Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Top 10 Broadway musicals 2023

Laat je meeslepen door de magie van Broadway: dompel je onder in een van de musicals op het programma en laat je fantasie de vrije loop in het hart van de Big Apple. Hier is een lijst van de favorieten en de meest gestelde vragen over hoe je aan kaartjes kunt komen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

21 minuten lezen

Top 10 Broadway musicals 2023

Kruispunt van Times Square en Broadway Avenue | ©Hellotickets

In welke tijd van het jaar u New York ook bezoekt, een van de essentiële dingen die u moet doen is een musical zien op Broadway, de beroemde boulevard met theater die door het centrum van Manhattan loopt, inclusief Times Square.

Met honderden voorstellingen per jaar is Broadway het mekka van het New Yorkse theater. Veel Hollywood-acteurs hebben de podia opgeluisterd om ons te verblijden met hun talent en grote acteurs (hoewel niet zo bekend) werken elke voorstelling hard om zich te vestigen.

Ik herinner me de eerste keer dat ik in New York een Broadway-musical bijwoonde en het was een van de spannendste momenten van de reis. Niet alleen omdat ik van theater hou, maar omdat de magie van Broadway iets unieks is dat je nergens anders vindt.

De musicalnummers en majestueuze ensceneringen voeren je mee naar een wereld vol fantasie en laten je sprakeloos achter, zelfs als je niet eens een passie voor theater hebt! Hier is een lijst van wat voor mij de beste zijn.

1. De Leeuwenkoning

Scène uit The Lion King| ©Hellotickets
Scène uit The Lion King| ©Hellotickets

De troon van de Broadway-musicals behoort toe aan Simba, wie kaartjes koopt voor The Lion King staat voor de bewerking van de beroemde Disney-animatiefilm en bij talrijke gelegenheden is hij erkend als de beste musical van allemaal. Met een prachtig decorontwerp en muziek van Elton John heeft het zes Tony Awards en een Evening Standard Award gewonnen.

Sinds 1997 is het de best verkochte musical in New York omdat het een van de krachtigste producties op Broadway is. Er gaat niets boven!

Als je de film hebt gezien, ken je het verhaal van de kleine Simba, de leeuwenprins wiens boze oom Scar hem de troon wil afnemen. Daartoe zet hij een val voor hem op waarbij zijn vader Mufasa, de koning van de savanne, sterft.

Scar laat hem geloven dat zijn vader door hem is omgekomen, zodat Simba uit het koninkrijk ontsnapt. Jaren later verneemt de jonge prins dat de savanne onder het bewind van zijn oom is verslechterd en het is dan dat hij besluit de confrontatie met de overweldiger aan te gaan en zijn plaats in "de cyclus van het leven" terug te winnen.

Waarom je het niet mag missen

De soundtrack van The Lion King is geweldig, net als de karakterisering van de acteurs en de enscenering. Bovendien leert het verhaal waarden die nooit uit de mode raken. Ongetwijfeld een geweldige show die de echte wereld meer dan twee uur weet te ontlopen.

Ideaal voor...

Al het publiek, zowel kinderen als volwassenen zullen ervan genieten.

Tickets kopen

U kunt tickets voor The Lion King Broadway kopen op de officiële website van Hellotickets: Tickets The Lion King Broadway

Nuttige info

 • Waar: Minskoff Theatre (200 W 45th St, New York, 10036)
 • Hoe lang duurt het: 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de musical The Lion King

Tickets voor The Lion King Broadway

2. Aladdin

Scène uit Aladdin| ©Aladdin
Scène uit Aladdin| ©Aladdin

Het woord dat het gevoel dat je krijgt als je tickets koopt voor Aladdin op Broadway het beste beschrijft is magie. In deze theatrale bewerking van de populaire animatiefilm uit de jaren 90 is alles verrassend, verbazingwekkend en buitengewoon. Nog een Disney-klassieker die zijn musicalversie verdient!

Dankzij een briljante enscenering, een zorgvuldige karakterisering van de personages, enkele nieuwe liedjes en de altijd hilarische humor van de Genie, is dit een van de Broadway-musicals die meer furore maakt bij het publiek. En iedereen die voor het eerst naar het Nieuw Amsterdams Theater komt om Aladdin te zien, komt terug voor meer!

Het verhaal begint wanneer Aladdin, een jonge kruimeldief uit Agrabah, een magische lamp vindt waarmee hij drie wensen kan doen om zijn leven te beteren en aan de armoede te ontsnappen. Met een daarvan wil hij prins worden om Yasmine te veroveren, de mooie dochter van de sultan op wie hij verliefd is geworden, maar de kwaadaardige koninklijke vizier heeft andere plannen met de geest van de lamp die alle inwoners van de stad in gevaar zullen brengen.

Waarom je het niet mag missen

De musical Aladdin is een van de must-see musicals van New York. Iedereen die de liedjes uit de film kent zal mee kunnen neuriën op de muziek en het is zo leuk dat de 2,5 uur voorbij vliegen.

Over vliegen gesproken, de scène in het nummer "An Ideal World", waarin de hoofdpersonen op een vliegend tapijt over de stad vliegen, is gewoonweg prachtig en zal je sprakeloos achterlaten!

Ideaal voor...

Alle toeschouwers, zowel kinderen als volwassenen zullen ervan genieten.

Hoe tickets kopen

Je kan tickets voor Aladdin kopen op de officiële website van Hellotickets: Aladdin Broadway Tickets

Nuttige info over Aladdin Broadway

 • Waar: New Amsterdam Theatre (214 W 42nd St)
 • Speelduur: 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de Broadway musical Aladdin.

Tickets voor Aladdin Broadway

3. Chicago

Chicago Scène| ©Chicago
Chicago Scène| ©Chicago

Nog een van de grote Broadway musical producties waarvoor u tickets kunt kopen : Chicago Broadway. Een klassieker die ons elk seizoen terugbrengt naar de vrolijke jaren '20.

Met jazzmuziek als achtergrond en de Drooglegging die clandestiene activiteiten, corruptie en moord in de grote stad bevorderde, is deze show gericht op een meer volwassen publiek, maar sluipt hij naar hoge posities in de top 10 omdat het een van de groten van Broadway is. Het succes is zo groot dat het 6 Tony Awards heeft gewonnen en de opname van de liedjes van de musical ook een Grammy Award heeft gewonnen.

Chicago vertelt het verhaal van Roxie Hart, een onschuldige debutante actrice die ervan droomt in de voetsporen te treden van de beroemde vaudevilleartieste Velma Kelly. Een reeks van misleidende gebeurtenissen leidt er echter toe dat beiden in de gevangenis belanden op beschuldiging van moord.

Onder de slinkse hoede van gevangenisdirecteur Morton krijgt Roxie de legendarische en gehaaide advocaat Billy Flynn zover dat hij haar zaak tegen een flinke vergoeding op zich neemt. In de gevangenis neemt Roxie's carrière een hoge vlucht, tot verdriet van haar mentor en Velma Kelly, maar de artieste heeft een troef achter de hand voor het tweede bedrijf...

Waarom je het niet mag missen

Als je de film uit 2002 met Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger en Richard Gere hebt gezien, kun je een idee krijgen van de fantastische musicalnummers die je op het podium te zien krijgt, maar deze spectaculaire choreografieën live zien, delicaat geënsceneerd en de muziek voelen vanuit je stoel is een unieke ervaring en een absolute aanrader.

Ideaal voor...

Volwassenen. Deze show is mogelijk niet geschikt voor kinderen van 12 jaar en jonger.

Tickets kopen

U kunt tickets voor Chicago kopen op de officiële website van Hellotickets: Tickets Chicago Broadway

Praktische info

 • Waar: Ambassador Theatre (219 West 49th Street, tussen Broadway en 8th Avenue).
 • Duur: 2 uur en 30 minuten met een pauze.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de Broadway-musical Chicago.

Tickets voor Chicago Broadway

4. Moulin Rouge

Scène uit Moulin Rouge| ©NY Theater
Scène uit Moulin Rouge| ©NY Theater

Als u een fan bent van Baz Luhrmann's bekroonde film met Ewan McGregor en Nicole Kidman in 2001, dan mag u geen tickets missen voor de Broadway musical Moulin Rouge. Een sensationele ervaring vol kleur, licht en emoties die u onderdompelt in het bohemienachtige Parijs van 1900.

De structuur en de afwerking van het theater waarin de musical wordt opgevoerd, passen perfect bij het thema van de musical en geven u het gevoel dat u deel uitmaakt van het verhaal. Het is de ideale gelegenheid om de magie van de spectaculaire Moulin Rouge soundtrack met de "Can-can" of "Lady Marmelade" en het romantische liefdesverhaal tussen de jonge schrijver Christian en Satine, de ster van het cabaret, opnieuw te beleven. Een feest van waarheid, schoonheid, vrijheid en vooral liefde!

Waarom u het niet mag missen

Hoewel het geen kopie is van de film, behoudt de musical alle essentie van de film, want het decorontwerp van de musical bevat zelfs de symbolische rode windmolen, de gigantische olifant en alle smaak van het cabaret, maar het is ook gemoderniseerd door recente liedjes aan het repertoire toe te voegen, waardoor je je meer met het verhaal kunt identificeren. Het resultaat is gedurfd, spetterend en opwindend. Bent u klaar om te dansen?

Ideaal voor...

Volwassenen. Wij raden tickets aan voor kinderen vanaf 12 jaar.

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Moulin Rouge kopen op de officiële website van Hellotickets: Moulin Rouge Broadway Tickets

Nuttige informatie over Moulin Rouge

 • Waar: Al Hirschfeld Theatre (302 West 45th Street tussen 8th en 9th Avenue).
 • Hoe lang duurt het: 2 uur en 35 minuten met een pauze.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de Broadway musical Moulin Rouge.

Tickets voor Moulin Rouge Broadway

5. Het levensverhaal van Michael Jackson

Scène uit MJ, De Michael Jackson Musical| ©Broadway.org
Scène uit MJ, De Michael Jackson Musical| ©Broadway.org

Iedereen kent zijn muziek en bijna iedereen kent zijn leven, en dat is precies waarom tickets voor de Michael Jackson musical zo gewild zijn. Weinig fans van de King of Pop zullen de show in het Neil Simon Theatre op Broadway kunnen weerstaan. Als je een van zijn muziekvideo's hebt gezien (en dat zal best) kun je al een idee krijgen van wat je kunt verwachten.

Regisseur en choreograaf Christopher Wheeldon heeft de leiding over de show die een revolutie op Broadway teweegbrengt en die natuurlijk nummers bevat als "Billie Jean", "Thriller", "Bad", "Black or White" en "I'll be there". Een totaal van 30 van zijn songs, met als uitgangspunt de repetities van zijn 1992 Dangerous tour en teruggaand naar zijn verleden, waarbij hij zijn jeugd in de Jackson 5 en zijn adolescentie behandelt.

Waarom je het niet mag missen

Omdat het niet zomaar een eerbetoon aan Michael Jackson is, want de show is gemaakt in samenwerking met zijn kinderen en geeft voorrang aan de muzikale nalatenschap van de King of Pop boven de controverses rond het personage.

Ideaal voor...

Muziekliefhebbers in het algemeen, of ze nu Michael Jackson-fans zijn of niet, want zowel het verhaal als de enscenering vermaken alle toeschouwers.

