Gids voor de New York City Metro

De ondergrondse van New York is letterlijk een stad onder de stad. Hier volgen enkele basistips om u wegwijs te maken in de Big Apple en optimaal gebruik te maken van het snelste vervoermiddel van de Big Apple.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

12 minuten lezen

Gids voor de New York City Metro

Beeld van de New Yorkse metro | ©Hellotickets

Als je een reis naar de Big Apple plant, is vervoer waarschijnlijk iets om je zorgen over te maken als het je eerste keer is, want met zo veel verschillende lijnen, stations en soorten metro's is het gemakkelijk om het verkeerd te hebben. Maak je geen zorgen! In deze gids voor de New Yorkse metro vertel ik je alles wat je moet weten om je te verplaatsen als een New Yorker.

1. Bekijk de metrokaart van New York

De New Yorkse metro
De New Yorkse metro

Om te beginnen stel ik voor dat u de metrokaart van New York in PDF op uw telefoon downloadt. Op die manier kunt u het altijd bij u dragen en raadplegen wanneer u het nodig hebt, zelfs wanneer u geen internetverbinding hebt.

Als u echter gegevens op uw mobiele telefoon hebt , raad ik u aan de officiële New York City Subway-app in het Spaans te downloaden, omdat u niet alleen de kaart zult vinden, maar ook de beste route zult kunnen berekenen, de tijd zult kennen waarop de volgende metro zal aankomen of de incidenten op de lijnen zult kunnen zien, naast vele andere dingen. Hier is de iOS versie.

2. Hoeveel kost een kaartje en hoe koop ik het? Zijn er seizoenkaarten?

New York Metro Kaart| ©Malvina Battiston
New York Metro Kaart| ©Malvina Battiston

Een kaartje voor de metro in New York kost $2,75. Als u van plan bent vaak het openbaar vervoer te gebruiken om u in de stad te verplaatsen, kunt u het beste een MetroCard kopen, een kaart die u opnieuw kunt opladen en die geldig is voor zowel de metro als de bus.

Net als in andere steden in de wereld waar een soortgelijk systeem wordt gebruikt, is de MetroCard een kaart voor het openbaar vervoer waarmee men zich in de stad kan verplaatsen via het bus- en metronetwerk van New York.

Het bijzondere van de Metrocard is dat hij kan worden opgeladen:

 • Enkele ritten (betalen per rit)
 • Onbeperkte ritten gedurende 7 dagen
 • Onbeperkt rijden gedurende één maand

3. Hoe kom je aan de Metrocard?

De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston
De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston
 • Om uw Metrokaart te krijgen moet u naar een metrostation gaan, waar u de kaartjesautomaten vindt.
 • Zodra u uw taal bij de automaat hebt gekozen, hoeft u alleen nog maar uit de beschikbare opties het soort kaart te kiezen dat u wilt.
 • Als u voor de eerste keer een Metrocard koopt, moet u de optie "Get a new card" kiezen, waarvoor u $1 moet betalen.
 • Als je al een Metrocard hebt van een eerdere reis, selecteer je gewoon de optie "Herlaad je kaart" en voer je het gewenste saldo in.

Hoe koop je het bij de automaat stap voor stap

 • Na het selecteren van de optie "Krijg een nieuwe kaart" moet u het type Metrokaart kiezen: Gewone Metrokaart en Onbeperkt Rijden.
 • Binnen de Onbeperkte ritten optie zijn er twee mogelijkheden: "Onbeperkte ritten voor 7 dagen voor $33" en "Onbeperkte ritten voor een maand voor $120".
 • Meestal kiezen pendelaars voor de optie "Onbeperkt rijden voor 7 dagen voor 33 dollar". In zo'n grote stad heb je er veel aan, want er zijn lange afstanden en met deze Metrocard kun je zo vaak als je wilt in en uit de New Yorkse bus of metro stappen.
 • De volgende stap is de wijze van betaling. U kunt contant geld, bankpas (ATM) en creditcard gebruiken.
 • Als u uw kaart in de automaat steekt, vraagt hij u om een postcode. Als toerist kent u de postcodes van de stad niet , u kunt het nummer 00000 of 99999 invoeren.
 • En dat is het! De kaartjesautomaat geeft je Metrocard af en je kunt hem gaan gebruiken.

Wat gebeurt er als ik zowel krediet als onbeperkt reizen op mijn kaart heb?

Als je 7 dagen lang zowel beltegoed als onbeperkt reizen op je Metrocard hebt staan, verbruik je eerst het reizen voor die week en daarna begint het dollartegoed op te raken. Met andere woorden, onbeperkt reizen heeft voorrang op het saldo voor individuele reizen.

Betalen kinderen in de metro?

Kinderen onder de 44" (111 cm) reizen gratis onder begeleiding van een betalende volwassene. Baby's zijn ook gratis tot ze twee jaar oud zijn.

Hoe valideer ik mijn Metrocard?

Het lijkt misschien voor de hand liggend om de kaart door de gleuf van het tourniquet te schuiven, maar de truc is om dit met een tussenliggende snelheid te doen, zodat de lezer van de automaat de Metrokaart goed kan lezen. Met andere woorden, niet te snel en niet te langzaam.

Op dit punt wil ik een kanttekening maken, namelijk dat als je bij het instappen in de metro de verkeerde ingang krijgt en je terug de straat op moet om bij het juiste station te komen, je je in twee situaties bevindt:

 • Als u hebt gekozen voor de metrokaart met onbeperkt reizen, moet u 20 minuten wachten om uw kaart te valideren bij het draaihek.
 • Als je je Metrocard hebt opgeladen met een saldo in dollars, zal je gevraagd worden om de reis opnieuw te betalen. Met andere woorden, er wordt nog eens $2,75 van uw saldo afgetrokken. Het is helaas niet mogelijk om een terugbetaling te vragen voor de vorige verkeerde reis.

Veel gestelde vragen over de Metrocard

 • Kan ik de Metrokaart kopen voordat ik naar New York reis? Nee, je kunt de Metrokaart alleen kopen bij de automaten in de metro.
 • Als ik twijfel als ik het koop, kan iemand me dan helpen? In veel stations vindt u ondergronds personeel dat u om hulp kunt vragen, maar als dat er niet is, hoeft u zich geen zorgen te maken, want New Yorkers zijn heel attent en zullen u een handje helpen als u dat nodig hebt.
 • Als ik twee weken naar New York ga, moet ik dan twee kaarten kopen? Nee, dat doe je niet. Als je je 7-dagen Unlimited Ride voucher hebt opgebruikt, kun je dezelfde kaart opnieuw opladen met krediet of een andere Unlimited Ride voucher voor nog een week.
 • Kan ik de Metrokaart delen met iemand anders? Nee. Als u kiest voor de optie Onbeperkt reizen voor 7 dagen, is de kaart voor persoonlijk gebruik en niet overdraagbaar. Als u er echter voor kiest om het tegoed op te laden en voor elke rit te betalen, dan kunt u uw Metrokaart delen.
 • Wat gebeurt er als ik mijn metrokaart verlies? Helaas zult u een nieuwe kaart moeten kopen en verliest u al het saldo en/of de waarde die u erop hebt staan. Alleen de MetroCard "Onbeperkt reizen voor één maand" is beschermd tegen diefstal en verlies als je hem koopt met een debet- of kredietkaart uit de Metro-automaten.
 • Hoe weet ik hoeveel krediet ik nog op mijn kaart heb? Als u uw kaart hebt opgewaardeerd en niet weet hoeveel krediet u nog hebt, kunt u dat in veel metrostations controleren bij kaartlezers die u het saldo vertellen, de dagen die u nog hebt en wanneer de kaart vervalt.
 • Als ik nog een saldo op mijn kaart heb, krijg ik dan mijn geld terug? Nee, dus mijn advies is om voorzichtig te zijn met het opladen van uw kaart. In elk geval is de Metrocard 2 jaar geldig, dus als je geld over hebt, raad ik je aan de kaart te bewaren voor je volgende reis naar de stad of hem aan iemand anders te geven die naar New York zal reizen.
 • Kan de Metrocard ook voor ander vervoer gebruikt worden? Behalve op de New Yorkse metro kan deze kaart ook worden gebruikt op het busnet en de Roosevelt cable car. Als u een veerboot wilt nemen, moet u een apart kaartje betalen, aangezien deze niet in de Metrocard is geïntegreerd. Als u meer wilt weten over de veerboot, dan mag u mijn handige gids over de New York ferry niet missen.

4. Oriëntatie: sneltreinen, routebeschrijvingen en de betekenis van de letters

De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston
De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston

Zodra u uw ticket in handen hebt, zult u enige begeleiding nodig hebben om niet te verdwalen in de grootste ondergrondse van de Verenigde Staten en een van de grootste ter wereld. Het heeft 26 lijnen, bijna 500 stations en meer dan 1000 kilometer spoor die Manhattan, Bronx, Brooklyn en Queens met elkaar verbinden.

De enige borough die niet door de New Yorkse metro wordt bediend is Staten Island, hoewel u vanuit Brooklyn of vanuit het zuiden van Manhattan met de Staten Island Ferry kunt reizen.

De metrolijnen in New York zijn kleurgecodeerd en elke lijn kan worden onderverdeeld in letters (A, B, C, enz.) en cijfers (1, 2, 3, enz.), afhankelijk van de richting, dus om niet te verdwalen is het een goed idee om de onderstaande tips te volgen:

Weet waar je heen gaat

Als u met de metro gaat , moet u goed weten welke richting u op wilt, want de meeste lijnen splitsen zich en de treinen rijden in verschillende richtingen.

Zodra u weet welke lijn u moet nemen, gaat u naar de dichtstbijzijnde metrohalte. Alle stations zijn bewegwijzerd bij de ingang van de perrons in zuidelijke richting (Downtown en Brooklyn) of in noordelijke richting (Uptown en Queens).

Let bij het instappenin de metro op de borden en signalen. Borden en luidsprekers geven aan in welke richting de trein rijdt, wat de laatste halte op de route is of naar welk stadsdeel in New York City de trein gaat.

Lokale treinen vs. sneltreinen: hoe ze te onderscheiden

Een belangrijk detail is dat er twee soorten treinen zijn in New York : lokale treinen en exprestreinen. In tegenstelling tot de lokale treinen stoppen de sneltreinen niet bij elke halte en zijn ze veel sneller, waardoor ze erg handig zijn voor langeafstandsreizen. Het is geweldig, want je kunt de stad in minder dan 15 minuten doorkruisen!

Hoe weten we waar een sneltrein of een lokale metro stopt? Heel gemakkelijk, als je op de kaart ziet dat de halte een witte cirkel heeft, is het een sneltrein, als het een zwarte cirkel heeft, is het een stoptrein.

Let op de letters en cijfers

Elke metrolijn in New York heeft een andere kleur om ze te identificeren, maar omdat ze op bepaalde punten op de kaart aftakken, krijgt elke aftakking een andere naam met cijfers en letters, om te voorkomen dat de kaart in een veelkleurige regenboog verandert.

Daarom moet u bij het nemen van de ondergrondse niet alleen de kleur van de lijn, maar ook de letters en cijfers als referentie nemen. In feite kennen de New Yorkers de lijnen beter aan de hand van de cijfers en letters, niet zozeer aan de hand van de kleuren.

En waar kan ik de letter of het nummer van de metro zien om te weten in welke metro ik stap? Het staat op de eerste wagon van de metro, hoewel het ook buiten elke wagon is opgehangen zodat u het kunt controleren. Hou het in gedachten als je de weg moet vragen of routes in de metro.

Kijk naar de richting van de metrostations

Zoals ik al zei, als u de metrokaart van New York bekijkt, ziet u dat er ondergrondse lijnen zijn die in verschillende richtingen gaan door twee of meer keer te vertakken (zoals de oranje of gele lijn).

Het eerste wat u moet weten voordat u het gebruikt, is het juiste onderscheid te maken tussen Uptown en Downtown. Soms hebben in hetzelfde metrostation de verschillende ingangen verschillende richtingen, d.w.z. in veel straten ga je, als je van de ene ingang van het trottoir komt, naar het zuiden en van de andere kant naar het noorden.

Daarom raad ik u aan om, voordat u uit de metro stapt, de richting te controleren, zodat u niet terug de straat op hoeft om van richting te veranderen, want in veel gevallen kunt u, eenmaal in het station, niet meer van perron veranderen.

De richtingen die de New Yorkse metro kan nemen zijn: Downtown en Uptown (Zuid en Noord) of Westbound en Eastbound (West en Oost).

Soms zult u ook zien dat ze aangeven naar welke wijk of buurt ze reizen:

 • Manhattan
 • Koninginnen
 • Brooklyn
 • Bronx
 • Etc.

Overdracht tussen lijnen?

Als we naar de metrokaart van New York kijken, zouden we kunnen denken dat het niet mogelijk is om van de ene lijn naar de andere over te stappen, tenzij is aangegeven dat ze elkaar kruisen. Maar dat is niet altijd het geval, want op de kaart staan zwarte lijnen die waarschuwen voor het bestaan van overstaptunnels die het gemakkelijker maken van lijn te veranderen om geen onnodige verplaatsingen te maken.

5. Wat is het schema en de frequentie van de metro in New York?

De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston
De New Yorkse metro| ©Malvina Battiston

Het mooie van de New Yorkse metro is dat hij 24 uur per dag rijdt, elke dag van het jaar, maar 's nachts zijn niet alle ingangen van de stations open.

Deze varieert van 2 tot 5 minuten tijdens de spitsuren (6.30 tot 9.30 uur en 15.30 tot 20.00 uur van maandag tot vrijdag), 5 tot 10 minuten tijdens de middaguren en 5 tot 15 minuten tot middernacht. De frequentie van de metro van 's morgens vroeg tot 6.30 uur is ongeveer 20 minuten, hoewel ik u 's avonds zou aanraden een taxi te nemen, vooral als u alleen reist tussen de wijken, aangezien er weinig exploitanten werken in geval van incidenten.

6. Tips voor het gebruik van de New Yorkse metro

Reizen met de metro| ©Unsplash
Reizen met de metro| ©Unsplash

De ondergrondse van New York verschilt niet zo veel van andere metro's in de wereld wat de gebruiksregels betreft. Als pendelaar is het echter altijd een goed idee om enkele basisregels in gedachten te houden om het reizen op het netwerk te vergemakkelijken.

 • In de metro, laat je altijd eerst uit voordat je naar binnen gaat.
 • Blokkeer de autodeuren niet met uw bagage om mensen in en uit te laten stappen.
 • Als u de roltrap op of af loopt, gebruik dan altijd de linkerkant. Ga anders aan de rechterkant zitten om het de andere passagiers gemakkelijker te maken.
 • Sta uw zitplaats af aan mensen die hem nodig hebben (bejaarden, zwangere vrouwen, gehandicapten, enz.).
 • Neem geen andere zitplaatsen in beslag met uw spullen. De zitplaatsen zijn voor de andere passagiers.
 • Eet of drink tijdens de reis niet in het rijtuig, uit respect voor de andere passagiers.
 • Staar niet naar mensen in de metro of op perrons.

7. Stap binnen in het spook ondergrondse station van New York

De straten van New York zijn fascinerend, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken in de stad die nooit slaapt. Er zijn tal van toeristische attracties aan de oppervlakte, maar niet velen weten dat eronder een geheime plaats ligt die bekend staat als het spookondergrondse station van het stadhuis, dat lange tijd in duisternis was gedompeld.

De raadselachtige naam alleen al maakt dat je wilt weten waar het over gaat, nietwaar? Het enige wat u hoeft te doen is op de metro van New York te stappen en lijn 6 te nemen tot het einde van de lijn, aangezien de trein door dit station blijft rijden. Na Brooklyn Bridge kunt u langs het spookstation van City Hall rijden en het vanuit de treinwagon bekijken.

Helaas kun je niet naar beneden naar het station om het te zien, maar de metro rijdt tenminste zo langzaam dat je met een beetje handigheid een aantal foto's kunt maken van dit stukje New Yorkse geschiedenis, dat ons vertelt over het ontstaan van dit openbaar vervoer aan het begin van de 20e eeuw.

Hoe ziet het ondergrondse spookstation van New York eruit?

Het stadhuis was nooit een populair station voor New Yorkers, want de meesten stapten in en uit bij de nabijgelegen Brooklyn Bridge. Uiteindelijk werd het, om verschillende redenen, in 1945 voor het publiek gesloten.

Misschien is het daardoor in zo'n goede staat gebleven, evenals de originele glas-in-loodramen, kroonluchters en gebrandschilderde ramen die het versieren. Veel mensen vinden het lijken op de decoratie van Grand Central Station, wat denk jij?

Een andere manier om een glimp op te vangen van het spookstation van het stadhuis is van boven de grond. In het midden van City Hall Park is een ruimte gereserveerd voor huisdieren. Als je goed oplet, zie je hier een ijzeren opening van waaruit je naar binnen kunt gluren. Verbazingwekkend, nietwaar?

De elegantie en stijl van het ontwerp van deze halte was opvallend in vergelijking met de andere die destijds het metronetwerk vormden. Het stadhuis had glazen ramen waardoor het daglicht naar binnen viel en gewelfde plafonds met tegels die duidelijk beïnvloed waren door de Spaanse architect Rafael Guastavino, die na zijn dood door de New York Times "de architect van New York" werd genoemd vanwege zijn beroemde "Guastavino-tegel" en zijn grote bijdragen aan het Amerikaanse architectonische ontwerp.

Boek een spooktocht in New York

8. Meer dingen om te doen in New York!

Maar het spookachtige ondergrondse station van New York is niet de enige geheime plek in de stad- er zijn tal van originele dingen te doen en unieke plaatsen om te verkennen! In het artikel 10 geheime plekken en originele plannen die je niet mag missen in New York vertel ik je over een aantal ervan.

En als je van al dat sightseeing trek krijgt, dan raad ik je aan het artikel 10 beste plaatsen om te eten in New York te bekijken om te ontdekken waar je lekker kunt eten. Hier kom je om te genieten en een goede tijd te hebben!