75 Beste dingen om te doen in NYC [bijgewerkt in 2024]

De definitieve gids voor 's werelds meest spectaculaire stad, met het nieuwste aanbod op het gebied van eten, cultuur en entertainment in de Big Apple.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

54 minuten lezen

75 Beste dingen om te doen in NYC [bijgewerkt in 2024]

Times Square | ©Hellotickets

The Big Apple is de plek waar grote artiesten van succes hebben gedroomd, waar veel Europese immigranten een manier hebben gevonden om hun lot te veranderen en waar elke bezoeker een reden heeft gevonden om niet te vertrekken.

We hebben het natuurlijk over New York: een stad waar het praktisch onmogelijk is om je ogen te sluiten. Er is zoveel te zien en te doen dat het belangrijk is om te weten wat de moeite waard is en wat niet, zodat je niet overweldigd raakt. Dus hier zijn de meest verbazingwekkende ervaringen voor je reis naar New York.

1. Vlieg over New York tijdens een helikoptervlucht

Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Tijdens een helikoptervlucht over New York City zie je de stad zoals weinig anderen die zien. Vanuit vogelperspectief kun je New York zien alsof het in de palm van je hand ligt, en het is een ervaring waar je zeker over wilt praten als je terugkomt van je reis.

De skyline van de stad is al een spektakel op zich, maar nog meer vanuit een helikoptervlucht boven New York. De meeste vluchten duren ongeveer 15 minuten en nemen je mee op een tour waarbij het prachtige uitzicht wordt gecombineerd met de adrenalinekick van het vliegen over New York in een helikopter met meer dan 200 kilometer per uur.

Vergelijk de beste helikoptertours

2. Het beste basketbal ter wereld live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Of je nu een basketbalfan bent of niet, naar een NBA-wedstrijd gaan is iets wat je nergens anders zult meemaken. Het iconische Madison Square Garden is de thuisbasis van de New York Knicks en in deze arena zie je de sterren van de NBA hun hart ophalen op het veld. Het is zeker een ervaring die veel zal toevoegen aan je reis en een must als je een passie hebt voor basketbal. Als je nu al weet dat je het niet wilt missen, koop dan hier je NBA tickets.

Als je wat meer wilt lezen over de ervaring, wilt begrijpen wat je daar zult aantreffen of wilt ontdekken waarom het een van de topervaringen is die je in New York kunt hebben, laat me je dan overtuigen in mijn artikel over de NBA. Hoe tickets kopen voor een NBA wedstrijd in New York.

Leer de legendarische Madison Square Garden kennen

Misschien ben je niet per se een fan van de NBA, maar je kunt niet wachten om deze locatie te ontdekken waar zoveel artiesten en sportteams geschiedenis hebben geschreven. Er zijn rondleidingen, je kunt concerten bijwonen en je kunt natuurlijk de Knicks thuis zien spelen. Hier lees je hoe je kaartjes voor Madison Square Garden kunt kopen.

Mis het Brooklyn Nets stadion niet

De Brooklyn Nets arena is misschien niet zo bekend als Madison Square Garden, maar dat betekent niet dat het Barclays Center niet interessant is. In de arena worden naast NBA-wedstrijden ook concerten en evenementen gehouden en het is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis door Brooklyn. Hier is alles wat je moet weten over de Brooklyn Nets arena.

Boek uw NBA tickets

3. Geniet van een Broadway show

Het kruispunt van Times Square en Broadway Avenue| ©Hellotickets
Het kruispunt van Times Square en Broadway Avenue| ©Hellotickets

New York is een stad die volledig in het teken staat van entertainment. Het is geen toeval dat Broadway musicals en toneelstukken wereldberoemd zijn en een magneet vormen voor bezoekers, dus als je wilt genieten van een echt unieke ervaring raad ik je aan om je tickets van tevoren te kopen en een speciaal tintje te geven aan je bezoek aan New York.

Zowel The Lion King als Aladdin zijn ongetwijfeld twee van de populairste musicals, dus probeer zo snel mogelijk je tickets te bemachtigen om er zeker van te zijn dat je de beste stoel tegen de beste prijs krijgt. Maar als je nog steeds niet zeker weet welke je wilt zien, is hier een lijst van wat ik denk dat de beste Broadway musicals zijn.

Andere Broadway musicals

Vergelijk de beste Broadway musicals

4. Ontdek de multiculturaliteit van New York tijdens populaire rondleidingen

Tijdens een van de rondleidingen| ©Hellotickets
Tijdens een van de rondleidingen| ©Hellotickets

De tour van contrasten

New York is zonder twijfel een stad waar de contrasten zo snel gaan dat het moeilijk is om ze bij te houden. De Contrasts Tour neemt je mee naar vier heel verschillende delen van de stad: Queens, Harlem, Bronx en Brooklyn.

Je ziet het industriële deel van de stad, de Joodse wijk, de historische straten van Harlem, iconische gebouwen van de stad en in slechts één dag heb je de stad doorkruist en ervaren als een local.

De Upper en Lower Manhattan Tour

Als de contrasttour een must is om de verschillende wijken van New York te leren kennen en veel beter te begrijpen hoe de verschillende culturen in elkaar steken, dan zal de Upper en Lower Manhattan tour veel dieper ingaan op die contrasten en hoeken van het eiland Manhattan die je niet mag missen. Of je nu voor het eerst in New York bent of er al regelmatig komt, de uitleg van deze deskundige gids zal je veel belangrijke plekken in de stad laten zien die je vast nog niet kende.

Als je je wilt laten verrassen door een andere wijk van Lower Manhattan, trakteer jezelf dan op een bezoek aan Greenwich Village. Hier vind je de beste rondleidingen door deze fantastische buurt en kun je de bohemienachtige lucht inademen van de burgerlijke huizen uit de 20e eeuw, allemaal door de handen van gidsen die je de interessantste verhalen vertellen over de beroemde mensen die er woonden.

Andere rondleidingen

In goede en slechte tijden is New York een toeristisch mekka voor miljoenen reizigers die elk jaar een pelgrimstocht maken naar de stad die nooit slaapt. Er zijn dan ook tientallen opties om de stad te verkennen (te voet, met de bus, min of meer uitgebreid, etc.) en soms kan het overweldigend lijken om te kiezen wat het beste bij onze reisroute past. Daarom heb ik deze selectie gemaakt van New Yorkse reizen zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past.

Een van de tours die je erg kan interesseren om uit de eerste hand het reilen en zeilen van de financiële wereld te leren kennen, zijn de beste tours op Wall Street. Gespecialiseerde gidsen vertellen je de sappigste verhalen over de laatste financiële crises.

En als mysterie jouw ding is, raad ik je aan om de catacomben van New York te bezoeken.

Ontdek de geheimen van de stad

Als je geen fan bent van rondleidingen en de stad liever in je eigen tempo en zonder uitleg van een gids verkent, raad ik je aan om je eigen route te maken zodat je zeker weet dat je niets mist. Als het niet je eerste keer is in de stad en je alternatieve of verborgen plekjes wilt ontdekken die minder bezocht worden door toeristen, mis dan mijn gids voor de geheime plekjes van de stad niet.

Vergelijk de beste tours in New York

5. Tour door Harlem en woon een gospelmis bij

De straten van Harlem| ©Nicole Y. C.
De straten van Harlem| ©Nicole Y. C.

Harlem verkennen met een gids is een van de beste ervaringen die je kunt hebben in New York, omdat je er alles vindt wat veel toeristen missen door alleen Manhattan te zien tijdens hun reis. Je kunt ook een authentieke gospelmis bijwonen en de enorme spiritualiteit voelen die plaatsvindt in de kerken in de buurt, met diensten die zo intens zijn dat ze een spektakel vormen.

Als je deze buurt op eigen houtje wilt verkennen, raad ik je aan om de essentiële dingen die je moet zien en doen in Harlem te noteren om er zeker van te zijn dat je niets mist. Oh, en maak ook gebruik van deze lijst met de beste plekken om te eten in Harlem en deze lijst met de beste plekken om naar muziek te luisteren in Harlem.

Boek je ticket voor een gospelmis

6. Maak een uitstapje naar Niagara Falls

Tijdens een van de rondleidingen| ©Tim Gouw
Tijdens een van de rondleidingen| ©Tim Gouw

Hoewel het niet iets is om in New York te doen, is het een geweldige manier om het meeste uit je reis naar de oostkust te halen en een van 's werelds meest indrukwekkende natuurwonderen af te strepen.

Niagara Falls tours zijn een geweldige manier om je reis naar de Big Apple af te ronden met een dosis natuur op zijn puurst. Onder begeleiding van een deskundige gids en met vervoer van en naar Manhattan inbegrepen, zijn ze de beste optie voor een rondleiding door een van de meest spectaculaire nationale parken in de Verenigde Staten.

Maar is dit bezoek het waard? Als je twee dagen of drie dagen naar New York reist, kun je die het beste in de Big Apple doorbrengen en niet weggaan, maar als je 10 dagen of 15 dagen of langer naar New York reist, is het een optie die je moet overwegen.

Vergelijk de beste tours naar de Falls

7. Maak een wandeling door Central Park

Slenteren door Central Park| ©Hellotickets
Slenteren door Central Park| ©Hellotickets

Central Park staat zeker op de planning voor New York City, maar weet je wat je niet mag missen als je er eenmaal bent? Wandel door de Conservatory Gardens, een tuin in Europese stijl met prachtige fonteinen en standbeelden, Belvedere Castle, een klein kasteel op het hoogste punt van het park met een prachtig uitzicht, en Bethesda Terrace en de fontein, een architectonisch hoogstandje waar je spectaculaire foto's kunt maken.

Het is enorm groot, dus om je te helpen je weg te vinden, heb ik deze gids samengesteld op Fietsrondleidingen en Huren. Je hebt veel mogelijkheden om door dit prachtige park te toeren, maar een heel bijzondere is bijvoorbeeld om een koetsrit door Central Park te maken.

Over het algemeen raad ik je aan om een fiets te huren (als de sneeuw het toelaat) en een paar uur te verdwalen in de longen van Manhattan. Let's roll!

