10 beste tips voor een bezoek aan de Niagara Falls vanuit NYC

Een bezoek aan de stad van de wolkenkrabbers verdient een uitstapje naar de Niagara Falls, een natuurspektakel dat je versteld zal doen staan. Volg deze tips om er een onvergetelijke ervaring van te maken.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuten lezen

10 beste tips voor een bezoek aan de Niagara Falls vanuit NYC

Niagara watervallen bij zonsopgang | ©Sergey Pesterev

Een uitstapje naar de Niagara Falls is een van de meest unieke en interessante dingen om te doen in New York. Een perfecte ontsnapping naar de natuur om even bij te komen van het asfalt, het stadslawaai en de hoge wolkenkrabbers.

De watervallen liggen op 650 kilometer van de Big Apple. Maar als je deze tips volgt, geniet je ervan alsof ze om de hoek van Central Park liggen.

1. Boek een rondreis om het meeste uit je tijd te halen

Uitzicht vanaf de Rainbow Bridge op de Niagara watervallen| ©Radek Kucharski
Uitzicht vanaf de Rainbow Bridge op de Niagara watervallen| ©Radek Kucharski

De meest gebruikelijke reizen naar New York duren vijf dagen of een week. Een trip naar de Niagara Falls duurt minstens een dag.

Om er alles uit te halen en zonder gedoe te genieten van de bezienswaardigheden, kun je het beste meegaan op een georganiseerde rondleiding vanuit New York. Je zit dan comfortabel in een nachtbus waar je kunt uitrusten en daardoor duurt de reis minder lang dan wanneer je overdag zou reizen.

En als je er eenmaal bent, hoef je je geen zorgen te maken over het improviseren van je bezoek. De tour is zo gepland dat je er op je gemak van kunt genieten en dat je geen van de belangrijkste attracties in de omgeving mist, en dat zijn er veel!

Boek uw Niagara Falls rondreis

2. Neem comfortabele schoenen mee en verwacht nat te worden

De Maid of the Mist Tour| ©Trae Gould
De Maid of the Mist Tour| ©Trae Gould

Het is niet moeilijk voor te stellen dat Niagara Falls een nogal vochtige omgeving is. Zelfs op warme zomerdagen spat het water overal. En je zult heen en weer slenteren en genieten van het adembenemende uitzicht en de mooie hoekjes van het park, badend in de stoom van de watervallen.

Conclusie: Als het op schoeisel aankomt, ga dan voor flexibele, comfortabele en, indien mogelijk, waterdichte sportschoenen (of laarzen als het herfst/winter is). Je zult zeker nat worden.

En over nat worden gesproken, op de Maid of the Mist, de boot die je vlak langs de enorme waterval brengt, krijg je een mackintosh. Maar als je die zelf meeneemt voor het geval het regent, des te beter. Net zoals je bij elke andere tour zou doen.

Boek je Niagara Falls 1 dag tour

3. Als je in de winter gaat, pak je dan warm in want het kan behoorlijk koud worden

Niagara Falls bezoeken in de winter| ©Heather Rhoades
Niagara Falls bezoeken in de winter| ©Heather Rhoades

De watervallen bezoeken in de winter kan een geweldige ervaring zijn. Oké, het is kouder en de kans op regen is groter. Maar de herfstkleuren in het gebied rond de Falls zijn spectaculair. En als je diep in de winter gaat, kun je zelfs geluk hebben en de watervallen zien bevriezen. Dat zou een echte traktatie zijn, nietwaar?

De temperaturen kunnen in deze tijd van het jaar dalen tot wel -7°C. Houd er rekening mee dat de plek waar de watervallen zich bevinden vrij noordelijk ligt, precies op de Canadese grens. De winter is er streng. Je moet je dus warm aankleden in deze tijd van het jaar. Een lichte anorak is beter dan een jas. Dan kun je je beter bewegen.

Boek je 2-daagse reis naar Niagara Falls

4. Heb geduld in de zomer, er zijn veel toeristen

Toeristische halte Niagara Falls| ©Shlomo Shalev
Toeristische halte Niagara Falls| ©Shlomo Shalev

Niagara Falls is een van de meest bezochte bestemmingen ter wereld. In het warme seizoen is de toestroom van toeristen enorm. Je zult waarschijnlijk te maken krijgen met meer dan wat drukte, want dit wordt beschouwd als de beste tijd om de Niagara Falls te bezoeken. Doe het rustig aan.

Wat het weer betreft, is het erg koud in de winter, maar in de zomer kan het behoorlijk warm zijn. Draag lichte, koele kleding.

Om de hitte en de lange rijen te vermijden, is de beste tijd voor een begeleide en georganiseerde tour vanuit New York mei-juni of september-begin oktober. Het weer is dan meestal goed en er zijn minder toeristen.

Boek je 3-daagse tour naar Niagara Falls

5. Neem je lunch mee, je zult er geen spijt van krijgen

Eten voor onderweg| ©Matt Seppings
Eten voor onderweg| ©Matt Seppings

Of je nu hebt gekozen voor een pakketreis of je bent op eigen gelegenheid, je bent op jezelf aangewezen als het op eten aankomt.

Het voedselaanbod in de omgeving is niet geweldig en het is meestal niet goedkoop. Houd er rekening mee dat het een erg toeristische plek is, vol met mensen die een hele dag op bezoek zijn. Met andere woorden, mensen die moeten eten. Dus maken ze van de gelegenheid gebruik om een beetje te 'nagaren'.

Gezien dit scenario is ons advies dat je eten meeneemt uit New York. Een paar goede sandwiches of goed gevulde lunchtrommels zullen je veel goed doen. En dat zonder je creditcard te hoeven aanspreken. Er zijn genoeg picknickplaatsen buiten en binnen om lekker te picknicken.

Boek je 4-daagse reis naar Niagara Falls

6. Als je met kinderen reist, neem ze dan mee naar Cliffton Hill

Cliffton Hill straat| ©Jorge Láscar
Cliffton Hill straat| ©Jorge Láscar

Als je in New York verblijft met jonge kinderen en je reist met hen naar de Niagara Falls, dan heb ik een geweldig plan voor het hele gezin: bezoek Cliffton Hill.

Deze straat ligt aan de Canadese kant van de Niagara Falls en op slechts 10 minuten afstand van de Falls. De kinderen zullen zich hier prima vermaken, want deze straat staat bekend als de straat van het plezier. Musea, spookhuizen, attracties, restaurants, het is de moeite waard om wat langer in Niagara Falls te blijven en beide kanten te bezoeken!

Dat brengt ons bij onze volgende tip:

7. Vergeet je paspoort niet, je moet de grens over naar Canada!

Amerikaans paspoort| ©slgckgc
Amerikaans paspoort| ©slgckgc

Niagara Falls grenst aan Canada. Laat je paspoort en eTA-vergunning dus niet liggen om het buurland binnen te gaan.

Vanuit Canada kun je genieten van een goed bezoek dat alle attracties van de site omvat. Bovendien is de Canadese kant van de grens veel veiliger.

Leg je documenten klaar en steek over naar de andere kant van de Rainbow Bridge, de brug die de twee landen verbindt!

Boek je 5 daagse reis naar Niagara Falls

8. Trek indien mogelijk minstens twee dagen uit voor je bezoek

Toegang tot Watkins Glen State Park| ©Dion Hinchcliffe
Toegang tot Watkins Glen State Park| ©Dion Hinchcliffe

Zelfs als je comfortabel naar de watervallen reist, is het een wat lange reis van ongeveer 7-8 uur, dus ik raad je aan om minstens twee dagen of meer uit te trekken voor je bezoek als dat mogelijk is. Als je kunt kiezen voor de 2-daagse tour in plaats van de dagtocht naar de Niagara Falls, is het zeker de moeite waard, want je kunt van zonsopgang tot zonsondergang genieten van de watervallen. Als je reis langer is en je meer tijd hebt, kun je ook kiezen voor een 5-daagse tour. Je bezoekt niet alleen de watervallen aan de Amerikaanse kant, maar steekt ook de grens over en ziet de Canadese kant.

De tour omvat een bezoek aan Watkins Glen State Park, waar je de beroemde She Qua Ga watervallen ziet, kleiner dan de Niagara watervallen maar ongelooflijk mooi.

De terugreis naar New York stopt bij de Crossings premium outlet, een geweldige plek om te winkelen voor Amerikaanse merken tegen geweldige prijzen.

Het contrast met de dagtocht

Dagtochten duren meestal ongeveer 22 uur, inclusief reizen en sightseeing. Je vertrekt vanuit het stadscentrum en gaat met de nachtbus. Je slaapt tijdens de reis en wordt wakker met het geluid van de watervallen voor een intense maar sensationele dag sightseeing.

Ik raad je ook aan om de reis op een doordeweekse dag te maken. In het weekend kan de drukte onaangenaam zijn.

Boek je 2-daagse reis naar Niagara Falls

9. Zorg voor voldoende opslagruimte op je mobiele telefoon

Foto's van Niagara| ©Allen Lai
Foto's van Niagara| ©Allen Lai

Er is niets vervelender dan midden in je reis zitten, de meest iconische foto's maken en je telefoon begint te zeuren met een melding: je opslagruimte is bijna op.

Zorg ervoor dat je ruimte vrijmaakt op je telefoonvoordat je 's ochtends of de avond ervoor je hotel verlaat. Het landschap dat je tijdens je bezoek aan de Falls tegenkomt, zorgt ervoor dat je vanuit elke mogelijke hoek foto's wilt maken.

Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je voldoende lading hebt, zowel in je mobiele telefoon als in je camera. Voor je mobiele telefoon heb je de draagbare batterijen die, naar mijn mening, erg handig zijn tijdens het reizen.

Boek je Niagara Falls 1 dag tour

10. Als je met een groep reist, neem dan de auto!

Wegen naar de Niagara watervallen| ©Bradley Howard
Wegen naar de Niagara watervallen| ©Bradley Howard

Als je met een groep gaat genieten van alle dingen die er in New York te doen zijn en er meerdere van jullie achter het stuur zitten, kun je misschien met de auto naar de Niagara Falls gaan. De rit van de stad naar de watervallen bevat een aantal geweldige bezienswaardigheden en landschappen die een stop waard zijn. De wegen in de VS zijn ook erg goed, dus het is het proberen waard.

Er zijn verschillende natuurparken en eikenbossen van ongelofelijke schoonheid waar je in je eigen tempo van kunt genieten. Het enige wat je hoeft te doen is een auto huren in New York (ze beginnen bij 20 euro per dag), je route kiezen en aan de slag gaan.

Kruip zelf achter het stuur en geniet van de rit!

Boek je 2-daagse trip naar Niagara Falls