Hoe tickets kopen voor Madison Square Garden

Madison Square Garden is het epicentrum van muziek en sport in Manhattan. Of je het nu live wilt meemaken of rond wilt dwalen in de geheime hoekjes, hier lees je hoe je het grondig kunt leren kennen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor Madison Square Garden

Madison Square Garden in het hart van Manhattan | ©Hellotickets

Madison Square Garden, bijgenaamd "The World's Most Famous Coliseum", is een enorme overdekte arena in Midtown Manhattan die bekend staat als de thuisbasis van de New York Knicks (NBA) en de New York Rangers (NHL). Wil je de magie van het legendarische MSG ervaren?

 • Bekijk de New York Knicks
 • Tickets vanaf 50 ¤.
 • 2u30 - 3u
 • NBA
 • Geniet van een wedstrijd van "de groten" van het basketbal in New York City.
 • Boek tickets
 • New York Rangers kijken
 • Tickets vanaf 50 €
 • 2u - 2u30min
 • NHL
 • Beleef de ijshockeysfeer in Madison Square Garden
 • Boek tickets
 • New York Madison Square Garden rondleiding
 • Vanaf € 44
 • 1h
 • Volg de rondleiding door de arena met toegang tot exclusieve ruimtes en kleedkamers
 • Lokale gids
 • Boek de tour

Bezoek Madison Square Garden met een rondleiding of koop kaartjes

New York Knicks vs Phoenix Suns in Madison Square Garden| ©James Trosh
New York Knicks vs Phoenix Suns in Madison Square Garden| ©James Trosh

Je hebt twee opties om het stadion van binnen te bekijken:

Neem een rondleiding door Madison Square Garden

Als je een rondleiding boekt, krijg je toegang tot Madison Square Garden en kun je alle ruimtes van het stadion van binnen bekijken. Tickets kunnen worden gekocht bij de Chase Square Team Store in de lobby van MSG.

Let op: als je een van de New York City Tourist Cards hebt gekocht, is deze rondleiding gratis. Als je het je kunt veroorloven, raad ik je aan om een New York Sightseeing Card te kopen, want daarmee kun je nog veel meer attracties in New York bezoeken.

Koop kaartjes voor de Knicks (NBA) of Rangers (NHL)

Koop een kaartje voor een wedstrijd van de Knicks of Rangers om de sfeer en het feest van de beste sport aan de oostkust mee te maken. Op deze manier heb je toegang tot het stadion en kun je veel van de secties bezoeken, naast het plezier dat je beleeft aan het kijken naar een wedstrijd van wereldklasse.

Boek een bezoek aan Madison Square Garden

Hoe is de rondleiding door Madison Square Garden?

Het interieur van Madison Square Garden, leeg| ©Wikimedia
Het interieur van Madison Square Garden, leeg| ©Wikimedia

DeMSG tour begint bij de ring, waar meerdere foto's te zien zijn van de geschiedenis van dit stadion dat rond 1874 is ontstaan en meerdere keren is afgebroken en herbouwd. Het huidige MSG is het vierde MSG en werd geopend in 1968.

Dit deel van de rondleiding is erg informatief omdat we aan de hand van beelden, interactieve schermen en een korte beschrijving meer te weten komen over iconische scènes uit de wereld van sport, muziek of sociale evenementen die hier hebben plaatsgevonden.

Verdergaand met het bezoek, vond ik de reusachtige panelen die worden tentoongesteld erg leuk omdat ze niet alleen vertellen over de belangrijkste gebeurtenis, maar ook voorwerpen laten zien die te maken hebben met dat specifieke moment. Van de uitrusting van Patrick Ewing op de avond van "The Dunk" tot de foto's en uitnodigingen van de verjaardag van J.F. Kennedy waar Marilyn Monroe Happy Birthday voor hem zong.

Boek een bezoek aan Madison Square Garden

Een bezoek aan de loges en The Bridge Level

Madison Square Garden, thuisstadion van de New York Knicks| ©Ajay Suresh
Madison Square Garden, thuisstadion van de New York Knicks| ©Ajay Suresh

Daarna bezoeken we de skybox waar we de kans krijgen om deze VIP-ruimtes voor miljonairs, artiesten en politici van binnen te bekijken. Het ontbreekt je aan niets! Bar, comfortabele stoelen, buffet en een bevoorrecht uitzicht op het veld.

Een van de gebieden die ik het mooist vond in Madison Square Garden is The Bridge Level, bovenin het stadion, dat in 2011 werd gebouwd en uitzichten biedt die niet geschikt zijn voor mensen met hoogtevrees. De sensatie op het veld is barbaars.

Boek een bezoek aan Madison Square Garden

Passeren door de kleedkamers en kleedkamers van het team

De Knicks midden in de wedstrijd in MSG| ©Wikimedia
De Knicks midden in de wedstrijd in MSG| ©Wikimedia

Van daaruit ging de groep naar het lagere niveau van het stadion waar de kleedkamers zich bevinden. Als je geluk hebt, kun je ze bezoeken, want op wedstrijddagen zijn ze niet beschikbaar. Het is erg interessant omdat je de backstage van de teams kunt betreden en kunt zien wat de meeste mensen nooit te zien krijgen. De gids legde ons uit dat afhankelijk van welk team speelt, de schilden veranderen en als bijgeloof mogen spelers noch bezoekers erop stappen.

Maak je geen zorgen als het bezoek samenvalt met een wedstrijddag, want de gids laat je een van de kleedkamers zien waar muzieksterren zich voorbereiden voordat ze het podium op gaan. Het is ook erg spannend om dit te zien en wat anekdotes te horen.

Boek een rondleiding door Madison Square Garden

Madison Square Garden tour en bezoek schema

Boston Celtics vs Brooklyn Nets in Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen
Boston Celtics vs Brooklyn Nets in Madison Square Garden| ©Erik Cleves Kristensen

Rondleidingen worden normaal gesproken dagelijks gehouden van 9:30 uur tot 15:00 uur en wanneer de Knicks spelen van 12:15 uur tot 15:00 uur, maar voordat je een rondleiding door Madison Square Garden boekt, raad ik je aan om te controleren of er evenementen plaatsvinden op de dag dat je van plan bent een rondleiding te boeken.

Rondleidingen worden aangeboden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en zijn afhankelijk van beschikbaarheid, aangezien wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving kunnen plaatsvinden vanwege evenementen. Het wordt aanbevolen om 10-15 minuten voor de geplande tour aanwezig te zijn bij Madison Square Garden. Houd er rekening mee dat de Madison Square Garden tour gesloten is van 28 februari tot 14 maart.

Boek een tour door Madison Square Garden

Bekijk de baan van MSG in virtual reality

De buitenkant van Madison Square Garden| ©Wikimedia
De buitenkant van Madison Square Garden| ©Wikimedia

Voordat de rondleiding eindigt, leiden ze je ook rond in de arena. Soms is het een basketbalveld, soms is het een ijshockeyveld, soms is het een podium in aanbouw - er is altijd een wow-factor! Je mag er echter niet op stappen, hoewel je het vanaf de zijkant perfect kunt zien.

Tijdens de rondleiding door Madison Square Garden is er ook een heel coole ervaring waarbij je door een virtual reality-bril live shows kunt zien die in dit stadion plaatsvinden en al het werk om het basketbalveld om te toveren in een ijsbaan of een podium.

Bekijk de souvenirwinkel voordat je gaat

Knicks T-shirts| ©NBA.com
Knicks T-shirts| ©NBA.com

De rondleiding door Madison Square Garden eindigt waar alles eindigt: in de cadeauwinkel. Maak van de gelegenheid gebruik om een shirt of pet van je favoriete team te kopen, zodat je die kunt dragen als je terugkomt om een NBA- of NHL-wedstrijd te kijken.

Waar is Madison Square Garden en hoe kom ik er?

Kaart van Manhattan met de locatie van Madison Square Garden in Midtown
Kaart van Manhattan met de locatie van Madison Square Garden in Midtown
 • Madison Square Garden ligt in Midtown Manhattan, aan 7th Avenue tussen 31st en 33rd Streets.
 • De arena ligt net boven Penn Station en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde metro is 34th Street - Penn Station (1, 2, 3, A, C, E).

Ontdek Madison Square Garden in New York City

Hoe koop ik NBA- of NHL-tickets in Madison Square Garden?

Binnen Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou
Binnen Madison Square Garden| ©Emmanuel Milou

Om tickets te kopen voor de Knicks of Rangers heb je twee opties:

Koop ze vooraf online

Als u een passie hebt voor sport en u hebt een NBA- of NHL-wedstrijd in uw reis naar New York opgenomen, dan is mijn advies om uw tickets online te kopen voordat u op reis gaat.

Om de beste plaats tegen de goedkoopste prijs te krijgen, is het de kunst om ze zo snel mogelijk te kopen. De vraag om naar een ijshockey- en vooral basketbalwedstrijd te gaan is extreem hoog, dus tickets zijn meestal in een mum van tijd uitverkocht.

Over het algemeen stijgen de prijzen naarmate de datum van de wedstrijd nadert en het aanbod afneemt, net als bij vluchten bijvoorbeeld. Als u dus te lang wacht met het kopen van tickets, loopt u het risico dat de tickets op zijn of dat u te veel moet betalen voor een stoel met een slechter uitzicht. Een ander voordeel van het online kopen van tickets is dat je de stoel kunt kiezen die je het mooist vindt in Madison Square Garden.

Aan de kassa van het stadion

Het lijkt mij niet de meest aan te raden optie in mijn ervaring. Laat me uitleggen waarom: ten eerste betekent het kopen van Knicks of Rangers tickets zodra je in New York aankomt dat je je moet aanpassen aan de openingstijden van de kassa's, naar het stadion moet reizen en in een hele lange rij moet wachten om ze te kopen. Dit betekent dat u een groot deel van uw reistijd zult verspillen door buiten Madison Square Garden in de rij te staan.

Ook zal het verkrijgen van tickets bij de Madison Square Garden kassa maanden later zijn dan wanneer u ze thuis had kunnen kopen, er zullen minder opties zijn en ze kunnen zelfs goudgeprijsd zijn. Of ze zullen uitverkocht zijn vanwege de grote vraag naar NBA of NHL tickets.

NBA kaarten kopen

Hoe kies je een goede plaats voor een evenement in Madison Square Garden?

De plattegrond van de NBA| ©Hellotickets
De plattegrond van de NBA| ©Hellotickets

Uiteraard hangt het af van je budget, want de prijs van de kaartjes hangt meestal direct af van hoe dicht je bij het veld zit. De goedkoopste plaatsen zijn de verste en hoogste plaatsen en de plaatsen in de hoeken en naast de muur, terwijl de prijs stijgt naarmate je dichter bij het veld komt.

In Madison Square Garden komt de beste sector bij uitstek overeen met de zijkanten, bijna aan de voet van het veld, waar je het spel en de spelers bijna als een deel van het team kunt zien, hoewel dit de duurste plaatsen zijn. Waar meestal zeer interessante prijzen gelden is ook achter de baskets of goals, als je de sterren van de NBA of NHL van dichtbij wilt zien zonder VIP-bedragen te betalen.

Hoe dan ook, bij het online kopen van tickets wordt meestal een afbeelding getoond met het uitzicht vanuit de geselecteerde sector in Madison Square Garden om een beter idee te krijgen van welke plek je moet kiezen.

NBA kaarten kopen

Hoe ontvang ik de NBA of NHL tickets die ik online heb gekocht en komen ze op tijd aan?

De tribunes in MSG, tijdens een ijshockeywedstrijd| ©Seth Hoffman
De tribunes in MSG, tijdens een ijshockeywedstrijd| ©Seth Hoffman

De tickets zijn elektronisch en worden u per e-mail toegestuurd, zodat u ze kunt bekijken wanneer u ze nodig hebt. Het enige dat je moet weten is dat tickets in de VS om veiligheidsredenen meestal een paar dagen voor de wedstrijd worden uitgegeven, dus het kan even duren voordat je ze ontvangt (maar maak je geen zorgen, dit is normaal en ze komen altijd op tijd).

Moet ik ze uitprinten?

Lees de instructies die je ontvangt zorgvuldig, want meestal is het niet nodig om ze uit te printen. Als je echter je tickets in PDF-formaat hebt ontvangen en je wilt ze liever afdrukken, maar je bent al van huis, maak je dan geen zorgen. Meestal zal het hotel u helpen om ze af te drukken of u kunt op zoek gaan naar een Staples (een kantoorboekhandel) of Copy Center (Google Maps zal uw bondgenoot zijn) om ze af te drukken in de buurt van uw hotel of het stadion.

Wat als ik geen internet heb, hoe krijg ik dan toegang tot de tickets?

Maak je geen zorgen als je geen stabiele verbinding hebt of als je geen data hebt tijdens je reis. Je kunt ze altijd downloaden in je hotel (of bij een gewone Starbucks) zodat je ze klaar hebt als je bij het stadion aankomt.

NBA-tickets kopen

Wanneer naar het stadion op wedstrijd- of concertdagen?

Knicks teamlogo| ©Michael Tipton
Knicks teamlogo| ©Michael Tipton

De dagen dat de Knicks of de Rangers in Madison Square Garden spelen zijn speciale dagen in de stad. Je voelt het aan de sfeer en er zijn meer mensen op straat in New York dan normaal.

Veel mensen lopen of huren een fiets naar het stadion in het hart van Manhattan en maken van de gelegenheid gebruik om in de omgeving rond te lopen. Anderen komen met het openbaar vervoer, dus het is belangrijk om rekening te houden met verkeer of spitsuur om snel bij Madison Square Garden te komen.

Op de wedstrijddag raad ik je aan om minstens een uur van tevoren te gaan om door de veiligheidsboog te komen, je plaatsen te vinden, de sfeer voor de wedstrijd te proeven met de muziek en dansjes van de cheerleaders, naar het Amerikaanse volkslied te luisteren voordat de wedstrijd begint en de spelers het veld op te zien komen. Een spektakel op zich!

NBA kaarten kopen

Zijn rugzakken en camera's toegestaan?

New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis
New York Knicks vs Brooklyn Nets| ©Miltiadis Fragkidis

Volgens de officiële aanbevelingen van Madison Square Garden is het niet aan te raden om rugzakken of onnodige grote voorwerpen mee te nemen in de arena. Naast het feit dat de zitplaatsen ook niet oneindig zijn, moet je alle tassen door de beveiliging halen en dit zal ongetwijfeld je toegang tot het stadion vertragen.

Betalen kinderen toegang in MSG?

Kinderen op straat| ©Maxime Auger
Kinderen op straat| ©Maxime Auger

De sport is een zeer gezinsvriendelijk spektakel waar veel ouders met hun kinderen naar toe gaan, maar op de vraag of kinderen entree betalen, is het beleid van Madison Square Garden dat kinderen die twee jaar zijn geworden een kaartje moeten hebben.

Als je met kinderen onder de twee jaar naar het stadion gaat, neem dan een bewijs van de leeftijd van de kinderen mee voor het geval daar bij de ingang om wordt gevraagd. Geldige vormen van identificatie zijn een geboorteakte of paspoort.

Waarom Madison Square Garden bezoeken

De buitenkant van Madison Square Garden, in het hart van Manhattan.| ©Hellotickets
De buitenkant van Madison Square Garden, in het hart van Manhattan.| ©Hellotickets

Je gaat naar New York om plezier te maken, en zelfs als je niet van sport houdt, met name de NBA of NHL, is het een feit dat het kijken naar een basketbal- of ijshockeywedstrijd in de Verenigde Staten een waar spektakel is van muziek, dans, feest en natuurlijk sport. Een geweldige kans om de ervaring en de sfeer van topsport te beleven die je niet mag missen in Madison Square Garden.

Met een capaciteit van meer dan 20.000 mensen en vijf verdiepingen is dit een van de belangrijkste multifunctionele zalen in de stad. Madison Square Garden is een belangrijke sporthal aan de oostkust van het land, want het is de thuisbasis van zowel de New York Knicks (NBA) als de New York Rangers (NHL).

Boek een bezoek aan Madison Square Garden

Historische evenementen in MSG

In de kleedkamer van de Knicks| ©AtlasMasland
In de kleedkamer van de Knicks| ©AtlasMasland

Deze locatie is een levende geschiedenis van de Amerikaanse sport en een icoon in New York. Decennialang was het een boksmekka en vochten legendes als Muhammad Ali, Mike Tyson, Joe Frazier en Rocky Marciano in de ring. Hoewel er vandaag de dag nog steeds bokswedstrijden worden gehouden, vinden de belangrijkste plaats in Las Vegas in hotels zoals het MGM Grand.

De geschiedenis van Madison Square Garden is echter ook verbonden met grote muzikale evenementen, want in de loop van de geschiedenis zijn er concerten gegeven door populaire artiesten als Elvis Presley, Frank Sinatra, John Lennon, Madonna, Michael Jackson, The Rolling Stones en Queen, naast vele anderen.

De faciliteiten zijn zelfs gebruikt voor politieke bijeenkomsten (zoals de conventie van de Republikeinse Partij in 2004) of religieuze bijeenkomsten (zoals de grote preek van paus Franciscus in 2015).

Boek een bezoek aan Madison Square Garden

Andere interessante opties in New York

Brooklyn Nets Stadion| ©Malvina Battison
Brooklyn Nets Stadion| ©Malvina Battison

Als je van plan bent om een NBA-wedstrijd in New York bij te wonen, wat ik van harte aanbeveel, controleer dan van tevoren het speelschema van de wedstrijden die tijdens je reis plaatsvinden. Als je tussen oktober en april in de Big Apple bent, is de kans groot dat je een wedstrijd van de Knicks of Brooklyn Nets meemaakt.

Dus als je een complete ervaring wilt, en niet alleen de hoeken en gaten van Madison Square Garden wilt leren kennen, kun je ook het Barclays Center bezoeken, het thuisstadion van de Brooklyn Nets, en ze zien spelen.

Tot slot kan ik niet nalaten andere teams aan te bevelen die de sport in New York leiden en die je helemaal in een typisch Amerikaanse film zullen onderdompelen als je ze live ziet. Dit zijn de New York Giants die American football spelen in het MetLife Stadium en honkbalsterren zoals de legendarische New York Yankees in hun stadion in het noorden van Manhattan.

Boek een bezoek aan Madison Square Garden