Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Niagara Falls Dagtrips vanuit NYC

Een bezoek aan de populairste watervallen van de planeet is een ideale manier om los te komen van de lichten en de chaos van New York. Hier is een lijst van de beste georganiseerde tours en of het de reis waard is.

Alex Grande

Alex Grande

13 minuten lezen

Niagara Falls Dagtrips vanuit NYC

Panoramisch uitzicht op de Niagara watervallen | ©Edward Koorey

Niagara Falls ligt op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada en bestaat uit drie adembenemende watervallen die uw bezoek onvergetelijk zullen maken. Dit prachtige natuurwonder minstens één keer in je leven zien is de moeite waard, en het is zeker een van de must-do activiteiten tijdens een reis naar New York, vooral als het maar een dag of twee van je tijd vergt. Hier zijn de beste tours om Niagara Falls te bezoeken vanuit New York:

Mijn favoriet

Dagtocht Niagara Falls met overnachting vanuit New York City

De meest comfortabele optie om de adembenemende Falls te ontdekken in één all-inclusive dag.

Perfect als u op zoek bent naar de snelste, handigste en meest complete optie om de Falls te ervaren tegen de meest betaalbare prijs. Inclusief de Maid of the Mist cruise.

Duur: 22 uur

Dit is de snelste manier om de Niagara Falls te bezoeken, want het brengt u in één dag van en naar het centrum van New York. De Niagara Falls tour vanuit New York is per bus, dus het wordt een drukke dag, maar zeker de moeite waard.

Overdag bezoekt u het Niagara Falls State Park, waarvan de toegang bij de prijs is inbegrepen. U kunt ook een boottocht maken over de Niagara Falls op de legendarische Maid of the Mist, het hoogtepunt van de dag.

Waarom ik deze optie leuk vind: In slechts één dag zie je alle must-see bezienswaardigheden van het park, en blijft er niets over van je lijstje met dingen die je moet zien en doen in Niagara Falls.

Aanbevolen als... u dit unieke natuurlandschap ter wereld niet wilt missen zonder dagen in New York te moeten doorbrengen.


De meest complete optie

2-daagse Niagara Falls Trip vanuit New York City

Een tweedaags bezoek, meer ontspannen, om meer van dit natuurpark te genieten (hotel inbegrepen).

U trekt door het hele natuurpark, met voldoende tijd om te wandelen en de watervallen 's nachts verlicht te zien. Op de terugweg stopt u om te winkelen in een outletwinkel.

Duur: 2 dagen

Als je genoeg tijd hebt, is een tweedaagse tour door de Niagara Falls in plaats van de eendaagse tour een prima optie. Deze tocht is zeer voordelig, omdat er ook accommodatie bij is inbegrepen.

Deze tour brengt u per bus naar de Niagara Falls, waarbij u onderweg verschillende watervallen bezoekt: u komt door het prachtige natuurgebied Watkins Glen State Park en bezoekt She Qua Ga Falls, een beroemde waterval in het dorp Montour Falls.

Bij aankomst voor zonsondergang maak je een tocht langs de Amerikaanse kant van de Niagara Falls via Goat Island en Luna Island terwijl de zon ondergaat boven de watervallen. s Avonds kunt u de watervallen zien oplichten, en de volgende ochtend genieten van de zonsopgang boven de watervallen en de Maid of the Mist tour maken.

Waarom ik deze tour leuk vind: Hij is zeer uitgebreid en laat je de Niagara Falls zien op drie verschillende momenten van de dag: 's ochtends, 's middags en 's avonds.

Aanbevolen als... je genoeg tijd hebt om van het landschap te genieten en een meer authentieke ervaring wilt.


De uitgebreide versie

Niagara Falls, Toronto en 1000 Islands 3-daagse tour vanuit NYC

Als een bezoek aan de Niagara Falls een van de prioriteiten van uw reis is, kunt u er met deze tour 3 volle dagen van genieten.

Naast een uitgebreid bezoek aan het natuurpark, zowel aan de Amerikaanse als aan de Canadese kant, brengt deze tocht u ook naar het 1000 Islands Park, gelegen tussen de VS en Canada. .

Duur: 3 dagen

Als u wilt genieten van dit natuurwonder in al zijn pracht, dan is de driedaagse Niagara Falls tour iets voor u. U reist per busje vanuit New York met 15 andere reizigers en geniet van twee hotelovernachtingen met ontbijt inbegrepen. Bovendien wordt u de hele reis begeleid door een gespecialiseerde gids.

Uw bezoek aan de Niagara Falls beslaat zowel de Amerikaanse als de Amerikaanse kant en omvat ook de Maid of the Mist boottocht, beschikbaar tussen mei en oktober. Naast Niagara Falls National Park vaart u ook op de 1000 Islands, een nationaal park gelegen tussen de VS en Canada.

Waarom ik deze tour leuk vind: omdat hij je drie dagen lang onderdompelt in de natuur, zodat je zowel de omgeving van de Falls als het park zelf kunt ervaren en je kunt loskomen van het tempo van New York.

Aanbevolen als... je van het buitenleven houdt en genoeg tijd hebt om drie dagen aan deze tocht te besteden.


Samengevat vergelijken wij de drie opties


Maar is het echt de moeite waard om vanuit New York naar Niagara Falls te gaan?

Uitzicht op de Niagara watervallen| ©Tim Gouw
Uitzicht op de Niagara watervallen| ©Tim Gouw

Dit is uiteraard een zeer persoonlijke vraag, maar ik zal proberen zo eerlijk mogelijk te antwoorden, waarbij ik u de tips, voor- en nadelen geef die volgens mij belangrijk zijn om de beslissing te nemen die het best bij uw reisstijl past.

Afhankelijk van de lengte van uw reis

Als u 5 dagen of langer in New York blijft, hebt u genoeg tijd om een van de beste dagtochten vanuit New York te overwegen. Een dag weg uit de chaos en de lichten van Manhattan en in een zeer unieke natuurlijke omgeving, zal u doen terugkeren naar New York met meer energie om verder te genieten van de stad.

Aan de andere kant, als u weinig tijd hebt tijdens uw reis en bijvoorbeeld 3 dagen of minder in New York verblijft, kan het aftrekken van een dag van uw reis ertoe leiden dat u sommige van de must-see buurten of attracties niet ziet of ervan geniet. In dat geval is het niet de moeite waard om de watervallen te bezoeken.

Is het je eerste keer in New York?

Als het uw eerste keer in New York is en u het meeste uit de stad wilt halen, zult u waarschijnlijk zo lang mogelijk in de Big Apple willen blijven, want er valt zoveel te ontdekken. In dat geval is het misschien niet de moeite waard om New York te verlaten voor een excursie van een hele dag, vooral als u, zoals hierboven vermeld, niet veel tijd hebt in de stad.

Is de rondreis naar Niagara Falls op één dag te veel gedoe?

Een van de grote vragen waarmee ieder van ons die in New York is geweest en de optie heeft overwogen om vanuit New York naar de Niagara Falls te gaan, wordt geconfronteerd, is de volgende: is het de lange rit waard om de Falls in één dag te zien? Voor mij is het antwoord duidelijk: ja.

Het landschap bij de Niagara watervallen is spectaculair (ik was al eens bij de Iguazu watervallen geweest en vond de Niagara tocht even spectaculair). De weg wordt niet vermoeiend, want je ziet onderweg veel landschap. Trouwens, in mijn geval werkte de jetlag zijn magie en sliep ik praktisch de hele terugweg, dus ik kan zeggen dat ik er bijna niets van gemerkt heb!

In elk geval kunt u ervoor kiezen om de watervallen vanuit New York te bezoeken door 's nachts te reizen en onderweg te slapen, of de reis van New York naar de Niagara Falls overdag te maken, waarbij u 's ochtends vroeg vertrekt en onderweg van het landschap geniet.

Wilt u uw bezoek aan de stad contrasteren met een natuurlijke site?

Als u een reiziger bent die tijdens zijn vakantie graag van de buitenlucht geniet en unieke natuurlijke plekken ontdekt die niet door de mens zijn gebouwd of ontworpen, is dit een geweldige manier om uw reis naar New York het perfecte tegenwicht te geven. Na een paar dagen dwalen door het verkeer, de lichten en het lawaai van de stad, is een dag in de natuur (en wat voor een natuur!) de perfecte onderbreking van uw vakantie.

Is het de moeite waard als ik met kinderen ga?

Als je twijfelt of de kleintjes deze excursie leuk zullen vinden, zal ik meteen de vraag beantwoorden: ze zullen versteld staan. Het landschap, het geluid van het water, de watervallen, de boottocht .... Als wij volwassenen onder de indruk zijn, kan een bezoek aan de Niagara Falls met kinderen letterlijk het avontuur van je leven zijn.

Houd er echter rekening mee dat de busrit niet kort is, dus de beslissing zal meer afhangen van de vraag of zij de neiging hebben onderweg in slaap te vallen, last hebben van wagenziekte, enz.

Boek uw Niagara Falls Tour

Wat te zien in Niagara Falls

De Maid of the Mist cruise| ©Chris Mcintosh
De Maid of the Mist cruise| ©Chris Mcintosh

Bij uw bezoek aan de Falls vanuit New York moet u zeker de hoogtepunten van Niagara Falls op uw route opnemen om optimaal te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en niet te missen wat er allemaal te zien is in Niagara Falls:

Niagara Falls State Park

Niagara Falls State Park is een perfecte locatie met uitzicht op de drie watervallen. Vanaf het uitkijkpunt kunt u de waterval aan de Canadese kant van verre zien, terwijl u heel dicht bij de Bridal Veil waterval loopt.

Maid of the Mist

Tijdens deze iconische Niagara Falls boottocht kunt u de drie watervallen van dichtbij bekijken, en het is een ervaring die u zeker moet meemaken, want het is de belangrijkste attractie van de Niagara Falls. Een van de leuke dingen van de tours die ik aanbeveel is dat ze allemaal kaartjes voor de Maid of the Mist bevatten.

De boot vertrekt dagelijks vanaf de Amerikaanse kant (op enkele uitzonderingen na), en neemt u mee op een tocht die vertrekt bij de Rainbow Bridge en u over de Niagara River brengt naar de American Falls, vervolgens naar de Bridal Veil Falls en ten slotte naar de Horsehoe Falls, waarvan u de dichte mist wellicht op meer dan één foto hebt gezien.

Niagara Gorge Trail

Langs de Niagara Gorge loopt een aantal paden en wegen waarlangs u een wandeling kunt maken om te genieten van het adembenemende uitzicht. Er zijn routes van verschillende lengtes, en qua tijd raden wij de Great Gorge Railway Trail aan, een gemakkelijke 1,8 km (enkele reis).

Geiteneiland

Op dit eiland in het midden van de Niagara rivier vindt u het beroemde Terrapin Point uitkijkpunt en een standbeeld gewijd aan uitvinder Nikola Tesla in een omgeving van natuurlijke schoonheid. Goat Island is ook de thuisbasis van Cave of the Winds, een populaire Niagara Falls attractie.

Grot van de Winden

Na een ritje met de lift naar beneden word je bijna een deel van de waterval als je Cave of the Winds in Niagara Falls bezoekt. Deze toegang tot het lagere deel van de rivier is een van de plekken met het beste uitzicht op de waterval en ook een van de plekken waar je het natst wordt. U kunt kaartjes kopen om naar de Cave of the Winds af te dalen als u eenmaal in het park bent, maar er zijn ook georganiseerde rondleidingen door de watervallen waarbij deze stop is inbegrepen.

Luna Island

Het tweede eilandje van de Niagara Falls ligt tussen de American Falls en de Bridal Veil Falls, en als u langs de rand ervan loopt, bent u slechts enkele meters van de watervallen verwijderd. De oorsprong van de naam geeft u zeker een idee om te proberen tijdens uw bezoek: er wordt gezegd dat op nachten met volle maan, het mogelijk is om regenbogen te zien in de watervallen door de reflectie van het maanlicht.

Hoewel je deze Luna Island tour op eigen houtje kunt doen, raad ik je aan een georganiseerde tour te nemen. Je leert dan niet alleen wat je ziet, maar je hoeft ook niet alles tot op de millimeter te plannen voor de route die je hierboven ziet. En daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de heen- en terugreis, want alles is inbegrepen.

Alex's Traveller Tip

Mis het adembenemende uitzicht op de Horseshoe Falls vanaf het Table Rock Welcome Center niet!

Plan uw Niagara Falls tour vanuit New York City

Rond de watervallen in de herfst| ©Alexis Gethin
Rond de watervallen in de herfst| ©Alexis Gethin

Foto's

Een bezoek aan de Niagara Falls is bijna een must als u een natuurliefhebber bent, want naast het adembenemende schouwspel van de watervallen vindt u er de perfecte natuurlijke omgeving voor een wandeling. En als fotografie uw ding is, verzeker ik u dat u op weinig plaatsen de gelegenheid zult hebben om water in beweging vast te leggen als in de Niagara watervallen. En natuurlijk: je zult prachtige foto's kunnen maken voor je Instagram.

Niagara Falls met kinderen

Als u Niagara Falls met kinderen bezoekt, zullen ze zich prima vermaken: het gebied is perfect voor gezinnen en heeft veel attracties en plaatsen voor de kleintjes. Houd er voor uw slaap- en eetschema rekening mee dat u om naar de Niagara Falls te gaan 's ochtends vroeg de bus moet nemen en dat u er vanuit New York ongeveer 10 uur over doet, inclusief alle stops onderweg.

Groepen

Groepsreizen naar de Niagara Falls zijn meestal rond de 50 personen en omvatten toegang tot de enige ervaring die u wilt meemaken - de Maid of the Mist.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet inbegrepen bij deze tours, dus je hebt wat vrije tijd om op je gemak te verkennen. Lees hieronder enkele tips over waar u kunt eten in Niagara Falls.

Boek uw Niagara Falls Tour

Beste dag van de week om Niagara Falls te bezoeken vanuit New York City

De watervallen 's nachts verlicht| ©James Wheeler
De watervallen 's nachts verlicht| ©James Wheeler

Zoals bij veel andere toeristische attracties is het minder druk als u de Falls doordeweeks bezoekt. Toch raad ik u aan de vuurwerkkalender op de officiële website van Niagara Falls te raadplegen om te proberen uw bezoek te laten samenvallen met een show die een heel speciaal tintje aan uw reis zal geven.

Beste tijd van het jaar om Niagara Falls te bezoeken vanuit New York City

De watervallen van de Maid of the Mist| ©Caitlin Louise
De watervallen van de Maid of the Mist| ©Caitlin Louise

De typische temperatuur rond Niagara Falls wisselt sterk gedurende het jaar. Hoewel je in de winter kunt bevriezen als je Niagara Falls bezoekt, is de zomer meestal heel mooi, met zonnige en warme dagen. Als u de watervallen in de lente bezoekt, is de kans groot dat u regen krijgt, en in de herfst kunt u aangenaam weer verwachten, als u maar voor november komt.

Als u kunt, raad ik u aan midden tot eind mei en tussen september en oktober een bezoek te brengen. Het is zeker de beste tijd om naar Niagara Falls te gaan, je hebt dan beter weer en je vermijdt de meeste toeristen, die in de zomer komen.

Als het weer u niet helpt of niet schikt, bevelen wij de Washington tour vanuit New York of de Philadelphia tour vanuit New York aan, waar het weer u minder parten speelt.

 • Winter
 • December - Maart
 • Weer: Sneeuw
 • Hoog 11ºC
 • Minimum 0ºC
 • Lente
 • Maart - Juni
 • Klimaat: Gematigd
 • Maximaal 27ºC
 • Minimaal 2ºC
 • Zomer
 • Juni - Augustus
 • Klimaat: heet en vochtig
 • Maximaal 29ºC
 • Minimaal 18ºC
 • Herfst
 • September - November
 • Klimaat: Gematigd
 • Maximaal 25ºC
 • Minimaal 6ºC

Typisch eten in Niagara Falls

Als u in Niagara Falls gaat eten, moet u weten dat u in de omgeving typisch Amerikaans eten vindt, maar ook Canadees eten met een sterke Franse invloed. Er zijn barbecue-bars en restaurants naar ieders smaak, waar u de typische gerechten kunt proberen: poutine (gebakken aardappelen met kaas en jus, een vleessaus) en Canadian bacon (varkenslapjes gemarineerd in ahornsiroopsaus).

Maar eerlijk gezegd zul je in het park geen spectaculair eten vinden. Een van mijn tips voor een bezoek aan de Niagara Falls, en dit geldt voor elke tour die je maakt zonder eten, is om wat eten in je rugzak te stoppen (en een goede fles water om bij te vullen!).

Aanbevolen restaurants:

 • Flip Burger - Als u op zoek bent naar iets redelijk geprijsds met een typisch Amerikaanse smaak, Flip Burger heeft zeer goede recensies en ligt ook naast het vertrekpunt van de Maid of the Mist tour.
 • Mother Cluckers Inc - een interessante mix van Portugese en Amerikaanse gerechten en vrij goed gelegen naast het bezoekersinformatiepunt.
 • Smoke's Poutinerie - Als u het niet erg vindt om een stukje te lopen, kunt u de Rainbow Bridge oversteken en de populaire poutine van Smoke's Poutinerie proberen.
 • Savor - De beste optie als u liever niet te ver afdwaalt van het meer toeristische Niagara Falls gebied.

Wat moet ik meenemen naar Niagara Falls?

Uitzicht op de Niagara watervallen met de regenboog| ©Jason NG
Uitzicht op de Niagara watervallen met de regenboog| ©Jason NG

Het beste advies dat ik je kan geven is om de meest comfortabele kleren te dragen die je hebt. U zult merken dat de meeste mensen die de Falls bezoeken hetzelfde doen. Als u in de winter komt, kunt u het beste verschillende lagen dragen om u aan te passen aan het veranderende weer.

Wat het schoeisel betreft, raad ik u ten zeerste aan sportschoenen of waterdicht schoeisel te dragen, want u zult zeker nat worden bij de Maid of the Mist. Om dezelfde reden zijn een regenjack en een GoPro-camera goede aanvullingen op je rugzak (hoewel je er wel een poncho en slippers bij krijgt).

Laatste tips

Uitzicht op de Niagara Falls vanaf een uitkijkpunt.| ©Cameron Venti
Uitzicht op de Niagara Falls vanaf een uitkijkpunt.| ©Cameron Venti
 • Heel belangrijk! Vergeet niet de nodige documentatie voor Niagara Falls mee te nemen, want u zult regelmatig de grens tussen de Verenigde Staten en Canada oversteken.
 • Als u Niagara Falls in de herfst bezoekt, mag u het Niagara Falls Park niet missen - de kleuren van de bladeren zijn prachtig!
 • Maak je geen zorgen over kinderen, want het is een zeer veilige plek.
 • Als je het budget hebt, overweeg dan een helikoptervlucht over de Niagara Falls; het zal kort maar heftig zijn en ik verzeker je dat het de moeite waard is.
 • Een van de tips om in gedachten te houden bij een bezoek aan de Niagara Falls vanuit New York is dat de Canadese kant van de watervallen veel verzorgder en mooier is dan de Amerikaanse kant, dus probeer zoveel mogelijk tijd door te brengen aan de andere kant van de Rainbow Bridge.

Een reis naar Niagara Falls is een unieke ervaring die u zich de rest van uw leven zult herinneren!

Veelgestelde vragen

 • Heb ik een paspoort nodig om Niagara Falls te bezoeken vanuit New York?

  Bij terugkeer naar de VS vanuit Niagara Falls zal u om een paspoort worden gevraagd, dus het is verplicht dit mee te nemen op uw reis.

 • Is het echt de moeite waard om naar Niagara Falls te gaan?

  Het antwoord is ja, absoluut. U ziet een zeer uniek natuurlandschap en de tocht wordt niet te vermoeiend. Het hoogtepunt is de Maid of the Mist boottocht.

 • Hoe ver is Niagara Falls van New York?

  Niagara Falls is ongeveer 643 kilometer verwijderd van New York, wat betekent dat het ongeveer 6-7 uur duurt om er te komen. De meeste tours vanuit New York naar de beroemde watervallen vertrekken heel vroeg in de ochtend (rond 04:00 uur).