times Square vanaf het Empire State Building| @Hellotickets
Times Square vanaf het Empire State Building| @Hellotickets

Vanaf het Empire State Observatory kun je door de beroemde verrekijker kijken en het leven in New York aan je voorbij zien gaan, met uitzicht op Bryant Park, het Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center en natuurlijk de majestueuze skyline van heel Manhattan bewonderen.

Wat je ziet vanaf het Empire State Building

Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets

Vanaf het moment dat het in 1931 werd geopend, werd het Empire State Building de ster van de skyline van New York en een grote trekpleister voor toeristen die naar het observatiedek klommen. Dit is wat je kunt zien vanaf de top van het Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron-gebouw
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler-gebouw
 • World Trade Center
 • Times Square
 • Vrijheidsbeeld
 • Brooklyn Bridge

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Waar kunt u eten in de buurt van het Empire State Building?

Wandelen rond het Empire State Building| @Hellotickets
Wandelen rond het Empire State Building| @Hellotickets

Als de hoogte je hongerig maakt en je van tevoren wilt weten waar je kunt eten, zijn er een paar restaurants in de buurt van het Empire State Building die je zeker wilt proberen. Je kunt bijvoorbeeld naar Koreatown gaan en Turntable Chicken Jazz proberen of BCD Tofu House, waar je vegetarische opties vindt.

Mijn persoonlijke aanbeveling is om een stukje in de richting van het Chrysler Building te lopen en naar Urbanspace Vanderbilt te gaan, een tot pakhuis omgebouwde markt met kraampjes die allerlei soorten eten verkopen. Als je echter je gastronomische reis wilt organiseren, kijk dan eens naar deze lijst met waar je kunt eten in de buurt van het Empire State Building.

Bezoek het Empire State Building met kinderen

Tentoonstellingen in het Empire State Building| @Hellotickets
Tentoonstellingen in het Empire State Building| @Hellotickets

Als je het Empire State met kinderen bezoekt, kun je het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend gaan. Ze laten je binnen met rugzakken, zolang ze de grootte hebben van een gewone rugzak, en als je een kinderwagen hebt, laten ze je die waarschijnlijk opvouwen om naar het observatiedek te gaan.

Als je bij het Empire State bent, kun je een foto laten maken en die achteraf kopen om mee terug te nemen als souvenir. Het kost ongeveer 20 dollar en ik denk niet dat het het waard is, maar als je weet dat je kinderen opgewonden zullen zijn, zorg er dan wel voor dat je geen groene kleren draagt, want dat bederft de foto (ze nemen hem voor een chroma).

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Praktische informatie over hoe het Empire State Building te beklimmen

Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets

Veel mensen vragen zich af hoeveel verdiepingen het Empire State Building heeft. Nou, het exacte aantal is 102, hoewel het observatiedek zich op de 86e verdieping bevindt en niet op de bovenste. Je kunt een van de 73 liften in het gebouw gebruiken om ze te bezoeken, dus dat ongemakkelijke moment van wachten op de lift moet je tot een minimum beperken, maar de rit met de lift niet. Er zijn toiletten op de 2e en 86e verdieping van het Empire State Building, dus maak je geen zorgen, als je op grote hoogte in een noodgeval terechtkomt, hoef je niet naar beneden te rennen.

Camerastatieven en te grote koffers of rugzakken zijn niet toegestaan in het Empire State Building, en het gebouw heeft geen kluisjes waar je je spullen kunt achterlaten. Als dat nodig is, is LuggageHero vrij dicht bij de wolkenkrabber en de goedkoopste optie om je spullen achter te laten terwijl je het Empire State Building beklimt.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Architectuur en ontwerp Empire State Building

Interieur tentoonstelling Empire State Building| @Hellotickets
Interieur tentoonstelling Empire State Building| @Hellotickets

Binnen kun je ook de tentoonstelling 'Dare to Dream' bekijken, die gewijd is aan de bouw van het Empire State Building en de verhalen van de bouwers vertelt aan de hand van bouwtekeningen, tekeningen en foto's. Er is ook een tentoonstelling gewijd aan het duurzame energiegebruik van het gebouw.

