Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Veerboot naar Vrijheidsbeeld

Met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld gaan is een heel spektakel: u geniet van het beste uitzicht op het centrum van Manhattan terwijl u het imposante standbeeld nadert. Hier vindt u details over veerdienstregelingen, prijzen en haltes.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuten lezen

Veerboot naar Vrijheidsbeeld

Weg naar het standbeeld met de veerboot | ©Jenny Marvin

Het Vrijheidsbeeld bevindt zich op Liberty Island, een klein eiland ten zuiden van Manhattan dat alleen per veerboot bereikbaar is.

Om op een van de veerboten te stappen die u daarheen brengen, als u geen rondleiding hebt geboekt maar al wel uw kaartjes voor het Vrijheidsbeeld hebt, zal ik u vertellen over de dienstregeling, de frequentie en waar de pieren van de veerboot zijn. Ik vertel je dat allemaal en meer hieronder, dus mis het niet!

1. Waar vertrekt de veerboot van Manhattan naar het Vrijheidsbeeld?

Zonsondergang op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Zonsondergang op de veerboot naar het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De pier waar u de veerboot naar het Vrijheidsbeeld vanuit Manhattan neemt, bevindt zich in Battery Park in Lower Manhattan, heel dicht bij het loket van Castle Clinton waar u kaartjes koopt en afhaalt om deze beroemde toeristische attractie te bezoeken.

Als u ervoor kiest om met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld in Battery Park te gaan, raad ik u aan om er 's ochtends vroeg heen te gaan, want er staan lange rijen om door de eerste veiligheidscontrole te komen en het kan even duren voordat u op de boot zit.

Hoe kom je in Battery Park?

De snelste manier om Battery Park te bereiken is met de metro. De dichtstbijzijnde stations zijn South Ferry (lijn 1), Bowling Green (lijnen 4 en 5) en Whitehall St (R en W).

Soms kan de ondergrondse van New York City aanvoelen als de ene stad onder de andere, dus om u te helpen er zonder problemen te geraken, vindt u hier een metrokaart en mijn Gids voor de metro van New York City om u te helpen er gebruik van te maken en er het maximum uit te halen.

Boek een Vrijheidsbeeld tour

2. Is er een andere plaats dan Battery Park om de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te nemen?

Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Manhattan vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Ja, een andere plaats om de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te nemen dan Battery Park is Liberty State Park, buiten Manhattan in het naburige New Jersey City.

De meeste toeristen gaan in Manhattan aan boord, maar als u New Jersey bezoekt of daar verblijft, is het ook een goede optie voor het Vrijheidsbeeld omdat de pier minder druk is en de rij voor de beveiliging sneller zal zijn.

Hoe ga je naar Liberty State Park?

Om met het openbaar vervoer naar Liberty State Park te komen, neemt u de Hudson-Bergen Light Rail (HBLR) tot de halte Liberty State Park. Loop dan naar het kaartjesloket naast de CRRNJ-terminal en loop nog een stukje door naar het piergebied.

Boek een snelvaart naar het Vrijheidsbeeld

3. Hoe lang duurt het om met de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te komen?

Het standbeeld vanaf de veerboot| ©Hellotickets
Het standbeeld vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Vanaf Battery Park is er een rechtstreekse veerboot naar Liberty Island, die er ongeveer 15 minuten over doet, terwijl het vanaf Liberty State Park ongeveer 30 minuten duurt, omdat de veerboot eerst naar Ellis Island gaat en dan naar Liberty Island.

Wij vergelijken alle opties en hun voordelen in de onderstaande tabel

 • Veerboot van Manhattan
 • Bladeren van Battery Park
 • Duurt ongeveer 15 minuten.
 • Gaat rechtstreeks naar Liberty Island
 • Hoofdpier
 • Grootste drommen toeristen
 • Veerboot uit New Jersey
 • Vertrek vanuit Liberty State Park
 • Duurt ongeveer 30 minuten.
 • Gaat niet rechtstreeks naar Liberty Island
 • Alternatieve pier
 • Minder druk met toeristen

4. En hoeveel kost het kaartje voor de veerboot naar het Vrijheidsbeeld?

Veerboot naar het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Veerboot naar het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Het tarief voor de veerboot naar het Vrijheidsbeeld wordt niet apart betaald bij uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld, maar is normaal gesproken inbegrepen in de toegangsprijs voor het Vrijheidsbeeld, of u nu met een rondleiding of op eigen gelegenheid een bezoek brengt door tickets te kopen bij Statue Cruises (basis-, voetstuk- of kroontickets) of door een New York City Tourist Card te gebruiken.

Kan de MetroCard gebruikt worden om de veerboot naar het Vrijheidsbeeld te nemen?

Nee, dat is niet mogelijk. De MetroCard kan alleen worden gebruikt voor de metro en bus van New York en voor de Roosevelt cable car.

Moeten kinderen en volwassenen betalen voor een kaartje voor de veerboot naar het Vrijheidsbeeld?

Net als andere bezoekers moeten deze groepen een eigen ticket hebben om het Vrijheidsbeeld te bezoeken waarin de veerboottocht reeds is inbegrepen, zodat niemand een extra uitgave hoeft te doen om voor de veerboottocht naar Liberty Island te betalen.

Moet ik een apart veerbootticket kopen als ik ook Ellis Island wil bezoeken?

Je hoeft het niet te doen. De veerboten van Statue of Liberty Cruises zijn de enige die het Vrijheidsbeeld kunnen bezoeken en hun boten gaan zowel naar Liberty Island als naar Ellis Island, zodat u geen apart kaartje hoeft te kopen.

Wanneer u uw tickets koopt, kunt u daarmee de hele dag tussen de eilanden reizen voor het bezoek aan het Vrijheidsbeeld, maar ze zijn niet geldig om met de veerboot terug te reizen zodra u bij de pieren van Manhattan of New Jersey aankomt.

Boek een boottocht naar Vrijheidsbeeld & Ellis Island

5. Wat zijn de dienstregelingen en frequentie van de veerboten van het Vrijheidsbeeld? Plan uw bezoek!

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf het water| ©Hellotickets
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld vanaf het water| ©Hellotickets

Van 9.30 tot 15.30 uur vertrekken dagelijks veerboten vanaf de pieren bij Battery Park in Manhattan en Liberty State Park in New Jersey met frequenties variërend van 25 minuten (weekenden) tot 30 minuten (weekdagen).

Aangezien de dienstregelingen per seizoen veranderen en de frequentie tijdens het toeristische hoogseizoen kan worden gewijzigd, raad ik u aan om, om uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld beter te organiseren, vooraf de dienstregelingen van de veerboten te bekijken, waar ze voortdurend worden bijgewerkt.

6. Statue of Liberty Tips en veelgestelde vragen

Het standbeeld met Manhattan op de achtergrond| ©Hellotickets
Het standbeeld met Manhattan op de achtergrond| ©Hellotickets

Wat betekent de tijd op je ticket?

Dit is de tijd om in de rij te gaan staan bij de eerste veiligheidscontrole voordat u aan boord gaat, niet de tijd dat de veerboot de pier verlaat. Eenmaal door de beveiliging kunt u aan boord gaan van de volgende beschikbare veerboot in Battery Park of Liberty Park State, die om de 30 minuten vertrekken naar het Vrijheidsbeeld.

Hoe lang van tevoren moet ik bij de pier zijn om aan boord te gaan?

Het is raadzaam ten minste 30 minuten van tevoren aan te komen en in het hoogseizoen zelfs een uur eerder om uw kaartjes bij de kassa's op te halen (bijvoorbeeld als u naar de Crown gaat) en door de veiligheidscontrole te gaan.

Zijn tickets voor het Vrijheidsbeeld inclusief vervoer per veerboot?

Dat klopt, met uw tickets kunt u de veerboot nemen naar Liberty Island en Ellis Island en aan het eind van uw bezoek terugkeren naar de pier.

Zijn de veerboten toegankelijk voor mensen met een handicap?

Ja, de veerboten naar het Vrijheidsbeeld zijn toegankelijk voor gehandicapten, maar er zijn geen rolstoelen beschikbaar voor de passagiers. Als u tijdens uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld gebruik wilt maken van een rolstoel, kunt u er gratis een huren bij de National Park Service op vertoon van een identiteitsbewijs met foto. Rolstoelen zijn beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Als ik aan het begin van de tour aan boord ga bij een pier, moet ik dan naar dezelfde plaats terugkeren?

Niet noodzakelijk. U kunt bijvoorbeeld aan boord gaan in New Jersey en van boord gaan in Manhattan, maar zorg ervoor dat u weet welke kant u op wilt voordat u op de veerboot stapt, want als u de verkeerde bestemming krijgt, kunt u uw ticket niet meer gebruiken om op deze veerboten aan boord te gaan en zult u ander vervoer moeten zoeken.

Is het mogelijk om foto's te nemen vanaf de veerboot?

Ja, de veerboot heeft een overdekt en een onoverdekt gedeelte, zodat u onderweg foto's of video's kunt maken van de bezienswaardigheden die u ziet.