Boston Dagtrips vanuit NYC

Als u de drukte van de Big Apple wilt ontvluchten, zijn de charme, cultuur en rust van Boston een geweldige optie.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Boston Dagtrips vanuit NYC

Typische straten in Boston | ©Michael Browning

Boston, de geboorteplaats van de Amerikaanse Revolutie voor haar onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk, is gevuld met musea, bibliotheken en belangrijke historische gebouwen die getuigen van de oorsprong van een van de oudste steden van het land, gesticht door Britse kolonisten in 1630.

Boston wordt beschouwd als de hoofdstad van cultuur en leren in de Verenigde Staten. In Boston zijn prestigieuze universiteiten gevestigd zoals Harvard en het Massachusetts Institute of Technology, evenals kunstscholen, laboratoria, conservatoria en grote banken en financiële instellingen. De haven is ook een van de belangrijkste aan de oostkust. Om deze en andere redenen is een reis naar Boston vanuit New York een van dedingen die je moet doen als je 15 dagen in de stad van de wolkenkrabbers doorbrengt.

De beste optie

Boston en het Vrijheidspad dagtocht vanuit New York

Het beste van Boston, in één dag

Geniet van een van de meest emblematische steden van de Verenigde Staten met een deskundige gids. Je zult ook Harvard en MIT bezoeken.

Duur: 14 uren

Als u de hoofdstad van Massachusetts wilt leren kennen, maar zich geen zorgen wilt maken over het vervoer dat u moet nemen, is een zeer handige en aanbevelenswaardige optie deze dagtocht naar Boston met een bezoek aan Harvard en MIT vanaf € 100

Boston ligt op ongeveer 350 km van New York, dus het avontuur begint vroeg, om 6.30 uur, wanneer de groep van niet meer dan 50 personen zich verzamelt op het ontmoetingspunt in Midtown Manhattan om met de gids in een comfortabele minibus naar Boston te vertrekken. Er wacht u een rit van 4 uur langs de kustlijn van Connecticut, maar met de Wi-Fi in de minibus en het prachtige landschap onderweg is het maar een kort ritje. U ziet het stadscentrum, de beroemde Freedom Trail, Queency Market, Harvard en MIT, maar over de tour later meer. De lunch is inbegrepen.

Waarom ik deze optie leuk vind: Dit is de goedkoopste en meest comfortabele manier om Boston te bezoeken met een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en keert u dezelfde avond nog terug naar New York. Zo makkelijk en handig is het.

Aanbevolen als .... u uw reis naar New York wilt onderbreken om een andere van de belangrijkste steden aan de oostkust van de Verenigde Staten te leren kennen.

Boek een tour naar Boston vanuit New York


Hoe lang duurt een georganiseerde reis naar Boston vanuit New York?

Wandelen door het centrum van Boston| ©Audrey Odom
Wandelen door het centrum van Boston| ©Audrey Odom

Reizen naar Boston vanuit New York duren tussen 11 en 13 uur, inclusief reistijd. Dit betekent dat je ongeveer 4 uur de tijd hebt om de stad te bekijken, meestal als onderdeel van een georganiseerde tour. De rit, die u maakt in een bus of een luxe minibus, duurt ongeveer 4 uur (niet lang gezien de grote afstanden tussen de Amerikaanse steden).

Mijn advies: een georganiseerde rondreis kan iets langer duren dan op eigen houtje, omdat je bijvoorbeeld rekening moet houden met de stops die je onderweg moet maken. Het is het echter wel waard, want door met een deskundige gids mee te gaan, haalt u het meeste uit uw tijd in Boston en ziet u veel meer dan wanneer u op eigen houtje zou reizen.

Als u nieuw bent in Boston, is een georganiseerde tour vanuit New York een geweldige manier om een eerste indruk van de stad te krijgen. Je hebt ook genoeg tijd om op je gemak te verkennen en te kiezen waar je gaat lunchen.

Boek een rondreis door Boston vanuit New York

Hoe kom je in je eentje van Boston naar New York?

New York Snelweg| ©Tetiana Bykovets
New York Snelweg| ©Tetiana Bykovets

Misschien houdt u zich liever niet aan een specifieke dag en tijd om Boston te bezoeken tijdens uw bezoek aan New York. Maar omdat je geen fan bent van georganiseerde reizen, betekent dat niet dat je de reis niet kunt maken. Hier volgt een kort overzicht van de beschikbare vervoersmogelijkheden, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw reisplannen past:

 • De bus: dit is hetzelfde vervoermiddel dat door de meeste tours wordt gebruikt en u kunt een kaartje krijgen voor slechts 10 US$ per rit. Het is belangrijk om je ticket op voorhand te boeken zodat de prijzen niet stijgen. Enkele van de maatschappijen die actief zijn, zijn Megabus, Greyhound en Boltbus. De reis duurt ongeveer vier en een half uur als er geen verkeer is.

 • De trein: Als u voor de sneltrein kiest, duurt de reis van New York naar Boston minder dan vier uur. Toch denk ik niet dat het de moeite waard is, tenzij je online een goede deal krijgt. De prijs kan rond de 100 dollar liggen, wat te hoog is om te besparen op verkeer.

 • De huurauto: als u in een groep reist, is dit een kostenbesparende optie, maar als u niet in een groep reist, is het waarschijnlijk niet de moeite waard. De reis duurt ongeveer vijf uur en parkeerplaatsen zijn duur.

 • Met het vliegtuig: de snelste optie? Is het de snelste optie? Op het eerste gezicht wel; de vlucht duurt minder dan een uur, maar vergeet niet de tijd die u nodig heeft om op de luchthaven van New York te komen en van de luchthaven van Boston naar het stadscentrum toe te voegen. Uiteindelijk zijn de vliegtickets van ongeveer 60 dollar de moeite waard, maar de prijs en de totale reistijd misschien niet.

Wat ziet u op georganiseerde reizen naar Boston vanuit New York?

Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe
Harvard University campus| ©Benjamin Rascoe

Bij een georganiseerde tour heeft u een groot voordeel: u hoeft niet na te denken over wat u moet zien als u eenmaal in Boston bent aangekomen, want de gids brengt u rechtstreeks naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo krijgt u een compleet beeld van de stad zonder dat u uw tijd in de stad tot in detail hoeft te plannen.

Bezoek aan MIT en Harvard University

Deze rondleiding door Boston brengt u naar de Harvard University met zijn Harvard Yard campus (het oudste deel en het hart van de campus, een groene ruimte met iepen- en pijnbomen die contrasteert met het stedelijke karakter van het aangrenzende Harvard Square) en de grote Widener Library (waarvan de collectie een van de meest uitgebreide collecties in de geestes- en wetenschappen ter wereld omvat). Er zal ook tijd zijn om het Massachusetts Institute of Technology (MIT) te bezoeken.

De rondleiding door het stadscentrum

Eenmaal in het centrum bezoekt u bezienswaardigheden zoals Trinity Church, het mooiste voorbeeld van Richardsoniaanse Romaanse architectuur op Copley Square. Dan gaat de Boston tour verder met een wandeling langs de historische Freedom Trail, die begint bij Boston Common en zich door Downtown slingert over een route van 4 kilometer naar het havengebied en het vlaggenschip USS Constitution.

De Freedom Trail tour

Het is een herdenkingspad gemarkeerd door een lijn van rode bakstenen die leidt naar de 16 plaatsen die een sleutelrol speelden in de Amerikaanse revolutie voor onafhankelijkheid. In Boston Common Park, waar de Freedom Trail begint, is een bezoekerscentrum waar u kaarten en extra informatie kunt krijgen als aanvulling op de informatie die de gids tijdens de activiteit verstrekt.

U leert anekdotes en legendes over deze episode van de Amerikaanse geschiedenis terwijl u de architectuur bewondert van koloniale gebouwen die zeer belangrijk waren in de ontwikkeling van de gebeurtenissen, zoals de Revolutie:

 • Het Old South Meeting House (waar de vergadering werd gehouden die de theerellen begon).
 • The Old State House (zetel van de Britse koloniale regering tot 1776)
 • Faneuil Hall (waar de toespraken van de revolutie werden gehouden, bekend als de "wieg van de vrijheid").

Quincy Markt

De beste plek om het historische Boston ten volle te ervaren is Quincy Market, de oudste markt van de stad (1800) met een groot aantal kraampjes en karretjes die heerlijke gerechten verkopen (pasta, hotdogs, broodjes, noedels...), hoewel de kenmerkende gerechten van de stad clam chowder en lobster rolls zijn. Deze markt ligt recht tegenover Faneuil Hall en de open ruimtes in het gebied zijn geweldig om te ontspannen terwijl u geniet van het entertainment en de straatkunst.

The Tea Party Schepen en Museum

De laatste stop op deze tour door Boston is het Boston Tea Party Ships and Museum, een drijvend museum waar acteurs uitleg geven over de episode die de lont aanstak voor de revolutie tegen Engeland - een leuke ervaring! Eindelijk, na enkele uren in Boston, is het tijd om de tour af te ronden en in het busje te stappen om terug te keren naar New York.

Boek een tour naar Boston vanuit New York

Lunchstop en vrije tijd tijdens de georganiseerde tour

Het interieur van de Trinity Church| ©Audrey Odom
Het interieur van de Trinity Church| ©Audrey Odom

De Freedom Trail in Boston is een lange route, dus er is een middagpauze voor de lunch en om bij te komen. Wil je weten wat je allemaal kunt zien tijdens je vrije tijd in de stad?

 • Harvard Yard: Het oudste deel van de Harvard-campus, de Yard is gevuld met historische gebouwen van rode baksteen, grote bosjes bomen en met klimop bedekte wandelpaden die de academische en intellectuele geest uitstralen die deze plek kenmerkt.
 • Widener Bibliotheek: De hoofdbibliotheek van Harvard werd geschonken door de familie Widener ter ere van Harry Widener, een afgestudeerde van Harvard die omkwam bij de ramp met de Titanic. De duizelingwekkende collectie omvat 6,5 miljoen boeken en een van de weinige nog bestaande complete exemplaren van de Gutenbergbijbel.
 • Copley Square: Het is een plein in de wijk Back Bay waar belangrijke gebouwen als de Boston Public Library en de Trinity Church staan.
 • Trinity Church: Het is het beste voorbeeld van Richardsoniaanse Romaanse architectuur in Boston. De buitenkant valt op door de grote portiek en de kruisgang, terwijl het interieur vol muurschilderingen en glas-in-loodramen zit, bijna allemaal het werk van de kunstenaar John LaFarge.

Andere interessante excursies

De skyline van het centrum van Boston| ©Lance Anderson
De skyline van het centrum van Boston| ©Lance Anderson

Als je klaar bent om de drukte van de Big Apple te verlaten, maar nog steeds niet weet welke bestemming je moet kiezen, raad ik je aan deze handige gids te bekijken die ik heb geschreven over de beste excursies die je vanuit New York kunt maken. U vindt alle opties hier, maar mijn favorieten zijn het uitje naar Washington, de Philadelphia excursie en een bezoek aan de Niagara Falls.

Daarom heb ik mijn ervaringen opgetekend en de beste georganiseerde reizen naar deze bestemmingen geanalyseerd in de volgende artikelen:

Veelgestelde vragen

 • Is Boston dicht bij New York?

  Boston ligt ruim 320 kilometer van New York, en het duurt ongeveer 4 uur met de auto om er te komen. De rondleidingen vertrekken vroeg genoeg vanuit New York om op tijd in Boston te zijn.

 • Wat doe je in Boston?

  De interessante geschiedenis van Boston maakt het tot een van de meest bezochte bestemmingen in de Verenigde Staten. Bezienswaardigheden zijn het Museum of Fine Arts, de Boston Public Garden, Fenway Park en de boten van de Boston Tea Party.

 • Wat eten mensen in Boston meestal?

  Enkele van de kenmerkende gerechten van Boston zijn clam chowder, kreeftenbroodjes, gebakken bonen en slagroomtaart.