Een stukje geschiedenis

Iets wat niet veel mensen weten is dat in hetzelfde jaar van de opening de torenspits op het hoogste punt werd gebruikt als ankerpunt voor een zeppelin, omdat dit volgens de architecten van het gebouw het transportmiddel van de toekomst zou zijn. Het is maar goed dat ze een van 's werelds grootste architectonische juweeltjes hebben ontworpen, want als waarzeggers waren ze niet goed voor veel...

Symbool van Art Deco

Wat het Empire State Building tot een must maakt tijdens je avonturen in New York is niet alleen het adembenemende uitzicht vanaf het observatorium, maar ook het verbluffende Art Deco interieur, dat een wonder is. Het is een complete ervaring waar je vele jaren na je reis met nostalgie op terug zult kijken.

Boek uw tickets voor het Empire State Building

Andere populaire observatoria, wolkenkrabbers en gebouwen in New York City

Uitzicht vanaf het One World Observatory| @Hellotickets
Uitzicht vanaf het One World Observatory| @Hellotickets

New York is een stad die gemaakt is om van onderaf te bewonderen, maar ook van bovenaf, en daarvoor heb je een veelheid aan wolkenkrabbers van waaruit het uitzicht op New York adembenemend is.

One World observatorium

One World komt misschien niet zo snel in je op omdat het nog zo jong is, maar het biedt je een adembenemend uitzicht over het financiële district, met winkels, een chique restaurant en interactieve activiteiten waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Als je zin hebt in een bezoekje, kun je mijn handige gids bekijken voor alle details: NYC One World Observatory tickets: hoe koop je ze, toeristenpassen waar ze bij inbegrepen zijn, enz..

Rockefeller Center, de top van de rots

Van alle wolkenkrabbers in New York is Rockefeller Center mijn persoonlijke aanrader. Het observatiedek dat bekend staat als de Top of the Rock biedt je het beste uitzicht over de stad, inclusief een spectaculaire close-up van het Empire State Building. Het is zelfs zo dat veel bezoekers voor een dilemma staan als ze moeten kiezen tussen het beklimmen van een van de twee. Als het helpt, is hier een vergelijking: het beklimmen van de Top of the Rock vs. het beklimmen van het Empire State Building.

Andere iconische gebouwen

Als je een van die mensen bent die het bekende toeristische pad schuwt, zijn er nog veel meer gebouwen in New York die je kunt bezoeken, zelfs als ze geen observatorium hebben. Het Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building en vele andere zullen iedereen met een passie voor architectuur bekoren.

Vergelijkingstabel van de beste wolkenkrabbers van New York

 • Empire State Building
 • Vanaf € 44
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 86
 • Uitzicht: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue en vanuit de verte One World Building
 • Plaats: Midden in Manhattan
 • Boek
 • Top van de rots
 • Vanaf € 41
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 70
 • Uitzicht: Empire State Building, Central Park en vanuit de verte One World Building
 • Plaats: Midden in Manhattan
 • Boek nu
 • One World Observatory
 • Vanaf € 49
 • Sterrenwacht: Binnen
 • Verdieping: 102
 • Uitzicht: Wall Street, Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en vanuit de verte Empire State Building
 • Locatie: Zuidelijk Manhattan
 • Boek nu
 • De rand
 • Vanaf € 41
 • Observatorium: open lucht en glazen vloer
 • Verdieping: 110
 • Uitzicht: Empire State, Midtown en vanuit de verte One World Building
 • Plaats: Manhattan West
 • Boek nu

Andere interessante activiteiten in New York

Als het beklimmen van een wolkenkrabber je niet echt aanspreekt, maar je wel wilt genieten van het uitzicht op New York vanaf de top, heb je ook andere opties zoals een helikoptervlucht maken over Manhattan of een van de vele rooftopbars in de stad bezoeken. Maar naar mijn mening is het beklimmen van een wolkenkrabber een geweldige ervaring die je niet mag missen, vooral niet als je voor het eerst in New York bent!

Nu hoef je alleen nog maar een wolkenkrabber te kiezen en je klaar te maken om een van de mooiste steden ter wereld te zien zoals ze gezien moet worden. Bon voyage to the heights!