Amerika-Kant Rondleidingen

Als u een van de beste watervaltours boekt, vooral aan de Amerikaanse kant, zult u een ongeëvenaarde natuurlijke schat in Noord-Amerika kunnen bewonderen. Hier zijn mijn favorieten, zodat u kunt kiezen welke u niet mag missen - het zal niet gemakkelijk zijn om er maar één uit te kiezen!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minuten lezen

Amerika-Kant Rondleidingen

Fabulous Niagara Falls | © Pixabay

Betreed een nieuwe wereld, vol mist, formidabele stroomversnellingen, krachtig water en af en toe een regenboog, met de beste Niagara Falls tours. Niagara Falls is omgeven door wijngaarden, bossen en andere attracties die u graag zult willen verkennen, en u hebt de kans om dat te doen.

Beleef dit toeristische paradijs voor de eerste keer of herontdek het vanuit een totaal ander perspectief. Na analyse van de beschikbare tochten, heb ik een aantal uitstekende opties samengesteld over land, water en zelfs door de lucht. Laat u dus verrassen door deze exclusieve selectie die u alles laat zien waarvan u kunt genieten terwijl u daar bent.

1. Tour op het beroemde schip Maid of the Mist

Maid of the Mist Tour| ©Rémi Boyer
Maid of the Mist Tour| ©Rémi Boyer

Een van de must-do's onder de beste tours van de Falls is de Maid of the Mist tour. Dit is een boot die u volledig in het hart van deze imposante wateren zal brengen. Op deze manier beleeft u een unieke ervaring die u nooit van uw leven zult vergeten.

U wordt omringd door duizenden liters water en **u voelt de adrenalinestoot van de kracht en het gebrul van het water. Dankzij de krachtige bries zal het water uw gezicht en lichaam bereiken en de kleren die u krijgt om u te beschermen natmaken. Zonder twijfel gaat het niet alleen om een prachtig uitzicht, maar ook om een onbeschrijflijke sensatie.

Dit soort tour duurt meestal minder dan een halve dag en omvat meer dan alleen de boottocht. Zij kunnen u bijvoorbeeld ophalen bij het hotel waar u in New York besluit te verblijven. Zij brengen u zelfs terug zodra het allemaal voorbij is, zonder u daarvoor extra te laten betalen. Dus maak er het beste van.

Details van deze tour

Prijs: ongeveer 120€.
Geschatte duur: 5 uur
Gebruikt vervoermiddel: boot

Boek de Maid of the Mist tour

2. Spannende boottocht

Boottocht op de Niagara rivier| ©Jason Gillyon
Boottocht op de Niagara rivier| ©Jason Gillyon

De Niagara rivierboottocht is een van de spannendste Niagara Falls tours. Aan boord van een speedboot vaart u een paar uur door deze wateren. Deze boten zijn modern, comfortabel, snel en varen met een snelheid waarvan ik wed dat u onder de indruk zult zijn.

Ze hebben meer dan 1.650 paardenkrachten, die u de hele weg zullen voortstuwen. Je moet het maar durven om dit avontuur aan te gaan waarbij je adrenaline helemaal zal stromen. Maak je klaar om te genieten van deze klassieke rit waar het water je zal verslaan in het deinen van de boot.

Met deze tocht, door de Niagara Falls, bevindt u zich tussen de kloof en de kliffen. Voel je gedurfd en neem een van de openluchtstoelen op de boot. Als u wat terughoudender bent, ga dan naar het binnenste gedeelte van de boot; hoe dan ook, u zult genieten van de rit.

Hoogtepunten van deze tour

Prijs: Bijna 60€.
Geschatte duur: 45 minuten
Vervoermiddel: boot

Boek een boottocht

3. Nachtelijke rondleiding langs de prachtig verlichte watervallen

Nacht bij de watervallen| ©Sridhar Saraf
Nacht bij de watervallen| ©Sridhar Saraf

Bekijk de prachtige watervallen in een heel ander licht, tijdens een nachtelijke tour. Uw ogen zullen schitteren en glanzen dankzij de weerkaatsing van alle effecten. De pyrotechniek, de laserlichten en het vuurwerk die 's nachts worden gebruikt, zorgen voor een ongeëvenaard en onvergetelijk spektakel.

Dit Technicolor nachteffect bij de Niagara Falls vindt alleen plaats na zonsondergang. Dus als u op zoek bent naar iets totaal anders, boek dan een nachtelijke rondleiding. Zo zie je een natuurverschijnsel, fonkelend en helder verlicht.

Sterrenkijken onder de sterrenhemel zal dit verbazingwekkende schouwspel van kleur en adembenemende helderheid completeren. Deze tocht biedt ook de kans om een aantal bezienswaardigheden vanaf een boot te bekijken, wat hem des te beter maakt.

Hoogtepunten van deze tour

Prijs: Vanaf €120
Geschatte duur: 4 uur
Gebruikt vervoermiddel: boot

4. Luchttour over de adembenemende watervallen

Luchtfoto van de watervallen| ©Zachary DeBottis
Luchtfoto van de watervallen| ©Zachary DeBottis

Een van de beste Niagara Falls tours waarvan u kunt genieten is de Niagara Falls vliegtuig rit. U wordt getrakteerd op een vlucht vanuit de lucht die u meeneemt op een buitengewone reis. Van bovenaf ziet u alles wat de watervallen te bieden hebben als nooit tevoren.

Tours vertrekken van het kleine vliegveld in het Niagara district. Als u ze kiest, vliegt u over vele bossen en ziet u, van hoog boven, de borrelende watervallen van deze verbazingwekkende watervallen. U zult gefascineerd zijn om deze machtige stromen door de mist te zien tuimelen.

U zult zich ook zeer comfortabel voelen in het vliegtuig, en u zult een stoel aan het raam kunnen hebben. Zo kunt u elk detail van het prachtige landschap waarderen. Dus, hou je camera bij de hand en maak je klaar om die beelden vast te leggen die je nog lang zullen bijblijven.

Hoogtepunten van deze tour

Prijs: Vanaf €70
Geschatte duur: 25 minuten
Gebruikt vervoermiddel: vliegtuig

5. Avontuur en express rit naar de grote Grot van de Winden

Mensen genieten van de rit in de Grot der Winden| ©Bobistraveling
Mensen genieten van de rit in de Grot der Winden| ©Bobistraveling

Er is een grot onder deze bulderende watervallen genaamd de Grot van de Winden. Omdat het een prachtige toeristische attractie is, is het opgenomen in een van de beste rondleidingen van de Falls aan de Amerikaanse kant. Als u erin zit, krijgt u een nieuw en verbazingwekkend perspectief op de grachten.

U kunt zelfs zo dicht bij de watervallen komen dat het lijkt alsof u ze kunt aanraken. U krijgt een gids die uw ticket in zijn hand houdt, zodat u een lange en vermoeiende rij kunt vermijden. Hij of zij zal Spaans spreken en u onderweg allerlei verhalen vertellen over mysteries, reddingen en waaghalzen.

Dit zal u vertrouwd maken met het verleden van het park en uw ervaring nog verrijkender maken. Durf tot 53 meter af te dalen om de grot te bereiken waar u de rush van de watervallen zult voelen. Ik verzeker u dat u de hele wandeling zeer vermakelijk zult vinden, van begin tot eind.

Kenmerkende details van deze excursie

Prijs: ongeveer 50€.
Geschatte duur: ongeveer 2 uur
Gebruikt vervoermiddel: Wandelroute

Boek de Grot van de Winden tour

6. Helikoptervlucht over de watervallen

Helikopter bij Niagara| ©Paul Joseph
Helikopter bij Niagara| ©Paul Joseph

Een andere manier om de Niagara Falls vanuit de lucht te bekijken is met een helikopter rondvlucht. Niemand kan ontkennen dat het uitzicht vanuit de lucht ongeëvenaard is. Anderzijds, aangezien het aantal personen beperkt is, krijgt u gegarandeerd een meer gepersonaliseerde service.

U zult dus het gevoel hebben dat u uw bezoek opwaardeert tot een luxecategorie, maar in werkelijkheid is de prijs heel behoorlijk. Er is niets mooiers dan op een hoogte van meer dan 230 meter boven deze fantastische plek te zijn. Als je die fantastische momenten wilt vastleggen en mee naar huis wilt nemen, zorg dan dat je goede foto's maakt.

Meestal omvatten dit soort tochten ook een boottocht, zodat u het landschap van alle kanten kunt bekijken. Als het uw eerste keer is, zult u het des te meer waarderen om zo'n compleet bezoek af te leggen. Afhankelijk van de keuze die u maakt, kan er zelfs een heerlijke maaltijd bij inbegrepen zijn.

Hoogtepunten van deze tour

Prijs: Vanaf 280€.
Geschatte duur: 5 uur
Gebruikte vervoermiddelen: Helikopter en boot.

Boek een helikoptervlucht

7. Stad naar Niagara lucht tour

Luchtfoto van de Niagara Falls| ©FoundIn_A_Attic
Luchtfoto van de Niagara Falls| ©FoundIn_A_Attic

Wilt u geen tijd verspillen op uw reis naar de Falls? Als uw antwoord ja is, raad ik u deze rondleiding aan. Het bestaat uit een vliegreis van New York naar deze populaire toeristische bestemming. Hoewel je iets meer moet investeren in dit plezier, is het de moeite waard.

U hebt niet alleen een superieur uitzicht op de geweldige watermassa's, maar ook op de Big Apple. Stelt u zich eens voor dat u een van de grootste wolkenkrabber-metropolen van boven ziet en dan langs de prachtige watervallen komt - een prachtig contrast dat u met open mond zal doen staan!

Door het drukke verkeer in de straten van New York niet tegen te komen, bespaart u veel tijd. Hetzelfde zal gelden als je niet door de bossen en bergen hoeft te rijden. Die tijd kan beter besteed worden op de Maid of the Mist boot en door uw tour langer te maken.

Details van deze tour

Prijs: ongeveer €500
Geschatte duur: 15 uur
Gebruikte vervoermiddelen: vliegtuig en boot

Boek een rondreis vanuit New York

8. Verken het uitgestrekte Niagara Park

Ingang van het State Park| ©Ken Lund
Ingang van het State Park| ©Ken Lund

Natuurlijk zijn de watervallen, zo prachtig als ze zijn, de belangrijkste attractie hier. Maar vergeet niet dat er een heel staatspark is van 160 hectare of meer. Ga niet weg zonder een rondleiding te hebben gevolgd door deze prachtige tuinen vol leven.

Als je net zoveel van het buitenleven houdt als ik, is dit een unieke kans. Kom in contact met de natuur door een ontspannen wandeling te maken over de spectaculaire paden van het park, ontworpen door Frederick Law. U vindt er ook plaatsen van grote historische waarde en belang.

Daarom is het de beste beslissing om met een gids te gaan die de geheimen van het park in uw taal zal uitleggen. Zo komt u meer te weten over de opmerkelijkste bezienswaardigheden van deze plaats, die gebruikt is voor het filmen van films. Gelukkig bieden dit soort gecombineerde rondreizen dat en nog veel meer.

Hoogtepunten van deze tour

Prijs: Ongeveer €35
Geschatte duur: 1 uur
Gebruikt vervoermiddel: Wandelroute

Boek een rondleiding in Niagara Park

9. Loop van de Amerikaanse kant naar de Canadese kant

Skylon Tower bij de Niagara Falls| ©Murat Tanyel
Skylon Tower bij de Niagara Falls| ©Murat Tanyel

Er is de mogelijkheid om een Niagara Falls tour te maken van de Amerikaanse kant naar de Canadese kant. Dit is mogelijk omdat de watervallen in beide landen in de mist wervelen. Met andere woorden, het plezier om de watervallen te zien is zowel in het ene als in het andere land mogelijk.

Bij een dergelijke rondleiding krijgt u beide zijden van zeer nabij te zien, waarbij u bepaalde strategische plaatsen passeert. U kunt bijvoorbeeld van de platforms bij Cave of the Winds naar de uitkijkplatforms bij de hoge Skylon Tower gaan. Inbegrepen in deze tour is een toegangsticket voor de beroemde "Maid of the Mist".

Deze boot geeft u de sensatie dat u getuige bent van of zich bevindt in het hart van de Niagara. Aan boord komt u bij het gedeelte waar de grote rivier zich langs alle rotsen naar beneden begint te storten. Ik kan u beloven dat u een zeer aangenaam en bevredigend gevoel zult ervaren als geen ander.

Details van deze tour

Prijs: rond 130€.
Geschatte duur: 7 uur
Gebruikt vervoermiddel: boot

Boek een tour langs beide kanten van de Falls

10. Bustocht van de stad naar de watervallen

Bustocht naar Niagara Falls| ©Tiempo de Aventuras
Bustocht naar Niagara Falls| ©Tiempo de Aventuras

Als u van de beste rondleidingen door de watervallen wilt genieten, kunt u dat doen met de bus vanuit de stad. Op deze reis doorkruist u de Appalachen in New York, waarbij u een korte reis maakt en weinig tijd nodig hebt om er te komen. Op die manier hoeft u niet lang en voortdurend te wachten of te anticiperen.

Bij het verlaten van de verlichte lichtjes op Broadway, komt u de spectaculaire en majestueuze Niagara Falls tegen. De bussen waarmee u zich verplaatst zijn zeer comfortabel en functioneel. Dus je zult je goed voelen over het verkennen van de staatsparken en uitzichtpunten langs de weg.

Deze bustochten vanuit New York naar de watervallen zijn slechts enkele maanden beschikbaar en omvatten soms een rit in het Falls Park. Deze tocht is op de boot Maid of the Mist, maar u kunt nog steeds de beroemde Cave of the Winds verkennen - geniet van een schilderachtige rondleiding voordat u terugkeert naar New York!

Details van deze tour

Prijs: Vanaf 200€.
Geschatte duur: 19 uur
Gebruikte vervoermiddelen: bus en boot

Boek een rondreis vanuit New York

De juiste tijd om Niagara Falls te bezoeken

Sightseeing en Niagara Falls| ©Aditya Chinchure
Sightseeing en Niagara Falls| ©Aditya Chinchure

De ideale tijd om de Niagara Falls te bezoeken is in de zomer, van juni tot augustus. De warme temperaturen in deze periode maken het gemakkelijk om te genieten van alle activiteiten die er te doen zijn. Anderzijds zijn er in de winter een aantal attracties van de Niagara Falls die niet beschikbaar zijn, zoals het Maid of the Mist.

Dit komt doordat ritten worden afgelast vanwege de aanwezigheid van ijs langs de hele rivier. Aangezien het weer van invloed is op de beste Niagara Falls tours, moet u dit in gedachten houden bij het plannen van uw bezoek en sluit een bezoek aan de Niagara Falls in de winter niet uit, want het kan een onvergetelijke ervaring zijn.

Tips voor uw reis naar de Falls

Uitzicht op de watervallen in Canada| ©Bianca Ackermann
Uitzicht op de watervallen in Canada| ©Bianca Ackermann

Enkele suggesties die uw plezier van de beste waterval tours zullen vergroten zijn:

 • Draag kleren die nat mogen worden.
 • Controleer de visumvereisten voor Canada als u de grens oversteekt.
 • Vergelijk de opties en kies degene die het beste bij u past en binnen uw budget past.
 • Neem Canadese dollars mee voor het geval je naar het andere land gaat.

Veelgestelde vragen

 • Wat is er te zien aan de Amerikaanse kant van de Niagara Falls?

  U kunt een bezoek brengen aan de Cave of the Winds, de Falls Observation Tower boven de Niagara Gorge, Goat Island, en de Flower Clock.

 • Wanneer is de beste tijd om een tour te nemen aan de Amerikaanse kant?

  De ideale tijd is tussen mei en december, want de rest van het jaar is Niagara Falls buiten het seizoen en worden de meeste ervaringen en attracties vervangen door alternatieven.

 • Heb ik een paspoort nodig om aan deze ervaringen deel te nemen?

  Ja, u hebt een geldig paspoort nodig om de grens tussen de VS en Canada over te steken.