Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Het Empire State Building beklimmen

Het Empire State Building is een van de meest iconische gebouwen in de skyline van New York. Als u kaartjes wilt bemachtigen om het Empire State Building te beklimmen en de stad vanuit vogelperspectief te bekijken, lees dan verder!

Alex Grande

Alex Grande

11 minuten lezen

Het Empire State Building beklimmen

Uitzicht vanaf het Empire State Building | ©Hellotickets

Een bezoek aan het iconische Empire State Building is een ervaring die u in uw reis naar New York moet opnemen. Het is een juweel van Art Deco, van binnen en van buiten, en de tentoonstellingen die er worden gehouden en het uitzicht over de stad zullen u niet onverschillig laten.

Mijn eerste tip is om uw tickets van tevoren te kopen - dit bespaart u wachtrijen voor tickets, hoewel u wel in de rij moet staan bij de veiligheidscontrole.

De beste optie

Empire State Building tickets

Toegang tot het mythische Empire State Building tegen de beste prijs

Dit is de handigste optie om naar de top van de stad te klimmen, met keuze uit verschillende tijden en de laagst mogelijke prijs. Verspil geen tijd aan het loket en haal het online!

Het Empire State Building heeft twee observatiedekken, een op de 86e verdieping en een op de 102e verdieping. Met dit algemene toegangsticket voor het Empire State Building krijg je toegang tot de 86e verdieping en mijn advies is om niet de extra prijs te betalen om op het bovenste dek te komen, het is het niet waard.

U moet er wel rekening mee houden dat de toegangsprijs in het hoogseizoen hoger ligt en dat er dan ook meer toeristen naar het observatorium komen. Vergeet niet dat kinderen onder de 6 jaar gratis zijn.

Wanneer u uw bevestiging ontvangt, moet u controleren of u uw afgedrukte tickets moet meebrengen (de laatste keer dat ik er was, werden elektronische tickets niet aanvaard). Zo ja, en om de een of andere reden kunt u ze niet afdrukken, geen nood, u kunt ze afdrukken bij de kaartjesautomaten aan de ingang, maar u zult in de rij moeten staan.

Waarom ik deze optie kies: dit is de goedkoopste optie om het Empire State Building te beklimmen en u kunt het doen op het tijdstip dat u wilt, dus u kunt uw bezoek van tevoren plannen (zie hieronder voor tips over de beste tijd van de dag om naar boven te gaan).

Aanrader als... u wilt genieten van de skyline van Manhattan vanuit een van zijn meest legendarische gebouwen.


Hoeveel kost het om het Empire State Building te beklimmen

Empire State Observatory| @Hellotickets
Empire State Observatory| @Hellotickets

Het vooraf online boeken van uw Empire State tickets kost u ongeveer 39 euro op Hellotickets. Reist u echter met kinderen, in een groep of heeft u toegang tot een speciaal tarief, dan kunt u wellicht betere prijzen krijgen. Als u zich zorgen maakt over uw budget bij het organiseren van uw bezoek aan deze mythische wolkenkrabber, kunt u mijn gids over de prijzen van kaartjes voor de Empire State bekijken, zodat u kunt zien op welk tarief u recht hebt en kunt beslissen hoe u uw kaartjes koopt.

Prijzen tickets

Kaartjes kopen aan de kassa is ook een optie en de prijs die u krijgt zal dezelfde zijn, hoewel zoals hierboven vermeld, de rijen erg lang kunnen zijn (en het kan zijn dat u geen tijd meer heeft om op het gewenste tijdstip naar boven te gaan).

Waar is het Empire State Building en hoe er te komen

Kaart van het Empire State Building
Kaart van het Empire State Building

Het Empire State Building staat op 20 W 34th St, New York, NY 10001 en de beste manier om er te komen is te voet als u in het centrum bent of met de metro naar 34 St - Herald Sq en dan de straat af. U kunt het niet missen! Waar je ook bent, ik heb een plan voor je. Bekijk dit artikel over hoe je bij het Empire State Building komt, waarin ik verschillende routes of routes voorstel, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, wat je budget is of hoe graag je buurten en andere bezienswaardigheden eromheen wilt bezoeken.

Zo vindt u in de buurt van het iconische gebouw, gelegen in het hart van Midtown, alles van Central Park en Times Square tot andere belangrijke punten in de stad, zoals het Flatiron Building. In de buurt is ook het gebied dat bekend staat als Koreatown, met bakkerijen, cafés, Koreaanse barbecuerestaurants en karaokebars, maar ook cosmeticawinkels met rechtstreeks uit Zuid-Korea geïmporteerde producten.

Beste tijd om het Empire State Building te beklimmen

Als je de beste tijd probeert te kiezen om het Empire State Building te beklimmen om wachtrijen en drukte te vermijden, bezoek het Empire State Building dan 's ochtends. Om 8 uur hoef je nauwelijks in de rij te staan, en geniet je van een bijna privé-ervaring op elke dag van de week. De andere beste optie is om het gebouw rond 00.30 uur te bezoeken, hoewel u op zaterdag en zondag zeker andere toeristen zult tegenkomen.

Wanneer u uw ticket koopt, moet u een dag kiezen, waarop u het Empire State Building kunt betreden wanneer u maar wilt. Ik ben een romanticus en ik denk dat het een fantasie is om 's morgens vroeg of om middernacht naar boven te gaan, maar je kunt zelf kiezen hoe laat je wilt, want hij is elke dag van het jaar open van 8.00 tot 2.00 uur, en de laatste lift naar boven is om 1.15 uur. Hier is alles wat u moet weten over de Empire State Building ervaring 's nachts.

Alex's Reizigerstip

Wist je dat de Empire State tot 2 uur 's nachts open is? Beklim 's avonds laat de Empire State om helemaal alleen te staan voor de immensiteit van New York - het is de moeite waard!

Hoe lang duurt het om naar het Empire State Building te gaan?

Empire State Building nachtzicht
Empire State Building nachtzicht

Er is geen tijdslimiet voor uw bezoek aan het Empire State Building. De meeste mensen blijven ongeveer een uur op het observatiedek, maar u kunt tot sluitingstijd blijven als u daar zin in hebt.

Als u het Empire State Building bij zonsondergang wilt beklimmen, raad ik u aan te kijken hoe laat de zon onder gaat en een uur eerder naar het observatorium te gaan om een goede plek te bemachtigen en van uw bezoek te genieten voordat het volstroomt met toeristen.

Eén ding dat het Empire State Building onderscheidt van de rest van de wolkenkrabbers in New York is dat het open is tot 2 uur 's nachts, dus je kunt er bijna elk moment heen. Ik zal u een geheimpje verklappen: na een feestje en een avondwandeling door New York staat een klim naar de top van het gebouw bovenaan mijn lijstje.

Het beklimmen van de Empire State met de New York Pass en andere toeristenkaarten

De ingang van het Empire State Building| @Hellotickets
De ingang van het Empire State Building| @Hellotickets

Het Empire State Building is zonder twijfel een van de populairste bezienswaardigheden van de Big Apple en daarom is de toegang ervan inbegrepen in de meeste toeristenpassen die er bestaan om de stad te bezoeken. Weet u nog steeds niet wat een toeristenpas is of hoe hij werkt?

Kort gezegd is het een kaart die u van tevoren voor een "vast bedrag" reserveert en waarmee u toegang krijgt tot verschillende attracties in de stad, zodat u tijd (door de rijen voor de kassa's over te slaan) en geld kunt besparen.

Zoals ik al zei, de meeste van deze kaarten zijn inclusief toegang tot het Empire State Building. Hier is een lijst van deze kaarten en links naar mijn praktische gids voor elke kaart. Maar als u erover denkt een kaart te kopen, raad ik u aan dit artikel over de vergelijking van de toeristenpassen van New York te lezen.

Lijst van passen waar de Empire State in voorkomt

 • New York CityPASSMet de New York CityPASS kunt u het Empire State Building op maximaal twee verschillende momenten beklimmen, zodat u zowel overdag als 's nachts van het uitzicht kunt genieten.
 • New York PassDe New York CityPASS is per dag te boeken en geeft u toegang tot meer dan 100 attracties, waaronder het Empire State Building.
 • New York Sightseeing PassDe Sightseeing Pass kan ook per dag worden geboekt (en is de enige waarbij ook het One World Observatory is inbegrepen).
 • New York Explorer PassDe prijs van deze pas is afhankelijk van het aantal attracties dat u wilt boeken, waarvan de Empire State er één is.

Mijn persoonlijk advies

Als je geen tijd kunt kiezen om de iconische wolkenkrabber te beklimmen, raad ik je aan de New York CityPASS te kopen en 's ochtends naar boven te gaan om van de drukte te genieten en bij zonsondergang terug te keren om van het uitzicht te genieten.

Om het Empire State Building met je New York City Pass te bezoeken, ga je gewoon naar het gebouw en ga je door de speciaal aangewezen deur voor bezoekers met een New York City Pass.

Hoe ziet het observatorium eruit

Times Square vanaf het Empire State Building| @Hellotickets
Times Square vanaf het Empire State Building| @Hellotickets

Vanaf het Empire State Observatory kunt u door de beroemde verrekijker kijken en het leven in New York voorbij zien gaan, met uitzicht op Bryant Park, het Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center en natuurlijk de majesteit van de gebouwen van Manhattan als geheel bewonderen.

Wat je zult zien vanaf de Empire State

Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets

Vanaf de opening in 1931 werd het Empire State Building de ster van de skyline van New York, en een belangrijke attractie voor toeristen die naar het observatiedek klommen. Dit is wat je kunt zien vanaf de top van het Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron gebouw
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler Building
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Vrijheidsbeeld
 • Brooklyn Bridge

Waar te eten rond het Empire State Building

Een wandeling rond het Empire State Building| @Hellotickets
Een wandeling rond het Empire State Building| @Hellotickets

Als de hoogte u hongerig maakt en u graag van tevoren weet waar u kunt eten, zijn er een paar restaurants in de buurt van het Empire State Building die u zult willen proberen. U kunt bijvoorbeeld naar Koreatown gaan en daar Turntable Chicken Jazz of BCD Tofu House proberen, waar u vegetarische opties vindt.

Mijn persoonlijke aanbeveling is om een stukje in de richting van het Chrysler Building te lopen en naar Urbanspace Vanderbilt te gaan, een tot pakhuis omgevormde markt met kraampjes waar allerlei soorten voedsel worden verkocht. Maar als u zin hebt om uw culinaire dag te organiseren, bekijk dan deze lijst met eetgelegenheden in de buurt van het Empire State Building.

Bezoek de Empire State met kinderen

Tentoonstellingen in het Empire State Building| @Hellotickets
Tentoonstellingen in het Empire State Building| @Hellotickets

Als u het Empire State met kinderen bezoekt, kunt u het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend gaan. Ze zullen je binnenlaten met rugzakken, zolang ze de grootte hebben van een typische rugzak met handvaten, en als je een kinderwagen hebt, zullen ze je die waarschijnlijk laten opvouwen om op het observatiedek te komen.

Als je bij het Empire State Building bent, kun je een foto laten maken en die vervolgens als souvenir kopen. Het kost ongeveer 20 dollar en ik denk niet dat het de moeite waard is, maar als je weet dat je kinderen opgewonden zullen zijn, zorg er dan voor dat je geen groene kleren draagt, want dat zal de foto bederven (ze zullen hem nemen voor een chroma).

Praktische informatie over het beklimmen van het Empire State Building

Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building| @Hellotickets

Veel mensen vragen zich af hoeveel verdiepingen het Empire State Building heeft. Wel, het exacte getal is 102, hoewel het observatiedek zich op de 86e verdieping bevindt en niet op de bovenste. U kunt een van de 73 liften in het gebouw gebruiken om hen te bezoeken, dus dat ongemakkelijke moment van wachten op de lift moet tot een minimum worden beperkt, maar de rit in de lift niet. Er zijn toiletten op de 2e en 86e verdieping van het Empire State Building, dus maak je geen zorgen, als je op hoogte in een noodsituatie terechtkomt, hoef je niet naar beneden te rennen.

Camerastatieven en te grote koffers of rugzakken zijn niet toegestaan in het Empire State Building, en het gebouw beschikt niet over kluisjes waar u uw spullen kunt achterlaten. LuggageHero ligt vrij dicht bij de wolkenkrabber en is de goedkoopste optie om uw bezittingen achter te laten terwijl u het Empire State Building beklimt.

Architectuur en ontwerp van het Empire State Building

Empire State Building interieur tentoonstelling| @Hellotickets
Empire State Building interieur tentoonstelling| @Hellotickets

Binnen kunt u ook de tentoonstelling "Durf te dromen" zien, die gewijd is aan de bouw van het Empire State Building en de verhalen van de bouwers vertelt aan de hand van bouwtekeningen, tekeningen en foto's. U vindt er ook een tentoonstelling over het duurzame energiegebruik van het gebouw.

Een beetje van zijn geschiedenis

Wat niet veel mensen weten, is dat in hetzelfde jaar van de opening de torenspits op het hoogste punt werd gebruikt als ankerpunt voor een zeppelin, omdat de architecten van het gebouw geloofden dat dit het vervoermiddel van de toekomst zou worden. Het is maar goed dat ze een van 's werelds grootste architectonische juweeltjes ontwierpen, want als waarzeggers waren ze niet goed voor veel...

Een symbool van Art Deco

Wat het Empire State Building tot een must maakt tijdens uw avonturen in New York is niet alleen het adembenemende uitzicht vanuit het observatorium, maar ook het prachtige Art Deco interieur, dat een wonder is. Het is een veelzijdige ervaring waar u vele jaren na uw reis nog met nostalgie op zult terugkijken.

