Niagara watervallen vanuit NYC: 1 dag reis vs 2 dagen reis

Als je in New York bent en de Niagara Falls wilt bezoeken, vraag je je misschien af hoe je het meeste uit je tijd kunt halen. Hier zijn enkele nuttige tips

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Niagara watervallen vanuit NYC: 1 dag reis vs 2 dagen reis

Niagara Watervallen en Parador Resort | ©Eddie Bugajewski

Een bezoek aan Niagara Falls is een veilige gok. Ik verzeker je dat je niet teleurgesteld zult zijn. Ze zeggen niet voor niets dat het een van de wereldwonderen is. Dus als je veel van de scènes wilt zien die je in de films hebt gezien, grijp dan je kans!

Als je al hebt besloten om te gaan, is de volgende stap of je een dagtocht naar de Niagara Falls wilt boeken of een tweedaagse Niagara Falls tour. Is één dag genoeg om genoeg te zien? Hoe lang duurt het om alles te zien? Is het de moeite waard om er twee dagen door te brengen? Lees verder en ik help je beslissen!

Hoeveel tijd heb ik nodig om de watervallen te zien?

Parador en watervallen| ©Aditya Chinchure
Parador en watervallen| ©Aditya Chinchure

Hou er op je reis naar de Niagara Falls rekening mee dat je minstens één dag nodig hebt om alle must-see bezienswaardigheden te zien en liefst twee dagen om deze prachtige plek in alle rust te verkennen.

  • Als je de tijd en gelegenheid hebt, boek dan de Niagara Falls tweedaagse tour en maak je ervaring onvergetelijk.
  • Als je reis kort is, boek dan de Niagara Falls tour van één dag en haal er het beste uit. Het is misschien een beetje gehaast, maar je krijgt de hoogtepunten te zien en je zult niet terugkomen van je vakantie zonder te zeggen dat je de Falls niet hebt bezocht.

Als je eenmaal het tijdstip van je reis hebt gekozen, kun je afhankelijk van hoeveel tijd je hebt voor de ene of de andere attractie kiezen. Ik verzeker je dat er genoeg te zien en te genieten valt - lees verder!

Boek je Niagara Falls Tour

Geniet 's nachts van de Niagara watervallen

Niagara watervallen bij nacht| ©Ahmed Raza Khan
Niagara watervallen bij nacht| ©Ahmed Raza Khan

Voor het geval je twijfelde... de watervallen gaan niet uit! Dat betekent dat ze 24 uur per dag constant in beweging zijn en stromen. Een ongelooflijk spektakel waar je van kunt genieten als je besluit je Niagara Falls tour te boeken en er de nacht door te brengen. Elke nacht is verlicht, zodat je de watervallen in al hun pracht kunt zien.

Denk daarnaast eens aan het gevoel om dit natuurlijke paradijs te zien onder het maanlicht en de sterren. Indrukwekkend, nietwaar? En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er meerdere avonden per week vuurwerkshows. Dit gebeurt:

  • Vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de tweede helft van mei.
  • Vanaf half juni zijn er elke avond vanaf 22.00 uur vuurwerkshows.
  • Van begin september tot begin oktober zijn er nog een maand lang vrijdagen, zaterdagen en zondagen.

Boek je tweedaagse Niagara Falls Tour

Dus... is het de moeite waard om maar één dag naar de Niagara Falls te gaan?

Uitzicht op de watervallen in Canada| ©Bianca Ackermann
Uitzicht op de watervallen in Canada| ©Bianca Ackermann

Natuurlijk is het de moeite waard om een trip naar de Niagara Falls te boeken, zelfs als het maar een dagtrip is. Misschien heb je tijdens je reis naar New York niet meer tijd dan je zou willen. En mocht je twijfelen, dan raad ik je 100% aan om dit paradijs een hele dag te bezoeken.

Trouwens, er zijn genoeg activiteiten die je in één dag kunt doen. Hier zijn een paar voorbeelden, aangepast aan alle smaken en behoeften. Neem pen en papier en... noteer!

Boek je reis naar Niagara Falls

Beste attracties om van te genieten als je maar een dagje gaat

Grot van de winden| ©Kari
Grot van de winden| ©Kari

Hier vind je de beste activiteiten om te doen tijdens je reis naar de beroemde en adembenemende Niagara Falls. Natuurlijk kun je ze naar wens combineren om het meeste uit je tijd te halen.

