Veerboot naar Vrijheidsbeeld

Met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld gaan is een heel spektakel. Hier vind je meer informatie over vaarschema's, prijzen en haltes.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuten lezen

Veerboot naar Vrijheidsbeeld

Op weg naar het standbeeld met de veerboot | ©Jenny Marvin

Het Vrijheidsbeeld bevindt zich op Liberty Island, een klein eiland ten zuiden van Manhattan dat alleen per veerboot bereikbaar is.

Als je geen rondleiding hebt geboekt, maar wel al kaartjes hebt voor het Vrijheidsbeeld, vind je hier de tijden, de frequentie en waar de pieren van de veerboten zich bevinden.

De handigste optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour met veerboot

Ontdek alle magie rond het Vrijheidsbeeld

Bezoek het Vrijheidsbeeld en Ellis Island en leer alles over hun geschiedenis met een bezoek aan het Liberty Island Museum en het Immigratiemuseum. Met een gids of audiogids, welke optie heeft jouw voorkeur?

Met deze boottocht naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island heb je de optie voor een complete rondleiding op Liberty Island, waar het iconische monument staat, en Ellis Island. Het is ook inclusief toegang tot zowel het Liberty Island Museum als het Immigratie Museum.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de volledige 4 uur durende tour te ervaren met een ervaren gids die je tijdens de hele tour zal begeleiden. Of je kunt kiezen voor een eenvoudigere en goedkopere optie, een rondleiding van ongeveer 30 minuten door Battery Park en zodra je op de veerboot stapt, ga je verder met een audiogids.

Aanrader als... je geen enkel detail wilt missen van het meest iconische monument van New York.

Waar vertrekt de veerboot van Manhattan naar het Vrijheidsbeeld?

Zonsondergang op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld.| ©Hellotickets
Zonsondergang op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld.| ©Hellotickets

De pier voor de veerboot naar het Vrijheidsbeeld vanuit Manhattan ligt in Battery Park in Lower Manhattan.

Als je ervoor kiest om de veerboot naar het Vrijheidsbeeld vanuit Battery Park te nemen, raad ik je aan om er ' s ochtends vroeg heen te gaan, want er staan lange rijen voor de eerste veiligheidscontrole en het kan even duren voordat je op de boot kunt.

Boek een boottocht naar het Vrijheidsbeeld

Hoe kom ik bij Battery Park?

Metrostation NYC|©taigatrommelchen
Metrostation NYC|©taigatrommelchen

De snelste manier om bij Battery Park te komen is met de metro. De dichtstbijzijnde stations zijn South Ferry (lijn 1), Bowling Green (lijnen 4 en 5) en Whitehall St (R en W).

Soms kan de ondergrondse van New York aanvoelen alsof de ene stad onder de andere ligt, dus om je te helpen er zonder problemen te komen, vind je hier een kaart van de ondergrondse en mijn gids voor de New Yorkse metro, zodat je weet hoe je de metro moet gebruiken en er het meeste uit kunt halen.

Boek een rondleiding bij het Vrijheidsbeeld

Is er een andere plek dan Battery Park om de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te nemen?

Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Ja, een andere plek om de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te nemen dan Battery Park is Liberty State Park, buiten Manhattan in het naburige New Jersey City.

De meeste toeristen stappen aan boord in Manhattan, maar als je New Jersey bezoekt of daar verblijft, is het ook een goede optie voor het Vrijheidsbeeld, omdat de pier minder druk is en de rij voor de beveiliging sneller zal zijn.

Hoe kom ik bij Liberty State Park?

Om met het openbaar vervoer bij Liberty State Park te komen, neem je de Hudson-Bergen Light Rail (HBLR) naar de halte Liberty State Park. Loop dan naar de kassa naast de CRRNJ-terminal en loop een stukje verder naar de pier.

Boek een express cruise naar het Vrijheidsbeeld

Hoe lang duurt het om met de veerboot bij het Vrijheidsbeeld te komen?

Het Vrijheidsbeeld vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Het Vrijheidsbeeld vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Vanaf Battery Park duurt de rechtstreekse veerboot naar Liberty Island ongeveer 15 minuten, terwijl je er vanaf Liberty State Park ongeveer 30 minuten over doet omdat de veerboot eerst naar Ellis Island gaat en dan naar Liberty Island.

We vergelijken de verschillende cruises in de onderstaande tabel

 • Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour met veerboot
 • Vanaf € 56
 • Tot 4 uur
 • Rondreis
 • Toegang tot het Liberty Island Museum en Ellis Island Immigratie Museum
 • Keuze uit audiogids of rondleiding
 • Boek nu
 • NYC Vrijheidsbeeld Express rondvaart
 • Vanaf € 30
 • 45-50 minuten
 • Rondvaart met gids
 • Zonder tickets
 • Met gids
 • Boek nu
 • NYC Manhattan Circle Line rondvaart rond het Vrijheidsbeeld overdag
 • Vanaf € 34
 • 1 uur
 • Rondvaart Manhattan
 • Zonder tickets
 • Met gids
 • Boek nu

Veerboot naar Vrijheidsbeeld

Boottocht naar het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Boottocht naar het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De prijs van een ferry cruise naar het Vrijheidsbeeld begint bij 56 en is inclusief retourtickets naar Liberty Island en Ellis Island en toegang tot het Liberty Island en Immigratie Museum. Je kunt ook een gratis audiotour volgen of als je op zoek bent naar een completere ervaring kun je onder begeleiding van een gids gaan.

Ik raad je aan om deze van tevoren te kopen, zodat je je ervaring niet mist en je de tijd kunt kiezen die je het beste uitkomt voor het plannen van je reis. De cruise vertrekt om 8.45 uur, 11.00 uur, 11.30 uur en 13.00 uur.

Boek een boottocht naar het Vrijheidsbeeld

Express cruise naar het Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld:|©apardavila
Vrijheidsbeeld:|©apardavila

De express cruise naar het Vrijheidsbeeld is een goedkopere ervaring die je voor 30 kunt kopen € 30 Een echte aanrader als je weinig tijd hebt, want het duurt ongeveer 50 minuten, maar je kunt wel dicht bij Liberty Island komen om de beste foto's te maken van het iconische monument.

Bovendien word je onderweg begeleid door een gids die je alles vertelt over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld.

Boek een express cruise naar het Vrijheidsbeeld

Circle Line Day Cruise door Manhattan naar het Vrijheidsbeeld

Circle Line rondvaarten & Manhattan Skyline|©Mario Sánchez
Circle Line rondvaarten & Manhattan Skyline|©Mario Sánchez

Een ander plan is de Circle Line dagcruise door Manhattan naar het Vrijheidsbeeld voor 34. Een ongeveer 1 uur durende rit die je strategisch langs het water van de Hudson voert, zodat je een aantal van de interessantste bezienswaardigheden van de stad van dichtbij kunt bekijken, zoals Queens, Brooklyn en de Bronx; plus natuurlijk het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

De cruise vertrekt vanaf Pier 83 in Midtown, naast Times Square. Een deskundige gids legt je onderweg alles uit wat je ziet, zodat je een andere kijk krijgt op de stad en de skyline van New York!

Boek een Manhattan Cruise naar het Vrijheidsbeeld

Wat zijn de tijden en frequenties van de Vrijheidsbeeld veerboot? Plan je bezoek!

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf het water| ©Hellotickets
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf het water| ©Hellotickets

Van 9:30 tot 15:30 uur vertrekken dagelijks veerboten vanaf de pieren van Battery Park in Manhattan en Liberty State Park in New Jersey met een frequentie variërend van 25 minuten (weekenden) tot 30 minuten (weekdagen).

Aangezien de dienstregelingen per seizoen veranderen en de frequentie tijdens het hoogseizoen kan worden aangepast, raad ik je aan om, om je bezoek aan het Vrijheidsbeeld beter te plannen, eerst de dienstregelingen van de veerboten te bekijken, waar ze voortdurend worden bijgewerkt.

Boek een express cruise naar het Vrijheidsbeeld

Tips en veelgestelde vragen voor het nemen van de veerboot naar het Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld met Manhattan op de achtergrond| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld met Manhattan op de achtergrond| ©Hellotickets

Wat betekent de tijd op uw ticket?

Dit is de tijd die je moet wachten bij de eerste veiligheidscontrole voordat je aan boord van de veerboot gaat, niet de tijd dat de veerboot de pier verlaat. Zodra je door de veiligheidscontrole bent, kun je aan boord gaan van de volgende beschikbare veerboot in Battery Park of Liberty Park State die elke 30 minuten naar het Vrijheidsbeeld vertrekt.

Hoe lang van tevoren moet ik bij de pier zijn om aan boord te gaan?

Je kunt het beste minstens 30 minuten van tevoren arriveren en in het hoogseizoen zelfs 1 uur eerder om door de beveiliging te kunnen.

Zijn tickets voor het Vrijheidsbeeld inclusief retourvervoer per veerboot?

Ja, met je tickets kun je de veerboot nemen naar Liberty Island en Ellis Island en aan het einde van je bezoek terugkeren naar de pier vanwaar je vertrok.

Zijn de veerboten toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, de veerboten naar het Vrijheidsbeeld zijn toegankelijk voor gehandicapten, maar er zijn geen rolstoelen beschikbaar voor passagiers. Als je een rolstoel wilt gebruiken tijdens je bezoek aan het Vrijheidsbeeld, kun je deze gratis huren bij de National Park Service op vertoon van een identiteitsbewijs met foto. Beschikbare rolstoelen worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Als ik aan het begin van de tour aan boord ga bij een pier, moet ik dan terug naar dezelfde plek?

Dat is niet noodzakelijk. Je kunt bijvoorbeeld aan boord gaan in New Jersey en van boord gaan in Manhattan, maar zorg ervoor dat je weet welke kant je op wilt voordat je aan boord gaat, want als je de verkeerde bestemming hebt, kun je je ticket niet gebruiken om weer aan boord van deze veerboten te gaan en zul je een ander vervoermiddel moeten vinden.

Is het mogelijk om foto's te maken vanaf de veerboot?

Ja, de veerboot heeft een overdekt deel en een onoverdekt deel zodat je onderweg foto's of video's kunt maken van de bezienswaardigheden die je ziet.

Kan ik de MetroCard gebruiken om met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te gaan?

Nee, dat is niet mogelijk. De MetroCard kan alleen worden gebruikt voor de New Yorkse metro en bus en de Roosevelt kabelbaan.

Moeten kinderen en senioren betalen voor een veerbootticket om naar het Vrijheidsbeeld te gaan?

Nee. Net als andere bezoekers moeten deze groepen een eigen ticket voor de cruise kopen, maar de prijs is lager.

Moet ik een apart ticket voor de veerboot kopen als ik ook Ellis Island wil bezoeken?

Nee, dat hoeft niet. De route van de veerboot omvat zowel Liberty Island als Ellis Island, dus je hoeft geen apart ticket te kopen.

Boek een boottocht naar Vrijheidsbeeld