Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in New York

Wilt u tijdens uw bezoek aan New York genieten van een van de populairste Amerikaanse sporten? Hier zijn alle details over hoe je kaartjes kunt kopen voor MLB honkbalwedstrijden, Yankees of een ander team.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

14 minuten lezen

Hoe tickets kopen voor een honkbalwedstrijd in New York

Yankee Stadium | ©Hellotickets

Een van de meest fascinerende ervaringen die je in de Verenigde Staten kunt hebben is naar een MLB-wedstrijd gaan. Of het nu is omdat je van honkbal houdt of omdat je wilt genieten van de sfeer van de sport in New York, het is zeker iets wat je moet meemaken tijdens je reis.

Welke MLB wedstrijden kun je zien in New York?

Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt
Yankee Stadium| ©Chanan Greenblatt

De beroemdste honkbalteams van New York zijn de Yankees, met als thuisstadion het Yankee Stadium, en de Mets, met als thuisstadion Citi Field. Het is niet verrassend dat zij rivalen zijn en beide concurreren in de MLB (Major League Baseball), die loopt van begin april tot en met oktober. Hoewel zij in dezelfde competitie (MLB) uitkomen, spelen de Yankees in de AL (American League) en de Mets in de NL (National League).

New York Yankees

Het is het meest legendarische team in New York met de meeste gewonnen titels in de vier grote professionele competities (MLB, NBA, NFL en NHL). De New York Yankees werden opgericht in 1901 en hebben 27 World Series gewonnen van de 40 die ze hebben gespeeld. Ze behoren tot de Eastern Division van de American League en spelen in het legendarische Yankee Stadium in de Bronx.

 • Waar: One E 161st Street.
 • Hoe er te komen: Met de bus die de lijn Bx13 neemt (halte 161st Street/River Avenue) en met de metro die de lijnen B en D neemt (halte 161st Street Yankee Stadium).

New York Mets

Het andere grote team van de stad is de New York Mets. Ze werden opgericht in 1962 en hebben tot nu toe 2 World Series gewonnen, hoewel ze er in 2015 bijna nog een wonnen. Ze maken ook deel uit van de Eastern Division van de National League en spelen op Citi Field in Queens.

 • Waar: 41 Seaver Way.
 • Hoe kom je daar: Met de metro neem je lijn 7 (station Mets/Willets Point).

Kaarten voor de MLB kopen

Waar koop je MLB tickets in New York?

Yankee Stadium| ©Dan Gold
Yankee Stadium| ©Dan Gold

Er zijn veel wedstrijden in de MLB, in feite spelen de teams om de paar dagen en zelfs elke dag gedurende een paar weken. Dus honkbaltickets zijn meestal gemakkelijk te krijgen, vooral in vergelijking met NBA-tickets. Om baseball tickets te kopen heb je twee opties:

Koop online en vooraf kaartjes voor honkbalwedstrijden in NYC

Als u een honkbalwedstrijd in uw reis naar New York wilt opnemen, raad ik u aan MLB tickets online te kopen voordat u op reis gaat.

 • De vraag naar een honkbalwedstrijd in New York is groot, dus het is normaal dat tickets snel uitverkocht raken. De sleutel is om ze eerder vroeg dan laat te kopen om de beste plaats tegen de goedkoopste prijs te krijgen.
 • De Amerikaanse ticketmarkt is dynamisch, wat betekent dat de prijzen stijgen naarmate de datum van de wedstrijd nadert en het aanbod afneemt (net als bij vluchten bijvoorbeeld). Als u te lang wacht, loopt u het risico dat de tickets op zijn of dat er weinig tickets beschikbaar zijn tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculair zicht.
 • Bovendien kunt u bij online reservering uw eigen stoel in het stadion kiezen. Naar mijn mening is dit de gemakkelijkste, veiligste en snelste optie.

MLB tickets kopen bij de stadionkassa's

In mijn ervaring denk ik niet dat dit de beste optie is. Er zijn verschillende redenen, hier is waarom:

 • Honkbalkaartjes kopen aan de kassa betekent dat u ze moet kopen wanneer u in New York aankomt, dus u moet zich aanpassen aan de lokettijden, naar het stadion reizen en in een zeer lange rij wachten om ze te kopen.
 • Dit betekent dat u kostbare tijd verliest tijdens uw reis naar New York, terwijl u de stad zou kunnen bezichtigen of winkelen in de Big Apple in plaats van te wachten in de rij voor de poorten van een stadion.
 • Het verkrijgen van uw honkbalkaartjes aan de kassa zal maanden later zijn dan wanneer u ze thuis had kunnen kopen. Er zal dus veel minder keuze zijn en misschien tegen een exorbitante prijs. Of ze zullen uitverkocht zijn vanwege de grote vraag in MLB.

