10 Beste parken in New York City

Een van die kleine pleziertjes in de Big Apple is wandelen door de parken en tuinen. Wat zijn de 10 must-see parken in New York? Lees verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuten lezen

10 Beste parken in New York City

Central Park in de herfst | ©Andrea Belussi

Als je denkt aan wat er allemaal te doen en te zien is in New York, denk je aan wolkenkrabbers omgeven door asfalt en zwaar, chaotisch verkeer, maar niets is minder waar!

Hoewel het misschien niet zo lijkt, is het ook een plek die een veelheid aan groene parken en tuinen verbergt waar New Yorkers zich komen terugtrekken om zich los te maken van de drukte van de wereld, en er zijn indrukwekkende plekken buiten het legendarische Central Park! Bereid je voor, want je zult ze allemaal willen betreden!

1. Central Park, het legendarische park van New York

Een dag in de zon in Central Park| ©Hellotickets
Een dag in de zon in Central Park| ©Hellotickets

Central Park is bijna net zo beroemd als New York zelf, dus het is onvermijdelijk dat het deze post opent. De naam zal wel een belletje doen rinkelen, want je hebt het vaak teruggezien in films, maar een reis naar de Big Apple is het beste moment om zelf te zien of het een welverdiende reputatie heeft.

En ik zeg je, dat is echt zo! Het landschap in Central Park is prachtig en de natuur is volop aanwezig. Het is de perfecte plek om een dag in de buitenlucht door te brengen en gebruik te maken van de mogelijkheid om te voet of tijdens een fietstocht, die ook beschikbaar is, een mooie foto te maken.

Beste tijd voor een bezoek

De beste tijd hiervoor is de lente en de herfst, wanneer de temperaturen milder zijn en de bloesem of de kleurverandering van de bladeren aan de bomen plaatsvindt. Sluit een bezoek aan het park in de winter echter niet uit, want het is ook charmant om alles bevroren te zien en je kunt ook schaatsen op de Wollman Rink als je met Kerstmis naar New York gaat.

Vergeet niet dat dit het grootste stadspark van de stad is, dus ik raad je aan om geen energie te steken in het in zijn geheel bekijken en je bent beter af met een algemeen overzicht, zodat je tijd kunt besteden aan andere plannen.

 • Adres: Tussen Fifth en Eighth avenues en 59th en 110th streets
 • Hoe er te komen: Met de metro met de lijnen 5, 6, 7, A, B, C en D.

Huur een fiets in Central Park

2. High Line, het hipste park van New York

Wandelen langs de High Line| ©Hellotickets
Wandelen langs de High Line| ©Hellotickets

Van alle parken in New York is de High Line een van de meest originele en moderne. Voor mij is het een van de niet te missen plekken in de stad geworden, vanwege het prachtige uitzicht en de mix van kunst, natuur en architectuur.

Het is een van de laatste toeristische attracties in de Big Apple die voor het publiek is geopend, omdat het onlangs is aangelegd op een voormalige verhoogde spoorlijn. Het gebied is getransformeerd van een sombere, industriële uitstraling naar een boomgaard vol planten, bloemen en bomen.

Het is ook een park waar veel te zien is, van de chique wijk Hudson Yards en de kunstgaleries van het Meatpacking District tot de designgebouwen en wolkenkrabbers van The Spur en de straatkunst van de Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra.

Beste tijd van het jaar om te bezoeken

Trek een pak aan en ga het hele jaar door, zelfs als het koud is. Dit park trekt niet alleen de aandacht vanwege het groen, maar ook vanwege de "drijvende" structuur en het uitzicht over de rivier en de Big Apple, met de nieuwe wolkenkrabbers die nu in Manhattan verrijzen.

