14 beste musea in New York City

In New York vind je een aantal van de belangrijkste musea ter wereld. Als je wilt weten welke de beste zijn en waarom, lees dan verder.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

27 minuten lezen

14 beste musea in New York City

Genieten in het MoMa | ©Ostap Senyuk

New York is een geweldige stad met enorme vrijetijdsmogelijkheden, ongeacht de tijd van het jaar waarin je naar de stad reist.

Het is uitgegroeid tot een van de grote culturele centra van de planeet dankzij de musea in alle soorten en maten en het lijdt geen twijfel dat een rondleiding door de beste musea in New York een van de essentiële dingen is om daar te doen, maar welke mag je niet missen?

1. 9/11 Museum

Binnen in het 9/11 Museum| ©LA Times
Binnen in het 9/11 Museum| ©LA Times

Voor degenen onder ons die de gebeurtenissen van 1 september 2001 op de een of andere manier hebben meegemaakt, is een bezoek aan het National September 11 Memorial & Museum een zeer emotioneel moment tijdens een reis naar New York. De wereld stond stil door de terroristische aanslagen op de Twin Towers en de skyline van Manhattan veranderde die ochtend voorgoed.

Met dit audiotourkaartje voor het 9/11 Museum heb je rechtstreeks toegang tot het museum zelf en het 9/11 Memorial, waar je meer te weten komt over deze episode in de Amerikaanse geschiedenis en de heldhaftige reactie van New York City op deze vreselijke gebeurtenis.

Een bezoek om nooit te vergeten, hoe ziet het 9/11 Museum eruit?

Dit museum documenteert de geschiedenis en de betekenis van de aanvallen op het World Trade Center in New York, door middel van een uitgebreide collectie van meer dan 10.000 voorwerpen die getuigen van die tragische datum.

Op de dag van mijn bezoek begon ik op het Memorial Plaza, twee enorme waterfonteinen met watervallen op de plek waar ooit de torens stonden. Het gezicht is absoluut adembenemend in zijn emotionele betekenis. Aan de randen van de fonteinen kun je op bronzen platen de namen lezen van degenen die bij de aanslagen zijn omgekomen.

Een bezoek aan de levende geschiedenis van 9/11

Het museum ligt onder Memorial Plaza, in de overblijfselen van de oorspronkelijke structuur van het World Trade Center. Nadat je door de veiligheidsboog bent gegaan, is er niets dat je kan voorbereiden op wat je in het 9/11 Museum te zien krijgt, want het roept veel emoties op en het is onmogelijk om niet een brok in je keel te hebben tijdens de rondleiding.

De overblijfselen van de originele pilaren van de Twin Towers, de trappen waarlangs honderden mensen voor hun leven probeerden te vluchten, de kunstvoorwerpen van de slachtoffers die uit het puin zijn gehaald en de getuigenissen van de overlevenden zijn erg indrukwekkend om te zien.

Veel mensen offerden die dag hun leven op om het leven van anderen te redden en dankzij al die onbezongen helden slaagden honderden mensen erin te overleven.

Praktische informatie

 • Waar is het 9/11 Museum: 180 Greenwich Street in het World Trade Center, ten zuiden van Manhattan.
 • Hoe lang duurt het om het te zien: Vanwege het belang van dit museum moet je het op je eigen tempo bekijken. Mijn advies is om er minimaal 2 uur voor uit te trekken.
 • Openingstijden: Het 9/11 Museum is geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 9.00 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur.
 • Hoe kom je er: Buslijnen M5, M20, M22 / Metro Chambers Street (lijnen A, C, 1, 2 en 3), Park Place (lijnen 2 en 3), World Trade Center (lijn E) en Fulton Street (lijnen A, C, J, Z, 2, 3, 4 en 5).
 • Extra informatie: zie ons artikel over 9/11 Memorial tickets en rondleidingen in NYC.

Boek tickets voor het 9/11 Memorial en Museum

2. Natuurhistorisch Museum

Natuurhistorisch Museum| ©Aditya Vyas
Natuurhistorisch Museum| ©Aditya Vyas

Een ander van de beste musea in New York is het Museum of Natural History. Veel mensen zullen het kennen uit de film 'Night at the Museum' van Ben Stiller, vooral de jongeren. Maar ook al komt de collectie niet tot leven in de echte wereld, het is een bezoek waard vanwege het belang van de collecties en hoe goed gestructureerd ze zijn in een leuke en spannende rondleiding.

In feite is het een van de must-see musea in de stad en een van de meest bezochte, dus als je de rijen bij de kassa wilt overslaan en direct wilt gaan naar waar je in geïnteresseerd bent, kun je het beste dit kaartje voor het Natural History Museum of New York kopen.

Wat is er te zien in het Natural History Museum?

Het Natural History Museum werd in 1869 opgericht om het universum, de aarde, de mens en de verspreiding van wetenschap te bestuderen dankzij de inspanningen van natuuronderzoeker Albert S. Bickmore, dus je kunt hier veel interessante dingen zien: van fossielen en dinosaurusbotten tot meteorieten en de oorsprong van de mens.

Gezien de grootte van het Natural History Museum en het enorme aantal tentoongestelde stukken kan een bezoek overweldigend zijn, vooral als het je eerste keer is. Dit ticket geeft je toegang tot bijna 50 permanente en speciale tentoonstellingen, waaronder het Rose Center for Earth and Space.

Hoe plan je je bezoek?

Het Natural History Museum bestaat uit 28 onderling verbonden gebouwen die onderdak bieden aan de populaire bibliotheek, onderzoekslaboratoria en tientallen permanente tentoonstellingszalen.

Enkele van de bekendste zijn de Biodiversity and Environmental Halls (waar een 28 meter lang exemplaar van een blauwe vinvis wordt tentoongesteld), de Earth and Planetary Sciences Halls (waar de Ahnighito meteoriet die in Groenland is neergestort wordt tentoongesteld) en mijn persoonlijke favoriet, Fossil Halls, de zaal met de grootste collectie dinosaurusfossielen en reproducties op ware grootte.

Mijn advies is om het goed te plannen en minstens 3 uur uit te trekken om het museum op je gemak te verkennen, om de meest relevante zalen te ontdekken of om op je eigen tempo te bekijken wat je het leukst vindt.

Bezoek met kinderen

Als je met kinderen naar het New York History Museum gaat, raad ik je aan wat tijd uit te trekken voor de Discovery Room, een ruimte waar kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen leren over natuur en wetenschap door op een interactieve manier te experimenteren met puzzels en wetenschappelijke uitdagingen, onder begeleiding van hun ouders. Ze zullen het geweldig vinden!

Praktische informatie

 • Waar is het Natural History Museum: Het ligt aan 79th Street ten westen van Central Park.
 • Hoe lang duurt het om het te zien: De collectie wordt beschouwd als de grootste ter wereld met meer dan 35 miljoen stukken van allerlei soorten. Als je niet veel tijd hebt is het het beste om selectief te zijn en direct naar de kamers te gaan die je wilt zien.
 • Hoe kom je er: Bus (lijnen M7, M10, M11, M79, M86 en M104) / Metro (81st St. Museum of Natural History Station, lijnen B en C).
 • Openingstijden: Geopend van woensdag tot zondag van 10.00 tot 17.30 uur.
 • Extra info: Je kunt meer details lezen in mijn artikel over het Museum of Natural History. Museum of Natural History New York tickets: hoe koop je ze, mogelijkheden en planning van je bezoek.

Boek tickets voor het Natuurhistorisch Museum

3. MoMA

Genieten van MoMA| ©Den
Genieten van MoMA| ©Den

Als het gaat om moderne en hedendaagse kunst, is MoMA het belangrijkste museum ter wereld en een van de must-visits in New York.

De populariteit ligt niet alleen in de onschatbare waarde van de collecties, maar ook in het bieden van een complete ervaring die geschikt is voor alle leeftijden, wat de reden is dat er vaak lange rijen voor de ingang staan.

Met dit skip-the-line ticket krijg je echter direct toegang tot het MoMA Museum en zijn enorme collectie van 200.000 werken, getekend door beroemde kunstenaars zoals Dalí, Picasso, Andy Warhol en Van Gogh, naast vele anderen. Je zult het zo leuk vinden dat je niet meer weg wilt!

Wat is er te zien in het MoMA?

Het is verrassend om te ontdekken dat van de acht doeken en één tekening waarmee het MoMA in 1929 begon, het repertoire nu meer dan honderdduizenden stukken omvat, waaronder schilderijen, beeldhouwkunst, tekeningen, prenten, design, fotografie, films, architectuur en prenten, allemaal verspreid over 6 verdiepingen!

Als je net zoveel van kunst houdt als ik, vind je het vast niet erg om urenlang rond te dwalen en van elk detail te genieten, maar als je maar een kort bezoek aan het MoMA wilt brengen, raad ik je aan om je te concentreren op verdieping 4 en 5, waar je de werkenvan de beroemdste kunstenaars vindt: Warhol, Pollock, Matisse of Cézanne.

Maar het stimulerende repertoire gaat verder dan dat. Het mooie van dit skip-the-line MoMA ticket is dat je na je bezoek aan de locatie in Manhattan nog 14 dagen lang MoMA PS1, het centrum voor hedendaagse kunst in Long Island City, kunt bezoeken om nog meer kunst in je op te nemen. In deze culturele ruimte worden tentoonstellingen gehouden met zowel retrospectieven van kunstenaars als tentoonstellingen op locatie.

Voordat je MoMA verlaat

Als je klaar bent, voordat je de straten van New York opgaat, raad ik je aan even te pauzeren in MoMA's Sculpture Garden, een oase midden in de stad waar je kunt genieten van een kopje koffie in een zeer unieke omgeving die in de jaren 1950 is ontworpen door Philip Johnson.

Praktische informatie

 • Waar is MoMA: Het bevindt zich op 53rd Street tussen 5th en 6th Avenue.
 • Hoe lang duurt het om het te zien? Dat hangt af van hoe fan je bent van moderne en hedendaagse kunst. Voor een snel bezoek moet je rekenen op minstens 90 minuten.
 • Hoe kom je er: Buslijnen M1, M2, M3, M4 en M5 / Metro 5th Avenue - 53rd Street (E- en V-lijnen).
 • Openingstijden: zaterdag tot donderdag van 10.30 tot 17.30 uur en vrijdag van 10.30 tot 20.00 uur.
 • Extra informatie: Ik vertel je meer over mijn bezoek aan het MoMA in het artikel over het MoMa. MoMA New York tickets: hoeveel kosten ze, wat is er in het museum te zien, enz.....

Kaartjes reserveren voor het MoMa

4. Whitney Museum voor Amerikaanse kunst

Het Whitney Museum| ©NYC Arts
Het Whitney Museum| ©NYC Arts

Na een aangename wandeling door High Line Park kunt uuw sightseeingtour voortzetten door het Whitney Museum binnen te gaan, een ruimte die gespecialiseerd is in Amerikaanse kunst uit de 20e eeuw.

Met deze skip-the-line ingang voor het Whitney Museum of American Art hebt u direct toegang tot het beste van moderne en hedendaagse Amerikaanse kunst op één plek met een adembenemend uitzicht vanaf de openluchtterrassen van het museum. Bovendien zijn er dagelijks gratis rondleidingen om alle geheimen van het museum beter te leren kennen.

Wat is er te zien in het Whitney Museum of American Art?

Er zijn veel interessante musea in New York, maar het bijzondere aan dit museum is dat het geboren is uit een mislukking. De oprichter, beeldhouwster Gertrude Vandelbilt Whitney, richtte het in 1930 op nadat de MET weigerde haar collectie tentoon te stellen.

Vandaag de dag bevat het kunstwerken van 20e-eeuwse Amerikaanse kunstenaars zoals Jackson Pollock, Edward Hopper, Georgia O'Keeffe en Andy Warhol, en, het meest interessant voor mij, van levende hedendaagse kunstenaars die in dit museum een ruimte vinden om hun werken voor het eerst in het openbaar te presenteren.

Hoe plan je een bezoek?

Het Whitney Museum bestaat uit verschillende verdiepingen tussen de tijdelijke tentoonstellingen en de permanente collectie met 21.000 werken van meer dan 3.000 kunstenaars en de eigen collectie van de oprichtster Gertrude Vanderbilt Whitney volgens verschillende historische periodes.

De sfeer in het Whitney Museum is ontspannen en lijkt ontworpen om een jong, temperamentvol publiek aan te spreken.

Als je niet veel tijd hebt voor een bezoek, is mijn advies om op zoek te gaan naar de werken en kunstenaars die je het meest aanspreken en van de gelegenheid gebruik te maken om de rest van het museum van bovenaf te bekijken. Het interieur is net zo interessant (met de grootste kolomvrije galerij van de stad) als de buitenterrassen op verdiepingen 5, 6, 7 en 8, die tegelijkertijd dienst doen als kunstgalerieën en uitzichtpunten over de stad.

Waarom ik het leuk vind

Naast het onderwerp, hedendaagse kunst, houd ik van het Whitney Museum omdat het niet zo druk is als andere musea en vanwege de architectuur van het gebouw, dat een spectaculaire gevel heeft. En vanaf de terrassen heb je een prachtig uitzicht op de Hudson River, het Meatpacking District en zelfs New Jersey en het zuiden van Manhattan.

Praktische informatie

 • Waar is het Whitney Museum: Het bevindt zich op 99 Gansevoort St, New York.
 • Hoe lang duurt het om het te zien: Reserveer minstens een paar uur, want het is een heel groot museum, met honderden permanente werken verspreid over negen verdiepingen.
 • Openingstijden: Het Whitney Museum is geopend van zondag tot en met donderdag van 10.30 tot 18.00 uur; vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur. Gesloten op dinsdag, Thanksgiving Day, 25 december en 1 januari.
 • Hoe er te komen: M1, M2, M3 en M4 bus / 77th Street Subway (lijn 6).

Whitney Museum kaartjes reserveren

5. Madame Tussauds

Madame Tussauds in New York City| ©Hellotickets
Madame Tussauds in New York City| ©Hellotickets

Zijn de wassen beelden in Madame Tussauds zo spectaculair als ze zeggen dat ze zijn? Ja, dat zijn ze! De waarheid is dat dit museum in New York een welverdiende reputatie heeft, niet alleen omdat de wassen beelden zo veel lijken op de mensen die ze voorstellen, wat essentieel is, maar ook omdat je met ze kunt communiceren in verschillende settings en een geweldig souveniralbum van je bezoek mee naar huis kunt nemen.

Met dit ticket voor het Madame Tussauds Museum in New York heb je volledige toegang tot de meer dan vijf verdiepingen tellende tentoonstellingen met allerlei settings waarin je op de foto kunt met je favoriete acteurs, muzikanten en sporters. Stel je bijvoorbeeld voor dat je poseert op de interviewbank van Oprah Winfrey of in de Oval Office met de president van de Verenigde Staten. Klinkt leuk, toch?

Wat is er te zien bij Madame Tussauds?

Het Madame Tussauds Museum verwelkomt je met de Opening Night Party ruimte, opgezet als een groot feest waar je je kunt mengen onder verschillende beroemdheden. Het bezoek gaat verder met andere themakamers zoals de Sportzone of Popcultuur, waar je sporters, muzikanten en andere beroemde persoonlijkheden kunt ontmoeten.

Een van de gebieden waar ik het meest enthousiast over was, was de Star On Broadway-tentoonstelling, een interactieve ervaring waar je de rol van een echte Broadway-ster kunt spelen. Het was erg leuk om een deuntje te spelen op een gigantische vloerpiano, net als in de films! En om samen met de hoofdpersonen uit volle borst een van de liedjes uit "Phantom of the Opera" te zingen.

De Marvel 4-D Cinema Experience is ook een aanrader als je van superhelden houdt. Het is een 4-D film die 3D filmtechnologie bevat met speciale effecten zoals wind, water en zelfs geur. Het is alsof de film je midden in de strijd tussen goed en kwaad plaatst. Echt een fantastische ervaring.

Perfect om met kinderen naartoe te gaan

Als je met kinderen of tieners reist, is dit een van de beste musea in New York om met het gezin te bezoeken, want ze zullen het geweldig vinden.

Ze kunnen Madame Tussauds van boven naar beneden bekijken, foto's maken zonder bang te zijn dat ze de wassenbeelden bederven (het zijn tenslotte allemaal beroemdheden die gewend zijn aan flitslichten) en poseren met E.T. of de ghostbusters, naast vele andere personages.

Praktische informatie

 • Waar is het: 232 West 42nd Street (op Times Square).
 • Hoe lang duurt het om het te zien? 90 minuten is genoeg om de hoogtepunten van Madame Tussauds te zien, maar het hangt er helemaal vanaf hoeveel tijd je wilt besteden aan het maken van foto's.
 • Openingstijden: Madame Tussauds is geopend van zondag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.
 • Hoe kom je er: Buslijnen M6, M7, M10, M20, M27, M42 en M104. / Metro 42nd Street & 8th Avenue (lijnen A, C en E), 42nd Street & 6th Avenue (lijnen B, D, F en V) of 42nd Street-Times Square (lijnen 1, 2, 3, 7, N, Q, R, W en S).

Boek tickets voor Madame Tussauds

6. Fotografisch New York

Fotografiska New York| ©Wikimedia
Fotografiska New York| ©Wikimedia

Het Fotografiska Museum in New York: het is allesbehalve een museum. De buitenkant van het gebouw is een wonder, maar de binnenkant blijft verbazen omdat er geen permanente collectie is - elke tentoonstelling is uniek! Het is een mix van fotografie, kunst, muziek en nachtleven.

Een levende, voortdurend veranderende kunstruimte die in staat is zich aan te passen en de nieuwste bewegingen en sociale kwesties van opkomende en gevestigde kunstenaars te laten zien door middel van een levendig cultureel programma.

Waarom ik het leuk vind

Fotografiska New York

Juist omdat het niet zomaar een museum is met een traditionele museumatmosfeer.

De sfeervolle verlichting van de zalen, de elegante inrichting en de rustgevende muziek vormen een nieuwe benadering van fotografie die, samen met een tijdelijke collectie, de ervaring elke keer weer totaal anders maakt en een reden om Fotografiska New York op elke reis naar de stad te bezoeken.

Praktische informatie

 • Waar: Gevestigd op 281 Park Avenue South.
 • Hoe lang duurt het om Fotografiska New York te zien: Minimaal 2 uur om van de sfeer en de collectie te genieten.
 • Openingstijden: Fotografiska New York is geopend van woensdag tot zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten.
 • Hoe er te komen: Bus M1, M2, M3.

Boek tickets voor het Fotografiska Museum

7. Spyscape Museum en Experience

Binnen in het Spyscape Museum| ©AIA New York
Binnen in het Spyscape Museum| ©AIA New York

Heb je je ooit voorgesteld als een spion op een geheime missie? Denk je dat je een leugendetectortest zou kunnen doorstaan? Zet dan je hoed en trenchcoat op, want in het Spyscape Museum and Experience in New York leer je hoe je moet denken als een spion en breng je de kneepjes van het vak in de praktijk.

Met dit ticket beleef je die mysterieuze spionageverhalen en neem je in een meeslepende omgeving deel aan een echte spionnenuitdaging om je eigen vaardigheden te testen.

Aan het eind krijg je je eigen profiel te zien om erachter te komen wat voor soort spion jij zou zijn: 007, Mata Hari, Alan Turing of text=Joan Clarke?

Waarom ik het leuk vind

Spyscape Museum and Experience

Omdat het niet zomaar een museum over spionage is, maar een mix tussen een museum en een interactieve ervaring waar ik me kostelijk heb vermaakt.

Het Spyscape Museum is verdeeld in zeven secties die gewijd zijn aan verschillende facetten van spionage zoals inlichtingenoperaties, misleiding of cyberaanvallen.

Voordat het avontuur begint, wordt er een video getoond waarin de missies worden uitgelegd die moeten worden voltooid en elke deelnemer ontvangt een polsbandje dat in elke sectie wordt gescand om de details van de volgende opdracht te laden.

In "Deception" bijvoorbeeld moet je na het bekijken van verschillende interviews bepalen welke persoon liegt of de waarheid spreekt, terwijl je in "Surveillance" je talent voor het vinden van verdachten op beveiligingscamera's kunt testen. De tests zijn zo goed gedaan dat je echt in de rol kruipt en de tijd in het museum voorbij vliegt.

Het beste deel komt echter aan het einde, wanneer alle tests zijn voltooid, worden de resultaten geanalyseerd om te bepalen wat voor soort spion je bent en welke tak van de militaire inlichtingendienst je zou kunnen helpen om de missie tot een succes te maken.

Tegen de tijd dat je Spyscape Museum and Experience verlaat, voel je je klaar om op elke undercover missie te gaan, als een echte spion.

Praktische informatie

 • Waar bevindthet zich: 928 8th Ave Tussen 54th-55th Street.
 • Hoe lang duurt een rondleiding door het Spyscape Museum: Het duurt ongeveer 90 minuten.
 • Is het geschikt voor kinderen: Het Spyscape Museum and Experience is het beste voor kinderen vanaf 10 of 12 jaar, omdat sommige tentoonstellingen lastig kunnen zijn.
 • Hoe kom je er: Metro 50th Street (lijnen C, E), 59th Street Columbus Circle (lijnen A, B, C, D), 57th Street (lijnen N, Q, R, o, W) / Bus M7, M20, M104

Boek tickets voor het Spyscape Museum

8. New York Historisch Genootschap

Museum van de Historical Society| ©New York Historical Society
Museum van de Historical Society| ©New York Historical Society

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Verenigde Staten, mag je de New York Historical Society niet missen. Hier vind je een zeer belangrijke kunstcollectie met documenten en werken die bewaard zijn gebleven sinds de koloniale tijd.

Dit instituut werd opgericht in 1804, dankzij de toewijding van de 11 oprichters om de Amerikaanse geschiedenis te bewaren, en heeft een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen met objecten, kunstwerken, manuscripten en documenten van grote historische waarde.

Dit geweldige museum huisvest ook een bibliotheek, die een van de grootste geschiedenisarchieven van het land bewaart en een van de oudste onderzoeksbibliotheken van de Verenigde Staten is.

Wat is er te zien in de New York Historical Society?

Naast de Patricia D. Klingenstein Library en de uitgebreide catalogus met historische documenten variërend van het koloniale en revolutionaire tijdperk tot militaire geschiedenis en slavernij in de VS, heeft dit museum ook permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Enkele daarvan zijn:

 • DiMenna Children's History Museum: voor kinderen om de geschiedenis op een leuke manier te leren begrijpen met educatieve programma's voor alle leeftijden.
 • Women's History Center: een pionier in het tonen van de erfenis van vrouwen in de Amerikaanse geschiedenis.
 • Een verscheidenheid aan tijdelijke tentoonstellingen over een veelheid aan historische aspecten, van de tentoonstelling over de Joodse keuken van Holocaust-vluchtelingen in het land tot de heksenprocessen van Salem.

Waarom ik het leuk vind

De Amerikaanse geschiedenis is buitengewoon interessant en het is de moeite waard om van je bezoek aan New York te profiteren om meer te leren over de evolutie van de samenleving in dit land en om de mensen beter te begrijpen.

En omdat het zo'n compleet museum is, met een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen, zowel kunstwerken als echte voorwerpen en documenten die bewaard zijn gebleven, wordt je bezoek een tijdelijke reis door de turbulente geschiedenis van de Verenigde Staten.

Praktische informatie

 • Waar is het: 170 Central Park West, Richard Gilder Way (77th Street)
 • Is het geschikt voor kinderen: Ja, want het heeft een museum speciaal voor de jongste bezoekers.
 • Hoe kom je er: M10, M7 en M11 bus. Metro 81st Street - Museum of Natural History Station (lijnen A, B en C)

Boek tickets voor de New York Historical Society

9. Museum Broadway

Van Broadway Street naar het Broadway Museum| © R.D.Smith
Van Broadway Street naar het Broadway Museum| © R.D.Smith

Je hebt waarschijnlijk al een Broadway-musical gezien op je lijstje van dingen die je moet zien in New York, maar als je een fan bent van Broadway-shows ben je misschien ook wel geïnteresseerd in wat er zich achter de schermen van Broadway afspeelt.

Het Broadway Museum, dat in 2022 werd geopend, is een ruimte die 100% is gewijd aan muziektheater, aan het vertellen van de geheimen van Broadway. Er wordt van alles tentoongesteld, van kostuums tot voorwerpen en decors uit de grootste musicals uit de geschiedenis.

Het is een reis door de geschiedenis vanaf het begin van het beroemde theater tot nu, met eerbetoon aan acteurs en regisseurs en licht- en geluidstechnici. De verschillende zalen, verspreid over meer dan 2400 vierkante meter, bieden een interactieve ervaring voor elk publiek.

Wat is er te zien in het Broadway Museum?

Naast het leren van de geschiedenis en het begrijpen hoe de magie van Broadway is ontstaan, biedt dit museum op vier verdiepingen musicalliefhebbers een reis door de verschillende stadia van het theater sinds het meer dan 200 jaar geleden begon in Lower Manhattan.

Je kunt foto's van de oude shows bekijken, sets van de werken die de grootste successen oogstten, zoals West Side Story, of de rekwisieten en kostuums die gebruikt werden in de grote musicals die vandaag de dag nog steeds hun functies vervullen van dichtbij bekijken.

Maar je krijgt ook de kans om te zien hoe er achter het gordijn wordt gewerkt en hoe de show doorgaat dankzij de professionele technici die nauwgezet elk detail in de gaten houden zodat alles elke avond perfect is.

Het museum heeft ook een cadeauwinkel waar je een souvenir van Broadway kunt kopen, een groot internationaal merk dat tegenwoordig een van de belangrijkste redenen is waarom mensen naar New York reizen.

Waarom ik

Het Broadway Museum

Het museum biedt op een onderhoudende en meeslepende manier een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en de werking van Broadway. Het is een paradijs voor showliefhebbers en een geweldige manier om je plan af te ronden als je al een van de Broadway musicals hebt gezien of gaat zien.

Praktische informatie

 • Waar: 145 West 45th Street, New York City
 • Hoe lang duurt het om door het Broadway Museum te lopen? Het hele museum kan in 1 uur worden bezocht, maar het hangt ervan af hoe lang je bij elke tentoonstelling wilt stoppen.
 • Is het geschikt voor kinderen? Het museum is geschikt voor alle leeftijden en kinderen onder de 4 jaar zijn gratis.
 • Hoe kom je er: Bus M5, M7, M104, QM15, QM16, QM17 en QM18. Metro 47-50 Sts-Rocketfeller Ctr (lijnen B, D, F en M).

Boek tickets voor het Broadway Museum

10. Brooklyn Museum

Brooklyn Museum| ©New York Business
Brooklyn Museum| ©New York Business

Breng tijdens een bezoek aan Brooklyn een bezoek aan het Brooklyn Museum, een van de grootste musea van het land en een van de beste musea van New York.

Het werd in 1895 opgericht met het idee om het grootste museum ter wereld te worden en hoewel dat niet gelukt is, zijn de collecties oudheden en Amerikaanse kunst van grote waarde en zeker een bezoek waard als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en kunst.

Waarom het Brooklyn Museum bezoeken

Ik vond het een geweldige ervaring omdat ik met dit ticket toegang had tot de permanente collectie van het museum, die kunst uit alle hoeken van de wereld omvat, van het oude Egypte tot nu, en de gratis rondleiding.

Een van mijn favoriete tentoonstellingen was de Spaans-koloniale en Indiaanse kunst, hoewel de collectie Afrikaanse, Pacifische en Islamitische kunst ook een speciale vermelding verdient omdat deze gewoonweg spectaculair is, net als de Amerikaanse kunstcollectie met werken van Edward Hopper, Norman Rockwell en Winslow Homer.

Bovendien krijg je met dit ticket voor het Brooklyn Museum 10% korting in de cadeauwinkel, wat nooit kwaad kan. Profiteer van je bezoek aan het museum om de wijk Brooklyn te verkennen, een van mijn favorieten in de stad.

Praktische info

 • Waar: Het Brooklyn Museum bevindt zich op 200 Eastern Parkway, Brooklyn.
 • Hoe lang duurt het om het museum te zien: Mijn advies is om je bezoek aan het Brooklyn Museum goed te plannen en minstens 2 uur uit te trekken om het museum op je gemak te verkennen. Als je niet veel tijd hebt, kun je het beste selectief zijn en meteen naar de kamers gaan die je wilt zien.
 • Openingstijden: Geopend van woensdag tot zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten.
 • Hoe er te komen: Metrolijnen B, D, Q, N, R. / Buslijnen B41, B45 en B69.

11. MET Museum

Aan de poorten van het MET| ©Hellotickets
Aan de poorten van het MET| ©Hellotickets

Het Metropolitan Museum of Art, in de volksmond MET genoemd, is het grootste museum in de stad en een van de beste musea in New York. De collectie brengt kunstwerken van over de hele wereld samen met meer dan 5000 jaar geschiedenis. Het is de tempel voor reizigers met de ziel van Indiana Jones!

Als een van de meest bezochte musea kunnen de rijen om het MET binnen te gaan soms erg lang zijn. Het skip-the-line ticket voor het MET is echter 3 opeenvolgende dagen geldig en je kunt direct naar binnen in de drie locaties die samen het MET Museum vormen**(The Met Fifth Avenue**, The Met Breuer en The Met Cloisters) om van alle kunst te genieten.

Wat moet je zien in de Met?

Je zou je bijna afvragen, wat is er niet te zien in het Met Museum? Alles hier is absoluut fascinerend. Als je een passie hebt voor geschiedenis en kunst, zul je als een kind genieten van elk hoekje van het museum en mag je het niet missen tijdens je reis naar New York. Dit ticket is inclusief alle tentoonstellingen en gratis openbare rondleidingen, die beschikbaar zijn in 10 talen.

Sinds de opening van het MET in februari 1872, toen Robert Lee Jenkins zijn privécollectie schonk, is het museum blijven groeien en bezoekers blijven trekken. Elk jaar bezoeken meer dan 6 miljoen mensen de zalen vol schatten uit het oude Egypte, het oude Griekenland en Rome, de Middeleeuwen, islamitische kunst, kunst uit Amerika, Afrika, Oceanië en nog veel meer.

Om kunst en kunsteducatie naar de Amerikanen te brengen, organiseert de MET jaarlijks tientallen tentoonstellingen en evenementen en programma's zoals films, lezingen, optredens, rondleidingen en gezinsactiviteiten.

Over gezinnen gesproken, wist je dat kinderen onder de 12 jaar gratis zijn onder begeleiding van een volwassene?

Hoe plan je je bezoek?

Een goed begin is om de MET-kaart te bekijken om de permanente collecties te vinden en gebieden die je niet interesseren uit te sluiten. Ik weet dat als je er eenmaal bent, het moeilijk is om dit te doen omdat je zoveel mogelijk wilt zien, dat is mij ook overkomen, maar geloof me, om niet gek te worden is het ideaal om de gebieden te selecteren die je aandacht het meest trekken en de rest voor een andere keer te laten.

Wat ik het leukste vind aan het skip-the-line ticket voor de MET , dat 3 opeenvolgende dagen geldig is, is dat je naar elke locatie van het museum kunt terugkeren om het bezoek voort te zetten waar je de vorige dag was gebleven. Dus doe het rustig aan!

Alle stukken in het MET zijn fascinerend, maar naar mijn mening zijn de Egyptische, Griekse, Romeinse en Middeleeuwse kunstgalerijen een must-see schatkamer samen met de Europese schilderijen.

Als je nog wat tijd over hebt, vergeet dan niet langs te gaan bij de andere zalen van het MET Museum: The Met Breuer (gewijd aan moderne en hedendaagse kunst) en The Met Cloisters (gewijd aan middeleeuwse kunst en architectuur).

Praktische informatie

 • Waar is het MET: Het bevindt zich op 82nd Street en 5th Avenue.
 • Hoe lang duurt het om het te zien: Je hebt minimaal 3 uur nodig voor een kort bezoek, als je van tevoren weet wat je wilt zien. Idealiter heb je een hele ochtend of middag om het museum te verkennen, maar aangezien dit een driedagenkaart is, kun je de tijd nemen om je bezoek naar eigen inzicht in te delen.
 • Hoe kom je er: Buslijnen M1, M2, M3 en M4 / 86th Street Subway (lijnen 4, 5 en 6).
 • Openingstijden: Geopend van dinsdag tot zondag van 9.30 tot 17.30 uur. Vrijdag en zaterdag open tot 21.00 uur. Gesloten op maandag, Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaarsdag.

Boek een rondleiding door de MET

12. Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum in New York| ©Reno Laithienne
Het Guggenheim Museum in New York| ©Reno Laithienne

Tijdens je rondleiding door de Upper East Side mag je het Guggenheim Museum, een van de beste musea in New York, niet missen.

Niet alleen vanwege de prachtige collectie moderne kunst die het huisvest, met werken van Marc Chagall, Vasily Kandinsky, Edouard Manet en Vincent van Gogh, maar ook vanwege de spectaculaire architectuur. Een modernistisch gebouw ontworpen door Frank Lloyd Wright dat een icoon van de 20e eeuw is geworden.

Daarom stelt het Guggenheim Museum niet teleur. Ik kan je verzekeren dat je niet moe wordt van het dwalen door de gangen, met een spiraalvormig interieur dat bezoekers op natuurlijke wijze van de ene ruimte naar de andere leidt, of zoals Wright het zelf noemde, een "ononderbroken symfonie".

Met deze referenties is het geen wonder dat het een van de populairste musea in de stad is, met lange rijen voor de poorten. Om je de tijd te besparen die je aan je bezoek kunt besteden, geeft dit skip-the-line ticket voor het Guggenheim Museum je direct toegang tot een van 's werelds mooiste collecties moderne en hedendaagse kunst.

Wat is er te zien in het Guggenheim Museum?

Zodra je aankomt, word je getroffen door het indrukwekkende gebouw dat is ontworpen door Frank Lloyd Wright, zijn laatste grote project voor zijn dood. De buitenkant is ontworpen als een grote witte cilindervormige structuur die als een wervelwind naar de hemel lijkt te draaien.

Als je door de ingang loopt, is het eerste wat je opvalt een groot gevoel van ruimtelijkheid en leegte. Aan weerszijden ervan is een zeer lange helling die over zes verdiepingen loopt en omhoog gaat naar een glazen koepel waardoor natuurlijk licht naar binnen stroomt. Deze helling creëert de illusie dat je de tentoongestelde kunst ervaart terwijl je naar boven gaat op een heel natuurlijke, organische manier.

Sommige mensen hadden kritiek op het gebouw omdat ze dachten dat het ontwerp de kunstwerken aan de muren zou overschaduwen, maar niets is minder waar. Architectuur en schilderkunst zijn samengesmolten tot een embleem van New York.

Wat de schilderkunst betreft, is de collectie spectaculair: onder andere Kandinsky, Toulouse-Lautrec, Magritte, Chagall, Picasso en Miró. Dit alles samen met zeer interessante tijdelijke tentoonstellingen en een collectie foto's van Robert Mapplethorpe, beroemd om zijn grote zwart-witfoto's.

Waarom ik het leuk vind

Het leuke aan dit ticket is dat je het museum elke dag om 14.00 uur gratis kunt verkennen met een gids, waardoor je een supercompleet en ander beeld krijgt van het Guggenheim.

Praktische info

 • Waar is het: 89th Street en 5th Avenue.
 • Hoe lang duurt het om het Guggenheim Museum te zien: Voor een snel bezoek om te genieten van de architectuur en de collectie van het gebouw, minstens 2 uur.
 • Openingstijden: Het Guggenheim Museum is geopend van vrijdag tot en met woensdag van 10.00 tot 17.45 uur. Op zaterdag is het open tot 19.45 uur.
 • Hoe kom je er: 86th Street metro (lijnen 4, 5 en 6). / Buslijnen M1, M2, M3 en M4.

Tickets boeken voor het Guggenheim Museum

13. Museum van de stad New York

De buitenkant van het Museum van de Stad New York| ©Filip Wolak
De buitenkant van het Museum van de Stad New York| ©Filip Wolak

Als je een paar dagen in de Big Apple doorbrengt om de geschiedenis van de stad in je op te nemen, hoe het leven van de New Yorkers was en hoe het een van de belangrijkste steden ter wereld werd, moet je het Museum of the City of New York bezoeken, net ten zuiden van East Harlem.

Wat is er te zien in het Museum van New York?

Het vier verdiepingen tellende Museum of the City of New York is gehuisvest in een prachtig gebouw in koloniale en Georgische stijl en toont voorwerpen, schilderijen, foto's en reconstructies die het verhaal van New York vertellen vanaf het begin tot de toekomst.

Bovendien krijg je met dit ticket toegang tot Timescapes: een half uur durende multimediadocumentaire die je meeneemt op een reis door 400 jaar geschiedenis van de stad - een echte aanrader!

Waarom ik het leuk vind

Het Museum van New York Naast de documentaire vond ik de tentoonstelling van antiek speelgoed en de levensgrote modellen geweldig.

Praktische informatie

 • Waar is het: Het Museum of the City of New York ligt aan 1220 Fifth Avenue en 103rd Street.
 • Hoe lang duurt het om het te zien? Het duurt maximaal ongeveer 2 uur om het hele museum te zien.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Hoe kom je er: Metro 103rd Street (lijn 6) of 110th Street (lijnen 2 en 3) / Buslijnen M1, M2, M3 en M4.

Boek tickets voor het Museum van New York

14. KGB-spionmuseum

Tentoonstelling KGB Spionnenmuseum| ©NYTimes
Tentoonstelling KGB Spionnenmuseum| ©NYTimes

Hou je van verhalen over spionnen tijdens de Koude Oorlog? Dan moet je dit museum op je lijstje zetten van de beste musea om te bezoeken in New York. Het is een verbazingwekkende tentoonstelling van voorwerpen die Sovjetagenten gebruikten tijdens hun missies tegen de Verenigde Staten om te proberen hun geheimen te bemachtigen.

Het grappige is dat het KGB-spionnenmuseum het werk is van slechts één persoon, Julius Urbatis, een Litouwse historicus die tientallen jaren heeft besteed aan het verzamelen van originele voorwerpen zoals iconografieën van Lenin of Stalin, camera's en microfoons verborgen in boeken, ringen of riemen, gasmaskers, geweren in de vorm van lippenstiften... sommige voorwerpen hebben bijna een eeuw geschiedenis!

Waarom dit museum bezoeken

Als je van geschiedenis en spionageavonturen houdt, krijg je met dit ticket voor het KGB Spionnenmuseum directe toegang tot 's werelds grootste collectie KGB-voorwerpen, waarvan sommige nog nooit eerder zijn gezien!

Je ontdekt ook de geheime activiteiten, strategieën en methoden die werden gebruikt in veel van de belangrijkste topgeheime spionageoperaties uit de geschiedenis.

Praktische informatie

 • Waar: Dit museum bevindt zich op 245 West 14th Street.
 • Hoe lang duurt het om het te zien? Ongeveer 90 minuten voor een snel bezoek is genoeg.
 • Openingstijden: Geopend van maandag tot zondag van 10.00 tot 20.00 uur.

Andere musea in New York

Als je op reis graag musea bezoekt, zijn hier nog twee opties die je in je reisroute door Manhattan kunt opnemen:

Intrepid Sea, Air and Space Museum

Dit museum is voor geschiedenisliefhebbers. Hier zie je een aantal elementen die deel uitmaken van de Verenigde Staten van gisteren en vandaag, te beginnen met het mythische vliegdekschip Intrepid als middelpunt van het museum, dat later een interessante collectie opbouwde.

Je kunt een rondleiding krijgen op dit emblematische schip dat deelnam aan twee grote oorlogen en de beste gevechtsvliegtuigen uit de Amerikaanse geschiedenis zien, zoals een F16, een MIG-21 en het beroemde Blackbird spionagevliegtuig, allemaal onberispelijk gerestaureerd. Je hebt ook toegang tot de Glowler onderzeeër en je kunt zien hoe het leven was binnenin deze plaatsen.

De grote Concorde is een andere ster van het museum. Het snelste commerciële vliegtuig uit de geschiedenis dat in staat was de geluidsbarrière te doorbreken. En niet te vergeten de ruimtevaart, in het Intrepid kun je ook de spaceshuttle Enterprise verkennen, het eerste ruimtevaartuig ter wereld.

Dus als je het "zware geschut" van de Verenigde Staten op militair, maritiem, ruimtevaart- en luchtvaartgebied uit de eerste hand wilt zien, koop dan zeker kaartjes voor het Intrepid Museum of Sea, Air and Space, je zult gefascineerd zijn!

Museum van ijs

Dit museum met 13 kamers is een van de merkwaardigste (en lekkerste) die je in New York kunt vinden. Als je een zoetekauw bent, kun je genieten van allerlei interactieve installaties vol kleuren om te fotograferen en smaken om te proeven.

Als je besluit kaartjes te kopen voor het Museum of Ice Cream, bereid je dan voor op een aantal van de meest curieuze smaken zoals: pindakaas met chocolade bedekt met gezouten pretzels of mango met pittige chili en zoete framboos. Je kunt ook genieten van een zwevende tafel vol zoetigheden, een glijbaan van drie verdiepingen en een reusachtige bijenkorf.

Dit museum laat niemand onverschillig en je zult gegarandeerd plezier hebben als je in een zwembad vol gekleurd schaafsel duikt dat de typische snoeptaarten nabootst. Je innerlijke kind en je Instagram-profiel zullen zeker genieten!

Sightseeing cards met een aantal van de beste musea van New York

Heb je eraan gedacht om een New York Pass te kopen om het meeste uit je reis naar New York te halen? Dit is een toeristenkaart die je toegang geeft tot alle belangrijke musea, monumenten en bezienswaardigheden in de stad. Dit zijn de toeristenpassen die er in New York zijn:

Het aanschaffen van een van deze passen heeft verschillende voordelen, maar het belangrijkste is dat als je er gebruik van maakt, je geld en tijd bespaart omdat je niet voor elke plaats die je bezoekt een apart kaartje hoeft te kopen. Zelfs in sommige gevallen hoef je met een New York Pass niet in de vervelende rijen voor de ingang te staan en is het een groot gemak om al je kaartjes op één plek te hebben.

Toeristenpassen omvatten de meeste musea op deze lijst, maar ook toegang tot een aantal minder bekende maar nog steeds leuke musea.

Welke pas moet ik kopen?

De miljoen dollar vraag die elke reiziger zich stelt! Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat er twee soorten New York passen zijn: op basis van het aantal dagen en op basis van het aantal attracties.

Het vinden van de perfecte pas hangt af van het soort reis dat je gaat maken en je budget. In onze post over toeristenpassen voor New York helpen we je bij het kiezen van de juiste pas.