Hoe tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in New York

Wil je tijdens je bezoek aan New York genieten van een van de populairste Amerikaanse sporten? Hier vind je alle details over hoe je kaartjes kunt kopen voor MLB honkbalwedstrijden, Yankees of een ander team.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in New York

Yankee Stadion | ©Hellotickets

Een van de meest fascinerende ervaringen die je kunt hebben in de Verenigde Staten is naar een MLB-wedstrijd gaan. Of het nu is omdat je van honkbal houdt of omdat je wilt genieten van de sfeer van de sport in New York, het is zeker iets wat je moet meemaken tijdens je reis.

De bekendste honkbalteams in New York zijn de Yankees, met als thuisstadion het Yankee Stadium, en de Mets, met als thuisstadion Citi Field. Het zal niemand verbazen dat dit rivaliserende teams zijn die beide uitkomen in de MLB (Major League Baseball), die loopt van begin april tot oktober. Maar ondanks dat ze in dezelfde competitie (MLB) spelen, spelen de Yankees in de AL (American League) en de Mets in de NL (National League). Lees verder om meer te weten te komen over beide teams.

De favorieten

New York Yankees Tickets

Koop de beste MLB tickets

Mis de geweldige sfeer van een honkbalwedstrijd in New York niet en koop van tevoren kaartjes om het geweldige team van de stad, de New York Yankees, te zien.

Het is het meest legendarische team in New York met de meeste gewonnen titels in de vier grote professionele competities (MLB, NBA, NFL en NHL). De New York Yankees werden opgericht in 1901 en hebben 27 World Series gewonnen van de 40 die ze hebben gespeeld. Ze behoren tot de Eastern Division van de American League en spelen in het legendarische Yankee Stadium in de Bronx.

Aanrader als... je op veilig wilt spelen en de opwinding wilt voelen van een wedstrijd van het belangrijkste honkbalteam van New York.

De grote rivaal

New York Mets Tickets

De beste honkbalwedstrijden in NYC, slechts een klik verwijderd

De Mets zijn het andere grote MLB-team van New York en nog een veilige gok om naar te kijken als de grote slagmannen hun beste punten scoren.

Het andere grote team van de stad zijn de New York Mets. Ze werden opgericht in 1962 en hebben tot nu toe 2 World Series gewonnen, hoewel ze er in 2015 bijna nog een wonnen. Ze maken ook deel uit van de oostelijke divisie van de National League en spelen op Citi Field in Queens.

Aanrader als... je een geweldige wedstrijd van deze passiesport in New York niet wilt missen, tegen de laagst mogelijke prijs.


Waar koop ik MLB tickets in New York?

Yankee Stadion| ©Dan Gold
Yankee Stadion| ©Dan Gold

MLB heeft veel wedstrijden, in feite spelen de teams om de paar dagen en zelfs wekenlang elke dag. Dus honkbal tickets zijn meestal gemakkelijk te krijgen, zeker vergeleken met NBA tickets. Om honkbal kaarten te kopen heb je twee opties:

Koop online en vooraf tickets voor honkbalwedstrijden in NYC

Als je een honkbalwedstrijd in je uitje naar New York wilt opnemen, raad ik je aan om MLB tickets online te kopen voordat je op reis gaat.

 • De vraag naar een honkbalwedstrijd in New York is groot, dus het is normaal dat kaartjes snel uitverkocht zijn. De sleutel is om ze eerder dan later te kopen om de beste plaats tegen de goedkoopste prijs te krijgen.
 • De Amerikaanse ticketmarkt is dynamisch, wat betekent dat de prijzen stijgen naarmate de datum van de wedstrijd dichterbij komt en het aanbod afneemt (net als bij bijvoorbeeld vluchten). Als je te lang wacht, loop je het risico dat je geen tickets meer hebt of dat er weinig tickets beschikbaar zijn tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculaire zichtbaarheid.
 • Bovendien kun je door online te boeken je eigen stoel in het stadion kiezen. Naar mijn mening is dit de gemakkelijkste, veiligste en snelste optie.

MLB-tickets kopen aan de kassa van het stadion

In mijn ervaring denk ik niet dat dit de beste optie is. Daar zijn verschillende redenen voor:

 • Honkbalkaartjes kopen aan de kassa betekent dat je ze moet kopen als je aankomt in New York, dus je moet je aanpassen aan de openingstijden van het loket, naar het stadion reizen en in een hele lange rij wachten om ze te kopen.
 • Dit betekent dat je kostbare tijd verspilt tijdens je reis naar New York, terwijl je een stadstour zou kunnen maken of winkelen in de Big Apple in plaats van in de rij te staan voor de poorten van een stadion.
 • Als je je honkbalkaartjes aan de kassa koopt, zal dat maanden later zijn dan wanneer je ze thuis had kunnen kopen. Er zullen dus veel minder opties overblijven en misschien tegen een exorbitante prijs. Of ze zullen uitverkocht zijn door de grote vraag van MLB.

Pas op voor doorverkoop

Als ik je nog een laatste advies moet geven als het gaat om het kopen van je honkbalkaarten, dan is het om op je hoede te zijn voor scalpers. De kans is groot dat je een te hoge prijs betaalt voor tickets die slecht zichtbaar zijn of, in het ergste geval, niet authentiek zijn en je geen toegang geven tot de wedstrijd.

MLB kaarten kopen

Hoeveel kosten MLB tickets in New York?

De tribunes in Yankee Stadium| ©Dan Gold
De tribunes in Yankee Stadium| ©Dan Gold

De prijs van New York Yankees of New York Mets honkbalkaarten hangt af van de tegenstander, de dag van de week waarop de wedstrijd wordt gespeeld en hoe dicht je bij het veld en de werper zit. De prijzen variëren van $20 bovenin het stadion tot $500 in een VIP-ruimte. Zet gemiddeld zo'n $80 opzij voor goede kaartjes om van de show te genieten.

Onthoud dat de prijzen van wedstrijd tot wedstrijd variëren en meestal stijgen naarmate de datum van de wedstrijd nadert. Daarom kun je, als je een honkbalwedstrijd wilt zien tijdens je reis naar New York, het beste je kaartjes van tevoren kopen.

MLB kaartjes kopen

Hoe kun je besparen op kaartjes voor honkbalwedstrijden in NYC?

Yankee Stadion
Yankee Stadion

De eerste tips die ik je kan geven om geld te besparen bij het kopen van MLB kaartjes zijn de tips die je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen: koop je kaartjes van tevoren en kies een team of een wedstrijd die niet tot de belangrijkste van het seizoen behoort. De derde tip is natuurlijk om je stoel in het stadion verstandig te kiezen.

Welke stoel kies je in het stadion?

Bij het kiezen van een stoel in het stadion is het de bedoeling om een evenwicht te vinden tussen een goede stoel en je budget. De goedkoopste tickets komen overeen met de hoogste en verste plaatsen, terwijl hoe lager de plaatsen, hoe hoger de prijs.

Als je echter online honkbal kaarten koopt, zie je een afbeelding van het exacte uitzicht vanaf elke stoel, zodat je weet wat je van elke stoel kunt verwachten.

Kortom, de prijs van MLB tickets hangt af van hoe dicht je bij het veld zit. Naarmate je verder van het veld komt, daalt de prijs.

Is het de moeite waard om de duurdere kaartjes te kopen?

Dat hangt er vanaf hoeveel honkbalfan je bent. Als je alleen naar een wedstrijd gaat om de sfeer te proeven en een leuke tijd te hebben, dan geeft een kaartje in een willekeurig deel van het stadion, min of meer dicht bij de werper, je misschien hetzelfde plezier, zelfs als je de wedstrijd van een afstand bekijkt.

Als je daarentegen echt geïnteresseerd bent in honkbal en het spel en de spelers van dichtbij wilt zien, dan is mijn advies om iets meer geld te investeren in goede zitplaatsen - de ervaring is het waard!

MLB kaartjes kopen

Hoeveel kosten New York Yankees kaartjes?

Luchtfoto van het stadion
Luchtfoto van het stadion

Hoewel je goedkopere tickets kunt vinden als je in een gebied buiten het Yankee Stadium gaat zitten, ligt de gemiddelde prijs die je betaalt voor een honkbalwedstrijd in het Yankee Stadium tussen de $35 en $90. Als je dit bedrag investeert, ben je verzekerd van goede zitplaatsen met een zicht waardoor je van de wedstrijd kunt genieten.

Wat is de beste zitplaats in Yankee Stadium?

Probeer altijd een rij te kiezen die zo laag mogelijk is en zo dicht mogelijk bij het eerste honk, want daar wordt 80% van de punten gescoord. De beste zitplaatsen zijn tussen vak 14 en 18 van elke rij, omdat die bij de thuisploeg horen en dicht bij de thuisplaat zijn.

In dit stadion kun je de wedstrijden echter bijna overal vandaan bekijken, dus als je alleen maar wilt genieten van de ervaring kun je goedkope tickets vinden in vak 400.

MLB kaarten kopen

Hoeveel kosten New York Mets kaartjes?

Luchtfoto van het stadion
Luchtfoto van het stadion

Als je tussen de $20 en $80 investeert, heb je een goede plaats in het Citi Field stadion van de New York Mets. Als je bovendien een doordeweekse dag kiest om naar de wedstrijd te gaan, zal het kaartje waarschijnlijk goedkoper zijn dan wanneer je op een zaterdag of zondag gaat (hoewel dit altijd afhangt van de tegenstander van de Mets en het moment in het seizoen waarop de wedstrijd in kwestie plaatsvindt).

Waar is de beste plaats in het Citi Field Mets Stadium?

Het Mets stadion heeft 5 grote secties (100, 200, 300, 400 en 500) verdeeld in verschillende subsecties. Hoe dichter je bij de 100-sectie zit, hoe dichter je bij het veld zit en hoe beter je de wedstrijd kunt zien. Als je ook in het basisgedeelte zit, kun je nog beter genieten van de meeste spelmomenten tijdens de wedstrijd.

De beste plaatsen zijn tussen de zones 111 en 128, maar die zijn ook het duurst; een middenklasse optie is misschien de zones 310 tot 330, waar je goed zicht hebt zonder dat dit ten koste gaat van je budget voor een trip naar New York.

Kaarten voor MLB kopen

Hoe ziet het MLB-seizoen eruit en hoe lang duurt het?

MLB-ballen| ©Lesly Juárez
MLB-ballen| ©Lesly Juárez

MLB (Major League Baseball) bestaat uit 30 teams die spelen in de American League (AL) en National League (NL), met 15 teams in elke divisie. Interessant genoeg behoren de Yankees en Mets, hoewel ze in dezelfde divisie spelen, tot verschillende MLB divisies, de eerste speelt in de American League (AL) en de laatste in de National League (NL).

Elk seizoen spelen de teams 162 wedstrijden en vijf teams uit elke divisie kwalificeren zich voor een post-season kampioenschap met vier teams, dat eindigt met de World Series, een kampioensreeks met zeven wedstrijden tussen de winnaar van elke divisie die sinds 1903 wordt gehouden.

Voorseizoen (februari - maart)

Tijdens het voorseizoen vinden er tussen februari en maart vriendschappelijke rondes plaats om teams voor te bereiden en fans enthousiast te maken voor de start van het nieuwe seizoen.

Het kopen van honkbalkaartjes voor wedstrijden in het voorseizoen is meestal goedkoper, hoewel de kwaliteit van de wedstrijden lager is, omdat de teams vaak hun sterren reserveren en midden in hun trainingskamp zitten.

Regulier seizoen (april - begin oktober)

Dit wordt gespeeld van april tot begin oktober met een schema van 162 wedstrijden. Tijdens deze maanden kun je de Yankees of de Mets zien spelen in hun respectievelijke stadions.

In het reguliere seizoen zijn er twee belangrijke data:

 • Traditionele Open Dag: Gehouden begin april. Alle 30 MLB-teams spelen op deze dag, de openingsdag van het seizoen.
 • MLB All Star: Deze vindt plaats halverwege juli. Dit is een jaarlijkse honkbalwedstrijd tussen de beste spelers van de National League en de American League.

De Play-offs (oktober)

De Play-offs of play-offs beginnen in oktober. De winnaars van elke divisie - East, Central en West - kwalificeren zich voor de play-offs. Deze teams worden gedefinieerd als de teams met de meeste overwinningen in de loop van het seizoen. De kampioenen van elke divisie verdienen een directe plaats in de Divisional Series en de twee wildcardteams die zich kwalificeren spelen tegen elkaar in de Wild Card Game.

De winnaars van de Divisional Series kwalificeren zich vervolgens voor de Championship Series. In deze halve finales ontmoeten de twee beste teams van elke divisie, de American League en de National League, elkaar.

In dit stadium van de competitie blijven alleen de beste teams over en zij spelen tegen elkaar in de play-offs. De wedstrijden worden nog spannender en de prijs van honkbalkaartjes voor de Play-offs gaat omhoog, maar het spektakel is het absoluut waard.

MLB World Series (eind oktober - begin november)

Zodra de winnaars van elke divisie bekend zijn, komt een van de meest verwachte momenten voor MLB-fans, de World Series. Het hele land staat stil om te kijken naar een van de grootste sportevenementen van het jaar.

In de World Series staan de kampioen van de American League en de National League tegenover elkaar in een best-of-seven gameserie. Dit kampioenschap vindt plaats tussen eind oktober en begin november.

Natuurlijk zijn honkbalkaartjes voor de World Series de duurste van het hele MLB-seizoen, maar dit is de wedstrijd der wedstrijden. De grote finale!

 • Wat zijn de zes honkbalploegen met de meeste World Series titels: NY Yankees met 27, St. Louis met 11, Oakland met 9, Boston met 9, San Francisco met 8 en LA Dodgers met 6.

MLB kaartjes kopen

Hoe lang duurt een MLB-wedstrijd?

Gevel van Yankee Stadium
Gevel van Yankee Stadium

Honkbalwedstrijden duren lang. Ze kunnen 3 tot 4 uur duren en het grootste deel van de wedstrijd is rustig, maar plotseling zijn er een paar spannende wedstrijden die de fans op gang brengen.

Worden de wedstrijden saai met deze lengte? Dat hangt ervan af hoeveel honkbalfan je bent. Als je veel van honkbal houdt, zul je ervan genieten omdat je de spelmomenten zult begrijpen, en als je geen honkbalkenner bent, zul je er zeker ook van genieten, want de sfeer is levendig en het is makkelijk om in de stemming te komen.

Je kunt selfies nemen, video's maken van het evenement en commentaar geven op de wedstrijden terwijl je taco's of hotdogs eet. Mijn ervaring is dat honkbal vermakelijk is en dat je een dag iets anders doet tijdens je reis - het is de moeite waard!

Kaarten voor MLB kopen

Tips voor de wedstrijddag

Yankee Stadion| ©Lyle Hastie
Yankee Stadion| ©Lyle Hastie

Wanneer naar het stadion?

MLB dagen in New York hebben een speciale sfeer. Je voelt het aan de lucht en het is drukker op straat dan normaal in de Big Apple. Mijn advies is om niet te vroeg te komen, maar minstens een uur van tevoren om naar de teamwinkel te gaan, je plaatsen te zoeken of een snack te kopen. Je zult zien hoe het stadion zich beetje bij beetje vult en hoe het buldert als de spelers het veld opkomen.

 • Hoe kom je bij Yankee Stadium in de Bronx? De gemakkelijkste manier om bij Yankee Stadium te komen is met de metro. De halte 161st (lijn 4) brengt je naar het stadion. Je vindt alle informatie over het gebruik van de New Yorkse metro in dit artikel, maar maak je geen zorgen, je kunt niet verdwalen.
 • Hoe kom je bij het Mets-stadion in Queens? De metrolijn 7 heeft een halte recht voor Citi Field (Mets-Willets Point Station), wat de snelste optie is, aangezien een taxi over de brug naar Queens erg duur zal zijn als je in Manhattan verblijft.

Is het mogelijk om in het stadion te eten?

In het stadion zijn er genoeg eet- en drankkraampjes waar je iets te eten kunt kopen terwijl je naar de wedstrijd kijkt (hamburgers, hotdogs, nacho's, friet, patat...), hoewel de prijzen iets hoger kunnen liggen dan buiten.

 • Fans kunnen echter snacks meenemen naar het Yankee Stadium voor eigen consumptie. Heel fruit zoals appels of sinaasappels moeten in schijfjes of partjes worden gesneden. Plastic waterflessen van een liter of minder zijn ook toegestaan, zolang ze in de fabriek zijn verzegeld.
 • Citi Field is toegankelijk met in de fabriek verzegelde plastic waterflessen van 0,59 liter of minder. Fans mogen ook een sapdoos voor kinderen meenemen die is afgesloten en zachte zijkanten heeft. Beide producten mogen niet bevroren zijn.

Is het mogelijk om rugzakken of camera's mee te nemen?

 • Volgens het beleid van het Yankee Stadium mogen rugzakken of tassen die groter zijn dan 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm niet worden meegenomen in het stadion. Harde tassen zijn niet toegestaan in het stadion. Videocamera's of andere apparatuur die uitsluitend is ontworpen voor het opnemen van video en/of audio zijn evenmin toegestaan, net als selfie-sticks, statieven of andere professionele camera-apparatuur.
 • In het beleid voor Citi Field staat dat rugtassen om veiligheidsredenen niet zijn toegestaan in het stadion. Handtassen, draagtassen, luiertassen of kleine koelboxen die niet groter zijn dan 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm zijn echter wel toegestaan. Volledig doorzichtige rugzakken zonder verborgen binnenvakken zijn ook toegestaan.

MLB-kaarten kopen

Nuttige informatie voor het kijken naar MLB

Kaarten voor Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Kaarten voor Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Wanneer moet ik kiezen voor een honkbalwedstrijd in New York?

Tussen april en oktober zijn er bijna elke dag honkbalwedstrijden in New York. Als je in de zomer naar New York reist, tussen mei en september, is een middagwedstrijd misschien een goed plan. Controleer in elk geval het speelschema van je favoriete team om te bepalen wat de beste tijd is om van deze ervaring te genieten en vergeet niet dat wedstrijden in het weekend vaak iets duurder zijn.

Moeten kinderen entree betalen?

MLB is vooral een familieshow, dus het komt vaak voor dat ouders hun kinderen meenemen naar wedstrijden. Op de vraag of kinderen entree betalen voor honkbal, is de waarheid dat dit afhangt van het team.

 • Het toelatingsbeleid van de New York Yankees voor kinderen zegt bijvoorbeeld dat elk kind dat 3 jaar of jonger is en minder dan 30″ (76 cm) lang, geen kaartje nodig heeft, maar tijdens de wedstrijd op de schoot van een volwassene moet zitten om het zicht van andere toeschouwers niet te blokkeren.
 • De New York Mets stellen in hun toegangsbeleid dat kinderen die 81 cm (32") of langer zijn een eigen kaartje nodig hebben. Kinderen kleiner dan 81 cm mogen gratis naar binnen, maar moeten tijdens het evenement op schoot zitten bij een volwassene.

In welk formaat ontvang ik mijn tickets?

Yankees en Mets tickets zijn mobiele tickets, dus om toegang te krijgen tot het evenement moeten ze op je mobiele telefoon worden weergegeven en hoeven ze niet te worden uitgeprint. Je telefoon is je ticket!

Ik heb geen internetverbinding in New York, hoe krijg ik toegang tot de tickets?

Als je geen internetverbinding hebt tijdens je reis naar New York, kun je altijd gebruikmaken van de internetverbinding in de flat of het hotel waar je verblijft en je tickets daar openen, zodat ze klaarliggen op je telefoon als je aankomt in het stadion. Je kunt ook naar elk openbaar etablissement gaan, zoals een restaurant of koffiehuis in de buurt van het stadion, omdat ze gratis WiFi hebben voor klanten.

MLB tickets kopen

Kan ik Yankee Stadium ook bezoeken als er geen wedstrijd is?

Rond Yankee Stadium
Rond Yankee Stadium

Jazeker! Yankee Stadium is een instituut in New York City, dus er zijn een aantal manieren om het te bezoeken, zelfs als je naar de stad reist tijdens het tussenseizoen van de MLB. Hier vind je een aantal tips over hoe je Yankee Stadium kunt bezoeken, maar er zijn ook verschillende rondleidingen die je meenemen langs de tribunes en het museum en het stadion heeft ook een Hard Rock Café waar je langs kunt gaan voor een all-American ervaring.

Is het Yankee Stadium veilig?

Het antwoord is ja. Het gebied waar het Yankee Stadium zich bevindt is veilig en de sfeer is erg feestelijk in de omgeving, dus u zult zonder zorgen van het evenement kunnen genieten.

MLB kaarten kopen

Wat gebeurt er als er geen honkbalseizoen is in New York?

Gevel van Yankee Stadium
Gevel van Yankee Stadium

Na afloop van de World Series zijn er de komende zes maanden tot eind maart geen honkbalwedstrijden in New York. Als je echter een sportevenement wilt bijwonen tijdens je vakantie in de stad, raad ik je andere opties aan: