Caves of Winds Niagara watervallen

Cave of Winds is een van Niagara's topattracties. Je hebt er het beste uitzicht op de waterval en je kunt een diepe duik nemen in deze ongelooflijke wildernis.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuten lezen

Caves of Winds Niagara watervallen

Grot der Winden vanaf de Fallsview loopbrug | ©John Linton

Een bezoek aan de Cave of the Winds is een meeslepende ervaring. En een echte aanrader voor iedereen die wil genieten van een uitstapje naar Niagara Falls. Het is ongetwijfeld een van Niagara's beste attracties.

Ondanks de naam is het niet zozeer een bezoek aan een grot. Het is eerder een snelle en gemakkelijke toegang tot het lager gelegen deel van de rivier waar je enkele van de meest adembenemende uitzichten van de Niagara Falls kunt zien.

Geniet van een bezoek aan de Cave of the Winds in Niagara Falls

Ingang tot de Grot der Winden| ©KristyB
Ingang tot de Grot der Winden| ©KristyB

De grotten liggen op een eiland in het midden van een rivier. Het bezoek begint met een lift naar beneden. Het is niet meer en niet minder dan een afdaling van 50 meter die ons achterlaat op een platform waar we overheen moeten lopen. We moeten natuurlijk goed uitgerust zijn met een poncho en sandalen. Dit pad leidt je naar de Hurricane Desk, een uitkijkpunt dat uitkijkt over een van de meest indrukwekkende watervallen van Niagara Falls: de Bridal Veil.

Deze attractie kan alleen worden bezocht na het betalen van een toegangsprijs in Niagara Falls State Park. De beschikbare rondleidingen zijn meestal inclusief de toegangsprijs, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je die apart moet kopen. Je kunt online boeken vanaf €56. Op deze manier krijg je betere kortingen en, nog belangrijker, bespaar je op wachtrijen! We zullen hier later dieper op ingaan.

Hoe lang duurt een bezoek aan de Cueva de los Vientos?

Rondleidingen in de Cueva de los Vientos duren meestal tussen de 4 en 5 uur. Vooral omdat ze uit verschillende etappes bestaan, zoals de rondleiding over de loopbrug en het uitzicht op de watervallen vanaf de Hurricane Desk en andere observatiepunten.

Boek een Grot van de Winden Tour

Bezoek de Cave of the Winds door een georganiseerde tour naar de Niagara watervallen te boeken

Grot van de Winden Home| ©Deborah Osborne
Grot van de Winden Home| ©Deborah Osborne

Er zijn veel tours die je kennis laten maken met de Cave of the Winds als je een Niagara Falls tour boekt. Het is aan jou waar je van wilt genieten. Er zijn bijvoorbeeld tours:

  • Die een boottocht op de rivier omvatten die Goat Island baadt, waar deze natuurlijke attractie zich bevindt.
  • Veel van deze tours bevatten ook vervoer vanaf het hotel en een gids die je wegwijs maakt in de kenmerken van deze natuurlijke attractie.
  • En als je met kinderen naar de Niagara Falls reist en je wilt dat de ervaring educatief is, dan zijn er tours met een educatieve oriëntatie.

Hoe ziet een georganiseerde tour naar de Cave of the Winds eruit?

Dat hangt af van het soort tour dat je boekt. Elke tour kan activiteiten bevatten die anderen niet hebben. Bijvoorbeeld een tour naar de Canadese kant van de Niagara Falls. Over het algemeen hebben ze allemaal een gids die alles uitlegt wat je gaat zien. Bij sommige tours vergezelt de gids de bezoekers zelfs tijdens het busvervoer.

Meestal krijg jealles wat je nodig hebt voor de tour. Dat wil zeggen , een kapstok en sandalen. Dit is echter een punt dat je moet raadplegen in de voorwaarden van de specifieke tour die je wilt boeken. Het is echter altijd aan te raden om een tas mee te nemen om je schoenen in op te bergen.