 • Adres: Tussen Gansevoort St. en 34th St.
 • Hoe er te komen: Met de metro: 34th St - Hudson Yards

3. Laat uw culturele kant zien in Bryant Park

Bryant Park in het hart van Manhattan| ©Michael Hutchinson
Bryant Park in het hart van Manhattan| ©Michael Hutchinson

In het hart van het drukke Midtown van Manhattan ligt Bryant Park, een kleine oase waar zowel New Yorkers als toeristen naartoe trekken op zoek naar een beetje rust en natuur midden in de asfaltjungle.

In tegenstelling tot Central Park is dit een van de kleinste parken in de Big Apple, maar ook een van de meest geliefde, want er is hier altijd wel iets interessants te zien en te doen, of het nu warm of koud is.

Beste tijd om te bezoeken

In de zomer kun je in Bryant Park bijvoorbeeld je culturele en leuke kant naar boven halen met activiteiten als concerten en het outdoor klassieke filmfestival, de leeshoek, bordspellen of gratis yoga, tai-chi en danslessen.

In de winter daarentegen kun je gaan schaatsen op de ijsbaan of een warme chocolademelk drinken op de kerstmarkt.

Bryant Park heeft een beetje van alles voor een andere en vermakelijke tijd tijdens je reis naar New York.

 • Adres: Op 42nd Street tussen Fifth en Sixth Avenues, vlak bij Times Square.
 • Hoe kom je er: Met de metro op de lijnen B, D, F en M (halte 42nd St/Bryant Park) en lijn 7 (halte 5th Ave).

4. Bekijk de zonsondergang in Battery Park.

Een middagsnack in Battery Park| © JJBers
Een middagsnack in Battery Park| © JJBers

Een wandeling door Battery Park is zeker een must-do tijdens je reis naar New York, want dit prachtige park ten zuiden van Lower Manhattan is erg populair vanwege het prachtige onbelemmerde uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

De meeste mensen gaan naar de promenade om te genieten van de zonsondergang over de haven van New York, maar velen nemen ook een veerboot naar Liberty Island of Staten Island om dit iconische herkenningspunt van dichterbij te bekijken, want de boten vertrekken vanuit Battery Park.

Ik raad je aan het te bekijken na een rondleiding door Ground Zero of het Financial District en van de gelegenheid gebruik te maken om te ontspannen op een bankje midden in de natuur of te picknicken op het gras. Battery Park is de perfecte plek om te ontspannen!

Maar als je op zoek bent naar een beetje actie, kun je ook andere activiteiten doen, zoals fietsen, een rondleiding door Castle Clinton volgen of het Museum of Jewish Heritage bezoeken. In de post Wat te zien en te doen in Battery Park geef ik je meer ideeën om het meeste uit je bezoek te halen.

Beste tijd om te bezoeken

Welke tijd van het jaar het ook is, bezoek het in de ochtend. Omdat het dicht bij het Financial District ligt, is dit gebied overdag erg levendig en kun je na je bezoek andere plannen maken in de omgeving. s Avonds of in de schemering is het veel minder druk en omdat het zo dicht bij het water is, maakt de vochtigheid de gevoelstemperatuur veel koeler.

 • Adres: Ten zuiden van Lower Manhattan
 • Hoe er te komen: Met de metro op lijnen 4 en 5 (Bowling Green)

Boek een express cruise naar het Vrijheidsbeeld

5. Washington Square Park, een filmpark

Washington Square Park| ©Hellotickets
Washington Square Park| ©Hellotickets

Dit is nog zo'n park in New York dat u wel kent omdat u de beroemde Arc de Triomphe meerdere malen in films heeft gezien. U vindt het in Manhattan in Greenwich Village.

Washington Square Park is niet een van de grootste parken, maar wel een van de meest sfeervolle omdat het altijd vol is met mensen die naar live muziek luisteren, zich ontspannen op het gras, schaken of hun benen afkoelen in de grote fontein die het park siert.

En als u door Washington Square Park komt, is het ook een goede plek voor een snelle lunchpauze, want er zijn genoeg eetkarretjes.

Beste tijd voor een bezoek

Ik adviseer een bezoek in de zomer wanneer de dagen langer zijn en je meer tijd buiten wilt doorbrengen of in de winter wanneer hier een prachtige kerstboom wordt opgezet en op kerstavond een kerstliedjesconcert wordt gehouden.

 • Adres: Washington Square, New York, NY 10012
 • Hoe er te komen: Met de metro op de A, B, C, E, F, M lijnen (W 4th Station - Wash Sq.) en de N, Q, R, W lijnen (8th Street Station).

6. Governor's Island, een groot park bereikbaar met de veerboot

Luchtfoto van Governor's Island| ©Mary and Andrew
Luchtfoto van Governor's Island| ©Mary and Andrew

Vroeger was dit eiland in New York Bay alleen open voor bezoekers tussen mei en oktober, maar daar komt in 2021 verandering in, want het is nu het hele jaar open tot vreugde van New Yorkers en vooral toeristen die minder tijd hebben om ervan te genieten.

Governor's Island ligt vol gazons en tuinen, dus het is weer een van de grote parken van New York om naartoe te gaan voor een ander soort vermaak.

Deze plek tussen Manhattan en Brooklyn is te bereiken met de veerboot en als je van boord gaat is er genoeg te doen.

Beste tijd voor een bezoek

Als je optimaal wilt profiteren van alle aangeboden activiteiten, ga dan in de zomer of de lente: van fotograferen en je vergapen aan het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan bij The Hills, tot fietsen, gigantische waterglijbanen, kajakken, zonnebaden in de hangmatten bij Hammocks Grove of je tegoed doen aan eten van de foodtrucks die hier staan opgesteld, je zult de ervaring geweldig vinden!

 • Adres: New York Bay
 • Hoe er te komen: De veerboot vertrekt elke dag vanaf het Battery Maritime Building, gelegen op 10 South Street in Lower Manhattan.

7. Ga naar Prospect Park om de inheemse flora van het oude New York te bekijken

Prospect Park in Brooklyn, New York| ©Tyler Goodell
Prospect Park in Brooklyn, New York| ©Tyler Goodell

Aan de andere kant van de East River kunt u Prospect Park bezoeken, dat wordt beschouwd als het Central Park van Brooklyn. Toevallig is het ontworpen door dezelfde tuinarchitecten als het beroemde Manhattan park, maar zij kozen ervoor om het zijn eigen identiteit te geven met behoud van de wilde uitstraling en op sommige plaatsen werd de inheemse flora intact gelaten.

Dus als u wilt zien hoe de bossen van New York er vroeger uitzagen voordat ze werden omgevormd tot een grote stad, is Prospect Park een geweldige plek om naartoe te gaan.

Net als de andere parken in de Big Apple is ook dit park erg levendig, want het is altijd vol met mensen die er wandelen, sporten of picknicken. Enkele van de bekendste plekken zijn Long Meadow, de dierentuin en het grote kunstmatige meer waar je de eenden voorbij ziet zwemmen.

Beste tijd voor een bezoek

Als je dit park wilt verkennen, raad ik je aan 's ochtends te gaan om het meeste uit de dag te halen en dan andere nabijgelegen attracties te bezoeken, zoals de Brooklyn Botanic Garden, Greenwood Cemetery of het Brooklyn Museum.

 • Adres: 95 Prospect Park West Brooklyn , NY 11215
 • Hoe er te komen: Met de metro, B en Q lijnen (Prospect Park Station)

8. Leer meer over de natuur in de Brooklyn Botanic Garden

Botanische tuin van Brooklyn| ©NYC Go
Botanische tuin van Brooklyn| ©NYC Go

Brooklyn Botanic Garden is een van die plaatsen in New York waar ik van hou als je op zoek bent naar een beetje rust en ontsnapping aan de drukte van de stad. Het maakt deel uit van het Prospect Park complex en ligt op een steenworp afstand van het Brooklyn Museum in de historische wijk Park Slope.

Als u van de natuur houdt, is de botanische tuin een geweldige plek om tot rust te komen. Het staat vol met weilanden waar je even kunt gaan liggen om uit te rusten, een boek kunt lezen of de planten en bloemen kunt bekijken die hier in de Greenhouse, Shakespeare Garden of Japanse Tuin worden gekweekt.

Beste tijd voor een bezoek

Herfst en lente zijn goede tijden om hier te komen, omdat uw zintuigen dan worden gevuld met geuren en kleuren. De toegang is gratis op vrijdag voor de middag en in de winter elke weekdag.

Na uw bezoek kunt u een rondleiding door Brooklyn nemen en andere interessante sites verkennen, zoals het Brooklyn Museum, de openbare bibliotheek of de traditionele Brooklyn brownstones.

 • Adres: 990 Washington Ave, Brooklyn, NY 11225
 • Hoe er te komen: Met de metro op lijnen 2 en 3 (Eastern Parkway-Brooklyn Museum)

9. Columbus Park, het authentieke gezicht van Chinatown

De gemeenschap speelt in het Columbus Park in Chinatown| ©Juan Di Nella
De gemeenschap speelt in het Columbus Park in Chinatown| ©Juan Di Nella

Chinatown is een essentiële plek om te bezoeken tijdens een reis naar New York en uw eerste aanloophaven is Columbus Park, het grootste park in de wijk en de gebruikelijke ontmoetingsplaats voor leden van de Chinese gemeenschap.

Dus als u de meest authentieke kant van Chinatown wilt ontdekken, is een bezoek aan Columbus Park een must. Het is gebruikelijk dat de plaatselijke bevolking zich daar elke ochtend verzamelt om een paar potjes mahjong te spelen, een beetje tai chi te oefenen of traditionele muziek te spelen. De bereidheid van de gemeenschap om hun gebruiken en cultuur levend te houden is bewonderenswaardig.

Behalve het Columbus Park kunt u ook andere plaatsen in Chinatown bezoeken, zoals het Kimlau War Memorial, dat is opgericht ter ere van de Chinees-Amerikaanse soldaten die in de strijd zijn omgekomen. En natuurlijk om de heerlijke Chinese keuken tegen zeer redelijke prijzen te proberen.

Als u wilt weten wat u nog meer kunt doen in de buurt, mis dan niet onze gids over wat er te zien en te doen is in Chinatown.

Beste tijd om te bezoeken

Elk moment van de dag of week is een goed idee. Het hart van Chinatown is een andere hoek van de stad die nooit slaapt.

 • Adres: 67 Mulberry St. Manhattan, NY 10013
 • Hoe komt u er: Met de metro op de lijnen 4, 5, 6, J, Z (Brooklyn Bridge - City Hall) en N, Q, R, W (Canal Street).

10. Madison Square Park, een oase in het hart van Midtown Manhattan

Madison Square Park| ©Hellotickets
Madison Square Park| ©Hellotickets

Op uw route door Midtown Manhattan vindt u een kleine, rustige oase op weg naar het Flatiron Building: Madison Square Park. Een park waar u van tijd tot tijd kunt binnenwippen om in contact te komen met de natuur en te ontsnappen aan de drukte van de stad, vooral op warme dagen.

Liefhebbers van Shake Shack hebben nog een goede reden om Madison Square Park te bezoeken: dit park heeft een van deze beroemde hamburgertenten en een gebied met tafels en stoelen waar u kunt zitten en genieten van een heerlijke snack voordat u uw wandeling door de straten van de Big Apple voortzet.

Beste tijd voor een bezoek

Bij mooi weer is Madison Square Park een van de populairste plekken om te bezoeken in New York. Er zijn altijd buitenactiviteiten zoals concerten, kunst- of fototentoonstellingen, want dit park heeft een intensief cultureel programma.

 • Adres: Het park wordt omringd door Fifth Avenue en Madison Avenue en 23rd Street en 26th Street.
 • Hoe kom je er: Met de metro op de R, W en 6 lijnen (23rd Street Station).