Maar als je met kinderen reist, mag je de Central Park Zoo niet missen, een plek om de meest exotische diersoorten te zien, zowel dierlijk als wild. Met je Central Park Zoo tickets heb je toegang tot de belangrijkste dierentuin, een andere speciaal voor kinderen en ook tot het 4-D theater.

Huur een fiets in Central Park

8. SUMMIT One Vanderbilt observatiedek opent: Midtown's nieuwste observatorium

One Vanderbilt| ©SUMMIT
One Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, je leest het goed. Slechts een paar maanden nadat New York het met glas afgesloten observatiedek The Edge opende, worden we opnieuw geconfronteerd met een opening die iedereen met open mond heeft achtergelaten: SUMMIT is een spectaculair observatiedek dat je niet mag missen, zowel vanwege het uitzicht dat het biedt over Manhattan als vanwege de ongelooflijke architectuur van het gebouw zelf.

Alles is hier ontworpen voor het plezier van de bezoeker: perspectieven met spiegels en glas zodat je de beste foto's kunt maken, glazen observatiedekken zodat je de hoogtevrees uit de eerste hand kunt voelen, ultramoderne liften zodat je de adrenaline in je lichaam kunt voelen... Meer zal ik je niet vertellen. Als je je bezoek wilt organiseren, bekijk dan dit artikel over hoe je naar het nieuwe SUMMIT One Vanderbilt observatiedek kunt gaan.

Ga naar het SUMMIT One Vanderbilt observatiedek

9. Ga picknicken in een ander park in Mahattan: Bryant Park

Bryant Park in de zomer| ©Istock
Bryant Park in de zomer| ©Istock

Als je dacht dat er buiten Central Park geen groene ruimte in New York was, heb je het mis. Langs de lange straten en avenues vind je kleine pleinen en parken waar je massa's New Yorkers ziet wandelen, sporten of picknicken tijdens een pauze van het werk. Als ik mijn favoriet van de beste parken in New York moest kiezen (na natuurlijk het verplichte bezoek aan Central Park), dan zou dat Bryant Park zijn.

Ik raad je aan om een van hun tafeltjes te pakken (ze komen tevoorschijn als het mooi weer is) voor een picknick met uitzicht, maar ik vertel je er meer over in mijn artikel over 10 dingen om te doen in Bryant Park.

10. Bezoek het drijvende park van de High Line

Wandelen langs de High Line| ©Hellotickets
Wandelen langs de High Line| ©Hellotickets

Dit lineaire park, gebouwd op oude treinsporen, doorkruist de wijk Chelsea met een wandelpad dat wordt geflankeerd door bloemstukken en uitzicht op de omliggende gebouwen en de Hudson River in het zuiden. Een wandeling erlangs is een andere manier om New York te verkennen en ik raad aan om het op te nemen in een wandeling door Chelsea.

In dit artikel over Gids voor de High Line in New York City geef ik je wat tips over hoe je er rond kunt lopen, waar je kunt stoppen om te lunchen of om het beste uitzicht te zien en ik geef je een voorgestelde routebeschrijving zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

Boek een rondleiding door de High Line en Chelsea

11. Laat je mond openvallen op Times Square

Poseren voor de lichtgevende vlag op Times Square| ©Hellotickets
Poseren voor de lichtgevende vlag op Times Square| ©Hellotickets

Times Square behoeft geen introductie: neonlichten, gigantische schermen en heel veel mensen. Het kan zowel overweldigend als wonderlijk zijn, maar het laat je zeker niet onverschillig. Het is zeker een plek om te verdwalen tijdens je bezoek aan New York, en nog meer 's nachts wanneer de gebouwen fel schijnen en de magie van New York begint door te schemeren.

Wat kun je nog meer zien en doen in Manhattan?

Hoewel het misschien een cliché lijkt, is Times Square zonder twijfel een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Maar gelukkig heeft Manhattan nog veel meer plekken (sommige verrassend, andere hebben we al duizend keer in de film gezien) waar je versteld van zult staan. Als je niet weet waar je moet beginnen, is hier een praktische gids met de leukste dingen om te doen en te zien in Manhattan, zodat je je bezoek kunt organiseren.

12. Ga winkelen

Winkelen bij Macy's| ©Hellotickets
Winkelen bij Macy's| ©Hellotickets

Rond SoHo

SoHo ("South of Houston Street") was vroeger een industrieel gebied vol fabrieken en lang voor de gentrificatie trok de charme van de buurt de rijkdom aan die van de gebouwen en straten de geboorteplaats van "industrial chic" maakte. Vandaag de dag is het een gebied vol bars, restaurants en winkels op de plek van voormalige fabrieken: bezoek het als je van bakstenen muren, buizen en ijzeren architectuur houdt.

Bekijk de beste Soho tours om uit de eerste hand een glimp op te vangen van de glamour van deze unieke buurt.

Langs Fifth Avenue

Fifth Avenue is de luxestraat van New York, waar je de meest weelderige woongebouwen van de stad ziet, de hoofdkantoren van enkele van de meest prestigieuze juwelen- en modemerken ter wereld en een hele reeks musea, waaronder het Guggenheim en het Metropolitan Museum of Art.

Bezoek het beste outletcentrum van New York

Als je van winkelen houdt maar op zoek bent naar de beste koopjes, dan heb je geluk in New York, want je kunt de Premium Outlets bezoeken, waar je tientallen winkels met luxe merken vindt tegen sterk gereduceerde prijzen. Omdat het een beetje ver van Manhattan is, zijn er georganiseerde rondleidingen zodat je kunt gaan winkelen zonder je zorgen te hoeven maken over de logistiek van hoe je er moet komen. Ik vertel je hoe ik het heb gedaan en geef je hier wat tips voor het organiseren van je dagje winkelen: Premium Outlet Dagtrips vanuit NYC.

Wat je moet kopen

Je gaat waarschijnlijk naar New York met een koopje in gedachten. En je hebt geen ongelijk: Amerikaanse merken (zowel kleding als elektronica) zijn ongetwijfeld de merken die het meeste opbrengen. In New York kun je bepaalde producten tegen zeer goede prijzen vinden, maar je moet wel weten hoe je ze moet zoeken. Daarom heb ik een praktische gids geschreven om je wegwijs te maken bij het winkelen: 10 dingen om te kopen in New York Vergeet niet om genoeg ruimte in je koffer te laten!

Bezoek de New York Outlets

13. Ontdek de geweldige attracties van New York die veel toeristen over het hoofd zien

De botanische tuin van New York

De New York Botanical Garden is een weelderig park van 100 hectare waar meer dan een miljoen soorten worden gekweekt in 50 verschillende ruimtes en omgevingen. Een van de belangrijkste attracties is dat het een deel van het oude bos heeft dat New York bedekte voordat het in de 17e eeuw werd gekoloniseerd, waar je prachtige exemplaren van witte essen, berken, tulpen, kersen en beuken kunt vinden. Ik raad een bezoek zeker aan, vooral als je in de lente naar New York reist.

Het aquarium van New York

Dit is een van de leukste ervaringen als je New York met je gezin bezoekt. Het New York Aquarium ligt aan de promenade van Coney Island en herbergt meer dan 500 zeedieren. Het bezoek wordt op een onderhoudende manier georganiseerd door middel van tentoonstellingen en spelletjes die zijn ontworpen om kinderen waarden bij te brengen die verband houden met de natuur. Deze gids voor het New York Aquarium geeft je alle informatie die je nodig hebt.

De dierentuin van Bronx

Een van de grootste attracties van New York, die helaas (of gelukkig voor jou) onopgemerkt blijft door de miljoenen toeristen die de stad bezoeken, is de Bronx Zoo. In deze gigantische dierentuin leven honderden diersoorten in semi-vrijheid, waardoor het de perfecte plek is om te bezoeken. Vooral als je met kinderen reist, is een bezoek aan de dieren in de Bronx Zoo de moeite waard. Hier vindt u een aantal artikelen met alles wat u moet weten over hoe u kaartjes voor de Bronx Zoo kunt krijgen, de openingstijden van de dierentuin en de prijzen van de Bronx Zoo.

Boek Bronx Zoo tickets

14. Rondleiding door Chinatown

Typische straten in Chinatown| ©Hellotickets
Typische straten in Chinatown| ©Hellotickets

Chinatown in Manhattan, omringd door TriBeCa, het oude Little Italy en de Lower East Side, is een plek waar je je gemakkelijk op het Aziatische vasteland waant, met het komen en gaan van Kantonese zinnen en uithangborden en de constante marktsfeer, met visverkopers, slagers en groenteboeren die bruisen van activiteit. Chinatown is niet de mooiste wijk van het hele land, maar het is zeker een van de meest authentieke en zeker een bezoekje waard als je toevallig in de buurt bent.

Om te voorkomen dat je verdwaalt in de straten (hoewel ronddwalen altijd een aanrader is), volgt hier een praktische gids voor Chinatown, met tips en een lijst van dingen die je kunt doen en zien. 10 dingen om te doen in Chinatown Met tips en een lijst van dingen die je er niet mag missen. En mis de kans niet om het meest authentieke Chinese eten van de stad te proberen: hier is een gids met de beste plekken om te eten in Chinatown.

Doe een rondleiding door Chinatown

15. Wandel door Hudson Yards

The Vessel, een van de grootste attracties van Hudson Yards.| ©Hellotickets
The Vessel, een van de grootste attracties van Hudson Yards.| ©Hellotickets

Het is de populairste nieuwe wijk van New York. In slechts een paar jaar tijd is het veranderd van een totaal verlaten gebied in de nieuwe gouden mijl voor luxe woningen, de ultramoderne wolkenkrabbers van Manhattan en trendy restaurants en winkels. Het is niet alleen de thuisbasis van The Vessel en The Edge (waarover ik je later meer vertel, maar die mag je niet missen), maar ook van de beroemde High Line, het nieuwe park van de stad waarover ik je al heb verteld.

In deze buurt kun je luxe eten, de nieuwe wonderen van de New Yorkse architectuur bewonderen en winkelen in het nieuwe luxe winkelcentrum. Hier is een praktische gids voor de buurt: Dingen te doen in Hudson Yards.

