Brooklyn Activiteiten en Rondleidingen

Als je naar New York reist, mag je Brooklyn, de coolste alternatieve wijk van de stad, niet missen. Noteer wat je daar moet doen, zien (en eten)!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minuten lezen

Brooklyn Activiteiten en Rondleidingen

De beroemde Brooklyn Bridge | ©Hellotickets

De wijk Brooklyn mag niet ontbreken op je lijst van dingen die je moet zien en doen in New York. Het is al tientallen jaren de hipsterhoofdstad van de wereld, vol met cafés, winkels en restaurants die ooit voormalige fabrieken waren en nu het gastronomische epicentrum van New York vormen.

Brooklyn is een van de meest trendy buurten van New York. Een borough met een industrieel verleden en een sterke culturele identiteit die een bezoek meer dan waard is. Welkom in Brooklyn!

1. Steek de Brooklyn Bridge over

De Brooklyn Bridge oversteken| ©Hellotickets
De Brooklyn Bridge oversteken| ©Hellotickets

In een stad als New York waar geen tekort is aan toeristische trekpleisters, is een van de eerste plekken die je moet bezoeken de beroemde Brooklyn Bridge. Je hebt hem vast al ontelbare keren op tv gezien, maar hem oversteken is ontzagwekkend en het uitzicht over de East River en de skyline van New York is fascinerend. Je kunt er overheen lopen of een fietstocht maken vanuit Manhattan.

Dit technische hoogstandje, geopend in 1883, zweeft over de rivier en verbindt Brooklyn en Manhattan van de Brooklynse wijken DUMBO en Brooklyn Heights met het Civic Center in Manhattan. Vanaf hier heb je zelfs het beste uitzicht op de skyline van Manhattan.

 • Hoe lang duurt het om het te lopen: Als je er rekening mee houdt dat je stopt om foto's te maken en naar het uitzicht te kijken, doe je er ongeveer 45 minuten over. Het is 1,8 kilometer lang.
 • Van Manhattan naar Brooklyn of andersom: Kies de richting die het beste bij je past, afhankelijk van wat je daarna wilt doen. Hoewel de meeste mensen de route vanuit Manhattan nemen, neem ik de route vanuit Brooklyn omdat je dan de hele weg uitzicht hebt op de skyline van het eiland.
 • Wanneer te bezoeken: De ideale tijd is vroeg in de ochtend om foto's te maken zonder al te veel toeristen in de buurt. Een ander mooi moment is bij zonsondergang, als de zon langzaam ondergaat en New York begint op te lichten.
 • Ga in je eigen rijstrook: Als je aan de wandeling begint, blijf dan om ongelukken te voorkomen in de voetgangersstrook, want deze wordt alleen van de fietsstrook gescheiden door een lijn die op de grond is geschilderd en beide zijn erg smal. Verdwaal niet bij het maken van foto's, wees voorzichtig!

Boek een rondleiding over de Brooklyn Bridge

2. NBA in het Barclays Center

Het Barclays Center, de thuisbasis van de Nets| ©Hellotickets
Het Barclays Center, de thuisbasis van de Nets| ©Hellotickets

Het Barclays Center is een enorme arena in het hart van Brooklyn, net om de hoek bij de BAM. Met een capaciteit van meer dan 17.000 toeschouwers is het beroemd als het "thuis" -stadion van de Brooklyn Nets (NBA) en de New York Islanders (NHL) sinds 2012.

Het Barclays Center is ook gastheer geweest voor bokskampioenschappen en muziekevenementen (enkele van de beste artiesten ter wereld, zoals Celine Dion, Ariana Grande en Marc Anthony, hebben hier opgetreden). Als je tijdens je bezoek aan New York een NBA-wedstrijd wilt zien, mag je de Brooklyn Nets hier niet missen. Het seizoen begint eind oktober en eindigt half april.

Waarom ik je aanraad naar het Barclays Center te gaan

Je komt naar New York om een geweldige tijd te hebben en zelfs als je niet zo'n sportfan bent, is het kijken naar een NBA-wedstrijd in de Verenigde Staten een echt spektakel van muziek, feesten, dansen en vooral basketbal. Ben je er klaar voor om de beste spelers ter wereld van dichtbij te zien? Zo kom je aan NBA tickets in New York.

NBA tickets boeken

3. Leef je uit op Coney Island

In Luna Park, het pretpark van Coney Island.| ©Hellotickets
In Luna Park, het pretpark van Coney Island.| ©Hellotickets

Een van de leukste dingen om te doen in Brooklyn, vooral als je in de zomer met kinderen naar New York reist, is naar Coney Island gaan, de wijk waar New Yorkers naartoe gaan om buiten te ontspannen en van het strand te genieten als het mooi weer is.

Slenter over de promenade

Een van mijn favoriete dingen aan Coney Island is wandelen over de promenade met de Atlantische bries in je gezicht en de geur van de oceaan - het is een geweldig gevoel!

Park van Luna

De andere grote attractie in de buurt is Luna Park, een mix tussen een oude kermis en een pretpark dat veel van zijn originele attracties heeft behouden, zoals het Wonder Wheel of de Cyclone achtbaan en die vintage charme die zo speciaal is. Beschouw het als een essentieel plan als je naar New York gaat met kinderen.

In de buurt is een freakshow die zo typisch is voor de jaren 20 en 30. De show is elk seizoen anders. De show is elk seizoen anders en hoewel sommige trucs worden herhaald, heb je het gevoel dat je vervlogen tijden herleeft te midden van vrouwen met baarden, dwergen en andere typische figuren.

Bezoek het New York Aquarium

Last but not least, een leuke attractie om te zien in Coney Island is het New York Aquarium, het enige aquarium van de stad dat aan het water ligt. Het doel is om bezoekers het belang van het behoud van aquatische ecosystemen te laten zien. Hier kun je onder andere zeeotters, haaien en pinguïns zien. Kijk bij binnenkomst wanneer de dieren eten en mis het niet als het samenvalt met je bezoek - de kinderen zullen het geweldig vinden!

Boek een rondleiding door de Boroughs en Coney Island

4. Kom in de kerststemming in Dyker Heights

Typische decoratie van een van de huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets
Typische decoratie van een van de huizen in Dyker Heights| ©Hellotickets

Dyker Heights is een woonwijk in Brooklyn die niets bijzonders zou zijn, behalve dat de bewoners helemaal uit hun dak gaan als het gaat om het vieren van Kerstmis door hun huizen en tuinen te versieren met honderden slingers, kerstballen, gekleurde lampjes en andere versieringen - en als ik zeg helemaal, dan bedoel ik ook echt helemaal!

Sommigen kiezen voor elegante en discrete lampjes, terwijl anderen hun tuinen tot de nok toe vullen met allerlei soorten lampjes, springkussens en kerstfiguren die kerstliedjes zingen en rondlopen.

Een echte wedstrijd die begon in de jaren 80 en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waarvoor sommige families zelfs decoratiebedrijven betalen om de nieuwsgierigen te verrassen. Een traditie die je niet mag missen in Brooklyn als je met kerst naar New York reist.

Praktische info

 • Wanneer: Hoewel sommige inwoners de lichtjes eind november ontsteken, gebeurt dit meestal in december tot het einde van het jaar.
 • Waar: De populairste straten waar de Grinch zelf van zou schrikken zijn tussen 11th en 13th Avenues en 83rd en 86th Streets.

Boek een Dyker Heights Kerstrondleiding

5. Dompel jezelf onder in straatkunst

Straatkunst| ©Steven Dolan
Straatkunst| ©Steven Dolan

Een andere must-do is het ontdekken van de artistieke cultuur van de wijk Bushwick in Brooklyn. En er is geen betere manier om dit te doen dan met een street art tour. Tijdens een tour van ongeveer anderhalf uur met een lokale kunstenaar die een grondige kennis heeft van graffititechnieken, bewonder je alle muurschilderingen in de buurt - een echte openluchttentoonstelling!

Je leert ook alles over de geschiedenis van de wijk en de evolutie van deze artistieke beweging, en je krijgt een heel andere kijk op New York City.

Als je deze activiteit al eerder hebt gedaan, kun je het nog een keer doen, want er is een jaarlijks evenement waar kunstenaars van over de hele wereld samenkomen om hun werken te schilderen, die worden bewaard tot de volgende editie wordt gehouden waar andere kunstenaars nieuwe werken maken bovenop de vorige.

Boek een street art tour in Brooklyn

6. Haal de graffitikunstenaar in je naar boven!

Graffiti in Brooklyn| ©zimwizdotcom
Graffiti in Brooklyn| ©zimwizdotcom

En als de street art tour nog niet genoeg voor je is, kun je een graffitiworkshop boeken waarbij je je eigen graffiti maakt en voor altijd als souvenir bewaart. Je werkt samen met een echte graffitikunstenaar en leert alle kneepjes van het vak.

Een ideaal plan voor volwassenen, maar ook voor de kinderen des huizes. Kom en doe mee aan dit originele en leuke plan, een van de avonturen waar je vrienden sprakeloos van zullen zijn!

Boek een graffiti workshop in Brooklyn

7. Wandel door de joodse wijk van Williamsburg

In Williamsburg| ©berk2804
In Williamsburg| ©berk2804

Hipsters en de meer conservatieve Joodse gemeenschap van New York leven zij aan zij in Williamsburg, deze Joodse wijk in Brooklyn. Ze hebben echter elk hun eigen ruimte en leven op hun eigen manier: de hipsters in Williamsburg en de orthodoxe joden in de wijk South Williamsburg, die je bereikt door onder de Williamsburg Bridge door te gaan.

Deze plek is alsof je door een andere wereld loopt, sober en eenvoudig. Er zijn niet zoveel leuke winkeltjes en de gebouwen zien er wat meer verwaarloosd uit in vergelijking met het andere deel van de buurt. Het is de thuisbasis van de chassidische joden (een tak van het orthodoxe jodendom) die uit Hongarije kwamen om de Tweede Wereldoorlog te ontvluchten.

Als je door South Williamsburg wandelt, zul je merken dat de restaurants en winkels borden in het Hebreeuws hebben, net als de typische gele schoolbussen. Als je kunt, raad ik je aan een koosjere winkel binnen te gaan en wat snoep of muffins te kopen - ze zijn erg lekker!

Verantwoord reizen

Dit is een zeer gesloten gemeenschap die hun manier van leven en tradities respecteert. Bezoekers besteden er niet veel aandacht aan en zijn gewend om ze door de buurt te zien lopen, maar het is een goed idee om attent te zijn tijdens je rondreis door South Williamsburg (vooral als je foto's maakt waarop je buren te zien zijn).

Het contrast tussen de verschillende manieren van leven kan schokkend zijn, maar zelfs als je getroffen wordt door hun kleding, haarstijlen of andere details, probeer ze dan niet ongemakkelijk te laten voelen door nieuwsgierig naar ze te staren of ze te volgen om foto's te maken. Respectvol omgaan met anderen maakt ook deel uit van verantwoord reizen.

Boek een rondleiding door Williamsburg

8. Eten bij Time Out Market

Time Out Markt| ©Hellotickets
Time Out Markt| ©Hellotickets

DUMBO heeft geen tekort aan restaurants waar je een hapje kunt eten. Naast Grimaldi's Pizzeria, in heel New York beroemd om zijn peperoni pizza, vind je in deze buurt Time Out Market, een foodhal met meer dan twintig kraampjes waar je verschillende gerechten kunt proberen zonder Empire Stores te verlaten, het pittoreske gebouw waarin het is gevestigd en dat getuigt van het industriële verleden van Brooklyn in de 19e eeuw.

Dit is een perfecte optie als je met een groep reist en de eeuwige discussie over waar iedereen wil gaan eten wilt vermijden. Er is hier van alles wat: Italiaans, Japans, Thais, Libanees, bagels, hamburgers, vegetarisch eten, zoetigheden en nog veel meer. Een aantal van de beste chef-koks van de stad, gekozen door het tijdschrift Time Out New York, delen de ruimte van 2400 m2.

De Time Out Market in 55 Water Street brengt ook een aantal van de beste bartenders van New York samen in drie bars, die heerlijke cocktails bereiden om te proosten op je reis. Als je zin hebt in een drankje met uitzicht en een volle maag, noteer dan de beste daken in New York.

Praktische info

 • Adres: 55 Water Street, Brooklyn.
 • Openingstijden: Geopend op vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 21.00 uur.
 • Betalingen: Time Out Market accepteert geen contant geld in de restaurants, alleen in de bars. Je zult met een kaart moeten betalen.

Boek een foodtour in Brooklyn

9. Bewonder de bezienswaardigheden van DUMBO

Uitzicht vanuit DUMBO| ©Hellotickets
Uitzicht vanuit DUMBO| ©Hellotickets

DUMBO, ooit een industrieel gebied vol saaie fabrieken en pakhuizen, is nu een van de meest trendy wijken van New York. Aan het eind van de jaren 1970 was DUMBO de thuisbasis van bohémiens en kunstenaars die de ziel van de buurt veranderden, die het epicentrum werd van nieuwe kunstbewegingen en rijke nieuwe buren aantrok vanwege de nabijheid van Manhattan.

Als je in DUMBO aankomt, is het eerste wat je wilt doen een lange wandeling maken en jezelf verliezen in de straten. Het zal je opvallen hoe het de perfecte combinatie heeft weten te behouden van oude industriële architectuur en geplaveide vloeren, waar de oude treinrails nog steeds zichtbaar zijn, met het modernere design en de luxe ruimtes die in de buurt te zien zijn.

Wat is er te zien in DUMBO?

 • Washington Street: Vlakbij de Brooklyn Bridge ligt deze straat vanwaar je foto's kunt maken van de prachtige Manhattan Bridge met New York op de achtergrond.
 • Bestel een pizza bij Grimaldi's: Probeer de pizza's bij het legendarische Grimaldi's aan 1 Front Street, net onder de Brooklyn Bridge. De rijen bij de ingang zijn de moeite waard voor hun heerlijke pepperoni pizza's - een tip: neem contant geld mee, want ze accepteren geen kaarten!
 • Plymouth Street: Als je door deze straat loopt, zie je dat deze wordt doorkruist door de oude sporen waarop vroeger de goederentreinen naar de Big Apple reden.
 • Bewonder straatkunst: Sculpturen, graffiti en muurschilderingen verspreid over de straten van DUMBO laten de bohemienachtige en artistieke ziel van Brooklyn zien en je kunt meedoen aan een graffitiworkshop in Brooklyn om te leren hoe je je eigen graffiti kunt maken!
 • Filmavonden: In juli en augustus zijn er op donderdagavond klassieke filmavonden in de open lucht op Pier 1 Harbor View Lawn. Pak je popcorn en geniet van de zomerbries van de East River met de skyline van Manhattan op de achtergrond.

Boek een fotoshoot in Brooklyn met fotograaf

10. Een avondje naar BAM

Buiten de BAM in Brooklyn| ©Hellotickets
Buiten de BAM in Brooklyn| ©Hellotickets

Wat je ook kunt doen in Brooklyn is een avond doorbrengen in BAM (Brooklyn Academy of Music), een multi-kunstencentrum dat al meer dan een eeuw onderdak biedt aan avontuurlijke kunstenaars met gedurfde ideeën die het publiek hebben verrast. Ze werken vooral met opkomende artiesten, maar ook met vernieuwende artiesten die al naam hebben gemaakt. Zelfs acteurs als Cate Blanchett, Jeremy Irons en John Malkovich hebben de podia van BAM opgeluisterd.

Het hoofdgebouw, dat vlakbij de metrohalte Atlantic Avenue - Barclays Center ligt, wordt gedeeld door Rose Cinemas, dat gespecialiseerd is in auteursfilms, het Howard Gilman Opera House en Lepercq Space, een multifunctionele ruimte voor optredens.

Als je van innovatieve en alternatieve kunst houdt, neem dan een kijkje op de officiële website, want je vindt er een aantal echt coole en verschillende culturele voorstellen. En als je liever een van de beste musea van New York bezoekt, mag je het Brooklyn Museum niet missen.

Boek tickets voor de beste musea

11. Wandel door Main Street Park

Een pauze in Brooklyn Park| ©Hellotickets
Een pauze in Brooklyn Park| ©Hellotickets

Een van mijn favoriete plekken in DUMBO vanwege het adembenemende uitzicht is Main Street Park, een van de beste parken in New York. Met de Brooklyn Bridge aan de ene kant, de Manhattan Bridge aan de andere en de East River en de skyline van het Financial District aan de voorkant, kun je niet stoppen met foto's maken!

Maar om je de waarheid te zeggen, ik vind het niet alleen daarom leuk, maar ook omdat je hier Jane's Carousel vindt, een authentieke carrousel uit 1920 die is gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke pracht en praal en deel uitmaakt van het Brooklyn-landschap sinds de jaren 1980, toen hij hierheen werd gebracht vanuit Ohio.

Main Street Park met kinderen

Als je New York met het gezin bezoekt, is het een geweldige plek om de kinderen mee te nemen voor een leuk ritje en zelf een ritje te maken. Jane's Carousel is voor alle leeftijden, dus wees niet verlegen en maak een ritje op een van hun schattige paardjes voor slechts $2. Het is ook perfect als je met je partner reist en hem of haar wilt verrassen met een romantische avond.

Brooklyn Strand

Aan de andere kant is er in Main Street Park een piepklein rotsstrandje dat bekend staat als Pebble Beach. Er is een soort tribune waar je even kunt zitten en ontspannen, de foto's bekijken die je tot nu toe hebt gemaakt en genieten van het panoramische uitzicht over de stad. Als je in de zomer naar New York reist, is dit de plek waar je moet zijn tijdens de warmste dagen van juli en augustus in New York.

Een ander plan om te doen in Brooklyn tijdens je bezoek, vooral tussen augustus en oktober, is het huren van een kajak om over de East River te varen. Je kunt meer informatie vinden op de officiële website. Als je op zoek bent naar meer van dit soort speciale plannen, mis dan niet deze lijst met must-see ervaringen in New York.

12. Bekijk de vlooienmarkt in Brooklyn

Vlooienmarkt Brooklyn| ©Jason Lam
Vlooienmarkt Brooklyn| ©Jason Lam

Een van de leukste dingen om te doen in Brooklyn is een bezoek brengen aan de Brooklyn Flea Market inDUMBO op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur van april tot oktober. Het is een vintage vlooienmarkt met een grote verscheidenheid aan goederen (kleding, meubels, boeken, kostuumjuwelen en handwerk) die liefdevol worden tentoongesteld door meer dan 150 plaatselijke verkopers en ambachtslieden.

Als je van vlooienmarkten houdt en in de winter in New York bent, verandert deze ruimte in de Winter Flea, een vlooienmarkt voor antiek, handwerk en eten die tussen november en maart wordt geopend. Shopaholics, hier vind je de leukste dingen om te kopen in New York.

Waarom ik deze vlooienmarkt leuk vind

Het is geen typische vlooienmarkt waar spullen gewoon op een hoop liggen, maar er is een doordachte presentatie die het oog naar de kraampjes trekt om je te verleiden een uniek souvenir voor jezelf of je familie mee naar huis te nemen. Er is iets unieks!

Als je hier niet weggaat met een supergaaf vintage jasje, dan vertrek je wel met een volle maag. Hier proef je de beste taco's, hotdogs, kreeftenbroodjes en Siciliaanse cannoli van New York. Het is een van de beste plekken om te eten in Brooklyn.

Nuttige info

 • Openingstijden: Brooklyn Flea Market van 10.00 tot 17.00 uur. Winter vlooienmarkt in Brooklyn van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Locatie: Brooklyn Flea Market bij Manhattan Bridge Archway - 80 Pearl St. Winter Brooklyn Flea bij 25 Kent Ave (8e verdieping) Williamsburg.
 • Toegang: Gratis.