Andere populaire observatoria, wolkenkrabbers en gebouwen in New York City

Uitzicht van One World Observatory| @Hellotickets
Uitzicht van One World Observatory| @Hellotickets

New York is een stad die gemaakt is om van onderaf, maar ook van bovenaf te worden bewonderd, en daarvoor heb je een veelheid aan wolkenkrabbers van waaruit het uitzicht over New York adembenemend is.

One World Observatory

One World komt misschien niet zo snel in je op door zijn relatief jonge leeftijd, maar het biedt je een adembenemend uitzicht op het financiële district, met winkels, een chique restaurant, en interactieve activiteiten waar de kinderen veel plezier aan zullen beleven. Als u zin hebt in een bezoek, kunt u mijn handige gids raadplegen voor alle details: NYC One World Observatory tickets: hoe koop je ze, toeristenpassen waar ze bij inbegrepen zijn, enz..

Rockefeller Center, de Top of the Rock

En van alle wolkenkrabbers in New York, is mijn persoonlijke aanbeveling het Rockefeller Center. Het observatiedek, bekend als de Top of the Rock, biedt u het beste uitzicht over de stad, waaronder een spectaculaire close-up van het Empire State Building. In feite staan veel bezoekers voor een dilemma wanneer ze moeten kiezen tussen het beklimmen van een van de twee. Als het helpt, hier is een vergelijking: Top of the Rock beklimmen versus het Empire State Building beklimmen.

Andere iconische gebouwen

En als u een van die mensen bent die de gevestigde toeristische circuits schuwen, zijn er nog veel meer gebouwen in New York die u kunt bezoeken, zelfs als ze geen observatorium hebben. Het Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building en vele andere zullen iedereen met een passie voor architectuur bekoren.

Vergelijkende tabel van New Yorks beste wolkenkrabbers

 • Empire State Building
 • Vanaf € 46
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 86
 • Uitzicht: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue en van ver One World Building
 • Locatie: Midtown Manhattan
 • Reservering
 • Top of the Rock
 • Vanaf € 42
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 70
 • Uitzicht: Empire State Building, Central Park en vanuit de verte One World Building
 • Locatie: Midtown Manhattan
 • Boek nu
 • One World Observatory
 • Vanaf € 47
 • Observatorium: Binnen
 • Verdieping: 102
 • Uitzicht: Wall Street, Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en van veraf Empire State Building
 • Plaats: Zuid Manhattan
 • Boek nu
 • De Rand
 • Vanaf € 39
 • Observatorium: open lucht en glazen vloer
 • Verdieping: 110
 • Uitzicht: Empire State, Midtown en van ver One World Building
 • Plaats: Manhattan West
 • Boek nu

Andere interessante activiteiten in New York

Als u geen wolkenkrabber wilt beklimmen, maar wel wilt genieten van het uitzicht over New York vanaf de top, kunt u ook een helikoptervlucht over Manhattan maken of een van de vele bars op het dak bezoeken. Maar naar mijn mening is het beklimmen van een wolkenkrabber een geweldige ervaring die je niet mag missen, vooral als je voor het eerst in New York bent!

Nu hoeft u alleen nog maar een wolkenkrabber te kiezen en u klaar te maken om een van de mooiste steden ter wereld te zien zoals ze gezien moet worden. Veel plezier op uw reis naar de hemel!

Veelgestelde vragen

 • Wat is beter, Top of the Rock of Empire State Building?

  Het Empire State Building Observatory ligt hoger en biedt een beter uitzicht op het Financial District en One World Trade Center, terwijl Top of the Rock de keuze is om Times Square, Central Park en het Empire State Building van bovenaf te bekijken.

 • Hoe lang duurt het om naar de top van het Empire State Building te komen?

  Om wachtrijen te vermijden, kunt u het beste vroeg in de ochtend of 's avonds (rond 22.00 uur) een bezoek brengen.

 • Mag ik het Empire State Building binnen met een rugzak?

  Ja, u kunt uw koffer, rugzak, handtas en bijna elke soort bagage mee naar binnen nemen. Camera's zijn ook toegestaan in het Empire State Building.

 • Wat kun je zien vanaf het Empire State Building?

  U kunt onder andere alle hoogtepunten van Midtown zien: Times Square, het legendarische Chrysler Building, het Flatiron Building en Madison Square Park, Union Square, het Financial District en de Hudson die rond Manhattan cirkelt. In de verte ziet u ook het financiële district en de Hudson rivier rondom Manhattan. Spectaculair!