MoMA New York tickets: hoeveel kosten ze, wat is er in het museum te zien, enz....

Een middag doorbrengen in het MoMa is een goed plan: hier lees je hoe je aan kaartjes komt en welke werken je binnen niet mag missen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

MoMA New York tickets: hoeveel kosten ze, wat is er in het museum te zien, enz....

Van Goghs Sterrennacht in het MoMa | ©Hellotickets

Het MoMA in New York is 's werelds belangrijkste museum voor moderne kunst en een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Big Apple. Het heeft een uitgebreide collectie van 200.000 stukken, waaronder Picasso, Dalí, Van Gogh en Andy Warhol, naast vele anderen.

Het MoMA in New York (Museum of Modern Art) is ongelooflijk populair. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een van de meest bezochte musea is en dat er lange wachtrijen zijn. Hier lees je hoe je die kunt vermijden:

De beste optie

The Museum of Modern Art (MoMA) Tickets

Zorg dat je een vroeg kaartje voor het MoMa hebt

Perfect als je dit museum wilt bezoeken zonder lang te hoeven wachten bij de kassa en de tentoonstellingen op je eigen tempo wilt verkennen.

MoMA biedt een complete ervaring gewijd aan moderne kunst die geschikt is voor alle leeftijden. Als je dit skip-the-line ticket voor MoMA koopt, krijg je onmiddellijk toegang tot het MoMA Museum in New York om 's werelds beroemdste collectie moderne en hedendaagse kunst te bekijken. MoMA huisvest iconische werken als Picasso's "Les Demoiselles d'Avignon", Miró's "Dutch Interior" en Warhol's "Campbell's Soup Cans".

Het repertoire omvat ook architectuur, fotografie, film, design, performancekunst en media. Plus, met dit skip-the-line ticket voor MoMA heb je ook toegang tot MoMA PS1, het centrum voor hedendaagse kunst in Long Island City, gedurende 14 dagen na je bezoek aan de locatie in Manhattan om nog meer kunst in je op te nemen.

Koop je tickets voor MoMA in New York City


MoMA ticketprijzen

De buitenkant van het MoMA| ©Wikimedia
De buitenkant van het MoMA| ©Wikimedia

Bij Hellotickets kunt u uw MoMA tickets vooraf online kopen voor 20 ¤ (standaard enkeltje). Het is beter om ze niet aan de kassa te kopen, want daar staan meestal lange rijen en na lang wachten voor de deur kom je al vermoeid het museum binnen.

Als je minderjarig bent of tot een bepaalde groep behoort (studenten, 65-plussers, enz.), kun je in aanmerking komen voor speciale tarieven.

Ticketprijzen aan de kassa

Als je ondanks de wachtrijen toch tickets aan de kassa koopt, houd er dan rekening mee dat dit de prijzen zijn die je zult vinden:

  • Volwassenen: $25
  • Senioren ouder dan 65 met ID: $18
  • Mindervaliden: $18
  • Studenten met ID: $14
  • Kinderen onder 16 jaar: gratis

Koop tickets voor MoMA New York

Openingstijden MoMA New York

Het MoMA is dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur (vrijdag van 10.30 tot 20.00 uur). Wat betreft sluitingsdagen is het MoMA gesloten op Thanksgiving Day en Eerste Kerstdag. MoMA PS1 is ook gesloten op Nieuwjaarsdag.

Als je echter van plan bent om de ervaring compleet te maken met een drankje in een van de cafés of restaurants of zelfs een bezoek aan de designwinkels, kun je hier alle openingstijden van het MoMA bekijken om er zeker van te zijn dat je je bezoek zonder tegenslagen kunt organiseren.

Koop je tickets voor MoMA New York

Waar is het en hoe kom je er

De locatie van MoMA op een kaart van New York City
De locatie van MoMA op een kaart van New York City

Het MoMA bevindt zich op 53rd Street tussen 5th en 6th Avenue. Om het MoMA met het openbaar vervoer te bereiken, is het dichtstbijzijnde metrostation de halte 5th Avenue en 53rd Street van de E- en V-lijnen. Met de bus kun je er komen met de lijnen M1, M2, M3, M4 en M5.

Het goede aan de ligging in het hart van Midtown is dat het een perfecte plek op de kaart is van waaruit je andere bezoeken of rondleidingen kunt organiseren. Dus als je tijd hebt, is het altijd een goede optie om erheen te lopen (het is niet ver van Times Square, Central Park of zelfs het Flatiron Building).

Koop je kaartjes voor MoMA New York

Toeristenkaarten inclusief MoMA

De MoMA-tuin| ©Wikimedia
De MoMA-tuin| ©Wikimedia

Om het meeste uit je reis naar New York te halen, kun je het beste een sightseeingkaart kopen. Waarom? Als je er optimaal gebruik van maakt, bespaar je geld en tijd doordat je geen losse kaartjes hoeft te kopen en in sommige gevallen hoef je niet eens in de rij te staan om binnen te komen. Ik raad aan:

  • New York Pass: de New York Pass is een pas die voor dagen werkt en je betaalt afhankelijk van het aantal dagen dat je kiest. Deze toeristenpas is een echte aanrader als je graag veel wilt zien op één dag en het meeste uit je reis wilt halen. De pas biedt toegang tot meer dan 100 topattracties en -activiteiten in New York, zoals het MoMA, het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, het 9/11 Museum, Top of the Rock, de sightseeingbus in Manhattan... U kunt hier meer details lezen: New York Pass.
  • New York City Explorer Pass: als je tijdens je reis naar New York heel duidelijk bent over de toeristische attracties die je wilt zien, is de New York City Explorer Pass ideaal om je bezoek maximaal te personaliseren, omdat je attracties kunt kiezen en betaalt volgens het bedrag dat je kiest. Vanaf het moment dat je de pas activeert, heb je een hele maand om hem te gebruiken, dus je kunt je reis op je gemak maken. Je kunt kiezen uit meer dan 100 activiteiten en attracties, en voor sommige attracties krijg je geen wachtrij. Je kunt hier meer details lezen: New York Explorer Pass.
  • New York Sightseeing Pass: De New York Sightseeing Pass werkt op dagbasis en elke dag is geldig van activering tot middernacht. Deze sightseeingpas is de meest aanbevolen pas als je de bezienswaardigheden in je eigen tempo wilt bekijken. De pas bevat toegang tot meer dan 100 attracties en activiteiten, tegoed om uit te geven bij de attracties, interessante kortingen in de hele stad en een gratis maaltijd in een restaurant naar keuze uit een lijst met populaire bezienswaardigheden in New York. Je kunt hier meer details lezen: New York Sightseeing Pass.

Koop je tickets voor MoMA New York

Wat te zien in MoMA

Een van de galerijen| ©Wikimedia
Een van de galerijen| ©Wikimedia

Van de acht doeken en één tekening waarmee het MoMA in 1929 begon, is de collectie uitgegroeid tot meer dan 100.000 stukken, waaronder schilderijen, prenten, beeldhouwwerk, fotografie, tekeningen, design, film, architectuur en prenten. Daarbij komt nog de annexatie van MoMa PS1 in Queens, een culturele ruimte die zich speciaal richt op hedendaagse kunst. Dit alles maakt MoMA zonder twijfel een van de beste musea in New York.

De enorme collectie van MoMA is verdeeld over 6 verdiepingen, hoewel het grootste deel is verdeeld over verdiepingen 2, 3, 4 en 5, omdat de eerste verdieping wordt gebruikt als lobby (winkel, kassa's, kunstlab, restaurant, enz.) en de zesde verdieping is gereserveerd voor speciale tentoonstellingen. Hier zijn de belangrijkste dingen om te zien in het MoMA.

Koop je tickets voor MoMA New York

Museum Collecties

Binnen in het MoMA| ©MoMa
Binnen in het MoMA| ©MoMa

Hal

Tijdens je bezoek aan MoMa New York kun je van de gelegenheid gebruik maken om koffie te drinken en te ontspannen in de Beeldentuin van het museum, een oase midden in de stad, ontworpen door Philip Johnson in de jaren 1950.

Verdieping 2: Collectie 1970 - heden

De eerste verdieping van MoMA New York is gewijd aan prenten, geïllustreerde boeken en audiovisuele media. Er is hier ook een café.

Verdieping 3

De derde verdieping van het museum is gewijd aan collecties architectuur, grafisch en industrieel ontwerp, tekenen en fotografie.

Verdieping 4: Collectie jaren 1940 - 1970

Hier vind je werk van kunstenaars als Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Japer Johns, Jackson Pollock, Yayoi Kusama, Robert Rauschenberg of Mark Rothko.

Verdieping 5: Collectie 1880-1940

Op de vijfde verdieping van het MoMA kun je schilderijen zien van kunstenaars als Frida Kahlo, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Claude Monet, Vincent Van Gogh, Paul Cézanne, Henri Matisse en Piet Mondriaan.

Verdieping 6

De zesde verdieping is gewijd aan speciale tentoonstellingen. Vanuit de grote ramen op de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht op Midtown Manhattan, waar zich belangrijke gebouwen bevinden zoals Rockefeller Center, St. Patrick's Cathedral en Grand Central Station.

Isabel's reizigerstip

Richt je voor een kort bezoek aan het MoMA op de vierde en vijfde verdieping, waar de werken van beroemde kunstenaars zoals Warhol, Pollock, Matisse en Cézanne worden tentoongesteld.

Waar te eten in de buurt van MoMA

Eten in de buurt van het MoMa| ©Brett Jordan
Eten in de buurt van het MoMa| ©Brett Jordan

Als zoveel kunst je eetlust heeft opgewekt of als je gewoon in de buurt bent tijdens je dagje sightseeing en zin hebt in een hapje eten, is hier een gids met de beste plekken om te eten in de buurt van het MoMa. Over het algemeen heb je geluk, want het is een gebied met veel kantoren en een toestroom van mensen, zowel toeristen als kantoormedewerkers die in de omgeving werken.

Het vinden van een goede Amerikaanse hamburger, een bord pasta of zelfs een plek voor een snelle stop voor een goed fastfoodmenu zal niet moeilijk zijn.

Een korte geschiedenis van het MoMa

De ingang van het MoMa| ©Wikimedia
De ingang van het MoMa| ©Wikimedia

In het hart van Manhattan, vlak naast Central Park, ligt het New Yorkse MoMA (Museum of Modern Art), 's werelds belangrijkste museum voor moderne kunst. Het werd in 1929 geopend door drie filantropen, Abby Aldrich Rockefeller, Mary Quinn Sullivan en Lillie P. Bliss, om anderen te helpen moderne beeldende kunst te begrijpen en ervan te genieten.

Toen het MoMA zijn deuren opende, begon ze haar eerste werken tentoon te stellen in bescheiden faciliteiten. Het werd echter zo goed ontvangen door het publiek dat het museum in de daaropvolgende jaren meerdere keren moest verhuizen naar een grotere locatie voordat het uiteindelijk in 1939 zijn huidige onderkomen kreeg.

Tegenwoordig wordt het beschouwd als een tempel van moderne en hedendaagse kunst in het Westen en het heeft zelfs een nieuwe uitbreiding ondergaan om meer ruimte te bieden voor nieuwe tentoonstellingen.

De MoMa winkel

Interieur van de MoMa winkel| ©Bianca Porcar
Interieur van de MoMa winkel| ©Bianca Porcar

Wie gewaarschuwd is, is gewaarschuwd: loop de museumwinkel binnen en je wilt alles meenemen. Souvenirs kopen in musea lijkt misschien een gimmick om toeristen uit te buiten, maar de producten in de officiële MoMA Design Store zijn zeker de moeite waard. Designliefhebbers vinden er unieke artikelen, variërend van boeken, meubels en decoratieve stukken tot mokken en souvenirs uit New York.

De MoMA Design Store heeft een eigen website en trekt elke dag honderden bezoekers, of ze nu wel of geen bezoeker van het MoMA zijn. De winkel bevindt zich recht voor het museum, tussen Fifth en Sixth Avenues, en is elke dag van de week geopend.

Andere musea waarin je misschien geïnteresseerd bent

Als je je bezoek aan New York wilt aanvullen met nog een museum, kan ik niet anders dan het Museum of Natural History aanraden, een van de musea die de grootste indruk op me maakte toen ik het voor het eerst bezocht. Ik vertel je alles over mijn ervaring in het artikel op Museum of Natural History New York tickets: hoe koop je ze, mogelijkheden en planning van je bezoek.

Koop je kaartjes voor het MoMA in New York City