10 Beste attracties in Niagara Falls

Of u nu in Canada of in de VS op vakantie bent, als u in de buurt van de grens tussen beide landen bent, kunt u de Niagara Falls bezoeken. Hier zijn de beste attracties in Niagara Falls, mis ze niet.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minuten lezen

10 Beste attracties in Niagara Falls

Een middag in Niagara | © Jack Winbow

Deze ongelooflijke waterval trekt jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers en die willen allemaal weten wat de beste attracties van Niagara Falls zijn. Niagara Falls is een prachtig decor voor een avontuur of zelfs een uitje vol actie.

Wat de reden voor uw reis ook is, u zult zeker de perfecte reis voor u vinden tussen de activiteiten waarover ik het hieronder zal hebben. Uw ervaring van een bezoek aan deze spectaculaire en beroemde plaats hoeft niet alleen gevormd te worden door een overzicht van de watervallen, ga verder dan dat.

Als u ze eenmaal gezien hebt, aarzel dan niet om een kijkje te gaan nemen, van tuinen tot aquaria. Aarzel dan niet om mijn tips voor een bezoek aan de Niagara Falls te lezen.

1. De Grot van de Winden

Begin van de Grot van de Winden Tour| ©Bobistraveling
Begin van de Grot van de Winden Tour| ©Bobistraveling

Deze attractie bevindt zich aan de Amerikaanse kant van de watervallen en is een van de populairste. Ik beveel het vooral aan voor wie van sensatie houdt en dus in de buurt is van alles wat "Avontuur" schreeuwt. Het is ook perfect voor wie de kracht van de natuur van dichtbij wil zien.

Deze tour begint wanneer u een lift naar beneden neemt naar een gebied waar u zich ongeveer 6 meter van de watervallen bevindt. U wordt geplaatst op een rood platform dat voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen en voorzieningen die bestand zijn tegen de omstandigheden van de waterval.

In de Grot van de Winden heeft u de gelegenheid om goed te luisteren naar het gebrul van het vallende water en de koele wind die het voortbrengt. Het platform waarop de attractie zich bevindt, heeft een speciale plaats voor kinderen en mensen met een handicap.

De juiste kledij

Je wilt zeker niet helemaal doorweekt eindigen na deze geweldige ervaring. Daarom zal u, wanneer u naar de Cueva de los Vientos gaat, de gepaste kledij worden verstrekt. De spullen die u meekrijgt zijn: een waterdicht kledingstuk en schoenen waarmee u veilig kunt lopen.

Grot van de Winden in de winter

U vraagt zich misschien ook af: Is deze attractie beschikbaar in de koude maanden? Hoewel de Grot van de Winden open blijft tijdens de winter, is de rondleiding wel veranderd. Vanaf oktober tot de temperaturen stijgen, is de tocht korter en blijven de toeristen verder van de watervallen vandaan om niet nat te worden. Wat ik aanraad als je deze attractie bezoekt tijdens de koude maanden is om de veiligheidsmaatregelen te volgen. Zo voorkom je dat je te nat wordt.

Ik moedig u aan een artikel op deze pagina te bezoeken waar u meer kunt lezen over Niagara Falls in de winter.

Koop kaartjes voor de Grot van de Winden

2. Niagara Gorge Discovery Center

Niagara Gorge Discovery Center| ©Niagara Falls Page
Niagara Gorge Discovery Center| ©Niagara Falls Page

Dit is een multidisciplinair museum op Amerikaanse bodem, niet ver van de Falls, want het ligt in het park. Het richt zich op de plaatselijke geschiedenis, industrie en geologie, en er is binnen van alles te doen omdat het in verbinding staat met andere plaatsen in het park.

Laat me u eerst vertellen wat u kunt doen in het Niagara Gorge Discovery Center. Vindt u het leuk om interessante feiten te leren over de plaatsen die u bezoekt? Dan is deze optie perfect voor jou.

Wat vindt u in dit museum

 • 180° theaterscherm waarop u de natuurlijke geschiedenis van het gebied ziet.
 • Weergave van oude gesteentelagen.
 • Klimmuur bestaande uit natuurlijke elementen zoals mineralen en fossielen die uniek zijn voor het Niagara Falls gebied.
 • Het centrum is verbonden met verschillende fiets- en wandelpaden die elk jaar door duizenden mensen worden bezocht. Afhankelijk van uw fitnessniveau worden de Upper Great Gorge Hike (twee uur) en de Great Gorge Scenic Walk (alle leeftijden) aanbevolen.
 • Devil's Hole Rapids en Giant Rock: middelzware heen- en terugwandeling (ongeveer tweeëneenhalf uur).
 • Whirlpool Rapids Adventure Hike: geschikt voor ervaren wandelaars, waarbij je moet rotsklimmen en die ongeveer 3 uur duurt.