Tickets kopen

U kunt tickets voor de musical van Michael Jackson kopen op de officiële website van Hellotickets: Michael Jackson Broadway Tickets

Nuttige informatie

 • Waar: Neil Simon Theatre (250 West 52nd Street tussen 7th en 8th Avenue).
 • Hoe lang duurt het: 2 uur

Kaartjes voor Michael Jackson Broadway

6. Het Boek van Mormon

Het Boek van Mormon| ©SMUDailyCampus
Het Boek van Mormon| ©SMUDailyCampus

Als je je rot wilt lachen om een Broadway musical, dan moet je The Book of Mormon zien. Deze satire over een mormoons echtpaar dat hun geloof probeert te prediken in Oeganda zal je met een goede smaak in je mond achterlaten.

De problemen waarin de twee ongelijksoortige zendelingen terechtkomen in een onrustig deel van het Afrikaanse land zullen je gedurende de hele show aan het lachen houden. De controversiële humor van deze musical van de makers van de South Park-serie is zonder twijfel het hoogtepunt.

Waarom u het niet mag missen

Deze musical, die zowel in het begin bekritiseerd als geprezen werd, laat niemand onverschillig vanwege zijn respectvolle boodschap ten aanzien van religie en sociale rechtvaardigheid. Bovendien zullen de visuele effecten, het zorgvuldig ontworpen decorontwerp en de cast van artiesten u doen begrijpen waarom deze tot de beste Broadway-musicals behoort.

Ideaal voor

Volwassenen met een goed gevoel voor humor die een toneelstuk met mooie waarden willen zien dat wereldwijd wordt erkend.

Tickets kopen

U kunt tickets voor The Book of Mormon in New York kopen op de officiële website van Hellotickets: Tickets voor The Book of Mormon

Nuttige informatie

Tickets voor The Book of Mormon

7. Hamilton

Scène uit Hamilton| ©Concrete Playground
Scène uit Hamilton| ©Concrete Playground

Kunt u zich voorstellen het verhaal van het ontstaan van de Verenigde Staten te horen uit de mond van een van de grondleggers en op het ritme van rap? Koop gewoon tickets om Hamilton op Broadway te zien. Een fenomeen in de afgelopen jaren!

De show vertelt het verhaal van Alexander Hamilton, een wees uit het Caribisch gebied die door een reeks gebeurtenissen uiteindelijk naar de Verenigde Staten komt en een belangrijke figuur wordt in zowel de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog als de eerste regering van het land.

Hoewel ik het geweldig vond, is Hamilton een van de weinige Broadway-musicals waarvoor je een goede basiskennis van het Engels moet hebben, omdat er veel woordspelingen worden gebruikt en snel wordt gezongen, zodat je soms gemakkelijk verdwaalt.

Waarom u het niet mag missen

Het fascinerende aan deze musical is dat het verhaal op een onconventionele manier wordt verteld door middel van interactieve enscenering met spectaculaire geluids- en lichteffecten. Daarnaast is het een toneelstuk waarin nauwelijks dialoog voorkomt anders dan via liedjes. Die zijn stuk voor stuk uniek voor deze musical.

Hamilton is inderdaad een mind-blowing ervaring die je onderdompelt in een van de spannendste episodes uit de Amerikaanse geschiedenis. Deze Broadway-musical is dan ook een van de meest gewilde musicals bij het publiek en heeft 11 Tony Awards gewonnen, hoewel het genomineerd was voor 16. Meer dan welke andere show ooit heeft gewonnen!

Ideaal voor...

Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar, met een goed niveau Engels.

Tickets kopen

U kunt tickets voor Hamilton kopen op de officiële website van Hellotickets: Hamilton Broadway Tickets

Nuttige info

 • Waar: Richard Rodgers Theatre (226 West 46th Street tussen Broadway en 8th Avenue).
 • Speelduur: 2 uur en 40 minuten met een pauze.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de Broadway-musical Hamilton.

Kaarten voor Hamilton Broadway

8. Harry Potter en het Vervloekte Kind

Harry Potter en het Vervloekte Kind Acteurs| ©NY Times
Harry Potter en het Vervloekte Kind Acteurs| ©NY Times

De musical van een van de beroemdste personages aller tijden is eindelijk aangekomen in New York; je kunt nu tickets kopen voor Harry Potter and the Cursed Child op Broadway. Deze superproductie komt rechtstreeks uit Londen en heeft fantastische recensies. Hoewel het pas sinds 2018 in het Lyric Theatre in New York draait, is het nu al ongetwijfeld een van de populairste bij het publiek.

Het plot repliceert geen van de films, maar is een verhaallijn die je alleen in de musical ziet. Het script is geschreven door J.K. Rowling zelf en speelt zich af 17 jaar nadat Harry Voldemort heeft verslagen. Harry is nu een werknemer van het Ministerie van Toverkunst, getrouwd en vader van drie kinderen. Dit uitgangspunt is het begin van een toneelstuk dat verschillende Tony Awards heeft gewonnen, waaronder Beste Musical, en het record heeft voor de hoogste kaartverkoop in één week in de geschiedenis van Broadway.

Waarom u het niet mag missen

Het decorontwerp, de speciale effecten en de soundtrack van de musical zijn prachtig. Maar vooral omdat het het Harry Potter verhaal completeert op een manier die geen enkele andere film, spin-off of roman heeft gedaan. Het is een echt vervolg geschreven door de auteur en geen enkele fan van de saga mag het missen.

Ideaal voor...

Dreuzels, natuurlijk!

Hoe tickets kopen

U kunt tickets voor Harry Potter kopen op de officiële website van Hellotickets: Harry Potter and the Cursed Child Broadway Tickets

Nuttige info

 • Waar: Lyric Theatre, vlakbij Time's Square (214 W 43rd St, New York, 10036).
 • Hoe lang duurt het: 2 uur en 40 minuten met een pauze.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de Harry Potter-musical op Broadway.

Harry Potter en het Vervloekte Kind Broadway Tickets

9. Wicked

Wicked scène| ©Broadway
Wicked scène| ©Broadway

Wicked tickets geven je toegang tot de meest betoverende Broadway musical ooit! De prequel van het beroemde verhaal van The Wizard of Oz, Wicked is een spannend en spannend stuk over vriendschap, een thema geschikt voor alle doelgroepen.

Het vertelt het verhaal van Elphaba en Glinda, twee jonge studenten hekserij die elkaar ontmoeten in het land van Oz en, ondanks hun verschillen, een grote vriendschap aangaan. Aan de ene kant is Elphaba een intelligente maar enigszins teruggetrokken tovenares die worstelt om zich een plaats te verwerven in de wereld. Anderzijds is Glinda extravert en zeer populair op de universiteit. De omstandigheden van het leven brengen hen samen voor een aantal leuke momenten, maar er gebeurt iets en de twee zullen uit elkaar drijven totdat ze de Wicked Witch of the West en de Good Witch worden.

Waarom je het niet mag missen

Sinds de première in 2003 is Wicked een van de grootste hits van Broadway. Als een frisse en onderhoudende show met intrige, humor en een indrukwekkende enscenering, heeft het 3 Tony Awards en een Grammy voor Beste Score voor een Musical gewonnen. Het blijft ook op het podium van de best verdienende Broadway musicals samen met The Phantom of the Opera en The Lion King.

Maak je klaar om de vliegende apen te zien! Je zult nooit meer met dezelfde ogen naar The Wizard of Oz kijken.

Ideaal voor...

Alle publiek, zowel kinderen als volwassenen zullen ervan genieten.

Tickets kopen

U kunt tickets voor Wicked kopen op de officiële website van Hellotickets: Wicked Broadway Tickets

Nuttige info

 • Waar: Gershwin Theatre (222 W 51st St, New York, 10019).
 • Speelduur: 2 uur en 45 minuten, inclusief een pauze van 15 minuten.
 • Meer weten? Bekijk dit artikel over de musical Wicked op Broadway.

Tickets voor Wicked Broadway

10. En als u met Kerstmis reist... Radio City Christmas Spectacular

Rockettes Scène| ©Billboard
Rockettes Scène| ©Billboard

Als u naar New York reist, hebt u ongetwijfeld een druk programma met een bezoek aan een groot aantal musea en allerlei rondleidingen door de stad, maar als uw reis samenvalt met Kerstmis, mag u het legendarische Radio City Christmas Spectacular, dat alleen tijdens het kerstseizoen wordt opgevoerd, niet missen.

Het is een magisch kerstverhaal dat voor het eerst werd opgevoerd in 1933 en een echte kersttraditie is geworden.

Het is echt zo spectaculair als de naam zegt! Een show zoals die van vroeger met muziek, humor, dans en lichteffecten met in de hoofdrol de fantastische The Rockettes, die u de kerstdagen doet herbeleven met de illusie van een kind.

Waarom u het niet mag missen

Het grappige aan het Radio City Christmas Spectacular is dat de show elk jaar verandert en altijd een verrassing is. Als je met je gezin naar New York gaat, raad ik het ten zeerste aan, want het Radio City Christmas Spectacular is geschikt voor alle leeftijden en de kinderen zullen zich prima vermaken.

Ideaal voor...

Een reis naar New York met Kerstmis. Zowel voor kinderen als volwassenen, die er evenveel plezier aan zullen beleven.

Tickets kopen

U kunt tickets voor Radio City Christmas Spectacular kopen op de officiële website van Hellotickets: Radio City Christmas Spectacular Tickets

Nuttige info

 • Waar: Radio City Music Hall Theater in Rockefeller Center (1260 6th Ave, New York, 10020)
 • Hoe lang duurt het: 1 uur en 30 minuten zonder pauze.
 • Wilje meer weten? Bekijk dit artikel over de musical Radio City Christmas en kom alles te weten over de show.

Radio City Christmas Spectacular Tickets


Broadway tickets online kopen

Folders voor musicals| ©Hellotickets
Folders voor musicals| ©Hellotickets

Als u tijdens uw reis naar New York een Broadway musical wilt bijwonen, is mijn advies om uw tickets online te kopen voordat u op reis gaat, want er is veel vraag naar shows, de theaters lopen vol en de kassa's hangen snel het bordje Sold Out op.

 • Uit ervaring raad ik u aan zo ver mogelijk van tevoren online tickets te kopen om er zeker van te zijn dat u de beste plaatsen krijgt op de datum die u wilt en tegen een betere prijs dan aan de kassa, waar u ook niet in eindeloze rijen hoeft te wachten.
 • De Amerikaanse ticketmarkt is dynamisch, wat betekent dat de prijzen stijgen naarmate de datum van de musical dichterbij komt en het aanbod afneemt (net als bij vluchten bijvoorbeeld). Als u te lang wacht, loopt u het risico dat uw kaartjes op zijn of dat u te weinig kaartjes hebt tegen een hoge prijs en in sectoren met minder spectaculaire zichtbaarheid.
 • Ook kun je door online te boeken je eigen stoel in het theater kiezen. Voor mij is dit de makkelijkste, snelste en veiligste optie.

Hoe Broadway tickets kopen aan de kassa van het theater

In mijn ervaring denk ik dat dit niet de meest aan te raden optie is. Daar zijn verschillende redenen voor, die ik hieronder zal toelichten:

 • Tickets voor een Broadway musical kopen aan de kassa betekent dat u ze moet kopen wanneer u in New York landt, dus u moet zich aanpassen aan het schema van het theater, erheen reizen en in een lange rij wachten om ze te kopen.
 • Dit betekent dat u kostbare tijd van uw reis naar New York verliest die u zou kunnen besteden aan een rondleiding door de stad of een bezoek aan de beste musea in plaats van in de rij te staan voor een theater.
 • Bij de kassa kunt u pas maanden later kaartjes kopen dan wanneer u ze thuis had kunnen kopen, met veel minder opties en misschien tegen een exorbitante prijs. Of ze zullen uitverkocht zijn gezien de grote vraag naar Broadway-musicals.

Hoe kies je de beste plaats om de musical te zien?

In het theater| ©Denise Jans
In het theater| ©Denise Jans

Een andere grote vraag die je misschien hebt als je kaartjes koopt voor een Broadway musical is hoe je de beste plaatsen in het theater krijgt om de show te zien. Mijn advies is om te proberen een evenwicht te vinden tussen het soort tickets dat het theater aanbiedt en het budget dat u beschikbaar hebt.

Over het algemeen zijn de duurste stoelen in het orkestgedeelte in het midden en van daaruit kunt u de hele show perfect zien. De Mezzanine en het Balkon zijn respectievelijk de tweede en derde ring. Afhankelijk van hoe groot het theater is, zullen deze secties meer of minder ver van het podium verwijderd zijn.

Houd hier rekening mee!

Bij het kopen van tickets voor een Broadway musical zijn er een paar basiszaken waar u rekening mee moet houden:

 • Als u heel dicht bij het podium in het theater zit, ziet u de acteurs op de eerste rij en vangt u de details perfect op, maar mist u waarschijnlijk een deel van de choreografie.
 • Kiest u daarentegen voor een zitplaats aan de zijkant van het podium, dan loopt u het risico een deel van het podium te missen.
 • Er zijn ook enkele tickets die Obstructed View heten, wat betekent dat ze een kolom voor zich hebben of een ander element dat het moeilijk maakt om de musical te zien. Deze zijn meestal veel goedkoper, dus als je een kleiner budget hebt, kunnen ze een geweldige manier zijn om de magie van Broadway te ervaren!

En als ik geen Engels spreek, is het dan de moeite waard om naar een musical te gaan?

Broadway Ave| ©Denys Nevozhai
Broadway Ave| ©Denys Nevozhai

Absoluut wel! Sommige mensen aarzelen om in de Verenigde Staten naar het theater te gaan omdat ze geen Engels spreken, maar op Broadway is dat geen probleem. Vergeet niet dat musicals geen films zijn met lange dialogen, maar dat de verhaallijn vol zit met musicalnummers, choreografieën en liedjes die je helpen om het plot gemakkelijk te volgen.

In ieder geval, als u nog twijfelt, is mijn advies om te kiezen voor een musical waarvan een film is gemaakt, zoals Chicago, The Lion King of Aladdin. Als u de film bekijkt voordat u op reis gaat, is deze veel gemakkelijker te volgen omdat ze meestal hetzelfde script hebben.

De theaters in New York zijn zich er echter van bewust dat ze buitenlands publiek naar hun zalen trekken, dus zijn ze in dit opzicht voorbereid. De grootste box-office hits bieden meestal de mogelijkheid om een koptelefoon te huren die elke scène in het Spaans samenvat, zodat je op de hoogte bent van alles wat er op het toneel gebeurt.

Ze kostenongeveer 10 dollar en je moet je paspoort bij het raam achterlaten als garantie, die je aan het eind van de voorstelling terugkrijgt als je de koptelefoon terugbrengt.

De musicals die deze service momenteel hebben zijn: The Lion King, Phantom of the Opera, Aladdin, Wicked, Dear Evan Hansen, Book of Mormon en Come From Away. Als u echter een van deze koptelefoons wilt huren, raad ik u aan bij de kassa van het theater te vragen of ze beschikbaar zijn voor een bepaald stuk.

Hoe lang van tevoren moet ik bij het theater zijn?

Het Hamilton Theater| ©Hellotickets
Het Hamilton Theater| ©Hellotickets

New York is een stad van lange afstanden en druk verkeer, dus om te voorkomen dat je te vroeg aankomt voor de aanvangstijd van de voorstelling, raad ik je aan om 30 tot 45 minuten eerder aan te komen zodat je rustig het theater binnen kunt gaan, een bak popcorn of wat merchandising kunt kopen en je stoelen kunt vinden.

Het is belangrijk om vroeg bij het theater aan te komen, want als je te laat komt, zal het personeel je niet meer binnenlaten als de musical eenmaal begonnen is. Het zou jammer zijn als je de voorstelling mist vanwege het verkeer!

Hoe lang duurt de musical?

Een Broadway musical duurt meestal tussen de 2 en 2,5 uur. Hij is verdeeld in acts en er zijn pauzes tussen, zodat u naar het toilet kunt gaan en uw benen kunt strekken zonder een minuut van de show te missen.

Als je weet hoe lang de show duurt die je hebt gekozen, kun je het activiteitenplan dat je die dag gaat doen goed organiseren.

Kinderen en Broadway musicals

Een Broadway-musical bijwonen is een van de dingen die je zeker moet doen tijdens een reis naar New York met kinderen- het is een verbazingwekkend schouwspel van licht, kleur, muziek en dans waar kinderen dol op zullen zijn! Er zijn veel shows waarvan het thema en de uitvoering perfect zijn voor een familiepubliek.

Toegang voor kinderen

U moet echter weten dat de meeste Broadway-theaters geen kinderen onder de 4 jaar toelaten. Dit beleid wordt bepaald door de individuele theaters. Ook verkoopt helaas geen van de Broadway musicals speciale kaartjes voor kinderen, dus alle theaterbezoekers moeten dezelfde prijs voor kaartjes betalen.

Hoe kies je een musical?

Bij het kiezen van een Broadway-musical moeten ouders iets weten over het plot van de show in kwestie, maar andere aspecten om rekening mee te houden zijn de lengte van de show, de speciale effecten en het taalgebruik in de dialoog. Zo kunt u de musical kiezen die het meest geschikt is voor uw gezin.

Wat gebeurt er als een kind tijdens de voorstelling een driftbui heeft?

Soms krijgt een kind midden in de voorstelling een driftbui omdat het moe, hongerig of slaperig is. Als dit gebeurt, kan de zaalwachter het kind en een ouder vriendelijk verzoeken de zaal te verlaten totdat het kind gekalmeerd is en later kan terugkeren om verder naar de voorstelling te kijken.

Is er etiquette voor het bijwonen van een Broadway musical?

Een van de Broadway theaters| ©Hellotickets
Een van de Broadway theaters| ©Hellotickets

Hoewel er geen specifieke dresscode is om naar een musical te gaan, is niemand meestal overdressed en is comfortabele, gepaste kleding de norm. Zo kunt u de dag doorbrengen met sightseeing en de dag afsluiten met een fascinerende Broadway-musical - uw benen zullen u er dankbaar voor zijn na al dat lopen door New York!

Waar kunt u eten in de buurt van de theaters?

Italiaans menu| ©Inatteso
Italiaans menu| ©Inatteso

De populairste tijdstippen om naar een Broadway-musical te gaan zijn laat op de avond, dat wil zeggen rond 19.00 of 20.00 uur. Vooral omdat je dan de hele dag sightseeing kunt doen en de musical kunt bezoeken net wanneer je behoefte hebt aan een pauze.

Als de show voorbij is, krijg je vast trek. Wat moet je die dag eten? Hier is een lijst met de beste plekken om te eten in New York

Broadway ligt in het hart van Times Square en alles is altijd open, dus het is gemakkelijk om een plek te vinden om een hapje te eten en te smullen van heerlijke hamburgers zoals Shake Shack (691 8th Ave), heerlijke arepas zoals Empanada Mama (763 9th Ave) of smakelijke taco's zoals Los Tacos No. 1 (75 9th Ave).

New York is een stad met eindeloze culinaire mogelijkheden. Als je de toeristenvallen wilt vermijden en goed wilt eten zonder failliet te gaan, raad ik je aan mijn artikel De 10 beste plekken om te eten in New York te lezen.

Naar welke andere evenementen kan ik in New York gaan?

NBA wedstrijd| ©NBA
NBA wedstrijd| ©NBA

New York is een stad vol mogelijkheden voor plezier, waar genoeg te zien en te doen is. Wil je tijdens je vakantie een ander evenement bijwonen en ben je een sportliefhebber dan raad ik je andere opties aan zoals: