Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Vrijheidsbeeld tickets: mogelijkheden, wanneer te kopen, hoe krijg je toegang...

Het is het onbetwiste symbool van New York. Vanaf Liberty Island waakt het over de stad en verwelkomt het elke dag duizenden bezoekers, klaar om het te verkennen en van het uitzicht te genieten. Wil je weten hoe? Ik zal je vertellen hoe je aan kaartjes komt.

Alex Grande

Alex Grande

10 minuten lezen

Vrijheidsbeeld tickets: mogelijkheden, wanneer te kopen, hoe krijg je toegang...

Uitzicht op het standbeeld vanaf de veerboot | ©Hellotickets

Als er één icoon is dat New York vertegenwoordigt, dan is het wel het Vrijheidsbeeld. Het bezoeken of het per boot rondvaren is een ervaring die u niet mag missen tijdens uw reis naar New York, al was het maar voor het uitzicht op Manhattan vanaf Liberty Island.

Als u uw kaartjes van tevoren koopt, bespaart u zich twee wachtrijen: die voor de veerboot naar Liberty Island en die om bij het standbeeld te komen. Hier zijn de beste manieren om het standbeeld te bezoeken:

De beste optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island - Vroege toegang

Toegang tot de sokkel van het standbeeld met rondleiding

Perfect als u het Vrijheidsbeeld wilt bezoeken zonder u zorgen te hoeven maken over vervoer en wachten bij het loket. Een deskundige gids begeleidt u tijdens uw bezoek aan de sokkel van het standbeeld. U zult ook Ellis Island bezoeken. Veerboot en entreegelden zijn inbegrepen.

Duur: 4 uur

Een van de punten die ik wil benadrukken (en die evenzeer geldt voor deze optie als voor elke andere die u erheen brengt) is dat het uitzicht op de Manhattan Skyline vanaf de veerboot en vanaf Liberty Island spectaculair is. Eenmaal bij het standbeeld aangekomen, kunt u binnen het indrukwekkende museum bezoeken dat gewijd is aan de geschiedenis van de bouw van dit iconische monument, en uitkijken over het observatiedek vanwaar u Manhattan in de verte kunt zien alsof het een ansichtkaart is.

Het eerste wat u moet weten is dat het Vrijheidsbeeld op een klein eiland ten zuiden van Manhattan ligt en dat u er alleen per boot kunt komen. Wat mij dus het meest bevalt aan dit ticket voor het Vrijheidsbeeld is dat, naast toegang tot het voetstuk en het Immigratiemuseum, ook vervoer is inbegrepen.

Vervolgens neemt u de veerboot naar Ellis Island en bezoekt u het Immigratie Museum. Een van de geweldige dingen van deze tour, afgezien van de historische context die uw plaatselijke gids tijdens de tour zal uitleggen, is dat u niet in de rij hoeft te wachten bij de veerboten, omdat u voorrang heeft.

Waarom ik deze optie goed vind: Dit is de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding die ik heb gevonden. Omdat het een complete ervaring is, met toegang tot het voetstuk, is de prijs zeer voordelig.

Aanbevolen als... u overweegt naar het Vrijheidsbeeld te gaan en ervan wilt genieten zonder veel geld uit te geven, maar met het gemak van vervoer inbegrepen en begeleiding door een deskundige gids.


De economische optie

Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour

Maak een boottochtje naar het standbeeld om het van dichtbij te zien.

Als u de beroemdste dame van de stad wilt zien zonder veel tijd en geld uit te geven, maak dan een boottochtje naar haar voor de mooiste foto's. Het uitzicht op Manhattan vanaf de veerboot maakt de reis de moeite waard.

Dit is misschien uw beste optie als u New York een paar dagen bezoekt met weinig tijd of als u er al bent geweest en gewoon een ontspannende cruise rond het Vrijheidsbeeld wilt maken om herinneringen op te halen aan uw vorige bezoek en te genieten van het uitzicht.

Hoewel deze tour geen toegang tot het standbeeld omvat, zijn voor mij de voordelen van deze activiteit duidelijk: u hoeft niet in de rij te wachten, u hoeft geen extra tijd te besteden aan het uit- en weer instappen en u kunt genieten van het beste uitzicht op Manhattan terwijl u een mooie boottocht maakt. Als u in het koude seizoen gaat, vergeet dan niet om u warm aan te kleden, zodat de lage temperaturen de rondleiding niet beslaan en u naar buiten kunt om goede foto's te maken.

Waarom ik deze optie leuk vind: dit is de goedkoopste tour om dicht bij het standbeeld te komen zonder entree te hoeven betalen.

Aanbevolen als... je de kans niet wilt laten lopen om het van dichtbij te zien, zelfs als je geen tijd of budget hebt om naar binnen te gaan.


Wij vergelijken de twee opties


Koop kaartjes voor het Vrijheidsbeeld aan de kassa

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Het grote nadeel van ter plaatse tickets kopen is dat u in de rij moet wachten en dat u misschien ook moet wachten op de volgende ferry als er een grote menigte toeristen is.

Boek een rondleiding bij het Vrijheidsbeeld

Toegang tot het Vrijheidsbeeld met de New York Pass en andere New York City Sightseeing Passes

Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De aantrekkingskracht van het Vrijheidsbeeld maakt het ook tot een niet te missen attractie op de belangrijkste toeristische passen van de stad. Als u nog steeds niet weet wat ze zijn, hoe u ze moet gebruiken en of ze al dan niet geschikt zijn voor u, nodig ik u uit mijn artikel over New York Pass en andere stad spassen.

Hoe dan ook, als het u erom gaat te weten te komen welke passen toegang tot het Vrijheidsbeeld omvatten, volgt hier een lijst van wat ze zijn en, tussen haakjes, ik link u naar de praktische gids die ik over elk van hen heb opgesteld. Ik weet zeker dat dit u zal helpen beslissen welke het meest geschikt is voor uw reis!

Hoe beklim ik de kroon van het standbeeld?

De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Erik Lindgren
De kroon van het Vrijheidsbeeld| ©Erik Lindgren

U kunt naar de kroon van het Vrijheidsbeeld gaan door een toeslag te betalen of een specifiek kaartje te kopen. De aantrekkingskracht van het beklimmen van de kroon van het Vrijheidsbeeld ligt meer in het van binnenuit bekijken van het eigenlijke monument, aangezien het uitzicht vanaf de top niet zo spectaculair is. Als u voor deze optie kiest, raad ik u aan uw kaartjes ruim van tevoren te reserveren, want ze zijn als eerste uitverkocht.

De veerboot naar het Vrijheidsbeeld

De zonsondergang achter het Vrijheidsbeeld, gezien vanaf de veerboot| ©Hellotickets
De zonsondergang achter het Vrijheidsbeeld, gezien vanaf de veerboot| ©Hellotickets

Als u erover denkt om zelf naar Liberty Island te gaan, moet u weten dat er maar één maatschappij is die veerboten naar het Vrijheidsbeeld verzorgt, en dat is Statue Cruises. U kunt een express cruise maken naar het Vrijheidsbeeld als u weinig tijd hebt, maar de ervaring niet wilt missen.

Opstapplaatsen

 • Battery Park, dat ten zuiden van Manhattan ligt. Als belangrijkste pier is het er het drukst met bezoekers, dus ook hier geldt: probeer er vroeg in de ochtend heen te gaan. Om er te komen kunt u het beste de metro nemen naar Bowling Street of South Ferry.
 • Liberty State Park, dat in New Jersey ligt. Als u niet wilt wachten in een lange rij voor de veerboot, of als u in de buurt verblijft, is dit een goed alternatief.

Dienstregelingen

Er gaat elke 25 minuten een veerboot naar het Vrijheidsbeeld. Bij aankomst op de pier in Battery Park gaat u, als u uw kaartje al heeft gekocht, gewoon door de veiligheidscontrole en direct op de veerboot. De veerboot brengt u in ongeveer 15 minuten rechtstreeks naar Liberty Island, en beetje bij beetje ziet u het Vrijheidsbeeld steeds dichterbij komen.

Aan het eind van uw bezoek kunt u de veerboot nemen naar Ellis Island (waar u het Immigratiemuseum kunt bezoeken) of direct teruggaan naar Manhattan. Een bezoek aan Liberty Island, het Vrijheidsbeeld en Ellis Island duurt ongeveer 5 uur. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar probeer de veerboot terug niet te missen! De bewakers van Liberty Island zullen een speciale ophaaldienst voor je moeten bestellen, en raad eens wie ze daarvoor laten betalen?

Boek een bezoek aan het Vrijheidsbeeld

Praktische informatie voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld

Foto met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Hellotickets
Foto met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond| ©Hellotickets

Als u mentaal al een voet op de veerboot hebt gezet en uitkijkt naar de dag van uw excursie, neem dan kennis van enkele tips die van pas zullen komen voordat u uw bezoek organiseert.

Hoeveel kost het om het Vrijheidsbeeld te bezoeken?

De prijzen om het Vrijheidsbeeld te bezoeken kunnen variëren, afhankelijk van of u kiest voor een standaard ticket of een rondleiding, maar rondleidingen beginnen meestal vanaf 50 euro en zijn inclusief tickets, veerboot en een deskundige gids.

Als u liever op eigen gelegenheid gaat, kunt u kaartjes vinden vanaf ongeveer 20 euro voor het voetstuk, maar u zult aparte veerboottickets moeten kopen en moeten betalen voor een rondleiding als u ervoor kiest het standbeeld en Liberty Island met een gids te bezoeken.

Wanneer naar het Vrijheidsbeeld?

Zoals u kunt verwachten, is het Vrijheidsbeeld een van de populairste attracties van New York, dus het is moeilijk om de drukte te missen. Probeer er zo vroeg mogelijk in de ochtend heen te gaan. Als het je lukt om voor 10 uur op Liberty Island te zijn, bespaar je jezelf een hoop drukte.

Natuurlijk gaan de meeste bezoekers in het weekend naar het Vrijheidsbeeld, dus als u kunt, probeer dan van maandag tot vrijdag te gaan. Als u nog steeds alleen in het weekend kunt gaan, is de zondag de beste dag voor drukte.

Kan ik een rugzak of bagage meenemen?

Bij aankomst op de pier van Liberty Island loop je een klein stukje naar de voet van het Vrijheidsbeeld. Voordat u de sokkel van het standbeeld betreedt, moet u uw bezittingen achterlaten in een kluisje (behalve uw mobiele telefoon, camera en portemonnee) bij de kluisjes aan de voet van het standbeeld. Ze kosten 25 dollarcent per kluisje, dus vergeet niet om los geld mee te nemen (of biljetten voor de wisselautomaten).

Om de kroon van het Vrijheidsbeeld te beklimmen, moet u al uw bezittingen achterlaten bij de kassa's, behalve het ticket en uw camera. Daarom raad ik u aan bij dit bezoek het hoognodige mee te nemen en niets anders.

Ellis Island

Ellis Island gezien vanaf de veerboot| ©Tania Fernández
Ellis Island gezien vanaf de veerboot| ©Tania Fernández

Zoals ik al eerder zei, kunt u na het bezoek aan het Vrijheidsbeeld terugkeren naar de pier van Liberty Island en, als het prachtige uitzicht op Manhattan u toelaat, op de veerboot stappen naar Ellis Island.

Op Ellis Island kunt u het Immigratiemuseum bezoeken, met meer dan dertig zalen met exposities over de tijd dat New York immigranten uit de hele wereld ontving. Iets wat ik heel interessant vond aan dit museum is dat het een voorouderzoekdienst heeft waar je kunt zien of iemand van je meest verre familie ooit in New York heeft gewoond.

Ellis Island Tours

Als u het gebied waar het Vrijheidsbeeld staat nader wilt bekijken, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een privétour nemen op Ellis Island met kaartjes voor het Vrijheidsbeeld of u kunt een rondleiding boeken waarbij Ellis Island, het Vrijheidsbeeld en het 9/11 Memorial zijn inbegrepen.

Boek een Vrijheidsbeeld Tour

Waar kunt u eten als u het Vrijheidsbeeld bezoekt?

Inatteso Pizzabar Italiaans menu| ©Inattesopizzabar.com
Inatteso Pizzabar Italiaans menu| ©Inattesopizzabar.com

Als u plant waar u tijdens uw bezoek aan het Vrijheidsbeeld gaat eten, hebt u twee mogelijkheden: voor of na uw bezoek eten, of naar de cafetaria op Liberty Island of Ellis Island gaan, waar een menu meestal tussen de 12 en 15 dollar kost, met opties als salades, hamburgers en sandwiches.

Als u mijn aanbeveling opvolgt en 's ochtends vroeg het Vrijheidsbeeld bezoekt, bent u net op tijd terug in Battery Park voor de lunch, en daarom raad ik u een paar heerlijke restaurants aan. Maar als de volgende lijst u niet overtuigt, bekijk dan hier de beste plekken om te eten in New York.

 • Inatteso Pizzabar - een populaire pizzeria in het Financial District waar u salades, gehaktbalgerechten, pasta en pizza kunt vinden, die er allemaal heerlijk en authentiek uitzien.
 • Toro Loco NYC - een op Mexico geïnspireerd restaurant met een geweldig menu van tacos, nachos, quesadillas en burritos. Perfect voor een snelle hap om binnen te eten of om mee te nemen en New York verder te verkennen.
 • Café 11 - hier vindt u sushi, wraps en vegetarische opties, voornamelijk afhaalmaaltijden, als u een lichte en gezonde maaltijd verkiest. Het nadeel is dat ze niet open zijn in het weekend, dus houd daar rekening mee voordat je gaat.
 • Luke's Lobster - Het broodje kreeft, een van de hoofdbestanddelen van het Amerikaanse sandwichrepertoire, is de specialiteit van dit restaurant. Eigenlijk is het een briochebroodje gevuld met kreeftenvlees en saus. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar als het water je in de mond loopt bij het lezen hiervan, denk dan niet na en probeer het!

Alex's Traveller Tip

Pas op voor de marskramers die u rond Battery Park kaartjes aanbieden - de meeste zijn nep!

Andere interessante activiteiten in New York

Helikopterview van het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Helikopterview van het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

Als u het Vrijheidsbeeld vanuit een ander gezichtspunt wilt zien, zijn er veel plaatsen in de stad die u het beste uitzicht op het Vrijheidsbeeld bieden.

Maar het is ook mogelijk om per helikopter over Manhattan te vliegen: een vlucht van 15-20 minuten over de Hudson brengt u niet alleen dicht bij het Vrijheidsbeeld, maar ook bij de meest imposante wolkenkrabbers van Manhattan. Klinkt goed, nietwaar? Als u meer wilt lezen over deze optie, raad ik u mijn artikel aan over hoe u een helikoptervlucht boven Manhattan kunt maken.

Of u nu voor het eerst in New York bent of er al vaak komt, u zult weten dat de stad enorm groot is en dat het aanbod aan attracties, dingen om te doen en bezienswaardigheden enorm is. Een rondleiding met gids is essentieel om de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen en de geschiedenis en gewoonten van de stad te begrijpen. Hier is mijn verslag van deze twee tochten, die voor mij de meest complete zijn: Rondleiding door Upper en Lower Manhattan y New York Contrasts rondleidingen.

Als u daarentegen genoeg tijd hebt en zin hebt om de stad uit te gaan om de omgeving te ontdekken, laat ik u hier mijn artikel over 5 daguitstappen vanuit New York zodat je alle opties kunt onderzoeken.

Veelgestelde vragen

 • Waar is het Vrijheidsbeeld?

  Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island, dat per veerboot bereikbaar is.

 • Is de binnenkant van de kroon van het Vrijheidsbeeld toegankelijk?

  Ja, maar u moet een speciaal ticket boeken om toegang te krijgen tot de kroon.

 • Wat zijn de openingstijden van het Vrijheidsbeeld?

  De openingstijd voor Liberty Island en het Vrijheidsbeeld begint om 8.30 uur. De laatste veerboot vertrekt om 17:00 uur.

 • Hoe kan ik de kroon van het Vrijheidsbeeld beklimmen?

  Pasjes voor het standbeeld omvatten geen toegang tot de kroon van het standbeeld, maar alleen tot het voetstuk. Tickets voor toegang tot de kroon zijn alleen verkrijgbaar via de officiële website van het Vrijheidsbeeld en de plaatsen zijn zeer beperkt, dus ze zijn vaak snel uitverkocht.