Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

34 Beste dingen om te doen in NYC [bijgewerkt in 2022]

De definitieve gids voor 's werelds meest spectaculaire stad, met het nieuwste aanbod op het gebied van eten, cultuur en entertainment in de Big Apple.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

38 minuten lezen

34 Beste dingen om te doen in NYC [bijgewerkt in 2022]

Times Square | ©Hellotickets

The Big Apple is de plaats waar grote kunstenaars hebben gedroomd van succes, waar veel Europese immigranten een manier vonden om hun lot te veranderen en waar elke bezoeker een reden heeft gevonden om niet te vertrekken.

We hebben het natuurlijk over New York: een stad waar het praktisch onmogelijk is om je ogen te sluiten. Er is zoveel te zien en te doen dat het belangrijk is te weten wat de moeite waard is en wat niet, zodat u niet overweldigd raakt. Dus hier zijn de meest verbazingwekkende ervaringen voor uw reis naar New York.

1. Vlieg over New York City tijdens een helikoptervlucht

Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Met een helikoptervlucht door New York City ziet u de stad zoals weinigen haar zien. Vanuit vogelperspectief ziet u New York alsof u het in de palm van uw hand hebt, en het is een ervaring waarover u zeker zult willen praten wanneer u terugkomt van uw reis.

De skyline van de stad is een spektakel op zich, en dat geldt des te meer vanuit een helikoptervlucht over New York. De meeste vluchten duren ongeveer 15 minuten. U maakt een reis waarbij het prachtige uitzicht wordt gecombineerd met de adrenalinekick van het vliegen over New York in een helikopter met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

Vergelijk de beste helikoptertours

2. s Werelds beste basketbal live

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

Of je nu een basketbalfan bent of niet, naar een NBA-wedstrijd gaan is iets wat je nergens anders meemaakt. De iconische Madison Square Garden is de thuisbasis van de New York Knicks, het thuisteam, en het is in deze arena dat u de sterren van de NBA hun hart kunt zien spelen op het veld. Het is zeker een ervaring die veel zal toevoegen aan uw reis en een must als u gepassioneerd bent door basketbal. Als je nu al weet dat je het niet gaat missen, koop dan hier je NBA tickets.

Als je wat meer over de ervaring wilt lezen, wilt begrijpen wat je er zult aantreffen of wilt ontdekken waarom het een van de topervaringen is die je in New York kunt hebben, laat ik je dan overtuigen in mijn artikel over de NBA. Hoe tickets kopen voor een NBA wedstrijd in New York.

Bekijk de legendarische Madison Square Garden

Misschien bent u geen fan van de NBA op zich, maar u kunt niet wachten om deze plek te ontdekken waar zoveel artiesten en sportteams geschiedenis hebben geschreven. Er zijn rondleidingen in de zaal, u kunt concerten bijwonen en u kunt natuurlijk de Knicks thuis zien spelen. Hier is hoe je kaartjes kunt kopen voor Madison Square Garden.

Mis het stadion van de Brooklyn Nets niet

De thuisarena van de Brooklyn Nets is misschien niet zo bekend als Madison Square Garden, maar dat wil niet zeggen dat het Barclays Center niet interessant is. Er worden concerten en evenementen georganiseerd, maar ook NBA-wedstrijden, en het is zeker een bezoek waard tijdens uw rondreis door Brooklyn. Hier is alles wat je moet weten over de Brooklyn Nets arena.

Boek uw NBA tickets

3. Geniet van een Broadway-show

Het kruispunt van Times Square en Broadway Avenue| ©Hellotickets
Het kruispunt van Times Square en Broadway Avenue| ©Hellotickets

New York is een stad die volledig gewijd is aan entertainment. Het is geen toeval dat Broadway musicals en toneelstukken wereldberoemd zijn en een aantrekkingskracht uitoefenen op bezoekers, dus als u van een werkelijk unieke ervaring wilt genieten, raad ik u aan uw kaartjes van tevoren te kopen en een speciaal tintje aan uw bezoek aan New York te geven.

Zowel The Lion King als Aladdin zijn ongetwijfeld twee van de populairste musicals, dus probeer zo vroeg mogelijk kaartjes te bemachtigen om er zeker van te zijn dat je de beste plaats tegen de beste prijs krijgt. Maar als je nog steeds niet zeker weet welke je wilt zien, hier is een lijst van wat ik denk dat de beste Broadway musicals zijn.

Andere Broadway musicals

Vergelijk de beste Broadway musicals

4. Ontdek het multiculturalisme van New York tijdens populaire rondleidingen

Tijdens een van de rondleidingen| ©Hellotickets
Tijdens een van de rondleidingen| ©Hellotickets

De tocht der contrasten

New York is ongetwijfeld een stad waar de contrasten zo snel gaan dat het moeilijk is om ze bij te houden. De Contrasts Tour neemt u mee naar vier zeer verschillende delen van de stad: Queens, Harlem, Bronx en Brooklyn.

U krijgt het industriële deel van de stad te zien, de Joodse wijk, de historische straten van Harlem, iconische gebouwen en in slechts één dag hebt u de stad doorkruist en leert u haar echt kennen als een plaatselijke bewoner.

De Upper en Lower Manhattan Tour

Als de contrasten tour een must is om de verschillende gebieden van New York te leren kennen en veel beter te begrijpen hoe de verschillende culturen in elkaar passen, zal de Upper en Lower Manhattan tour veel dieper ingaan op die contrasten en hoeken van Manhattan Island die u niet mag missen. Of u nu voor het eerst in New York bent of er al regelmatig komt, de uitleg in deze gids van experts brengt vele belangrijke plekken in de stad aan het licht die u vast nog niet kende.

Als u zich wilt laten verrassen door een andere wijk van Lower Manhattan, trakteer uzelf dan op een bezoek aan Greenwich Village. U vindt er de beste rondleidingen door deze fantastische wijk en u kunt er de boheemse lucht van de bourgeoishuizen uit de 20e eeuw inademen, dit alles in handen van gidsen die u de interessantste verhalen vertellen over de beroemde mensen die er hebben gewoond.

Andere tours

New York is in voor- en tegenspoed een toeristisch mekka voor miljoenen reizigers die elk jaar de pelgrimstocht maken naar de stad die nooit slaapt. Er zijn dus tientallen mogelijkheden om de stad te bezichtigen (te voet, met de bus, meer of minder uitgebreid, enz.) en soms kan het kiezen van de route die het beste bij onze reisroute past overweldigend lijken. Dat is waarom ik deze selectie heb gemaakt van New Yorkse reizen zodat u degene kunt kiezen die het beste bij u past.

Een van de tours die u wellicht veel interesseert om uit de eerste hand het reilen en zeilen van de financiële wereld te leren kennen, zijn de beste tours van Wall Street. Hier vertellen gespecialiseerde gidsen u de sappigste verhalen over de laatste financiële crises.

En als mysterie je ding is, raad ik je aan uit te zoeken hoe je de catacomben van New York kunt bezoeken.

