Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Vrijheidsbeeld tickets: mogelijkheden, wanneer te kopen, hoe krijg je toegang...

Het is het onbetwiste symbool van New York. Vanaf Liberty Island waakt het over de stad en verwelkomt het dagelijks duizenden bezoekers, klaar om het te verkennen en van het uitzicht te genieten. Wil je weten hoe? Ik zal je vertellen hoe je aan kaartjes komt.

Alex Grande

Alex Grande

11 minuten lezen

Vrijheidsbeeld tickets: mogelijkheden, wanneer te kopen, hoe krijg je toegang...

Uitzicht op het standbeeld vanaf de veerboot | ©Hellotickets

Als er één icoon is dat New York vertegenwoordigt, dan is het wel het Vrijheidsbeeld.

Het bezoeken of er per boot omheen varen is een niet te missen ervaring tijdens uw reis naar New York, al was het maar voor het ansichtkaartuitzicht op Manhattan vanaf Liberty Island. Als u uw tickets vantevoren koopt, bespaart u zich twee wachtrijen: die voor de veerboot naar Liberty Island en die om bij het Vrijheidsbeeld te komen.

De meest complete optie

Vrijheidsbeeld, Ellis Island en 9/11 Memorial tour

Bezoek drie van de meest iconische monumenten van New York

Tijdens deze vijf uur durende tour met een deskundige gids reist u naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, plus een wandeling over Ground Zero.

Dit zijn de beste manieren om het Vrijheidsbeeld te bezoeken: Tijdensdeze tour ziet u drie van de belangrijkste bezienswaardigheden uit de geschiedenis van New York: het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en het 9/11 Memorial. Een rondleiding van ongeveer vijf uur waarin u een zeer complete ervaring beleeft met een deskundige gids bij wie u geen enkel detail zult missen.

Het plan omvat ook de ferry van waaruit u een spectaculair uitzicht zult hebben.

Waarom ik deze optie leuk vind: Het is de meest complete optie omdat meestal tours het Vrijheidsbeeld en de Ellis Islands omvatten maar niet het 9/11 Memorial, een onbetwistbaar bezoek.

Een aanrader als... U iemand bent die graag alle details van het bezoek krijgt.


Een interessante optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island - Vroege toegang

Ontdek het standbeeld met een rondleiding

Perfect als u het Vrijheidsbeeld wilt zien zonder u zorgen te hoeven maken over vervoer en wachttijd. Een deskundige gids begeleidt u tijdens de tour die 's ochtends begint. U bezoekt ook Ellis Island. De ferry is inbegrepen.

Duur: 4 uren

Een van de punten die ik wil maken (en die evenzeer geldt voor deze optie als voor elke andere die u erheen brengt) is dat het uitzicht op de skyline van Manhattan vanaf de veerboot en vanaf Liberty Island spectaculair is. Het Vrijheidsbeeld staat op een klein eiland ten zuiden van Manhattan en de enige manier om er te komen is per boot.

Wat ik het leukst vind aan dit ticket is dat, naast de historische context die uw lokale gids tijdens de vier uur durende tour en het Immigratie Museum zal uitleggen, het vervoer is inbegrepen. Je neemt dan de veerboot naar Ellis Island en bezoekt het Immigratie Museum.

Een van de geweldige dingen van deze tour is dat je niet hoeft te wachten in de wachtrijen op de veerboten omdat je voorrang hebt.Waarom ik deze optie goed vind: Dit is de beste prijs-kwaliteitverhouding die ik heb gevonden.

Aanbevolen als... je van plan bent om naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island te gaan en beide sites uitgebreid wilt zien met het gemak van vervoer en begeleiding door een deskundige gids.


De economische optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour

Maak een boottochtje naar het standbeeld om het van dichtbij te zien.

Als u de beroemdste dame van de stad wilt zien zonder veel tijd en geld uit te geven, maak dan een boottochtje naar haar voor de mooiste foto's. Het uitzicht op Manhattan vanaf de veerboot zal de reis de moeite waard maken.

Dit kan uw beste optie zijn als u New York een paar dagen met weinig tijd bezoekt of als u er al eerder bent geweest en gewoon een ontspannende cruise rond het Vrijheidsbeeld wilt maken om herinneringen op te halen aan uw vorige bezoek en te genieten van de bezienswaardigheden.

Hoewel deze tour alleen het Statue of Liberty Museum omvat, zijn voor mij de voordelen van deze activiteit duidelijk: je hoeft niet in de rij te wachten, je hoeft geen extra tijd te besteden aan het van en weer aan boord gaan, je kunt genieten van het beste uitzicht op Manhattan terwijl je een mooie boottocht maakt en er zit een audiogids bij waarmee je meer details van je bezoek kunt krijgen.

Waarom ik deze optie leuk vind: Dit is de goedkoopste tour om dicht bij het standbeeld te komen zonder entree te hoeven betalen.

Aanbevolen als... je de kans om het van dichtbij te zien niet wilt opgeven, zelfs als je geen tijd of budget hebt om naar binnen te gaan.


We vergelijken de drie opties


Hoeveel kost een bezoek aan het Vrijheidsbeeld?

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De prijzen om het Vrijheidsbeeld te bezoeken kunnen variëren, afhankelijk van of u kiest voor een standaard ticket of een rondleiding, maar rondleidingen beginnen meestal rond de 50 euro en zijn inclusief tickets, veerboot en een deskundige gids.

Als u liever alleen gaat, kunt u kaartjes vinden vanaf ongeveer 20 euro voor het voetstuk, maar u zult aparte kaartjes voor de veerboot moeten kopen en moeten betalen voor een rondleiding als u ervoor kiest om het Vrijheidsbeeld en Liberty Island met een gids te bezoeken.

Tickets voor het Vrijheidsbeeld kopen aan de kassa

Het grote nadeel van ter plekke kaartjes kopen is dat je in de rij moet wachten en dat je bij grote drukte wellicht ook moet wachten op de volgende veerboot.

Boek een Vrijheidsbeeld tour

Zijn tickets voor het Vrijheidsbeeld inbegrepen in een van de sightseeingpassen van de stad?

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De aantrekkingskracht van het Vrijheidsbeeld maakt het ook tot een niet te missen attractie op de belangrijkste toeristische passen van de stad. Als u nog steeds niet weet wat ze zijn, hoe u ze moet gebruiken en of ze voor u geschikt zijn of niet, nodig ik u uit om mijn artikel te lezen over New York Pass en andere stad spassen.

Hoe dan ook, als het u erom gaat om ter zake te komen en te zien welke passen toegang tot het Vrijheidsbeeld omvatten, is hier een lijst van wat ze zijn en, tussen haakjes, ik link u naar de praktische gids die ik over elk van hen heb opgesteld. Ik weet zeker dat dit u zal helpen beslissen welke het meest geschikt is voor uw reis!

Boek een Vrijheidsbeeld Tour

Hoe ga je naar het Vrijheidsbeeld?

De zon die ondergaat achter het Vrijheidsbeeld, gezien vanaf de veerboot.| ©Hellotickets
De zon die ondergaat achter het Vrijheidsbeeld, gezien vanaf de veerboot.| ©Hellotickets

Als u erover denkt om zelf naar Liberty Island te gaan, is er maar één maatschappij die veerboten naar het Vrijheidsbeeld verzorgt, en dat is Statue of Liberty Cruises. Je kunt een express cruise naar het Vrijheidsbeeld nemen als je weinig tijd hebt, maar de ervaring niet wilt missen.

Opstapplaatsen

 • Battery Park, dat ten zuiden van Manhattan ligt. Als belangrijkste pier is het er het drukst, dus probeer er ook hier vroeg in de ochtend heen te gaan. U kunt het beste de metro nemen naar Bowling Street of South Ferry.
 • Liberty State Park, in New Jersey. Als u niet wilt wachten in een lange rij voor de veerboot, of als u in de buurt verblijft, is dit een goed alternatief.

Dienstregeling

Er gaat elke 25 minuten een veerboot naar het Vrijheidsbeeld. Als u bij de pier in Battery Park aankomt en uw kaartje al hebt gekocht, gaat u gewoon door de beveiliging en stapt u direct op de veerboot.

De veerboot brengt u in ongeveer 15 minuten rechtstreeks naar Liberty Island, en u ziet het Vrijheidsbeeld geleidelijk aan steeds dichterbij komen. Aan het eind van uw bezoek kunt u de veerboot nemen naar Ellis Island (waar u het Immigratiemuseum kunt bezoeken) of rechtstreeks teruggaan naar Manhattan. Een bezoek aan Liberty Island, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island duurt ongeveer 5 uur. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar probeer deveerboot terug niet te missen! De bewakers van Liberty Island zullen een speciale ophaaldienst voor je moeten bestellen, en raad eens wie ze daarvoor laten betalen?

Boek een Vrijheidsbeeld tour

Wanneer het Vrijheidsbeeld bezoeken?

Zoals je kunt verwachten is het Vrijheidsbeeld een van de populairste attracties van New York, dus je kunt er moeilijk een flink aantal toeristen missen. Probeer er echter zo vroeg mogelijk in de ochtend heen te gaan.

Als het je lukt om voor 10 uur 's ochtends op Liberty Island te zijn, bespaar je jezelf een hoop drukte. Natuurlijk gaan de meeste bezoekers in het weekend naar het Vrijheidsbeeld, dus als je kunt, probeer danvan maandag tot vrijdag te gaan. Als je toch alleen in het weekend kunt gaan, is de zondag de beste dag voor de drukte.

Boek een Vrijheidsbeeld Tour

Hoe kan ik de kroon van het Vrijheidsbeeld beklimmen?

De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Erik Lindgren
De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Erik Lindgren

U kunt de kroon van het Vrijheidsbeeld beklimmen door een supplement te betalen of door een specifiek ticket te kopen. De attractie van het beklimmen van de kroon van het Vrijheidsbeeld is meer om het eigenlijke monument van binnenuit te zien, aangezien het uitzicht vanaf de top niet zo spectaculair is.

Als je voor deze optie kiest, raad ik je aan je kaartjes ruim van tevoren te boeken, want ze zijn als eerste uitverkocht.

Boek een rondleiding door het Vrijheidsbeeld

Waar kun je eten als je het Vrijheidsbeeld bezoekt?

Italiaans menu van Inatteso Pizzabar| ©Inattesopizzabar.com
Italiaans menu van Inatteso Pizzabar| ©Inattesopizzabar.com

Als je plant waar je gaat eten tijdens je bezoek aan het Vrijheidsbeeld, heb je twee opties: voor of na je bezoek eten, of naar de cafetaria op Liberty Island of Ellis Island gaan, waar een menu meestal tussen 12$ en 15$ kost, met opties als salades, hamburgers en sandwiches. Als je mijn aanbeveling volgt en 's ochtends vroeg het Vrijheidsbeeld bezoekt, ben je net op tijd terug in Battery Park voor de lunch en daarom raad ik je een paar verrukkelijke restaurants aan. Maar als de volgende lijst je niet overtuigt, bekijk dan hierde beste plekken om te eten in New York.

 • Inatteso Pizzabar - een populaire pizzeria in het financiële district waar je salades, gehaktbalgerechten, pasta en pizza kunt vinden, die er allemaal heerlijk en authentiek uitzien.
 • Toro Loco NYC - een Mexicaans geïnspireerd restaurant met een geweldig menu van taco's, nacho's, quesadilla's en burrito's. Perfect voor een snelle hap binnen of om mee te nemen en New York verder te verkennen.
 • Café 11 - hier vindt u sushi, wraps en vegetarische opties, voornamelijk om mee te nemen, als u liever een lichte en gezonde maaltijd eet. Het nadeel is dat ze in het weekend niet open zijn, dus houd daar rekening mee voordat u gaat.
 • Luke's Lobster - De lobster roll, een van de essentiële onderdelen van het Amerikaanse sandwichrepertoire, is de specialiteit van dit restaurant. Eigenlijk is het een brioche sandwich gevuld met kreeftenvlees en saus. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar als het water je in de mond loopt als je dit leest, denk dan niet na en probeer het!

Alex's Traveller Tip Pas op voor de venters rond Battery Park die u kaartjes aanbieden - de meeste zijn nep!

Tips voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld

Foto met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Hellotickets
Foto met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Hellotickets

Als je mentaal al een voet op de veerboot hebt gezet en uitkijkt naar de dag van je excursie, neem dan kennis van enkele tips die van pas zullen komen voordat je je bezoek organiseert:

 • Vermijd het weekend: Probeer van maandag tot vrijdag te gaan en bij voorkeur in de ochtend.
 • Lockers: Wanneer u aankomt op de pier van Liberty Island, loopt u een klein stukje en komt u aan de voet van het Vrijheidsbeeld. Voordat u de sokkel van het standbeeld betreedt, moet u uw spullen achterlaten in een kluisje (behalve uw mobiele telefoon, camera en portemonnee) bij de kluisjes aan de voet van het standbeeld.
 • Vergeetniet om kleingeld mee te nemen: Lockers kosten 25 cent, dus vergeet niet om los kleingeld (of briefjes voor de wisselautomaten) mee te nemen.
 • Neem het essentiële mee: Om de kroon van het Vrijheidsbeeld te beklimmen, moet u al uw bezittingen achterlaten bij de kassa's, behalve het ticket en uw camera. Daarom raad ik u aan om bij dit bezoek het hoognodige mee te nemen en niets anders.
 • Bezoek Ellis Island: Zoals ik al eerder zei, kun je na het bezoek aan het Vrijheidsbeeld terugkeren naar de pier van Liberty Island en, als het prachtige uitzicht op Manhattan je toelaat, op de veerboot stappen naar Ellis Island, een must-visit.

Boek een bezoek aan het Vrijheidsbeeld

Bezoek Ellis Island

Ellis Island gezien vanaf de veerboot| ©Tania Fernández
Ellis Island gezien vanaf de veerboot| ©Tania Fernández

Op Ellis Island kun je het Immigratiemuseum bezoeken, met meer dan dertig zalen met exposities over de tijd dat New York immigranten uit de hele wereld ontving. Iets wat ik heel interessant vond aan dit museum is dat het een voorouderzoekdienst heeft waar je kunt zien of iemand van je meest verre familie ooit in New York heeft gewoond.

Rondleidingen op Ellis Island

Als je het gebied waar het Vrijheidsbeeld staat nader wilt bekijken, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een privétour nemen op Ellis Island met kaartjes voor het Vrijheidsbeeld of u kunt een rondleiding boeken waarbij zowel Ellis Island en het Vrijheidsbeeld als het 9/11 Memorial worden bezocht.

Boek een tour van het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Andere interessante activiteiten in New York

Bekijk het Vrijheidsbeeld per helikopter| ©Hellotickets
Bekijk het Vrijheidsbeeld per helikopter| ©Hellotickets

Als u het Vrijheidsbeeld vanuit een ander gezichtspunt wilt zien, zijn er een aantal plaatsen in de stad waar u het beste uitzicht heeft op het Vrijheidsbeeld. Maar het is ook mogelijk om met een helikopter over Manhattan te vliegen: een vlucht van 15-20 minuten over de Hudson brengt u niet alleen dicht bij het Vrijheidsbeeld, maar ook bij de meest imposante wolkenkrabbers van Manhattan. Klinkt goed, nietwaar?

Als u meer wilt lezen over deze optie, raad ik u mijn artikel aan over hoe u een helikoptervlucht boven Manhattan kunt maken. Of het nu uw eerste keer is in New York of u bent al een frequente bezoeker, u zult weten dat de stad enorm is en dat het aanbod van attracties, dingen om te doen en bezienswaardigheden enorm is. Het volgen van een rondleiding is essentieel om de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen en de geschiedenis en gebruiken van de stad te begrijpen. Hier volgt mijn verslag van deze twee tours, die voor mij de meest complete zijn:Rondleiding door Upper en Lower Manhattan y New York Contrasts rondleidingen

Als u daarentegen genoeg tijd hebt en zin hebt om de stad uit te gaan om de omgeving te ontdekken, laat ik u hier mijn artikel over 5 daguitstappen vanuit New York zodat u alle opties kunt verkennen.

Boek een nachtelijke helikoptervlucht