Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

5 daguitstappen vanuit New York

New York heeft bezoekers veel te bieden, maar het is ook omringd door interessante plaatsen die uw beeld van de Verenigde Staten compleet maken met een reis vanuit de Big Apple.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

5 daguitstappen vanuit New York

Detail van de Amerikaanse vlag in Washington DC | ©Caleb Fisher

New York is fascinerend, maar als u uw reis wilt afronden met een uitstapje naar de omgeving, zijn er verschillende om uit te kiezen. Welke bestemming u ook kiest, vergeet niet dat de afstanden in de VS zelden kort zijn, dus een georganiseerde rondreis bespaart u de rompslomp van openbaar vervoer, transfers en onnodig wachten.

Afhankelijk van of u van natuur, kunst, geschiedenis of zelfs winkelen houdt, hebt u verschillende mogelijkheden. Opdat het geen probleem zou zijn om te beslissen welke het best bij uw reis past, kunt u het beste kennis nemen van de meest aanbevolen.

1. Bezoek de Niagara Falls vanuit New York City

Niagara Falls| ©Tim Gouw
Niagara Falls| ©Tim Gouw

Als u de Niagara Falls wilt bezoeken (iets wat u volgens mij ten minste één keer in uw leven moet doen), is mijn persoonlijke aanbeveling een georganiseerde tour van één of twee dagen te nemen (inclusief accommodatie). U kunt van de reis profiteren om Watkins Glen State Park en zijn magische watervallen te bezoeken, en de Niagara Falls bij zonsondergang, zonsopgang en zonsondergang te zien.

Het mooie van een georganiseerde reis naar de Niagara Falls vanuit New York is dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je er komt, wat een hele odyssee kan zijn. En als u eenmaal bij de watervallen bent, zult u er zeker van zijn dat u geen enkel hoekje van de watervallen mist met uw professionele, Engelssprekende gids.

U kunt van alles doen, van aan boord gaan van een cruiseschip (de Maid of the Mist) om het water van de watervallen te voelen vallen (wees voorbereid met een mackintosh!) tot wandelen over de weelderige paden die het Falls National Park omringen.

U kunt ze bij daglicht zien, in al hun pracht, of 's nachts, met een ongelooflijke verlichting. Dit is zeker een van de beste uitstapjes die u vanuit New York kunt maken en hier volgen enkele tips over hoe u de Niagara Falls vanuit New York kunt bezoeken en het meeste uit deze ervaring kunt halen.

Waarom ik het leuk vind

Wat ik vooral leuk vind aan deze tour is dat hij vrij uitgebreid is, zodat je de Niagara Falls op verschillende tijdstippen van de dag kunt zien. De meeste mensen die deze verbazingwekkende plaats bezoeken, doen er een paar uur over en gaan dan weer weg, omdat het zo lang duurt om er te komen en terug te gaan, en naar mijn mening is het de moeite waard om er wat langzamer van te genieten.

Aanbevolen

Als je langer dan een week in New York verblijft en je bent een natuurliefhebber, dan vertel ik je in dit artikel alles over je mogelijkheden. Ik zal je vertellen over alle opties in dit artikel over Niagara Falls Dagtrips vanuit NYC.

Duur

Tussen 1 en 2 dagen, afhankelijk van de excursie van uw keuze.

Boek een tour naar de watervallen

2. Ontdek de charme van Washington

Het Capitool| ©Caleb Pérez
Het Capitool| ©Caleb Pérez

De beste manier om Washington vanuit New York in één dag te bezoeken, niets van de stad te missen en de geschiedenis van elk monument te leren kennen met de uitleg in het Engels van een professionele gids, is met een georganiseerde rondleiding.

Waarom ik het leuk vind

Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding raad ik deze activiteit aan omdat ze een zeer complete rondleiding door Washington omvat, zodat u het maximum uit de excursie kunt halen.

U krijgt het Witte Huis, het Amerikaanse Capitool, Arlington National Cemetery, het Pentagon en de vele gedenktekens voor oorlogsveteranen en presidenten van Washington te zien. Dit is een volledige dagtour (12-15 uur) met vervoer heen en terug per bus met airconditioning en WiFi.

Het duurt ongeveer 4 uur om van New York naar Washington te komen, en uw groep zal uit maximaal 50 personen bestaan. Alle entreegelden zijn inbegrepen in deze tour, en u zult vrije tijd hebben tijdens de lunch (die niet is inbegrepen in de activiteit) om op uw gemak te verkennen en te eten waar u maar wilt.

Aanbevolen

Als u het Witte Huis altijd al eens van dichtbij hebt willen zien of als u in de lente naar New York gaat, omdat het samenvalt met het kersenbloesemfestival van Washington. Als u Washington overweegt als bestemming voor uw reis, vindt u meer details in mijn handige gids voor Washington, DC. Washington Dagtrips DC vanuit NYC.

Duur

Tussen 12 en 15 uur. Als u kiest voor de gecombineerde optie met het bezoek aan Philadelphia, kunt u kiezen tussen de eendaagse en de tweedaagse tour.

Boek een rondreis naar Washington

3. Geniet van de cultuur in Boston

Boston verlicht bij nacht| ©Lance Anderson
Boston verlicht bij nacht| ©Lance Anderson

Gezien de grote afstanden die grote Amerikaanse steden scheiden, ligt Boston vrij dicht bij New York en zult u zeker genieten van uw reis naar Boston. U bezoekt een stad die een belangrijke rol heeft gespeeld in de moderne Amerikaanse geschiedenis en u zult een heel andere sfeer ontdekken dan de drukte van New York.