Boek een rondleiding door Hudson Yards & The High Line

16. Zeg hallo tegen het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang vanaf de veerboot.| ©Hellotickets
Het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang vanaf de veerboot.| ©Hellotickets

Als je maar één icoon zou moeten kiezen om de City That Never Sleeps weer te geven, dan zou dat het Vrijheidsbeeld zijn. De beroemde 'Lady Liberty' bevindt zich op Liberty Island, een veerboottocht verwijderd van de pieren ten zuiden van Manhattan, en haar bezoeken is een van de must-do activiteiten tijdens een reis naar New York.

Trouwens, als je de veerboot neemt naar het Vrijheidsbeeld in Battery Park, mis dan niet alle dingen die je kunt zien en doen in Battery Park voordat je aan boord gaat of op de terugweg van je bezoek aan het Vrijheidsbeeld.

Eenmaal aangekomen bij het Vrijheidsbeeld heb je de mogelijkheid om naar binnen te gaan en de sokkel van het Vrijheidsbeeld te bezoeken of zelfs de kroon te beklimmen. Je kunt ook het museum bezoeken en genieten van het uitzicht vanaf het observatiedek van het Vrijheidsbeeld met een prachtig panoramisch uitzicht over Manhattan. Als je ook voor een rondleiding kiest, moet je weten dat er ook rondleidingen zijn die de ervaring compleet maken met een bezoek aan Ellis Island en het Immigratiemuseum.

Boek tickets voor het Vrijheidsbeeld

17. Ga op zoek naar filmsets

De flat van vrienden| ©Hellotickets
De flat van vrienden| ©Hellotickets

Het is duidelijk dat de straten en pleinen van de stad duizenden scènes uit legendarische films en series verbergen. Als je precies wilt weten waar de flat is waar Monica en Rachel Chandler en Joey als buren hadden in Friends of als je de mythische brandweerkazerne van Ghostbusters wilt ontdekken, dan helpt dit artikel op TV en Film Rondleidingen zal je helpen. Of je nu meegaat met een van de rondleidingen of de locaties op eigen houtje verkent, zoek ze zeker op!

Boek een filmtour door New York

18. Bezoek het 9/11 Memorial en Museum

Een eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 op Ground Zero| ©Hellotickets
Een eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 op Ground Zero| ©Hellotickets

Het 9/11 Memorial and Museum staat op de plek van wat nu de Twin Towers zouden zijn, ook wel Ground Zero genoemd. In plaats daarvan vind je fonteinen met de namen van de slachtoffers en een herdenkingsmuseum dat het verhaal vertelt van de aanslagen en hoe New York zichzelf langzaam weer opbouwde in de dagen die volgden.

Hoewel een bezoek aan de tentoonstelling in het 9/11 Museum een emotioneel overweldigende ervaring is, raad ik het aan omdat het je een alternatieve context geeft voor je reis en je New York na je bezoek met andere ogen zult bekijken.

Als je de verschillende opties voor het leren over wat er op 9/11 gebeurde wilt evalueren, laat ik je achter met deze post met de verschillende opties voor het leren over wat er op 9/11 gebeurde. Beste 9/11 rondleidingen in New York.

Boek je bezoek aan het 9/11 Museum

19. Het One World Observatory: een eerbetoon met een blik op de toekomst

Het One World Observatorium| ©Hellotickets
Het One World Observatorium| ©Hellotickets

Als je in de buurt bent en je hebt het 9/11 Memorial of het 9/11 Museum bezocht, dan wil je misschien naar boven om New York van bovenaf te bewonderen bij het One World Observatory. Bovenop het One World Trade Center, de wolkenkrabber die na de aanslagen van 9/11 op Ground Zero werd gebouwd, vind je een glazen observatiedek met een vrij uitzicht over het zuiden van Manhattan, de Hudson en Brooklyn.

Als je een beetje hoogtevrees hebt, hoef je het uitzicht vanaf het One World Observatory niet te missen, want dit is het beste observatiedek in de stad, want omdat het van glas is voorzien, geeft het een gevoel van bescherming dat andere open observatoria niet hebben. Je kunt alle details hier lezen: NYC One World Observatory tickets: hoe koop je ze, toeristenpassen waar ze bij inbegrepen zijn, enz. en noteer hoe je bij One World Observatory komt in dit andere artikel.

Boek je ticket voor One World Observatory

20. Ontdek alles wat Rockefeller Center te bieden heeft

Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets

Beklim de top van de rots

En als je er toch bent, hoe kun je dan niet een van de populairste observatoria van de stad beklimmen? Mis de skyline van New York niet en het uitzicht vanaf de Top of the Rock, op de top van het Rockefeller Center, inclusief het nachtelijke uitzicht... Hier zijn de details om je te helpen je klim te organiseren: Top of the Rock Tickets en voor jou om te beslissen of het beter voor je is om de Top of the Rock of het Empire State Building te beklimmen. Houd er echter rekening mee dat er genoeg eetgelegenheden zijn in het Rockefeller Center, dus zelfs als je niet naar het observatiedek gaat, kan het een aan te raden bezoek zijn.

In de kersttijd

Als je de stad in de kersttijd bezoekt, is het Rockefeller Center met kerst een must, zowel vanwege de beroemde boom (een van de beste kerstbomen in New York ) als vanwege de schaatsbaan. De stad zou met kerst niet hetzelfde zijn zonder dit kleine hoekje, waar je foto's kunt laten maken en zelfs je schaatsen kunt aantrekken en op de ijsbaan kunt springen. Al met al zal ik niet ontkennen dat Kerstmis in New York een speciale vermelding verdient.

Daarom heb ik deze gids samengesteld. 15 Kerstdingen om te doen in New York City En als je het geluk hebt om New York met Kerstmis te bezoeken, mag je de spectaculaire versieringen niet missen die Brooklyn locals elk jaar in hun Dyker Heights huizen ophangen. En als verlichting je ding is, mis dan de kans niet om de kerstverlichting in de Bronx Zoo te zien. Kerstliefhebbers, dit zal jullie paradijs zijn!

Een andere optie is om een van de rondleidingen te nemen om de lichtjes van de stad te ontdekken- je zult het een ongelooflijke ervaring vinden om de Big Apple versierd voor de feestdagen te ontdekken!

Boek je ticket voor de Top of the Rock

21. Doe aan cultuur in de beste musea van New York

Natuurhistorisch museum| ©Aditya Vyas
Natuurhistorisch museum| ©Aditya Vyas

Of je nu het hele museumaanbod van de stad wilt verslinden of één of twee musea wilt kiezen om tijdens je reis te bezoeken, ik heb deze lijst samengesteld van de beste musea in New York City. 14 beste musea in New York City. Hier lees je de hoogtepunten van elk van hen, zodat je kunt zien welke opties er zijn, wat je in elk museum kunt zien en hoe je kaartjes voor de beste prijs kunt krijgen.

Het MoMa

Het is onmogelijk om het MoMa, of Museum of Modern Art, niet te noemen bij de must-sees van New York. Tot de beste werken van het MoMa behoren 'The Starry Night' van Van Gogh, 'The Persistence of Memory' van Dalí, 'Les Demoiselles d'Avignon' van Picasso, 'Cambell Soup Cans' van Andy Warhol en vele andere moderne kunstwerken die het waard zijn om ten minste één keer in je leven live te zien.

Let op de prijzen en openingstijden van het MoMa zodat je de kans niet mist om dit fantastische museum te bezoeken.

De MET

Het majestueuze museum op Fifth Avenue, het MET (waarvan je de trap meteen herkent als je Gossip Girl hebt gezien) herbergt kunstwerken en kunstvoorwerpen zoals Chinese kalligrafieboeken, spijkerschrifttabletten, Egyptische mummies, harnassen van Europese koningen, muziekinstrumenten en een verbluffende collectie schilderijen, met werken van Van Gogh, Rembrandt en Rafaël als hoogtepunten.

Madame Tussauds

Als je nieuwsgierig bent naar een bezoek aan een wassenbeeldenmuseum om van dichtbij te zien hoe je idolen of de populairste personages uit het heden en de geschiedenis eruit zien, dan zijn Madame Tussauds en haar wassenbeelden een geweldige optie. Het is niet alleen een leuk bezoek, maar je houdt er ook talloze foto's en anekdotes aan over die de moeite waard zijn. Als je met kinderen of vrienden naar New York gaat, is het een geweldige optie. Hier heb je alle informatie over Madame Tussauds New York tickets: het wassenbeeldenmuseum alles wat je moet weten.

Een dag in het museum van "A Night at the Museum"

Hoewel het de film "A Night at the Museum" was die het beroemd maakte, vind je al tientallen jaren in de buurt van Central Park een van de musea die de meeste indruk maakt op zijn bezoekers met het grote aantal curiosa en objecten die je binnen kunt zien (en over kunt leren): het Museum of Natural History.

Vandaag de dag is het nog steeds een van de belangrijkste wetenschappelijke en onderzoekscentra in de stad en de collectie bevat duizenden fossielen, meteorieten en mineralen die je nergens anders kunt zien. Als je New York ook met kinderen bezoekt, aarzel dan niet om deze verbluffende rondleiding te volgen.

Het Guggenheim Museum in New York

Dit ongelooflijke museum zal je hart stelen, niet alleen vanwege de ongelooflijke werken die het huisvest, maar ook vanwege het ontwerp en de structuur, uniek in de wereld. Betreed de majestueuze trap en voel hoe je de tijd uit het oog verliest in het hart van Manhattan in het Guggenheim in New York. Je zult er geen spijt van krijgen!

Andere interessante musea in de stad

Zoals zo ongeveer alles in New York, heeft de stad meer cultureel aanbod dan elke andere stad ter wereld. Het is moeilijk te berekenen hoeveel tijd je nodig hebt om alle ongelooflijke musea te bezoeken, maar als je de tijd hebt of een passie voor kunst en cultuur, bekijk dan deze andere musea die je niet onverschillig zullen laten:

Lees meer over de Fotografiska New York, waag een bezoek aan het Brooklyn Museum, ontdek de geschiedenis van de stad in het Museum of the City of New York, verdiep je in het Whitney Museum of American Art, verken het vliegdekschip Intrepid tijdens je bezoek aan het Sea, Air and Space Museum of voel je een spion in het KGB Spy Museum.

Vergelijk de beste musea in New York

22. Trotseer hoogtevrees vanaf de top van het Empire State Building

Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets
Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets

Het Empire State Building is de meest iconische bezienswaardigheid van New York en vanaf het observatiedek kun je genieten van een geweldig uitzicht over de Big Apple. Je kunt naar boven gaan bij zonsopgang, vlak voor zonsondergang of zelfs 's nachts: wat je ook kiest, het is een ervaring waar je nog jaren met nostalgie aan terugdenkt.

Om dit te doen, raad ik je ten zeerste aan om je kaartjes voor het Empire State Building van tevoren online te kopen, zodat je de rij bij de kassa kunt vermijden, het beste moment kunt kiezen om het Empire State te beklimmen en de grote menigten toeristen kunt vermijden die dit bezoek natuurlijk tot hun prioriteiten rekenen bij hun bezoek aan New York.

Boek tickets voor het Empire State Building

23. Voor de dappersten, The Edge

The Edge van onderaf| ©Hellotickets
The Edge van onderaf| ©Hellotickets

Een van de meest verbazingwekkende observatiedekken ter wereld heeft onlangs zijn deuren geopend in New York: The Edge. Met zijn glazen vloer (ja, ja, dat lees je goed) kun je met je eigen twee voeten over de skyline van New York vliegen. De structuur van het gebouw (het is letterlijk een 'rand', zoals de naam al doet vermoeden) is zo ontworpen dat je de wind (en hoogtevrees) op je huid voelt als je vanaf de top naar buiten leunt. Klaar om je adrenaline te testen met het uitzicht vanaf The Edge?

Boek tickets voor The Edge

24. Bezoek Harvard University in Boston vanuit New York City

De campus van de universiteit van Harvard| ©Benjamin Rascoe
De campus van de universiteit van Harvard| ©Benjamin Rascoe

Zoals je leest: Harvard bezoeken is mogelijk en je hoeft er geen hoogopgeleide (of alumnus) voor te zijn. Een van 's werelds beroemdste universiteiten opent haar deuren voor reizigers met een rondleiding. Als je vanuit New York naar Boston reist, kun je ook het historische centrum van Boston verkennen, waar een van de belangrijkste episodes uit de Amerikaanse geschiedenis werd gesmeed: de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Tijdens deze tour zie je ook MIT en leer je alles wat je moet weten over de stad en haar gebruiken, die in contrast staan met de drukte van New York. Het beste van dit alles? s Avonds ben je terug in je hotel in de Big Apple, klaar om je reis voort te zetten.

Boek je rondreis naar Boston

25. De lichtjes van de stad, het beste te zien vanuit de tourbus

Een nachtelijke tour met de sightseeingbus| ©Hellotickets
Een nachtelijke tour met de sightseeingbus| ©Hellotickets

Of je New York nu in de winter bezoekt, wanneer de kou hevig toeslaat, of op korte termijn, de sightseeingbus zal de koude temperaturen verzachten en je op de gemakkelijkste manier door de stad laten toeren. Hoewel het op het eerste gezicht misschien een inauthentieke ervaring lijkt, is de waarheid dat de routes van de tourbussen in New York ontworpen zijn om je zo snel mogelijk van de ene attractie naar de andere te brengen (en zonder te vechten met de ondergrondse kaart!).

Wat ik het leukst vind aan deze ervaring is dat je het zowel overdag kunt doen als 's avonds de New York sightseeing bus kunt nemen, wanneer je klaar bent met je marathondag sightseeing en gewoon wilt ontspannen terwijl je blijft genieten van de panoramische uitzichten.

Boek je busticket

26. Wat is er nieuw in New York: Het schip

De structuur van The Vessel| ©Hellotickets
De structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Zelfs als het niet je eerste keer in de stad is, zal dit gebied een volslagen onbekende voor je zijn: na tientallen jaren een semi-verlaten industriegebied te zijn geweest, is Hudson Yards de afgelopen jaren in Midtown Manhattan verrezen (en nog steeds in aanbouw) om er winkelcentra en luxe woningen te huisvesten. En veel van de aandacht in dit futuristische nieuwe gebied van Manhattan gaat uit naar The Vessel (of the Hive, zoals velen het noemen).

Halverwege tussen architectonisch juweel en toeristische attractie of uitkijkpunt, valt dit gebouw op door zijn uiterlijke verschijning, maar ook door de optische spelletjes en uitzichten die het biedt aan degenen die het bezoeken. Ik moedig je aan om naar binnen te gaan, de vier trappen te beklimmen en je eigen conclusies te trekken.

27. Drink een lekkere cocktail op de beste daken van de stad

Het Harriet dak| ©Time Out
Het Harriet dak| ©Time Out

Als je niet genoeg hebt aan het uitzicht vanaf een van de observatoria in de stad, kun je er ook van genieten vanaf een van de prachtige daken of terrassen die Manhattan te bieden heeft. Hoewel het uitzicht niet zo indrukwekkend zal zijn (bijna geen enkele biedt 360 graden uitzicht over de stad, omdat andere wolkenkrabbers aan de overkant van de straat het uitzicht kunnen blokkeren), hebben ze meestal live muziek en een zeer New Yorkse sfeer die ik altijd een geweldige manier vind om een drukke dag sightseeing in de stad af te sluiten.

Soms lijkt het lastig om deze daken te vinden, dus heb ik een lijst samengesteld met de beste daken in New York.

28. Verlaat Manhattan en verken de rest van de wijken van New York.

De Brooklyn Bridge oversteken| ©Hellotickets
De Brooklyn Bridge oversteken| ©Hellotickets

Het spijt me, maar... New York is zoveel meer dan Manhattan en hoewel het verleidelijk is om je te beperken tot het verkennen van de meest iconische monumenten van het eiland, is er zoveel meer in New York dan dat. In feite bestaat de stad uit vijf wijken (of "Boroughs") waar New Yorkers wonen, uit eten gaan, winkelen, dansen... Laat je niet leiden door luiheid en ontdek wat Brooklyn, Queens, de Bronx en Staten Island naast Manhattan te bieden hebben. Dit is wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad: Beste Buurten in New York City.

Wat te doen en te zien in Brooklyn

Ik zal niet verbergen of ontkennen dat Brooklyn een van mijn favoriete wijken van de stad is, dus ik moedig je aan (want ik kan je niet dwingen) om de straat op te gaan en geen hoek van deze wijk ongemoeid te laten. Je zult dol zijn op de cafés, vintage markten, alternatieve winkels en gastronomische markten. Let ook op de beste plekken om te eten in Brooklyn, want je kunt er zeer authentieke gerechten proberen voor een lagere prijs dan in Manhattan. Dit zijn mijn aanbevelingen: Brooklyn Activiteiten en Rondleidingen.

Bezoek Williamsburg

In Brooklyn kun je ook Williamsburg en de Joodse wijk van New York bezoeken, een wereld apart die me versteld deed staan toen ik er voor het eerst was. Ik geef je wat tips over hoe je je bezoek kunt organiseren in deze praktische gids voor de Joodse wijk. Dingen om te doen in Williamsburg, Brooklyn.

Boek een rondleiding door New York

29. Amerikaniseer jezelf bij een voetbal- of honkbalwedstrijd.

Yankee Stadion| ©Hellotickets
Yankee Stadion| ©Hellotickets

Als er iets is waardoor je je echt in het hart van Amerika voelt, is het wel genieten van de populairste sporten. Als je in New York bent, heb je de kans om de legendarische New York Yankees te zien tijdens een honkbalwedstrijd, wat voor mij een echte ervaring was (ik kende de spelregels niet eens, maar de ervaring rond deze evenementen was spectaculair).

Als je niet tijdens het MLB-seizoen naar New York reist, kun je altijd een rondleiding door het stadion nemen of de omgeving bezoeken. Het is tenslotte een mythische plek die de culturele, sportieve en vrijetijdsagenda voor New Yorkers bepaalt. Hier is een artikel om je te helpen ontdekken hoe je Yankee Stadium kunt bezoeken.

Als je liever een NFL-wedstrijd (National Football League) bekijkt, spelen de New York Giants in MetLife Stadium en het is een heel spektakel om ze live te zien.

NFL tickets boeken

30. Ontkoppel je van het toeristische leven tijdens een cruise op de Hudson River

De skyline van Manhattan vanaf de boot| ©Hellotickets
De skyline van Manhattan vanaf de boot| ©Hellotickets

Varen over de wateren van de Hudson geeft u een pauze van lange wandelingen terwijl u geniet van het uitzicht op de skyline van Manhattan, de Brooklyn Bridge oversteekt en het Vrijheidsbeeld van dichtbij ziet.

Het beste van alles is dat er tours en routes zijn voor elk budget (van een korte tour van een uur tot een luxe cruise met diner en livemuziek) en zelfs cruises op de Hudson voor kinderen. Probeer het uit en ook al is het koud, pak je warm in en ga het dek op om de beste foto's te maken. Hier is een artikel dat ik heb geschreven Manhattan Cruises met mijn favoriete opties, maar ik kan je nu al vertellen dat een dinercruise op de Hudson de meest geweldige ervaring van je reis kan zijn.

Voor meer details heb je een artikel over de beste tijd om een Hudson cruise te maken, een ander over hoeveel een Hudson cruise kost en dit laatste artikel over tips om te genieten van een cruise in Manhattan.

Vervoer met de veerboot

De Hudson is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en als je Manhattan uit wilt, moet je hem oversteken met de metro, trein of veerboot. Ik denk dat de veerboot een geweldige manier is om je door de stad te verplaatsen terwijl je geniet van het uitzicht op de Skyline, dus ook al is de boot niet zo comfortabel als de cruiseschepen, aarzel niet om de veerboot te gebruiken tijdens je reis. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over de New York ferry.

Boek een Hudson rivier cruise

31. Geniet van de beste internationale keuken

Een fel verlicht uithangbord bij een van de koffiezaken in Manhattan.| ©Hellotickets
Een fel verlicht uithangbord bij een van de koffiezaken in Manhattan.| ©Hellotickets

Ja, ik weet het, hamburgers zijn niet bepaald waar je aan denkt als je aan 'haute cuisine' denkt, maar het mooie van New York is dat je er letterlijk alles kunt eten. Van het goedkoopste fastfood tot de beste pasta, vis, sushi en pizza die je je maar kunt voorstellen.

Natuurlijk is je reis niet compleet zonder hotdogs, de legendarische hamburgers en cheesecakes. Je zult willen picknicken in een van de parken, geld besparen bij de fastfoodketens en dineren in een van de gezellige restaurants met kaarslicht in West Village of SoHo. Ik vertel je er hier alles over: 10 plaatsen om te eten in New York City.

Bezoek de Chelsea Markt

Als je van plan bent een wandeling langs de High Line te maken, is eten bij Chelsea Market voor of na je wandeling een geweldige optie. Op deze gastronomische markt vind je winkels waar je eten van goede kwaliteit kunt kopen, maar ook verschillende kraampjes waar je kunt stoppen om een hapje te eten. Als je op zoek bent naar desserts, ontbijt of snacks, heb je ook geluk: er zijn bakkerijen, cupcakewinkels, patisserieën...

32. Maak van de gelegenheid gebruik om andere steden te bezoeken, zoals Washington of Philadelphia

Het Capitool, Washington DC| ©Caleb Pérez
Het Capitool, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York zelf is een wereld apart, maar er is zoveel te zien in de Verenigde Staten dat het zonde zou zijn om vanuit New York een uitstapje te maken naar andere nabijgelegen steden zoals Washington of Philadelphia. Als je een rondleiding neemt naar de bakermat van de Amerikaanse geschiedenis, kun je veel meer te weten komen over de cultuur en de eigenaardigheden van het land. Vooral Washington vond ik een ongelooflijke plek, heel monumentaal en met zoveel hoekjes, monumenten en herkenningspunten om te ontdekken.

Bovendien contrasteren de orde, netheid en majesteit met de chaos van de Big Apple, zodat je je reis compleet maakt met dit contrapunt dat je niet onverschillig zal laten. Het beste van alles is dat er verschillende mogelijkheden zijn om Washington en omgeving te ontdekken, vooral als je een tweedaagse trip naar Washington maakt, dus ik heb de interessantste hier verzameld: Washington Dagtrips DC vanuit NYC.

Andere tours

Als je zin hebt om de omgeving van New York te verkennen, maar nog niet zeker weet wat je favoriete bestemming is, heb ik hier een gids geschreven met de beste plekken om te bezoeken in New York: . 5 daguitstappen vanuit New York waar ik de beste plekken om te ontdekken en hoe je mee kunt doen aan een rondleiding heb verzameld, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de logistiek van het reizen met het openbaar vervoer of het huren van een auto. Ga op reis!

Boek een rondleiding door Washington

33. Geniet van het uitzicht vanaf de kabelbaan van Roosevelt Island

Uitzicht vanaf de kabelbaan| ©Dan Gold
Uitzicht vanaf de kabelbaan| ©Dan Gold

Misschien heb je nog nooit gehoord van dit kleine eiland net ten oosten van Manhattan, maar als je de tijd hebt en zin hebt om iets anders te ontdekken, is het een geweldige plek om een middag door te brengen. Om er te komen kun je het beste de kabelbaan nemen (hij vertrekt vanaf Second Avenue en 60th) en onderweg genieten van het uitzicht.

Je ziet een aantal van de meest iconische gebouwen van Manhattan en landt aan de andere kant, op Roosevelt Island, om te genieten van een wandeling langs de pier. Als je erover denkt om de rivier over te steken aan boord van deze kabelbaan, kun je meer lezen over de ervaring in mijn artikel op Roosevelt Island Tramlijn.

Andere unieke ervaringen in New York

Als je naast de kabelbaan meer wilt weten over andere unieke activiteiten om te doen in de stad, heb ik een lijst opgesteld met de beste ervaringen om te doen in New York, zodat jouw reis niet is zoals die van alle anderen. Ik raad het vooral aan als je niet weet wat je moet doen in New York. Ik raad het vooral aan als het niet je eerste keer is in de stad of als je buiten de gebaande paden wilt gaan en een uniek souvenir van je verblijf in New York mee naar huis wilt nemen.

34. Bekijk een Amerikaanse hockeywedstrijd

Madison Square Garden is niet alleen de thuisbasis van de beste driepunters van de NBA of geweldige shows en concerten, maar je kunt er ook de sfeer proeven van de New York Rangers, het ijshockeyteam van New York.

Het bekijken van een NHL-wedstrijd is een echte aanrader. Het hoge tempo en de "gevechten" tussen de spelers terwijl ze de puck over de grond schuiven, zorgen ervoor dat je adrenalineniveau tot ongekende hoogte stijgt. Als je meer wilt weten over de vierde nationale sport, lees dan ons bericht over hoe je aan hockeytickets in New York kunt komen.

Reserveer tickets voor hockey in New York

35. Breng een bezoek aan Radio City Music Hall

In Rockefeller Center heb je een afspraak met wat wordt beschouwd als het belangrijkste theater van de VS, Radio City Music Hall. De faciliteiten zijn al tientallen jaren getuige van de meest spectaculaire shows van het land en nu kun je er een rondleiding krijgen waarbij je de beste backstage-geheimen te horen krijgt. Je kunt ook praten met een Rockette-danseres, een instituut op dit podium.

Als je New York ook met kerst bezoekt, mag je het Radio City Christmas Spectacular niet missen, een kerstklassieker die al sinds de jaren 1930 in dit theater wordt opgevoerd en waarvan je met het hele gezin kunt genieten.

Boek een bezoek aan Radio City Music Hall

36. Fiets over de iconische Brooklyn Bridge

Er zijn veel manieren om Brooklyn te verkennen, maar je mag de iconische brug die de wijk met Manhattan Island verbindt zeker niet missen. Je kunt er overheen lopen, wat ongeveer 45 minuten duurt, maar een geweldige manier om je te verplaatsen is op de fiets. Er zijn rondleidingen waarbij je meer leert over de geschiedenis van de brug terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de brug.

Fiets onderweg langs andere toeristische attracties zoals Brooklyn Heights, Wall Street en Dumbo. De gids vertelt je alle interessante details over elk van hen.

Boek een Brooklyn Bridge Fietstour

37. Yoga in Central Park

Als je een yogi bent en geen dagen meer voorbij kunt laten gaan zonder meditatie, ga dan naar een yogales in het prachtige Central Park. Er is genoeg te zien en te doen in dit gigantische park, waaronder wandelen door de tweeënhalve kilometer natuur. Maar als je iets extra's aan je bezoek wilt toevoegen, kun je profiteren van een yoga- en meditatietour.

Ontkoppel je van de drukte van de straten van New York en trakteer jezelf op een moment van ontspanning en welzijn voor lichaam en geest. Dankzij de yoga-oefeningen die door een gespecialiseerde instructeur worden gegeven, kun je een pauze nemen en sporten in de groene long van New York.

Boek een fietstocht over de Brooklyn Bridge

38. Daal af in de diepten van St. Patrick's Cathedral

Onder New York City, meer bepaald in de ondergrondse verdiepingen van de voormalige St. Patrick's Basilica, liggen de catacomben waar de overblijfselen van bisschoppen en andere illustere figuren uit de katholieke wereld van de stad verborgen liggen.

Langs de gangen van de kathedraal liggen talloze crypten die je bij kaarslicht kunt bekijken. Er zijn rondleidingen die je meenemen door de begraafplaatsen van deze tempel en je de grootste geheimen vertellen. Als mysterie je ding is, raad ik je aan om uit te zoeken hoe je de catacomben van New York kunt bezoeken.

Boek een rondleiding door de catacomben van New York

39. Voor zoetekauwen: het Museum of Ice Cream

Wil je de sappigste en meest ondenkbare ijsjes proberen? Beleef een leuke en smakelijke tijd in het Museum of Ice Cream in New York. Als je een fan bent van ijs, ongeacht het seizoen, mag je dit interactieve museum niet missen waar je je fantasie de vrije loop kunt laten en kunt experimenteren met unieke smaken en kleuren.

Natuurlijk kun je er onder andere snoepjes proeven, van een slakvormige glijbaan afglijden en zwemmen in een zwembad met chocoladeschaafsel. Maak je Instagram klaar, want hier zul je veel foto's maken die je op al je netwerken wilt zien.

Boek tickets voor het Museum of Ice Cream in New York City

40. Speel de beste scènes uit de serie Sex and the City na

Een bezoek aan de plaatsen in de Big Apple waar scènes uit de legendarische serie Sex and the City zijn opgenomen, is een geweldige manier om tijd door te brengen in de stad. Je kunt de beste momenten van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte herbeleven tijdens een bustour langs meer dan 40 locaties.

Het Meatpacking District waar ze vroeger winkelden, het Plaza Hotel, het Buddakan restaurant of de Scout bar, waar ze hun cosmopolitans dronken, zijn slechts enkele van de plekken die je ongeveer 3,5 uur lang kunt bezoeken met een professionele gids die je alle geheimen van de serie vertelt.

Boek een Sex and the City locaties tour

41. Veel plezier in de pubs van Stone Street

Voor een leuke tijd in New York hoef je je alleen maar aan te melden voor een van de tours die je meenemen langs Stone Street, waar je het echte Amerikaanse feest leert kennen met een paar biertjes terwijl ze je de beste verhalen vertellen over koloniaal Amerika.

Terwijl de plaatselijke gids je vertelt over de veldslagen van het revolutionaire tijdperk in de Verenigde Staten kun je een paar biertjes van de tap of cider drinken in de beste tavernes van de stad. Ontmoet mensen voor een leuke middag maar ook om meer te leren over de Amerikaanse cultuur.

42. Breng een enge middag door met de spoken van Greenwich

Als je van horror houdt en de griezeligste verhalen wilt horen in een van de meest iconische wijken van New York, moet je de Greenwich Village Ghost Tour doen. Het is een route langs plaatsen vol legendes en griezelverhalen.

Bezoek spookachtige gebouwen zoals de New York University, Washington Square Park en de Jefferson Market Library, allemaal met verhalen over geesten en spoken die je deze dag voor altijd zullen doen herinneren. Alleen de meest preutselingen zullen er spijt van krijgen!

Boek de Greenwich Village Ghost Tour

43. Leer de legendarische wijken van New York kennen

Queens, de Bronx, Brooklyn... Ken jij de meest authentieke wijken van New York? Bezoek er een paar en meng je onder de mensen en de cultuur. Je herkent de kenmerkende diversiteit van New York zodra je voet zet in de stad, maar er gaat niets boven een wandeling door de straten van de wijken die de Big Apple omringen.

Er zijn bustours met een lokale gids die je de meest eigenaardige plekken laten zien in wijken als Coney Island, een plek om te ontsnappen aan de drukke straten van het stadscentrum. Je kunt ook kennismaken met de geboorteplaats van hiphop en de echte straatkunst van graffiti in de Bronx. Of bekijk het Citi Field stadion van de New York Mets. Ga diep Amerika in en leer de wijken van New York kennen.

Boek de Boroughs Tour vanuit Manhattan

44. Geniet onderweg van de show met The Ride

The Ride is een unieke show die je kunt beleven vanaf een nooit eerder vertoond podium, een bus. Deze Broadway-stijl showervaring in een bus is zeker een must-do in New York City.

Vanuit de comfortabele bus kun je genieten van een prachtige productie in gelaagde zitplaatsen. Je ziet de artiesten zingen en dansen terwijl de bus zich een weg baant door de stad. Met familie of vrienden, The Ride zal je versteld doen staan.

45. Proef een Amerikaans menu in het authentieke Hard Rock Café

Zin in een goede cheeseburger, rib-eye of Texas sandwich? Speel op veilig door een reservering te maken voor een driegangendiner, drankje en dessert in de stijl van het Hard Rock Cafe, het legendarische restaurant op Times Square.

Geniet van de Amerikaanse keuken in deze franchisebar die meer dan 50 jaar geleden in Londen werd geboren en zich nu over meer dan 63 landen heeft verspreid. Leun achterover en neem een pauze van je reis naar New York en bekijk de grootste tentoonstelling van muziekmemorabilia in het Hard Rock Cafe New York. Het moeilijkste zal zijn om te kiezen uit de grote verscheidenheid aan gerechten op het menu.

Reserveer een menu in het Hard Rock Café New York

46. Ontdek het slavernijverleden van de Underground Railroad

Er zijn twee belangrijke bezienswaardigheden in New York die je kunt bezoeken om meer te leren over het slavernijverleden. De ene is het African Burial Ground National Monument, waar de overblijfselen van Afro-Amerikaanse slaven uit de 17e en 18e eeuw liggen, en de andere is de Underground Railroad, waar je terug in de tijd kunt reizen door het netwerk dat duizenden slaven smeedden om het land te ontvluchten, geholpen door enkele Amerikanen uit die tijd.

Dankzij een aantal tours die je langs deze en andere plaatsen voeren die representatief zijn voor deze donkere periode in de Amerikaanse geschiedenis, leer je meer over het dagelijks leven van de slaven en hun bevrijding.

Boek de Slavery History Tour

47. Graffitikunstenaar worden in Brooklyn

Als je altijd al deel hebt willen uitmaken van de straatkunstscene door je eigen graffiti te maken, maar het nooit hebt gedurfd, is er geen beter moment dan je reis naar New York om het echte werk met spuitverf te leren.

Schrijf je in voor een workshop met een graffiti-expert en leer muurschilderingen spuiten in een belangrijk deel van de New Yorkse kunstscene, de wijk Bushwick in Brooklyn. Je krijgt de kans om je eigen creatie te debuteren en mee naar huis te nemen als souvenir. Perfect voor alle leeftijden en niveaus.

Boek de graffitiworkshop in New York City

48. Laat je van je spionnenkant zien in het Spyscape Museum in New York

Het Spyscape Museum is een plek waar je kunt experimenteren en de stoutmoedigsten de vrije teugel kunt geven. Het is een interactief avontuur waar je kunt ronddwalen om je verstand uit te dagen en uit te vinden wat voor spion jij zou zijn.

Ontworpen door een voormalig hoofd van de Geheime Inlichtingendienst, zorgen de uitdagingen in dit meeslepende museum voor een leuke middag codebreken of verborgen werelden verkennen. Test je vaardigheden in het Spyscape Museum en voel je voor een dag een echte CIA-agent.

Boek tickets voor het Spyscape Museum

49. Vier diversiteit met de Gay Pride Tour

De LGBTQ-gemeenschap is enorm in de VS en een wandeltocht langs de historische plekken van New York City kan je helpen hun strijd door de jaren heen te herkennen en te leren kennen. Een deel van de opbrengst van de tour wordt gedoneerd aan Heritage of Pride, een organisatie die Pride-marsen in de stad promoot.

Het Gay Liberation Monument, het Axis Theatre Center of de Stonewall Inn zijn enkele van de gebouwen die je langs deze route kunt bezoeken en waar een gids je de historische details van elke plek vertelt. De Stonewall Inn is bijvoorbeeld de bar waar op 28 juni 1969 de rellen plaatsvonden die leidden tot de opstand van de LGBTQ-gemeenschap in het land.

Boek een Gay Pride-tour in New York City

50. Bezoek Central Park en zijn bezienswaardigheden per elektrische scooter

Er zijn veel manieren om het geweldige Central Park te zien, maar als je een comfortabele maar leuke manier wilt, kies dan voor een elektrische scooter. Op deze scooter kun je veel van de bezienswaardigheden en attracties van het park verkennen zonder moe te worden.

Er zijn rondleidingen door het park die je ook de details van elk monument geven. En ik verzeker je dat een gids die je langs de route begeleidt erg handig is, anders kun je verdwalen in de duizenden hoekjes en gaatjes. Bovendien brengt de elektrische scooter je op veel meer plekken in dit geweldige stadspark van meer dan 4 km lang.

Boek een elektrische scooter tour door Central Park

51. Maak een fotoshoot in Brooklyn

Als je van fotografie houdt, zul je dit plan geweldig vinden. Een fotoshoot met een professionele fotograaf in Brooklyn geeft je een geweldig souvenir van New York. Deze ervaring neemt je mee langs emblematische plekken die perfect zijn voor spectaculaire foto's, zoals Dumbo, Rockefeller Center, Manhattan Borough of Times Square.

Je kunt zelf je route en de duur van de sessie kiezen en na een paar dagen heb je je foto's klaar om te downloaden. Vind je dit plan niet geweldig? Het moeilijkste zal zijn om te kiezen welke je op je sociale netwerken wilt delen...

Boek een fotosessie in Brooklyn

52. Ga naar een jazzconcert in Harlem

Harlem is een van de meest cultureel bruisende buurten in New York en dat voel je in het nachtleven van de wijk. Je vindt er de beste jazzclubs en als je in een van die clubs een liveconcert bijwoont, voel je je een echte Amerikaan, of je nu van jazz houdt of niet.

Sommige rondleidingen door deze legendarische buurt kunnen je inzicht geven in de kunstscene in Harlem, die door sommigen wordt beschouwd als de geboorteplaats van de jazz. Je kunt ook door de straten dwalen, gospelkerken bezoeken en de beroemdste podia bezoeken voor een geweldig avondje uit.

Boek de Harlem Jazz Venues Tour

53. Ontspan in de Arabische baden van New York

Heb je een pauze nodig van je reis naar de Amerikaanse hoofdstad? Als je moe bent van rondleidingen, wolkenkrabbers en sightseeing, raad ik je deze ervaring aan waarbij je een paar uur kunt ontspannen in authentieke Arabische baden. De AIRE Ancient Baths in New York zijn gevestigd in een oud gerenoveerd gebouw uit 1883.

Daar kun je genieten van ontspannende baden op verschillende temperaturen of een massage krijgen in een unieke sfeer die je terugvoert naar de Romeinse en Griekse tijd.

54. Neem een souvenir tatoeage mee naar huis van Bang Bang

Bang Bang is de tattoo studio van New York bij uitstek voor beroemdheden. Het wordt gerund door Keith McCordy, een prestigieuze figuur in de wereld van inkt, die bijna al zijn werk wijdt aan het tatoeëren van beroemdheden. Maar maak je geen zorgen, hij heeft een heel team van professionals achter zich die ervoor zorgen dat je het beste souvenir van je reis naar de VS mee naar huis neemt.

Ga voor een hyperrealistische tattoo, een mini-tattoo of laat het symbool tatoeëren dat je altijd al wilde en dat zoveel voor je betekent. Als je niet zeker bent over het ontwerp, maak je dan geen zorgen, de tatoeëerders zullen je goede ideeën geven. Dus maak een afspraak met Bang Bang en verras iedereen met jouw New York tattoo.

55. Beleef een leuke middag op een flipperkast

Flipperkasten zijn een geweldige manier om een middag door te brengen met je kinderen in New York. Als ze klein zijn, hebben ze waarschijnlijk nog nooit een flipperkast gezien, maar je kunt er zeker van zijn dat ze het geweldig zullen vinden. Modern Pinball NYC heeft een grote verscheidenheid aan arcade- en thematoestellen om uit te proberen en van te genieten.

Er is ook het Modern Pinball Museum, waar je een tentoonstelling van vintage en hypermoderne toestellen kunt bekijken, een live demonstratie van een expert kunt bijwonen en kunt deelnemen aan het educatieve spelprogramma voor kinderen en volwassenen.

56. Tart de zwaartekracht met indoor skydiven

Als je er ooit van hebt gedroomd om uit een parachute te springen, maar je wilt het op een veiligere manier binnen proberen, meld je dan aan voor een indoor skydive-sessie bij iFLY. Vermijd elk gevaar met windtunnels waar je het echte gevoel van vliegen kunt nabootsen.

Ze hebben ervaringen voor alle leeftijden en niveaus. De instructeurs leren je alle technieken voor deze unieke ervaring van veilig parachutespringen. Durf en beleef een andere dag.

57. Reis naar de toekomst met het Artechouse Museum

Kunst en technologie komen samen in een futuristisch museum in New York City, het Artechouse. We hebben het over wetenschap en innovatie toegepast op de kunstscene, waar je unieke tentoonstellingen met licht en geluid kunt zien. Een meeslepende ervaring van avant-garde kunst voor degenen die al de meer traditionele musea hebben bezocht en iets nieuws willen zien in New York.

Er zijn multisensoriële tentoonstellingen, sommige tijdelijk en sommige permanent, die allemaal een aanrader zijn. Mis het niet!

58. Klim aan boord van het Beest

Laat je adrenaline pompen met een ritje op een speedboot op de Hudson, waarvan de naam 'The Beast' representatief is voor de energiestoot die het je zal geven. Het is een tocht op volle snelheid over de rivier met rockmuziek en twee komieken als kapitein die je een onvergetelijke tijd bezorgen met hun hilarische commentaar.

Er zijn ritjes van 30 minuten die je naar het Vrijheidsbeeld brengen, waar je een selfie kunt nemen voordat je terugkeert.

59. Ga naar een concert van het New York Philharmonisch Orkest

Het New York Philharmonic Orchestra is een van de oudste symfonieorkesten ter wereld, opgericht in 1842. Het treedt op in de David Geffen Hall en op Broadway aan de Upper West Side van Manhattan.

Als je geen grote klassieke componisten wilt missen, raad ik je aan om kaartjes te kopen voor een aantal van hun concerten. Hier is hun officiële website zodat je het hele programma kunt bekijken.

60. Rij met een Tesla door de straten van New York City

Heb je er ooit aan gedacht om een testrit te maken in een echte luxe elektrische auto? Boek een Tesla en cruise door de straten van New York met de voertuigen van de toekomst. Van luxe auto's tot auto's die super eenvoudig te besturen zijn.

Respect voor het milieu en toewijding aan duurzame energie is de missie van Elon Musk's bedrijf en kun je een beter plan bedenken dan een proefrit te maken in een van deze fantastische auto's door de Big Apple?

61. Ontdek de wereld van 'Inside Out' met de Stranger Things Experience

Voor fans van de serie Stranger Things is er een interactieve ervaring die je meeneemt naar het lab van Hawkins. Ga terug naar de jaren 80 en help de stad te redden van de Demogorgon, word een held en ontdek de mysteries rond de beroemde Netflix-serie terwijl je de wereld van Stranger Things verkent.

In deze tentoonstelling kun je naar de Family Video-winkel gaan, eten en cocktails proeven die geïnspireerd zijn op de serie, duizenden foto's nemen met je favoriete personages, spelen in de arcadehal of een aantal van de exclusieve producten kopen in de winkels die gebaseerd zijn op de populaire serie.

62. Zoek je wafeltruck en trakteer jezelf!

Wafels & Dinges zijn niet zomaar wafels. Daarom moedig ik je aan om een van hun reizende trucks te vinden die in New York stopt en een van hun heerlijke Belgische wafels te proberen. Je hebt van de klassieke chocolade en andere toppings tot amandel, mini, glutenvrij of veganistisch.

Zoek de gele truck en neem een doos wafels mee en geniet van dit exquise gebakken deeg dat je meeneemt naar België. Hier is een link naar de Wafels & Dinges kramen en hun openingstijden.

63. Ga naar het Museum of the Moving Image

Als je een filmliefhebber bent, mag je dit museum gewijd aan de podiumkunsten niet missen. Hier zie je tentoonstellingen, screenings en educatieve programma's gewijd aan de zevende kunst en de digitale wereld.

Het Museum of the Moving Image is gevestigd in de historische Astoria Studio in Queens en biedt beeldmateriaal uit films en series van alle genres, van sciencefiction tot drama tot animatie.

64. Lach in de Comedy Cellar, de beste comedyclub in de stad

Als er één leuke activiteit is in New York, dan is het wel kaartjes kopen voor een show in de Comedy Cellar, die wordt beschouwd als de beste comedyclub in de stad en waar je een paar keer kunt lachen.

De Comedy Cellar ligt in Greenwich Village, dus je kunt van de gelegenheid gebruikmaken om daarna een van de rondleidingen door de buurt te volgen, zoals de eettour. Beide activiteiten geven je een fantastische dag plezier en culinair genot in Greenwich Village.

65. Probeer heerlijke pastrami bij Katz's

Pastrami is een typisch product uit de Joodse keuken en bestaat uit rood rundvlees dat een pekel- en zoutproces heeft ondergaan. Als je het nog nooit hebt geprobeerd, is de beste plek om dat te doen zonder twijfel een broodje van Katz's Delicatessem.

Wees gewaarschuwd, ze zijn verslavend en het is geen wonder dat deze eeuwenoude winkel gespecialiseerd in Joods eten elke dag duizenden broodjes verkoopt. Ga naar 205 East Houston Street en je zult me bedanken - geniet ervan!

66. Groot feest in Brooklyn Mirage

Op zoek naar een avondje uit in de stad die nooit slaapt? Ga dan naar een van de meest indrukwekkende hotspots van New York, de Brooklyn Mirage, een openlucht feesttempel gewijd aan muziek, geluid en spektakel dat je nooit zult vergeten.

Onder andere het speciale audiosysteem, de vorm van de ruimte, de catwalk en de muren die volledig bedekt zijn met planten en LED-verlichting zorgen ervoor dat je je in een droom waant. Ga met je vrienden om een onvergetelijke nacht door te brengen in deze ongelooflijke zomerclub, een paradijs voor feestliefhebbers.

67. Red een kunstwerk in The Escape Game

Escape rooms zijn altijd een geweldige manier om een avond door te brengen met vrienden of familie. Hier is er een die je detective-kant naar boven haalt. In 'The Heist' moet je een waardevol schilderij van Monet terugvinden dat uit het museum is gestolen. Je hebt 60 minuten om het te vinden, durf jij het aan?

The Escape Game is een scape room centrum in New York met vijf spellen van verschillende moeilijkheidsgraad. De moeilijkste om op te lossen is die waarbij je moet proberen te ontsnappen uit de gevangenis, maar er zijn ook eenvoudigere zoals 'Playground', waarbij je een dag op school doorbrengt en in teamverband werkt.

68. Maak een reis naar het middelpunt van de aarde met Arcadia Earth

Arcadia Earth is een meeslepende reis die een mix is van wetenschap en technologie, zodat jij en je kinderen de diepten van de planeet kunnen leren kennen. Op dit virtual reality platform kun je in contact komen met de onderwaterwereld, de aarde van binnenuit bekijken en voelen hoe elk element van de natuur tot leven komt.

Mis deze multisensorische rit niet bij 705 Broadway, je zult het geweldig vinden!

69. Geniet van een avondje burlesque in The Rose Room

Het nachtleven in New York City is eindeloos en er zijn duizenden uitgaansgelegenheden om uit te kiezen. Maar als je in de stemming bent voor iets anders, ga dan langs voor een kleine burlesque, circusshow of goochelshow in The Rose Room.

Deze variétégelegenheid in Midtown zorgt voor een magisch avondje uit. Je kunt cocktails drinken in een ontspannen sfeer terwijl je naar een cabaretvoorstelling kijkt. Mis een van de meest bejubelde uitgaansgelegenheden van New York niet.

70. Eet een smakelijke Amerikaanse burger bij JG Melons

Verlaat je de VS zonder een echte Amerikaanse burger te hebben geprobeerd? Als je een suggestie wilt voor de beste van New York, ga dan naar de Upper East Side en vraag om een tafel bij JG Melons. Een unieke plek die je onderdompelt in een Yankee-sfeer en waar je sappige burgers kunt eten, vergezeld van een bloody mary.

Als dat je niet tevreden stelt, raad ik je de rosbiefsandwiches aan of de authentieke steak tartaar, loopt het water je niet in de mond?

71. Haal herinneringen op aan je favoriete serie met de Friends Experience

De wereld van de legendarische serie Friends wacht op je in deze niet te missen ervaring waar je je een van de personages voelt. Stap binnen in de flat van Monica en Rachel en neem plaats op hun oranje sofa of woon de bruiloft van Ross en Rachel bij.

Friends Experiencie recreëert de beste scènes in een meeslepende reis die zich perfect afspeelt in deze vriendengroep uit Manhattan die ons in de jaren 90 zoveel goede tijden bezorgde.

72. Bezoek het Museum of Sex in New York

Maak een stop op je route door New York en ga naar het Museum of Sex. Je vindt er verschillende kunsttentoonstellingen, geheime foto's, galerijen met voorwerpen en werken over seksualiteit en erotiek.

Leer in dit museum meer over de wetenschap, geschiedenis en seksuele cultuur van de mens. Een plek met een verschil die je niet mag missen tijdens je reis naar de Amerikaanse hoofdstad.

73. Ga op speurtocht in de straten van New York City

De grote metropool New York verbergt veel verborgen schatten. Daarom stel ik dit superleuke plan voor waarin je verborgen hoekjes, beeldhouwwerken en verborgen plekjes kunt ontdekken terwijl je de stad verkent.

Verken het geweldige Central Park en zoek de verborgen monumenten, maak een wandeling door Greenwich Village en vind de overblijfselen die zijn achtergelaten door legendarische beroemdheden zoals Jimmy Hendrix of ontdek de verborgen geheimen van Times Square en Rockefeller Center. Er zijn genoeg ontdekkings- en avonturenspellen voor een leuk dagje uit in New York, probeer er een paar uit.

74. Maak een ballonvaart

Voor een ander soort avontuur boek je een vlucht in een heteluchtballon en bewonder je de skyline van New York. Vlieg over de Hudson River en krijg het beste uitzicht op New Jersey. Het is een ontspannende tocht van 45-60 minuten door de wolken bij zonsopgang of zonsondergang die je met een geweldige smaak in je mond achterlaat.

Sommige van deze vluchten zijn inclusief champagne als je een speciale gebeurtenis met je partner wilt vieren, maar kinderen ouder dan 10 jaar mogen ook mee als je met het gezin reist. Zorg ervoor dat je een heldere dag kiest om optimaal te genieten van dit fascinerende avontuur in de lucht van New York.

75. Geniet optimaal van de zomer in de Big Apple

Doe een dutje onder de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Doe een dutje onder de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Als er één tijd van het jaar is waarin je kunt genieten van meer daglichturen om de stad buiten te verkennen, dan is het wel in de zomer. Het is waar dat de temperaturen erg hoog zijn (soms te hoog) en je de airconditioning in winkels en gebouwen zult waarderen, maar de koele avonden op de terrassen en de eindeloze wandelingen door Manhattan, langs de oevers van de Hudson en de fietstochten in Central Park maken alles goed.

Ik raad je aan om de beste fietstours in New York voor dit zomerseizoen te bekijken en de stad op een gezondere en duurzamere manier te ontdekken.

Beginnend met het vuurwerk van 4 juli en rekening houdend met het feit dat de honkbalcompetitie in de zomer plaatsvindt, stel ik een heleboel activiteiten voor waardoor je de stad ondanks de hitte niet meer uit wilt: wat te doen en wat te zien in New York in de zomer.

76. En trotseer de kou in de winter

Schaatsen in Central Park| ©Hellotickets
Schaatsen in Central Park| ©Hellotickets

Als je daarentegen besluit om de stad in de winter te bezoeken, kan ik je verzekeren dat de kou je er niet van zal weerhouden om van de stad te genieten, want de stad is meer dan voorbereid op de lage temperaturen. Als je geluk hebt, kan het zelfs sneeuwen en dan houd je er een paar perfecte kerstfoto's aan over.

Geniet niet alleen van de NBA-wedstrijden, maar geniet ook van een warm drankje in een van de gezellige cafés in de stad. Mijn advies is om activiteiten binnenshuis 's avonds (zoals de observatiedekken bezoeken, een Broadway-musical zien of winkelen) te combineren met activiteiten buitenshuis (door de stad wandelen, een cruise op de Hudson maken of Central Park doorkruisen) midden op de dag, wanneer de zon de temperaturen een beetje opwarmt.

Als je het koud hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want ik heb een gids samengesteld met alles wat je kunt zien en doen in New York in de winter en wat je mee moet nemen, wat je aan moet trekken, enz. om je verblijf daar meer dan aangenaam te maken: wat te doen en te zien in de winter in New York.

Hoe dan ook, als je naar New York reist, vind je duizend dingen om te doen. Als je echter nog geen tickets hebt geboekt, kun je dit artikel bekijken met alle informatie over de beste reistijd voor New York.


Tips voor het plannen van je reis naar New York

Met de metro van New York| ©Hellotickets
Met de metro van New York| ©Hellotickets

Misschien minder romantisch, maar net zo praktisch als al het andere advies dat ik je kan geven over je reis naar New York, ga ik je een aantal tips geven zodat je je reisbudget niet vernietigt zodra je aankomt (als je met een onbeperkt budget reist, is dit deel misschien minder interessant voor je, maar sta me toe de rest van de stervelingen aan te spreken).

Koop een toeristenkaart

Als je van plan bent om verschillende attracties te bezoeken of een rondleiding te volgen (uitkijkpunten, musea, sightseeing bustours, cruises, enz.), is het mogelijk dat het bedrag dat je uitgeeft aan entreegelden meer dan relevant is. Hiervoor zijn er stadstoeristenkaarten, waarmee je toegang krijgt tot de meest emblematische punten voor een vaste, gereduceerde prijs.

Er zijn vier hoofdopties: New York Pass, Toeristenkaart New York CityPASS®, New York Explorer Pass y New York Sightseeing Pass. Ik weet het: kiezen uit deze vier lijkt misschien een onmogelijke missie, dus naast de gedetailleerde uitleg van elk van hen, raad ik je aan deze New York sightseeing pass vergelijking te lezen zodat je zeker weet welke je moet kiezen voordat je de investering doet.

Boek een transfer tussen de luchthaven en je hotel in Manhattan

Als je op zoek bent naar een handige manier om bij je hotel te komen vanaf het vliegveld waar je landt zonder veel geld uit te geven, raad ik je aan een shuttle te boeken (die je exclusief kunt gebruiken of kunt delen met andere reizigers) tot aan de deur van je accommodatie. Ik vertel je in dit artikel op Vertrek transfers naar New York luchthavens en hier is er nog een over hoe je van JFK naar Manhattan komt, waar je meer opties hebt.

Gebruik het openbaar vervoer

Naast het feit dat de ondergrondse van New York een attractie op zich is (als je graag foto's maakt, zijn er een aantal iconische stations waar je graag ondergronds gaat), is het de snelste manier om van het ene deel van de stad naar het andere te komen. Laat je niet verlammen door het enorme aantal lijnen en haltes dat je op de plattegronden ziet: spring in de metro en verplaats je als een inwoner. Hier is een handige gids voor de metro van New York.

Volg deze basistips

Als dit je eerste keer in New York is, maak je dan geen zorgen. Er zijn honderden twijfels die je nu zullen overvallen, net zoals ze ons reizigers overvielen toen we er voor het eerst waren. We zijn ook allemaal in de toeristische valstrikken getrapt die de stad voor haar bezoekers heeft klaargezet. Daarom heb ik besloten om de beste te verzamelen 15 reistips voor New York in dit artikel te verzamelen. Ik weet zeker dat je ze nuttig zult vinden om te beginnen met het organiseren van je reis.

Plan je reisroute

Om te voorkomen dat je veel tijd (en geld) verspilt aan onnodige tours, raad ik je aan om - grofweg - een reisplan te maken op basis van dagen of dingen die je wilt zien. Hier zijn enkele praktische gidsen die je volgens mij zullen helpen om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen: Dingen om te doen in New York City in de herfst y 7-daagse route New York.

Sluit een reisverzekering af

Hoewel het in eerste instantie misschien een extra uitgave lijkt, verzeker ik je dat het hebben van een reisverzekering essentieel is als je naar New York (of waar dan ook in de Verenigde Staten) reist. De medische kosten zijn daar extreem hoog en het kan nooit kwaad om een goede verzekering te hebben voor onvoorziene gebeurtenissen. Als je niet weet welke je moet nemen, wat je moet dekken en hoe je dat moet doen, laat ik hier een artikel achter met alle details over Ziektekostenverzekering voor reizen naar New York.

Vergeet niet je visum mee te nemen

Om New York binnen te komen als toerist moet je waarschijnlijk het ESTA-visum meenemen. Je kunt het online invullen en de kosten online betalen, wat het proces veel gemakkelijker maakt. Als je twijfelt over hoe je het moet doen omdat je het nog nooit eerder hebt gedaan, kun je mijn artikel raadplegen over hoe je een ESTA-visum krijgt om naar New York te reizen.

Volg deze gidsen om er zeker van te zijn dat je de data niet mist, wanneer je ook gaat

 • New York in januari: laat het koude weer je niet tegenhouden. Het jaar is net begonnen en het is een geweldige tijd om te genieten van de kerstverlichting.
 • New York in februari: profiteer van de geweldige prijzen die het laagseizoen te bieden heeft - de beste hotels zijn veel goedkoper! Bovendien is Valentijnsdag vieren in de Big Apple een Amerikaanse ervaring die je niet mag missen.
 • New York in maart: verwelkom de lente als de dagen beginnen te lengen, de temperaturen afnemen en het een genot is om over de eindeloze avenues van Manhattan te wandelen.
 • New York in april: met Pasen en de paasvakantie begint het hoogseizoen van New York waarschijnlijk met duizenden toeristen. Boek je tickets en activiteiten van tevoren om er zeker van te zijn dat je de meest gevraagde activiteiten meepikt.
 • New York in mei: de parken van de stad staan nu in volle bloei: verken ze allemaal te voet of op de fiets en laat geen groen plekje onaangeroerd - wat dacht je van een picknick in Bryant Park of een zonnige ochtend aan Central Park Lake?
 • New York in juni: het begint heet te worden, maar de dagen zijn lang en je hebt overal tijd voor. Het is waarschijnlijk de beste tijd van het jaar om te genieten van het uitzicht op Manhattan vanaf de top van een van de wolkenkrabbers.
 • New York in juli: Dit is een belangrijke maand voor Amerikanen. Als je er bent voor de 4th of July Independence Day vieringen, mag je het vuurwerk niet missen.
 • New York in augustus: de hitte is aan, maar het is een geweldige tijd om de stad 's nachts te ontdekken, wanneer de zon een pauze inlast en de parken van Manhattan ongelooflijke openluchtzomerbioscopen opzetten. Je kunt ook de stranden van Brooklyn of Coney Island bezoeken en zelfs Luna Park, waar je de tijd van je leven zult hebben.
 • New York in september: Terug naar school is een heel bijzondere tijd in New York. Kantoren zijn weer druk, New Yorkers zijn terug in de stad en staan te popelen om te genieten van de restaurants, daken en theaters, dus maak van de gelegenheid gebruik om van het nachtleven van de stad te genieten als een van de locals!
 • New York in oktober: In oktober kleurt New York pompoenoranje. De Halloween-decoraties op huizen, winkelpuien en straten zijn ongelooflijk (waarschijnlijk een van de beste ter wereld), dus mis deze tijd van het jaar niet in de stad.
 • New York in november: Thanksgiving, Black Friday en de Macy's parade, wie wil er nog meer? Als je de stad in het laatste kwartaal van het jaar bezoekt, zijn de kerstvoorbereidingen in volle gang.
 • New York in december: Je waant je in de beroemde Home Alone-film: schaatsbanen door de hele stad, etalages versierd met kerstverlichting en gigantische kerstbomen die de stad versieren. Mis het ceremoniële ontsteken van de lichtjes in Manhattan niet of de geweldige wijk Dyker Heights waar tientallen huizen pronken met hun versieringen en lichtjes - oh, en gelukkig nieuwjaar!