Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe tickets kopen voor een NBA wedstrijd in New York

Als je een kaartje koopt voor een NBA-wedstrijd in Madison Square Garden of Barclays Center kun je de Knicks en Nets live zien. Doe je mee?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor een NBA wedstrijd in New York

In Madison Square Garden | ©Christian Reimer

Een van de meest fascinerende spektakels die je in de Verenigde Staten kunt bijwonen is een NBA-wedstrijd. Of het nu is omdat basketbal je passie is of omdat je de gekte en de sfeer die deze sport naar New York brengt wilt meemaken, het is een unieke sensatie die je minstens één keer in je leven moet meemaken.

Welke NBA wedstrijden kun je bekijken in New York?

New York Knicks vs Phoenix Suns in Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns in Madison Square Garden| ©James Trosh

Er zijn twee NBA-teams in New York, de New York Knicks en de Brooklyn Nets. Beiden strijden van oktober tot april in het reguliere seizoen en van april tot juni in de play-offs als ze zich kwalificeren.

New York Knicks

De New York Knicks spelen in het legendarische Madison Square Garden, gelegen in het centrum van Manhattan. Het team werd opgericht in 1946 en is het langst bestaande team. Hoewel ze slechts twee titels hebben gewonnen (de laatste in... 1972!), zijn ze het beroemdste team in de NBA. En ze zijn eindelijk een genot om naar te kijken: ze haalden vorig seizoen de play-offs en hebben supersterren als Julius Randle en veteraan Derrick Rose.

Brooklyn Nets

De Brooklyn Nets zijn een paar jaar geleden van thuisbasis veranderd en spelen nu in het moderne Barclays Center in Brooklyn. Ze hebben misschien wel het beste roster in de NBA met het duo James Harden en Kevin Durant. Ze beginnen als favorieten voor de titel en zorgen voor meer vermaak dan enig ander team in de competitie.

Bekijk NBA tickets

Waar koop je kaartjes om de NBA in New York te zien?

Boston Celtics vs Brooklyn Nets in Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets in Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

NBA-tickets kunnen alleen online worden gekocht, aangezien alle tickets digitaal zijn. Hellotickets heeft een overeenkomst met de New York Knicks en de Brooklyn Nets om hun tickets in Spanje te verkopen.

Na de COVID is het niet meer mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen, hoewel ze nog wel bezig zijn met het ophalen van enkele bedrijfskaarten of seizoenkaarthouders die een abonnement hebben.

Bekijk NBA tickets

Hoeveel kost het om een NBA wedstrijd in New York te zien?

Madison Square Garden, thuisstadion van de New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, thuisstadion van de New York Knicks| ©Ajay Suresh

De prijs varieert afhankelijk van de teams die tegen elkaar spelen, maar de gemiddelde prijs is ongeveer 150 euro per kaartje voor zowel de New York Knicks als de Brooklyn Nets. De minimumprijs is meestal 50 euro voor een klein spel en een zitplaats buiten de baan. De maximumprijs is meer dan 1.000 euro voor een zitplaats aan de rechterkant.

Belangrijk is dat de ticketprijzen elke dag veranderen, net als de prijs van een vliegticket. Als er meer vraag is en er weinig kaartjes over zijn, is de prijs duurder, terwijl als er niet aan de vraag wordt voldaan, de prijs omlaag gaat.

De prijs schommelt ook gedurende het seizoen. De kerstwedstrijden van de Knicks zijn de duurste van het jaar, want de stad loopt vol met internationale en Amerikaanse toeristen die naar Madison willen. Tegen het einde van het reguliere seizoen (april) zijn ze echter meestal goedkoper omdat de fans van beide teams liever wachten op de play-offs.

Bekijk NBA tickets

Hoe kun je besparen bij het kopen van NBA tickets in New York?

Basketbalbal van de spelen.| ©Markus Spiske
Basketbalbal van de spelen.| ©Markus Spiske

Om geld te besparen op NBA-tickets als je naar New York reist, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de ticketprijzen voortdurend veranderen. Dat wil zeggen, elke dag gaan de prijzen omhoog of omlaag afhankelijk van de vraag, net als bij een vliegticket.

Het probleem is dat de Knicks en de Nets het grootste deel van het stadion hebben uitverkocht aan hun seizoenkaarthouders voordat het seizoen begint. Het is dan ook niet ongewoon dat tickets uitverkocht raken, dus de vraag is altijd groot. Met dit in gedachten zijn er een paar dingen die u kunt doen om geld te besparen.

Koop vooraf tickets

Het belangrijkste om te besparen op de prijzen van NBA-tickets is om de tickets zo ver mogelijk van tevoren te kopen. Knicks en Nets tickets gaan midden augustus in de verkoop en dan zijn de prijzen voor alle wedstrijden van het seizoen het laagst. Indien mogelijk is dit de beste tijd om ze te kopen. Dit is vergelijkbaar met het boeken van een vlucht of hotel.

Als er nog meer dan twee maanden te gaan zijn voor de wedstrijd, zullen de ticketprijzen veranderd zijn, maar nog geen grote stijging hebben ondergaan.

Het grootste probleem is als er minder dan twee weken over zijn: in dat geval is er geen andere keuze dan een hogere prijs te betalen, aangezien er veel vraag zal zijn en weinig tickets beschikbaar.

Kies een minder aantrekkelijke tegenstander

Een andere essentiële factor bij het bepalen van de prijs van de wedstrijd is de tegenstander van de Knicks of de Nets. Een wedstrijd tegen een van de beste teams in de competitie of een van de beroemdste teams (zoals de Lakers) kan tot 3 keer zo duur zijn als een wedstrijd tegen een mindere ploeg. Uiteraard zijn de grote wedstrijden het meest in trek, maar als je de ervaring belangrijk vindt en wat flexibiliteit hebt met data, kun je besparen door een minder aantrekkelijke wedstrijd bij te wonen.

Kies de stoel achter de mand

De laatste bespaartip is om een stoel te kiezen die een goede ervaring biedt maar niet overdreven duur is. De prijs van zitplaatsen achter de basket (ongeacht of u dichtbij of ver van het veld zit) is altijd goedkoper dan zitplaatsen aan de zijkant van Madison Square Garden of het Barclays Center.

De beste plaatsen qua prijs-kwaliteitverhouding zijn echter de hoekplaatsen. Deze kaartjes hebben een behoorlijke kijkhoek en de prijs is aanzienlijk goedkoper dan een kaartje midden op de kant.

Bekijk NBA tickets

Hoeveel kost een New York Knicks ticket?

Knicks team logo| ©Michael Tipton
Knicks team logo| ©Michael Tipton

Een New York Knicks ticket kost gemiddeld €148 per ticket. De minimumprijs is 52 euro als het een onbelangrijke wedstrijd tegen het einde van het seizoen is.

De duurste tijd tijdens het reguliere seizoen (vóór de play-offs) om naar de Knicks te gaan kijken is met Kerstmis, want dan is de vraag het grootst. Als ze zich plaatsen voor de play-offs varieert de gemiddelde prijs van 200 euro voor de eerste ronde tot naar schatting 1.000 euro als ze de NBA-finale halen.

Bekijk Knicks tickets

Hoeveel kost een ticket voor Brooklyn Nets?

Brooklyn Nets team logo| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets team logo| ©Michael Tipton

Een Brooklyn Nets ticket heeft een gemiddelde prijs van €172 per ticket. De minimumprijs is €55, als de tegenstander onaantrekkelijk is en er niets op het spel staat aan het einde van het reguliere seizoen, vlak voor de play-offs.

De gemiddelde prijs van een ticket voor de play-offs om de Nets te zien is €225 in de eerste ronde en zal naar schatting ongeveer €850 kosten als ze helemaal naar de NBA Finals gaan.

Bekijk Nets tickets

Hoe vermijd je valse NBA tickets in New York?

Halverwege de wedstrijd| ©Daniel Torres Bonatto
Halverwege de wedstrijd| ©Daniel Torres Bonatto

De enige manier om valse tickets te vermijden is om van officiële websites te kopen, zoals Hellotickets. Er zijn websites van bedrijven die ongeoorloofde doorverkooptickets verkopen. Niet alle tickets zijn een probleem, maar er is een kans dat ze worden gedupliceerd en, zelfs als ze later het geld terugbetalen, kun je het stadion niet in.