Boek een tour naar de Niagara watervallen

Volg deze tips voor een bezoek aan de Cave of the Winds bij de Niagara watervallen

De Grot der Winden Tour beginnen| ©Bobistraveling
De Grot der Winden Tour beginnen| ©Bobistraveling

Ons advies bij het kiezen van de beste Niagara Falls tour is eigenlijk tweeledig. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de tour ook een bezoek aan de Canadese kant omvat. Vergeet niet dat Niagara Falls op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada ligt. Daarom bevatten sommige tours naar de Cave of the Winds ook een bezoek aan bezienswaardigheden aan de Canadese kant. Als je uiteindelijk voor zo'n tour kiest, vergeet dan niet je paspoort mee te nemen.

De tweede tip is om op het weer te letten. Van april tot november zijn de tochten iets langer dankzij het mooie weer. Dit is niet het geval in de koudere maanden, wanneer het niet mogelijk is om zo dicht bij de watervallen te komen. Dus als je op zoek bent naar een meeslepende ervaring, kun je het beste kiezen voor de warmere maanden, hoewel een bezoek aan de Niagara Falls in de winter een ervaring op zich is.

Als je de beste optie hebt gekozen, kun je online boeken. Zorg ervoor dat je de beschikbare annuleringsopties controleert. Bij sommige tours krijg je je geld terug als je minstens 24 uur van tevoren annuleert, of kun je zelfs gratis annuleren. Zelfs gratis annuleren is een voordeel in geval van onvoorziene omstandigheden!

Boek een tour naar Niagara Falls

Bezoek de Cave of the Winds zelf tijdens je Niagara Falls tour

Niagara Falls State Park Kaart| ©Larry Koester
Niagara Falls State Park Kaart| ©Larry Koester

Als je op eigen gelegenheid wilt gaan nadat je een Niagara Falls tour vanuit New York hebt geboekt, kun je altijd je ticket online boeken of direct kopen bij het loket van de Niagara Falls. Dit gebeurt meestal bij de Cave Winds Plaza, gelegen op Goat Island. Het voordeel van het in je eigen tempo kunnen plannen is dat je kunt beslissen of je de watervallen vanaf de Amerikaanse of Canadese kant wilt bezoeken. Dit is een optie die niet alle rondleidingen bieden.

Welke reismogelijkheden heb je?

Het is ook heel belangrijk om je reis te plannen. Tours hebben dit meestal bij de prijs inbegrepen, iets waar je zelf over na moet denken als je besluit alleen te gaan. Of je de reis nu per bus of huurauto wilt maken, je moet weten dat de reis van New York naar Niagara Falls tussen de 6 en 7 uur duurt.

Moet ik uitrusting meenemen?

Een andere tip is om een rugzak of tas mee te nemen om je schoenen in op te bergen voor de duur van je bezoek aan de Cave of the Winds. Eenmaal daar krijg je sandalen zodat je comfortabeler kunt lopen. Het is daarom een goed idee om een plek te hebben om je schoeisel tijdelijk op te bergen.

Hoe vind je de Grot der Winden in het Niagara Falls State Park?

De Grot der Winden ligt op Goat Island, waar het Niagara Falls State Park zich bevindt. Meer bepaald aan de noordwestkant van het eiland. Je kunt de Cave of the Winds op verschillende manieren bereiken. De meest gebruikelijke manier is per bus of boot. Deze opties worden vaak aangeboden door het tourbedrijf dat je inhuurt.

Als je op eigen gelegenheid naar Niagara Falls State Park wilt gaan, kun je de bus rechtstreeks nemen vanuit nabijgelegen plaatsen zoals Lornamead. Zelfs vanaf Niagara Falls International Airport is de reistijd ongeveer 50 minuten.

Boek een rondleiding door de Grot der Winden

Bekijk hoeveel het kost om de Cave of the Winds te bezoeken tijdens je reis naar Niagara

Loket om toegang te kopen tot de Grot der Winden| ©Sabiy Qnzyat
Loket om toegang te kopen tot de Grot der Winden| ©Sabiy Qnzyat

De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen waarin je de Cave of the Winds wilt bezoeken. Van 1 mei tot 30 november, het seizoen met het beste weer, zijn de prijzen $12 voor volwassenen, $9 voor kinderen tussen 6 en 12 en gratis toegang voor kinderen tot 5 jaar. Kaartjes kunnen echter alleen worden gekocht via Niagara Falls State Park als je er eenmaal bent.

