Guggenheim Museum New York Gids

Dit sculpturale gebouw is niet alleen een architectonisch symbool van New York, het herbergt ook enkele van 's werelds belangrijkste kunstwerken, waaronder die van Van Gogh, Monet en Picasso. Welkom!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minuten lezen

Guggenheim Museum New York Gids

Het Guggenheim | ©Reno Laithienne

Wie het aandurft om over de spiraalvormige helling van het Guggenheim Museum in New York te lopen, ontdekt een van de architectonische hoogtepunten van de 20e eeuw. Deze instelling, die een verplichte halte voor Central Park is geworden, is in staat kunst, design, architectuur en gastronomie te verenigen. Ja, ook gastronomie!

Als u al overtuigd bent om aan boord te gaan van dit icoon van design en hedendaagse kunst, en u wilt verblind worden door de indrukwekkende werken van o.a. Van Gogh, Kandinski en Picasso, dan raad ik u aan om uw tickets online en van tevoren te kopen om tijd en geld te besparen. Let op!

De beste optie

NYC Guggenheim Museum tickets

Sla de rijen over voor prioritaire toegang tot het Guggenheim Museum

Verlies geen minuut en geniet van een intiemere ervaring door het museum elke dag om 14.00 uur met een gids te bezoeken.

Met deze optie betaalt u voor uw prioritaire toegang tot het Guggenheim Museum, waar u zonder een seconde te verliezen duizenden werken van moderne kunst kunt bekijken.

Wat is het voordeel? Je bespaart jezelf eindeloze rijen voor de deur van het museum en kunt gewoon genieten van de Big Apple. Als je niet weet waar je de rest van je tijd in de stad van de wolkenkrabbers moet doorbrengen, is hier de definitieve gids met de 33 dingen die je in New York kunt doen.

De toegang is inclusief:

 • Directe toegang tot tijdelijke tentoonstellingen (geen wachtrijen of wachten).
 • Rondleidingen onder leiding van opvoeders elke dag om 14.00 uur. Een rondleiding door het museum waarbij u de zalen door de ogen van een deskundige in hun context kunt zien.
 • Het bijwonen van lezingen door kunstenaars en kunstcritici uit de hele wereld.
 • Kunstlessen voor tieners en volwassenen.

En als u graag buiten wandelt, is dit ticket met voorrang inclusief een rondleiding van 20 minuten door de Museum Mile op Fifth Avenue, een gebied dat vol zit met culturele instellingen en museumjuweeltjes, samengepakt in iets meer dan een mijl.

Aanrader als... u niet veel tijd hebt om New York te bezoeken of geen tijd wilt verspillen in de onuitstaanbare rijen die zich elke dag vormen om het iconische Guggenheim te bezoeken.

Nuria's Reizigerstip

U kunt dit museum het beste 's morgens bezoeken, zodat u de interessante rondleiding om 14.00 uur, die bij de prijs is inbegrepen, niet mist.

Hoeveel kosten tickets voor het Guggenheim Museum?

Het interieur van het Guggenheim| ©David Emrich
Het interieur van het Guggenheim| ©David Emrich

Het beste is, zoals ik al zei, om het voorrangskaartje te kopen vanaf €23. Het goede ding? Uw reservering wordt onmiddellijk bevestigd en mocht u problemen ondervinden, dan kunt u deze kosteloos annuleren, zodat u zonder risico en zonder zorgen kunt boeken.

Voorkom dat deze reis je ergste nachtmerrie wordt als je hier zonder kaartjes aankomt en naar de kassa moet. Het is een van de populairste musea in de Big Apple, dus de rij is meestal vrij lang, zo lang dat hij rond het gebouw kan slingeren, vooral in het hoogseizoen(juni, juli, augustus en de kerstmaanden) en vroeg in de ochtend (het gaat open om 11 uur).

Een curiositeit! Toen het Guggenheim Museum in 1959 zijn deuren opende, 62 jaar geleden, bedroeg de toegangsprijs slechts 50 cent, dat is minder dan een euro.

Kortingen voor senioren en studenten

Bent u echter een van diegenen die liever op eigen gelegenheid gaan en vindt u het niet erg om de ochtend of middag in een rij te verspillen omdat u tijd genoeg hebt, kijk dan hieronder naar de groepen die toegang hebben tot een gereduceerd tarief:

 • 65-plussers,
 • Gehandicapten
 • Studenten, die hun universiteitskaart moeten laten zien.
 • Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ja, dat leest u goed: gratis! Daarom is dit plan zeer voordelig als u wilt reizen als een gezin en met kleine kinderen.

Boek uw ticket naar het Guggenheim

Hoe krijg je gratis toegang tot het Guggenheim Museum in New York City?

Binnen in het Guggenheim| ©Heyminhy S
Binnen in het Guggenheim| ©Heyminhy S

Ook zuinige spaarders hebben geluk! Eén zaterdag per maand geeft de stichting bezoekers gratis toegang tot het Guggenheim Museum in New York, een initiatief dat wordt gesponsord door Macallan. Door de capaciteitsbeperkingen en de grote vraag naar deze passen is deze optie echter vrij onveilig. Om deze reden, en om uw ticket niet te missen, stel ik voor dat u het van tevoren koopt bij Hellotickets.

Het goede aan New York is dat het culturele aanbod immens is en dat er opties zijn voor alle budgetten. Sommige zijn erg, erg goedkoop. Mis dit artikel over de beste musea in New York niet. Vergeet ook niet dat het Guggenheim Museum op zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur bezoekers tegen een donatie binnenlaat, dus u kunt zelf bepalen hoeveel u wilt betalen.

Als u zich zorgen maakt over uw budget bij uw bezoek aan de musea van New York, moet u weten dat sommige, zoals het MoMA, op bepaalde tijden van de week ook gratis plaatsen hebben en dat toeristenpassen (zie hier voor de beste toeristenkaart in New York) ook een goede manier zijn om geld te besparen.

Nuria's Reizigerstip

Ik raad u aan uw kaartje ruim van tevoren te kopen, want er is vaak veel vraag naar - mis deze kunsttempel niet!

Zijn tickets voor het Guggenheim Museum inbegrepen in een van de toeristenpassen van de stad?

Het Guggenheim| ©Thomas Eidsvold
Het Guggenheim| ©Thomas Eidsvold

Ja, omdat het zo'n toeristische stad is met zoveel culturele wonderen om te bezoeken, kunt u, als u er niets van wilt missen, ervoor kiezen de New York City Pass te kopen, waarmee u het Guggenheim Museum binnenkomt omdat de toegang bij de prijs is inbegrepen.

Naar mijn mening is het een heel goed idee om deze pas te kopen als je meerdere dagen hebt (minstens 9), omdat je dan de drukte en de wachtrijen vergeet. Het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken, is jezelf vermaken. U hebt niet eens een gids nodig, want de belangrijkste bezienswaardigheden zijn in de prijs inbegrepen en u bespaart geld en tijd.

Ik raad het aan als je minstens een week in New York bent en de belangrijkste bezienswaardigheden wilt bezoeken zonder lang in de rij te hoeven staan of te veel geld uit te geven.

Waar het Guggenheim Museum is en hoe er te komen:

De binnentrap van het Guggenheim| ©Nicholas Ceglia
De binnentrap van het Guggenheim| ©Nicholas Ceglia

Het Guggenheim New York is gelegen aan 5th Avenue in New York, tussen 88th en 89th Streets.

Ondanks het feit dat New York een van de grootste steden ter wereld is, is de stad goed ontsloten met het openbaar vervoer. Om het Guggenheim Museum te bereiken kunt u de New Yorkse metrolijnen 4, 5 of 6 nemen. U kunt ook gebruik maken van de buslijnen M1, M2, M3 of M4.

Overigens moet u weten dat het museum toegankelijk is voor gehandicapten: het heeft een lift en is rolstoeltoegankelijk, behalve in de Hoge Galerij.

Uren om het Guggenheim Museum te bezoeken:

Detail van het Guggenheim| ©Nicholas Ceglia
Detail van het Guggenheim| ©Nicholas Ceglia

Het Guggenheim Museum is geopend van donderdag tot dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur. Mijn advies is om de openingstijden op de officiële website te controleren voordat u gaat, aangezien deze aan verandering onderhevig zijn. Wees voorzichtig, want op dinsdag en woensdag is het museum de hele dag gesloten en sommige feestdagen (zoals 25 december) ook.

 • Maandag: van 11:00 tot 18:00 uur.
 • Dinsdag en woensdag: gesloten
 • Donderdag tot zondag: 11.00 uur tot 18.00 uur

Topwerken die u niet mag missen in het Guggenheim Museum: Wat is het Guggenheim Museum?

Het Guggenheim| ©Alex Eckermann
Het Guggenheim| ©Alex Eckermann

Hier is een lijst van de meest iconische werken van dit museum:

 • Eetkamer in de tuin', door Pierre Bonnard.
 • Bergen van Saint-Remy', door van Gogh.
 • De muurschildering 'Painting', door Joan Miró.
 • Vrouw voor de spiegel', door Édouard Manet.
 • Composition 8' en 'Black Lines', van Wassily Kandinsky.
 • Red Lily Pads', door Alexander Calder.

Het Guggenheim Museum, dat ook vestigingen heeft in Venetië, Bilbao en binnenkort in de stad Abu Dhabi, richt zich vooral op impressionistische en expressionistische kunst van grootheden als Van Gogh en Kandinsky, maar ook op moderne en hedendaagse kunst.

Wat de belangrijkste schilderijen betreft, zijn de collecties zeer gevarieerd en spectaculair. Bereid u voor op een visuele reis door de werken van onder meer Toulouse-Lautrec, Magritte, Chagall en Miró.

Zoals we hebben gezien, zijn er werken naar ieders smaak. Het museum combineert permanente tentoonstellingen met tijdelijke exposities en een collectie foto's van Robert Mapplethorpe, beroemd om zijn grote zwart-wit beelden, vooral van bloemen en mannelijk naakt.

Uitwisseling van werken tussen de Guggenheim Musea

Een van de kenmerken van de musea van de Guggenheim Stichting, die hen uniek en anders maakt, is dat hun tentoonstellingen veranderen, als gevolg van de uitwisseling van schilderijen tussen hun instellingen. De stichting zelf stelt dat deze dynamiek bijdraagt tot de verrijking van de artistieke perceptie van het publiek en dat je meer dan eens langs kunt komen, zodat je je niet verveelt!

De Picasso collectie in het Guggenheim Museum

Bent u een liefhebber van Spaanse schilderkunst? Let dan goed op, want het Guggenheim in New York heeft een van de grootste collecties van Pablo Picasso, die beschouwd wordt als de meest invloedrijke schilder van de 20e eeuw.

Onder hen is het werk "Vrouw met geel haar", geïnspireerd door Marie-Thérèse, die Picasso ontmoette toen zij 17 was en hij 45. De twee begonnen een zeer intense sentimentele relatie, maar verborgen die jarenlang voor de mensen om hen heen, omdat zij erg jong was en de in Malaga geboren kunstenaar getrouwd. Later maakte het genie haar tot zijn muze en liet ons portretten na van grote schoonheid, zoals deze.

Hoeveel tijd heb je nodig om het Guggenheim Museum te bezoeken

Het Guggenheim| ©Pipe A
Het Guggenheim| ©Pipe A

U hebt minstens 2 uur nodig om de zes kronkelige verdiepingen te bezoeken en rond te lopen die uitlopen op de imposante glazen koepel waar het daglicht binnenstroomt. De beste tijd voor een bezoek is meestal, zoals gebruikelijk bij alle toeristische attracties, vroeg of laat op de dag om grote mensenmassa's en volle capaciteit te vermijden.

Daarom kunt u het beste vroeg komen en uw reis van tevoren plannen. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan twee of drie uur te besteden aan een ontspannen rondleiding door het museum, in plaats van het hele ding in een uur tijd te bekijken. Deze beslissing zal echter afhangen van hoeveel tijd u beschikbaar hebt.

Maak gebruik van de workshops voor kinderen

Het museum organiseert een aantal activiteiten voor jongere bezoekers. Zo organiseert het museum op de tweede zondag van elke maand een interactieve rondleiding voor gezinnen, met creatieve en praktische activiteiten in de galerijen.

Nuria's Reizigerstip

Het uitzicht vanaf de top van het gebouw is ongelooflijk. Vergeet niet een selfie te nemen op de zesde verdieping voordat je vertrekt - je zult de afgunst van je sociale netwerken zijn!

Wanneer is de beste tijd om het Guggenheim Museum te bezoeken?

De koepel van het Guggenheim| ©Reno Laithienne
De koepel van het Guggenheim| ©Reno Laithienne

Elk moment van het jaar is de perfecte tijd om je te laten verleiden door het Guggenheim Museum in New York. Een bezoek aan deze enclave in de winter is echter een ideale activiteit om te schuilen voor de kou en de cultuur op te snuiven.

Kerstmis in New York is magisch. Wie heeft er niet van gedroomd om hier het jaar vaarwel te zeggen? Een perfect plan is om 's morgens het museum te bezoeken en 's middags te verdwalen in Central Park of in de straten van de Big Apple om naar de kerstverlichting te kijken.

We kunnen de prachtige herfst en de dromerige ansichtkaarten van Central Park met de kleurrijke bladeren aan de bomen niet vergeten. Een prachtig tafereel dat we kunnen fotograferen zodra we het Guggenheim Museum verlaten.

Anderzijds is het Guggenheim Museum in de zomer ideaal om te schuilen voor de zon en een beetje schaduw te krijgen terwijl u van de kunst geniet. Kortom, elke maand is een goed moment om het Guggenheim Museum in New York te bezoeken.

Nuria's Reizigerstip

In de winter is het in New York erg koud, maar in de musea is het erg warm. Mijn advies is om je in laagjes te kleden, alsof je een ui bent. Je zult er dankbaar voor zijn!

Een korte geschiedenis van het Guggenheim Museum in New York City

Het Guggenheim| ©Reno Laithienne
Het Guggenheim| ©Reno Laithienne

Dit cilindervormige gebouw werd ontworpen door Frank Lloyd Wright en opgevat als een "tempel van de geest" en van de kunst. Helaas heeft Lloyd de voltooiing van zijn werk niet meer mogen meemaken. Het werd ingehuldigd in 1959, maanden na zijn dood.

Tijdens deze rondleiding wordt u ondergedompeld in de avant-garde architectuur van de 20e eeuw en ziet u enkele van de mooiste werken van de hedendaagse kunst. Het Guggenheim-gebouw is gemaakt van 700 ton staal en 198 vierkante meter beton - bijna niets!

In 2019 werd het monumentale gebouw door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Wist je dat het dit architectonische genie bijna 15 jaar en 700 schetsen kostte om dit wonder te creëren?

Waar te eten in de buurt van het Guggenheim Museum in New York City

Typisch Amerikaans menu| ©Oscar Nord
Typisch Amerikaans menu| ©Oscar Nord

Als u na een lange ochtend rondwandelen op de tentoonstelling, waarin u veel calorieën hebt verbrand, honger krijgt, raad ik u natuurlijk aan een pauze te nemen om u te goed te doen aan het typische Amerikaanse fastfood: hotdogs en hamburgers om uw energie weer aan te vullen. Ik vertel je er hier alles over: de 10 beste plekken om te eten in New York.

Geniet van uw gastronomische en culturele ervaring!