De beste tijd van het jaar om naar New York City te reizen

Als u zeker weet dat New York de bestemming is voor uw volgende reis, maar u weet niet zeker wanneer de beste tijd van het jaar is om deze spectaculaire stad te bezoeken, lees dan verder!

María Cano

María Cano

14 minuten lezen

De beste tijd van het jaar om naar New York City te reizen

Zonsondergang in Manhattan | ©Luca Bravo

We zijn het er allemaal over eens dat er geen slecht moment is om New York te bezoeken: dag, nacht, elk moment van het jaar .... De hoofdstad van de wereld heeft veel te bieden, wanneer je ook gaat.

New York is echter een stad die in de wintermaanden zeer koud is en in de zomermaanden zeer warm. Dus een goede tijd om er volop van te genieten is de lente en de herfst.

U moet echter ook rekening houden met andere factoren voor uw reis, zoals de prijs en de toeristische verzadiging. Hieronder onthul ik alles wat u moet weten, zodat u uw reis naar New York zo goed mogelijk kunt plannen, afhankelijk van wat u wilt doen.

Wat is de beste tijd om New York te bezoeken volgens het weer?

Empire State Building vanuit de straten van New York| ©Hellotickets
Empire State Building vanuit de straten van New York| ©Hellotickets

Gezien het weer en de zonuren is de beste tijd om New York te bezoeken de lente en de herfst, d.w.z. april, mei, begin juni, september en oktober, wanneer de temperaturen gematigd zijn en de dagen lang genoeg om optimaal van uw bezoek te genieten.

Er zijn echter ook andere bijzondere tijden om naar New York te reizen. Als u bijvoorbeeld in december gaat, kunt u ondanks de kou genieten van de magie van Kerstmis, en als u in januari, februari en maart naar New York gaat, zult u enkele koopjes vinden die u in andere tijden van het jaar niet zult zien.

In de zomermaanden daarentegen zijn de prijzen hoger en is de stad erg oncomfortabel omdat het vanuit toeristisch oogpunt overvol is. Er zijn veel rijen en je kunt je minder bewegen.

Hoog- en laagseizoen in New York

 • Het laagseizoen in New York is januari, februari en begin maart. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen zeer laag (tussen -5 en 4°C), de dagen zijn kort en er is vrijwel geen toerisme. In New York zijn er in februari vrijwel geen toeristen.

 • Het hoogseizoen in New York loopt van eind juni tot half september. Tijdens deze maanden is er veel toerisme en schieten de prijzen, zowel voor vluchten als voor hotels, omhoog.

Boek een rondleiding door New York

Wanneer is de beste tijd om New York te bezoeken, gebaseerd op de prijs?

Brooklyn Botanic Garden, een niet te missen plek om te bezoeken in de herfst.| ©NYC Go
Brooklyn Botanic Garden, een niet te missen plek om te bezoeken in de herfst.| ©NYC Go

De goedkoopste maanden om naar New York te reizen zijn januari, februari en maart omdat, hoewel reizen naar New York altijd duur is, het vanwege de extreme temperaturen haalbaarder is om in deze tijd van het jaar aanbiedingen voor uw reis te vinden.

De goedkoopste maanden om te winkelen zijn mei en oktober, omdat er dan minder toeristen zijn en de prijzen lager liggen. Als u eind oktober naar New York gaat, houd er dan rekening mee dat Halloween de prijzen voor dat weekend kan opdrijven.

Boek een shopping tour in New York

Wanneer is de beste tijd om New York met kinderen te bezoeken?

Central Park ijsbaan met Kerstmis| ©Georgio
Central Park ijsbaan met Kerstmis| ©Georgio

Als u met kinderen naar New York gaat, raad ik u zonder twijfel aan om in de kersttijd te gaan. Het is een unieke tijd om de stad te bezoeken, want Kerstmis in New York is in volle gang. U kunt genieten van de schaatsbanen, de kerstmarkten en de lichtjes en de mooiste kerstbomen bekijken. Het wordt een onvergetelijke ervaring voor de kleintjes thuis!

Een ander top plan met kinderen in New York in deze tijd van het jaar (of een andere) is om naar een Broadway musical te gaan, waar je een geweldige tijd zult hebben bij een onvergetelijke show.

Boek tickets voor Broadway in New York

Wanneer is de beste tijd om New York te bezoeken als je een cruise wilt maken?

Uitzicht op New York vanaf het cruiseschip| ©Hellotickets
Uitzicht op New York vanaf het cruiseschip| ©Hellotickets

Als u tijdens uw reis naar New York van een cruise wilt genieten, aarzel dan niet om in de maanden april, mei, september en oktober te gaan, wanneer de temperaturen gematigd zijn.

Boek de beste cruises in New York

Wanneer is de beste tijd om New York te bezoeken als je foto's wilt maken?

Must-see foto bij het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Must-see foto bij het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Als u een fotoliefhebber bent die op zoek is naar een droomfotoalbum, aarzel dan niet om in april, mei, september of oktober naar New York te komen.

Dit zijn maanden waarin de stad niet overvol is met toeristen en u uw camera comfortabel kunt fotograferen. Bovendien zijn er in deze tijd van het jaar nog voldoende zonuren om de hele dag door foto's te kunnen maken.

Boek een fotoshoot in Brooklyn

Wanneer is de beste tijd om New York te bezoeken als je het met weinig mensen wilt zien?

Lente bij de boog in het Washington Square Park| ©Bex Walton
Lente bij de boog in het Washington Square Park| ©Bex Walton

Iedereen is het erover eens dat de beste tijd om naar New York te reizen de lente- en herfstmaanden zijn, vooral vanaf half september in New York en ook in oktober, omdat de temperaturen dan gematigder zijn, er niet veel toeristen zijn en de dagen langer zijn voor een zo compleet mogelijk programma.

Wanneer is de beste tijd om New York te bezoeken als u geld wilt besparen?

Bezoek Time Square| ©Hellotickets
Bezoek Time Square| ©Hellotickets

Als u naar New York wilt reizen, maar op een budget zit, raad ik u aan tussen januari en maart te gaan, omdat u dan goedkopere vluchten kunt vinden, en hotels in deze maanden van het jaar lagere prijzen hebben vanwege de lagere temperaturen.

Wanneer is de beste tijd om New York te bezoeken om het meeste uit uw reis te halen?

New York Museum of Natural History| ©Wikimedia
New York Museum of Natural History| ©Wikimedia

Als je wilt reizen en van elke dag het beste wilt maken, raad ik je zeker aan om in juni naar New York te gaan. De openingstijden van attracties en musea zijn verlengd en de dagen zijn langer, zodat u optimaal van uw reis kunt genieten. Er is dan niet zoveel toerisme als in de middelste maanden van het jaar, zodat u zich sneller kunt verplaatsen en niet gestoord wordt door de massa's toeristen.

In dit bericht heb je alle details gelezen over de beste en slechtste tijden van het jaar om naar New York te reizen, maar het hangt allemaal af van je budget, wat je wilt zien en je weerstand tegen extreme temperaturen. Toch is New York volgens mij een reis die je niet mag missen en de tijd van het jaar mag je niet beïnvloeden - het is een onvergetelijke reis!

Bezoek New York in de zomer als u van de hitte en buitenactiviteiten houdt

Coney Island in de zomer| ©Dennis Yang
Coney Island in de zomer| ©Dennis Yang

Een bezoek aan New York in de zomer is geen goede optie, omdat het dan erg heet en vochtig is. Bovendien is de stad erg toeristisch en kun je haar niet zo rustig bekijken als in andere maanden van het jaar.

Toch heeft het een aantal voordelen: de dagen zijn langer en de openingstijden van de attracties zijn langer. Daarnaast is er een ruim aanbod aan buitenactiviteiten.

Hier is de post 10 dingen te doen in de zomer in New York.

Voordelen van een bezoek aan New York in de zomer

 • Temperaturen: De zomertemperaturen kunnen zowel een voordeel als een nadeel zijn, want in het zuiden van Spanje, waar de temperaturen gewoonlijk zeer hoog zijn, kunnen er dagen zijn met gematigde temperaturen die ideaal zijn voor wandelingen en buitenactiviteiten.

 • Buitenactiviteiten: In deze tijd van het jaar is er een ruim aanbod aan buitenactiviteiten: straatmarkten, concerten, voorstellingen en zomerbioscopen...

 • De dagen zijn langer: Op deze dagen wordt het rond 20.30 uur donker en bovendien verlengen de attracties hun openingstijden, zodat u optimaal van uw dagen kunt genieten. Anders dan in de winter, wanneer alles veel vroeger sluit en je niet zoveel activiteiten op één dag kunt plannen.

 • De stranden van New York: Ik denk dat het iets is waar je niet aan gedacht hebt, de mogelijkheid om te zwemmen op een strand in New York. Tegenwoordig maken de mensen van de gelegenheid gebruik om naar Coney Island, City Island of Staten Island te gaan en een duik te nemen om aan de hitte te ontsnappen.

Nadelen van een bezoek aan New York in de zomer

 • De hitte: Als je niet tegen de hitte kunt, raad ik je aan niet in juli en augustus te gaan, want dan zijn de temperaturen hoog en de hoge luchtvochtigheid maakt het nog benauwder.

 • Hoge prijzen: De prijzen van vluchten en hotels zijn het duurst in deze tijd van het jaar, samen met Kerstmis.

 • De stad is druk: Terwijl New Yorkers in deze maanden van het jaar vertrekken, dringen toeristen de stad binnen. De attracties zijn overvol en het is gebruikelijk om in lange rijen te moeten wachten om binnen te komen.

De beste

De dagen zijn langer en er is een ruim aanbod aan buitenactiviteiten.

Het ergste

Juli en augustus in New York zijn erg heet en vochtig. Vluchten en hotels zijn duurder dan in andere maanden van het jaar.

Bezoek New York in de winter om van het kerstseizoen te genieten

Sneeuw in Battery Park| ©Will Hedington
Sneeuw in Battery Park| ©Will Hedington

Als u New York in de winter bezoekt, moet u er rekening mee houden dat het erg koud is. En als ik zeg erg koud, dan bedoel ik erg koud. U moet goed voorbereid zijn met warme kleren en schoenen met dikke, slipvaste zolen, want het kan er soms ijzig zijn.

Toch is het voordeel van naar New York gaan in december dat u kunt genieten van de magie van Kerstmis. En als u van begin januari tot half maart gaat, kunt u koopjes vinden die in andere maanden van het jaar niet beschikbaar zijn.

Hier is de post 10 dingen te doen in de winter in New York.

Voordelen van een bezoek aan New York in de winter

 • Genieten van Kerstmis: Reizen naar New York in december heeft zo zijn voordelen, omdat u in de maand december kunt genieten van Kerstmis. Genieten van de kerstversieringen in de etalages van Fifth Avenue, Manhattan of de eigenaardige wijk Dyker Heights; kerstmarkten bezoeken zoals Winter Village in Bryant Park of Grand Central Holiday Fair in Grand Central Terminal; schaatsen op de ijsbaan van Rockefeller of Bryant Park; of de kerstbomen bekijken in Rockefeller Center, Madison Square Park zijn magische plannen die je alleen in deze tijd van het jaar kunt beleven.

 • Lagere prijzen: Een ander voordeel van reizen vanaf de eerste week van januari tot half maart is dat vanaf het einde van de kerstvakantie tot Pasen de prijzen voor reizen naar New York aanzienlijk dalen, evenals de hotelovernachtingen.

Betaalbare shows: In de winter zijn niet alleen reizen goedkoper, maar ook kaartjes voor shows en restaurantmenu's zijn goedkoper.

 • De schoonheid van het besneeuwde New York: Vanaf januari heb je de kans om de stad in sneeuw te zien: de parken, de wolkenkrabbers... en ik verzeker je dat het een bijzondere charme heeft.

 • Comfort: Een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden als u in de winter naar New York gaat, is dat u de stad comfortabel kunt bekijken. New York is een stad met veel toerisme en alleen in deze tijd van het jaar heb je de stad voor jezelf en kun je zonder overlast genieten van alle bezienswaardigheden.

Nadelen van een bezoek aan New York in de winter

 • Lage temperaturen: Het grootste nadeel van een bezoek aan New York in januari en februari zijn de ijskoude temperaturen, die drie tot vier graden onder nul kunnen bereiken, en de vochtigheid, waardoor het nog kouder aanvoelt.

 • Kortere dagen: rond 16.30 en 17.30 uur begint het in de winter donker te worden, en heb je niet de kans om de dagen zo goed te benutten als op een reis in andere tijden van het jaar, omdat sommige attracties een uur of zelfs twee uur eerder sluiten dan normaal.

 • Duurdere prijzen: als u in december rond de kersttijd gaat, zijn de prijzen hoger en kunt u door de drukte van de toeristen de stad niet comfortabel bekijken. Toch is een bezoek in deze tijd van het jaar de moeite waard, want de stad ziet eruit als iets uit een sprookje.

Aanbevelingen als u New York in de winter bezoekt

 • Kleed je aan: Als je in deze tijd van het jaar naar New York gaat, raad ik je aan warme, isolerende kleding, schoenen met dikke zolen en antislipschoenen en pooljassen in te pakken, samen met mutsen, oorwarmers, handschoenen en alle andere winteraccessoires die je maar kunt bedenken.

 • Plan uw bezoek goed: Een andere tip om in gedachten te houden als u tijdens deze maanden reist, is om buitenactiviteiten te combineren met een bezoek aan de musea waar u zich kunt opwarmen. Het MoMa, het Natural History Museum, het Wax Museum, de mogelijkheden zijn talrijk.

De beste

Geniet van de magie van Kerstmis en de goedkope prijzen die u tussen januari en begin maart kunt vinden.

Het ergste

De koude temperaturen.

Bezoek New York in de lente om van de parken te genieten

The Loeb Boathouse, een restaurant in Central Park uit iconische films| ©Posta.com.mx
The Loeb Boathouse, een restaurant in Central Park uit iconische films| ©Posta.com.mx

Als u het voorjaar kiest om New York te bezoeken zult u er geen spijt van krijgen. Het is een heerlijke tijd van het jaar, want de temperaturen zijn ideaal om te wandelen en buiten van de stad te genieten. Plus, de stad heeft een speciaal licht.

Het belangrijkste is dat het er niet druk is met toeristen en dat je het comfortabel kunt bekijken, en tenslotte begint in deze maanden van het jaar het buitenseizoen. U zult graag de beste parken van New York ontdekken met hun flora en fauna op hun best.

Voordelen van een bezoek aan New York in het voorjaar

 • Het weer: Het grootste voordeel van een bezoek aan New York in deze tijd van het jaar is ongetwijfeld het weer. In juni kunnen de temperaturen oplopen tot 20 graden Celsius en in april (en een deel van mei) is het in New York tussen de 5 en 15 graden Celsius, dus je moet je warm inpakken, maar je kunt nog steeds comfortabel genieten van de vele buitenactiviteiten en attracties.

 • Langere dagen: De dagen zijn langer door de tijdsverandering in de eerste week van maart. Concreet begint het in deze maand om 19.00 uur donker te worden en sinds mei wordt het in New York rond 20.00 uur donker. Bij uitbreiding beginnen de openingstijden van musea en rondleidingen te verruimen, zodat u de dagen beter kunt benutten.

 • De essentie van de lente: Vanaf begin maart in New York en begin april, met de komst van de lente, beginnen de bloemen te bloeien en krijgen de stadsparken een bijzondere kleur en geur. Ik raad u aan om, als u in deze maanden van het jaar gaat, een lange wandeling te maken door Central Park, Bryant Park... en alle parken en tuinen die u onderweg tegenkomt te betreden.

 • Seizoen van buitenactiviteiten: In het voorjaar komen buitenactiviteiten op gang, zoals concerten, bioscopen en straatmarkten die in de wintermaanden zijn opgeschort.

 • Geniet van de stad op de fiets: U kunt van de stad genieten op de fiets, iets wat u niet mag missen als u in deze tijd van het jaar gaat.

Nadelen van een bezoek aan New York in het voorjaar

 • Regenval: April en mei zijn de maanden met de meeste regen. Neem dus een paraplu, een mackintosh en goede schoenen mee als u in deze maanden reist.

 • Lage temperaturen: Als je tussen maart en mei gaat, moet je je goed inpakken want de temperaturen zijn nog steeds erg laag. Dan nog kun je comfortabel in de buitenlucht lopen.

De beste...

De temperaturen zijn minder koud, de dagen zijn langer en er beginnen buitenactiviteiten zoals markten en concerten.

Het ergste...

De regen kan u verrassen bij uw bezoeken aan de buitenlucht.

Bezoek New York in de herfst en vier Halloween terwijl u geniet van de okerkleuren in de parken

Halloween Village Parade in New York| ©Steven Pisano
Halloween Village Parade in New York| ©Steven Pisano

De herfstmaanden zijn ook een ideale tijd om naar New York te reizen, vooral in september en oktober, wanneer de temperaturen gematigd zijn en het drukke toeristenseizoen van de zomermaanden voorbij is.

Bovendien zijn er in de herfst belangrijke data zoals Halloween en Thanksgiving waarop u kunt genieten van een unieke ervaring en van eind oktober-november ruikt het naar Kerstmis. De schaatsbanen gaan open en het seizoen van de markten, zo typisch voor deze tijd van het jaar, gaat van start.

Hier is de post 10 dingen te doen in de herfst in New York.

Voordelen van een bezoek aan New York in de herfst

 • Gematigde temperaturen: qua temperatuur is september een ideale maand om naar New York te reizen, omdat de temperaturen nog warm zijn en u comfortabel buiten van de stad kunt genieten. In oktober begint het af te koelen, maar zowel in oktober als in november is het in New York warm genoeg en kunt u nog steeds profiteren van de buitenactiviteiten.

 • De komst van de herfst: Net als in de lente hebben de parken in de herfst vanaf half oktober een bijzondere kleur. Als u de kans krijgt om in deze tijd van het jaar te gaan, neem dan zoveel mogelijk tijd om rond te dwalen in deze enclaves.

 • Halloween. Ja, heb je daar niet aan gedacht? Als u eind oktober gaat, kunt u genieten van Halloween, de pompoen- en skeletversieringen die we zo vaak op televisie hebben gezien en die we langzamerhand in Europa overnemen. Geloof me! Het heeft er niets mee te maken. Het is de moeite waard om van deze vakantie in New York te genieten.

 • Thanksgiving: Eind november staat deze datum op de Amerikaanse kalender en dat betekent het startsein voor Kerstmis.

 • Schaatsbanen: De schaatsbanen zijn open vanaf half oktober, dus als u er half oktober bent kunt u genieten van wat ijsraces.

Nadelen van een bezoek aan New York in de herfst

 • Temperaturen: Als u ervoor kiest om New York in september te bezoeken, kunt u genieten van de ideale temperaturen voor uw reis, maar in november registreert de thermometer temperaturen onder het vriespunt en moet u goed voorbereid zijn op de kou.

 • Kortere dagen: In november verandert de tijd, het wordt donker vanaf 16.30 uur en attracties hebben kortere openingstijden.

De beste...

De aanloop naar Kerstmis met de opening van de ijsbanen of belangrijke data zoals Halloween of Thanksgiving.

Het ergste...

Vanaf eind oktober zijn de dagen korter en de temperaturen zeer laag.

Al met al vergelijken we de verschillende tijden om New York te bezoeken

Voertuigen die door een van de iconische straten van New York rijden| ©Darian Garcia
Voertuigen die door een van de iconische straten van New York rijden| ©Darian Garcia
 • New York in de winter
 • Zeer korte dagen
 • Kerstmis drukte
 • Zeer koude temperaturen
 • Hoge kerstprijzen
 • Goed voor kerstinkopen en kerstverlichting
 • New York in de lente
 • Lange dagen
 • Weinig toerisme
 • Milde temperaturen
 • Betaalbare prijzen
 • Goed voor buitenactiviteiten
 • New York in de zomer
 • Zeer lange dagen
 • Druk
 • Zeer hoge temperaturen
 • Hoge prijzen
 • Goed voor buitenactiviteiten
 • New York in de herfst
 • Korte dagen
 • Weinig toerisme
 • Milde temperaturen
 • Betaalbare prijzen
 • Goed voor buitenactiviteiten