Ontdek de geheimen van de stad

Als u geen fan bent van rondleidingen en de stad liever in uw eigen tempo en zonder uitleg van een gids verkent, raad ik u aan uw eigen route samen te stellen zodat u niets mist. Als het niet uw eerste keer in de stad is en u zin hebt om alternatieve of verborgen plekjes te ontdekken die minder door toeristen worden bezocht, mag u mijn gids met de geheime plekjes van de stad niet missen.

Vergelijk de beste tours van New York

5. Rondleiding door Harlem en bijwonen van een Gospel mis

Little Streets of Harlem| ©Nicole Y. C.
Little Streets of Harlem| ©Nicole Y. C.

Harlem verkennen met een gids is een van de beste ervaringen die u in New York kunt hebben, want u vindt er alles wat veel toeristen missen door tijdens hun reis alleen Manhattan te zien. U kunt ook een authentieke eucharistieviering bijwonen en de spiritualiteit van de kerken van de wijk ervaren, met diensten die zo intens zijn dat ze een spektakel zijn om te zien.

Als u deze buurt op eigen houtje wilt verkennen, raad ik u aan nota te nemen van de essentiële dingen die u in Harlem kunt zien en doen om niets te missen, en ook gebruik te maken van deze lijst van de beste plaatsen om te eten in Har lem en deze lijst van de beste plaatsen om naar muziek te luisteren in Harlem.

Boek uw ticket voor een Evangelie Mis

6. Maak een uitstapje naar de Niagara Falls

Tijdens een van de rondleidingen| ©Tim Gouw
Tijdens een van de rondleidingen| ©Tim Gouw

Hoewel het niet iets is om in New York te doen, is het een geweldige manier om uw reis naar de oostkust van de Verenigde Staten te gebruiken om een van 's werelds meest indrukwekkende natuurwonderen van uw bucketlist te schrappen.

De Niagara Falls tours zijn een geweldige manier om je reis naar de Big Apple af te sluiten met een flinke dosis natuur in zijn puurste vorm. Begeleid door een deskundige gids en met vervoer van en naar Manhattan inbegrepen, zijn ze de beste optie voor een tocht door een van de meest spectaculaire Nationale Parken van de Verenigde Staten.

Maar is het dat waard? Als u voor twee dagen naar New York reist of als uw reis naar New York drie dagen duurt, kunt u die het beste in de Big Apple doorbrengen en niet weggaan, maar als u voor 10 dagen of 15 dagen of meer naar New York reist, is het een optie die u moet overwegen.

Vergelijk de beste reizen naar Niagara Falls

7. Maak een wandeling door Central Park

Slenteren door Central Park| ©Hellotickets
Slenteren door Central Park| ©Hellotickets

Central Park is waarschijnlijk een van uw plannen voor New York City, maar weet u ook wat u niet mag missen als u er eenmaal bent? Wandel door de Conservatory Gardens, een tuin in Europese stijl met prachtige fonteinen en standbeelden, het Belvedere Castle, een klein kasteel op het hoogste punt van het park met een prachtig uitzicht, en Bethesda Terrace en de fontein, een architectonisch hoogstandje waar u spectaculaire foto's kunt maken.

Het park is enorm groot, dus om u te helpen uw weg te vinden, heb ik deze gids voor het park samengesteld. Fietsrondleidingen en Huren. U hebt vele mogelijkheden om door dit prachtige park te toeren, maar een heel bijzondere is bijvoorbeeld een koetsrit door Central Park.

In het algemeen raad ik u aan een fiets te huren (als er sneeuw ligt) en een paar uur te verdwalen in de longen van Manhattan. Let's roll!

Huur een fiets in Central Park

Maar als u met kinderen reist, mag u ook de Central Park Zoo niet missen, een plaats waar u de meest exotische diersoorten kunt zien, zowel dierlijke als wilde. Met uw tickets voor de Central Park Zoo heeft u toegang tot de hoofddierentuin, een andere speciaal voor kinderen ontworpen dierentuin en ook het 4-D theater.

8. SUMMIT One Vanderbilt Observatory Opens: Midtown's Nieuwste Observatorium

De Ene Vanderbilt| ©SUMMIT
De Ene Vanderbilt| ©SUMMIT

Ja, je leest dat goed. Enkele maanden nadat New York het met glas omsloten observatiedek the Edge in gebruik nam, worden we opnieuw geconfronteerd met een opening die iedereen met open mond doet staan: SUMMIT is een spectaculair observatiedek dat je niet mag missen, zowel voor het uitzicht dat het biedt op Manhattan als voor de ongelooflijke architectuur van het gebouw zelf.

Alles is hier ontworpen voor het plezier van de bezoeker: perspectieven met spiegels en glas om de beste foto's te nemen, glazen observatiedekken om de duizeling uit de eerste hand te voelen, ultramoderne liften om de adrenaline in je lichaam te voelen? Meer vertel ik je niet. Als u uw bezoek wilt organiseren, bekijk dan dit artikel over hoe u naar het nieuwe SUMMIT One Vanderbilt observatiedek kunt gaan.

Stap op naar de SUMMIT One Vanderbilt Observatory

9. Ga picknicken in een van de parken van Mahattan: Bryant Park

Bryant Park in de zomer| ©Istock
Bryant Park in de zomer| ©Istock

Als je dacht dat er in New York geen groene ruimte was buiten Central Park, heb je het mis. Langs de lange straten en lanen vindt u pleintjes en parken waar New Yorkers flaneren, sporten of picknicken tijdens een pauze van het werk. Als ik mijn favoriete van de beste parken in New York moest kiezen (na het verplichte bezoek aan Central Park, natuurlijk), dan zou dat Bryant Park zijn.

Ik raad je aan een van hun taf eltjes te nemen (ze komen tevoorschijn als het mooi weer is) voor een picknick met uitzicht, maar ik zal je er meer over vertellen in mijn artikel over 10 dingen om te doen in Bryant Park.

10. Rondleiding door het drijvende park High Line

Slenteren langs de High Line| ©Hellotickets
Slenteren langs de High Line| ©Hellotickets

Dit lineaire park, aangelegd op voormalige spoorlijnen, doorkruist de Chelsea wijk met een wandelpad geflankeerd door bloemarrangementen en uitzicht op de omliggende gebouwen en de Hudson rivier in het zuiden. Het is een andere manier om door New York te slenteren en ik raad aan het op te nemen in een wandeling rond Chelsea.

In dit artikel over Gids voor de High Line in New York City Ik zal u enkele tips geven over hoe u er kunt komen, waar u kunt stoppen voor de lunch of om de mooiste uitzichten te zien, en ik zal u een voorgestelde route geven zodat u de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

11. Laat je kaak vallen op Times Square

Poserend voor de lichtgevende vlag op Times Square| ©Hellotickets
Poserend voor de lichtgevende vlag op Times Square| ©Hellotickets

Times Square behoeft geen introductie: neonlichten, reuzenschermen en veel mensen. Het kan even overweldigend als prachtig zijn, maar het laat je zeker niet onverschillig. Het is zeker een plek om in te verdwalen tijdens uw bezoek aan New York, en nog meer 's nachts wanneer de gebouwen gloeien en de magie van New York begint door te schijnen.

