Hoe bezoekt u Yankee Stadium

Een must-see in New York is het legendarische Yankee Stadium, en nog beter als je de Yankees live kunt zien spelen! Ik vertel je over alle opties die je hebt om deze "tempel" van het Amerikaanse honkbal te bezoeken.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

7 minuten lezen

Hoe bezoekt u Yankee Stadium

Gevel van Yankee Stadium in New York City | ©Andres Alvarado

Honkbal is cultuur en religie voor Amerikanen. En de Yankees zijn een icoon van de sport en een van de populairste teams in de Major Baseball League (MLB). Ze zijn opgericht in 1901, hebben 27 keer de World Series gewonnen en elke wedstrijd die ze spelen trekt een gepassioneerd publiek.

Yankee Stadium, gelegen in de Bronx, is waar de magie gebeurt. Ik raad je aan om het te bezoeken door naar een wedstrijd te kijken als dat samenvalt met het seizoen of met een rondleiding. Je kunt dan uit de eerste hand voelen hoe opwindend het is om fan van New York te zijn.

Zie Yankee Stadium op zijn best met een MLB Yankees-wedstrijd

New York Yankees-fans| ©Dan Gold
New York Yankees-fans| ©Dan Gold

Yankee Stadium biedt plaats aan meer dan 47.000 toeschouwers en is het duurste stadion ooit gebouwd in de honkbalgeschiedenis. Naast de wedstrijden van de Yankees is het ook de thuishaven van de New York City Football Club, die uitkomt in de Major League Soccer**(MLS**).

Maar het is waar dat de hoofdrolspelers de Yankees zijn, want honkbal is historisch gezien de belangrijkste Amerikaanse sport.

Wanneer MLB op tv is, zodat je naar de Yankees kunt kijken

Je kunt alleen honkbal van wereldklasse zien als je tussen april en oktober naar New York reist. Ik raad je aan om de speelschema's van de teams te controleren voordat je op reis gaat, want ze spelen vaak vriendschappelijke wedstrijden tijdens de rest van het jaar. Het honkbalseizoen kent drie hoofdfasen:

 • Reguliere seizoen: april tot begin oktober. In deze periode kun je de Yankees zien spelen en, als je geluk hebt, de derby met de Mets (hun aartsrivaal uit New York) of de Boston Red Sox meemaken, nog zo'n grote klassieker.
 • De play-offs (wedstrijden in het naseizoen): eind september tot eind oktober.
 • De finales: eind oktober tot begin november. Hier komt de MLB-kampioen uit de bus.

Wat je moet weten over honkbal als je naar Yankee Stadium gaat

Kaartjes kopen voor een goede prijs is meestal niet moeilijk als je van tevoren plant, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de beste plaats om je stoel te kiezen, het speelschema en wat je kunt verwachten op de dag van de wedstrijd. Hier is een gids over hoe je naar een honkbalwedstrijd in New York kunt gaan om al je vragen te beantwoorden.

Stadionbezetting is meestal erg hoog, dus ik raad aan om je kaartje van tevoren te kopen. Het is ook een goed idee om ten minste een uur voor aanvang van de wedstrijd in het stadion te zijn, zodat je zonder je te haasten een stoel kunt zoeken en kunt genieten van het vollopen van het stadion. Neem wat te drinken en eten of snacks mee, want eten kopen in het stadion zelf is vaak duur.

Hoeveel kosten Yankees kaartjes?

Als je het geluk hebt om tijdens het honkbalseizoen in New York te zijn, is de kans groot dat je de Yankees kunt zien. Er worden veel wedstrijden gespeeld tijdens de competitie en om de paar dagen, dus het is meestal gemakkelijk om aan kaartjes te komen (veel gemakkelijker dan voor de NBA, bijvoorbeeld).

Hoe kom ik aan kaartjes?

Je kunt je Yankees tickets vooraf online kopen bij Hellotickets. Je kunt ze ook direct aan de kassa kopen op de dag van de wedstrijd, maar het stadion ligt vrij ver van het centrum en je loopt het risico dat je er niet in komt. Dus mijn aanbeveling is zonder twijfel om je kaartje van tevoren te kopen.

Prijzen

De prijzen van kaartjes voor de Yankees variëren sterk, afhankelijk van de datum en het team waar ze tegen spelen, maar ook van de locatie van je stoel en hoe dicht je bij de werper zit.

Om je een idee te geven, het goedkoopste kaartje bovenin het stadion voor een bepaalde wedstrijd kan rond de €15 kosten. Maar voor dezelfde wedstrijd kan een kaartje dichter bij het veld rond de €85 kosten en een kaartje in de VIP-gedeeltes tussen de €250 en €450. Als de wedstrijd die je wilt zien een klassieker is tegen de Boston Red Sox, beginnen de goedkoopste kaartjes rond de €130.

Kinderen jonger dan 3 jaar of kleiner dan 76 cm mogen gratis naar binnen.

Koop je kaartje voor een wedstrijd van de Yankees

Doe een rondleiding om de ins en outs van Yankee Stadium van binnen te bekijken

Klassiek Tourkaartje in Yankee Stadium| ©Kanesue
Klassiek Tourkaartje in Yankee Stadium| ©Kanesue

Als je de volledige Yankees-fanervaring wilt meemaken, kun je naast het zien van een livewedstrijd een diepgaande rondleiding door het stadion krijgen met een rondleiding.

Er zijn verschillende opties voor een rondleiding door Yankee Stadium:

 • Klassieke" rondleiding om Yankee Stadium van binnen te leren kennen: Dit is de meest typische rondleiding die je kunt volgen om Yankee Stadium te leren kennen. Je kunt een rondleiding krijgen door de faciliteiten van het stadion en de twee musea die het huisvest: het Yankee Museum en Monument Park.
 • Klassieke Tour met lunch in het Hard Rock Café: Deze optie omvat als onderdeel van de tour een maaltijd in het Hard Rock Café Yankee Stadium. Je krijgt een voucher die je kunt inwisselen in het restaurant voor of na je bezoek.
 • Pre-game tour om de Yankees te zien oefenen voor de wedstrijd: Deze optie is geweldig voor fans die al een kaartje voor de wedstrijd hebben, omdat het exclusieve toegang tot de slagtraining voor de wedstrijd bevat. Je krijgt ook het Yankees Museum en Monument Park te zien, maar je eindigt de tour in Sectie 105 van het stadion om de spelers hun training voor de wedstrijd te zien doen.
 • Hands on History Tour om de Yankees in de vingers te krijgen: Deze tour is speciaal ontworpen voor honkbal- en Yankees-fans. Het is een exclusieve toegang tot het Yankees Museum waar je historische voorwerpen en artefacten van het team kunt aanraken. Knuppels, ballen, handschoenen, truien, World Series-ringen en memorabilia.
 • Gratis rondleiding door Yankee Stadium met de New York Pass: Een van de meest aanbevolen opties om je te verplaatsen in New York is het kopen van een toeristenkaart. Als je Yankee Stadium wilt bezoeken, raad ik je de New York Pass aan, die ook de "Classic" tour door Yankee Stadium bevat, met toegang tot het Yankee Museum en Monument Park.

Koop je New York Pass

Bekijk de buitenkant van Yankee Stadium en leer meer over de geschiedenis met de New York Contrasts tour

Luchtfoto van Yankee Stadium in New York City| ©Nick Fewings
Luchtfoto van Yankee Stadium in New York City| ©Nick Fewings

De Contrasts tour is een van de populairste tours door New York en geeft je een kijkje in wat er buiten Manhattan en Central Park te zien is.

Deze tour wordt meestal per bus gedaan, begeleid door een professionele gids en neemt je mee door vier van de vijf stadsdelen van New York: Manhattan, de Bronx, Queens en Brooklyn (Staten Island is buiten beschouwing gelaten).

Een van de eerste stops is in de **Bronx **en daar ligt Yankee Stadium. Je kunt het van de buitenkant zien en er foto's van maken, maar je kunt er niet in. Het is echter een goede optie als je nog twijfelt of je een rondleiding zult boeken of naar een honkbalwedstrijd zult gaan.

Wat je moet weten over de Contrasts tour:

 • Duur: Ongeveer 5 uur.
 • Vertrektijd: 8 uur 's ochtends.
 • Vertrek- en eindpunt: Hotel Pennsylvania (401 7th Ave), Hotel Millennium Broadway (145 W 44th St), Hotel Manhattan (Times Square, 790 7th Ave).
 • Prijs: vanaf 101 €.

Boek een Contrasttour

Bekijk Yankee Stadium vanuit vogelperspectief tijdens een helikoptervlucht

Helikoptervlucht Home| ©Chris Sampson
Helikoptervlucht Home| ©Chris Sampson

Als je een andere, leuke en adrenalineverhogende ervaring wilt, kun je Yankee Stadium ook vanuit de lucht bekijken!

Je kunt een helikoptervlucht door New York City boeken, waarbij je alle bezienswaardigheden van de stad vanaf een indrukwekkend uitkijkpunt ziet.

Met de ultramoderne Bell 407 helikopters vlieg je, als je geen hoogtevrees hebt, over de Hudson River en van daaruit kun je de omvang van de Big Apple vanuit vogelperspectief bewonderen.

Koop een helikoptervlucht door NYC

Bezoek Yankee Stadium vanaf de buitenkant en kom op eigen gelegenheid aan

Yankee Stadium van binnen| ©Erwin Bernal
Yankee Stadium van binnen| ©Erwin Bernal

Als je deze tempel van de New Yorkse sport wilt bezoeken en je wilt laten fotograferen, kun je dat ook op eigen houtje doen. Het is heel gemakkelijk, want je kunt de metro of een taxi nemen. En als je toch bezig bent, kun je de Bronx en het gebied rond het stadion verkennen.

Met de metro

 • Lijn 4 B en D.
 • Stadionhalte: 161st Street Yankee Stadium (ongeveer 100m van de ingang).
 • Vanaf het centrum van Manhattan duurt het ongeveer 30 minuten.
 • Prijs enkeltje: €2,60 of een metrokaart voor een week voor €28,50.

Met de taxi

Een andere optie, comfortabeler en van deur tot deur, maar reken op een ritprijs van ongeveer 30 euro enkele reis en 30 euro retour.

Koop je kaartje voor een Yankees-wedstrijd

Neem een goede hamburger in het Hard Rock Café in het Yankee Stadium

Ingang van het Hard Rock Café in het Yankee Stadium| ©Marco Verch
Ingang van het Hard Rock Café in het Yankee Stadium| ©Marco Verch

Als er iets is waar New York geen gebrek aan heeft, dan zijn het wel goede hamburgers. En een van de meest typische Amerikaanse plekken om daarvan te genieten is het Hard Rock Café. En natuurlijk is er een bij Gate 6 van Yankee Stadium, waar sport en eten een perfect duo vormen. Dus een andere manier om het stadion wat beter te leren kennen als je niet voor een kaartje wilt betalen, is om te genieten van een maaltijd in het Hard Rock Café.

Je kunt er terecht, of je nu wel of geen kaartje voor het stadion hebt, 365 dagen per jaar, van 11:00 tot 17:00 uur. En als het toevallig Yankees of New York City Football-wedstrijddag is, kun je het natuurlijk bekijken op een van hun 15 enorme schermen.

Honger gekregen, toch? Hier is hun menu, zodat je de opwinding van honkbal, football en een goede Amerikaanse hamburger kunt voelen.