Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Vertrek transfers naar New York luchthavens

Na een lange reis willen we allemaal zo snel en comfortabel mogelijk in het hotel aankomen. En als het goedkoop is, nog beter. Hier is hoe

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

Vertrek transfers naar New York luchthavens

Vliegtuig landing | © Gary Lopater

De belangrijkste luchthavens van New York zijn JFK (John F. Kennedy), La Guardia in Queens en Newark in New Jersey. The Big Apple is een van de belangrijkste toegangspoorten tot de Verenigde Staten, waar reizigers uit de hele wereld aankomen.

Zodra u op Amerikaanse bodem bent geland, moet u de beste manier kiezen om van het vliegveld naar het centrum van New York te komen. Ik zal u vertellen uit welke opties u kunt kiezen, hoewel voor mij de optie van de gedeelde transfer de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

1. Gedeelde transfer van de luchthaven naar uw hotel in Manhattan

Gedeelde overdracht| ©Kyle Cesmat
Gedeelde overdracht| ©Kyle Cesmat

Na een lange vlucht, waarbij u uitgeput bent en volgeladen met bagage, is het laatste wat u wilt doen ronddwalen in de terminal op zoek naar een taxi en een exorbitante prijs betalen of eindeloos wachten op het openbaar vervoer om bij uw hotel te komen. Daarom is de handigste optie om een gedeelde transfer naar uw hotel in Manhattan te boeken, waarbij u in moderne, volledig uitgeruste minibusjes reist.

Als u op JFK landt, kunt u hier meer gedetailleerde informatie lezen over hoe u van JFK naar Manhattan komt.

Hun wagenpark heeft een maximumcapaciteit van elf passagiers. Ze hebben veel bagageruimte (elke reiziger mag maximaal één koffer en één handtas meenemen), pikken u bij aankomst op de luchthaven op samen met andere reizigers en zetten u voor de deur van uw hotel af na een vlotte en comfortabele rit met een team van professionele chauffeurs die New York City door en door kennen.

Hoe werkt het?

De transfers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week. Na reservering ontvangt u een bevestigingsmail en wachten ze op u! Wanneer uw vlucht landt op de luchthavens JFK, Newark of La Guardia, gaat u gewoon naar de balie voor grondvervoer in de terminal en overhandigt u uw afgedrukte voucher aan een van de agenten voor instructies.

Wat gebeurt er als de vlucht vertraagd is?

Bij de boeking wordt u om uw vluchtgegevens gevraagd, zodat de maatschappij uw vlucht steeds kan volgen en op de hoogte is van eventuele vertragingen. Vluchtvertragingen hebben geen invloed op de geboekte transfer.

Zijn de prijzen definitief?

De prijs die u bij de boeking betaalt, is een vast bedrag en hangt niet af van het verkeer bij aankomst in New York. Fooien en toeslagen voor overbagage (indien van toepassing) zijn echter niet inbegrepen.

Boek een transfer tussen de luchthaven en Manhattan

2. Gedeelde transfer van uw hotel in Manhattan naar elke luchthaven in New York (Go Airlink)

New York Bus Lane| ©Tetiana Shyshkina
New York Bus Lane| ©Tetiana Shyshkina

Aan het eind van ons verblijf in New York is onze grootste zorg op tijd op de luchthaven te zijn om in alle rust onze vlucht naar huis te nemen, zonder op zoek te hoeven gaan naar een taxi of meerdere keren te moeten overstappen op het openbaar vervoer van de stad.

Ook hier geldt, net als bij uw aankomst, dat u het beste een transfer van uw hotel naar de luchthaven kunt boeken, die u van deur tot deur brengt.

Hoe werkt het?

De transfers rijden elke dag met een ononderbroken dienstregeling. Op het moment van de reservering moet u uw terugvluchtgegevens en het adres van uw hotel opgeven, zodat de chauffeur van de gedeelde transfer weet waar en wanneer hij u moet oppikken. Om de service te vergemakkelijken, raden wij u aan de portier of conciërge van het hotel te laten weten dat u wacht op een chauffeur die u van de luchthaven komt ophalen.

Zijn de prijzen definitief?

Net als bij de aankomsttransfer van de luchthaven naar uw hotel zijn de prijzen definitief en kunnen noch het aantal afgelegde kilometers noch het verkeer de prijs wijzigen, het is een vaste prijs. Fooien zijn echter niet inbegrepen.

Isabel's Reizigerstip

Wanneer u de ophaaltijd van uw hotel bevestigt, bereken deze dan met voldoende tijd om op tijd op de luchthaven te geraken, ondanks het verkeer (vooral tijdens de spits).

Boek een transfer tussen de luchthaven en Manhattan

3. Privé transfer van elke luchthaven in New York naar uw hotel in Manhattan

Privé transfer| ©Hanners Egler
Privé transfer| ©Hanners Egler

Of u nu moe bent na een lange vlucht en niet wilt ronddwalen op zoek naar een gratis taxi, u niet vertrouwd bent met het openbaar vervoer en liever niet overstapt, of u niet veel Engels spreekt en bang bent te verdwalen, de meest comfortabele en snelste manier om bij uw hotel te geraken is met een privétransfer van de luchthaven naar uw hotel in New York.

Het belangrijkste verschil tussen een gedeelde transfer en een privé transfer is dat bij deze gelegenheid het voertuig en de chauffeur tot uw beschikking staan en het voertuig alleen voor u en uw groep zal zijn, u hoeft niet te wachten op andere passagiers.

Hoe werkt het?

Deze transferdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Afhankelijk van het aantal personen dat van deze dienst gebruik zal maken, zal u op het moment van de boeking moeten kiezen tussen een privétransfer in een luxueuze sedan voor drie personen, een VIP-SUV die tot zes passagiers kan vervoeren of een bestelwagen die tot negen passagiers kan vervoeren.

U moet dan de aankomstgegevens van uw vlucht en het volledige adres van uw hotel, appartement of huis in Manhattan opgeven. Uw transfer wordt onmiddellijk bevestigd en u krijgt een voucher om aan de chauffeur te overhandigen. Eenmaal op de luchthaven hoeft u alleen nog maar in de auto te stappen en u te installeren voor een snelle en vlotte rit. Zo eenvoudig is het!

Uw bagage

Het interieur van alle voertuigen is elegant en ruim en biedt voldoende ruimte om de bagage van alle passagiers te vervoeren (elke passagier mag maximaal 1 koffer en 1 handtas meenemen).

Hoeveel kost deze privé transfer?

De prijs is per persoon op basis van drie passagiers per auto, zes per SUV of negen passagiers per bestelwagen. Het tarief komt overeen met een all-inclusive haal- en brengservice, plus lokale belastingen en tolheffingen. De prijs die u bij de boeking betaalt, is een vast bedrag en hangt niet af van het verkeer bij aankomst in New York.

4. Privétransfer van uw hotel in Manhattan naar elke luchthaven van New York

Online transfer boeken| ©Priscilla du Preez
Online transfer boeken| ©Priscilla du Preez

Het vooraf reserveren van een privétransfer van uw hotel naar de luchthaven van New York is de beste manier om uw vlucht naar huis te halen zonder u zorgen te hoeven maken over het vinden van een taxi op het laatste moment op de dag van vertrek of eindeloze reizen met het openbaar vervoer te moeten maken met koffers, met alle stress van dien.

Met deze privétransfer van uw hotel in Manhattan naar eender welke luchthaven van New York haalt een ervaren chauffeur die de straten van de stad kent u ruim op tijd op aan de deur van uw hotel om u naar de terminal voor uw terugvlucht te brengen. Geen wachttijden en geen stress, met de gemoedsrust te weten dat u op tijd zult aankomen om aan boord van het vliegtuig te gaan en dat u er geen exorbitante prijs voor zult betalen.

Als u landt op een luchthaven en moet overstappen op een andere, kunt u ook op deze dienst rekenen. Vergeet de stress van het missen van een vlucht dankzij deze privé transfer.

Hoe werkt het?

De privé-transferdienst terug naar de luchthaven werkt op dezelfde manier als de aankomsttransferdienst, alleen moet u deze keer het adres van uw hotel en de vertrekgegevens van uw vlucht opgeven. Uw transfer zal worden bevestigd en u krijgt een voucher die u aan de chauffeur kunt overhandigen.

Afhankelijk van het tijdstip van de dag kan het verkeer drukker zijn. Normaal gesproken wordt aanbevolen om 2 uur voor vertrek van uw vlucht op de luchthaven te zijn, hoewel 3 uur van tevoren ideaal is. In dit verband raden wij u aan extra tijd uit te trekken om de ophaaltijd van uw hotel te bepalen. Reken tijdens de spitsuren ten minste 45 minuten voor de dichtstbijzijnde luchthaven (LaGuardia) en 75 minuten voor de verste luchthavens (JFK en Newark).

Over de bagage

Op de dag van uw transfer zal de chauffeur u opwachten aan de deur van uw hotel of residentie in Manhattan om u op tijd naar de luchthaven te brengen. Vergeet niet dat u, als u speciale behoeften of bagage hebt, contact kunt opnemen met het bedrijf zodra u uw reservering hebt gemaakt, zodat zij eventuele vragen kunnen beantwoorden; dit is een gepersonaliseerde service.

Over de prijs

Deze privétransfer van het hotel naar de luchthaven heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, als u bedenkt dat de service veel weg heeft van een taxi, maar dat u zeker weet dat u vooraf een vast bedrag betaalt en dat de ritprijs niet afhankelijk is van het verkeer op het moment dat u in New York aankomt.

Boek een transfer tussen de luchthaven en Manhattan

5. Andere opties om New York te verkennen

New York Taxi| ©Luke Stackpoole
New York Taxi| ©Luke Stackpoole

New York is een stad met goede vervoersverbindingen. Het openbaarvervoernetwerk is vrij efficiënt en stelt u in staat om snel van eind tot eind te reizen om elke hoek van de Big Apple te verkennen.

Ondergronds

Het is een van de grootste ter wereld met meer dan 1000 kilometer spoor. De treinen rijden 24 uur per dag en bestaan uit 26 lijnen waarvan de namen cijfers of letters kunnen zijn. Het werd geopend in het begin van de 20e eeuw en de stations zien er een beetje gedateerd en niet erg schoon uit. Hier is onze gids voor de ondergrondse van New York.

Bussen

Als u in New York geen gebruik wilt maken van de metro, zijn bussen een handige optie, hoewel u dan wel te maken krijgt met de gevolgen van druk verkeer. Er zijn honderden lijnen, maar om verwarring te voorkomen, kunt u het beste bij elke halte op de lijnenkaarten kijken. Buslijnen bestaan uit een nummer en een letter. De letter geeft de gemeente aan waar de bus rijdt: Manhattan (M), Brooklyn (B), Queens (Q), Bronx (Bx) en Staten Island (S).

Taxi's

Taxi's zijn een andere manier om je in New York te verplaatsen. Dankzij hun iconische gele kleur kunt u ze van veraf zien en begroeten door uw hand op te steken. De tarieven zijn vaak erg duur, met kleine toeslagen en fooien die de kosten van de rit nog verhogen. Als je geld en tijd wilt besparen, probeer dan een taxi te roepen die in dezelfde richting gaat als jij.

Uber

Taxi's zijn een populair vervoermiddel geworden in New York. U kunt ze gemakkelijk boeken via de app. Over het algemeen zijn ze goedkoper dan taxi's, maar als de vraag erg groot is en er weinig chauffeurs zijn, zullen de tarieven de pan uit rijzen. Als je geen Engels spreekt, is het een goede optie omdat je gewoon het adres waar je heen wilt in de app invoert en je de chauffeur geen aanwijzingen hoeft te geven.

6. Dus, wat ga je doen als je daar bent?

Het organiseren van de logistiek van uw reis hoeft niet saai te zijn. Als u denkt aan een originele en voordelige manier om u in de stad te verplaatsen, vergeet dan niet dat u de mogelijkheid hebt om u met de beste toeristenbussen van de stad langs de belangrijkste bezienswaardigheden te verplaatsen.

En natuurlijk vindt u hier alle tips die u nodig hebt om optimaal van uw reis te genieten: wat te zien en te doen in New York.

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er als mijn vlucht vertraagd is?

  De chauffeur zal rekening houden met mogelijke vertragingen van vluchten, aangezien u van tevoren heeft doorgegeven met welke vlucht u aankomt, zodat hij dit in de gaten kan houden.

 • Hoe lang duurt het van JFK naar Manhattan?

  JFK ligt op 32 km van Manhattan, dus u bent er niet meer dan een uur vandaan. In de spits kan het verkeer u vertragen en uw reis verlengen, maar de prijs van de transfer blijft dezelfde voor zolang als nodig is.

 • Is het de moeite waard om een luchthaventransfer te nemen om in Manhattan te komen?

  Ja, vooral als u met z'n tweeën of in een groep reist en de vermoeidheid en de zorgen van het overstappen op het openbaar vervoer wilt vermijden. Plus, het is goedkoper dan een Uber of taxi.

 • Hoeveel stuks bagage mag ik meenemen op de transfer?

  Eén koffer en één stuk handbagage per persoon. Indien u meer bagage of speciale bagage (muziekinstrumenten, sportuitrusting, enz.) meeneemt, raad ik u aan het bedrijf daarvan vooraf in kennis te stellen, zodat het rekening kan houden met de ruimte die u nodig zult hebben.