Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

New York Helikoptervluchten

Over Manhattan vliegen en in vogelvlucht de gebouwen bekijken is een unieke ervaring.

Alex Grande

Alex Grande

9 minuten lezen

New York Helikoptervluchten

Uitzicht op Manhattan vanuit de helikopter | ©Hellotickets

Een helikoptervlucht maken boven New York is beslist de ervaring waarover u moet praten wanneer u terugkeert van uw reis naar New York. Maak je klaar om de majestueuze wolkenkrabbers van de stad te bewonderen en vlieg over de Big Apple.

De meeste tours duren ongeveer 15 minuten, maar er zijn enkele verschillen tussen de tours. Ik vertel u er alles over, zodat u gemakkelijker de juiste kunt kiezen.

De goedkoopste vlucht

Essentiële helikoptertour

Een vogelvlucht over Manhattan, tegen de beste prijs

Perfect als u wilt genieten van de exclusieve ervaring van het vliegen over Manhattan in een helikopter zonder de bank te breken. U ziet de Brooklyn Bridge, de skyline van New York en het Vrijheidsbeeld.

Duur: 15 minuten

Dit is de korte optie van de New York City helikoptertour, hoewel hij alle belangrijke bezienswaardigheden van Manhattan omvat. De vlucht vertrekt vanaf de Downtown Heliport en brengt u naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Je hebt een spectaculair uitzicht op Ground Zero, het One World Observatory en de populairste wolkenkrabbers van Manhattan, zoals het Empire State Building.

U krijgt ook Brooklyn en de Brooklyn Bridge van dichtbij te zien.

Waarom ik deze tour leuk vind: Tijdens deze tour ziet u de essentie van Manhattan en hoewel het misschien een beetje korter lijkt, mist u niets.

Aanbevolen als... u wilt genieten van de ervaring zonder te veel uit te geven.


De volledige vlucht

Uitgebreidehelikoptertour

Verleng uw reis een beetje verder om in Manhattan te komen.

De beste optie voor een meer complete tour waarbij u over de Hudson vliegt tot de hoogte van Times Square en de beroemde Madison Square Garden.

Duur: 20 minuten

Als u het niet erg vindt om iets meer uit te geven, is dit de beste prijs-kwaliteitverhouding route omdat u in een rustiger tempo van de bezienswaardigheden van New York kunt genieten. In 20 minuten heb je tijd om de rondrit om Manhattan te maken via Madison Square Garden. Je bereikt de hoogte van Times Square, waardoor je een beter zicht hebt op Central Park, het Chrysler Building en andere delen van Midtown.

Let op: om veiligheidsredenen kan de helikopter niet tussen de gebouwen van Manhattan vliegen, dus de route volgt de Hudson River. Toch zijn de uitzichten adembenemend.

Waarom ik deze tour leuk vind: 20 minuten geeft u meer tijd om van de ervaring te genieten en stelt u in staat om dichter bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Midtown te komen.

Aanbevolen als... u van de ervaring wilt genieten en het niet erg vindt om iets meer uit te geven.

Andere opties voor helikoptervluchten boven New York City

Naast de meer klassieke helikoptertours over New York zijn er ook meer verfijnde opties die, als u het zich kunt veroorloven, onvergetelijk zullen zijn:

Als vliegen over Manhattan niet genoeg voor u is, kunt u kiezen voor een lange helikoptertour, waarbij u ook over de vijf boroughs vliegt: Brooklyn, Queens, Bronx en Staten Island. Je hebt dan ongeveer 30 minuten vliegtijd en je neemt een veel completer souvenir van New York vanuit de lucht mee naar huis.

En als je een exclusieve en VIP-ervaring wilt, kun je een privé helikoptervlucht door New York boeken. Deze vlucht kunt u delen met uw partner of reisgenoten (maximaal 5 passagiers) en samen met uw pilootgids kunt u ongeveer 30 minuten in de lucht doorbrengen terwijl u geniet van de bezienswaardigheden van New York en van een gratis glas champagne.

We vergelijken de opties


Waarom is het de moeite waard om een helikoptervlucht boven New York te maken?

Vliegen over het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets
Vliegen over het Vrijheidsbeeld| ©Hellotickets

De skyline van de stad is al een spektakel op zich, maar nog meer vanuit een helikoptervlucht over New York. Het is ook een unieke ervaring, waarbij het geweldige uitzicht samenkomt met de adrenalinekick van het vliegen over New York in een helikopter met meer dan 200 kilometer per uur.

Boek uw helikoptervlucht over New York

Informatie over helikoptervluchten in New York City

Uitzicht op Manhattan over de Hudson-rivier| ©Hellotickets
Uitzicht op Manhattan over de Hudson-rivier| ©Hellotickets

Model helikopter

De helikopter die door de meeste operators wordt gebruikt voor helikoptertours in New York is de Eurocopter/Airbus AS350B2, herkenbaar aan zijn rode kleur. Voor vluchten van langere duur en VIP-vluchten worden de Bell 206L4 en Bell 407GX gebruikt.

Exploitanten

De meeste tours werken met twee operators: Liberty Helicopters en Zip Aviation. Beide maatschappijen hebben strenge veiligheidscertificaten en passen die toe op al hun ervaringen, die alleen verschillen in duur en route. Dit zijn gesloten helikoptervluchten waarbij u op geen enkel moment uit het raam kunt leunen of het vliegtuig kunt verlaten.

Veiligheid

Alle door mij aanbevolen helikoptertours zijn volkomen veilig, en ik heb ervoor gezorgd dat ze worden georganiseerd door maatschappijen die over een reeks veiligheidscertificaten beschikken.

Tours

Het is belangrijk te weten dat u tijdens een helikoptervlucht in New York niet over gebouwen vliegt. Alle routes volgen de Hudson River en sommige volgen de East River, waardoor u een panoramisch uitzicht over de stad krijgt, maar u zult de wolkenkrabbers nooit van dichtbij zien.

Speciale kerstvlucht

Als u Kerstmis in New York doorbrengt is een van de dingen die u wilt doen de kerstverlichting zien, dus wat dacht u ervan om dat vanuit de lucht te doen? Deze tijd van het jaar kun je een helikoptervlucht boeken om de kerstverlichting vanuit New Jersey te bekijken, voor een unieke ervaring.

Boek uw helikoptervlucht boven New York

Dingen die u moet weten voordat u boekt

Empire State Building uitzicht vanuit de lucht| ©Hellotickets
Empire State Building uitzicht vanuit de lucht| ©Hellotickets

Hoe worden de stoelen tijdens de vlucht verdeeld?

De zitplaatsen worden toegewezen op basis van het gewicht van de passagiers, dat gelijkmatig over de helikopter moet worden verdeeld. Ze zijn pas definitief op het moment van de vlucht, omdat er rekening moet worden gehouden met ieders bezittingen. Daarom kunt u uw stoel niet kiezen tijdens de vlucht, hoewel u de exploitant wel uw voorkeur kunt laten weten.

Hoeveel mensen passen er in een helikopter?

5 tot 6 personen, de piloot niet meegerekend. Touroperators kunnen groepen tot 9 personen organiseren, die tijdens de helikoptervlucht boven New York in twee groepen worden gesplitst.

Boek uw helikoptervlucht boven New York

Hoe werkt de boeking?

Vliegen over Manhattan| ©Hellotickets
Vliegen over Manhattan| ©Hellotickets

Wanneer u boekt, koopt u een voucher die geldig is voor de duur van uw verblijf in New York en een indicatieve datum en tijd heeft. Zodra u in New York bent, moet u opnieuw bevestigen met de operator door hun Amerikaanse nummer te bellen (dat op uw voucher staat).

Zodra u uw voucher hebt gekocht, krijgt u instructies over hoe u de datum en tijd van uw tour met de operator kunt vaststellen. Als u problemen heeft of de taal niet spreekt, kan Hellotickets contact opnemen met de touroperator en dit voor u bevestigen.

Hoe neem ik contact op met de touroperator?

U kunt dit vanuit het hotel doen of contact opnemen met Hellotickets om dit voor u te doen. Daarom raad ik u aan de boeking te maken voor de eerste dag dat u in New York aankomt, en vervolgens de datum die u het beste uitkomt bij de exploitant vast te leggen. Op deze manier heb je een marge om de tour te doen in geval van slecht weer.

Kan ik mijn vluchttijd kiezen?

Voor de meeste vluchten geldt dat u, zodra u hebt geboekt, een dag bevestigt bij de touroperator en dat hij u een tijd voorstelt. Als het u niet schikt, kunt u met de exploitant overleggen of er andere opties zijn.

Boek uw helikoptervlucht in New York

Wat is de beste tijd voor een helikoptervlucht in New York?

Uitzicht op Central Park vanuit de helikopter| ©Hellotickets
Uitzicht op Central Park vanuit de helikopter| ©Hellotickets

Dat hangt af van het uitzicht dat u wilt hebben. Als u de gebouwen van New York in al hun pracht en praal wilt zien, en de stad zich tot aan de horizon wilt zien uitbreiden, probeer dan een tijdstip rond het middaguur te krijgen. Als u de stad gehuld in het licht van de schemering en de eerste lichten van de nacht wilt zien, probeer dan een tijdstip aan het eind van de dag te kiezen. Tours worden normaal gesproken niet aangeboden na 20.00 uur.

Alex's Traveller Tip

Voor alle helikopterervaringen, zonder uitzondering, moet u een extra vergoeding betalen op de heliport, die altijd $40 per persoon bedraagt.

Regel uw helikoptervlucht in New York City

Uitzicht op het Vrijheidsbeeld tijdens de vlucht| ©Hellotickets
Uitzicht op het Vrijheidsbeeld tijdens de vlucht| ©Hellotickets

Waar vertrekken helikoptervluchten in New York?

Helikoptervluchten vertrekken vanaf de helikopterhaven in Downtown Manhattan, op het zuidelijkste punt van Manhattan. Je herkent de plek aan het constante lawaai van opstijgende en landende helikopters, en de helikopters die je ziet rondvliegen, plus het is vrij goed aangegeven.

Hoe laat moet ik aankomen bij de helihaven?

Het beste is om 15 minuten voor uw vluchttijd aanwezig te zijn, om alles van tevoren klaar te hebben en vooral om de zenuwen te voelen voordat u in de helikopter stapt!

Wat mag ik meenemen op de tour?

Alle tassen en rugzakken worden bewaard in kluisjes, dus neem niets te groot of waardevols mee. Neem je paspoort mee, de $40 per persoon helipad fee, en ongeveer $5 voor het kluisje. U kunt in de helikopter meerijden met uw telefoon en camera.

Welke documentatie heb ik nodig?

U moet uw paspoort meenemen en laten zien voordat u aan boord van de helikopter gaat. Dit is een must, dus zorg ervoor dat je het bij je hebt!

Kan ik foto's vragen van mijn tour?

De meeste operators bieden een fotoservice met foto's van wat u vanuit de helikopter zult zien en een foto op het helikopterplatform.

Boek uw helikoptervlucht boven New York

Waar te eten na de vlucht

Cafetaria van Manhattan| ©Hellotickets
Cafetaria van Manhattan| ©Hellotickets

Aangezien geen van de tours inclusief eten is en de helikoptervlucht boven Manhattan je een beetje hongerig kan maken, zijn hier een paar aanbevolen restaurants in de buurt van de helihaven:

  • Thunder Bun - op 5 minuten lopen van de Downtown heliport, en als je op zoek bent naar fastfood zoals hamburgers of sandwiches maar dan in stijl, dan is dit de plek voor jou.
  • Pranzo Pizza & Pasta - een buurtrestaurant waar u de klassieke New Yorkse pizza, pasta en broodjes in Italiaanse stijl kunt vinden.
  • Mad Dog & Beans - een Mexicaans restaurant dat bekend staat om zijn vriendelijke obers, guacamole en royale porties, en op slechts 7 minuten van de helihaven ligt.
  • Leo's Bagels - de perfecte keuze als u rond het middaguur met de helikopter vliegt, want u kunt hier terecht voor een pastrami-brunch, een broodje ei of een New Yorkse bagel.

Laatste tips

Helikopterpiloot| ©Hellotickets
Helikopterpiloot| ©Hellotickets

U denkt er waarschijnlijk aan foto's te maken om uw helikoptervlucht te vereeuwigen, dus om de perfecte foto te maken moet u er rekening mee houden dat u voortdurend in beweging bent en dat de helikopter niet helemaal stabiel is, dus u hebt een snelle sluitertijd op uw camera nodig (meer dan 250/1).

Vergroot ook het diafragma zoveel mogelijk en verhoog de ISO (van 400 tot 3200) naarmate de dag vordert. U zult wat ruis in uw foto's hebben, maar in ruil daarvoor legt u de gebouwen van New York duidelijk vast.

Als u de zaken niet ingewikkelder wilt maken, gebruik dan de sportmodus op uw camera of mobiele telefoon om te voorkomen dat u wazige foto's maakt.

U kent alle details over hoe u een helikoptervlucht in New York kunt maken... geniet nu van de ervaring!

Boek uw helikoptervlucht boven New York