New York in november: alles wat u niet mag missen

Met de komst van november beginnen de temperaturen te dalen. Toch maakt het programma van vieringen zoals Thanksgiving het een speciale tijd om de stad te bezoeken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuten lezen

New York in november: alles wat u niet mag missen

Genieten van de herfst in Central Park | ©Jakob Owens

November ligt tussen twee van de belangrijkste festiviteiten in de Verenigde Staten: Halloween en Kerstmis. Maar deze maand heeft een eigen persoonlijkheid en aan de ene kant beginnen de kerstmarkten die in de stad worden opgezet, staat Kerstmis in New York voor de deur en beginnen de winkels en straten zich voor de gelegenheid te versieren.

Het is ook de maand van de spectaculairste aanbiedingen voor Black Friday, waarvan de traditie in deze stad begon. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog belangrijke evenementen zoals de viering van Thanksgiving met de inmiddels legendarische parade georganiseerd door Macy's. Bekijk alle plannen waarvan je kunt genieten als je in november naar New York reist.

1. Vier Thanksgiving in stijl: ga naar de beroemde Thanksgiving parade

Thanksgiving Day Parade| ©TomH2323
Thanksgiving Day Parade| ©TomH2323

Thanksgiving is een van de meest typische en eigenaardige Amerikaanse feestdagen en in New York krijgt het het belang dat de gelegenheid vereist.

De feestdag wordt gekenmerkt door Amerikanen die op de vierde donderdag van november als familie samenkomen voor een maaltijd waarbij de ster van de keuken ongetwijfeld de kalkoen is. Bovendien wordt deze feestdag beschouwd als het begin van Kerstmis en is het een ideaal moment om een kersttour door Brooklyn te boeken. Het is echt verbazingwekkend hoe New Yorkers de wijk voor de gelegenheid versieren. Daarnaast maakt Thanksgiving ook plaats voor Black Friday, dat in de dagen erna wordt gevierd.

Een van de evenementen op deze dag die je niet mag missen is de Thanksgiving parade, vooral als je met kinderen reist. Er zijn ballonnen, cheerleaders, clowns, praalwagens, muziekgroepen en de grote ster : de kerstman, die je vanaf zijn praalwagen begroet en je een vrolijk kerstfeest wenst!

Boek een kersttour in Brooklyn

2. Doe gek met de Black Friday uitverkoop

Genieten van zwarte vrijdag| ©Max Fischer
Genieten van zwarte vrijdag| ©Max Fischer

Black Friday is een van die tradities die is overgenomen door Europa, en in de Verenigde Staten is het een van de meest verwachte tijden van het jaar. Kortingen en aanbiedingen zijn er in overvloed in allerlei winkels en je kunt profiteren van echte koopjes.

Zoals ik in het vorige punt al zei, begint Black Friday op Thanksgiving Day en zijn de eerste kortingen al om 20.00 uur te vinden.

Maak van de gelegenheid gebruik om een shoppingtrip naar New York te boeken en mis de beste winkels niet. Zelfs als je niets koopt, is de ervaring een must.

Boek een shoppingtour in New York

3. Woon het begin van de show van de Rockettes bij in de legendarische Radio City Hall

De Rockettes in Radio City Hall| ©Kevin Poh
De Rockettes in Radio City Hall| ©Kevin Poh

November is ook het begin van een van de meest bijzondere evenementen van de winter: The Rockettes Radio City Christmas Spectacular, die begin november begint en de eerste week van januari duurt.

Het is een onvergetelijke show in de vorm van een musical die zich afspeelt op de Noordpool, waar meer dan 130 artiesten en 1.300 kostuums, waaronder de kerstman, omringd door dansers de hoofdrol zullen spelen in de beroemdste kerstshow van New York.

Aarzel niet om je ticket voor het Radio City Christmas Spectacular te boeken, er staat je veel muziek, dans en vooral magie te wachten en je mag het zeker niet missen!

Koop je kaartje voor het Radio City Kerstspektakel

4. Wandel door Central Park in de herfst

Herfst in Central Park| ©Marie-Lan Nguyen
Herfst in Central Park| ©Marie-Lan Nguyen

Een bezoek aan dit park is op elk moment van het jaar een "must see" als je naar New York reist, maar de herfst is een ideaal seizoen om een rondleiding door Central Park te boeken en er doorheen te wandelen, want het straalt een bijzondere schoonheid uit.

De gevallen bladeren van de loofbomen bedekken de grond van Central Park en creëren een tapijt van sinaasappels, bruintinten, gelen en andere herfsttinten. Zelfs als het regent is het bijzonder aangenaam.

Het is een gelegenheid voor spectaculaire foto's dankzij de filmachtige sfeer die wordt gecreëerd. Als je als stel in de herfst reist, is het een fantastisch plan om een magische en romantische date te beleven.

Boek een rondleiding door Central Park

5. Geniet van een NBA-wedstrijd

Zelfs als je niet van sport houdt, is het kijken naar een NBA-wedstrijd in de VS een spektakel: dansen, feesten, muziek en natuurlijk basketbal. Een ervaring op het hoogste niveau.

Als je er zin in hebt, aarzel dan niet om het bericht NBA tickets in New York te lezen en ontdek alle details over hoe je een wedstrijd van de New York Knicks kunt bijwonen. Dit team speelt in Madison Square Garden, dat zich bevindt op 4 Pennsylvania Plaza.

Een goede raad: als je een kaartje koopt, kies dan goed je stoel om optimaal van de wedstrijd te genieten en ga op de dag van de wedstrijd op tijd om optimaal van de ervaring te genieten.

Boek New York Knicks

6. Wandel door de kerstetalages van de stad

Profiteer van de New York City Specials| ©Gustavo Fring
Profiteer van de New York City Specials| ©Gustavo Fring

Zoals ik al zei, is november het voorgerecht van Kerstmis en alles wordt zo voorbereid dat er geen detail wordt weggelaten. Een van de eerste dingen die worden geïnstalleerd zijn de etalages, die worden versierd met de mooiste versieringen in de vorm van flitsende lichtjes en de meest eigenaardige decoraties. Om er zeker van te zijn dat je geen enkel detail mist, raad ik je aan een rondleiding door de kerstetalages van New York te boeken, waar een gids je de magie van Kerstmis als nooit tevoren laat voelen.

Als de avond valt, wordt de stad weer wakker en slenteren door de winkelstraten is een gevaar als je geld wilt besparen! Als je ook op zoek bent naar de beste koopjes, aarzel dan niet om de beste outlets van New York te bezoeken voor de beste prijzen voor de hipste merken.

7. Bezoek de Winter Village Kerstmarkt in Bryant Park

Winterdorp in Bryant Park| ©Colin Miller
Winterdorp in Bryant Park| ©Colin Miller

Tijdens de maand november maakt de stad zich op voor de meest speciale tijd van het jaar, Kerstmis, en Bryant Park is een must-see!

kerstmarkten overspoelen de stad en de meest ongelooflijke etalages worden opgezet. Een van de belangrijkste is Winter Village, gelegen in Bryant Park. Het heeft meer dan duizend kraampjes die handwerk, eten en zelfs een ijsbaan verkopen!

Een van de tradities is om warme cider te drinken bij een van de kraampjes. Het koude weer is zich al aan het vestigen in de stad en ik verzeker je dat het geweldig voor je zal zijn! Er is nog veel meer te zien en te doen in Bryant Park, dus aarzel niet om hier een middag door te brengen - het is een van de beste parken in New York!

8. Woon de New York Marathon bij als toeschouwer of als je durft, als loper!

Deelnemen aan de New York Marathon| ©Steven Pisano
Deelnemen aan de New York Marathon| ©Steven Pisano

Het feit dat deze marathon in een van de meest iconische steden ter wereld plaatsvindt en bovendien gratis is, maakt het een van de populairste marathons ter wereld en een van de populairste voor hardlopers. Als je van sport houdt, is dit een geweldige kans om een medaille te krijgen voor deelname aan een van de beroemdste races.

De marathon wordt meestal gehouden op de eerste zondag in november en de stad is vol met mensen die de meer dan 50.000 lopers aanmoedigen. Op veel straathoeken staan zelfs muziekkorpsen die de race een stuk minder inspannend maken. En jij, ren jij liever of juich jij liever?

Schrijf je in op de officiële website om mee te doen.

9. Mis de Noordpool niet in Macy's Santaland

Onderdeel van Macy's Santaland| ©slgckgc
Onderdeel van Macy's Santaland| ©slgckgc

De dag na de Thanksgiving Day Parade kun je een bezoek brengen aan Santaland in Macy's, een echte New Yorkse kerstervaring die je niet mag missen.

Er is een Noordpool-set met elfen, treintjes, mevrouw Claus en de Kerstman zelf die samen met zijn rendieren op je wachten om je wensen te horen!

Het bezoek is een echte aanrader en helemaal als je weet dat het gratis is. Als je ervan wilt genieten, ga dan naar de 8e verdieping van Macy's Herald Square, 151 W 34th Street.

10. Proef een ambachtelijk biertje op het Craft Beer Festival

Reclame voor het festival| ©NYC Craft Beer Festival
Reclame voor het festival| ©NYC Craft Beer Festival

Als je in november al op de eerste en tweede van de maand komt, dan heb je een plan te maken zodra je aankomt, want het NYC Craft Beer Festival vindt plaats op 1 en 2 november.

Als je een bierliefhebber bent, zal deze beurs van ambachtelijke brouwerijen je niet onverschillig laten. Sterker nog, het heeft een speciaal aroma omdat het ambachtelijke creaties zijn die niet in grote hoeveelheden worden geproduceerd, dus het heeft een exclusieve touch die verandert in magie.

Je kunt bieren vinden die gemaakt zijn met allerlei ingrediënten zoals tijm, andere wortels en kruiden. Wie weet ontdek jij je favoriete bier hier in de Big Apple? Je vindt alle informatie hier.

11. Bezoek 5th Avenue op Veteranendag

Veteranendagparade| ©Marie-Lan Nguyen
Veteranendagparade| ©Marie-Lan Nguyen

De viering van het einde van de Eerste Wereldoorlog is een gebeurtenis waar New Yorkers, net als de rest van de Verenigde Staten, veel belang aan hechten. We weten hoe patriottisch ze zijn, en op deze dag laten ze dat uitgebreid zien.

Tijdens deze dag eren ze alle veteranen met een mars die ongeveer vier uur duurt over Fifth Avenue van 26th Street tot 52nd Street.

Hoewel het een feestdag is, blijven de meeste toeristische attracties open, dus het is een goede dag om de interessantste plekken te bezoeken of een rondleiding door de Big Apple te nemen.


Prijzen in NYC in november

Betalen voor goederen| ©Karolina Grabowska
Betalen voor goederen| ©Karolina Grabowska

November is een maand waarin je de stad kunt bezoeken zonder al te veel drukte en je kunt genieten van alles wat er te zien en te doen is in New York, plus een kerstsfeer (zij het voorbarig) zonder de hoge kosten van een bezoek aan New York in december.

Bovendien is het laagseizoen en met de lage prijzen en aanbiedingen waarvan je kunt profiteren, is het een slimme tijd om de Big Apple te bezoeken.

Boek een kerstlichtjestour

Het weer in NYC in november

Slenteren over TIme Square| ©Hellotickets
Slenteren over TIme Square| ©Hellotickets

November is verdraaglijk koud maar het sneeuwseizoen is nog niet begonnen, dus zolang je een goede jas meeneemt moet je geen probleem hebben om van de stad te genieten. En er zijn genoeg dingen te doen!

Temperaturen in New York in november liggen gemiddeld tussen de 5 en 12 graden Celsius.

De dagen zijn erg kort en in het begin duurt het zonlicht tot ongeveer zes uur 's avonds, maar een paar dagen later vindt de tijdsverandering plaats en wordt het om vijf uur donker. Dit is iets om rekening mee te houden, zodat je organisatie zo optimaal mogelijk is en je de daglichturen optimaal benut.

Boek een kerstlichtjestour