Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe tickets kopen voor een NBA wedstrijd in New York

Als u een kaartje koopt voor een NBA-wedstrijd in Madison Square Garden of Barclays Center, kunt u de Knicks en Nets live zien. Bent u erbij?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor een NBA wedstrijd in New York

Binnen in Madison Square Garden | ©Christian Reimer

Een van de meest fascinerende spektakels die je in de Verenigde Staten kunt bijwonen is een NBA-wedstrijd. Of het nu is omdat basketbal je passie is of omdat je de waanzin en de sfeer die deze sport naar New York brengt wilt meemaken, het is een unieke sensatie die je minstens één keer in je leven moet meemaken.

1. Welke NBA-wedstrijden kun je in New York kijken?

New York Knicks vs Phoenix Suns bij Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns bij Madison Square Garden| ©James Trosh

Er zijn twee NBA-teams in New York, de New York Knicks en de Brooklyn Nets. Beide strijden van oktober tot april in het reguliere seizoen en van april tot juni in de play-offs als zij zich kwalificeren.

New York Knicks

De New York Knicks spelen in de legendarische Madison Square Garden, gelegen in het centrum van Manhattan. De ploeg werd opgericht in 1946 en is de langst bestaande ploeg. Hoewel zij slechts twee titels hebben gewonnen (de laatste in... 1972!), zijn zij het beroemdste team in de NBA. En ze zijn eindelijk een genot om naar te kijken: vorig seizoen haalden ze de play-offs en hebben supersterren als Julius Randle en veteraan Derrick Rose.

Brooklyn Nets

De Brooklyn Nets hebben een paar jaar geleden hun thuisbasis veranderd en spelen nu in het moderne Barclays Center in Brooklyn. Ze hebben misschien wel het beste rooster in de NBA met het duo van James Harden en Kevin Durant. Ze beginnen als favoriet voor de titel en zorgen voor meer entertainment dan enig ander team in de competitie.

Bekijk NBA kaarten

2. Waar koop ik kaartjes voor de NBA in New York?

Boston Celtics vs Brooklyn Nets bij Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets bij Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

NBA tickets kunnen alleen online worden gekocht, aangezien alle tickets digitaal zijn. Hellotickets heeft een overeenkomst met de New York Knicks en de Brooklyn Nets om hun tickets in Spanje te verkopen.

Na de COVID is het niet langer mogelijk kaarten aan de kassa te kopen, hoewel er nog wel wordt gewerkt aan het verzamelen van sommige bedrijfskaarten of seizoenkaarthouders die een seizoenkaart hebben.

Bekijk NBA kaarten

3. Hoeveel kost het om een NBA wedstrijd in New York te zien?

Madison Square Garden, thuisstadion van de New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, thuisstadion van de New York Knicks| ©Ajay Suresh

De prijs varieert naargelang van de teams die tegen elkaar spelen, maar de gemiddelde prijs ligt rond 150 euro per ticket voor zowel de New York Knicks als de Brooklyn Nets. De minimumprijs is meestal 50 euro voor een onbelangrijke wedstrijd en een zitplaats buiten het veld. De maximumprijs is ruim boven de 1.000 euro voor een zitplaats aan de rechterkant.

Belangrijk is dat de ticketprijzen elke dag veranderen, net als de prijs van een vliegticket. Als er meer vraag is en er nog maar weinig kaartjes zijn, wordt de prijs duurder, terwijl als niet aan de vraag wordt voldaan, de prijs zal dalen.

De prijs schommelt ook gedurende het seizoen. De kerstwedstrijden van de Knicks zijn de duurste van het jaar, omdat de stad volstroomt met internationale en Amerikaanse toeristen die naar Madison willen gaan. Tegen het einde van het reguliere seizoen (april) zijn ze echter meestal goedkoper omdat de fans van beide teams liever wachten op de play-offs.

Bekijk NBA kaarten

4. Hoe kun je besparen als je NBA tickets koopt in New York?

Basketbal van de spelen.| ©Markus Spiske
Basketbal van de spelen.| ©Markus Spiske

Om geld te besparen bij het kopen van NBA tickets als je naar New York reist, is het belangrijk om in gedachten te houden dat ticketprijzen voortdurend veranderen. Met andere woorden, de prijzen gaan elke dag omhoog en omlaag, afhankelijk van de vraag, net als bij een vliegticket.

Het probleem is dat de Knicks en de Nets het grootste deel van het stadion aan hun seizoenkaarthouders hebben verkocht voordat het seizoen begint. Het is dan ook niet ongewoon dat tickets uitverkocht raken, dus de vraag is altijd groot. Met dit in gedachten, zijn er een paar dingen die u kunt doen om geld te besparen.

Koop uw tickets op voorhand

De belangrijkste om te besparen op NBA ticket prijzen is om tickets zo ver mogelijk van te voren te kopen. Knicks en Nets tickets gaan midden augustus in de verkoop en dan zijn de prijzen het laagst voor alle wedstrijden van het seizoen. Indien mogelijk, is dit het beste moment om ze te kopen. Dit is vergelijkbaar met het boeken van een vlucht of hotel.

Als er nog meer dan twee maanden te gaan zijn voor de wedstrijd, zullen de ticketprijzen wel veranderd zijn, maar nog geen grote verhoging hebben gekend.

Het grootste probleem is als er nog minder dan twee weken over zijn: in dat geval hebt u geen andere keuze dan een hogere prijs te betalen, omdat er dan veel vraag is en weinig tickets beschikbaar zijn.

Kies een minder aantrekkelijke tegenstander

Een andere essentiële factor bij het bepalen van de prijs van het spel is de tegenstander van de Knicks of de Nets. Een wedstrijd tegen een van de beste ploegen in de competitie of een van de beroemdste ploegen (zoals de Lakers) kan tot 3 keer duurder zijn dan een wedstrijd tegen een mindere ploeg. Uiteraard zijn de grote wedstrijden het meest in trek, maar als het je om de ervaring gaat en je wat flexibiliteit hebt met de data kun je besparen door een minder aantrekkelijke wedstrijd bij te wonen.

Kies de stoel achter de mand

De laatste bespaartip is om een zitplaats te kiezen die een goede ervaring biedt, maar niet overdreven duur is. De prijs van zitplaatsen achter de basket (ongeacht of u dichtbij of ver van het veld bent) is altijd goedkoper dan zitplaatsen aan de zijkant van Madison Square Garden of het Barclays Center.

De beste zitplaatsen in termen van prijs-kwaliteitverhouding zijn echter de hoekzitplaatsen. Deze kaartjes hebben een behoorlijke kijkhoek en de prijs is aanzienlijk goedkoper dan een kaartje in het midden van de zijkant.

Bekijk NBA kaarten

5. Hoeveel kost een New York Knicks ticket?

Knicks team logo| ©Michael Tipton
Knicks team logo| ©Michael Tipton

Een New York Knicks ticket kost gemiddeld €148 per kaartje. De minimumprijs is €52 als het een onbelangrijke wedstrijd tegen het einde van het seizoen is.

De duurste periode tijdens het reguliere seizoen (vóór de play-offs) om naar de Knicks te gaan is met Kerstmis, omdat de vraag dan het grootst is. Als ze zich voor de play-offs kwalificeren, varieert de gemiddelde prijs van 200 euro voor de eerste ronde tot naar schatting 1.000 euro als ze de NBA Finals halen.

Bekijk Knicks kaarten

6. Hoeveel kost een Brooklyn Nets ticket?

Brooklyn Nets team logo| ©Michael Tipton
Brooklyn Nets team logo| ©Michael Tipton

Een Brooklyn Nets ticket kost gemiddeld 172 € per stuk. De minimumprijs is €55, als de tegenstander onaantrekkelijk is en er niets op het spel staat aan het eind van het reguliere seizoen, vlak voor de play-offs.

De gemiddelde prijs van een play-offticket voor de Nets is € 225 in de eerste ronde en zal naar schatting ongeveer € 850 kosten als ze helemaal naar de NBA Finals gaan.

Bekijk Nets kaarten

7. Hoe vermijd je valse NBA tickets in New York?

Halftime van de wedstrijd| ©Daniel Torres Bonatto
Halftime van de wedstrijd| ©Daniel Torres Bonatto

De enige manier om valse tickets te vermijden is om te kopen van officiële websites, zoals Hellotickets. Er zijn websites van bedrijven die ongeoorloofde wederverkooptickets verkopen. Niet alle tickets zijn een probleem, maar de kans bestaat dat ze worden gedupliceerd en, zelfs als ze later het geld terugbetalen, zult u het stadion niet kunnen betreden.

Er zijn ook mensen buiten het stadion die kaartjes aanbieden. Zij doen dit niet openlijk, maar lopen langs de fans en vragen discreet of iemand op zoek is naar kaartjes. Deze tickets zijn altijd vals. Hun methode is om je mee te nemen naar een afgelegen plek om de tickets contant te innen. Als ze je toegang geblokkeerd hebben, is de verrader verdwenen met je geld.

Bekijk NBA kaarten

8. Wat zijn de beste plaatsen in elke arena?

Binnen in Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Binnen in Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

De ervaring van een NBA-wedstrijd zal grotendeels afhangen van de zitplaats die u kiest wanneer u uw kaartje koopt. Hoewel basketbalarena's minder capaciteit hebben dan voetbalstadions, zijn het enorme zalen voor hoe klein het veld is en een kaartje op de achterste rijen is echt ver weg van de spelers.

Wat zijn de beste plaatsen in Madison Square Garden?

De beste plaatsen in Madison Square Garden zijn in de secties 1 tot en met 12. In de hoeken of achter de basket (vakken 1, 2, 3, 7, 8 en 9) kunt u het spel van dichtbij meemaken en, hoewel u het spel niet goed kunt zien, is de ervaring fantastisch. De 100 vakken worden ook zeer gewaardeerd omdat zij de beste plaats zijn om van basketbal te genieten en toch dicht bij het veld staan.

Wat zijn de beste plaatsen in het Barclays Center?

De beste plaatsen in het Barclays Center zijn tussen vak 1 en 31. De hoeksecties, die een goede verhouding tussen prijs en uitzicht bieden, zijn de secties 3, 13, 19 en 29. Een van de laatste rijen in deze vakken verdient de voorkeur boven een van de eerste rijen in de 200 vakken.

9. Hoeveel NBA wedstrijden zijn er in New York?

Ingang van het Barclays Center| ©Reading Tom
Ingang van het Barclays Center| ©Reading Tom

New York speelt 82 NBA-wedstrijden van oktober tot april: 41 wedstrijden voor de New York Knicks en 41 wedstrijden voor de Brooklyn Nets. Als een van beide teams zich kwalificeert voor de play-offs, zou het aantal hoger zijn.

10. Kan ik naar een NBA wedstrijd gaan met Kerstmis?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Ja, het is inderdaad een van de populairste tijden van het seizoen en de sfeer is spectaculair. De NBA zorgt ervoor dat alle ploegen, met inbegrip van de New York Knicks en de Brooklyn Nets, met Kerstmis verschillende wedstrijden in hun stad spelen, zodat het vrijwel zeker is dat er tijdens de reis ten minste één wedstrijd zal worden gespeeld.

11. Kan ik naar een NBA wedstrijd gaan in de zomer?

Yankee Stadium in New York City| ©Marco Verch
Yankee Stadium in New York City| ©Marco Verch

Helaas niet, want het reguliere seizoen van de NBA begint in oktober en eindigt in april, en de play-offs eindigen in juni.

Als u in de zomer reist en een alternatief voor de NBA zoekt om Amerikaanse sporten te beleven, kunt u naar de New York Yankees of de New York Mets gaan, twee honkbalteams die in de zomer midden in het seizoen zitten. Honkbalteams spelen veel wedstrijden, dus het is makkelijk om er één te halen. Misschien hou je niet eens van honkbal, maar je krijgt zeker de typische pet, hymne en hotdog look.

U kunt hier New York Yankees tickets en hier New York Mets tickets kopen.

Als u eind augustus of in september reist, is het voetbalseizoen al begonnen. In New York spelen de New York Giants en de New York Jets. Er zijn maar een paar wedstrijden, maar u kunt controleren of een datum u past op deze link voor Giants tickets en op deze link voor Jets tickets.

12. Hoe lang is het NBA seizoen?

In de kleedkamer van de Knicks| ©AtlasMasland
In de kleedkamer van de Knicks| ©AtlasMasland

Het voorseizoen (begin oktober)

NBA-teams spelen gewoonlijk tussen vijf en acht wedstrijden in het voorseizoen, dat gewoonlijk iets meer dan drie weken duurt, om hun sterkte te peilen ter voorbereiding op de start van de competitie. NBA tickets kopen om deze wedstrijden te zien is meestal goedkoper, hoewel het waar is dat de kwaliteit van de wedstrijden lager is, omdat de teams nog niet op volledig trainingskamp zijn en vaak hun sterren reserveren.

Het NBA reguliere seizoen (midden oktober - begin april)

Tijdens deze maanden speelt elk team 82 wedstrijden, één om de twee dagen. Tijdens het reguliere seizoen zijn er verschillende data die u in uw agenda moet markeren omdat het belangrijke wedstrijden zijn:

  • 25 december (Kerstmis). Een zeer speciale dag waarop de NBA meestal de beste wedstrijden plant.
  • De eerste wedstrijd van het jaar. De eerste wedstrijd van het jaar in zowel Madison Square Garden als Barclays Center is meestal een feest. Veel New Yorkers en toeristen maken van de gelegenheid gebruik om deze wedstrijd te bekijken.
  • De Knicks VS. Nets. Een klassieke wedstrijd in New York die gewoonlijk veel publiek trekt, is de "derby" tussen de twee teams van de stad. Als je geluk hebt en je bent er toevallig, mis het dan niet.
  • Februari (NBA All-Star). De All-Star wedstrijd waar de beste spelers van elk team in de competitie samenkomen om een oefenwedstrijd te spelen.

NBA Playoffs (midden april - begin juni)

Na afloop van het reguliere seizoen beginnen de 16 beste teams van de NBA aan de play-offs voor de titels: 8 teams van de Eastern Conference en 8 teams van de Western Conference staan tegenover elkaar.

De Playoffs zijn best-of-7 wedstrijden en voor het bereiken van de NBA Finals zijn er drie rondes: kwartfinale, halve finale en conference finales. Deze play-offs duren gewoonlijk bijna twee maanden en aan het eind blijven alleen de twee conferentie-winnaars over om in de finale te strijden om de NBA-titel.

Vorig seizoen slaagden zowel de New York Knicks als de Brooklyn Nets erin zich te plaatsen voor de Play-offs.

NBA Finales (juni)

Er kan maar één winnaar overblijven. Met nog 2 teams over van de 16 die de Playoffs hebben gehaald, beginnen de NBA Finals, opnieuw gespeeld als een best-of-seven serie. Deze wedstrijden zijn ongetwijfeld de meest verwachte en beste van het jaar omdat de twee beste teams van de Verenigde Staten de hoofdrol spelen.

Maar natuurlijk zijn de tickets voor deze NBA-wedstrijden de duurste van het hele seizoen. En toch zijn ze snel uitverkocht omdat het, naast de Superbowl, het sportevenement van het jaar is in de Verenigde Staten.

13. Wanneer reis je naar New York om van de NBA te genieten?

Binnen in het Barclays Center| ©LunchboxLarry
Binnen in het Barclays Center| ©LunchboxLarry

Dit alles wetende, adviseer ik u, indien u naar de stad reist voordat het reguliere seizoen begint, d.w.z. tijdens het voorseizoen, een blik te werpen op het voorseizoenprogramma van de teams, omdat zij gewoonlijk begin oktober vriendschappelijke wedstrijden spelen.

Maar de NBA-wedstrijden die in New York zullen plaatsvinden , zijn alleen gegarandeerd tussen oktober en april. Daarna hangt het er allemaal vanaf of de New York Knicks of de Brooklyn Nets zich hebben geplaatst voor de Playoffs en uiteindelijk de NBA Finals.

14. Betalen kinderen toegang tot de NBA?

NBA fans| ©Seth Hoffman
NBA fans| ©Seth Hoffman

De NBA is een zeer gezinsvriendelijk spektakel, maar als het gaat om de vraag of kinderen toegang moeten betalen, is de waarheid dat dit afhangt van het team. In het geval van de New York Knicks bepaalt het beleid van Madison Square Garden dat kinderen die de leeftijd van twee jaar hebben bereikt, een kaartje moeten hebben.

Wat de Brooklyn Nets betreft, mogen volgens het stadion van het Barclays Center voor alle sportevenementen kinderen tot een lengte van 34" inch, of 86,36 centimeter, gratis het Barclays Center binnen, maar moeten zij een zitplaats delen met een volwassene die hen vergezelt en een ticket heeft. Kinderen die niet aan deze lengtevereiste voldoen, hebben een ticket nodig om het stadion te betreden en mogen alleen op de zitplaats met ticket plaatsnemen.

Als u naar het stadion gaat met kinderen jonger dan twee jaar, neem dan een bewijs van de leeftijd van de kinderen mee voor het geval daar bij de ingang om wordt gevraagd. Geldige legitimatiebewijzen zijn een geboorteakte of een paspoort.

15. Op de wedstrijddag

In de winkelrij in het stadion| ©David Jones
In de winkelrij in het stadion| ©David Jones

Wanneer ga je naar het stadion?

NBA-dagen in New York zijn een speciale tijd. Je voelt het in de lucht en er is meer drukte op straat dan gewoonlijk in de Big Apple. Mijn advies is om niet te vroeg te komen. In het stadion zijn er fastfood-, snack- en souvenirwinkels waar je kunt rondneuzen als je tijd aan het maken bent en je het volksliedmoment niet wilt missen.

Madison Square Garden ligt in het hart van Manhattan, dus u kunt er naartoe lopen als u in de buurt rondloopt nadat u een andere toeristische attractie in de buurt hebt gezien. Aan de andere kant, om bij het Barclays Center te komen heb je wat meer tijd nodig als je het openbaar vervoer neemt, dus wees je bewust van het verkeer of de spitsuren zodat je zonder haast bij het stadion kunt komen.

Op de dag van de wedstrijd adviseer ik je om minstens een uur van tevoren te gaan, zodat je het rustig aan kunt doen, door de beveiligingsboog kunt gaan, je plaatsen kunt vinden, de sfeer voor de wedstrijd kunt proeven met de muziek en de dansjes van de cheerleaders, naar het Amerikaanse volkslied kunt luisteren voordat de wedstrijd begint en de spelers het stadion in kunt zien komen. Het is net een film!

Is het mogelijk om rugzakken of camera's mee te nemen?

Volgens het beleid van Madison Square Garden mogen rugzakken en onnodige tassen niet mee het stadion in worden genomen. Iedereen zal worden onderworpen aan een strenge veiligheidscontrole die de toegang tot het stadion kan vertragen. Daarnaast zijn videocamera's, audio-opnameapparatuur, professionele camera's (inclusief tele- of zoomlenzen), selfie-sticks of statieven niet toegestaan.

Volgens het toegangsbeleid van het Barclays Center zijn rugzakken of tassen groter dan 14 x 14 x 6 of met harde zijkanten niet toegestaan. Professionele camera-apparatuur, audio- en/of video-opnameapparatuur, selfie sticks en statieven zullen evenmin worden toegelaten.

Waar eet je voor of na de wedstrijd?

Binnen het stadion zijn er veel eet- en drinkkraampjes, maar de prijzen zijn aanzienlijk duurder dan buiten. Zo kost een fles water ongeveer 5 dollar, een hotdog ongeveer 7 dollar en een frisdrank ongeveer 6,5 dollar.

Aangezien je je eigen eten of drinken niet mee het stadion in mag nemen, is mijn advies om voor de wedstrijd, als je honger hebt, iets te eten te kopen in een van de restaurants rond Madison Square Garden en het Barclays Center, zoals Shake Sack of Five Guys. Of wacht tot de wedstrijd voorbij is om erheen te gaan, de overwinning van je team te vieren en jezelf te trakteren.

16. Nuttige informatie voor het kijken naar de NBA

Buiten Madison Square Garden| ©Jordan Staub
Buiten Madison Square Garden| ©Jordan Staub

Hoewel de NBA een van de populairste sporten ter wereld is, kunnen er altijd last-minute vragen rijzen.

Hoe lang duurt een NBA wedstrijd?

Officieel duurt het 48 minuten (4 kwarten van elk 12 minuten), maar tussen de pauzes en de rust duren de meeste wedstrijden gewoonlijk 2 uur of meer. Na de eerste twee kwartalen is er een rustpauze van 15 minuten waarin u van de gelegenheid gebruik kunt maken om iets te eten te kopen of naar het toilet te gaan.

Ik heb geen internetverbinding in New York! Hoe krijg ik toegang tot de tickets?

Als je tijdens je reis naar New York geen internetverbinding hebt, kun je altijd de internetverbinding van je hotel gebruiken en daar je tickets openen, zodat ze klaar staan op je mobiele telefoon als je aankomt bij de zaal. U kunt ook naar een openbare gelegenheid gaan, zoals een coffeeshop of restaurant in de buurt van het stadion, omdat ze gratis WiFi hebben.