Vanaf 1 december beginnen de koudere maanden, wanneer de bezoeken korter zijn en de ervaring om veiligheidsredenen minder meeslepend is. Daarom is de prijs aanzienlijk lager. Zo zijn er tijdens dit seizoen tickets verkrijgbaar voor $7 voor volwassenen, $5 voor kinderen van 6-12 en gratis voor kinderen van 0-5.

Houd hier dus rekening mee en tel het op bij de prijs van de Niagara Falls tour vanuit New York.

Boek een tour naar de Niagara watervallen

Is een bezoek aan de Cave of the Winds geschikt voor iedereen?

Mensen die genieten van de tour| ©Bobistraveling
Mensen die genieten van de tour| ©Bobistraveling

Een bezoek aan de Cave of the Winds is in principe geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd. Wel is het zo dat een deel van het bezoek bestaat uit een wandeling over loopbruggen. Een activiteit die enigszins ongeschikt kan zijn voor oudere bezoekers. Het is ook een ruige natuurlijke omgeving, dus de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers is zeer beperkt.

Boek een Cueva de los Vientos Tour

En na het bezoek... waar kan ik gaan lunchen in Niagara Falls?

Uitzicht vanuit het restaurant van de Skylon Tower| ©Mark
Uitzicht vanuit het restaurant van de Skylon Tower| ©Mark

Als je de tour hebt gedaan, hoef je niet meteen terug naar de bebouwde kom om te eten. Als je je Niagara Falls tour boekt, vergeet dan niet dat er in en rond Niagara Falls genoeg te eten is. Van restaurants tot ijssalons.

Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken: hier vind je opties over waar je kunt eten in Niagara Falls.

Boek een tour naar Niagara Falls

Wat te zien bij de Cave of the Winds als je Niagara Falls bezoekt

Het restaurant van de Hurricane Deck Tower| ©Todd Fowler
Het restaurant van de Hurricane Deck Tower| ©Todd Fowler

Een bezoek aan de Cave of the Winds is een ervaring waar je helemaal in opgaat tijdens je Niagara Falls tour vanuit New York. Het bestaat uit verschillende "stadia" of momenten. Deze zijn als volgt:

  • De afdaling in de rivierkloof: Een tocht van 50 meter met de lift.
  • Loop over de loopbruggen: Rode platforms die je, tussen het uitzicht en het gebulder van het water, naar een bevoorrecht uitkijkpunt brengen.
  • Hurricane Desk Lookout: Het uitkijkpunt vanwaar je de grootste waterval aan de Amerikaanse kant kunt zien: de waterval die bekend staat als de Bridal Veil.

Boek een tour naar de Niagara watervallen

Is het de moeite waard om de Cave of the Winds bij de Niagara watervallen te bezoeken?

Uitzicht vanaf de top van de Walkway| ©Bobistraveling
Uitzicht vanaf de top van de Walkway| ©Bobistraveling

Natuurlijk is het dat! Met een waterval van 51 meter is de Niagara Falls een van de indrukwekkendste natuurlijke attracties ter wereld. De Cave of the Winds is in dit opzicht een onverslaanbare manier om ze van dichtbij te bekijken, omdat je ze vanaf een van de beste plekken kunt bewonderen. Het wordt zelfs beschouwd als de beste plek om de watervallen aan de Noord-Amerikaanse kant te zien.

En een bezoek aan deze attractie is veel meer dan alleen genieten van een panoramisch uitzicht of mooie foto's maken. Het is een interessante activiteit voor liefhebbers van avontuur. Hoewel de omgeving volledig verzekerd is, is het een unieke ervaring om over de wandelpaden te kunnen lopen met de imposante watervallen op de achtergrond.

Aanvullende activiteiten bij Cave of the Winds in Niagara Falls

Zoals je kunt zien, is de Cave of the Winds een van de beste attracties in Niagara Falls. Als je eenmaal de kans hebt gehad om het te zien, kun je je bezoek aanvullen met enkele van de tentoonstellingen die hier plaatsvinden. Een van de interessantste is het World Changed Here-paviljoen.

Hier kun je zien hoe Nikola Tesla de kracht van vallend water gebruikte om wisselstroom te creëren. Je kunt ook ontdekken hoe de watervallen vroeger werden bezocht, toen de toegang veel gecompliceerder was en de locatie afgelegener en moeilijker te bereiken.

Boek een Niagara Falls Tour