Andere dingen om te zien en te doen in Manhattan

Hoewel het misschien een cliché lijkt, is Times Square ongetwijfeld een van de herkenningspunten van de stad. Maar gelukkig heeft Manhattan nog vele andere plaatsen (sommige verrassend, andere die we al duizend keer in de film hebben gezien) die ons in vervoering zullen brengen. Als u niet weet waar u moet beginnen, vindt u hier een praktische gids met de leukste dingen om te doen en te zien in Manhattan, zodat u uw bezoek kunt organiseren.

12. Ga winkelen.

Winkelen bij Macy's| ©Hellotickets
Winkelen bij Macy's| ©Hellotickets

In SoHo

SoHo ("South of Houston Street") was vroeger een industriegebied vol fabrieken, en lang voor de gentrificatie trok de charme van de buurt de rijkdom aan die van haar gebouwen en straten de geboorteplaats van "industrial chic" maakte. Vandaag de dag is het een gebied vol bars, restaurants en winkels op de plaats van voormalige fabrieken - bezoek het als je van zichtbare bakstenen muren, zichtbare pijpen en ijzeren architectuur houdt.

Bekijk de beste Soho tours om uit de eerste hand een glimp op te vangen van de glamour van deze unieke buurt.

Langs Fifth Avenue

Fifth Avenue is New Yorks straat van luxe, waar u de meest weelderige woongebouwen van de stad, het hoofdkwartier van enkele van 's werelds meest prestigieuze juwelen- en modemerken, en een batterij aan musea, waaronder het Guggenheim en het Metropolitan Museum of Art, aantreft.

Bezoek de beste outlet mall in New York

Als u van winkelen houdt maar op zoek bent naar de beste koopjes, hebt u geluk in New York, want u kunt de Premium Outlets bezoeken, waar u tientallen winkels van luxemerken vindt tegen sterk gereduceerde prijzen. Omdat het een beetje ver van Manhattan ligt, zijn er georganiseerde rondleidingen zodat u kunt gaan winkelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de logistiek van hoe u er moet komen. Ik zal je vertellen hoe ik het gedaan heb en je wat tips geven over hoe je je winkeldag hier kunt organiseren: Premium Outlet Dagtrips vanuit NYC.

Wat te kopen

Je gaat waarschijnlijk naar New York met een koopje in gedachten. En u hebt geen ongelijk: Amerikaanse merken (zowel kleding als elektronica) leveren ongetwijfeld het meeste op. In New York kunt u bepaalde producten tegen zeer goede prijzen vinden, maar u moet wel weten hoe u ze moet zoeken. Daarom heb ik een praktische gids geschreven om u wegwijs te maken als het op winkelen aankomt: 10 dingen om te kopen in New York Vergeet niet genoeg ruimte in je koffer te laten!

Bezoek de winkels van New York

13. Ontdek de grote attracties van New York die door veel toeristen onopgemerkt blijven

De botanische tuin van New York

De botanische tuin van New York is een weelderig park van 100 hectare waar meer dan een miljoen soorten worden gekweekt in 50 verschillende ruimten en omgevingen. Een van de belangrijkste attracties is dat hier een deel van het oude bos te vinden is dat New York bedekte voordat het in de 17e eeuw werd gekoloniseerd, waar u prachtige exemplaren van witte es, berk, tulp, kers en beuk kunt vinden. Ik kan een bezoek ten zeerste aanbevelen, vooral als u in het voorjaar naar New York reist.

New York Aquarium

Het is een van de leukste ervaringen als u New York met uw gezin bezoekt. Het New York Aquarium, gelegen aan de promenade van Coney Island, herbergt meer dan 500 zeedieren. Het bezoek wordt op een onderhoudende manier georganiseerd door middel van tentoonstellingen en spelletjes die bedoeld zijn om kinderen waarden bij te brengen die verband houden met de natuur. Deze gids over het New York Aquarium geeft u alle informatie die u nodig hebt.

De Bronx Zoo

Een van de grote attracties van New York, die helaas (of gelukkig voor u) onopgemerkt blijft bij de miljoenen toeristen die de stad bezoeken, is de dierentuin van de Bronx. Honderden diersoorten leven in deze gigantische dierentuin in halve vrijheid, waardoor het de perfecte plaats is om te bezoeken. Vooral als u met kinderen reist, is een bezoek aan de dieren in de Bronx Zoo zeker de moeite waard. Hier vindt u een aantal artikelen met alles wat u moet weten over hoe u kaartjes voor de Bronx Zoo kunt krijgen, de openingstijden van de dierentuin en de prijzen van de Bronx Zoo.

Kaartjes voor de Bronx Zoo boeken

14. Bezoek Chinatown

Typische Chinatown straten| ©Hellotickets
Typische Chinatown straten| ©Hellotickets

Chinatown in Manhattan, omringd door TriBeCa, het oude Little Italy en de Lower East Side, is een plaats waar je je gemakkelijk op het Aziatische continent zou kunnen wanen, met het komen en gaan van Kantonese uitdrukkingen en uithangborden, en de constante marktsfeer, met visverkopers, slagers en groenteboeren in voortdurende activiteit. Chinatown is niet de mooiste wijk van het land, maar het is zeker een van de meest authentieke en een bezoek waard als u toevallig in de buurt bent.

Opdat u niet doelloos door de straten zou dwalen (hoewel dwalen door de straten altijd sterk aan te bevelen is), volgt hier een praktische gids voor 10 dingen om te doen in Chinatown met tips en een lijst van dingen die je niet mag missen om daar te zien en te doen. En mis de kans niet om het meest authentieke Chinese eten van de stad te proberen: hier is een gids met de beste eetgelegenheden in Chinatown.

15. Wandel door Hudson Yards

The Vessel, een van de topattracties van Hudson Yards| ©Hellotickets
The Vessel, een van de topattracties van Hudson Yards| ©Hellotickets

Het is de hipste nieuwe buurt van New York. In slechts een paar jaar tijd is het veranderd van een totaal verlaten gebied in de nieuwe gouden mijl voor luxe woningen, ultramoderne Manhattan wolkenkrabbers en trendy restaurants en winkels. Naast The Vessel en The Edge (ik vertel u er later meer over, maar u mag ze niet missen), ligt hier ook de beroemde High Line, het nieuwe park van de stad waarover ik u al eerder heb verteld.

In deze wijk kunt u in luxe eten, de nieuwe wonderen van de New Yorkse architectuur bewonderen en winkelen in het nieuwe luxe winkelcentrum. Hier is een praktische gids voor de buurt: Dingen te doen in Hudson Yards.

16. Zeg hallo tegen het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang, vanaf de veerboot.| ©Hellotickets
Het Vrijheidsbeeld bij zonsondergang, vanaf de veerboot.| ©Hellotickets

Als je maar één icoon moest kiezen om de stad die nooit slaapt te vertegenwoordigen, zou het het Vrijheidsbeeld zijn. De beroemde "Lady Liberty" bevindt zich op Liberty Island, een veerboottocht vanaf de pieren ten zuiden van Manhattan, en een bezoek aan haar is een van de must-do activiteiten tijdens een reis naar New York.

