Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Top 10 Broadway musicals 2023

Laat u meeslepen door de magie van Broadway: duik in een van de musicals op het programma en laat uw fantasie de vrije loop in het hart van de Big Apple. Hier is een lijst van de favorieten en de meest gestelde vragen over hoe je aan kaartjes kunt komen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

22 minuten lezen

Top 10 Broadway musicals 2023

Kruispunt van Times Square en Broadway Avenue | ©Hellotickets

Welke tijd van het jaar u New York ook bezoekt, een van de dingen die u zeker moet doen is een musical meepikken op Broadway, de beroemde boulevard met theater die door het centrum van Manhattan loopt, inclusief Times Square.

Met honderden voorstellingen per jaar is Broadway het mekka van het New Yorkse theater. Veel Hollywood-acteurs hebben de podia opgeluisterd om ons te verblijden met hun talent en grote acteurs (hoewel niet zo bekend) werken elke voorstelling hard om ingeburgerd te raken.

Ik herinner me de eerste keer dat ik een Broadway musical in New York bijwoonde en het was een van de spannendste momenten van de reis. Niet alleen omdat ik van theater hou, maar omdat de magie van Broadway iets unieks is dat je nergens anders vindt.

De muzieknummers en majestueuze ensceneringen voeren je mee naar een wereld vol fantasie en laten je sprakeloos achter, zelfs als je niet eens een passie voor theater hebt! Hier is een lijst van degenen die voor mij de beste zijn.

1. The Lion King

Scène uit The Lion King| ©Hellotickets
Scène uit The Lion King| ©Hellotickets

De troon van de Broadway-musicals behoort toe aan Simba, wie kaartjes koopt voor The Lion King staat voor de bewerking van de beroemde Disney-animatiefilm en bij talrijke gelegenheden is hij erkend als de beste musical van allemaal. Met een prachtig decorontwerp en muziek van Elton John heeft het zes Tony Awards en een Evening Standard Award gewonnen.

Sinds 1997 is het de best verkochte musical in New York omdat het een van de krachtigste producties op Broadway is - er is niets vergelijkbaars!

Wie de film heeft gezien, kent het verhaal van de kleine Simba, de leeuwenprins wiens boze oom Scar hem de troon wil afnemen. Om dit te doen, zet hij hem een val waarin zijn vader Mufasa, de koning van de savanne, sterft.

Scar laat hem geloven dat zijn vader door hem is omgekomen, zodat Simba uit het koninkrijk ontsnapt. Jaren later verneemt de jonge prins dat de savanne onder het bewind van zijn oom achteruit is gegaan en het is dan dat hij besluit de confrontatie met de overweldiger aan te gaan en zijn plaats in "de kringloop van het leven" terug te winnen.

Waarom je het niet mag missen

De soundtrack van The Lion King is uitstekend, evenals de karakterisering van de acteurs en de enscenering. Bovendien leert het verhaal waarden die nooit uit de mode raken. Ongetwijfeld een geweldige show die de echte wereld meer dan twee uur weet te ontlopen.

Ideaal voor...

Alle toeschouwers, zowel kinderen als volwassenen, zullen ervan genieten.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor The Lion King Broadway kopen via de officiële website van Hellotickets: Tickets The Lion King Broadway

Nuttige informatie

 • Waar: Minskoff Theater Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de musical The Lion King

The Lion King Broadway tickets

2. Aladdin

Scène uit Aladdin| ©Aladdin
Scène uit Aladdin| ©Aladdin

Het woord dat het gevoel dat je zult ervaren als je kaartjes koopt voor Aladdin op Broadway het beste beschrijft is magie. In deze theatrale adaptatie van de populaire 90's animatiefilm is alles verrassend, verbazingwekkend en buitengewoon- nog een Disney-klassieker die zijn eigen muzikale versie verdient!

Dankzij een briljante enscenering, een zorgvuldige karakterisering van de personages, enkele nieuwe liedjes en de altijd hilarische humor van de Geest, is dit een van de Broadway-musicals die de meeste furore maakt bij het publiek. En iedereen die naar het Nieuw Amsterdams Theater komt om Aladdin voor de eerste keer te zien, zou terugkomen voor een tweede keer!

Het verhaal begint wanneer Aladdin, een jonge kruimeldief uit Agrabah, een magische lamp vindt waarmee hij drie wensen kan doen om zijn leven te beteren en aan de armoede te ontsnappen. Met een van hen wil hij prins worden om Yasmine te veroveren, de mooie dochter van de sultan op wie hij verliefd is geworden, maar de kwaadaardige koninklijke vizier heeft andere plannen met de geest van de lamp die alle inwoners van de stad in gevaar zullen brengen.

Waarom je het niet mag missen

De musical Aladdin is een van de must-see musicals in New York. Iedereen die de liedjes uit de film kent zal mee kunnen neuriën op de muziek en het is zo leuk dat de 2,5 uur voorbij vliegen.

Over vliegen gesproken, de scène in het nummer "Een ideale wereld", waarin de hoofdpersonen op een vliegend tapijt over de stad vliegen, is gewoonweg prachtig en zal je sprakeloos achterlaten!

Ideaal voor...

Alle toeschouwers, zowel kinderen als volwassenen, zullen ervan genieten.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Aladdin kopen op de officiële website van Hellotickets: Aladdin Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd Street) New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St)
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de musical Aladdin op Broadway.

Aladdin Broadway tickets

3. Chicago

Chicago Scene| ©Chicago
Chicago Scene| ©Chicago

Nog een van de grote Broadway musical producties waar je kaartjes voor kunt kopen : Chicago Broadway. Een klassieker die ons elk seizoen terugbrengt naar de roaring 20's.

Met jazzmuziek als achtergrond en Prohibition dat clandestiene activiteiten, corruptie en moord in de grote stad bevorderde, is deze show gericht op een meer volwassen publiek, maar sluipt in de top 10 omdat het een van de groten van Broadway is. Het succes is zo groot dat de musical 6 Tony Awards heeft gewonnen en dat de opname van de liedjes van de musical ook een Grammy Award heeft gewonnen.

Chicago vertelt het verhaal van Roxie Hart, een onschuldige debutante-actrice die ervan droomt in de voetsporen te treden van de beroemde vaudeville-actrice Velma Kelly. Maar een reeks van verkeerde gebeurtenissen leidt ertoe dat beiden in de gevangenis belanden op beschuldiging van moord.

Onder de slinkse hoede van gevangenisdirecteur Morton krijgt Roxie de legendarische en gehaaide advocaat Billy Flynn zover dat hij haar zaak tegen een flinke vergoeding op zich neemt. In de gevangenis neemt Roxie's carrière een hoge vlucht, tot verdriet van haar mentor en Velma Kelly, maar de artieste heeft een aas in haar mouw voor de tweede akte...

Waarom je het niet mag missen

Als je de film uit 2002 met Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger en Richard Gere hebt gezien, kun je een idee krijgen van de fantastische muzieknummers die je op het podium te zien krijgt, maar het live zien van deze spectaculaire choreografieën, met een delicate enscenering en het voelen van de muziek vanuit je stoel is een unieke ervaring en een absolute aanrader.

Ideaal voor...

Volwassenen. Deze show is mogelijk niet geschikt voor kinderen van 12 jaar en jonger.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Chicago kopen op de officiële website van Hellotickets: Chicago Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar: Ambassador Theatre (219 West 49th Street) Ambassador Theatre (219 West 49th Street, tussen Broadway en 8th Avenue).
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de Broadway musical Chicago.

Chicago Broadway Tickets

4. Phantom of the Opera

Scène uit Phantom of the Opera| ©Playbill
Scène uit Phantom of the Opera| ©Playbill

Sinds de première in 1986 zijn Phantom of the Opera Broadway tickets altijd meerdere seizoenen achter elkaar uitverkocht. The Phantom of the Opera is een van Broadway's meest succesvolle musicals en heeft 7 Tony Awards gewonnen (waaronder Beste Musical van het Jaar) voor de prachtige bewerking van de populaire roman van Gaston Leroux.

De film speelt zich af in de 19e eeuw in de Opera van Parijs en vertelt het verhaal van een misvormde man die zich schuilhoudt in de kelders van het operahuis en de theatermedewerkers terroriseert met zijn misdaden. De geest wordt verliefd op de jonge danseres Christine, adopteert haar als zijn muze en leert haar zingen om de ster van de opera te worden. Maar als hij ontdekt dat zijn liefde onmogelijk is, zweert hij wraak.

Mijn favoriete scène is die in de boot, als de geest Christine naar zijn hol leidt. Het zit vol intriges en chemie - gewoon sensationeel!

Waarom je het niet mag missen

De raadselachtige en spookachtige setting, de kostuums van de acteurs en de schitterende soundtrack maken van Phantom of the Opera een klassieker die u niet mag missen tijdens uw reis naar New York. Geen wonder dat het de langstlopende Broadwaymusical is en wereldwijd door 80 miljoen mensen is gezien.

Ideaal voor...

Volwassenen, maar kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom, hoewel er enkele speciale effecten en scènes zijn die de kleintjes kunnen afschrikken.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor The Phantom of the Opera kopen op de officiële website van Hellotickets: Phantom of the Opera Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar: Majestic Theatre (245 Broadway) Majestic Theatre (245 W 44th St, New York, 10036)
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over Phantom of the Opera op Broadway.

Phantom of the Opera Broadway Tickets

5. Moulin Rouge

Scène uit Moulin Rouge| ©NY Theater
Scène uit Moulin Rouge| ©NY Theater

Als je een echte fan bent van Baz Luhrmann's bekroonde film met Ewan McGregor en Nicole Kidman in 2001, mag je geen kaartjes missen voor de Broadway musical van Moulin Rouge. Een sensationele ervaring vol kleur, licht en emoties die u onderdompelt in het bohemienachtige Parijs van 1900.

Het theater waarin het wordt opgevoerd heeft namelijk een structuur en afwerking die perfect aansluiten bij het thema van de musical en je het gevoel geven dat je deel uitmaakt van het verhaal. Het is de ideale gelegenheid om de magie van de spectaculaire Moulin Rouge soundtrack te herbeleven met de "Can-can" of "Lady Marmelade" en het romantische liefdesverhaal tussen de jonge schrijver Christian en Satine, de ster van het cabaret- een feest van waarheid, schoonheid, vrijheid en vooral liefde!

Waarom je het niet mag missen

Hoewel het geen kopie is van de film, behoudt de musical alle essentie van de film, want het decorontwerp van de musical bevat zelfs de symbolische rode windmolen, de reuzenolifant en alle smaak van het cabaret, maar het is ook gemoderniseerd door recente liedjes aan het repertoire toe te voegen, waardoor je je meer met het verhaal kunt identificeren. Het resultaat is gedurfd, spetterend en opwindend. Ben je klaar om te dansen?

Ideaal voor...

Volwassenen. Kaartjes worden aanbevolen voor kinderen vanaf 12 jaar.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Moulin Rouge kopen op de officiële website van Hellotickets: Tickets Moulin Rouge Broadway

Nuttige informatie

 • Waar: Al Hirschfeld Theater (Al Hirschfeld Theatre) Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street tussen 8th en 9th Avenue).
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 35 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de Moulin Rouge musical op Broadway.

Moulin Rouge Broadway kaarten

6. Het levensverhaal van Michael Jackson

Scène uit MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org
Scène uit MJ, The Michael Jackson Musical| ©Broadway.org

Iedereen kent zijn muziek en bijna iedereen kent zijn leven, en juist daarom zijn de kaartjes voor de Michael Jackson musical zo gewild. Weinig fans van de King of Pop zullen de show in het Neil Simon Theatre op Broadway kunnen weerstaan. Als je een van zijn videoclips hebt gezien (en ik weet zeker dat je die hebt) kun je al een idee krijgen van wat je kunt verwachten.

Regisseur en choreograaf Christopher Wheeldon heeft de leiding over de show die een revolutie op Broadway teweegbrengt en die, niet verrassend, nummers bevat als "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" en "I'll be there". Een totaal van 30 van zijn songs, met als uitgangspunt de repetities van zijn 1992 Dangerous tour en een terugblik op zijn verleden, met zijn jeugd in de Jackson 5 en zijn adolescentie.

Waarom je het niet mag missen

Want het is niet zomaar een eerbetoon aan Michael Jackson, want de show is gemaakt in samenwerking met zijn kinderen en geeft voorrang aan de muzikale nalatenschap van de King of Pop boven de controverses rond het personage.

Ideaal voor...

Muziekliefhebbers in het algemeen, of ze nu Michael Jackson-fans zijn of niet, want zowel het verhaal als de enscenering vermaken elk publiek.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor de musical van Michael Jackson kopen op de officiële website van Hellotickets: Michael Jackson Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street) Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street tussen 7th en 8th Avenue).
 • Hoe lang duurt het? 2 uur.

Michael Jackson Broadway Tickets

7. Het Boek van Mormon

Het Boek van Mormon| ©SMUDailyCampus
Het Boek van Mormon| ©SMUDailyCampus

Als je je rot wilt lachen om een Broadway musical, moet je The Book of Mormon zien. Deze satire over een mormoons echtpaar dat in Oeganda hun geloof probeert te prediken, zal een goede smaak achterlaten.

De twee ongelijksoortige missionarissen raken in de problemen in een onrustig deel van het Afrikaanse land en zullen je de hele show lang laten lachen. De controversiële humor van deze musical van de makers van de South Park-serie is zonder twijfel het hoogtepunt.

Waarom je het niet mag missen

Even bekritiseerd als geprezen laat deze musical, met zijn respectvolle boodschap ten aanzien van religie en sociale rechtvaardigheid, niemand onverschillig. Bovendien zullen de visuele effecten, het zorgvuldig ontworpen decorontwerp en de cast van artiesten u doen begrijpen waarom het een van de beste Broadway musicals is.

Ideaal voor

Volwassenen met een goed gevoel voor humor zijn toe aan een toneelstuk met mooie waarden dat over de hele wereld wordt erkend.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor The Book of Mormon in New York kopen via de officiële website van Hellotickets: Tickets voor The Book of Mormon

Nuttige informatie

The Book of Mormon Tickets

8. Hamilton

Scène uit Hamilton| ©Concrete Playground
Scène uit Hamilton| ©Concrete Playground

Kunt u zich voorstellen het geboorteverhaal van de Verenigde Staten te horen uit de mond van een van de grondleggers en op het ritme van rap? Koop gewoon kaartjes om Hamilton op Broadway te zien , een fenomeen in de afgelopen jaren!

De show vertelt het verhaal van Alexander Hamilton, een wees uit het Caribisch gebied die door een reeks gebeurtenissen uiteindelijk naar de Verenigde Staten komt en een belangrijke figuur wordt in zowel de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog als de eerste regering van het land.

Hoewel ik het geweldig vond, is Hamilton een van de weinige Broadway-musicals waarvoor je een goede basiskennis van het Engels nodig hebt, omdat er veel woordspelingen worden gebruikt en snel wordt gezongen, zodat je soms gemakkelijk kunt verdwalen.

Waarom je het niet mag missen

Het boeiende aan deze musical is dat het verhaal op een onconventionele manier wordt verteld door middel van interactieve enscenering met spectaculaire geluids- en lichteffecten. Bovendien is het een toneelstuk waarin nauwelijks sprake is van dialoog anders dan via liederen. Ze zijn stuk voor stuk uniek voor deze musical.

Hamilton is inderdaad een verbluffende ervaring die je onderdompelt in een van de spannendste episodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Deze Broadway-musical is dan ook een van de meest gewilde musicals bij het publiek en heeft 11 Tony Awards gewonnen, hoewel hij genomineerd was voor 16. Meer dan enige andere show ooit heeft gewonnen!

Ideaal voor...

Volwassenen en kinderen van 10 jaar en ouder, met een goede kennis van het Engels.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Hamilton kopen op de officiële website van Hellotickets: Hamilton Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar: Richard Rodgers Theatre (226) Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street tussen Broadway en 8th Avenue).
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 40 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de Broadway musical Hamilton.

Hamilton Broadway Tickets

9. Harry Potter en het Vervloekte Kind

Harry Potter en het Vervloekte Kind Acteurs| ©NY Times
Harry Potter en het Vervloekte Kind Acteurs| ©NY Times

De musical van een van de beroemdste personages aller tijden is eindelijk aangekomen in New York; je kunt nu kaartjes kopen voor Harry Potter en het Vervloekte Kind op Broadway. Deze superproductie komt rechtstreeks uit Londen en heeft fantastische recensies. Hoewel het pas sinds 2018 in het Lyric Theatre in New York draait, is het nu al ongetwijfeld een van de populairste bij het publiek.

Het plot repliceert geen van de films, maar is een verhaallijn die je alleen in de musical ziet. Het script is geschreven door J.K. Rowling zelf en speelt zich af 17 jaar nadat Harry Voldemort heeft verslagen. Harry is nu een werknemer van het Ministerie van Toverkunst, getrouwd en vader van drie kinderen. Dit uitgangspunt is het begin van een show die verschillende Tony Awards heeft gewonnen, waaronder Beste Musical, en het record houdt voor de hoogste kaartverkoop in één week in de geschiedenis van Broadway.

Waarom je het niet mag missen

Het decorontwerp, de speciale effecten en de soundtrack van de musical zijn prachtig. Maar vooral omdat het het Harry Potter verhaal completeert op een manier die geen enkele andere film, spin-off of roman heeft gedaan. Het is een echt vervolg geschreven door de auteur en geen enkele fan van de saga mag het missen.

Ideaal voor...

Dreuzels, natuurlijk!

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Harry Potter kopen op de officiële website van Hellotickets: Harry Potter and the Cursed Child Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waarheen?: Lyric Theatre, zeer dicht bij Time's Square (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 40 minuten met een pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de Harry Potter musical op Broadway.

Harry Potter en het Vervloekte Kind Broadway Tickets

10. Wicked

Scène uit Wicked| ©Broadway
Scène uit Wicked| ©Broadway

Wicked tickets geven je toegang tot de meest betoverende Broadway musical ooit! Dit is de prequel van het beroemde Wizard of Oz verhaal, een spannend en suspensevol toneelstuk over vriendschap, een thema geschikt voor alle doelgroepen.

Het vertelt het verhaal van Elphaba en Glinda, twee jonge studenten hekserij die elkaar ontmoeten in het land Oz en ondanks hun verschillen een grote vriendschap sluiten. Aan de ene kant is Elphaba een intelligente maar enigszins teruggetrokken tovenares die worstelt om zich een plaats te verwerven in de wereld. Aan de andere kant is Glinda extravert en erg populair op de universiteit. De omstandigheden van het leven brengen hen samen voor een aantal leuke momenten, maar er gebeurt iets dat de twee uit elkaar drijft totdat ze de Boze Heks van het Westen en de Goede Heks worden.

Waarom je het niet mag missen

Sinds de première in 2003 is Wicked een van de grootste hits van Broadway. Als een frisse en onderhoudende show met intrige, humor en indrukwekkende enscenering, heeft het 3 Tony Awards en een Grammy voor Best Score for a Musical gewonnen. Het blijft ook op het podium van de best verdienende Broadway musicals samen met The Phantom of the Opera en The Lion King.

Maak je klaar om de vliegende apen te zien! Je zult nooit meer met dezelfde ogen naar The Wizard of Oz kijken.

Ideaal voor...

Alle toeschouwers, zowel kinderen als volwassenen, zullen ervan genieten.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Wicked kopen op de officiële website van Hellotickets: Wicked Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar? Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Hoe lang duurt het? 2 uur en 45 minuten, inclusief een pauze van 15 minuten.
 • Wil je meer weten? Bekijk dit artikel over de musical Wicked op Broadway.

Wicked Broadway tickets

En als je met Kerstmis reist... Radio City Christmas Spectacular

Rockettes Scène| ©Billboard
Rockettes Scène| ©Billboard

Als u naar New York reist, zult u zeker een druk programma hebben, waarbij u een groot aantal musea bezoekt en allerlei rondleidingen door de stad doet, maar als uw reis samenvalt met Kerstmis, mag u het legendarische Radio City Christmas Spectacular niet missen, dat alleen tijdens het kerstseizoen plaatsvindt.

Het is een magisch kerstverhaal dat voor het eerst werd opgevoerd in 1933 en een echte kersttraditie is geworden.

Het is echt zo spectaculair als de naam zegt! Een ouderwetse show met muziek, humor, dans en lichteffecten met in de hoofdrol de fantastische The Rockettes, die Kerstmis weer tot leven brengt met de opwinding van een kind.

Waarom je het niet mag missen

Het grappige van het Radio City Christmas Spectacular is dat de show elk jaar verandert en altijd een verrassing is. Als u met uw gezin naar New York gaat, raad ik het ten zeerste aan, want het Radio City Christmas Spectacular is geschikt voor alle leeftijden en de kinderen zullen zich uitstekend vermaken.

Ideaal voor...

Een reis naar New York met Kerstmis. Even geweldig voor kinderen en volwassenen, die er evenveel plezier aan zullen beleven.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Radio City Christmas Spectacular kopen op de officiële website van Hellotickets: Radio City Christmas Spectacular Tickets

Nuttige informatie

 • Waar is het? Radio City Music Hall Theatre in Rockefeller Center (1260 6th Ave, New York, 10020)
 • Hoe lang duurt het? 1 uur en 30 minuten zonder pauze.
 • Wil je meer weten? Bekijk dan dit artikel over het Radio City Christmas Spectacular en kom alles te weten over de show.

Radio City Christmas Spectacular kaarten


Hoe koop ik Broadway tickets online

Flyers voor musicals| ©Hellotickets
Flyers voor musicals| ©Hellotickets

Als je tijdens je reis naar New York een Broadway musical wilt bijwonen, is mijn advies om je kaartjes online te kopen voordat je op reis gaat, want er is veel vraag naar shows, de theaters lopen vol en de kassa's hangen al snel het bordje Sold Out.

 • Uit ervaring raad ik u aan zo lang mogelijk van tevoren online kaartjes te kopen , zodat u de beste plaatsen krijgt op de datum die u wilt en tegen een betere prijs dan aan de kassa, waar u ook niet eindeloos in de rij hoeft te staan.
 • De Amerikaanse ticketmarkt is dynamisch, wat betekent dat de prijzen stijgen naarmate de datum van de musical dichterbij komt en het aanbod afneemt (net als bij vluchten bijvoorbeeld). Als u te lang wacht, loopt u het risico dat de kaartjes op zijn of dat u te weinig kaartjes hebt tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculaire zichtbaarheid.
 • Als u online boekt, kunt u bovendien uw eigen stoel in het theater kiezen. Voor mij is dit de makkelijkste, snelste en veiligste optie.

Hoe koopt u Broadway tickets aan de kassa van het theater?

In mijn ervaring lijkt me dit niet de meest raadzame optie. Daar zijn verschillende redenen voor, die ik hieronder zal toelichten:

 • Tickets voor een Broadway-musical kopen aan de kassa betekent dat u ze moet kopen wanneer u in New York aankomt, dus u moet zich aanpassen aan het schema van het theater, erheen reizen en in een lange rij wachten om ze te kopen.
 • Dit betekent dat u kostbare tijd van uw reis naar New York verliest die u zou kunnen besteden aan een rondleiding door de stad of een bezoek aan enkele van de beste musea in plaats van in de rij te staan voor een theater.
 • Kaartjes halen aan de kassa zal maanden later zijn dan wanneer je ze thuis had kunnen kopen, met veel minder opties over en misschien tegen een exorbitante prijs. Of ze zijn uitverkocht gezien de grote vraag naar Broadway musicals.

Hoe kies je de beste plaats om de musical te zien?

In het theater| ©Denise Jans
In het theater| ©Denise Jans

Een andere grote vraag die u misschien heeft wanneer u kaartjes koopt voor een Broadway musical is hoe u de beste plaatsen in het theater krijgt om de show te zien. Mijn advies is om te proberen een evenwicht te vinden tussen het soort kaartjes dat het theater aanbiedt en het budget dat u beschikbaar hebt.

Over het algemeen zijn de duurste plaatsen in het orkestgedeelte in het midden en van daaruit kunt u de hele show perfect zien. De Mezzanine en het Balkon zijn respectievelijk de tweede en derde ring. Afhankelijk van de grootte van het theater zullen deze secties meer of minder ver van het podium verwijderd zijn.

Hou dit in gedachten!

Bij het kopen van tickets voor een Broadway musical zijn er een paar fundamentele dingen waar u rekening mee moet houden:

 • Als je heel dicht bij het podium in het theater zit, zie je de acteurs op de eerste rij en vang je de details perfect op, maar mis je waarschijnlijk een deel van de choreografie.
 • Kiest u daarentegen voor een stoel aan de zijkant van het podium, dan loopt u het risico een deel van het podium te missen.
 • Er zijn ook enkele tickets die Obstructed View heten, wat betekent dat er een kolom voor staat of een ander element dat het moeilijk maakt om de musical te zien. Deze zijn meestal veel goedkoper, dus als je een kleiner budget hebt, kan dit een geweldige manier zijn om de magie van Broadway te ervaren!

En als ik geen Engels spreek, is het dan de moeite waard om naar een musical te gaan?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Absoluut ja! Sommige mensen aarzelen om in de Verenigde Staten naar het theater te gaan omdat ze geen Engels spreken, maar op Broadway is dat geen probleem. Vergeet niet dat musicals geen films zijn met lange dialogen, maar dat de verhaallijn vol zit met muzieknummers, choreografieën en liedjes die je helpen om de plot gemakkelijk te volgen.

In ieder geval, als je nog twijfelt, is mijn advies om te kiezen voor een musical waar een film van is gemaakt, zoals Chicago, The Lion King of Aladdin. Als u de film bekijkt voordat u op reis gaat, zal deze veel gemakkelijker te volgen zijn omdat ze meestal hetzelfde script hebben.

De theaters in New York zijn zich er echter van bewust dat zij buitenlands publiek naar hun zalen trekken, dus zijn zij hierop voorbereid. De grootste box-office hits bieden vaak de mogelijkheid om koptelefoons te huren die elke scène in het Spaans samenvatten, zodat u op de hoogte bent van alles wat er op het podium gebeurt.

Ze kosten ongeveer 10 dollar en je moet je paspoort bij het loket achterlaten als garantie, die je aan het eind van de show terugkrijgt als je de headset terugbrengt.

De musicals die, op dit moment, deze service hebben zijn: The Lion King, Phantom of the Opera, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon en Come From Away. Als u echter een van deze koptelefoons wilt huren, raad ik u aan bij de kassa van het theater te vragen of ze beschikbaar zijn voor een specifieke voorstelling.

Hoe ver van tevoren moet ik naar het theater komen?

Hamilton Theater| ©Hellotickets
Hamilton Theater| ©Hellotickets

New York is een stad van lange afstanden en druk verkeer, dus om te voorkomen dat u te vroeg aankomt voor de aanvangstijd van de voorstelling raad ik u aan 30 tot 45 minuten eerder te gaan om rustig het theater binnen te gaan, een bak popcorn of wat merchandising te kopen en uw plaatsen te vinden.

Het is belangrijk om vroeg bij het theater te zijn, want als u te laat komt, laat het zaalpersoneel u niet meer binnen als de musical eenmaal is begonnen - het zou zonde zijn om de voorstelling te missen vanwege het verkeer!

Hoe lang duurt de musical?

Een Broadway musical duurt meestal tussen de 2 en 2,5 uur. Het is verdeeld in acts en er zijn pauzes tussen, zodat u naar het toilet kunt gaan en uw benen kunt strekken zonder een minuut van de show te missen.

De duur van de door u gekozen show kennen is essentieel om het activiteitenplan voor die dag te kunnen organiseren.

Kinderen en Broadway musicals

Een Broadway-musical bijwonen is een van de dingen die je zeker moet doen tijdens een reis naar New York met kinderen- het is een verbazingwekkend schouwspel van licht, kleur, muziek en dans waar kinderen dol op zullen zijn! Er zijn veel voorstellingen waarvan het thema en de enscenering perfect zijn voor een familiepubliek.

Toegang voor kinderen

Houd er echter rekening mee dat de meeste Broadway-theaters geen kinderen onder de 4 jaar toelaten. Dit beleid wordt vastgesteld door de individuele theaters. Helaas verkoopt geen van de Broadway-musicals speciale kinderkaartjes, dus alle bezoekers moeten dezelfde prijs betalen voor kaartjes.

Hoe kies ik een musical?

Bij het kiezen van een Broadway-musical moeten ouders iets weten over de plot van de show in kwestie, maar andere aspecten om rekening mee te houden zijn de lengte van de show, de speciale effecten en het taalgebruik in de dialoog. Zo kunt u de musical kiezen die het beste bij uw gezin past.

Wat gebeurt er als een kind een driftbui heeft tijdens de show?

Soms krijgt een kind midden in de voorstelling een driftbui, omdat het moe, hongerig of slaperig is. Als dit gebeurt, kan de zaalwachter het kind en een ouder vriendelijk verzoeken de zaal te verlaten totdat het kind gekalmeerd is en later kan terugkeren om de voorstelling verder te bekijken.

Is er etiquette voor het bijwonen van een Broadway musical?

Een van de Broadway theaters| ©Hellotickets
Een van de Broadway theaters| ©Hellotickets

Hoewel er geen specifieke dresscode is om naar een musical te gaan, is niemand meestal overdressed en is het gebruikelijk om comfortabele en gepaste kleding te dragen. Zo kunt u de dag doorbrengen met sightseeing en de dag afsluiten met een fascinerende Broadway musical - uw benen zullen u er dankbaar voor zijn na al dat lopen door New York!

Waar kunt u eten in de buurt van de theaters?

Italiaans menu| ©Inatteso
Italiaans menu| ©Inatteso

Het is vrij gebruikelijk dat de populairste tijden om naar een Broadway musical te gaan in de late avond zijn, d.w.z. rond 19 of 20 uur. Vooral omdat je dan de hele dag kunt rondkijken en naar de musical kunt gaan net wanneer je een pauze nodig hebt.

Als de show voorbij is, krijg je vast trek. Wat eten we die dag? Hier is een lijst van de beste plaatsen om te eten in New York

Broadway ligt in het hart van Times Square en alles is altijd open, dus het is gemakkelijk om een eetgelegenheid te vinden en te smullen van heerlijke hamburgers zoals Shake Shack (691 8th Ave), heerlijke arepas zoals Empanada Mama (763 9th Ave) of smakelijke taco's zoals Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York is een stad van eindeloze culinaire mogelijkheden. Als u de toeristenvallen wilt vermijden en goed wilt eten zonder failliet te gaan, raad ik u aan mijn artikel De 10 beste plekken om te eten in New York te bekijken.

Naar welke andere evenementen kan ik in New York gaan?

NBA wedstrijd| ©NBA
NBA wedstrijd| ©NBA

New York is een stad vol mogelijkheden voor plezier, waar veel te zien en te doen is. Als u tijdens uw vakantie een ander evenement wilt bijwonen en u een sportliefhebber bent, raad ik u andere opties aan, zoals: