Vrijheidsbeeld tickets: mogelijkheden, wanneer te kopen, hoe krijg je toegang...

Het is het onbetwiste symbool van New York. Vanaf Liberty Island waakt het over de stad en verwelkomt het elke dag duizenden bezoekers, klaar om het te verkennen en te genieten van het uitzicht. Wil je weten hoe? Ik vertel je hoe je aan kaartjes komt.

Alex Grande

Alex Grande

11 minuten lezen

Vrijheidsbeeld tickets: mogelijkheden, wanneer te kopen, hoe krijg je toegang...

Uitzicht op het standbeeld vanaf de veerboot | ©Hellotickets

Als er één icoon is dat New York vertegenwoordigt, dan is het wel het Vrijheidsbeeld. Het bezoeken of er per boot omheen varen is een ervaring die je niet mag missen tijdens je reis naar New York, al was het maar voor het ansichtkaartuitzicht op Manhattan vanaf Liberty Island.

Als je je tickets van tevoren koopt, bespaar je twee wachtrijen: die voor de veerboot naar Liberty Island en die om bij het Vrijheidsbeeld te komen. Dit zijn de beste manieren om het Vrijheidsbeeld te bezoeken:

De meest complete optie

Vrijheidsbeeld, Ellis Island en 9/11 Memorial tour

Bezoek drie van de meest iconische monumenten van New York

Tijdens deze vijf uur durende tour met een deskundige gids ga je naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, plus een wandeltour door Ground Zero.

Tijdens deze tour zie je drie van de belangrijkste bezienswaardigheden uit de geschiedenis van New York: het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en het 9/11 Memorial. Een rondleiding van ongeveer vijf uur waarin je de kans krijgt om een zeer complete ervaring te beleven met een deskundige gids bij wie je geen enkel detail zult missen.

Het plan omvat ook de veerboot vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt.

Waarom ik deze optie leuk vind: Het is de meest complete optie omdat tours meestal het Vrijheidsbeeld en de Ellis Islands omvatten maar niet het 9/11 Memorial, een onbetwistbaar bezoek.

Aanrader als... Je iemand bent die graag alle details van het bezoek krijgt.


Een interessante optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island - Vroege toegang

Ontdek het standbeeld met een rondleiding

Perfect als je het Vrijheidsbeeld wilt zien zonder je zorgen te hoeven maken over vervoer en wachttijd. Een deskundige gids begeleidt je op de tour die 's ochtends begint. Je bezoekt ook Ellis Island. De veerboot is inbegrepen.

Duur: 4 uren

Een van de punten die ik wil maken (en die net zo goed geldt voor deze optie als voor elke andere die je erheen brengt) is dat het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf de veerboot en Liberty Island spectaculair is. Het Vrijheidsbeeld ligt op een klein eiland ten zuiden van Manhattan en de enige manier om er te komen is per boot.

Wat ik het leukste vind aan dit ticket is dat, naast de historische context die je lokale gids zal uitleggen tijdens de vier uur durende tour en het Immigratie Museum, het vervoer is inbegrepen. Je neemt dan de veerboot naar Ellis Island en bezoekt het Immigratiemuseum. Een van de leuke dingen aan deze tour is dat je niet in de rij hoeft te staan op de veerboten omdat je voorrang hebt.

Waarom ik deze optie goed vind: Dit is de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding die ik heb gevonden.

Aanrader als... je van plan bent om naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island te gaan en beide bezienswaardigheden uitgebreid wilt zien met het gemak van vervoer en begeleiding door een deskundige gids.


De economische optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour

Maak een boottocht naar het standbeeld om het van dichtbij te zien.

Als je de beroemdste dame van de stad wilt zien zonder veel tijd en geld uit te geven, maak dan een boottochtje naar haar voor de mooiste foto's. Het uitzicht op Manhattan vanaf de veerboot maakt de reis de moeite waard.

Duur: 5 uren

Dit kan je beste optie zijn als je New York een paar dagen bezoekt met weinig tijd of als je er al eerder bent geweest en gewoon een ontspannende cruise rond het Vrijheidsbeeld wilt maken om herinneringen op te halen aan je vorige bezoek en te genieten van de bezienswaardigheden.

Hoewel deze tour alleen het Statue of Liberty Museum omvat, zijn voor mij de voordelen van deze activiteit duidelijk: je hoeft niet in de rij te wachten, je hoeft geen extra tijd te besteden aan het van boord gaan en weer aan boord gaan, je kunt genieten van het beste uitzicht op Manhattan terwijl je een mooie boottocht maakt en er zit een audiogids bij waarmee je meer details over je bezoek krijgt.

Waarom ik deze optie leuk vind: Dit is de goedkoopste tour om dicht bij het standbeeld te komen zonder entree te hoeven betalen.

Aanrader als... je de kans niet wilt opgeven om het van dichtbij te zien, zelfs als je geen tijd of budget hebt om naar binnen te gaan.


We vergelijken de drie opties


Hoeveel kost een bezoek aan het Vrijheidsbeeld?

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De prijzen voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld kunnen variëren, afhankelijk van of je kiest voor een standaard ticket of een rondleiding, maar rondleidingen beginnen meestal rond de 50 euro en zijn inclusief tickets, veerboot en een deskundige gids.

Als je liever op eigen houtje gaat, kun je kaartjes vinden vanaf ongeveer 20 euro voor het voetstuk, maar je moet aparte kaartjes kopen voor de veerboot en betalen voor een rondleiding als je ervoor kiest om het Vrijheidsbeeld en Liberty Island met een gids te bezoeken.

Statue of Liberty kaartjes kopen aan de kassa

Het grote nadeel van ter plekke kaartjes kopen is dat je in de rij moet wachten en dat je misschien ook moet wachten op de volgende veerboot als er grote drukte is.

Boek een Vrijheidsbeeld tour

Zijn tickets voor het Vrijheidsbeeld inbegrepen in de sightseeingpassen van de stad?

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De aantrekkingskracht van het Vrijheidsbeeld maakt het ook een must-see attractie op de belangrijkste toeristische passen van de stad. Als je nog steeds niet weet wat ze zijn, hoe je ze moet gebruiken en of ze geschikt voor je zijn of niet, nodig ik je uit om mijn artikel te lezen over New York Pass en andere stad spassen.

Hoe dan ook, als je geïnteresseerd bent in wat je moet weten en welke passen toegang geven tot het Vrijheidsbeeld, dan is hier een lijst van wat ze zijn en, tussen haakjes, ik zal je doorlinken naar de praktische gids die ik heb gemaakt over elk van hen. Ik weet zeker dat dit je zal helpen beslissen welke het meest geschikt is voor jouw reis!

Boek een Vrijheidsbeeld Tour

Hoe ga je naar het Vrijheidsbeeld?

De zon die ondergaat achter het Vrijheidsbeeld, gezien vanaf de veerboot.| ©Hellotickets
De zon die ondergaat achter het Vrijheidsbeeld, gezien vanaf de veerboot.| ©Hellotickets

Als je erover denkt om zelf naar Liberty Island te gaan, is er maar één maatschappij die veerboten naar het Vrijheidsbeeld verzorgt en dat is Statue of Liberty Cruises. Je kunt een express cruise naar het Vrijheidsbeeld nemen als je weinig tijd hebt, maar de ervaring niet wilt missen.

Opstapplaatsen

 • Battery Park, dat ten zuiden van Manhattan ligt. Als belangrijkste pier is het hier het drukst, dus probeer er ook hier vroeg in de ochtend heen te gaan. Om er te komen kun je het beste de metro nemen naar Bowling Street of South Ferry.
 • Liberty State Park, dat in New Jersey ligt. Als je niet lang in de rij wilt staan voor de veerboot of als je in de buurt verblijft, is dit een goed alternatief.

Dienstregeling

Er gaat elke 25 minuten een veerboot naar het Vrijheidsbeeld. Als je aankomt op de pier bij Battery Park, en je hebt je ticket al gekocht, ga je gewoon door de beveiliging en direct aan boord van de veerboot. De veerboot brengt je in ongeveer 15 minuten rechtstreeks naar Liberty Island en je ziet het Vrijheidsbeeld steeds dichterbij komen.

Aan het einde van je bezoek kun je de veerboot nemen naar Ellis Island (waar je het Immigratiemuseum kunt bezoeken) of rechtstreeks teruggaan naar Manhattan. Een bezoek aan Liberty Island, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island kost je ongeveer 5 uur. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar probeer de veerboot terug niet te missen! De bewakers van Liberty Island zullen een speciale ophaaldienst voor je moeten bestellen en raad eens wie ze daarvoor laten betalen?

Boek een Vrijheidsbeeld tour

Wanneer het Vrijheidsbeeld bezoeken?

Zoals je misschien al verwacht, is het Vrijheidsbeeld een van de populairste attracties van New York, dus het is moeilijk om een flink aantal toeristen te missen. Probeer er echter zo vroeg mogelijk in de ochtend heen te gaan. Als het je lukt om voor 10 uur 's ochtends op Liberty Island te zijn, bespaar je jezelf een hoop drukte.

Natuurlijk gaan de meeste bezoekers in het weekend naar het Vrijheidsbeeld, dus als je kunt, probeer dan van maandag tot vrijdag te gaan. Als je toch alleen in het weekend kunt gaan, is zondag de beste dag voor de drukte.

Boek een Vrijheidsbeeld Tour

Hoe kan ik de kroon van het Vrijheidsbeeld beklimmen?

De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Erik Lindgren
De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Erik Lindgren

Je kunt de kroon van het Vrijheidsbeeld beklimmen door een toeslag te betalen of door een specifiek ticket te kopen. De aantrekkingskracht van het beklimmen van de kroon van het Vrijheidsbeeld is meer om het eigenlijke monument van binnenuit te zien, omdat het uitzicht vanaf de top niet zo spectaculair is. Als je voor deze optie kiest, raad ik je aan om je kaartjes ruim van tevoren te reserveren, want ze raken als eerste uitverkocht.

Boek een tour naar het Vrijheidsbeeld

Waar kun je eten als je het Vrijheidsbeeld bezoekt?

Italiaans menu van Inatteso Pizzabar| ©Inattesopizzabar.com
Italiaans menu van Inatteso Pizzabar| ©Inattesopizzabar.com

Als je plant waar je gaat eten tijdens je bezoek aan het Vrijheidsbeeld, heb je twee opties: voor of na je bezoek eten of naar de cafetaria op Liberty Island of Ellis Island gaan, waar een menu meestal tussen de 12 en 15 dollar kost, met opties zoals salades, hamburgers en sandwiches.

Als je mijn aanbeveling opvolgt en 's ochtends vroeg het Vrijheidsbeeld bezoekt, ben je net op tijd terug in Battery Park voor de lunch en daarom raad ik je een paar heerlijke restaurants aan. Maar als de volgende lijst je niet overtuigt, bekijk dan hier de beste plekken om te eten in New York.

 • Inatteso Pizzabar - een populaire pizzeria in het financiële district waar je salades, gehaktbalgerechten, pasta en pizza kunt vinden, die er allemaal heerlijk en authentiek uitzien.
 • Toro Loco NYC - een op Mexico geïnspireerd restaurant met een geweldig menu van taco's, nacho's, quesadillas en burrito's. Perfect voor een snelle hap in het financiële district. Perfect voor een snelle hap om binnen te eten of om mee te nemen en New York verder te verkennen.
 • Café 11 - hier vind je sushi, wraps en vegetarische opties, voornamelijk om mee te nemen, als je liever een lichte en gezonde maaltijd eet. Een nadeel is dat ze in het weekend niet open zijn, dus houd daar rekening mee voordat je gaat.
 • Luke's Lobster - De lobster roll, een van de hoofdbestanddelen van het Amerikaanse sandwichrepertoire, is de specialiteit van dit restaurant. In principe is het een brioche sandwich gevuld met kreeftenvlees en saus. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar als het water je in de mond loopt bij het lezen van dit artikel, denk dan geen twee keer na en probeer het!

Alex's Traveller Tip

Pas op voor de marskramers rond Battery Park die je kaartjes aanbieden - de meeste zijn nep!

Tips voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld

Foto met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Hellotickets
Foto met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Hellotickets

Als je mentaal al een voet op de veerboot hebt gezet en uitkijkt naar de dag van je excursie, lees dan enkele tips die van pas zullen komen voordat je je bezoek organiseert:

 • Vermijd het weekend: Probeer van maandag tot vrijdag te gaan en bij voorkeur 's ochtends.
 • Kluisjes: Als je aankomt op de pier van Liberty Island, loop je een klein stukje en kom je aan bij de voet van het Vrijheidsbeeld. Voordat je naar de sokkel van het standbeeld gaat, moet je je spullen in een kluisje achterlaten (behalve je mobiele telefoon, camera en portemonnee) bij de kluisjes aan de voet van het standbeeld.
 • Vergeet geenkleingeld mee te nemen: Kluisjes kosten 25 cent, dus vergeet niet om los kleingeld mee te nemen (of briefjes voor de wisselautomaten).
 • Neem het hoognodige mee: Om de kroon van het Vrijheidsbeeld te beklimmen, moet je al je spullen achterlaten bij de kassa's, behalve het ticket en je camera. Daarom raad ik je aan om bij dit bezoek alleen het hoognodige mee te nemen.
 • Bezoek Ellis Island: Zoals ik al eerder zei, kun je na het bezoek aan het Vrijheidsbeeld terugkeren naar de pier van Liberty Island en, als het prachtige uitzicht op Manhattan je toestaat om er even tussenuit te gaan, op de veerboot stappen naar Ellis Island, een must-visit.

Boek een Vrijheidsbeeld tour

Bezoek Ellis Island

Ellis Island gezien vanaf de veerboot| ©Tania Fernández
Ellis Island gezien vanaf de veerboot| ©Tania Fernández

Op Ellis Island kun je het Immigratiemuseum bezoeken, met meer dan dertig zalen met exposities over de tijd dat New York immigranten van over de hele wereld ontving. Iets wat ik heel interessant vond aan dit museum is dat het een vooroudertraceringdienst heeft waar je kunt zien of iemand van je meest verre familie ooit in New York heeft gewoond.

Rondleidingen Ellis Island

Als je het gebied waar het Vrijheidsbeeld staat beter wilt bekijken, zijn er verschillende opties. Je kunt een privérondleiding op Ellis Island nemen met kaartjes voor het Vrijheidsbeeld of je kunt een rondleiding boeken waarbij Ellis Island en het Vrijheidsbeeld en het 9/11 Memorial zijn inbegrepen.

Boek een rondleiding op het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Andere interessante activiteiten in New York

Het Vrijheidsbeeld per helikopter bekijken| ©Hellotickets
Het Vrijheidsbeeld per helikopter bekijken| ©Hellotickets

Als je het Vrijheidsbeeld vanuit een ander gezichtspunt wilt zien, zijn er een aantal plekken in de stad waar je het beste uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld. Maar het is ook mogelijk om met een helikopter over Manhattan te vliegen: tijdens een vlucht van 15-20 minuten over de Hudson zie je niet alleen het Vrijheidsbeeld, maar ook de meest imposante wolkenkrabbers van Manhattan. Klinkt goed, toch? Als je meer wilt lezen over deze optie, raad ik je mijn artikel aan over hoe je een helikoptervlucht boven Manhattan kunt maken.

Of je nu voor het eerst in New York bent of er al vaak komt, je weet dat de stad enorm is en dat het aanbod aan attracties, dingen om te doen en bezienswaardigheden enorm is. Het volgen van een rondleiding is essentieel om de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen en de geschiedenis en gewoonten van de stad te begrijpen. Hier is mijn verslag van deze twee tours, die voor mij het meest compleet zijn: Rondleiding door Upper en Lower Manhattan y New York Contrasts rondleidingen.

Als je daarentegen genoeg tijd hebt en zin hebt om de stad uit te gaan om de omgeving te ontdekken, laat ik je hier mijn artikel over 5 daguitstappen vanuit New York zodat je alle opties kunt verkennen.

Boek een nachtelijke helikoptervlucht