10 dingen om te doen in Bryant Park

Dit park in het hart van Manhattan is een groen juweeltje waar u kunt ontspannen terwijl u toch geniet van de drukte van de stad.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuten lezen

10 dingen om te doen in Bryant Park

Bryant Park in het hart van Manhattan | ©Michael Hutchinson

Midden in het bruisende Midtown Manhattan ligt een kleine oase van rust, Bryant Park, een van de kleinste parken van de stad, maar een van de meest geliefde parken onder de New Yorkers. Een leuke plek om even te pauzeren tijdens uw bezoek aan de Big Apple.

Als u zin hebt om een van de beste parken van New York te ontdekken, let dan op en geniet van de culturele agenda en alles wat het te bieden heeft:

1. Schaatsen met Kerstmis

Bryant Park Rolschaatsbaan| ©Hellotickets
Bryant Park Rolschaatsbaan| ©Hellotickets

Een typische ansichtkaart van Kerstmis in New York zijn de schaatsers. Van eind oktober tot begin januari kunt u een van hen zijn in Bryant Park, dat voor een paar weken verandert in de Bank of America Winter Village .

Hier vindt u The Rink, een grote, gratis schaatsbaan en een iconische kerstmarkt vol souvenirs en lekkernijen. Net als Rockefeller Center met Kerstmis, heeft Bryant Park ook een verlichte kerstboom, hoewel deze niet zo in het oog springt.

Kerstboomverlichtingsceremonie

Er zijn geen beroemdheden om de avond op te luisteren, maar het is ook heel bijzonder: een groep skateboarders danst en voert acrobatiek uit op livemuziek als een verhaallijn die wordt afgesloten met het ontsteken van de lichtjes in de boom. Daarna wordt de ijsbaan opnieuw geopend voor het publiek terwijl muzikanten van het Lincoln Center jazz spelen. Als je in de stad bent met Kerstmis, kun je mijn artikel lezen over 15 Kerstdingen om te doen in New York City.

De ijsbaan blijft open tot april, wanneer hij voor het voorjaar wordt ontmanteld en er werkzaamheden worden verricht zodat het gazon van Bryant Park zich kan herstellen voor de zomer.

Boek een kersttour door Brooklyn

2. Doe mee aan een van hun zomeractiviteiten

Bryant Park in de zomer| ©Krisztina Papp / Unsplash
Bryant Park in de zomer| ©Krisztina Papp / Unsplash

Eind mei worden in Bryant Park tal van activiteiten georganiseerd waar veel mensen op af komen: gratis yoga, tai-chi en danslessen, een leeshoek, ruimtes om je te vermaken met bordspelletjes en mijn persoonlijke favoriet, het legendarische openluchtfestival van klassieke films op maandagavond tijdens de zomermaanden - er is gratis popcorn bij de ingang als je er vroeg bij bent!

Als je er zin in hebt en in de zomer naar New York reist, raad ik je aan de officiële website van Bryant Park te raadplegen om hun agenda in de gaten te houden en ruim van tevoren informatie in te winnen over tijden, evenementen, enz.

Boek een rondleiding in New York

3. Fotografeer Bryant Park's legendarische fontein

Bryant Park fontein bevroren in de winter| ©Hellotickets
Bryant Park fontein bevroren in de winter| ©Hellotickets

Het eerste wat u ziet op Sixth Avenue is de populaire Bryant Park Fountain, hoewel de echte naam de Josephine Shaw Lowell Memorial Fountain is, die in 1912 werd opgericht ter ere van een maatschappelijk werkster die streed voor betere arbeidsomstandigheden voor vrouwen. Het was het eerste openbare monument van de stad dat aan een vrouw was gewijd.

Als u Bryant Park in de winter bezoekt, is deze fontein een van de meest gefotografeerde plaatsen in het park, omdat de kou het water bevriest en merkwaardige vormen doet ontstaan.

4. Haal het beste uit een cultureel Bryant Park

Bryant Park Film Festival op een zomerse avond| ©NYC again
Bryant Park Film Festival op een zomerse avond| ©NYC again

In zijn leeszaal

Tijdens de warmere maanden van het jaar is de leeszaal van Bryant Park een mooie ruimte onder de bomen met banken en tafels waar u wat tijd kunt doorbrengen met het gratis lezen van de krant of een boek. Geen ID's of kaarten nodig.

Bovendien organiseert de leeszaal middag- en nawerkprogramma's voor wie in de nabijgelegen kantoren werkt en even tot rust wil komen. Er zijn ook leesclubs, spellingswedstrijden, ontmoetingen met schrijvers, filmbesprekingen en activiteiten voor kinderen.

Met zijn concerten

In september biedt het American Symphony Orchestra in New York een aantal intieme concerten die snel vol zitten. Aangezien de plaatsen voor deze evenementen beperkt zijn, raad ik u aan vroeg te komen, want het is wie het eerst komt, het eerst maalt. Alle optredens beginnen om 17.30 uur.

Als u van pianoconcerten houdt, zijn er ook ragtime-, stride- en jazzconcerten elke maandag, dinsdag en donderdag tussen juni en oktober.

Picknick voorstellingen

Een van de coolste culturele activiteiten van Bryant Park voor een gezellig avondje uit zijn de Picnic Performances, waar het publiek gratis korte opera-, dans-, muziek- en theatervoorstellingen kan bijwonen, zonder wachtrijen, zonder kaartjes en zonder dresscode.

Bovendien worden er bij de ingang dekens uitgedeeld om de avond meer ontspannen te maken, zodat u achterover kunt liggen en van de picknick kunt genieten terwijl u naar de show kijkt - er zijn zelfs jongleurs en reuzenspellen om het publiek te vermaken!

Neem deel aan haar schrijfworkshops

Wist je dat Bryant Park gratis schrijfworkshops aanbiedt met leraren om je schrijfvaardigheid aan te scherpen? Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp, raad ik je ten zeerste aan om deze workshops te volgen. Het is een geweldige kans om je creativiteit met schrijven te vergroten en mensen in New York te ontmoeten met dezelfde interesses.

5. Rijd op de Bryant Park Carousel

De draaimolen van Bryant Park| ©Betty Tsang / Flickr.com
De draaimolen van Bryant Park| ©Betty Tsang / Flickr.com

Bryant Park heeft ook een kleine vintage draaimolen die is ontworpen in harmonie met de Franse stijl van het park en als eerbetoon aan de Europese en Amerikaanse traditie van carrousels. De versieringen en dieren zijn handgemaakt. Als je New York met kinderen bezoekt, en dit park in het bijzonder, zullen ze het geweldig vinden. De rit kost $3.

Andere activiteiten in Bryant Park voor kinderen

Als u met kinderen naar New York reist, is het belangrijk om in uw agenda plannen op te nemen waar ook zij van het uitje kunnen genieten. Bryant Park is een van die plaatsen waar de kleintjes buiten kunnen spelen en zich vermaken met de geplande kinderactiviteiten: de draaimolen, verteltijd, bubbelshow, goochelen en nog veel meer.

6. Maak van de gelegenheid gebruik om de New York Public Library te bezoeken

De beroemde trappen van de New York Public Library| ©Hellotickets
De beroemde trappen van de New York Public Library| ©Hellotickets

Het deel van Bryant Park dat grenst aan Fifth Avenue wordt ingenomen door de New York Public Library, een prachtig neoklassiek gebouw dat toegankelijk is via een marmeren trap die bij de ingang versierd is met twee fonteinen en twee leeuwen met de bijnamen Patience en Fortress die de grootste schat van deze ruimte bewaken: de meer dan drie miljoen boeken.

Ik raad u aan het te bezoeken na een wandeling door Bryant Park, want het bevat schatten uit de literatuur en de geschiedenis, zoals een brief van Christoffel Columbus, een ontwerp van de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten, een kopie van de Gutenberg Bijbel en enkele manuscripten van William Shakespeare.

Klim naar de derde verdieping

De majesteit van de leeszalen is zo groot dat het gebruikt is als decor voor verschillende films, maar de beroemdste van allemaal is de Rose Reading Room, de belangrijkste leeszaal op de derde verdieping. Niet alleen vanwege de afmetingen van het voetbalveld, maar ook vanwege de ostentatieve inrichting met hangende lampen, massieve eiken tafels en plafonds met fresco's.

Als curiositeit kunt u op dezelfde verdieping de bibliotheek zien met het originele meubilair dat eigendom was van Mary Shelley, de schrijfster van "Frankenstein of de moderne Prometheus". Een van de meest onbekende hoekjes voor de meeste bezoekers van de New York Public Library.

7. Ga mee met een van de rondleidingen die door het park lopen

Vogels kijken

Wie had gedacht dat er in zo'n klein park als Bryant Park zo'n verscheidenheid aan vogels kon zijn? Als u van vogels kijken houdt, organiseert het platform NYC Audubon voor de bescherming van deze dieren en hun habitat tussen september en oktober rondleidingen om de wilde dieren van Bryant Park te observeren.

Rondleidingen

Als het weer het toelaat, is er om de andere woensdag een rondleiding door Bryant Park om meer te weten te komen over het ontstaan van het park, zijn geschiedenis en hoe het enkele jaren lang een toevluchtsoord voor misdaad en drugs werd op Manhattan's Town Square.

De tour begint elke ochtend om 11 uur vanaf de Bryant Park Fountain, vlakbij Sixth Avenue en 41st Street, en duurt 45 minuten.

8. Woon het filmfestival bij in Bryant Park

Een goed plan voor de maandagavond in New York tijdens de zomer is om naar Bryant Park te gaan voor het openlucht filmfestival. Voor de beroemde fontein van het park worden op een reuzenscherm klassieke films afgespeeld terwijl het publiek op het gazon picknickt.

De kijkzone gaat om 17.00 uur open om mensen de gelegenheid te geven plaats te nemen, maar de film begint tussen 20.00 en 21.00 uur.

9. Stop bij Nikola Tesla Corner

De hoek van Sixth Avenue en 40th Street is gewijd aan uitvinder Nikola Tesla, omdat men zegt dat hij hier veel tijd doorbracht met het voeren van de vogels. Er staat zelfs een bord in de straat met de tekst "Nikola Tesla Corner" om de plek te markeren.

Andere beelden of eerbetonen

 • William Earl Dodge Memorial: Aan de noordkant van het park staat een bronzen standbeeld dat is gewijd aan de filantroop en ondernemer William Earl Dodge.
 • Het William Cullen Bryant Memorial: In Bryant Park staat ook een standbeeld voor de dichter en journalist William Cullen Bryant, naar wie het park sinds 1884 is genoemd. Toen de New York Public Library klaar was, werd dit monument in 1911 geplaatst.

10. Maak van de gelegenheid gebruik om de omliggende gebouwen te bekijken

Binnen Grand Central Station| ©Hellotickets
Binnen Grand Central Station| ©Hellotickets

Als er één ding is waar reizigers van houden in New York, dan is het wel de eclectische architectuur. Vanuit Bryant Park kunnen we genieten van het uitzicht op enkele zeer bijzondere gebouwen die het park omringen en een unieke persoonlijkheid geven aan de omgeving.

42nd Street

 • 500 Fifth Avenue: Op de noordwestelijke hoek van Fifth Avenue en 42nd Street staat deze 212 meter hoge Art Deco wolkenkrabber, ontworpen door de architecten van het Empire State Building.
 • Bryant Park Building: Op de noordwestelijke hoek van Avenue of the Americas en 42nd Street staat dit gebouw dat in 1985 werd verbouwd om er het Home Box Office Building (HBO) in onder te brengen.
 • Salmon Tower Building: Dit prachtige gebouw uit 1920 valt op door de tegelgewelven in de lobby en de bas-reliëfs rond de ingang, die de maanden van het jaar voorstellen. Een deel van het gebouw is in gebruik door de New York University.

Laan van de Amerika's

 • Bank of America Tower: een van de modernste wolkenkrabbers rond Bryan Park. Het werd in 2010 voltooid met een duurzaam ontwerp in verbinding met de natuur en is het achtste hoogste gebouw van de stad. U kent hem van het schuine dak en de glazen structuur om licht binnen te laten.
 • 1095 Avenue of the Americas: Een 192 meter hoge wolkenkrabber die in de jaren 1970 werd gebouwd als hoofdkwartier van New York Telephone.

40th Street

 • American Radiator Building: Een van de mooiste gebouwen rond Bryant Park. Art Deco en neogotische stijl, gekenmerkt door zwarte baksteen met gouden versieringen om vuur te symboliseren - u zult het in een mum van tijd herkennen!

Fifth Avenue

 • Knox Hat Building: Dit is een van de mooiste commerciële gebouwen van de stad. Het werd gebouwd rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw en huisvestte de kantoren van een grote hoedenfabrikant die werd gedragen door mensen als Franklin Delano Roosevelt en John D. Rockefeller.
 • New York Public Library: een van de indrukwekkendste gebouwen in New York, zowel van binnen als van buiten. Geopend in 1911.

Andere nabijgelegen gebouwen

 • Chrysler Building: De favoriete wolkenkrabber van veel New Yorkers en toeristen vanwege de opvallende Art Deco-architectuur.
 • Grand Central Terminal: een wonder van kunst en techniek dat in de 19e eeuw werd geopend en nu een van de meest prominente architectonische juweeltjes van New York is.

Waar is Bryant Park en hoe kom je er

Bryant Park locatie op de kaart van Manhattan
Bryant Park locatie op de kaart van Manhattan

Bryant Park ligt aan 42nd Street tussen Fifth en Sixth Avenues, heel dicht bij Times Square. Het park is bereikbaar met de metro op de volgende lijnen:

 • B, D, F en M lijnen (42nd St/Bryant Park Stop)
 • Lijn 7 (halte 5th Ave)

Waar kan ik eten in Bryant Park?

Bryant Park Terrassen| ©Dominik Pearce / Unsplash
Bryant Park Terrassen| ©Dominik Pearce / Unsplash

Bryant Park is de ideale plek in Midtown Manhattan om even te pauzeren en ontspannen te eten. Er is van alles wat, van chique restaurants tot gezellige cafés en kleine kiosken.

De Lodge Dek

In de winter biedt The Lodge Deck naast de ijsbaan een seizoensgebonden menu en warme dranken in een ruimte met uitzicht op de ijsbaan. Er zijn verschillende soorten worst met bijgerechten en sauzen, evenals verschillende kaas-, pikante of spekfrietjes. Dagelijks geopend van oktober tot maart van 10.00 tot 22.00 uur.

Fever-Tree Porch

Bij mooi weer is Fever Tree Porch een goede plek om een hapje te eten terwijl u nieuwe energie opdoet. Hun salades zijn heerlijk, maar er zijn ook andere opties zoals hamburgers en sandwiches.

Er zijn ook stopcontacten beschikbaar bij Fever Tree Porch om uw telefoon of computer op te laden, wat handig is na een dagje uit in de stad. Met gratis Wi-Fi in Bryant Park, kunt u al uw foto's uploaden naar sociale media of een videogesprek naar huis maken om mensen te laten weten hoeveel plezier u hebt op uw reis. Geopend van maandag tot woensdag van 12.00 tot 18.00 uur en van donderdag tot zondag van 12.00 tot 20.00 uur.

Bryant Park Grill

De Bryant Park Grill is een geraffineerd restaurant in Parijse stijl, ideaal voor een romantische avond als u met z'n tweeën naar New York reist. Afhankelijk van de tijd van het jaar past het terras zich aan het weer aan en de kaart is uitgebreid en heerlijk - vraag naar hun desserts en cocktails, ze zijn voortreffelijk! Geopend in het weekend van 12 tot 20.30 uur.

Bryant Park Café

Het Bryant Park Café wordt gerund door de Bryant Park Grill, maar heeft een meer casual uitstraling. Je hoeft niet te reserveren om hier te eten en het menu is op z'n Amerikaans. Het terras is een populaire plek, vooral in de zomer. Het is geopend van woensdag tot vrijdag van 15.30 tot 21.00 uur en in het weekend van 11.30 tot 19.00 uur.