10 Dingen om te doen in Battery Park New York

Battery Park is een van de coolste parken in New York. Als je wilt weten wat je hier allemaal kunt doen... lees dan verder!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuten lezen

10 Dingen om te doen in Battery Park New York

Luchtfoto van Battery Park in New York | ©Marianna Perevert

Battery Park ligt ten zuiden van Lower Manhattan en grenst aan het Financial District. Het is een van de mooiste parken van New York, beroemd om zijn spectaculaire uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Maar "Lady Liberty" in de verte zien is niet het enige wat je kunt zien en doen. Dit park heeft veel te bieden! Mis deze 10 ideeën niet om het meeste uit je Battery Park tourte halen.

1. Geniet van het uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf een bankje

Uitzicht vanuit Battery Park op het Vrijheidsbeeld| ©Mike Steele
Uitzicht vanuit Battery Park op het Vrijheidsbeeld| ©Mike Steele

Neem plaats op een van de bankjes in Battery Park voor een onbelemmerd uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de haven van New York.

Het is een geweldige plek om even bij te komen van de drukte van de straten van de Big Apple en te ontspannen en te kijken naar de schepen die voorbij varen op de Hudson River.

Bovendien kun je in de verte verschillende bezienswaardigheden zien, zoals Governor's Island, de Verrazano Bridge, Ellis Island of Brooklyn.

Boek uw ferry cruise naar Vrijheidsbeeld en Battery Park

2. Of neem een veerboot vanaf Battery Park om het van dichtbij te zien

Veerboot van het park naar Vrijheidsbeeld| ©Mike Steele
Veerboot van het park naar Vrijheidsbeeld| ©Mike Steele

Als je niet tevreden bent met alleen het zien van "Lady Liberty" vanuit de verte, dan kun je het beste meegaan met een rondleiding door het Vrijheidsbeeld om dit wereldberoemde icoon van de Verenigde Staten van dichtbij te zien.

Hiervoor moet je een van de veerboten nemen die vertrekken vanaf Battery Park, ofwel door vooraf kaartjes te kopen of door een van de toeristenkaarten te gebruiken die je kunt kopen om New York te bezoeken en die dit bezoek omvat.

Waar vertrekken de veerboten naar het Vrijheidsbeeld?

 • Veerboot vanuit Manhattan
 • Vertrek vanuit Battery Park
 • Duurt ongeveer 15 minuten
 • Gaat rechtstreeks naar Liberty Island
 • Belangrijkste pier
 • Grootste toeristische aanwezigheid
 • Veerboot uit New Jersey
 • Vertrekt vanuit Liberty State Park
 • Duurt ongeveer 30 minuten
 • Gaat niet rechtstreeks naar Liberty Island
 • Alternatieve pier
 • Minder toeristen

Welke optie je ook kiest, mijn advies is om ' s ochtends vroeg naar de Battery Park pier te gaan, want je moet door een grondige veiligheidscontrole voordat je op de veerboot kunt stappen en dit kan even duren vanwege de lange wachtrijen. Voordat je aan boord gaat, raad ik je aan om je tickets van tevoren te boeken en de dienstregeling van de veerboot te bekijken om je te helpen je bezoek te organiseren.

Boek je ferry overtocht naar Vrijheidsbeeld en Ellis Island

3. Maak een fietstocht door Battery Park

Monument in Battery Park| ©Karlis Dambrans
Monument in Battery Park| ©Karlis Dambrans

Een van de beste manieren om een park als Battery Park op een leuke manier te bezoeken (vooral als je niet veel tijd hebt om het te voet te verkennen) is om een fiets te huren en snel van het ene eind naar het andere te rijden via een route waarmee je de belangrijkste bezienswaardigheden kunt zien terwijl je geniet van de natuur en de zee.

In die zin raad ik aan om gebruik te maken van Citi Bike, de openbare fietsverhuurdienst van New York, die heel goedkoop en gemakkelijk te gebruiken is! Rond het park zijn er ongeveer 20 fietsstations waar je een fiets kunt nemen, maar eerst moet je de app downloaden op je telefoon en een account registreren.

Andere interessante opties om te overwegen als je deze tour doet met kinderen onder de 16 (die geen gebruik kunnen maken van CitiBike) of als je de voorkeur geeft aan een traditionele rondleiding op wielen zijn Blazing Saddles of Bike and Roll.

Boek je ferry cruise naar Vrijheidsbeeld & Battery Park

4. Beklim de SeaGlass Carrousel van Battery Park

SeaGlass draaimolen in Battery Park| ©Edward Blake
SeaGlass draaimolen in Battery Park| ©Edward Blake

Als je met het gezin reist, is het altijd een goed idee om wat tijd te besteden aan activiteiten waar ook de kinderen plezier aan kunnen beleven. In Battery Park hebben ze niet alleen buiten de ruimte om rond te rennen en te spelen, maar kunnen ze ook een ritje maken in de SeaGlass Carrousel, een eigenzinnige draaimolen van fiberglas geïnspireerd op de oceaan en zijn wezens.

Hij staat ten oosten van Battery Park (vlakbij het South Ferry Station waar veerboten vertrekken naar Staten Island) en de toegang voor één rit is $5.

Als je van plan bent om met de kinderen een rondje door Battery Park te maken, is deze draaimolen misschien een goede plek om even te pauzeren en ze wat plezier te laten beleven met het berijden van reuzenvissen in een sfeer die doet denken aan de onderwaterwereld dankzij de LED-verlichting terwijl de muziek op de achtergrond speelt. Dus ook jij kunt even bijkomen van al dat lopen!

SeaGlass Carousel is elke dag van de week geopend van 11.00 tot 21.00 uur in Battery Park.

5. Ga naar het Museum voor Joods Erfgoed

Museum voor Joods Erfgoed in Battery Park| ©Adam Riggall
Museum voor Joods Erfgoed in Battery Park| ©Adam Riggall

Als je een rondleiding door Battery Park boekt, kun je de westkant van het park bezoeken waar het Museum of Jewish Heritage is gevestigd, een ruimte die is gewijd aan zowel het eerbetoon aan de slachtoffers van de Holocaust als aan het levend houden van de geschiedenis van de Joodse immigranten die naar het land kwamen op zoek naar een betere toekomst.

De Joodse gemeenschap van New York is de grootste Joodse gemeenschap buiten Israël, die een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de stad. In het museum kun je de verhalen van duizenden mensen (meestal uit Midden- en Oost-Europa) die de Atlantische Oceaan overstaken om een nieuw leven te beginnen met behoud van hun tradities en gewoonten, leren kennen en een gezicht geven.

Dit bezoek is de perfecte aanvulling op het Ellis Island Immigration Museum of het Tenement Museum (103 Orchard Street), beide historische musea waar je meer te weten komt over de geschiedenis van immigranten die vanuit andere hoeken van de wereld naar de Verenigde Staten kwamen. Het kan ook dienen als een kleine onderdompeling in de Joodse cultuur voordat je Williamsburg bezoekt, de typische Joodse wijk van New York.

Museum van Joods Erfgoed ticketprijzen

 • Volwassene: vanaf €15
 • Senioren: vanaf €10
 • Kinderen onder 12 jaar: gratis

6. Geniet van de zonsondergang vanaf Battery Park

Zonsondergang vanaf de bankjes in Battery Park| ©Angels
Zonsondergang vanaf de bankjes in Battery Park| ©Angels

Door de uitstekende ligging net ten zuiden van Manhattan en tegenover de haven van New York is Battery Park een echte aanrader om de zonsondergang in de buitenlucht en omringd door de natuur te bekijken terwijl je geniet van een uniek uitzicht over de stad.

De zonsondergang bekijken vanuit een van de duizelingwekkende wolkenkrabbers van de Big Apple is altijd een aantrekkelijk plan, maar de kans krijgen om dit prachtige natuurspektakel vanaf zo'n bevoorrechte plek als deze op het puntje van het eiland te observeren zonder ook maar een cent uit te geven is een geweldige ervaring. Het zal een heel bijzondere herinnering aan je reis zijn!

Dus leg je camera klaar, want je zult het moment zeker willen vereeuwigen vanuit Battery Park met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond.

Boek je ferry cruise naar Vrijheidsbeeld en Ellis Island

7. Picknick in Battery Park

Een middagsnack in Battery Park| © JJBers
Een middagsnack in Battery Park| © JJBers

Als je verblijf in New York samenvalt met mooi weer, is een geweldig plan om te doen als je op een zonnige dag een rondleiding door Battery Park boekt, een kleine picknick omringd door bomen, tuinen en bloemen.

Als je van picknicken houdt en op zoek bent naar een goede plek om te gaan zitten en te picknicken en je te verbinden met de ontspannen sfeer van het park, dan raad ik je aan om naar het jachthavengebied te gaan waar je een picknickplaats vindt met uitzicht op de Hudson River.

Enkele winkels in de buurt van Battery Park waar je snacks en picknicks kunt kopen om mee te nemen:

 • City Acres Market (70 Pine Street)
 • Battery Place Market (77 Battery Pl.)
 • Hudson Cafe & Kruidenier (50 West Street)

8. Vind de bezienswaardigheden verspreid over Battery Park

Immigrantenmonument in Battery Park| ©Maria Eklind
Immigrantenmonument in Battery Park| ©Maria Eklind

Wandelen in een stad als New York is een plezier omdat er om elke hoek wel iets interessants te zien is. Zo zijn er op het terrein van Battery Park tal van monumenten en gedenktekens die je kunt ontdekken tijdens een aangename wandeling door het park.

Dus als je na een bezoek aan het Financial District of het Vrijheidsbeeld zin hebt om wat van de onderbuik van Battery Park te verkennen, schakel dan je camera in, want langs de route kun je onder andere de volgende monumenten zien:

 • Netherland Memorial: Dit is een geschenk van de Nederlandse regering aan New York in 1926 om de Nederlandse kolonisatie van Nieuw-Amsterdam te herdenken.
 • Korean War Veteran's Memorial: Dit monument is een eerbetoon aan de soldaten die tussen 1950 en 1953 in de Koreaanse oorlog hebben gevochten.
 • Monument voor immigranten: Een sculpturaal ensemble opgericht ter ere van de immigranten die naar het immigratiecentrum in Castle Clinton kwamen om hun dromen in Amerika na te jagen.
 • World War II East Coast Memorial: Dit is een gedenkteken voor de vermiste Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen in de Atlantische Oceaan.
 • Giovanni da Verrazano Monument: Ter ere van deze Italiaanse navigator en ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan de baai van New York bereikte.

9. Zoek op warme dagen verkoeling bij The Battery Fountain

The Battery Fountain op een zomerse dag| ©Chrisin Philly
The Battery Fountain op een zomerse dag| ©Chrisin Philly

Vlakbij Castle Clinton ligt The Battery Fountain, een merkwaardige fontein waarvan de waterstralen uit de grond komen en waar veel New Yorkers naartoe gaan tijdens een wandeling door Battery Park om af te koelen als het te heet wordt.

De zomer in New York is broeierig, dus wat tijd doorbrengen in een park als Battery Park, liggend op het gras in de schaduw van de bomen en afkoelen in het water is een superaantrekkelijk plan en een geweldige manier om te ontsnappen aan de hoge temperaturen in de Big Apple.

Als je met je gezin naar New York reist, worden The Battery Fountain en The SeaGlass Carousel vast en zeker de favoriete plekken van je kleintjes om plezier te maken in Battery Park - mis het niet!

Boek uw ferry cruise naar Vrijheidsbeeld & Battery Park

10. Bezoek Fort Clinton

Ingang tot Fort Castle Clinton| ©Chrisin Philly
Ingang tot Fort Castle Clinton| ©Chrisin Philly

In het hart van Battery Park vind je dit voormalige fort en nationaal monument dat in het begin van de 19e eeuw werd gebouwd om New York (of Nieuw Amsterdam zoals het toen heette) te beschermen tegen een Britse aanval.

Castle Clinton heeft in de loop van zijn geschiedenis veel verschillende bestemmingen gehad. Het varieerde van een militair fort, een theater en een aquarium tot een immigratiecentrum dat hier vreemdelingen ontving voordat het Ellis Island Centre werd gebouwd.

De meeste toeristen kennen het omdat hier de kassa's voor het Vrijheidsbeeld staan, maar er zijn ook rondleidingen van 20 minuten in het Engels onder leiding van parkwachters om Castle Clinton van binnen te bekijken.

Als je zin hebt in een bezoekje, het is elke dag geopend (behalve met Kerstmis) van 8:30 tot 17:00 uur en de rondleidingen zijn als volgt:

 • Om 10 uur
 • Om 12 uur
 • Om 14.00 uur

Boek uw ferry cruise naar Ellis Island en Battery Park