Op deze volledige dagtour ziet u Harvard University, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), Copley Square en de Trinity Church, en u maakt een volledige tour over de Freedom Trail langs alle bezienswaardigheden van de stad, die beroemd zijn omdat ze een sleutelrol speelden in de politieke geschiedenis van Amerika. U kunt hier meer lezen: Boston Dagtrips vanuit NYC.

Aanbevolen

Als je van Amerikaanse geschiedenis houdt en niet te ver van New York wil afdwalen.

Duur

Tussen 11 en 13 uur.

Boek een rondreis naar Boston

4. Bezoek Philadelphia

Philadelphia Gebouwen| ©Jacqueline Day
Philadelphia Gebouwen| ©Jacqueline Day

Naast het historische belang van de stad is het grote voordeel van een rondreis door Philadelphia vanuit New York dat het een gemakkelijke en vrij korte reis is. U kunt de trappen van het Philadelphia Museum of Art beklimmen zoals Rocky, de beroemde Philly Steak sandwich proberen, of meer te weten komen over de Amish manier van leven.

Veel rondreizen naar Philadelphia worden vaak gecombineerd met een bezoek aan Washington, maar naar mijn mening is het de moeite waard om de hoofdstad van de Verenigde Staten apart te bezoeken om deze volledig te verkennen. Het voordeel van een rondreis door Philadelphia is ook dat u de tijd heeft om een Amish-gemeenschap te bezoeken en te zien hoe zij leven zonder de technologische vooruitgang, wat een waardevol onderdeel is van uw reis naar de VS.

Aanbevolen

Als u de stad Rocky wilt leren kennen en een typisch Amerikaanse stad wilt ontdekken, met een paar bijzonderheden, dan is dit de plaats voor u.

Duur

Tussen 11 en 13 uur, afhankelijk van de tour die u kiest. De rondleidingen die door Philadelphia gaan, doen ook Washington aan. U kunt de 1-daagse tour nemen om het meeste uit uw reis te halen als u weinig tijd hebt, of u kunt een 2-daagse tour nemen om meer te zien van wat beide steden te bieden hebben.

Boek een rondreis naar Philadelphia

5. Ga winkelen in de New York Outlets

Winkelen| ©Jordan Nix
Winkelen| ©Jordan Nix

Woodbury Common is een van de beste outlets in New York die je tijdens een dagtocht kunt bezoeken. Het is in feite een openlucht outlet: als een dorp, alleen is elk huis een winkel. En er zijn honderden winkels, langs de lanen, boulevards en pleinen. Het is ongeveer een uur van New York, en je kunt er meestal met de bus komen.

Om vanuit New York naar Woodbury Common te gaan, kunt u het beste deze tour boeken, die u de rompslomp van een rondreis bespaart en u ook nog wat korting geeft voor een dagje winkelen.

Naast de kortingen van 50% en 70% die u in de outlet van New York vindt, krijgt u bij een rondleiding een kaart met extra kortingen die u kunt gebruiken bij vele luxemerken zoals Prada, Saint Laurent, Burberry, Armani, Balenciaga, Dior... in totaal 220 winkels, verspreid over restaurants en cafés op een mall-achtige manier.

Op de reis naar Woodbury Common neemt u de bus naar de outlet en keert u aan het eind van uw bezoek terug naar New York.

Aanbevolen

Als je van eersteklas kledingmerken houdt en een paar dagen in New York bent.

Duur

Tussen 5 en 8 uur.

Boek een rondleiding in de winkels


Tips voor een dagtrip vanuit New York

Washington DC| ©Jacob Creswick
Washington DC| ©Jacob Creswick
  • Welke reis vanuit New York u ook maakt, ik raad u aan uw camera, een regenjas, uw paspoort, kleingeld en een extra paar sokken mee te nemen. Het weer in Washington, Boston of Philadelphia is zeer vergelijkbaar met dat in New York, maar in Niagara Falls is het weer wat extremer tussen zomer en winter.
  • Denk eraan comfortabele schoenen aan te trekken, want hoewel u tussen de verschillende bezienswaardigheden in de steden rijdt, zult u toch een stukje moeten lopen en na een paar uur zult u blij zijn dat uw voeten geen pijn doen.
  • Bij sommige tours is het eten niet inbegrepen, dus als je een krap budget hebt, neem dan wat eten mee in je rugzak vanuit New York of plan van tevoren waar je gaat eten op de plaats die je bezoekt.

Alex's Tip

Eén ding dat u zal helpen bij het kiezen van een tour vanuit New York is de lengte van uw reis: ik raad langere tours aan als u langer dan een week in de stad zult zijn.

Andere interessante activiteiten in New York

Poseren op Times Square| ©Hellotickets
Poseren op Times Square| ©Hellotickets

Als je niet graag de grote stad verlaat omdat je denkt dat je nog veel te ontdekken hebt, heb je het waarschijnlijk niet mis: New York is tijdloos en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Om dit te doen, raad ik u aan een rondleiding door de stad te nemen, die u in staat zal stellen de belangrijkste gebieden te bestrijken zonder iets over te slaan. Hier zijn de gelinkte artikelen die ik schreef over mijn favoriete ervaringen: New York Contrasts rondleidingen y Hoe ga je naar een Gospelviering in Harlem, New York City.