Boek een 2-daagse tour naar Niagara Falls

3. Ga mee met de Maid of the Mist Cruise

De beroemdste toeristenboot van Niagara Falls| ©Mike Goad
De beroemdste toeristenboot van Niagara Falls| ©Mike Goad

Waarom is het cruiseschip Niagara Falls Maid of the Mist een van de beste attracties in Niagara Falls? Daar zijn vele, vele redenen voor. Het is een van de oudste attracties in Niagara Falls State Park, al sinds 1846 in bedrijf.

Amerikaanse kant en Canadese kant

Opstappen bij de Observatietoren en vertrek is mogelijk aan zowel de Canadese als de Amerikaanse kant van de watervallen. Het is een opwindende ervaring, die begint in de kalme wateren bij de Rainbow Bridge.

Het eerste deel van de rit is aan de Amerikaanse kant, dan nadert de belangrijkste waterval aan de Canadese kant. Passagiers op de Maid of the Mist worden omringd door de grote watermassa's die voortdurend vallen en spuiten. Het is zeker een lust voor het oog.

Zoals eerder gezegd, vertrekken de boten van beide kanten van de grens, er zijn niet veel verschillen tussen beide. Het belangrijkste verschil is dat de Canadese boten groter zijn dan die aan Amerikaanse zijde: zij kunnen tot 600 mensen herbergen. Vertrek iedere 15 minuten en kinderen onder de 6 zijn gratis. Oh, en er is toegang voor rolstoelgebruikers.

Waar is de beste plaats om te zitten op de Maid of the Mist?

Wij raden u aan een van de zijzetels te kiezen, waarom? De rondvaart vindt plaats in een cirkelvorm, en op een van deze zitplaatsen ziet u alle uitzichten die het gebied te bieden heeft. De boten hebben twee verdiepingen, dus houd er rekening mee dat als u de bovenste kiest, u meer blootgesteld bent aan het water, natuurlijk, dit is een deel van de ervaring.

Ongeacht waar u gaat zitten, houd er rekening mee dat het veilig is om op de boot te staan, zolang u de veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Je hebt dus de kans om een paar mooie foto- of video-opnames te maken. Zorg gewoon voor je elektronische apparaten vanaf de vochtigheid van de rit.

Wil je de route van de Maid of the Mist zien? U kunt het virtueel doen op Google Maps, klik gewoon op de link.

Koop kaarten voor Maid of the Mist

4. Niagara Avontuurtheater

Niagara Adventure Theater bord| ©Tommy Green
Niagara Adventure Theater bord| ©Tommy Green

De attractie waar ik het nu over heb, is ideaal als het vriest of regent, je kunt je hier prima vermaken. Het Niagara Adventure Theater is een bioscoop waar een film wordt vertoond die ongeveer 30 minuten duurt.

De film wordt om de 45 minuten vertoond en de titel is "Niagara Legends of Adventures". U zult meer te weten komen over de geschiedenis van de watervallen, veel van de details zullen u zeker interesseren. Omdat het een recreatieve en informatieve attractie is, is hij ideaal voor alle doelgroepen.

Is het mogelijk om de film in het Engels te zien?

Hoewel de audio in het Engels is, kunt u een koptelefoon aanvragen waarmee u naar de Spaanse nasynchronisatie kunt luisteren. Houd er natuurlijk rekening mee dat door uitdrukkingen of veranderingen van de ene taal naar de andere, de nasynchronisatie soms achterloopt. Dit weerhoudt je er niet van om van de film te genieten.

Degenen die deze attractie hebben bezocht, zeggen dat de openingstijden lang zijn, zodat u ook 's middags kunt gaan. Tijdens die uren is er niet veel volk in het Niagara Adventure Theater.

Ik vond een video met een preview van Niagara Legends of Adventure. Ik moedig u aan deze film te bekijken als u overweegt deze bioscoop te bezoeken, die een van de beste attracties in Niagara Falls is.

5. Aquarium van Niagara

Toegang tot het Aquarium van Niagara| ©Kenneth Watson
Toegang tot het Aquarium van Niagara| ©Kenneth Watson

Het Aquarium van Niagara herbergt meer dan 200 aquatische soorten en in totaal meer dan 1.500 dieren. Dit is een van de beste attracties in Niagara Falls omdat u de kans krijgt een tocht te maken die ideaal is voor het hele gezin, het is rustig, maar leuk tegelijk.

Binnen in het Aquarium zijn er educatieve tentoonstellingen waar zowel kinderen als volwassenen van genieten. Daarnaast zijn er presentaties met zeeleeuwen, pinguïns en zeehonden.

Aanvullende informatie over de attractie

Bezoekers kunnen verzoeken om ontmoetingen met dieren die backstage in de faciliteit plaatsvinden. Om het voor mens en dier veilig te houden, wordt u natuurlijk altijd begeleid door getraind personeel.
Met deze ontmoeting leer je meer over de volgende punten:

 • De zorg voor de dieren in het Aquarium van Niagara.
 • De opleiding die ze krijgen.
 • Hun sociale leven.

6. Whirlpool Aero Auto

Whirlpool Aero Auto| ©Rodney Campbell
Whirlpool Aero Auto| ©Rodney Campbell

De kabelbaan die de rivier van bovenaf oversteekt, werd gebouwd door Spanjaarden en biedt u een uitstekend uitzicht op de watervallen. Als je naar beneden kijkt, zie je de stroomversnellingen die ontstaan als het water van richting verandert. De maximale hoogte van de attractie is ongeveer 60 meter en de afgelegde afstand is minder dan 1 kilometer.

Hoewel de kabelbaan meer dan 100 jaar geleden werd gebouwd, is hij verschillende keren gerenoveerd om veilig te kunnen worden gebruikt. Daarom verdient het een van de beste attracties in Niagara Falls te zijn, ideaal om alleen, met familie of vrienden heen te gaan.

7. Botanische tuinen van Niagara Parks

Kaart van de botanische tuinen van Niagara Parks| ©Leonora Enking
Kaart van de botanische tuinen van Niagara Parks| ©Leonora Enking

Wist je dat er bij de Niagara Falls prachtige botanische tuinen zijn? De Niagara Parks Botanical Gardens ligt op 9 kilometer van het park en beschikt over unieke tuinen met bloemen die inheems zijn in het gebied. De attractie heeft 40 hectare met ongeveer 2.400 planten.

In de botanische tuinen zijn er pleinen, weiden, vijvers en wandelpaden, allemaal ideaal om wat quality time dicht bij de natuur door te brengen. Op de site vindt u ook het volgende:

 • Vlinder Conservatorium
 • Arboretum
 • Rotstuin
 • Kruidengenezer
 • Aviary
 • Kwekerij

8. Niagara aan het meer

De straten van Niagara on the Lake| ©A Yee
De straten van Niagara on the Lake| ©A Yee

Hoewel het een stad is, willen veel mensen die Niagara Falls bezoeken naar Niagara on the Lake gaan, en waarom? Zijn charme. De inwoners zijn trots op hun woonplaats en doen er alles aan om die in topconditie te houden.

Gewoon door de stad wandelen zal een geweldige ervaring zijn, er zijn zoveel dingen te doen in de stad. Er zijn nationaal bekende restaurants, pleinen, theaters en nog veel meer. De stad ligt op ongeveer 25 kilometer van de Niagara Falls en is op de volgende manieren te bereiken:

 • Taxi of auto (reistijd ongeveer 23 minuten).
 • Bus (de route duurt ongeveer 35 minuten).

9. Skylon Toren

Skylon Toren| ©Gary J. Wood
Skylon Toren| ©Gary J. Wood

Als je op het internet hebt gezocht naar foto's van de Niagara Falls, is de kans groot dat je deze verbazingwekkende toren hebt gezien. De Skylon Tower, gelegen aan de Canadese kant, is 236 meter hoog- wat vind je hier? Niets dan wonderen! Deze attractie zal u niet teleurstellen.

Vanaf de toren hebt u een panoramisch uitzicht op de watervallen, de rivieren en, als het helder is, de gebouwen van de nabijgelegen steden. De liften brengen u in minder dan 1 minuut van de begane grond naar de top.

s Nachts is de Skylon Tower verlicht, oorspronkelijk in het wit, maar nu in verschillende kleuren. Binnen zijn er verschillende winkels waar u kunt winkelen als u de Toren bezoekt.

En als u niet weet waar u in Niagara Falls kunt eten, moet u weten dat er in de verbazingwekkende Tower twee beroemde restaurants zijn, die zich in het bovenste gedeelte bevinden. Een ervan draait rond, zodat de meer dan 270 mensen die naar binnen kunnen van heerlijke gerechten genieten, terwijl ze een ongelooflijk uitzicht op de watervallen hebben. Anderzijds is er in de toren, maar op het lagere niveau, een Starbucks die verschillende soorten drankjes aanbiedt.

10. Niagara Falls Zip Line

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

Een van de nieuwste attracties bij de Falls is de zipline die wordt geëxploiteerd door een bekend bureau dat verantwoordelijk is voor grote pretparken: WildPlay. Deze is meer dan 600 meter lang en, hoewel u misschien al eerder op andere tokkelbanen bent geweest, biedt deze een uniek uitzicht.

Als je gaat, hoor je het gebrul van het vallende water steeds luider worden. Ben je een fan van snelheid en avontuur? De tokkelbaan bij de watervallen belooft u beide, en er is geen gebrek aan plezier om te hebben. Om naar boven te gaan is het nodig dat de persoon meer dan 30 kilogram weegt.

Welke van de beste Niagara Falls attracties gaat u proberen? Ik weet zeker dat een van hen je aandacht trok en je hebt besloten om het te proberen. Als u binnenkort naar de Niagara Falls reist, kunt u op deze website meer informatie vinden, bijvoorbeeld over hoe u de Niagara Falls per helikopter kunt zien.