Niagara Falls met kinderen: 11 beste dingen om te doen

Niagara Falls is de perfecte omgeving voor een gezinsuitstapje en biedt vele mogelijkheden! Geniet!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

Niagara Falls met kinderen: 11 beste dingen om te doen

Een bezoek aan de Niagara watervallen | © VV Nincic

Je weet waarschijnlijk al wat er te zien en te doen is in Niagara Falls, maar weet je ook hoe je het bezoek kunt aanpassen aan de jongste leden van het gezin? Niagara Falls is een unieke natuurlijke enclave die zowel jong als oud in verrukking zal brengen. Er is van alles te doen met kinderen in de omgeving, en wij vertellen je in detail hoe je je reis kunt plannen!

1. Vaar mee met de Maid of the Mist cruise of de Hornblower en laat ze versteld staan!

Reizen met de Maid of the Mist| ©Rémi Boyer
Reizen met de Maid of the Mist| ©Rémi Boyer

Beide cruises varen dezelfde route, hoewel de Maid of the Mist aan de Amerikaanse kant vertrekt en de Hornblower aan de Canadese kant. Je kunt ze van elkaar onderscheiden door de kleur van de mackintoshes die je krijgt als je instapt, en die zijn erg praktisch want in de twintig minuten die je nodig hebt om zo dicht bij de watervallen te komen, word je niet alleen met open mond achtergelaten bij de grootsheid van het schouwspel, maar ook nat.

De kinderen (en minder kinderen) vermaken zich prima. Beide cruises hebben meerdere dekken en overdekte ruimtes, zodat je ook bij slecht weer van de show kunt genieten. In elk geval is het geen slecht idee om je om te kleden zodat je geen kou vat.

Boek een 2-daagse excursie op het Maid of the Mist cruiseschip

2. Neem de kinderen mee naar de Cave of the Winds en laat ze versteld staan van de lift

Begin bij de Grot der Winden| ©Deborah Osborne
Begin bij de Grot der Winden| ©Deborah Osborne

Er zijn veel plekken waar het uitzicht op de Niagara Falls adembenemend is, maar op de bodem van de rivier vind je een heel bijzondere: Cave of the Winds. Als je een bezoek boekt, als onderdeel van een georganiseerde tour of als je op eigen gelegenheid naar boven gaat, gaan de kinderen met een lift omhoog naar een platform dat leidt naar een van de meest adembenemende uitzichten op de watervallen.

Wees gewaarschuwd, je hebt de watervallen boven je, dus verwacht dat je nat wordt, hoewel dat natuurlijk alleen maar bijdraagt aan het plezier voor de kleintjes.

Boek een rondleiding door de Niagara watervallen met toegangskaarten voor de grotten

3. Zorg ervoor dat de kinderen een aantal filmische bezienswaardigheden mee naar huis nemen

Uitzicht vanuit het restaurant van de Skylon Tower| ©Mark
Uitzicht vanuit het restaurant van de Skylon Tower| ©Mark

Hoogtes zijn nog nooit zo dichtbij geweest: in slechts tweeënvijftig seconden brengt de Skylon Tower je naar de bovenste verdieping, die... 230 meter hoog is. En dat is nog niet alles, want er is een restaurant op een roterende verdieping zodat je niets hoeft te missen terwijl je dineert. Sterker nog, als je helemaal uit je dak wilt gaan en een Niagara Falls tour met helikoptervlucht en lunch in Skylon Tower wilt boeken.

Vanaf het observatiedek kun je niet alleen de watervallen zien, maar ook een uitgebreid uitzicht over de Verenigde Staten en Canada. Vooral een aanrader aan het eind van de dag, wanneer de stadslichten beginnen te branden - adembenemend!

Boek een helikoptervlucht naar de watervallen & lunch bij Skylon Tower

4. Geniet van een vuurwerkfinale van de dag

Vuurwerk bij de watervallen| ©Romain Pontida
Vuurwerk bij de watervallen| ©Romain Pontida

Op vrijdagen, zaterdagen en feestdagen wordt de unieke omgeving van de Niagara Falls nog specialer door vuurwerkshows.

