Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in New York

Wilt u tijdens uw bezoek aan New York genieten van een van de populairste Amerikaanse sporten? Hier zijn alle details over hoe u kaartjes kunt kopen voor MLB honkbalwedstrijden, Yankees of een ander team.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in New York

Yankee Stadium | ©Hellotickets

Een van de meest fascinerende ervaringen die je in de Verenigde Staten kunt hebben, is naar een MLB-wedstrijd gaan. Of het nu is omdat je van honkbal houdt of omdat je wilt genieten van de sfeer van de sport in New York, het is zeker iets wat je tijdens je reis moet meemaken.

1. Welke MLB-wedstrijden kun je in New York kijken?

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

De beroemdste honkbalteams van New York zijn de Yankees, met Yankee Stadium als thuisstadion, en de Mets, met Citi Field als thuisstadion. De Yankees zijn niet verrassend rivalen en beide concurreren in de MLB (Major League Baseball), die loopt van begin april tot oktober. Hoewel zij in dezelfde competitie (MLB) uitkomen, spelen de Yankees in de AL (American League) en de Mets in de NL (National League).

New York Yankees

Het is de meest legendarische ploeg van New York met de meeste titels die in de vier grote professionele leagues (MLB, NBA, NFL en NHL) zijn gewonnen. De New York Yankees werden opgericht in 1901 en hebben van de 40 World Series die zij hebben gespeeld er 27 gewonnen. Zij behoren tot de Eastern Division van de American League en spelen in het legendarische Yankee Stadium in de Bronx.

 • Waar bevinden ze zich? One E 161st Street.
 • Hoe kom je daar? Met de bus met lijn Bx13 (halte 161st Street/River Avenue) en met de metro met lijn B en D (halte 161st Street Yankee Stadium).

New York Mets

Het andere grote team van de stad zijn de New York Mets. Ze werden opgericht in 1962 en hebben tot nu toe 2 World Series gewonnen, hoewel ze er in 2015 bijna nog een wonnen. Zij maken ook deel uit van de Eastern Division van de National League en spelen op Citi Field in Queens.

 • Waar? 41 Seaver Way.
 • Hoe er te komen. Met de metro, lijn 7 (Mets/Willets Point station).

Koop MLB kaarten

2. Waar kan ik MLB kaartjes kopen in New York?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

In de MLB zijn er veel wedstrijden, in feite spelen teams om de paar dagen en zelfs elke dag gedurende een paar weken. Dus honkbal tickets zijn meestal gemakkelijk te krijgen, vooral in vergelijking met NBA tickets. Om baseball tickets te kopen heb je twee opties:

Koop online en vooraf kaartjes voor honkbalwedstrijden in NYC

Als je een honkbalwedstrijd in je uitje naar New York wilt opnemen, raad ik je aan de MLB tickets online te kopen voordat je op reis gaat.

 • De vraag naar een honkbalwedstrijd in New York is groot, dus het is niet ongebruikelijk dat de kaartjes snel uitverkocht zijn. Het komt erop aan ze zo snel mogelijk te kopen om de beste plaats tegen de goedkoopste prijs te krijgen.
 • De Amerikaanse ticketmarkt is dynamisch, wat betekent dat de prijzen stijgen naarmate de datum van de wedstrijd nadert en het aanbod afneemt (net als bij vluchten bijvoorbeeld). Als u te lang wacht, loopt u het risico dat uw tickets op zijn of dat er weinig tickets beschikbaar zijn tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculaire zichtbaarheid.
 • Bovendien kunt u door online te reserveren uw eigen zitplaats in het stadion kiezen. Naar mijn mening is dit de gemakkelijkste, veiligste en snelste optie.

Koop MLB tickets aan de stadionkassa's

In mijn ervaring lijkt het mij niet de meest raadzame optie. Daar zijn verschillende redenen voor, en ik zal uitleggen waarom:

 • Kaartjes kopen aan de kassa betekent dat je ze moet kopen wanneer je in New York aankomt, je dus moet aanpassen aan de openingstijden van de kassa, naar het stadion moet reizen en in een hele lange rij moet wachten om ze te kopen.
 • Dit betekent dat u tijdens uw reis naar New York kostbare tijd verliest, terwijl u ook een stadstour zou kunnen nemen of in de Big Apple zou kunnen winkelen, in plaats van in de rij te staan voor de poorten van een stadion.
 • Je honkbalkaartjes aan de kassa kopen zal maanden later zijn dan wanneer je ze thuis had kunnen kopen. Er zullen dus veel minder opties overblijven en misschien tegen een exorbitante prijs. Of ze zullen uitverkocht zijn door de grote vraag in MLB.

Pas op voor scalping

Als ik je nog een laatste advies moet geven bij het kopen van je honkbalkaartjes, is het om op je hoede te zijn voor de sjacheraars die het stadion overspoelen. De kans is groot dat u een veel te hoge prijs betaalt voor tickets die slecht zichtbaar zijn of, in het ergste geval, niet authentiek zijn en u geen toegang tot de wedstrijd verschaffen.

Koop MLB kaarten

3. Hoeveel kosten MLB kaartjes in New York?

De tribunes van het Yankee Stadium| ©Dan Gold
De tribunes van het Yankee Stadium| ©Dan Gold

De prijs van New York Yankees of New York Mets baseball tickets hangt af van de tegenstander, de dag van de week waarop de wedstrijd wordt gespeeld en hoe dicht je bij het veld en de werper zit. De prijzen variëren van $20 bovenin het stadion tot $500 in een VIP-ruimte. Zet gemiddeld zo'n $80 opzij voor goede kaartjes om van de show te kunnen genieten.

Vergeet niet dat de prijzen variëren van wedstrijd tot wedstrijd en de neiging hebben te stijgen naarmate de datum van de wedstrijd nadert. Daarom kunt u, als u tijdens uw reis naar New York een honkbalwedstrijd wilt zien, het beste uw kaartjes van tevoren kopen.

Koop MLB kaarten

4. Hoe bespaar je op kaartjes voor honkbalwedstrijden in NYC?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

De eerste tips die ik je kan geven om geld te besparen bij het kopen van MLB kaartjes zijn wat je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen: koop je kaartjes van te voren en kies een team of een wedstrijd die niet tot de belangrijkste van het seizoen behoort. De derde tip is natuurlijk om je plaats in het stadion verstandig te kiezen.

Welke zitplaats kies ik in het stadion?

Bij het kiezen van een zitplaats in het stadion is het de bedoeling een evenwicht te vinden tussen een goede zitplaats en uw budget. De goedkoopste tickets komen overeen met de hoogste en verste plaatsen, terwijl hoe lager de plaatsen, hoe hoger de prijs.

Als u online baseball tickets koopt, krijgt u echter een foto te zien van het exacte uitzicht vanaf elke zitplaats, zodat u weet wat u van elke zitplaats kunt verwachten.

Kortom, de prijs van MLB tickets hangt af van hoe dicht je bij het veld bent. Naarmate je verder van het veld komt, daalt de prijs.

Is het de moeite waard om de duurste tickets te kopen?

Dat hangt ervan af hoeveel honkbalfan je bent. Als je gewoon naar een wedstrijd gaat om de sfeer te proeven en je te amuseren, zal een ticket in eender welk deel van het stadion, min of meer dicht bij de werper, je misschien evenveel doen genieten van de ervaring, ook al kijk je van op een afstand.

Als je daarentegen echt geïnteresseerd bent in honkbal en de wedstrijden en spelers van dichtbij wilt zien, dan is mijn advies om iets meer geld te investeren in goede plaatsen. De ervaring is het waard!

Koop MLB kaarten

5. Hoeveel kosten New York Yankees tickets?

Luchtfoto van het stadion
Luchtfoto van het stadion

Hoewel u goedkopere tickets kunt vinden als u in een gebied buiten het Yankee Stadium gaat zitten, ligt de gemiddelde prijs voor een honkbalwedstrijd in het Yankee Stadium tussen $35 en $90. Als u dit bedrag investeert, krijgt u goede zitplaatsen met een zodanig zicht dat u van het spel kunt genieten.

Waar is de beste plaats in het Yankee Stadium?

Probeer altijd een rij te kiezen die zo laag mogelijk is en dicht bij het eerste honk, want dit is waar 80% van de punten gescoord zullen worden. De beste omgeving is tussen vak 14 en 18 van elke rij, omdat die overeenkomen met de thuisploeg en dicht bij de basis liggen.

In dit stadion kun je de wedstrijden echter vanuit bijna elke hoek zien, dus als je alleen maar wilt genieten, kun je goedkope tickets vinden in vak 400.

Koop MLB kaarten

6. Hoeveel kosten New York Mets tickets?

Luchtfoto van het stadion
Luchtfoto van het stadion

Met een investering tussen $20 en $80 krijgt u een goede zitplaats in het Citi Field stadion van de New York Mets. Als u ook een doordeweekse dag kiest om naar de wedstrijd te gaan, zal het kaartje waarschijnlijk goedkoper zijn dan wanneer u op een zaterdag of zondag gaat (hoewel dit altijd afhangt van de tegenstander van de Mets en het punt in het seizoen waartoe de wedstrijd in kwestie behoort).

Waar is de beste plaats op Citi Field Mets Stadium?

Mets Stadium heeft 5 grote secties (100, 200, 300, 400 en 500) verdeeld in verschillende subsecties. Hoe dichter je bij de 100 zit, hoe dichter je bij het veld bent en hoe beter je de wedstrijd kunt zien. Als u ook in de buurt van de thuisplaat bent, kunt u nog beter genieten van de meeste wedstrijden die tijdens het spel worden gespeeld.

De beste plaatsen zijn tussen vak 111 en 128, maar ze zullen ook het duurst zijn; een middenklasse optie zou kunnen zijn in vak 310 tot 330, waar u een goed zicht zult hebben zonder uw New York budget op te offeren.

Koop MLB kaarten

7. Hoe ziet het MLB seizoen eruit en hoe lang duurt het?

MLB Ballen| ©Lesly Juárez
MLB Ballen| ©Lesly Juárez

De MLB (Major League Baseball) bestaat uit 30 ploegen die spelen in de American League (AL) en de National League (NL), met 15 ploegen in elke divisie. Interessant is dat de Yankees en de Mets, hoewel zij in dezelfde competitie spelen, tot verschillende MLB-divisies behoren, waarbij de Yankees in de American League (AL) spelen en de Mets in de National League (NL).

Elk seizoen spelen de ploegen 162 wedstrijden en vijf ploegen uit elke divisie kwalificeren zich voor een kampioenschap met vier ploegen na het seizoen, dat wordt afgesloten met de World Series, een kampioenschapsreeks van zeven wedstrijden tussen de winnaar van elke divisie die sinds 1903 wordt gehouden.

Voorseizoen (februari - maart)

Tijdens het voorseizoen worden tussen februari en maart vriendschappelijke toertochten gehouden om de teams voor te bereiden en de fans warm te maken voor de start van het nieuwe seizoen.

Honkbaltickets kopen voor voorseizoenswedstrijden is meestal goedkoper, hoewel de kwaliteit van de wedstrijden lager is, omdat teams vaak hun sterren reserveren en midden in hun trainingskamp zitten.

Regulier seizoen (april - begin oktober)

Het seizoen loopt van april tot begin oktober met een schema van 162 wedstrijden. Tijdens die maanden kunt u de Yankees of de Mets zien spelen in hun respectieve stadions.

In het reguliere seizoen zijn er twee data van groot belang:

 • Traditionele Open Dag: Wordt begin april gehouden. Alle 30 MLB-teams spelen op deze dag, die de openingsdag van het seizoen is.
 • MLB All Star: Deze vindt midden juli plaats. Het is een jaarlijkse honkbalwedstrijd tussen de beste spelers van de National League en de American League.

Play-offs (oktober)

In oktober beginnen de playoffs of speelrondes. De winnaars van elke divisie - Oost, Centraal en West - plaatsen zich voor dit podium. Deze teams worden gedefinieerd als de teams met de meeste overwinningen tijdens het seizoen. De kampioenen van elke divisie verdienen een directe plaats in de Divisional Series en de twee wildcard-teams die zich kwalificeren spelen tegen elkaar in de Wild Card Game.

De winnaars van de Divisional Series plaatsen zich dan voor de Championship Series. In deze halve finales staan de beste twee ploegen van elke competitie, de American League en de National League, tegenover elkaar.

In dit stadium van decompetitie blijven alleen de beste teams over en zij spelen tegen elkaar in de play-offs. De wedstrijden worden nog spannender en de prijs van honkbalkaartjes voor de Play-offs gaat omhoog, maar het spektakel is het absoluut waard.

MLB World Series (eind oktober - begin november)

Zodra de winnaars van elke divisie bekend zijn, komt één van de meest verwachte momenten voor MLB-fans, de World Series. Het hele land komt tot stilstand om een van de grootste sportevenementen van het jaar bij te wonen.

In de World Series nemen de American League kampioen en de National League kampioen het tegen elkaar op in een best-of-seven wedstrijd. De World Series vindt plaats tussen eind oktober en begin november.

Natuurlijk zijn baseball tickets voor de World Series de duurste van het hele MLB seizoen, maar dit is de wedstrijd der wedstrijden - de grote finale!

 • Wat zijn de zes honkbalploegen met de meeste World Series titels? NY Yankees met 27, St. Louis met 11, Oakland met 9, Boston met 9, San Francisco met 8 en LA Dodgers met 6.

Koop MLB kaarten

8. Hoe lang is een MLB wedstrijd?

Yankee Stadium voorgevel
Yankee Stadium voorgevel

Honkbalwedstrijden duren lang. Ze kunnen 3 tot 4 uur duren, en het grootste deel van het spel is rustig, maar er zijn plotselinge, spannende stukken die de fans op gang brengen.

Met deze lengte, worden de wedstrijden dan saai? Dat hangt ervan af hoeveel honkbalfan je bent. Als je er veel van houdt, zul je het leuk vinden omdat je de stukken begrijpt, en als je geen honkbalexpert bent, zul je het ook leuk vinden, omdat de sfeer levendig is en het gemakkelijk is om in de swing te komen.

Je kunt selfies nemen, video's maken van het evenement en commentaar geven op de stukken terwijl je taco's of hotdogs eet. Mijn ervaring is dat naar het honkbal gaan leuk is en dat je een dag iets anders doet tijdens je reis. Het is de moeite waard!

Koop MLB kaarten

9. Tips voor de wedstrijddag

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Wanneer ga je naar het stadion?

MLB-dagen zijn speciaal in New York. Je voelt het aan de sfeer en er is meer drukte op straat dan gebruikelijk in de Big Apple. Mijn advies is om niet te vroeg te komen, maar minstens een uur van tevoren om de teamwinkel te bezoeken, je plaatsen te zoeken of een snack te kopen. U zult zien hoe het stadion zich beetje bij beetje vult en hoe het buldert als de spelers het veld opkomen.

 • Hoe kom je bij Yankee Stadium in de Bronx. De gemakkelijkste manier om in Yankee Stadium te komen is met de metro. Meer bepaald, de 161ste halte (lijn 4) zet u af naast het stadion. U hebt alle informatie over het gebruik van de New Yorkse metro in dit artikel, maar maakt u zich geen zorgen, u kunt niet verdwalen.
 • Hoe kom je bij het Mets stadion in Queens. De metrolijn 7 heeft een halte recht voor Citi Field (Mets-Willets Point Station), wat de snelste optie zal zijn, aangezien een taxi over de brug naar Queens erg duur zal zijn als je in Manhattan verblijft.

Is het mogelijk om in het stadion te eten?

Binnen het stadion zijn er voldoende eet- en drinkstalletjes waar je iets te eten en te drinken kunt kopen terwijl je naar de wedstrijd kijkt (hamburgers, hotdogs, nacho's, chips, friet...) hoewel de prijzen iets hoger kunnen liggen dan buiten het stadion.

 • Fans mogen echter wel snacks voor eigen gebruik meenemen naar het Yankee Stadium. Hele vruchten, zoals appelen of sinaasappelen, moeten in schijfjes of partjes worden gesneden. Plastic waterflessen van een liter of minder zijn eveneens toegestaan, mits zij in de fabriek zijn verzegeld.
 • Citi Field is toegankelijk met in de fabriek verzegelde plastic waterflessen van 0,59 liter of minder. Fans mogen voor kinderen ook een verzegeld pakje sap met zachte zijkanten meenemen. Beide producten mogen niet worden ingevroren.

Is het mogelijk om rugzakken of camera's mee te nemen in het stadion?

 • Volgens het beleid van het Yankee Stadium mogen rugzakken of tassen die groter zijn dan 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm niet in het stadion worden meegenomen. Harde tassen zijn niet toegestaan in het stadion. Hetzelfde geldt voor videocamera's of andere apparatuur die uitsluitend is ontworpen voor het opnemen van video en/of audio, noch voor selfie sticks, statieven of andere professionele camera-apparatuur.
 • In het beleid van Citi Field staat dat rugzakken om veiligheidsredenen verboden zijn in de zaal. Handtassen, draagtassen, luiertassen of kleine koelboxen die niet groter zijn dan 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm zijn echter wel toegestaan. Volledig doorzichtige rugzakken zonder verborgen binnenvakken zijn eveneens toegestaan.

Koop MLB kaarten

10. Nuttige informatie voor het kijken naar MLB

De ingang van Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
De ingang van Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Welke datum moet ik kiezen om een honkbalwedstrijd in New York te bekijken?

Tussen april en oktober zijn er bijna elke dag honkbalwedstrijden in New York. Als u in de zomer tussen mei en september naar New York reist, is het misschien een goed plan om een middagwedstrijd mee te pikken. Controleer in elk geval het schema van uw favoriete team om te bepalen wat het beste moment is om van deze ervaring te genieten en vergeet niet dat wedstrijden in het weekend meestal iets duurder zijn.

Betalen kinderen entree?

De MLB is een zeer gezinsvriendelijk spektakel, dus is het gebruikelijk te zien dat ouders hun kinderen meenemen naar wedstrijden. Op de vraag of kinderen toegang tot honkbal moeten betalen, is de waarheid dat dit van het team afhangt.

 • Het toegangsbeleid voor kinderen van de New York Yankees bepaalt bijvoorbeeld dat kinderen van 3 jaar of jonger en kleiner dan 76 cm geen kaartje nodig hebben, maar tijdens de wedstrijd op de schoot van een volwassene moeten zitten om het zicht van andere toeschouwers niet te belemmeren.
 • De New York Mets van hun kant stellen in hun toegangsbeleid dat kinderen die 81 cm (32") of groter zijn, een eigen kaartje nodig hebben. Kinderen onder de 32" mogen gratis naar binnen, maar moeten tijdens het evenement wel bij een volwassene op schoot zitten.

In welk formaat zal ik mijn tickets ontvangen?

Yankees en Mets tickets zijn mobiele tickets, dus om toegang te krijgen tot het evenement moeten ze worden getoond op uw mobiele telefoon en hoeven niet te worden uitgeprint - uw telefoon is uw ticket!

Ik heb geen internetverbinding in New York! Hoe krijg ik toegang tot de tickets?

Als je tijdens je reis naar New York geen internetverbinding hebt, kun je altijd gebruik maken van de internetverbinding in de flat of het hotel waar je verblijft en daar je tickets openen, zodat ze klaar staan op je telefoon als je in het stadion aankomt. U kunt ook naar een openbare gelegenheid gaan, zoals een restaurant of een coffeeshop in de buurt van het stadion, want daar hebben ze gratis WiFi voor de klanten.

Koop MLB kaarten

11. Kan ik het Yankee Stadium ook bezoeken als er geen wedstrijd is?

Rond Yankee Stadium
Rond Yankee Stadium

Inderdaad! Yankee Stadium is een instituut in New York City, dus er zijn verschillende manieren om de stad te bezoeken, zelfs als je tijdens het laagseizoen naar de stad reist. Hier zijn enkele tips over hoe het Yankee Stadium te bezoeken, maar er zijn verschillende rondleidingen die u rond de tribunes en het museum, en de faciliteit heeft ook een Hard Rock Café waar u kunt stoppen door voor een all-American ervaring.

Is het Yankee Stadium veilig?

Het antwoord is ja. Het gebied waarin het Yankee Stadium zich bevindt is veilig en de sfeer in de omgeving is zeer feestelijk, zodat u zonder zorgen van het evenement kunt genieten.

Koop MLB kaarten

12. Wat gebeurt er als er geen honkbalseizoen is in New York?

Yankee Stadium voorgevel
Yankee Stadium voorgevel

Na afloop van de World Series zijn er de komende zes maanden tot eind maart geen honkbalwedstrijden in New York. Als u echter tijdens uw vakantie in de stad een sportevenement wilt bijwonen, raad ik u andere opties aan: