10 geheime plekjes van New York

Als je zin hebt om van de gebaande toeristische paden af te wijken en van je reis een onvergetelijke ervaring te maken, mag je mijn favoriete geheime plannen in de stad niet missen.

10 geheime plekjes van New York

Genieten met vrienden van de beste plannen in de stad | ©Hellotickets

Je kent vast wel de must-see plekken die je moet bezoeken tijdens een reis naar New York, maar een stad zo groot als deze zit vol mogelijkheden, originele dingen om te doen en geheime plekjes om te ontdekken. Bekijk de verschillende dingen om te doen in de Big Apple!

1. Luister naar hemelse muziek tijdens een Harlem Gospel Mis

Een van de origineelste dingen om te doen in New York is de wolkenkrabbers van het centrum een ochtendje te verlaten om de culturele diversiteit te ervaren van een van de interessantste buurten van de stad: Harlem.

In het begin van de 20e eeuw werd het het epicentrum van de Afro-Amerikaanse cultuur en de burgerrechten in de Verenigde Staten. Dit ging gepaard met de bloei van een muzikale en artistieke beweging onder leiding van Duke Ellington en Ella Fitzgerald die optraden in zalen als de legendarische Cotton Club.

Een rondleiding door Harlem met een evangelie mis zal u de meest authentieke kant van deze buurt laten zien. Hij brengt u naar de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Apollo Theater, de Cotton Club, het Morris Jumel Mansion en de historische straten met typische flats.

Hoe ziet een Evangelie mis eruit?

Je bezoekt ook een lokale kerk voor een live, authentieke evangeliedienst. Ik raad aan om op zondag te gaan, omdat de gemeente dan groter is en de ervaring dus meer oprecht.

Een evangeliedienst in New York City duurt meestal zo'n twee uur, hoewel de rondleiding er maar een uur duurt. De ervaring is een echte aanrader! De dienst bestaat uit een combinatie van zang en preek. U komt net voor de dienst binnen en krijgt meestal een zitplaats in de bovenzaal, waar u een prachtig uitzicht hebt op het gebeuren.

Isabel's Reizigerstip

Denk eraan dat er een dresscode is voor het bijwonen van een evangeliedienst: vermijd hemdjes of hemdjes en rokjes en korte broeken.

Boek een gospelmis tour in Harlem

2. Fietsen in Central Park

Slenteren door Central Park| ©Hellotickets
Slenteren door Central Park| ©Hellotickets

Central Park is het beroemdste park van New York. Een echte groene long voor de stad en het meest bezochte stadspark ter wereld.

Gezien zijn omvang weet ik uit ervaring dat een wandeling door Central Park meerdere bezoeken zal vergen, want het is enorm groot en er is zoveel te zien. Als u niet veel tijd hebt om in dit bezoek te investeren, is een van de leukste manieren om Central Park te verkennen het huren van een elektrische fiets, die u naar de meest iconische plekken in het park brengt, maar ook naar andere plekken die normaal gesproken door toeristen onopgemerkt blijven.

U ontdekt ook op een leuke manier het ontstaan van Central Park en ziet enkele van de locaties van films die hier zijn opgenomen, evenals verschillende huizen van beroemdheden.

Waarom hou ik van deze tour?

Ik hou ervan in de herfst in New York, als de zon nog warm is in de ochtend. Het licht is schemerig en het landschap is getint met rood, oker, bruin, oranje... Het is een kleurrijk schouwspel om te bewonderen! Neem je camera mee en maak je klaar om de mooiste foto's van je reis te maken.

Huur een fiets in Central Park

3. Stap binnen in New York's spook metrostation

Metro New York| ©Hellotickets
Metro New York| ©Hellotickets

De straten van New York zijn opwindend, er is altijd wel iets nieuws te zien in deze steeds veranderende stad. Aan de oppervlakte zijn er toeristische attracties voor elk wat wils, maar niet velen weten dat daaronder een geheime locatie ligt die bekend staat als het ondergrondse spookstation van het stadhuis, dat al lang in het duister is gedompeld.

De naam alleen al maakt dat je wilt weten waar het over gaat, nietwaar? U hoeft alleen maar de metro in te stappen en lijn 6 te nemen tot het einde van de route, aangezien de trein door dit station blijft rijden. Na Brooklyn Bridge kunt u langs het spookstation van City Hall rijden en het vanuit de treinwagon bewonderen.

Helaas is het niet mogelijk om uit te stappen om het te bekijken, maar de metro rijdt tenminste met een zeer lage snelheid, dus met een beetje handigheid kunt u verschillende foto's nemen van dit stukje New Yorkse geschiedenis, dat ons vertelt over het ontstaan van dit openbaar vervoer aan het begin van de 20e eeuw.

Hoe ziet het spookstation eruit?

Het stadhuis is nooit een station geweest dat veel door New Yorkers werd gebruikt, aangezien de meesten van hen in- en uitstapten bij de nabijgelegen Brooklyn Bridge, en het werd uiteindelijk in 1945 om verschillende redenen voor het publiek gesloten.

Misschien is het daardoor in zo'n goede staat gebleven, net als de originele tegels, het glas, de kroonluchters en de glas-in-loodramen die het versieren. Veel mensen vinden een zekere gelijkenis met de decoratie van Grand Central Station, wat vindt u?

Een andere manier om een glimp van het station op te vangen is van boven de grond. In het midden van het stadhuispark is er een zone gereserveerd voor huisdieren. Als je goed oplet, zie je een ijzeren opening van waaruit je naar binnen kunt gluren.

4. Geniet van straatkunst in High Line Park

Straatkunst van de High Line| ©Hellotickets
Straatkunst van de High Line| ©Hellotickets

Van alle parken in New York is High Line Park voor mij een van de origineelste. Een nieuwe stadstuin, nauwelijks tien jaar oud, aangelegd op een oude verhoogde spoorlijn en gevuld met groen, muurschilderingen en beeldhouwwerken aan de westkant van Manhattan. Een van New Yorks bijna geheime plekjes die op uw reis wachten om ontdekt te worden.

High Line Park ligt tussen Gansevoort Street en 34th Street. De tweeëneenhalve kilometer lange, rechte route begint (of eindigt, afhankelijk van welke richting u neemt) in het noorden bij Hudson Yards, de trendy nieuwe wijk Midtown langs de Hudson River. Het loopt vervolgens door Chelsea en eindigt uiteindelijk in het zuiden in het Meatpacking District naast het Whitney Museum.

Van eind tot eind is het High Line Park pad omzoomd met wolkenkrabbers, designer gebouwen en interessante beeldhouwwerken. Maar naast de stedelijke kunst die je langs de High Line Park ziet, stel ik voor dat je een pauze neemt van de wandeling om uit te stappen bij de 23rd Street ingang en een wandeling te maken door het gebied om een aantal van de graffiti van de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra te zien. Drie van de meest opvallende, die echte iconen van de wijk zijn geworden, zijn:

  • Wij houden van NY²: met Einstein die zijn liefde voor New York in het kwadraat uitdrukt.
  • Mount Rushmore: op de gevel van de Empire Diner, een eerbetoon aan de kunstenaars Andy Warhol, Frida Hahlo, Keith Haring en Jean-Michel Basquiat.
  • Tolerantie: eerbetoon aan Gandhi en Moeder Teresa van Calcutta.

Na een paar souvenirfoto's gaat u terug naar High Line Park om de route te vervolgen. Leg uw fototoestel niet weg, want iets verder op 21st Street, aan de linkerkant, staat een zeer uniek beeldhouwwerk onder wiens boog u nog een paar coole foto's kunt nemen.

5. Bekijk de beste Hispanic kunst ten noorden van Harlem

New York is een van de belangrijkste culturele centra in de wereld. Het museumaanbod is enorm (MoMA, de MET, het Guggenheim Museum...) maar niet veel reizigers weten dat in New York's Upper Manhattan, ten westen van Broadway, de Hispanic Society of America is gevestigd, een elegant gebouw in Beaux Arts-stijl dat de belangrijkste collectie Hispanic kunst ter wereld buiten Spanje herbergt. Verbazingwekkend, is het niet?

Als u net zoveel van kunst en geschiedenis houdt als ik, zal de Hispanic Society of America u versteld doen staan, met schatten die variëren van het paleolithicum tot de 20e eeuw! Het bezit meer dan 18.000 werken op bijna elk gebied (beeldhouwwerken, decoratieve kunsten, tekeningen, schilderijen...) en de collectie omvat belangrijke kunstenaars als Diego de Velázquez, El Greco, Francisco de Goya, Joaquín Sorolla, Mariano Fortuny, Ignacio Zuloaga en Francisco de Zurbarán.

Waarom ga je naar dit museum?

De Hispanic Society of America ligt weliswaar tussen 155th en 156th streets ten noorden van Harlem en maakt geen deel uit van de traditionele route langs de iconische musea van New York, maar dit instituut is een juweel dat een bezoek meer dan waard is, niet alleen vanwege de grote erfenis die het binnen zijn muren herbergt, maar ook omdat de toegang gratis is.

En aangezien u naar Harlem gaat , kunt u het combineren met een rondleiding door Harlem met een Gospelmis om uzelf onder te dompelen in de cultuur en geschiedenis van deze buurt waar de Afro-Amerikaanse gemeenschap van oudsher woont. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

6. Bezoek geheime watervallen te midden van wolkenkrabbers

:::image|url=https://res.cloudinary.com/hello-tickets/image/upload/v1612196085/post_images/new-york-1/Secret-Spots/seedprod-waterfall.jpg|caption=

Als je op weg bent naar een van de toeristische attracties in het centrum van New York, is het altijd leuk om kleine schatten te ontdekken die normaal niet in reisgidsen staan.

Vooral tuinen in een stad zo bruisend als deze, waar verkeer op straat en gehaaste mensen een constante zijn. Het is heerlijk om kleine oases te vinden waar u kunt pauzeren, omringd door water en groen. Dat is het geval met Greenacre Park en Paley Park, beide in Midtown Manhattan.

Waarom naar deze parken gaan?

Wat deze twee geheime plekjes in New York anders maakt dan andere parken zijn de twee prachtige watervallen die de omgeving sieren en het geluid van het water voert je mee naar een vredige plek waar je de drukte van de stad kunt ontvluchten terwijl je een boek leest of aan een koffie nipt aan een van de gezellige tafeltjes die voor bezoekers beschikbaar zijn. De bomen in Greenacre Park en Paley Park creëren het gevoel van intimiteit en sereniteit waar ik zo van hou.

Mijn favoriete tijd om te bezoeken is in de lente en de herfst, wanneer de flora op haar hoogtepunt is. Zo waren de bomen in de herfst prachtig en versierd met pompoenen, zo typisch voor Halloween en Thanksgiving. Dat levert mooie foto's op.

Praktische info

  • Greenacre Park: Gelegen in Midtown East op 217 E 51st Street.
  • Paley Park. Gelegen tussen 3 East 53rd Street en Fifth Avenue.

7. Beleef een avond in de film in Bryant Park!

Bryant Park| Greenacre Park, en Manhattan ©Greenacrepark.org:::

Waarom brengt u tijdens uw reis niet een middag door in New York om naar de film te gaan? Een goed plan voor de maandagavonden in de zomer in de stad, wanneer de temperaturen heter worden, is om naar Bryant Park te gaan om te genieten van het openlucht filmfestival.

Deze kleine oase midden in het bruisende Midtown Manhattan is een van de meest geliefde tuinen van New Yorkers en heeft een grote culturele agenda: van schrijfworkshops en ontmoetingen met auteurs, tot lezingen en filmfestivals tot muziekconcerten en nog veel meer.

Naar de film gaan in Bryant Park is een van mijn favoriete bezigheden in de zomer. Voor de beroemde fontein van het park worden op een reuzenscherm klassieke films afgespeeld terwijl het publiek op het gazon picknickt en van de avond geniet terwijl het op het gras ligt.

Wanneer gaat het gordijn open?

De kijkzone gaat om 17.00 uur open, maar de film begint tussen 20.00 en 21.00 uur. Uit ervaring raad ik u aan vroeg te gaan om een goede plaats op het grasveld te bemachtigen en een hoorntje popcorn, dat gratis is bij de ingang als u vroeg komt.

Terwijl u wacht tot de film begint, kunt u ontspannen op het gras, lezen, bekijken wat u nog van de stad te zien hebt of gewoon picknicken terwijl u geniet van de sfeer in Bryant Park.

Isabel's Reizigerstip

Wist je dat op dit festival het publiek de film van de avond kiest? Om deel te nemen, volgt u de @vultur Twitter-account, die verschillende opties voorstelt en degene met de meeste stemmen zal worden uitgezonden.

8. Bekijk New York van boven!

Uitzicht op New York vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op New York vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Een van de origineelste dingen om te doen in New York en een unieke ervaring om mee te maken tijdens uw verblijf is een helikoptervlucht om de stad vanuit vogelperspectief te bekijken.

De skyline van New York is op zichzelf al een spektakel, maar het zien ervan vanuit een helikopter met de adrenalinekick van het vliegen met meer dan 200 kilometer per uur tilt de ervaring naar een hoger niveau.

Normaal gesproken biedt de vluchtuitvoerder geen helikoptervluchten aan na 20.00 uur. Afhankelijk van het uitzicht dat u zoekt, kunt u een tijdstip rond het middaguur kiezen om de skyline van New York in al haar glorie te zien of een tijdstip aan het eind van de dag kiezen om de zonsondergang en de eerste lichtjes van de nacht te zien.

9. Feest in het museum!

De Fotografiska, 's nachts verlicht| ©Hellotickets
De Fotografiska, 's nachts verlicht| ©Hellotickets

Fotografiska New York is allesbehalve een doorsnee museum. Van buiten is het gebouw een echt wonder, maar binnen heeft het niet de traditionele museumsfeer - ik vind het geweldig omdat het een mix is van fotografie, kunst, muziek en nachtleven!

Het blijft verbazen, want er is geen permanente collectie - elke tentoonstelling is uniek! Het is een voortdurend veranderende, levende kunstruimte die de nieuwste stromingen en sociale vraagstukken van opkomende en gevestigde kunstenaars laat zien door middel van een levendig cultureel programma.

Het elegante interieurontwerp, de sfeervolle verlichting van de zalen en de rustgevende ambient muziek zorgen voor een totaal andere ervaring elke keer en een reden om Fotografiska New York te bezoeken op elke reis naar de stad.

Isabel's Reizigerstip

Fotografiska New York organiseert vaak evenementen met livemuziek en speciale tentoonstellingen, zodat u op een originele manier van de New Yorkse nacht kunt genieten!

10. Kajak op de Hudson-rivier

Zeilen op de Hudson| ©Hudsonriverpark.org
Zeilen op de Hudson| ©Hudsonriverpark.org

Als u tijdens uw reis naar New York eens iets anders wilt doen en de skyline vanaf het water wilt zien zonder een cent uit te geven, ga dan naar Pier 96 op de Hudson-rivier in de buurt van het Intrepid Air and Space Museum. Van eind mei tot oktober kunt u aan boord van een van deze boten kajakken en genieten van de skyline van Manhattan. Het bedrijf dat deze gratis activiteit aanbiedt is Manhattan Community Boathouse.

Hoe doe je mee?

Het is makkelijk om mee te doen. U hoeft niet te reserveren, u gaat gewoon naar de steiger waar het bedrijf actief is en ondertekent een verklaring van afstand waarin staat dat u kunt zwemmen. Nadat u uw spullen in een kluisje hebt opgeborgen, hoeft u alleen nog maar een kajak en een peddel toegewezen te krijgen om het water in te duiken.

Als het de eerste keer is dat u deze sport beoefent, zoals bij mij het geval was, hoeft u zich geen zorgen te maken, want bij elke aanlegsteiger staan monitoren die u zullen laten zien hoe u moet instappen en peddelen. Ze zullen je ook een reddingsvest geven voor je veiligheid.

De kajaktochten op de Hudson River duren 20 minuten, maar u zult er veel plezier aan beleven. Het gebied waar u kunt peddelen is gemarkeerd met boeien en u mag het gebied niet verlaten.

Isabel's Reizigerstip

Draag zomerkleding, zelfs een zwempak als je er een hebt. Zwemmen is niet toegestaan, maar u zult tijdens de kajaktocht wel doorweekt raken. Als u andere kleren wilt meenemen, zijn er meestal kleedkamers in de buurt.