New York Helikoptervluchten

Vliegen over Manhattan en in vogelvlucht de gebouwen bekijken is een unieke ervaring.

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

New York Helikoptervluchten

Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter | ©Hellotickets

Een helikoptervlucht maken boven New York is zeker de ervaring waar je over moet praten als je terugkomt van je reis naar New York.

Maak je klaar om de majestueuze wolkenkrabbers van de stad te bewonderen en vlieg over de Big Apple. De meeste tours duren ongeveer 15 minuten, maar er zijn enkeleverschillen tussen de tours.

De goedkoopste vlucht

Essentiële helikoptertour

Manhattan in vogelvlucht, voor de beste prijs

Perfect als je wilt genieten van de exclusieve ervaring om in een helikopter over Manhattan te vliegen zonder dat het veel geld kost. Je ziet de Brooklyn Bridge, de skyline van New York en het Vrijheidsbeeld.

Duur: 15 minuten

Ik zal je er alles over vertellen om het makkelijker voor je te maken om de juiste te kiezen. Dit is dekorte optie van de New York City helikoptervlucht, hoewel het alle belangrijke bezienswaardigheden van Manhattan omvat. De vlucht vertrekt vanaf de Downtown Heliport en brengt je naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Je hebt een spectaculair uitzicht op Ground Zero, het One World Observatory en de populairste wolkenkrabbers van Manhattan, zoals het Empire State Building.


De volledige vlucht

Uitgebreidehelikoptertour

Verleng je reis een beetje om in Manhattan te komen.

De beste optie voor een meer complete tour waarbij je over de Hudson vliegt tot de hoogte van Times Square en de beroemde Madison Square Garden.

Duur: 20 minuten

Je krijgt ook Brooklyn en de Brooklyn Bridge van dichtbij te zien.Waarom ik deze tour leuk vind: Tijdens deze tour zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van Manhattan en hoewel het misschien een beetje korter lijkt, mis je niets.Aanbevolen als... je wilt genieten van de ervaring zonder al te veel uit te geven. Als je het niet erg vindt om iets meer uit te geven, is dit de besteprijs-kwaliteitsverhouding route omdat je op een rustiger tempo van de bezienswaardigheden van New York kunt genieten. In 20 minuten heb je de tijd om een rondje Manhattan te maken via Madison Square Garden. Je bereikt de hoogte van Times Square, waardoor je een beter uitzicht hebt op Central Park, het Chrysler Building en andere delen van Midtown.

Houd er rekening mee dat de helikopter om veiligheidsredenen niet tussen de gebouwen van Manhattan kan vliegen, dus de route volgt de Hudson River. Toch zijn de uitzichten adembenemend.


Waarom ik deze tour leuk vind: 20 minuten geeft je meer tijd om van de ervaring te genieten en stelt je in staat om dichter bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Midtown te komen.Aanbevolen als... je van de ervaring wilt genieten en het niet erg vindt om iets meer uit te geven.

Andere opties voor helikoptervluchten boven New York City

Naast de meer klassieke helikoptervluchten over New York zijn er ook meer geavanceerde opties die, als je ze kunt betalen, onvergetelijk zullen zijn: als je niet genoeg hebt aan vliegen over Manhattan, kun je kiezen voor eenlange helikoptervlucht, waarbij je ook over de vijf stadsdelen vliegt: Brooklyn, Queens, Bronx en Staten Island.

Je hebt dan ongeveer 30 minuten vliegtijd en je neemt een veel completer souvenir van New York vanuit de lucht mee naar huis. En als je eenexclusieve en VIP-ervaring wilt, kun je een privéhelikoptervlucht door New York boeken. Deze vlucht kun je delen met je partner of reisgenoten (maximaal 5 passagiers) en samen met je gids kun je ongeveer 30 minuten in de lucht doorbrengen terwijl je de bezienswaardigheden van New York bekijkt en geniet van een gratis glas champagne.

We vergelijken de opties


Waarom is het de moeite waard om een helikoptervlucht boven New York te maken?

Vliegen over het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vliegen over het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De skyline van de stad is al een spektakel op zich, maar nog meer vanuit een helikoptervlucht over New York. Het is ook een unieke ervaring, waarbij het geweldige uitzicht samenkomt met de adrenalinekick van het vliegen over New York in een helikopter met meer dan 200 kilometer per uur.

Boek je helikoptervlucht boven New York

Informatie over helikoptervluchten in New York

Uitzicht op Manhattan over de Hudson-rivier| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan over de Hudson-rivier| ©Hellotickets

Model helikopter

De helikopter die door de meeste operators wordt gebruikt voor helikopterrondvluchten in New York is de Eurocopter/Airbus AS350B2, herkenbaar aan zijn rode kleur. Voor vluchten van langere duur en VIP-vluchten worden de Bell 206L4 en Bell 407GX gebruikt.

Exploitanten

De meeste tours werken met twee operators: Liberty Helicopters en Zip Aviation. Beide bedrijven hebben strenge veiligheidscertificeringen en passen deze toe op al hun ervaringen, die alleen verschillen in duur en route. Dit zijn gesloten helikoptervluchten waarbij je op geen enkel moment uit het raam kunt leunen of het vliegtuig kunt verlaten.

Veiligheid

Alle helikoptertours die ik heb aanbevolen zijn volkomen veilig en ik heb ervoor gezorgd dat ze worden georganiseerd door maatschappijen die een reeks veiligheidscertificaten hebben.

Tours

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens een helikoptervlucht in New York niet over gebouwen vliegt. Alle routes volgen de Hudson River en sommige volgen de East River, waardoor je een panoramisch uitzicht over de stad hebt, maar je zult de wolkenkrabbers nooit van dichtbij zien.

Speciale kerstvlucht

Als je kerst in New York doorbrengt, is een van de dingen die je wilt doen de kerstverlichting zien, dus wat dacht je ervan om dat vanuit de lucht te doen? Deze tijd van het jaar kun je een helikoptervlucht boeken om de kerstverlichting vanuit New Jersey te bekijken voor een unieke ervaring.

Boek je helikoptervlucht boven New York

Dingen die je moet weten voordat je boekt

Uitzicht op Empire State Building vanuit de lucht| ©Hellotickets
Uitzicht op Empire State Building vanuit de lucht| ©Hellotickets

Hoe worden de stoelen tijdens de vlucht verdeeld?

Stoelen worden toegewezen op basis van het gewicht van de passagiers, dat gelijkmatig over de helikopter moet worden verdeeld. Ze zijn pas definitief op het moment van de vlucht, omdat er rekening moet worden gehouden met ieders bezittingen. Daarom kun je tijdens de vlucht geen stoel kiezen, maar je kunt wel je voorkeur aan de operator doorgeven.

Hoeveel mensen passen er in een helikopter?

5 tot 6 personen, de piloot niet meegerekend. Touroperators kunnen groepen tot 9 personen organiseren en deze tijdens de helikoptervlucht boven New York in twee groepen splitsen.

Boek je helikoptervlucht boven New York

Hoe werkt het boeken?

Vliegen over Manhattan| ©Hellotickets
Vliegen over Manhattan| ©Hellotickets

Als je boekt, koop je een voucher die geldig is voor de duur van je verblijf in New York en een indicatieve datum en tijd heeft. Als je eenmaal in New York bent, moet je opnieuw bevestigen met de operator door hun Amerikaanse nummer te bellen (dat op je voucher staat).

Zodra je je voucher hebt gekocht, krijg je instructies over hoe je de datum en tijd van je tour kunt instellen bij de touroperator. Als je problemen hebt of de taal niet spreekt, kan Hellotickets contact opnemen met de touroperator en dit voor je bevestigen.

Hoe neem ik contact op met de touroperator?

Je kunt dit vanuit het hotel doen of contact opnemen met Hellotickets om dit voor je te doen. Daarom raad ik je aan om de boeking te maken voor de eerste dag dat je aankomt in New York, en vervolgens de datum die jou het beste uitkomt vast te leggen bij de touroperator. Op deze manier heb je een marge om de tour te doen in het geval van slecht weer.

Kan ik mijn vluchttijd kiezen?

Voor de meeste vluchten geldt dat je, zodra je hebt geboekt, een dag bevestigt bij de touroperator en dat zij een tijd voorstellen. Als het je niet uitkomt, kun je met de operator overleggen of er andere opties beschikbaar zijn.

Boek je helikoptervlucht in New York

Wat is de beste tijd voor een helikoptervlucht in New York?

Uitzicht op Central Park vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op Central Park vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Dat hangt af van het uitzicht dat je wilt hebben. Als je de gebouwen van New York in al hun pracht en praal wilt zien en de stad tot aan de horizon wilt zien reiken, probeer dan rond het middaguur te vliegen. Als je de stad gehuld in het licht van de schemering en de eerste lichten van de nacht wilt zien, kies dan een tijdstip aan het einde van de dag.

Tours worden normaal gesproken niet meer aangeboden na 20.00 uur. Alex's Traveller Tip Voor alle helikopterervaringen, zonder uitzondering, moet je een toeslag betalen op de heliport, die altijd $40 per persoon is.

Regel je helikoptervlucht in New York City

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld tijdens de vlucht| ©Hellotickets
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld tijdens de vlucht| ©Hellotickets

Waar vertrekken helikoptervluchten in New York?

Helikoptervluchten vertrekken vanaf de heliport in Downtown Manhattan, op het zuidelijkste punt van Manhattan. Je herkent de plek aan het constante lawaai van opstijgende en landende helikopters en de helikopters die je ziet rondvliegen, plus het is vrij goed aangegeven.

Hoe laat moet ik aankomen bij de heliport?

Het beste is om 15 minuten voor je vluchttijd aanwezig te zijn, om alles van tevoren klaar te zetten en vooral om de zenuwen te voelen voordat je in de helikopter stapt!

Wat mag ik meenemen op de tour?

Alle tassen en rugzakken worden in kluisjes bewaard, dus neem niets mee dat te groot of te waardevol is. Neem je paspoort mee, de $40 per persoon helipad fee en ongeveer $5 voor het kluisje. Je kunt in de helikopter meerijden met je telefoon en camera.

Welke documentatie heb ik nodig?

Je moet je paspoort meenemen en laten zien voordat je aan boord van de helikopter gaat. Dit is een must, dus zorg ervoor dat je het bij je hebt!

Kan ik foto's van mijn tour aanvragen?

De meeste operators bieden een fotoservice met foto's van wat je vanuit de helikopter zult zien en een foto op het helipad.

Boek je helikoptervlucht boven New York

Waar te eten na de vlucht

Cafetaria Manhattan| ©Hellotickets
Cafetaria Manhattan| ©Hellotickets

Aangezien geen van de tours inclusief eten is en de helikoptervlucht boven Manhattan je een beetje hongerig kan maken, zijn hier een paar aanbevolen restaurants in de buurt van de heliport:

  • Thunder Bun - op 5 minuten lopen van de Downtown heliport, en als je op zoek bent naar fastfood zoals hamburgers of sandwiches maar dan in stijl, dan is dit de plek voor jou.
  • Pranzo Pizza & Pasta - een buurtrestaurant waar je de klassieke New Yorkse pizza, pasta en Italiaanse sandwiches kunt vinden.
  • Mad Dog & Beans - een Mexicaans restaurant dat bekend staat om zijn vriendelijke obers, guacamole en royale porties, en op slechts 7 minuten van de heliport ligt.
  • Leo's Bagels - de perfecte keuze als je rond het middaguur met de helikopter vliegt, want je kunt hier terecht voor een pastrami brunch, een broodje ei of een New York bagel.

Laatste tips

Helikopterpiloot| ©Hellotickets
Helikopterpiloot| ©Hellotickets

Je denkt er waarschijnlijk aan om foto's te maken om je helikoptervlucht te vereeuwigen, dus om de perfecte foto te maken moet je er rekening mee houden dat je constant in beweging bent en dat de helikopter niet helemaal stabiel is, dus je hebt een snelle sluitertijd op je camera nodig (meer dan 250/1). Vergroot ook het diafragma zo veel als je kunt enverhoog de ISO (van 400 tot 3200) naarmate de dag vordert.

Je zult wat ruis in je foto's hebben, maar in ruil daarvoor leg je de gebouwen van New York duidelijk vast. Als je de dingen niet ingewikkelder wilt maken,gebruik dan de Sport-modus op je camera of mobiele telefoon om wazige foto's te voorkomen. Je weet alle details over hoe je een helikoptervlucht in New York kunt maken... geniet nu van de ervaring!

Boek je helikoptervlucht boven New York