Grot der Winden

Een unieke ervaring aan de voet van de watervallen is het boeken van een rondleiding door de Niagara Falls met tickets voor de Cave of the Winds. Je kunt vrij over deze lange houten platforms lopen en de kracht van het water bewonderen en zelfs voelen of aanraken.

Bij deze attractie krijg je eerst een video te zien waarin de geschiedenis van dit natuurmuseum wordt uitgelegd. Als die voorbij is, krijg je een kapstok en sandalen en word je naar de platforms neergelaten zodat je het uitkijkplatform kunt bereiken en het geluid en de vochtigheid kunt opsnuiven. Bezoek de Cave of the Winds - het is zeker een spektakel!

Het is een geweldige optie omdat er geen tijdslimiet is en je zo lang als je wilt van de attractie kunt genieten.

Maid of the mist

Nog een van de populairste en populairste attracties op een Niagara Falls tour. Je betreedt de meest indrukwekkende watervallen vanaf de basis tot aan het bassin en geniet van de rit als nooit tevoren.

Het beste van alles is dat het niet veel tijd van je dag in beslag neemt, want de rit duurt ongeveer 25 minuten. Je kunt tickets voor de boot kopen op de dag zelf en ter plekke tot 15 minuten voordat de veerboot vertrekt. De Maid of the Mist is een must als je besluit er een dagtocht van te maken.

Trolley door de watervallen van Niagara

De prachtige trolley in vintage stijl neemt je mee door het Falls Park. Een tour van 5 km die je meeneemt langs de feiten en geschiedenis van deze natuurlijke oase, klinkt geweldig toch?

Avonturentheater

Dit is de projectie van een film van 30 minuten op een groot scherm. Leer alle verhalen van de watervallen kennen. Elk uur is er een vertoning van de film

Boek je tour naar de Niagara watervallen

Extra attracties om van te genieten als je twee dagen gaat

Vissen in het aquarium van Niagara| ©Anthony Sokolik
Vissen in het aquarium van Niagara| ©Anthony Sokolik

Als je besluit om een tweedaagse trip naar Niagara Falls te boeken, dan is een bezoek aan de Maid of the mist of de Cave of the winds volgens mij een must.

Je kunt ook naar de vertoning van Legends of adventure, de Adventure Theatre-film... en vele andere activiteiten. En vooral veel rustiger.

Naast dit alles zijn er nog andere activiteiten die je kunt doen op je tweede dag bij de watervallen. Misschien heb je zin in rondleidingen met een gids of wat meer in je eigen tempo. Houd je ogen open!

Niagara Aquarium

Een aquarium met meer dan 120 zeedieren, dierenshows en lezingen door experts op dit gebied. Het heeft meer dan 30 exposities, waaronder pinguïns, roggen en haaien.

Het is ongelooflijk omdat dit aquarium de nadruk legt op dierenwelzijn in elke zin van het woord! Trek er zeker een bezoekje aan, want er leven veel bedreigde diersoorten. Je kunt veel meer te weten komen op de officiële website van het aquarium.

Wandelpaden

Naast al deze attracties kun je van je tweede dag gebruik maken om vrij door het park te wandelen, wat, dat verzeker ik je, je niet zal teleurstellen. Er zijn eindeloze routes door dit natuurparadijs op je gemak en in je eigen tempo - een wonder!

Boek je tweedaagse reis naar Niagara Falls

De beste keuze als je New York voor het eerst bezoekt

Binnenkant van de Niagara Falls als onderdeel van de tour| ©Sue Waters
Binnenkant van de Niagara Falls als onderdeel van de tour| ©Sue Waters

Jereist misschien met erg weinig tijd. Soms is het moeilijk om alles wat je wilt doen in een paar dagen te doen, maar je wilt niets overslaan.

Als je naar New York reist, wil je je zeker verdiepen in de stad, de drukte en de actie... Dus als je graag de Niagara Falls wilt zien en je gedachten wilt verzetten, ** boek dan een daguitstap naar Niagara Falls** en haal er alles uit wat erin zit.

Maak in dat geval van de gelegenheid gebruik om Maid of the Mist of Cave of the Winds te bezoeken om het beste van de Falls te zien... en nooit beter!