Hoewel het uitzicht vanaf de Skylon Tower bevoorrecht is, kun je aan de voet van de watervallen volop genieten van het vuurwerk. Je kunt ook van de gelegenheid gebruikmaken om een nachtelijke rondleiding door de Niagara Falls te boeken. Een traktatie voor de zintuigen, zowel voor kinderen als volwassenen, en een perfecte manier om je bezoek af te ronden.

Boek een nachtelijke rondleiding door de Niagara watervallen

5. Maak een van de State Park wandeltochten om te genieten van het adembenemende landschap

Whirlpool uitkijkpunt in het State Park| ©Niagara Falls Page
Whirlpool uitkijkpunt in het State Park| ©Niagara Falls Page

Als je kinderen van het buitenleven houden, is dit de tocht voor jou. Whirlpool State Park biedt een adembenemend uitzicht op de watervallen. De klim naar de top is een beetje steil, maar het is de moeite waard en boven in het park is ruimte voor een picknick met uitzicht op de Niagara River. Niet te missen!

Je hoeft geen kaartjes te reserveren of extra te betalen - volg gewoon de gemarkeerde paden op het tempo van je kleintjes naar picknickplaatsen en uitzichtpunten.

6. Laat de kinderen leren terwijl ze plezier maken in het vogelparadijs: Bird Kingdom.

Scharlaken ibissen in het Vogelrijk| ©Gary J. Wood
Scharlaken ibissen in het Vogelrijk| ©Gary J. Wood

Bird Kigdom is een van Niagara's beroemdste attracties, niet verwonderlijk, want het is de grootste vrij rondlopende volière ter wereld. Ja, dat klopt: een enorm gebouw dat is opgezet voor vrij vliegende vogels.

De rondleiding omvat een tentoonstelling over Niagara Falls en vogels, maar het populairste deel is het deel waar je de dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is erg spannend! Kinderen vinden het geweldig om papegaaien en ara's vast te houden of andere dieren zoals slangen, schildpadden en zelfs baardagamen van dichtbij te zien. Als je van tevoren wat onderzoek doet, kun je de kinderen uitleggen welke dieren ze te zien krijgen en wordt het bezoek zowel leerzaam als leuk.

7. Wie zei er eng? Voor de dapperste kinderen is er de tokkelbaan!

Niagara Zipline| ©Matt Clare
Niagara Zipline| ©Matt Clare

We hebben allemaal wel eens die adrenalinekick gevoeld als we op een zipline rijden en de grond niet meer raken, toch? Stel je eens voor dat de zipline in kwestie met 70 km/u de spectaculaire afdaling maakt naar de Niagara watervallen. Die ervaring vergeet je nooit meer!

De zipline is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar, maar tot dertien jaar moeten ze worden begeleid door een volwassene. Heb je er al zin in? Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kassa aan de voet van Clifton Hill en kosten ongeveer €50 per persoon.

8. Wandel samen over Clifton Hill, een unieke straat

Clifton Hill straat| ©Jorge Láscar
Clifton Hill straat| ©Jorge Láscar

Clifton Hill staat niet voor niets bekend als "de beroemdste amusementsstraat ter wereld": het is een pretpark op tien minuten van de watervallen. Kinderen kunnen hun hart ophalen in de spookhuizen, de minigolfbaan met dinosaurusthema of het vierenvijftig meter hoge reuzenrad met een uitzicht dat op een heldere dag... helemaal tot Ontario reikt!

Wat de smaak van je kleintjes ook is, er valt genoeg te ontdekken in Clifton Hill. Voor de volwassenen zijn er ook souvenirwinkels en musea voor nieuwsgierigen: het Guinness World Records Museum, het Ripley's Museum en het 4D Theatre of Oddities. Een compleet en ideaal plan als je kiest voor de tweedaagse Niagara Falls tour in plaats van de dagtocht.

9. Ga met de kinderen lunchen in het Rainforest Café

Binnen in het Rainforest Café| ©Sue Thompson
Binnen in het Rainforest Café| ©Sue Thompson

We weten allemaal als je met kinderen reist dat eten een lastig onderwerp kan zijn, maar maak je geen zorgen, de eetscene van Clifton Hill is ook heel gevarieerd. Hoewel het nooit kwaad kan om iets mee te nemen om te snacken of om de favoriete snack van je kinderen bij de hand te hebben, kun je in Clifton Hill alles vinden, van fastfood tot kwaliteitsgerechten.

En als je niet alleen wilt eten, maar ook een unieke ervaring wilt beleven, bezoek dan het Rainforest Café: een themarestaurant waarvan de deuren opengaan naar het regenwoud. Binnen heerst een tropische sfeer met vegetatie, dieren, omgevingsgeluiden en af en toe onweer. Als het gaat om dineren bij Niagara Falls zijn er ook genoeg opties - bekijk ze voordat je naar het park gaat!

10. Als je van vlinders houdt... dan zul je het geweldig vinden!

Vlinder Conservatorium bij de watervallen| ©Robert Linsdell
Vlinder Conservatorium bij de watervallen| ©Robert Linsdell

Negen kilometer ten noorden van de Niagara Falls ligt het Butterfly Conservatory, waar op veertig hectare een groot aantal soorten vlinders rondvliegen. Je kunt er meer dan tweeduizend vlinders van zestig verschillende tropische soorten bekijken.

Als je wilt dat je kinderen de hele ervaring meemaken, raad ik ze aan om op die dag felgekleurde kleding te dragen, want de vlinders worden eerder door deze kleuren aangetrokken en komen dan op stok zodat de kleintjes ze van dichtbij kunnen bekijken.

11. Maak een wandeling met je kinderen in Niagara on the Lake: de parel van het gebied

Straten van Niagara on the Lake| ©A Yee
Straten van Niagara on the Lake| ©A Yee

Voor een rustig uitje met de kleintjes is er een stadje net ten noorden van de watervallen dat een perfecte omgeving biedt. Het heet Niagara on the Lake naar het meer dat er over uitkijkt, en wordt omringd door huisjes waar het heerlijk dwalen is.

In dit stadje kunnen kinderen ronddwalen in een meer ontspannen culturele en natuurlijke omgeving dan die rond de Niagara watervallen. Het landschap van het stadje is goed verzorgd voor een dagje sightseeing met het gezin.

Tips voor het organiseren van een uitstapje met kinderen naar de Falls

Kinderen bij Niagara| ©Illini Gardner
Kinderen bij Niagara| ©Illini Gardner

Plan uw reis van tevoren

De smaken van het hele gezin coördineren is niet altijd gemakkelijk, vooral niet als je met kinderen reist, maar zoals je hebt gezien, heeft Niagara Falls allerlei attracties. Het kan een ervaring zijn om je reis samen te plannen, zodat je kunt kiezen wat je het leukst vindt.

Leg uit wat ze gaan zien

Om het meeste uit je reis te halen, kun je de kinderen een context geven om het meeste uit hun reis te halen, bijvoorbeeld met films zoals Pixar's "Up" of "Pirates of the Caribbean".

Koop vooraf tickets

Het belangrijkste is om de Niagara Falls tour van tevoren te boeken. Ook als je daar eenmaal bent, of je nu gaat dineren in de Skylon Tower of meevaart op de Maid of the Mist cruise, kun je het beste van tevoren kaartjes boeken of kopen.

Vergeet niet om geschikte kleding en schoeisel te dragen

Een bezoek aan de Niagara Falls biedt genoeg activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen, maar voor kinderen is het nog belangrijker dat ze comfortabele kleding dragen zodat ze optimaal kunnen genieten, en natuurlijk dat ze schone kleren aantrekken en geen nieuwe schoenen dragen op de dag zelf.