Als u trouwens de veerboot naar het Vrijheidsbeeld in Battery Park neemt, mag u niet missen wat er allemaal te zien en te doen is in Battery Park voordat u aan boord gaat of wanneer u terugkomt van uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld.

Eenmaal aangekomen bij het Vrijheidsbeeld heeft u de mogelijkheid om naar binnen te gaan en het voetstuk van het standbeeld te bezoeken of zelfs de kroon te beklimmen. U kunt ook een rondleiding door het museum krijgen en genieten van het uitzicht vanaf het observatiedek van het Vrijheidsbeeld met een prachtig panoramisch uitzicht over Manhattan. Als u ook voor een rondleiding kiest, moet u weten dat sommige rondleidingen de ervaring compleet maken met een bezoek aan Ellis Island en het Immigratiemuseum.

Boek uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld

17. Ga op zoek naar filmsets

De vriendenflat| ©Hellotickets
De vriendenflat| ©Hellotickets

Het is duidelijk dat de stad in haar straten en op haar pleinen duizenden scènes uit mythische films en series verbergt. Als je precies wilt weten waar de flat is waar Monica en Rachel Chandler en Joey als buren hadden in Friends of als je de mythische brandweerkazerne van de Ghostbusters wilt ontdekken, dit artikel op TV en Film Rondleidingen zal je helpen. Of u nu deelneemt aan een van de rond leidingen of de locaties op eigen houtje verkent, u moet ze zeker opzoeken!

Boek een filmtour door New York

16. Bezoek het 9/11 Memorial en Museum

Eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 op Ground Zero| ©Hellotickets
Eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11 op Ground Zero| ©Hellotickets

Het 9/11 Memorial and Museum is gevestigd op de plaats waar nu de Twin Towers zouden staan, ook wel Ground Zero genoemd. In plaats daarvan vindt u fonteinen met de namen van de slachtoffers en een herdenkingsmuseum dat het verhaal vertelt van de aanslagen en hoe New York zichzelf in de dagen daarna langzaam weer opbouwde.

Hoewel een bezoek aan het 9/11 Museum een emotioneel overweldigende ervaring is, kan ik het ten zeerste aanbevelen, omdat het je een alternatieve context geeft voor je reis en je New York na je bezoek door andere ogen zult zien.

Als u de verschillende opties wilt evalueren om te leren over wat er op 9/11 gebeurde, laat ik u achter met deze post met de verschillende opties om te leren over wat er op 9/11 gebeurde. Beste 9/11 rondleidingen in New York.

Boek uw bezoek aan het 9/11 Museum

18. One World Observatory: een eerbetoon aan de toekomst

Het One World Observatorium| ©Hellotickets
Het One World Observatorium| ©Hellotickets

Als u in de buurt bent en naar het 9/11 Memorial of het 9/11 Museum bent geweest, wilt u misschien naar One World Observatory om New York van bovenaf te bewonderen. Bovenop het One World Trade Center, de wolkenkrabber die na de aanslagen van 9/11 op Ground Zero werd gebouwd, bevindt zich een glazen observatiedek met een vrij uitzicht over zuidelijk Manhattan, de Hudson en Brooklyn.

Als u een beetje hoogtevrees hebt, hoeft u het uitzicht vanaf het One World Observatory niet te missen. Dit is het beste observatiedek van de stad, omdat het met glas is afgesloten en een gevoel van bescherming geeft dat andere open observatoria niet hebben. U kunt alle details hier lezen: NYC One World Observatory tickets: hoe koop je ze, toeristenpassen waar ze bij inbegrepen zijn, enz. en kijk hoe je bij de One World Observatory komt in dit andere artikel.

Boek uw ticket naar de One World Observatory

19. Ontdek alles wat Rockefeller Center te bieden heeft

Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf de top van de rots| ©Hellotickets

Beklim de top van de rots

En als je er toch bent, hoe kun je dan niet naar een van de populairste observatoria van de stad gaan? Mis de skyline van New York niet en het uitzicht vanaf de Top of the Rock, op de top van het Rockefeller Center, inclusief het nachtzicht... Hier zijn de details voor u om uw beklimming te organiseren: Top of the Rock Tickets en voor jou om te beslissen of het beter voor je is om de Top of the Rock te beklimmen of het Empire State Building. Bedenk echter dat er in het Rockefeller Center genoeg eetgelegenheden zijn, zodat het ook een bezoek waard kan zijn als u niet naar het observatiedek gaat.

Met Kerstmis

Als u de stad met Kerstmis bezoekt, is het Rockefeller Center met Kerstmis een must, zowel vanwege de beroemde boom (een van de beste kerstbomen in New York ) als vanwege de schaatsbaan. De stad zou met Kerstmis niet hetzelfde zijn zonder dit hoekje, waar je je foto kunt laten nemen en zelfs je schaatsen kunt aantrekken en op de ijsbaan kunt springen. Al met al zal ik niet ontkennen dat Kerstmis in New York een speciale vermelding verdient.

Daarom heb ik deze gids samengesteld om 15 Kerstdingen om te doen in New York City En als u het geluk hebt om New York in de kersttijd te bezoeken, mag u de spectaculaire versieringen die de inwoners van Brooklyn elk jaar in hun huizen in Dyker Heights aanbrengen, niet missen. En als verlichting uw ding is, mis dan niet de kans om de kerstverlichting in de Bronx Zoo te zien. Kerstmis liefhebbers, dit zal jullie paradijs zijn!

Een andere optie is om een van de rondleidingen te nemen om de lichten van de stad te ontdekken- u zult het een ongelooflijke ervaring vinden om de Big Apple opgedoft voor de feestdagen te ontdekken!

Boek uw ticket naar Top of the Rock

20. Cultuur opsnuiven in de beste musea van New York

Natuurhistorisch Museum| ©Aditya Vyas
Natuurhistorisch Museum| ©Aditya Vyas

Of u nu alle musea die de stad te bieden heeft wilt verslinden of slechts één of twee musea wilt kiezen om tijdens uw reis te bezoeken, ik heb deze lijst samengesteld met de beste musea om te bezoeken. 12 beste musea in New York City. Hier kunt u de hoogtepunten van elk van hen lezen, zodat u alle beschikbare opties kunt zien, wat u in elk van hen zult zien en hoe u tickets tegen de beste prijs kunt krijgen.

MoMA

Het is onmogelijk om het MoMa of het Museum of Modern Art niet te noemen als een van de must-sees in New York. Tot de beste werken in het MoMA behoren Van Goghs 'Sterrennacht', Dali's 'De volharding van het geheugen', Picasso's 'Les Demoiselles d'Avignon', Andy Warhols 'Cambell Soup Cans' en vele andere werken van moderne kunst die de moeite waard zijn om ten minste één keer in je leven live te zien.

Noteer de prijzen en openingstijden van het MoMa, zodat u de kans niet mist om dit fantastische museum te bezoeken.

Boek uw ticket naar het MoMa

De MET

Het majestueuze museum aan Fifth Avenue, de MET (waarvan je de trap onmiddellijk herkent als je Gossip Girl hebt gezien), herbergt kunstwerken en kunstvoorwerpen zoals Chinese kalligrafieboeken, spijkerschrifttabletten, Egyptische mummies, harnassen van Europese koningen, muziekinstrumenten en een verbluffende collectie schilderijen, met werken van Van Gogh, Rembrandt en Rafaël als hoogtepunten.

Boek uw ticket naar de MET

Madame Tussauds

Als u nieuwsgierig bent naar een bezoek aan een wassenbeeldenmuseum om van dichtbij te zien hoe uw idolen of de populairste personages er vandaag en historisch gezien uitzien, is Madame Tussauds met zijn wassenbeelden een uitstekende optie. Het is niet alleen een leuk bezoek, maar u zult er ook talloze foto's en anekdotes aan overhouden die de moeite meer dan waard zijn. Als je naar New York gaat met kinderen of vrienden, is het een geweldige optie. Hier heb je alle informatie over Madame Tussauds New York tickets: het wassenbeeldenmuseum alles wat je moet weten.

Boek uw ticket naar Madame Tussauds

Een dag in het museum in "A Night at the Museum"

Hoewel het de film "A Night at the Museum" was die het bekendheid gaf, is het al tientallen jaren een van de musea die de meeste indruk maakt op zijn bezoekers vanwege het grote aantal curiosa en voorwerpen die er te zien (en te leren) zijn: het Museum voor Natuurgeschiedenis.

Vandaag de dag is het nog steeds een van de belangrijkste wetenschappelijke en onderzoekscentra van de stad en de collectie bevat duizenden fossielen, meteorieten en mineralen die u nergens anders zult kunnen zien. Als u New York ook met kinderen bezoekt, aarzel dan niet om ze mee te nemen op dit verbluffende bezoek.

Boek uw ticket naar het Natuurhistorisch Museum

Het Guggenheim in New York

Dit ongelooflijke museum zal uw hart stelen, niet alleen om de ongelooflijke werken die het herbergt, maar ook om zijn ontwerp en structuur, uniek in de wereld. Betreed de majestueuze trap en voel hoe u de tijd uit het oog verliest in het hart van Manhattan in het Guggenheim New York- u zult er geen spijt van krijgen!

Boek uw ticket naar het Guggenheim New York

Andere interessante musea in de stad

Zoals met zowat alles in New York, heeft de stad meer cultureel aanbod dan welke stad ook ter wereld. Het is moeilijk te berekenen hoeveel tijd u nodig hebt om alle ongelooflijke musea te bezoeken, maar als u de tijd hebt of een passie hebt voor kunst en cultuur, bekijk dan deze andere musea die u niet onverschillig zullen laten:

Lees meer over de Fotografiska New York, waag u aan het Brooklyn Museum, ontdek de geschiedenis van de stad in het Museum of the City of New York, verdiep u in het Whitney Museum of American Art, verken het vliegdekschip Intrepid met uw bezoek aan het Sea, Air and Space Museum of voel u als een spion in het KGB Spy Museum.

Vergelijk de beste musea in New York

21. Daag hoogtevrees uit vanaf de top van het Empire State Building

Uitzicht vanaf het Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets
Uitzicht vanaf het Empire State Building bij nacht| ©Hellotickets

Het Empire State Building is de meest iconische bezienswaardigheid van New York, en vanaf het observatiedek kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Big Apple. U kunt opgaan bij zonsopgang, vlak voor zonsondergang, of zelfs 's nachts- wat u ook kiest, het is een ervaring waar u nog jaren met weemoed op zult terugkijken.

Daarom raad ik u ten zeerste aan uw kaartjes voor de Empire State van tevoren online te kopen om de rij bij de kassa's te vermijden, het beste moment te kiezen om de Empire State te beklimmen en de enorme drukte van toeristen te vermijden die dit bezoek natuurlijk tot een van hun prioriteiten rekenen wanneer ze New York bezoeken.

Boek uw ticket naar het Empire State Building

22. Voor de dappersten, The Edge

De rand van onderen| ©Hellotickets
De rand van onderen| ©Hellotickets

Een van de meest verbazingwekkende observatiedekken ter wereld heeft onlangs zijn deuren geopend in New York: The Edge. Met zijn glazen vloer (ja, ja, dat leest u goed) kunt u met uw eigen twee voeten over de skyline van New York vliegen. De structuur van het gebouw (het is letterlijk een "rand", zoals de naam al doet vermoeden) is zo ontworpen dat je de wind (en duizeligheid) op je huid voelt als je vanaf de top naar buiten leunt. Klaar om je adrenaline te testen met het uitzicht vanaf The Edge?

Boek uw ticket voor The Edge

23. Bezoek Harvard University, Boston, vanuit New York City

campus van Harvard University| ©Benjamin Rascoe
campus van Harvard University| ©Benjamin Rascoe

Zoals u het leest: Harvard bezoeken is mogelijk en je hoeft er geen geleerde (of alumnus) voor te zijn. Een van 's werelds beroemdste universiteiten opent haar deuren voor reizigers die er een rondleiding willen volgen. Met een reis naar Boston vanuit New York kunt u ook het historische stadscentrum van Boston verkennen, waar een van de belangrijkste episodes uit de Amerikaanse geschiedenis werd gesmeed: de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

U krijgt ook de MIT te zien en leert alles over de stad en haar gebruiken, die in contrast staan met de drukte van New York. Het beste deel? s Avonds bent u terug in uw hotel in de Big Apple, klaar om uw reis voort te zetten.

Boek uw reis naar Boston

24. De lichten van de stad, het best te zien vanuit de tourbus

Een nachtelijke rit met de toeristenbus| ©Hellotickets
Een nachtelijke rit met de toeristenbus| ©Hellotickets

Of u New York nu bezoekt in de winter, wanneer het koud is, of weinig tijd hebt, de sightseeing bus zal de koude temperaturen verlichten en u in staat stellen de stad op de gemakkelijkst mogelijke manier te verkennen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien een inauthentieke ervaring lijkt, is de waarheid dat de routes van de New Yorkse tourbussen ontworpen zijn om u zo snel mogelijk van de ene attractie naar de andere te brengen (en zonder ruzie te maken met de ondergrondse kaart!).

Wat ik het leukst vind aan deze ervaring is dat je het zowel overdag kunt doen als 's avonds de New York sightseeing bus kunt nemen, wanneer je klaar bent met je marathon dag sightseeing en gewoon wilt ontspannen terwijl je blijft genieten van het panoramische uitzicht.

Boek uw buskaartje

25. Hoe zit het met Nuevo, New York: The Vessel

De structuur van The Vessel| ©Hellotickets
De structuur van The Vessel| ©Hellotickets

Zelfs als het niet uw eerste keer in de stad is, zal dit gebied een complete onbekende voor u zijn: na tientallen jaren een half verlaten industriegebied te zijn geweest, is Hudson Yards de laatste jaren in Midtown Manhattan opgekomen (en is nog steeds in aanbouw) om winkelcentra en luxe woningen te huisvesten. En een groot deel van de schijnwerpers in dit futuristische nieuwe deel van Manhattan gaat naar The Vessel (of the Hive, zoals velen het noemen).

Dit gebouw, dat het midden houdt tussen een architectonisch juweel en een toeristische attractie of uitkijkpunt, valt op door zijn uiterlijke verschijning, maar ook door de optische spelen en uitzichten die het biedt aan degenen die het bezoeken. Ik moedig u aan naar binnen te gaan, de vier trappen te beklimmen en uw eigen conclusies te trekken.

Boek uw ticket naar The Vessel

26. Nip aan een cocktail op de beste daken van de stad

De Harriet Rooftop| ©Time Out
De Harriet Rooftop| ©Time Out

Als het uitzicht vanuit een van de observatoria van de stad niet genoeg voor u is, kunt u er nog altijd van genieten vanaf een van de prachtige daken of terrassen die Manhattan te bieden heeft. Hoewel het uitzicht niet zo indrukwekkend zal zijn (bijna geen enkele biedt een 360-zicht over de stad, omdat andere wolkenkrabbers aan de voorkant het uitzicht kunnen blokkeren), hebben ze meestal live muziek en een zeer New Yorkse sfeer die ik altijd een geweldige manier vind om een drukke dag van sightseeing in de stad af te sluiten.

Soms is het moeilijk om deze daken te vinden, dus heb ik een lijst samengesteld met de volgens mij beste daken in New York.

27. Ga weg uit Manhattan en verken de rest van de wijken van New York

Over de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Over de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Het spijt me, maar... New York is zoveel meer dan Manhattan en hoewel het verleidelijk is om alleen de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland te verkennen, is er zoveel meer in New York dan dat. De stad bestaat uit vijf boroughs (of "stadswijken") waar New Yorkers wonen, uit eten gaan, winkelen, dansen... Laat je niet door luiheid overhalen en verken wat Brooklyn, Queens, de Bronx en Staten Island naast Manhattan te bieden hebben. Dit is wat u niet mag missen tijdens uw bezoek aan de stad: Beste Buurten in New York City.

Wat te zien en te doen in Brooklyn

Ik zal niet verhullen of ontkennen dat Brooklyn een van mijn favoriete wijken van de stad is, dus ik moedig u aan (want ik kan u niet dwingen) om de straat op te gaan en geen hoekje van dit gebied onaangeroerd te laten. U zult dol zijn op de cafés, vintage markten, alternatieve winkels en gastronomische markten. Let ook op de beste plekken om te eten in Brooklyn, want u kunt er zeer authentieke gerechten proberen en tegen een lagere prijs dan in Manhattan. Dit zijn mijn aanbevelingen: Brooklyn Activiteiten en Rondleidingen.

Bezoek Williamsburg

In Brooklyn kunt u ook Williamsburg en de Joodse wijk van New York bezoeken, een wereld apart die me versteld deed staan toen ik er de eerste keer was. Ik geef u enkele tips over hoe u uw bezoek kunt organiseren in deze praktische gids over Dingen om te doen in Williamsburg, Brooklyn.

Boek een rondleiding in New York

28. Amerikaan worden bij een voetbal- of honkbalwedstrijd

Yankee Stadium| ©Hellotickets
Yankee Stadium| ©Hellotickets

Als er één ding is waardoor u zich echt in het hart van de Verenigde Staten zult voelen, dan is het wel genieten van de populairste sporten. Als je in New York bent, krijg je de kans om de legendarische New York Yankees bij een honkbalwedstrijd te zien, wat voor mij een echte belevenis was (ik kende de spelregels niet eens, maar de ervaring rond deze gebeurtenissen was spectaculair).

Als u tijdens het MLB-seizoen niet naar New York reist, kunt u altijd een rondleiding door het stadion nemen of de omgeving bezoeken. Het is immers een mythische plaats die de culturele, sportieve en vrijetijdsagenda van de New Yorkers bepaalt. Hier is een artikel om u te helpen ontdekken hoe u het Yankee Stadium kunt bezoeken.

Als u daarentegen liever naar een wedstrijd van de NFL (National Football League) kijkt, spelen de New York Giants in het MetLife Stadium en is het een waar spektakel om ze live te zien.

Boek NFL tickets

29. Ontsnap aan het toeristische leven tijdens een cruise op de Hudson-rivier

Manhattan skyline vanaf de boot| ©Hellotickets
Manhattan skyline vanaf de boot| ©Hellotickets

Een boottocht op de Hudson geeft u een pauze van lange wandelingen terwijl u geniet van het uitzicht op de skyline van Manhattan, de Brooklyn Bridge oversteekt en het Vrijheidsbeeld van dichtbij ziet.

Het beste van alles is dat er rondleidingen en routes zijn voor elk budget (van een korte rondleiding van een uur tot een luxe cruise met diner en livemuziek) en zelfs cruises op de Hudson voor kinderen. Probeer het uit en zelfs als het koud is, pak je warm in en ga aan dek om de beste foto's te maken. Hier is een artikel dat ik schreef over Manhattan Cruises met mijn favoriete opties, maar ik kan je nu al zeggen dat een dinercruise op de Hudson de meest geweldige ervaring van je reis kan zijn.

Als u meer details wilt kunt u een artikel lezen over de beste tijd om een Hudson River cruise te maken, een ander over hoeveel een Hudson River cruise kost en dit laatste over tips om van een cruise in Manhattan te genieten.

Vervoer met de veerboot

De Hudson is een van de belangrijkste attracties van de stad en als u Manhattan uit wilt, moet u hem overst eken met de metro, de trein of de veerboot. Ik denk dat de veerboot een geweldige manier is om door de stad te reizen en tegelijkertijd te genieten van het uitzicht op de Skyline, dus zelfs als de boot niet zo comfortabel is als de cruiseschepen, aarzel dan niet om de veerboot te gebruiken tijdens uw reis. Hier is alle informatie die u nodig heeft over de New York veerboot.

Boek een cruise op de Hudson rivier

30. Geniet van de beste internationale keuken

Verlicht uithangbord in een van Manhattan's coffeeshops| ©Hellotickets
Verlicht uithangbord in een van Manhattan's coffeeshops| ©Hellotickets

Ja, ik weet het, hamburgers zijn niet echt waar je aan denkt bij 'haute cuisine', maar het mooie van New York is dat je er letterlijk alles kunt eten. Van het goedkoopste fast street food tot de beste pasta, vis, sushi en pizza die je je maar kunt voorstellen.

Natuurlijk is uw reis niet compleet zonder hotdogs, de legendarische hamburgers en cheesecakes. U zult willen picknicken in een van de parken, geld willen besparen bij de fastfoodketens en gaan eten in een van de gezellige, kaarsverlichte restaurants in de West Village of SoHo. Ik zal je er hier alles over vertellen: 10 plaatsen om te eten in New York City.

Bezoek de Chelsea Markt

Als u van plan bent om langs de High Line te lopen, is eten bij Chelsea Market voor of na uw wandeling een prima optie. Op deze gastronomische markt vindt u winkels waar u levensmiddelen van goede kwaliteit kunt kopen, maar ook verschillende kraampjes waar u kunt stoppen om een hapje te eten. Als u op zoek bent naar desserts, ontbijt of snacks, hebt u ook geluk: er zijn bakkerijen, cupcakeshops, patisserieën...

31. Maak van de gelegenheid gebruik om andere steden te bezoeken, zoals Washington of Philadelphia

Capitol Hill, Washington DC| ©Caleb Pérez
Capitol Hill, Washington DC| ©Caleb Pérez

New York zelf is een wereld apart, maar de Verenigde Staten hebben zoveel te zien dat het zonde zou zijn om vanuit New York een uitstapje naar andere steden in de buurt, zoals Washington of Philadelphia, te vergeten. Als u een rondleiding neemt naar de bakermat van de Amerikaanse geschiedenis, kunt u veel meer te weten komen over de cultuur en de eigenaardigheden van het land. Ik vond vooral Washington een ongelooflijke plaats, zeer monumentaal en met zoveel hoekjes, monumenten en oriëntatiepunten om te ontdekken.

Bovendien contrasteert de orde, netheid en majesteit ervan met de chaos van de Big Apple, zodat u uw reis compleet maakt met dit contrapunt dat u niet onverschillig zal laten. Het beste van alles is dat er verschillende mogelijkheden zijn om Washington en omgeving te ontdekken, vooral als u een tweedaagse reis naar Washington maakt, en daarom heb ik hier de interessantste op een rijtje gezet: Washington Dagtrips DC vanuit NYC.

Andere excursies

Als u zin hebt om de omgeving van New York te verkennen, maar nog niet zeker weet welke bestemming uw voorkeur geniet, heb ik een gids geschreven met de beste plaatsen om in New York te bezoeken. 5 daguitstappen vanuit New York waar ik de beste plaatsen om te ontdekken heb op een rijtje heb gezet en hoe je aan een rondleiding mee kunt doen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de logistiek om er met het openbaar vervoer te komen of een auto te huren. Ga op reis!

Boek een rondreis naar Washington

32. Geniet van het uitzicht vanaf de Roosevelt Island Cable Car

Uitzicht vanaf de kabelbaan| ©Dan Gold
Uitzicht vanaf de kabelbaan| ©Dan Gold

Misschien hebt u nog nooit gehoord van dit kleine eiland ten oosten van Manhattan, maar als u tijd hebt en zin hebt om iets anders te ontdekken, is het een geweldige plek om een middag door te brengen. Om er te komen, kunt u het beste de kabelbaan nemen (die vertrekt vanaf Second Avenue en 60th) en onderweg van het uitzicht genieten.

U ziet een aantal van de meest iconische gebouwen van Manhattan en landt aan de andere kant, op Roosevelt Island, om te genieten van een wandeling langs de pier. Als u erover denkt de rivier over te steken aan boord van deze kabelbaan, kunt u meer lezen over de ervaring in mijn artikel over Roosevelt Island Tramlijn.

Andere unieke ervaringen in New York

Als je naast de kabelbaan nog andere unieke activiteiten in de stad wilt doen, heb ik een lijst opgesteld met de beste ervaringen die je in New York kunt opdoen, zodat je reis niet zoals die van anderen zal zijn. Ik raad het je vooral aan als het niet je eerste keer in de stad is of als je even weg wilt van de typische rit met de kabelbaan. Ik raad het vooral aan als het niet je eerste keer in de stad is of als je van de gebaande paden af wilt en een uniek souvenir van je verblijf in New York mee naar huis wilt nemen.

33. Haal het meeste uit de zomer in de Big Apple

Een dutje onder de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets
Een dutje onder de Brooklyn Bridge| ©Hellotickets

Als er één tijd van het jaar is waarin u kunt genieten van meer daglichturen om de stad buiten te verkennen, dan is het wel in de zomer. Het is waar dat de temperaturen erg hoog zijn (soms te hoog) en u zult de airconditioning in winkels en gebouwen op prijs stellen, maar de koele avonden op de terrassen en de eindeloze wandelingen door Manhattan, langs de oevers van de Hudson en de fietstochten in Central Park maken het allemaal goed.

Ik raad je aan de beste fietstours in New York deze zomer te bekijken om de stad op een gezondere en duurzamere manier te ontdekken.

Beginnend met het vuurwerk van 4 juli en rekening houdend met het feit dat de honkbalcompetitie in de zomer plaatsvindt, stel ik u een hele reeks activiteiten voor waardoor u de stad ondanks de hitte niet zult willen verlaten: wat te doen en wat te zien in de zomer in New York.

34. En de kou trotseren in de winter

Schaatsen in Central Park| ©Hellotickets
Schaatsen in Central Park| ©Hellotickets

Als u daarentegen besluit de stad in de winter te bezoeken, verzeker ik u dat, afgezien van de grote aantrekkingskracht van Kerstmis, de kou u er niet van zal weerhouden van de stad te genieten, aangezien deze meer dan voorbereid is op de lage temperaturen. Als je geluk hebt, kan het zelfs sneeuwen en krijg je een paar perfecte ansichtkaartfoto's.

Naast genieten van de NBA-wedstrijden, zult u een warm drankje in een van de gezellige cafés van de stad op prijs stellen. Mijn advies is om 's avonds binnenactiviteiten (zoals een bezoek aan de observatiedekken, een Broadwaymusical of winkelen) te combineren met buitenactiviteiten (door de stad wandelen, een cruise op de Hudson maken of Central Park doorkruisen) midden op de dag als de zon de temperaturen wat opwarmt.

Als je het koud hebt, maak je geen zorgen, want ik heb een gids samengesteld met alles wat je in de winter in New York kunt zien en doen en wat je mee moet nemen, wat je moet dragen, enz. om je verblijf daar meer dan aangenaam te maken: wat te doen en zien in New York in de winter.

Hoe dan ook, als je naar New York reist, vind je duizend dingen om te doen. Als u uw tickets echter nog niet hebt geboekt, kunt u een kijkje nemen in dit artikel met alle informatie over de beste tijd om naar New York te reizen.


Tips voor het plannen van uw reis naar New York

In de New Yorkse metro| ©Hellotickets
In de New Yorkse metro| ©Hellotickets

Misschien minder romantisch, maar net zo praktisch als alle andere adviezen die ik je kan geven over je reis naar New York, ga ik je enkele tips geven over hoe je kunt voorkomen dat je je reisbudget vernietigt zodra je aankomt (als je met een onbeperkt budget reist, is dit deel misschien minder interessant voor jou, maar sta me toe me tot de rest van de stervelingen te richten).

Koop een kaart voor bezienswaardigheden

Als u van plan bent een aantal attracties te bezoeken of een rondreis te maken (sightseeing, musea, rondritten per bus, cruises, enz), is het mogelijk dat het bedrag dat u uitgeeft aan entreegelden meer dan relevant zal zijn. Hiervoor zijn er stadstoeristenkaarten, waarmee u voor een vaste, gereduceerde prijs toegang krijgt tot de meest emblematische punten.

Er zijn vier hoofdopties: New York Pass, New York CityPASS, New York Explorer Pass y New York Sightseeing Pass. Ik weet het: een van deze vier kiezen lijkt misschien een onmogelijke opdracht, dus naast de gedetailleerde uitleg van elk van hen, raad ik u aan deze New York sightseeing pass vergelijking te lezen, zodat u zeker weet welke u moet kiezen voordat u de investering doet.

Boek een transfer tussen de luchthaven en uw hotel in Manhattan

Als u op zoek bent naar een handige manier om vanaf de luchthaven waar u landt bij uw hotel te komen zonder veel geld uit te geven, raad ik u aan een shuttle te huren (die u exclusief kunt gebruiken of kunt delen met andere reizigers) tot aan de deur van uw accommodatie. Ik vertel je hoe je dat moet doen in dit artikel over Vertrek transfers naar New York luchthavens en hier is er nog een over hoe je van JFK naar Manhattan komt waar je meer opties hebt.

Gebruik het openbaar vervoer

Naast het feit dat de New Yorkse metro een attractie op zich is (als u van foto's maken houdt, zijn er enkele iconische stations waar u met plezier ondergronds gaat), is het de snelste manier om van het ene deel van de stad naar het andere te komen. Laat je niet verlammen door het enorme aantal lijnen en haltes die je op de plattegronden ziet: spring op de metro en vergezel je als een local. Hier is een handige gids om je te verplaatsen met de New Yorkse metro.

Volg deze basistips

Als dit je eerste keer in New York is, maak je dan geen zorgen. Er zijn honderden twijfels die u nu zullen plagen, net zoals ze ons allen, reizigers, plaagden toen we daar voor het eerst waren. We zijn ook allemaal wel eens in de valstrikken gelopen die de stad voor haar bezoekers heeft klaargezet. Daarom heb ik besloten om de beste te verzamelen 10 reistips voor New York in dit artikel. Ik ben er zeker van dat je ze nuttig vindt om je reis te organiseren.

Plan uw reisroute

Om te voorkomen dat u veel tijd (en geld) verspilt aan onnodige sightseeing, raad ik u aan uw reisschema grofweg in te delen op basis van dagen of dingen die u wilt zien. Hier zijn enkele praktische handleidingen die u volgens mij zullen helpen uw tijd zo efficiënt mogelijk in te delen: Dingen om te doen in New York City in de herfst y 7-daagse route New York.

Sluit een reisverzekering af

Hoewel het op het eerste gezicht een extra uitgave lijkt, verzeker ik u dat het hebben van een reisverzekering essentieel is wanneer u naar New York reist (of waar dan ook in de Verenigde Staten). De medische kosten zijn er extreem hoog en het kan nooit kwaad om een goede verzekering te hebben om onvoorziene gebeurtenissen te dekken. Als je niet weet welke je moet nemen, wat je moet dekken en hoe je het moet doen, laat ik je hier een artikel met alle details over Ziektekostenverzekering voor reizen naar New York.

Vergeet niet uw visum gereed te houden

Om New York als toerist binnen te komen, moet u hoogstwaarschijnlijk het ESTA-visum nemen. U kunt het online invullen en de vergoeding online betalen, wat het proces veel gemakkelijker maakt. Als je twijfelt over hoe je dit moet doen omdat je het nog nooit eerder hebt gedaan, kun je mijn artikel raadplegen over hoe je het ESTA-visum krijgt om naar New York te reizen.

Volg deze gidsen om er zeker van te zijn dat je niets mist van de grote data, waar je ook heengaat

 • New York in januari: laat het koude weer je niet tegenhouden. Het jaar is net begonnen en het is een mooi moment om van de kerstverlichting te genieten.
 • New York in februari: Profiteer van de geweldige prijzen die het laagseizoen te bieden heeft - de beste hotels zijn veel goedkoper! En Valentijnsdag vieren in de Big Apple is een Amerikaanse ervaring die je niet mag missen.
 • New York in maart: verwelkom de lente als de dagen beginnen te lengen, de temperaturen dalen en het een genot is om over de eindeloze lanen van Manhattan te wandelen.
 • New York in april: Met Pasen en de paasvakantie begint het hoogseizoen van New York waarschijnlijk met duizenden toeristen. Boek uw tickets en activiteiten op voorhand om zeker te zijn dat u meedoet met de meest gevraagde activiteiten.
 • New York in mei: de parken van de stad staan nu in volle bloei: verken ze allemaal te voet of met de fiets en laat geen groen plekje onaangeroerd - wat dacht u van een picknick in Bryant Park of een zonnige ochtend aan het meer in Central Park?
 • New York in juni: het begint heet te worden, maar de dagen zijn lang en je hebt overal tijd voor. Het is waarschijnlijk de beste tijd van het jaar om van het uitzicht op Manhattan te genieten vanaf de top van een van zijn wolkenkrabbers.
 • New York in juli: Dit is een belangrijke maand voor de Amerikanen. Als u er bent voor de viering van Onafhankelijkheidsdag op 4 juli, mag u het vuurwerk niet missen.
 • New York in augustus: het is heet, maar het is een geweldige tijd om de stad 's avonds te ontdekken, wanneer de zon een pauze geeft en in de parken van Manhattan ongelooflijke openluchtzomerbioscopen worden opgezet. Maak van de gelegenheid gebruik om de stranden van Brooklyn of Coney Island en zelfs Luna Park te bezoeken, waar u zich als een kind zult vermaken.
 • New York in september: Terug naar school is een heel bijzondere tijd in New York. De kantoren bruisen weer, de New Yorkers zijn terug in de stad en staan te popelen om te genieten van de restaurants, de daken en de theaters, dus maak van de gelegenheid gebruik om van het nachtleven van de stad te genieten zoals een van de locals!
 • New York in oktober: In oktober kleurt New York pompoenoranje. De Halloweenversieringen op huizen, gevels en straten zijn ongelooflijk (waarschijnlijk behoren ze tot de beste ter wereld), dus mis deze tijd van het jaar niet in de stad.
 • New York in november: Thanksgiving, Black Friday en de Macy's parade. Wie nog meer? Als u de stad in het laatste kwartaal van het jaar bezoekt, zult u merken dat de kerstvoorbereidingen in volle gang zijn.
 • New York in december: je waant je in de beroemde Home Alone-film: schaatsbanen overal in de stad, etalages versierd met kerstverlichting en reusachtige kerstbomen die de stad versieren. Mis het ceremoniële aansteken van de lichtjes in Manhattan niet, of de geweldige wijk Dyker Heights waar tientallen huizen met hun versieringen en lichtjes pronken - oh, en gelukkig nieuwjaar!