Chicago Musical in Broadway: alle informatie over de show

Deze klassieker, die je terugvoert naar de roaring 20s op het ritme van jazz, viert een kwart eeuw als icoon van de Big Apple. Spits je oren... En laat je imponeren!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuten lezen

Chicago Musical in Broadway: alle informatie over de show

Ambassador Theater Voorstelling Bord | ©Broadway Tour

De Broadway musical Chicago is de op één na langstlopende show in het theatercircuit van de Big Apple, na het spookachtige levende lijk van The Phantom of the Opera. Nu viert deze show zijn 25-jarig jubileum op het ritme van jazz!

Behalve dat het een van de langstlopende shows is, kan deze New Yorkse musical er ook prat op gaan dat hij, 25 jaar oud, op de lijst van meest bekroonde shows staat, met 6 Tony Awards, die beschouwd worden als de Oscars van het theater. Bijna niets!

Als je zeker weet dat je een van de beste voorstellingen aller tijden niet wilt missen, leg ik je in dit artikel uit hoe je aan kaartjes voor de musical Chicago op Broadway kunt komen, dus blijf kijken!

Hoeveel kosten tickets voor de musical Chicago op Broadway?

Opening van Chicago De Musical| ©Karen & Drew Attanasio
Opening van Chicago De Musical| ©Karen & Drew Attanasio

Naar alle musicals is veel vraag, maar naar de show van Chicago is dat nog veel meer. Dag na dag is het uitverkocht en zelfs twee maanden van tevoren is het moeilijk om aan tickets te komen. De minimumprijs die je voor kaartjes kunt betalen ligt rond de €75 en het maximum is €500.

Een van de duurste periodes is ongetwijfeld Kerstmis, bijvoorbeeld op 25 december en 1 januari (Nieuwjaarsdag) gaan de goedkoopste kaartjes tot €130, bijna €50 meer dan normaal. Maar genieten van kerst in New York en de lichtjes is een must voor elke reiziger. Hier is de definitieve gids om door de stad te reizen tijdens de meest magische tijd van het jaar.

De beste optie: koop je tickets online en van tevoren

Uit eigen ervaring raad ik je aan om je kaartjes zo ver mogelijk van tevoren online te kopen, zodat je portemonnee er niet onder lijdt. Idealiter twee tot drie maanden van tevoren. Door online te boeken kun je bovendien de stoel kiezen die je het mooist vindt, zonder een enorme rij achter je, en in veel gevallen met lagere prijzen dan aan de kassa, omdat er aan het loket geen speciale kortingen worden aangeboden.

Boek nu je ticket voor de musical

Hoe kom ik aan goedkope (maar riskante) tickets?

Binnen in het Ambassador Theatre om de show te zien| ©Wilson Loo Kok Wee
Binnen in het Ambassador Theatre om de show te zien| ©Wilson Loo Kok Wee

Broadway theaters bieden alternatieve manieren om goedkoop aan een ticket te komen. Deze opties zijn echter vrij onzeker en je zult hoogstwaarschijnlijk je ticket mislopen. Hier zijn de twee meest gebruikte methoden:

Optie 1: bemachtig je tickets in de Broadway loterij

De loterij: ja, dat lees je goed, LOTTERIJ. De zalen organiseren een soort virtuele bingo waarbij ze kaartjes trekken voor dezelfde dag tegen gereduceerde prijzen. De manier waarop het werkt is eenvoudig: je vult het formulier in en als je bent geselecteerd, heb je 60 minuten om je kaartjes te betalen. Het ergste is dat je niets kunt plannen en dat je pas op het laatste moment weet of je een van de gelukkigen bent.

Waarom ikdeze optie niet aanraad: je hebt meer kans om de EuroMillions te winnen dan om een van deze loten te bemachtigen. Bedenk dat er elke dag duizenden mensen naar solliciteren en de plaatsen die meestal overblijven zijn die op plaatsen met verminderd zicht. Gok niet!

Optie 2: Chicago alleen staand bekijken

Deze optie is de beste. Als je het niet erg vindt om bijna 3 uur lang stoïcijns de show te moeten doorstaan, dan is deze optie echt iets voor jou. Hoe kom je aan dit soort ticket genaamd "Staanplaats"? De musical Chicago biedt deze optie twee uur voor aanvang van de show aan bij de kassa. Niet geschikt voor mensen met spit!

Waarom ik deze optie niet aanbeveel: omdat je uiteindelijk uitgeput raakt en het echt ongemakkelijk is om zoveel uren te staan. Bovendien is het bij shows zo druk als Chicago praktisch onmogelijk om een zitplaats te krijgen. Dus je staat uren in de rij te wachten voor niets.

Boek nu je ticket voor Chicago

In welk theater speelt Chicago op Broadway?

Ambassador Theater| ©Yusuke Kawasaki
Ambassador Theater| ©Yusuke Kawasaki

Deze klassieker wordt gespeeld in het Ambassador Theatre, een van de oudste theaters van Broadway met een eeuw geschiedenis (het opende in 1921) en staat op de lijst van monumenten van New York City.

Deze zaal, die twee decennia lang werd gebruikt als filmtheater en televisiestudio, is een van de kleinste theaters van Broadway met een capaciteit van ongeveer 1.100 stoelen. Het voordeel? Het is een van de ruimste tussen de stoelen.

Locatie: Het Ambassador Theatre ligt aan 219 West 49th Street, tussen Broadway en 8th Avenue.

Vertoningstijden Chicago op Broadway

Scène uit Chicago, de musical| ©Andrew James
Scène uit Chicago, de musical| ©Andrew James
  • Maandag: 14.30 en 19.00 uur
  • Dinsdag: 20 uur
  • Woensdag: 20 u
  • Donderdag: 20u
  • Vrijdag: 20u
  • Zaterdag: 14u30 en 20u
  • Zondag: 14:30 en 20 uur

Door het succes en de goede ontvangst van het publiek is Chicago een van de musicals met de meeste shows per week op Broadway. In totaal worden er 10 shows opgevoerd met een duur van 2 uur en 30 minuten, inclusief een pauze van 15 minuten.

Boek nu je tickets voor de musical

Wat kun je verwachten van Chicago op Broadway

De cast van de musical| ©Andrew James
De cast van de musical| ©Andrew James

Ervaring is een vaardigheid, en de cast en crew van de musical Chicago weten dat. Daarom perfectioneren deze professionals de show al tientallen jaren tot een must-see in New York.

Het is een opwindend verhaal over hebzucht, moord en showbusiness. Als je de film uit 2002 hebt gezien, met Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Richard Gere in de hoofdrollen, dan weet je waar ik het over heb: ongelooflijke live choreografie, veel jazz en zorgvuldig geënsceneerde optredens, allemaal gekruid met hits als 'All That Jazz' en 'Razzle Dazzle'. Je krijgt er kippenvel van!

Portret van de Amerikaanse samenleving van 1920

De musical in Chicago speelt zich af in de turbulente jaren 1920 en vertelt het verhaal van Roxie Hart, een huisvrouw en nachtclubdanseres die haar minnaar vermoordt nadat hij dreigt haar te verlaten.

Wanhopig om een veroordeling te voorkomen, houdt ze het publiek, de media en haar celgenoot, Velma Kelly, voor de gek door Chicago's meest bekwame strafpleiter in te huren om haar duivelse misdaad om te zetten in een vlaag van sensationele krantenkoppen.

De show is gebaseerd op het toneelstuk uit 1926 van journaliste Maurine Dallas, gebaseerd op de werkelijke misdaden die zij versloeg voor de Chicago Tribune, dus het is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Nuria's Reistip

Als je deze zomer in New York bent, mag je het gratis evenement "Broadway in Bryant Park" niet missen, waar je de populairste musicals van Broadway in een park ziet. Prikkel je eetlust!

Kan ik Chicago op Broadway met kinderen zien?

Show tijdens de voorstelling| ©Karen & Drew Attanasio
Show tijdens de voorstelling| ©Karen & Drew Attanasio

Chicago wordt vooral aanbevolen voor volwassenen. Er zijn andere musicals zoals Aladdin of The Lion King die voor alle doelgroepen bedoeld zijn en waar zowel kinderen als volwassenen net zo van zullen genieten.

Het is zelfs een goed plan om deze shows met het hele gezin te bezoeken. Hier is een kleine gids met activiteiten die je met kinderen kunt doen in New York.

Wist je dat Chicago de eerste musical was waar minderjarigen niet in mochten? Toen het in première ging, veroorzaakte het een enorm schandaal toen de puriteinse samenleving van de VS door het lint ging omdat men vond dat de dansen te sensueel en provocerend waren voor die tijd. Tegenwoordig wordt de musical aanbevolen vanaf 13 jaar.

Boek nu je ticket voor de musical

Waar kunt u dineren en drinken na het zien van Chicago op Broadway?

Hard Rock Café in Time Square New York| ©Heath Cajandig
Hard Rock Café in Time Square New York| ©Heath Cajandig

Als de show je honger heeft opgewekt, stel ik voor dat je je oplaadt met het beste fastfood in New York: Amerikaanse burgers. Je bent tenslotte op vakantie, een tijd om te stoppen met calorieën tellen. Mijn favoriete plek op Broadway is het Hard Rock Café. Ik zal je vertellen waarom.

Hier vind je een schat aan muzikale juweeltjes van legendes als The Beatles, de King of Rock, Elvis Preysler, en meer hedendaagse sterren als Madonna. Het is een rock and roll museum!

Lijst van de beste Broadway musicals

Nieuw Amsterdan Theater op Broadway waar Aladdin wordt opgevoerd.| ©Ajay Suresh
Nieuw Amsterdan Theater op Broadway waar Aladdin wordt opgevoerd.| ©Ajay Suresh

Als je na het zien van de musical Chicago al aan het bedenken bent wat de volgende is, is hier een lijst met de top 10 Broadway musicals voor het seizoen 2021-2022 in New York. Bekijk ze!

Vergelijk de beste Broadway musicals

Vaak gestelde vragen

Een van de dingen die je kunt vinden in het theater| ©Pixabay
Een van de dingen die je kunt vinden in het theater| ©Pixabay

Kan ik drinken of eten kopen in het theater?

Ja! Er zijn kraampjes op elke verdieping van het theater waar water, frisdrank, alcoholische dranken en zelfs snacks worden verkocht. Je kunt je drankjes ook reserveren tijdens de pauze voordat de voorstelling begint. Houd er wel rekening mee dat alleen water in flessen is toegestaan in de zaal.

Wat moet ik dragen naar het theater?

Jaren geleden was het protocol dat het publiek zich netjes moest kleden voor het theater. Tegenwoordig is dat geen vereiste meer en is er geen officiële dresscode in de zaal. Je mag een "relaxte outfit" dragen.

Kan ik souvenirs kopen van de Chicago musical?

Ja! Er is een winkel in het theater waar je Chicago T-shirts en souvenirs, de opname van de show en vele andere leuke artikelen kunt kopen.

Hoe warm is het in het theater?

Het theater is voorzien van airconditioning, dus mijn advies is om in de zomer een jas mee te nemen en je in de winter als een ui in laagjes te kleden - beter te veel gekleed dan te weinig! Op die manier weet je zeker dat het goed zit.