Boek uw Niagara Falls Tour

Tweedaagse trip als je veel tijd doorbrengt in New York City

Wegen naar de Niagara watervallen| ©Bradley Howard
Wegen naar de Niagara watervallen| ©Bradley Howard

Soms kun je het je veroorloven om een paar dagen langer te reizen dan verwacht, of je kent de stad gewoon, maar je hebt een paar dingen gemist en je wilt er wat tijd aan besteden. Als dit het geval is, boek dan een tweedaagse reis naar Niagara Falls en geniet van twee geweldige dagen uit.

In dit geval kan het handig zijn om met de auto of bus te reizen, zodat je meer van het landschap kunt genieten terwijl je je een weg baant van New York City naar dit natuurlijke paradijs.

Boek je tweedaagse tour naar Niagara Falls

Kies voor de tweedaagse tour als je met kinderen reist.

Kinderen in Niagara| ©Illini Gardner
Kinderen in Niagara| ©Illini Gardner

Bijna elke activiteit is geschikt voor kinderen. Van het aquarium, het Adventure Theatre, de Tramway door het park en zelfs de Maid of the Mist boottocht.

Ze zullen zich helemaal uitleven terwijl ze naar het landschap kijken en de vochtigheid en het water op hun lichaam voelen vallen. Ze zullen zich helemaal uitleven! In dit geval... denk ik dat ze het beste een tweedaagse trip naar Niagara Falls kunnen boeken, zodat ze niet uitgeput raken.

Ik weet niet of ze het leuker zullen hebben of jij, wat ik wel weet is dat het een ongelooflijke ervaring voor het hele gezin zal zijn en dat allemaal... Midden in de natuur! Ik laat je dit artikel over dingen om te doen met kinderen in Niagara Falls voor het geval je meer informatie wilt.

Boek je tweedaagse reis naar Niagara Falls

Kies de beste optie voor jouw budget

Niagara watervallen tour| ©Tim Gouw
Niagara watervallen tour| ©Tim Gouw

Wat gaat het me kosten? Soms is het moeilijk om te besparen als je naar een ander land reist en, vooral als we zoveel dingen in New York willen zien, laat me je vertellen dat een bezoek aan de Niagara Falls een zeer voordelige optie kan zijn als je dat wilt! In dit geval en om zoveel mogelijk te besparen, kun je het beste een dagtocht naar de Niagara Falls boeken. Eenmaal daar kun je kiezen uit vele goedkope en gratis opties.

Het is waar dat je moet investeren in vervoer, maar eenmaal daar kun je zeer goedkope of zelfs gratis activiteiten ondernemen. Tot de goedkoopste opties behoren een kaartje voor het theater om de film te zien, de uitkijktoren of wandelpaden in het park.

Als je daarentegen een budget hebt, is mijn keuze duidelijk: boek een helikoptervlucht om de Niagara Falls vanuit de lucht te zien.

Boek uw Niagara Falls Tour

Kies de meest geschikte tour afhankelijk van het seizoen

Winter bij de Niagara watervallen| ©Christian Collins
Winter bij de Niagara watervallen| ©Christian Collins

Ik moet je zeggen dat je niet het hele jaar door kunt genieten van alle activiteiten waar ik het over heb gehad. Daarom moet je nagaan wat de beste tijd van het jaar is om de watervallen te zien om te beslissen of je een dagtocht of een tweedaagse rondleiding door de Niagara Falls boekt.

  • Als je tijdens het zomerseizoen reist, dat meestal loopt van mei tot oktober, raad ik je aan de tweedaagse tour te nemen omdat je dan meer tijd hebt en meer attracties kunt bezoeken die in de winter gesloten zijn, zoals de Maid of the Mist en de Cave of the Winds.

  • Als je Niagara Falls in de winter bezoekt, moet je er rekening mee houden dat veel van de attracties gesloten zijn. Vooral de attracties die direct met het water of de tram te maken hebben. In dat geval zou ik een dagtocht maken, waarbij je kunt wandelen of het theater of het aquarium kunt bezoeken.

Ik hoop dat het na het lezen van dit artikel duidelijker voor je is welke optie het beste bij je past en of een dagtocht of een tweedaagse trip naar de iconische en machtige Niagara Falls meer de moeite waard voor je is.

Boek uw Niagara Falls Tour