Amerikaans voetbal in New York

Er zijn maar weinig ervaringen in deze stad die je zo'n Amerikaans gevoel geven als het kijken naar een Giants-wedstrijd. Hier lees je hoe je de beste NFL-tickets in New York kunt krijgen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuten lezen

Amerikaans voetbal in New York

Beeld van het thuisveld van de Giants in New York City | ©Met Stadium

Heb je ooit de gekte en sfeer van American football in New York meegemaakt? Het bijwonen van een NFL-wedstrijd is een van de spannendste ervaringen die je tijdens een reis naar de stad kunt meemaken.

De twee grootste footballteams in de stad zijn de New York Giants en de New York Jets. Koop je tickets en maak je klaar om live en in stijl te genieten van Amerika's topsport - je zult een geweldige tijd hebben!

Hoe koop ik New York Giants tickets

Het historische team

New York Giants Tickets

Koop de beste American Football kaarten in NYC

Boek nu je tickets om naar een wedstrijd van de New York Giants te gaan, het belangrijkste NFL-team van New York.

De New York Giants, opgericht in 1925, zijn het Amerikaanse footballteam uit de metropool New York. Ze behoren tot de Eastern Division van de NFC (National Football Conference) en hebben in hun geschiedenis 8 NFL titels gewonnen: vier in het pre-Super Bowl tijdperk (1927, 1934, 1938, 1956) en vier na de komst van de Super Bowl (XXII in 1986, XXV in 1990, XLII in 2007 en XLVI in 2011).

De New York Giants staan tegenover de Philadelphia Eagles en Dallas Cowboys, hun legendarische rivalen, in de meest gepassioneerde klassiekers.

Aanrader als... je de Giants wilt zien spelen tegen de grote teams van de NFL in hun thuisstadion in New Jersey.

Een andere belangrijke

New York Jets Tickets

Koop de beste American Football kaarten in NYC

De New York Jets is het andere NFL-team van de stad dat, hoewel met minder titels, zorgt voor een volwaardig sportspektakel.

De New York Jets werden opgericht in 1959 en spelen in de AFC ( American Conference) East Division van de NFL. Sinds de jaren 1960 heeft het team de Super Bowl niet meer bereikt en het is een van de slechts drie teams in de National Football League die slechts één Super Bowl in hun geschiedenis hebben gewonnen, samen met de Tampa Bay Buccaneers en de New Orleans Saints.

De meest iconische, stadionschuddende rivalen van de Jets zijn de New England Patriots en de Buffalo Bills.

Aanbevolen als... je in New York City bent voor een andere ervaring en het andere geweldige team van de NFL wilt zien.


Waar kun je een NFL-wedstrijd in New York City bekijken?

Giants in het MetLife Stadium|©Sarah
Giants in het MetLife Stadium|©Sarah

De Giants en de Jets delen hetzelfde stadion. Ze spelen allebei in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, op slechts 30 minuten ten westen van Manhattan.

 • Waar: 1 MetLife Stadium Dr, East Rutherford, NJ 07073, Verenigde Staten.
 • Hoe kom je er: Je kunt het stadion bereiken met het openbaar vervoer door op wedstrijddagen de Meadowlands Express 351 van Coach USA Bus Service te nemen vanaf Port Authority naar het MetLife Stadium en er in ongeveer 30 minuten te zijn. Om buskaartjes te kopen moet je rechtstreeks naar het loket van Coach USA gaan.

Voetbaltickets kopen

Waar koop ik kaartjes om de NFL in New York te zien?

De ingang van het stadion| ©Izaac Crayton
De ingang van het stadion| ©Izaac Crayton

De beste manier om aan NFL tickets te komen en te genieten van een geweldige American football wedstrijd is via internet, want naar het MetLife Stadium gaan om je geluk te beproeven als er kort voor de wedstrijden nog kaarten over zijn is niet erg aan te raden.

U kunt uw tickets online kopen op de website van Hellotickets, zowel voor de New York Jets als voor de New York Giants.

NFL tickets kopen in New York

Hoeveel kosten NFL football tickets in New York?

In het stadion| ©Izaac Crayton
In het stadion| ©Izaac Crayton

De prijs van een kaartje voor een NFL-wedstrijd in New York varieert van 20 euro tot 1500 euro. Dit verschil hangt af van verschillende factoren:

 • De teams die tegen elkaar spelen
 • De gekozen locatie in het stadion
 • De tijd van het seizoen waarin de wedstrijd plaatsvindt
 • Hoe ver van tevoren je je kaartjes koopt

NFL tickets kopen

Hoe koop ik NFL tickets in New York?

De helm van de Giants
De helm van de Giants

American football is de nummer één sport in de Verenigde Staten en tickets voor de wedstrijden zijn maanden van tevoren uitverkocht. Als je een voetbalwedstrijd in je reis naar New York wilt opnemen, raad ik je aan om online tickets te kopen voordat je op reis gaat.

 • Om naar een voetbalwedstrijd in New York te gaan is de vraag groot, dus het komt vaak voor dat kaartjes snel uitverkocht zijn. De sleutel is om ze zo vroeg mogelijk te kopen om de beste plaats in het stadion tegen de goedkoopste prijs te krijgen.
 • Omdat de Amerikaanse ticketmarkt dynamisch is, gaan de prijzen omhoog naarmate de datum van de wedstrijd nadert en het aanbod afneemt (net als bij bijvoorbeeld vluchten). Als je te lang wacht, loop je het risico dat je geen tickets meer hebt of dat je weinig tickets hebt tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculair zicht.
 • Bovendien kun je bij het online kopen van voetbalkaarten de plaats kiezen die je het leukst vindt. Naar mijn mening is dit de snelste, gemakkelijkste en veiligste optie.
 • Voetbalkaarten kopen aan de kassa betekent dat je ze moet kopen als je in New York bent, dus je moet je aanpassen aan de openingstijden van de kassa, naar het stadion reizen en in een hele lange rij wachten om ze te kopen.
 • Als je je voetbalkaartjes aan de kassa koopt, ben je maanden later dan wanneer je ze thuis had kunnen kopen. Er zullen dus veel minder kaartjes over zijn en misschien tegen een onredelijke prijs. Of ze zullen uitverkocht zijn door de grote vraag van de NFL.

Koop tickets om een NFL-wedstrijd te zien

Welke plaats in het stadion moet ik kiezen?

In het stadion| ©Wikimedia
In het stadion| ©Wikimedia

MetLife Stadium is een nieuw en groot stadion. Over het algemeen zijn er geen slechte zitplaatsen in het stadion en overal waar je gaat kun je de sfeer en de opwinding van de sport voelen. Bij het kiezen van een goede zitplaats in het stadion is het echter de bedoeling dat je een goede balans vindt tussen een goede zitplaats en je budget.

Als je een voetbalfan bent en de wedstrijden en spelers van dichtbij wilt zien, raad ik je aan om iets meer geld te investeren in goede zitplaatsen. De ervaring is het waard!

In elk geval, als je twijfelt over de zichtbaarheid van elke sector, zie je bij het online kopen van voetbalkaarten een afbeelding op het scherm met het exacte uitzicht vanaf elke stoel, zodat je weet wat je van elke locatie kunt verwachten. Uiteindelijk hangt de prijs van NFL tickets af van hoe dicht je bij het veld zit.

NFL tickets kopen

Hoe is het NFL voetbalseizoen in New York?

In het stadion| ©Adrian Curiel
In het stadion| ©Adrian Curiel

Een van de dingen die de NFL onderscheidt van andere grote American football competities is de schijnbare gelijkheid van de 32 teams. Met andere woorden, elk team heeft een reële kans om te winnen, wat de NFL nog spannender maakt.

Als je je afvraagt hoe het voetbalseizoen werkt, moet je weten dat de 32 teams in de National Football League zijn verdeeld in twee verschillende conferenties, de NFC (National Football Conference) en de AFC (American Football Conference), die elk uit 16 teams bestaan.

Het hele jaar door zijn er veel belangrijke data in de voetbalkalender om rekening mee te houden:

Trainingskampen (eind juli)

Voor het begin van de wedstrijden in het voorseizoen komen NFL-teams een paar weken samen op verschillende Amerikaanse universiteiten om te trainen en zich voor te bereiden op de eerste vriendschappelijke wedstrijden.

Voorseizoen (augustus)

Het voorseizoen vindt plaats in augustus en NFL-teams spelen tussen de vijf en acht vriendschappelijke wedstrijden voordat het seizoen echt begint. Voetbalkaartjes zijn meestal goedkoper voor deze wedstrijden.

Regulier seizoen (september - december)

Het reguliere seizoen van de NFL duurt 17 weken met in totaal 256 wedstrijden tegen tegenstanders uit dezelfde divisie en verschillende interdivisionele en interconferentiewedstrijden. Tijdens het reguliere seizoen moet je een aantal belangrijke data in je agenda noteren:

 • Thanksgiving (22 november): de NFL plant 3 wedstrijden voor deze belangrijke Amerikaanse feestdag.
 • Kerstavond en eerste kerstdag (24-25 december): als deze feestdagen in een weekend of op maandag vallen, plant de NFL meestal een aantal wedstrijden tijdens kerst.
 • NFL All Star: ook bekend als de Pro Bowl, dit is een wedstrijd die eind januari wordt gehouden en waarin de NFL de beste spelers van de NFC en AFC samenbrengt die door de fans zijn geselecteerd om het American football dream team te vormen.

NFL Playoffs (begin januari-begin februari)

Na de reguliere seizoenswedstrijden kwalificeren de beste twee teams van elke conference zich rechtstreeks voor de Divisional Round Games, waar ze het opnemen tegen de vier winnaars van de Wild Card Playoff Round. Van de Conference Championship Games speelt de winnaar in de Super Bowl.

In deze fase van de competitie spelen de teams tegen elkaar in de play-offs en blijven alleen de beste teams over. De wedstrijden worden nog spannender en de prijs van voetbalkaartjes voor de NFL Play-offs gaat omhoog, maar het spektakel is het helemaal waard.

De Super Bowl (februari)

Het is de wedstrijd waarvan elk team droomt om te winnen! In de Super Bowl strijden de kampioenen van de National Football Conference en de American Football Conference om de overwinning in een do-or-die battle. Het hele land staat stil om naar het sportevenement van het jaar te kijken en het is bijna een feestdag.

 • Hoe lang de Super Bowl duurt: De finale duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten, iets langer dan de gewone wedstrijden, omdat deze wedstrijd een geweldige muzikale show heeft in de rust waardoor het langer duurt.

Natuurlijk zijn football tickets voor de Super Bowl de duurste van het seizoen omdat iedereen erbij wil zijn en getuige wil zijn van deze geweldige wedstrijd, het is een unieke ervaring!

NFL tickets kopen

De wedstrijddag is aangebroken!

In het stadion| ©Izaac Crayton
In het stadion| ©Izaac Crayton

Wanneer ga je naar het stadion?

Het MetLife Stadium ligt in New Jersey, ver weg van het centrum van New York, dus ik raad je aan om er op de wedstrijddag ruim van tevoren heen te gaan zodat je niet te laat bent voor het geval er onvoorziene omstandigheden zijn tijdens de busrit naar het stadion. Minstens een uur voor de aftrap.

Dit geeft je ook de tijd om in de buurt rond te lopen, de teamwinkel te bezoeken, je plaatsen te zoeken of een snack te kopen. Je ziet de sfeer voor de wedstrijd en hoe het stadion langzaam volloopt. Een sensationeel moment is wanneer de spelers het veld opkomen: het stadion brult en de fans verwelkomen hen als helden!

Is het mogelijk om in het stadion te eten?

Ja, in MetLife Stadium zijn er veel eetkarretjes die broodjes, pizza, sandwiches, taco's... verkopen. Er is veel variatie, hoewel de prijzen een beetje hoger liggen dan buiten.

Je kunt het stadion echter ook binnengaan met eten in doorzichtige plastic zakken en flessen water of frisdrank van 0,59 liter of minder, zolang ze in de fabriek zijn verzegeld.

Is het mogelijk om rugzakken of camera's mee te nemen?

 • Volgens het beleid van MetLife Stadium mag elke fan het stadion betreden met een doorzichtige tas van 30 x 15 x 30 cm of minder. Ook kleine portemonnees of clutches van 11,4 x 16,5 cm of minder. Alle tassen, portefeuilles en handtassen worden grondig geïnspecteerd door het veiligheidsteam voordat ze het stadion betreden.
 • Wat betreft camera's en videocamera's, bepaalt het beleid van MetLife Stadium dat camera's met lenzen groter dan 6 inch niet zijn toegestaan. Camera's met lenzen van 6 inch of kleiner zijn toegestaan. Go Pro-camera's zijn toegestaan zolang het gebruik ervan andere toeschouwers niet hindert bij het genieten van het evenement.
 • Statieven, monopods of selfie sticks zijn niet toegestaan in het stadion.

NFL-tickets kopen

Nuttige informatie voor het kijken naar de NFL

Het logo op de grasmat van het stadion| ©Adrian Curiel
Het logo op de grasmat van het stadion| ©Adrian Curiel

Hoe lang duurt een NFL-wedstrijd?

Een American football-wedstrijd kan bijna 3 uur duren. De Super Bowl kan wel 4 uur duren, inclusief de muzikale show.

Moeten kinderen entree betalen?

Volgens het toegangsbeleid van MetLife Stadium mogen kinderen tot 86,36 cm (34") gratis naar binnen, maar moeten ze op schoot zitten bij een volwassene met een eigen kaartje. MetLife Stadium laat ook geen kinderwagens of luiertassen toe.

NFL-kaartjes kopen

Welke andere sportevenementen zijn er in New York?

NBA-wedstrijd| ©NBA
NBA-wedstrijd| ©NBA

Als je een sportfan bent en tijdens je vakantie in New York een ander evenement wilt bijwonen, raad ik je andere opties aan, zoals:

NFL tickets kopen