Er zijn ook mensen buiten het stadion die kaartjes aanbieden. Zij doen dit niet openlijk, maar lopen langs de fans en vragen discreet of iemand op zoek is naar kaartjes. Deze tickets zijn altijd nep. Hun methode is om je naar een afgelegen plek te brengen om de kaartjes contant op te halen. Als ze u de toegang hebben geblokkeerd, is de verrader verdwenen met uw geld.

Bekijk NBA tickets

Wat zijn de beste plaatsen in elke arena?

In Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
In Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

De NBA-wedstrijdervaring hangt grotendeels af van de stoel die u kiest wanneer u uw kaartje koopt. Hoewel basketbalarena's minder capaciteit hebben dan een voetbalarena, zijn het enorme zalen voor de kleine arena, en een kaartje op de achterste rijen staat ver van de spelers.

Wat zijn de beste plaatsen in Madison Square Garden?

De beste plaatsen in Madison Square Garden zijn in sectie 1 tot en met 12. In de hoeken of achter de korf (vakken 1, 2, 3, 7, 8 en 9) kun je het spel van dichtbij meemaken en hoewel je het spel niet goed kunt zien, is de ervaring fantastisch. De 100 vakken worden ook zeer gewaardeerd omdat je daar op zijn best van basketbal kunt genieten en toch dicht bij het veld zit.

Wat zijn de beste plaatsen in het Barclays Center?

De beste plaatsen in het Barclays Center zijn tussen vak 1 en 31. De hoekdelen, die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, zijn 3, 13, 19 en 29. Een van de laatste rijen in deze vakken verdient de voorkeur boven een van de eerste rijen in de 200 vakken.

Hoeveel NBA wedstrijden zijn er in New York?

Toegang tot het Barclays Center| ©Reading Tom
Toegang tot het Barclays Center| ©Reading Tom

New York speelt van oktober tot april 82 NBA-wedstrijden: 41 New York Knicks-wedstrijden en 41 Brooklyn Nets-wedstrijden. Als één van beide teams zich kwalificeert voor de play-offs, zou het aantal hoger zijn.

Kan ik met Kerstmis naar een NBA wedstrijd?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, het is inderdaad een van de populairste momenten van het seizoen en de sfeer is spectaculair. De NBA zorgt ervoor dat alle teams, ook de New York Knicks en Brooklyn Nets, met Kerstmis verschillende wedstrijden in hun woonplaats spelen, dus het is bijna zeker dat er tijdens de reis minstens één wedstrijd zal zijn.

Kan ik naar een NBA wedstrijd in de zomer?

Yankee Stadium in New York City| ©Marco Verch
Yankee Stadium in New York City| ©Marco Verch

Helaas niet, want het reguliere NBA-seizoen begint in oktober en eindigt in april, en de play-offs eindigen in juni.

Als u in de zomer reist en een alternatief voor de NBA zoekt om Amerikaanse sporten te beleven, kunt u gaan kijken naar de New York Yankees of de New York Mets, twee honkbalteams die in de zomer midden in het seizoen zitten. Honkbalteams spelen veel wedstrijden, dus het is makkelijk om er een te halen. Misschien hou je niet eens van honkbal, maar je krijgt zeker de typische pet, volkslied en hotdog look.

U kunt hier New York Yankees tickets en hier New York Mets tickets kopen.

Als u eind augustus of in september reist, is het voetbalseizoen al begonnen. In New York spelen de New York Giants en de New York Jets. Er zijn maar een paar wedstrijden, maar je kunt kijken of een datum je past op deze link voor Giants tickets en op deze link voor Jets tickets.

Hoe lang is het NBA seizoen?

In de kleedkamer van de Knicks| ©AtlasMasland
In de kleedkamer van de Knicks| ©AtlasMasland

Het voorseizoen (begin oktober)

NBA-teams spelen gewoonlijk tussen vijf en acht wedstrijden in het voorseizoen, dat gewoonlijk iets meer dan drie weken duurt, om hun sterkte te meten voor de start van de competitie. NBA-tickets kopen om deze wedstrijden te zien is meestal goedkoper, hoewel het waar is dat de kwaliteit van de wedstrijden lager is, omdat de teams nog niet in volle gang zijn en vaak hun sterren reserveren.

NBA reguliere seizoen (medio oktober - begin april)

Gedurende deze maanden speelt elk team 82 wedstrijden, één om de twee dagen. Tijdens het reguliere seizoen zijn er verschillende data die u in uw agenda moet markeren omdat het belangrijke wedstrijden zijn:

  • 25 december (Kerstmis). Een bijzondere dag waarop de NBA meestal de beste wedstrijden plant.
  • De eerste wedstrijd van het jaar. De eerste wedstrijd van het jaar in zowel Madison Square Garden als Barclays Center is meestal een feest. Veel New Yorkers en toeristen maken van de gelegenheid gebruik om deze wedstrijd te bekijken.
  • De Knicks VS. Nets. Een klassieke wedstrijd in New York die meestal veel publiek trekt is de "derby" tussen de twee teams van de stad. Als je geluk hebt en je bent er toevallig, mis het niet.
  • Februari (NBA All-Star). De All-Star wedstrijd waar de beste spelers van elk team in de competitie samenkomen om een oefenwedstrijd te spelen.

NBA Playoffs (midden april - begin juni)

Zodra de reguliere seizoenswedstrijden voorbij zijn, beginnen de 16 beste teams in de NBA aan de play-offs voor de titel: 8 teams uit de Eastern Conference en 8 teams uit de Western Conference staan tegenover elkaar.

De Play-offs zijn best-of-7 wedstrijden en voordat de NBA Finals worden bereikt, zijn er drie rondes: kwartfinale, halve finale en Conference Finals. Deze play-offs duren gewoonlijk bijna twee maanden en aan het eind blijven alleen de twee conference-winnaars over om in de finale te strijden om de NBA-titel.

Vorig seizoen wisten zowel de New York Knicks als de Brooklyn Nets zich te plaatsen voor de Play-offs.

NBA Finals (juni)

Er kan maar één winnaar zijn. Met nog 2 teams over van de 16 die de Play-offs haalden, beginnen de NBA Finals, opnieuw gespeeld als een best-of-seven game serie. Deze wedstrijden zijn ongetwijfeld de meest verwachte en de beste van het jaar, omdat de twee beste teams van de Verenigde Staten er aan meedoen.

Maar kaartjes voor deze NBA-wedstrijden zijn natuurlijk de duurste van het hele seizoen. En toch zijn ze snel uitverkocht omdat het, naast de Superbowl, het sportevenement van het jaar is in de Verenigde Staten.

Wanneer reist u naar New York om van de NBA te genieten?

In het Barclays Center| ©LunchboxLarry
In het Barclays Center| ©LunchboxLarry

Dit alles wetende, adviseer ik u, als u naar de stad reist voordat het reguliere seizoen begint, d.w.z. tijdens het voorseizoen, te kijken naar het voorseizoenprogramma van de teams, omdat zij gewoonlijk begin oktober vriendschappelijke wedstrijden spelen.

Maar de NBA-wedstrijden die in New York zullen plaatsvinden zijn alleen gegarandeerd tussen oktober en april. Daarna hangt het ervan af of de New York Knicks of de Brooklyn Nets zich hebben geplaatst voor de Playoffs en uiteindelijk de NBA Finals.

Betalen kinderen toegang tot de NBA?

NBA fans| ©Seth Hoffman
NBA fans| ©Seth Hoffman

De NBA is een zeer gezinsvriendelijk spektakel, maar als het gaat om de vraag of kinderen toegang betalen, hangt het echt af van het team. In het geval van de New York Knicks bepaalt het beleid van Madison Square Garden dat kinderen van twee jaar oud een kaartje moeten hebben.

Wat de Brooklyn Nets betreft: volgens het Barclays Center stadion voor alle sportevenementen mogen kinderen tot een lengte van 34" inch, of 86,36 centimeter, gratis het Barclays Center in, maar moeten zij een zitplaats delen met een volwassene die hen begeleidt met een kaartje. Elk kind dat niet aan deze lengte-eis voldoet, heeft een ticket nodig om het stadion binnen te komen en mag alleen op de stoel zitten waarvoor een ticket is gekocht.

Als u met kinderen jonger dan twee jaar naar het stadion gaat, neem dan een bewijs van de leeftijd van de kinderen mee voor het geval u dat bij de ingang wordt gevraagd. Geldige vormen van identificatie zijn een geboorteakte of paspoort.

Op de wedstrijddag

In de winkelrij in het stadion| ©David Jones
In de winkelrij in het stadion| ©David Jones

Wanneer ga je naar het stadion?

NBA dagen in New York zijn speciaal. Je voelt het aan de lucht en er is meer drukte op straat dan gewoonlijk in de Big Apple. Mijn advies is om niet te vroeg te komen. In het stadion zijn er fastfood-, snack- en souvenirwinkels waar u kunt rondneuzen terwijl u tijd maakt en het volksliedmoment niet wilt missen.

Madison Square Garden ligt in het hart van Manhattan, dus u kunt erheen lopen als u in de buurt rondloopt na een andere toeristische attractie te hebben gezien. Aan de andere kant, om bij het Barclays Center te komen heb je wat meer tijd nodig als je het openbaar vervoer neemt, dus let op het verkeer of de spits, zodat je zonder haast bij het stadion kunt komen.

Op de dag van de wedstrijd raad ik u aan om minstens een uur van tevoren te gaan, zodat u rustig aan kunt doen, door de veiligheidsboog kunt gaan, uw plaatsen kunt vinden, de sfeer voor de wedstrijd kunt proeven met de muziek en de dansen van de cheerleaders, naar het Amerikaanse volkslied kunt luisteren voordat de wedstrijd begint en de spelers het stadion kunt zien betreden. Het is een film!

Is het mogelijk om rugzakken of camera's mee te nemen?

Volgens het beleid van Madison Square Garden mogen rugzakken en onnodige tassen niet in het stadion worden meegenomen. Iedereen wordt onderworpen aan een strenge veiligheidscontrole die de toegang tot het stadion kan vertragen. Bovendien zijn geen videocamera's, geluidsopnameapparatuur, professionele camera's (inclusief tele- of zoomlenzen), selfiesticks of statieven toegestaan.

Volgens het toegangsbeleid van het Barclays Center zijn rugzakken of tassen groter dan 14"x14"x6" of met harde zijkanten niet toegestaan. Professionele camera-apparatuur, audio- en/of video-opnameapparatuur of selfiesticks en statieven evenmin.

Waar te eten voor of na de wedstrijd?

In het stadion zijn er veel eet- en drankkraampjes, maar de prijzen zijn aanzienlijk duurder dan buiten. Een fles water kost bijvoorbeeld ongeveer 5 dollar, een hotdog ongeveer 7 dollar en een frisdrank ongeveer 6,5 dollar.

Aangezien je geen eigen eten of drinken mag meenemen in het stadion, is mijn advies dat je voor de wedstrijd, als je honger hebt, iets te eten koopt bij een van de restaurants rond Madison Square Garden en het Barclays Center, zoals Shake Sack of Five Guys. Of wacht tot de wedstrijd voorbij is om erheen te gaan, vier de overwinning van je team en trakteer jezelf.

Nuttige informatie voor het kijken naar de NBA

Buiten Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Buiten Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Hoewel de NBA een van de populairste sporten ter wereld is, kunnen er altijd last-minute vragen rijzen.

Hoe lang duurt een NBA wedstrijd?

Officieel duurt het 48 minuten (4 kwarten van elk 12 minuten), maar tussen de rust en de pauze duren de meeste wedstrijden meestal 2 uur of meer. Na de eerste twee kwarten is er een rusttijd van 15 minuten waarin u van de gelegenheid gebruik kunt maken om iets te eten te kopen of naar het toilet te gaan.

Ik heb geen internetverbinding in New York! Hoe krijg ik toegang tot de tickets?

Als u tijdens uw reis naar New York geen internetverbinding hebt, kunt u altijd de internetverbinding van uw hotel gebruiken en daar uw tickets openen, zodat ze op uw mobiele telefoon klaarliggen wanneer u bij de zaal aankomt. U kunt ook naar elk openbaar etablissement gaan, zoals een koffiehuis of restaurant in de buurt van het stadion, want die hebben gratis WiFi.