Pas op voor doorverkoop

Als ik u een laatste advies moet geven als het gaat om het kopen van uw honkbalkaartjes, dan is het om op uw hoede te zijn voor scalpers. Waarschijnlijk betaalt u uiteindelijk een te hoge prijs voor tickets die slecht zichtbaar zijn of, in het ergste geval, niet authentiek zijn en u geen toegang geven tot de wedstrijd.

Kaarten voor de MLB kopen

Hoeveel kosten MLB kaartjes in New York?

De tribunes in het Yankee Stadium| ©Dan Gold
De tribunes in het Yankee Stadium| ©Dan Gold

De prijs van New York Yankees of New York Mets honkbalkaartjes hangt af van de tegenstander en de dag van de week waarop de wedstrijd wordt gespeeld, maar ook van hoe dicht u bij het veld en de werper bent. De prijzen variëren van 20 dollar bovenin het stadion tot 500 dollar in een VIP-ruimte. Zet gemiddeld ongeveer 80 dollar opzij voor goede kaartjes om van de show te genieten.

Vergeet niet dat de prijzen van wedstrijd tot wedstrijd verschillen en meestal stijgen naarmate de datum van de wedstrijd nadert. Daarom kunt u, als u tijdens uw reis naar New York een honkbalwedstrijd wilt zien, het beste uw kaartjes van tevoren kopen.

Kaarten voor de MLB kopen

Hoe bespaar je op kaartjes voor honkbalwedstrijden in NYC?

Yankee Stadium
Yankee Stadium

De eerste tips die ik u kan geven om geld te besparen bij het kopen van MLB-tickets zijn de tips die u zich waarschijnlijk wel kunt voorstellen: koop uw tickets van tevoren en kies een team of een wedstrijd die niet tot de belangrijkste van het seizoen behoort. De derde tip is natuurlijk om je plaats in het stadion verstandig te kiezen.

Welke stoel moet ik kiezen in het stadion?

Bij het kiezen van een zitplaats in het stadion is het de bedoeling een evenwicht te vinden tussen een goede plaats en uw budget. De goedkoopste tickets komen overeen met de hoogste en verste plaatsen, terwijl hoe lager de plaatsen, hoe hoger de prijs.

Als u echter online honkbaltickets koopt, ziet u een afbeelding van het exacte uitzicht vanaf elke stoel, zodat u weet wat u van elke stoel kunt verwachten.

Kortom, de prijs van MLB-tickets hangt af van hoe dicht je bij het veld bent. Naarmate je verder van het veld komt, daalt de prijs.

Is het de moeite waard om de duurdere kaartjes te kopen?

Het hangt ervan af hoeveel honkbalfan je bent. Als je alleen maar naar een wedstrijd gaat om de sfeer te proeven en je te vermaken, zal een kaartje in een willekeurig deel van het stadion, min of meer dicht bij de werper, je misschien hetzelfde plezier geven, zelfs als je de wedstrijd van ver bekijkt.

Als je daarentegen echt geïnteresseerd bent in honkbal en het spel en de spelers van dichtbij wilt zien, dan is mijn advies om iets meer geld te investeren in goede plaatsen - de ervaring is het waard!

Kaarten voor de MLB kopen

Hoeveel kosten New York Yankees kaartjes?

Luchtfoto van het stadion
Luchtfoto van het stadion

Hoewel u goedkopere kaartjes kunt vinden als u in een gebied buiten het Yankee Stadium gaat zitten, ligt de gemiddelde prijs voor een honkbalwedstrijd in het Yankee Stadium tussen de 35 en 90 dollar. Door dit bedrag te investeren bent u verzekerd van goede zitplaatsen met een zicht waardoor u van de wedstrijd kunt genieten.

Wat is de beste plaats in het Yankee Stadium?

Probeer altijd een rij te kiezen die zo laag mogelijk en dicht bij het eerste honk ligt, want daar wordt 80% van de punten gescoord. De beste plaatsen zijn tussen vak 14 en 18 van elke rij, omdat die aan de thuisploeg toebehoren en dicht bij de thuisplaat liggen.

In dit stadion kun je de wedstrijden echter van bijna overal bekijken, dus als je alleen maar wilt genieten van de ervaring kun je goedkope tickets vinden in vak 400.

Kaarten voor de MLB kopen

Hoeveel kosten New York Mets kaartjes?

Luchtfoto van het stadion
Luchtfoto van het stadion

Met een investering van 20 tot 80 dollar krijgt u een goede plaats in het Citi Field stadion van de New York Mets. Als u ook een doordeweekse dag kiest om naar de wedstrijd te gaan, zal het kaartje waarschijnlijk goedkoper zijn dan wanneer u op een zaterdag of zondag gaat (hoewel het altijd afhangt van de tegenstander waar de Mets tegenover staan en het punt in het seizoen waar de wedstrijd in kwestie bij hoort.

Waar is de beste plaats in het Citi Field Mets Stadion?

Het Mets stadion heeft 5 grote secties (100, 200, 300, 400 en 500) verdeeld in verschillende subsecties. Hoe dichter u bij het 100-vak zit, hoe dichter u bij het veld zit en hoe beter u de wedstrijd kunt zien. Als u zich ook in het basisgebied bevindt, kunt u nog beter genieten van de meeste spelen die tijdens de wedstrijd plaatsvinden.

De beste plaatsen liggen tussen de zones 111 en 128, maar die zijn ook het duurst; een middenklasse-optie is wellicht de zones 310 tot 330, waar u goed zicht hebt zonder uw budget voor een reis naar New York op te offeren.

Kaarten voor de MLB kopen

Hoe ziet het MLB seizoen eruit en hoe lang duurt het?

MLB Ballen| ©Lesly Juárez
MLB Ballen| ©Lesly Juárez

De MLB (Major League Baseball) bestaat uit 30 teams die spelen in de American League (AL) en de National League (NL), met 15 teams in elke competitie. Interessant is dat de Yankees en de Mets, hoewel zij in dezelfde competitie uitkomen, tot verschillende MLB-divisies behoren, de eerste in de American League (AL) en de tweede in de National League (NL).

Elk seizoen spelen de teams 162 wedstrijden en vijf teams uit elke competitie kwalificeren zich voor een kampioenschap met vier teams in het naseizoen, dat eindigt met de World Series, een kampioensreeks van zeven wedstrijden tussen de winnaar van elke competitie die sinds 1903 wordt gehouden.

Voorseizoen (februari-maart)

Tijdens het voorseizoen vinden tussen februari en maart vriendschappelijke tournees plaats om de teams voor te bereiden en de fans warm te maken voor de start van het nieuwe seizoen.

Honkbalkaartjes kopen voor wedstrijden in het voorseizoen is meestal goedkoper, hoewel de kwaliteit van de wedstrijden lager is, omdat de teams vaak hun sterren reserveren en midden in hun trainingskamp zitten.

Regulier seizoen (april - begin oktober)

Dit wordt gespeeld van april tot begin oktober met een schema van 162 wedstrijden. Tijdens deze maanden kunt u de Yankees of de Mets zien spelen in hun respectievelijke stadions.

In het reguliere seizoen zijn er twee data van groot belang:

 • Traditionele Open Dag: Gehouden begin april. Alle 30 MLB teams spelen op deze dag, de openingsdag van het seizoen.
 • MLB All Star: Deze vindt plaats midden juli. Dit is een jaarlijkse honkbalwedstrijd tussen de beste spelers in de National League en de American League.

De play-offs (oktober)

De Play-offs oftewel de play-offs beginnen in oktober. De winnaars van elke divisie - Oost, Centraal en West - kwalificeren zich voor de play-offs. Deze teams worden gedefinieerd als de teams met de meeste overwinningen in de loop van het seizoen. De kampioenen van elke divisie verdienen een directe plaats in de Divisional Series en de twee teams met een wildcard spelen tegen elkaar in de Wild Card Game.

De winnaars van de Divisional Series plaatsen zich vervolgens voor de Championship Series. In deze halve finales ontmoeten de twee beste teams van elke league, de American League en de National League, elkaar.

In dit stadium van de competitie blijven alleen de beste teams over en zij spelen tegen elkaar in de play-offs. De wedstrijden worden nog spannender en de prijs van honkbalkaartjes voor de Play-offs gaat omhoog, maar het spektakel is het absoluut waard.

MLB World Series (eind oktober - begin november)

Zodra de winnaars van elke divisie bekend zijn, komt een van de meest verwachte momenten voor MLB-fans, de World Series. Het hele land staat stil om een van de grootste sportevenementen van het jaar bij te wonen.

In de World Series staan de kampioen van de American League en de National League tegenover elkaar in een best-of-seven gameserie. Dit kampioenschap vindt plaats tussen eind oktober en begin november.

Natuurlijk zijn honkbalkaartjes voor de World Series de duurste van het hele MLB-seizoen, maar dit is de wedstrijd der wedstrijden. De grote finale!

 • Wat zijn de zes honkbalteams met de meeste World Series-titels: NY Yankees met 27, St. Louis met 11, Oakland met 9, Boston met 9, San Francisco met 8 en LA Dodgers met 6.

Kaarten voor de MLB kopen

Hoe lang is een MLB wedstrijd?

Gevel van Yankee Stadium
Gevel van Yankee Stadium

Honkbalwedstrijden duren lang. Ze kunnen 3 tot 4 uur duren en het grootste deel van de wedstrijd is rustig, maar plotseling zijn er enkele spannende toneelstukjes die de fans op gang brengen.

Met deze lengte worden wedstrijden saai? Het hangt ervan af hoeveel honkbalfan je bent. Als je veel van honkbal houdt, zul je ervan genieten omdat je de toneelstukken begrijpt, en als je geen honkbalkenner bent, zul je er zeker ook van genieten, want de sfeer is levendig en het is gemakkelijk om in de swing van de dingen te komen.

Je kunt selfies nemen, video's maken van het evenement en commentaar geven op de toneelstukken terwijl je wat taco's of hotdogs eet. Mijn ervaring is dat honkbal vermakelijk is en dat je een dag iets anders doet tijdens je reis - het is de moeite waard!

Kaarten voor de MLB kopen

Tips voor de wedstrijddag

Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Wanneer ga je naar het stadion?

MLB dagen in New York zijn speciaal. Je kunt het voelen in de lucht en de straten zijn drukker dan normaal in de Big Apple. Mijn advies is om niet te vroeg te komen, maar minstens een uur van tevoren om naar de teamwinkel te gaan, je plaatsen te zoeken of een snack te kopen. U zult zien hoe het stadion zich beetje bij beetje vult en hoe het buldert als de spelers het veld betreden.

 • Hoe komt u bij het Yankee Stadium in de Bronx. De makkelijkste manier om bij het Yankee Stadium te komen is met de metro. Met name de 161e halte (lijn 4) zet u direct naast het stadion af. Je hebt alle informatie over het gebruik van de New Yorkse metro in dit artikel, maar maak je geen zorgen; je kunt niet verdwalen.
 • Hoe kom je bij het Mets Stadion in Queens. De metrolijn 7 heeft een halte vlak voor Citi Field (Mets-Willets Point Station), dat is de snelste optie, aangezien een taxi over de brug naar Queens, als u in Manhattan verblijft, erg duur zal zijn.

Is het mogelijk om in het stadion te eten?

In het stadion zijn er veel eet- en drankkraampjes waar u snacks kunt kopen terwijl u naar de wedstrijd kijkt (hamburgers, hotdogs, nacho's, patat, friet...), hoewel de prijzen iets hoger kunnen liggen dan buiten.

 • Fans mogen echter snacks meenemen in het Yankee Stadium voor eigen gebruik. Hele vruchten zoals appels of sinaasappels moeten in schijfjes of partjes worden gesneden. Plastic waterflessen van één liter of minder zijn ook toegestaan, mits ze in de fabriek zijn verzegeld.
 • In Citi Field mogen in de fabriek verzegelde plastic waterflessen van 0,59 liter of minder worden meegenomen. Fans mogen ook een sapdoos voor kinderen meenemen die verzegeld is en zachte zijkanten heeft. Beide producten mogen niet worden bevroren.

Mogen rugzakken of camera's mee naar binnen?

 • Volgens het beleid van het Yankee Stadium mogen rugzakken of tassen die groter zijn dan 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm niet in het stadion worden meegenomen. Harde tassen zijn niet toegestaan in het stadion. Evenmin als videocamera's of andere apparatuur die uitsluitend bestemd is voor het opnemen van video en/of audio, of selfiesticks, statieven of andere professionele camera-apparatuur.
 • Wat Citi Field betreft, staat in het beleid dat rugzakken om veiligheidsredenen verboden zijn in het stadion. Wel mogen tassen, draagtassen, luiertassen of kleine koelboxen van maximaal 40,64 cm x 40,64 cm x 20,32 cm worden meegenomen. Volledig doorzichtige rugzakken zonder verborgen binnenzakken zijn ook toegestaan.

Kaarten voor de MLB kopen

Nuttige informatie voor het kijken naar MLB

De ingang van het Yankee Stadium| ©Lyle Hastie
De ingang van het Yankee Stadium| ©Lyle Hastie

Wanneer moet ik kiezen voor een honkbalwedstrijd in New York?

Tussen april en oktober zijn er bijna elke dag honkbalwedstrijden in New York. Als u in de zomer, tussen mei en september, naar New York reist, is een middagwedstrijd misschien een goed plan. Controleer in ieder geval het schema van je favoriete team om te bepalen wat het beste moment is om van deze ervaring te genieten en bedenk dat wedstrijden in het weekend vaak wat duurder zijn.

Betalen kinderen entree?

MLB is vooral een familieshow, dus het is gebruikelijk dat ouders hun kinderen meenemen naar de wedstrijden. Wat betreft de vraag of kinderen toegang hebben tot honkbal, is de waarheid dat dit afhangt van het team.

 • Bijvoorbeeld, het toegangsbeleid van de New York Yankees voor kinderen zegt dat elk kind dat 3 jaar of jonger is en minder dan 30″ (76 cm) lang, geen kaartje nodig heeft, maar tijdens de wedstrijd op de schoot van een volwassene moet zitten om het zicht van andere toeschouwers niet te blokkeren.
 • De New York Mets stellen in hun toegangsbeleid dat kinderen van 81 cm of langer een eigen kaartje nodig hebben. Kinderen onder de 32" mogen gratis naar binnen, maar moeten tijdens het evenement op de schoot van een volwassene zitten.

In welk formaat ontvang ik mijn tickets?

Yankees en Mets tickets zijn mobiele tickets, dus om toegang te krijgen tot het evenement moeten ze op uw mobiele telefoon worden weergegeven en hoeven ze niet te worden uitgeprint. Uw telefoon is uw ticket!

Ik heb geen internetverbinding in New York! Hoe krijg ik toegang tot de tickets?

Als je tijdens je reis naar New York geen internetverbinding hebt, kun je altijd de internetverbinding gebruiken in de flat of het hotel waar je verblijft en daar je kaartjes openen, zodat ze klaarliggen op je telefoon als je aankomt in het stadion. U kunt ook naar een openbare gelegenheid gaan, zoals een restaurant of koffieshop in de buurt van het stadion, want die hebben gratis WiFi voor klanten.

Kaarten voor de MLB kopen

Kan ik Yankee Stadium ook bezoeken als er geen wedstrijd is?

Rond Yankee Stadium
Rond Yankee Stadium

Ja, inderdaad! Yankee Stadium is een instituut in New York City, dus er zijn een aantal manieren om de stad te bezoeken, zelfs als je buiten het seizoen van de MLB naar de stad reist. Hier zijn enkele tips over hoe u het Yankee Stadium kunt bezoeken, maar er zijn verschillende rondleidingen die u rondleiden langs de tribunes en het museum en de faciliteit heeft ook een Hard Rock Café waar u terecht kunt voor een all-American ervaring.

Is het Yankee Stadium gebied veilig?

Het antwoord is ja. Het gebied waar het Yankee Stadium ligt is veilig en de sfeer in de omgeving is zeer feestelijk, zodat u zonder zorgen van het evenement kunt genieten.

Kaarten voor de MLB kopen

Wat gebeurt er als er geen honkbalseizoen is in New York?

Gevel van Yankee Stadium
Gevel van Yankee Stadium

Na afloop van de World Series zijn er de komende zes maanden tot eind maart geen honkbalwedstrijden in New York. Als u echter tijdens uw vakantie in de stad een sportevenement wilt bijwonen, raad ik u andere opties aan, zoals: