Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Chicago Musical in Broadway: alle informatie over de show

Deze klassieker, die u meeneemt naar de roaring 20s op het ritme van de jazz, viert een kwart eeuw als icoon van de Big Apple. Spits je oren... En wees onder de indruk!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuten lezen

Chicago Musical in Broadway: alle informatie over de show

Ambassador Theater Voorstelling Teken | ©Broadway Tour

Chicago op Broadway is de op één na langstlopende Broadwaymusical in de Big Apple, na het spookachtig levende lijk van The Phantom of the Opera. Nu viert deze show zijn 25 jarig jubileum op de klanken van jazz!

Deze New Yorkse musical is niet alleen een van de langstlopende shows, maar kan er ook prat op gaan, met zijn 25 jaar, op de lijst te staan van de meest bekroonde shows, met 6 Tony Awards, die beschouwd worden als de Oscars van het theater. Bijna niets!

Als je zeker weet dat je een van de beste voorstellingen aller tijden niet wilt missen, leg ik je in dit artikel uit hoe je aan kaartjes kunt komen om de musical Chicago op Broadway te zien. Stay tuned!

Hoeveel kosten tickets voor Chicago The Musical op Broadway?

Opening van Chicago De Musical| ©Karen & Drew Attanasio
Opening van Chicago De Musical| ©Karen & Drew Attanasio

Alle musicals zijn gewild, maar voor de show in Chicago is de vraag nog groter. Dag na dag is het uitverkocht en het is moeilijk om zelfs maar twee maanden van tevoren aan kaartjes te komen. De minimumprijs die u voor uw tickets kunt betalen is ongeveer €75 en het maximum is €500.

Een van de duurste periodes is ongetwijfeld Kerstmis. Op 25 december en 1 januari (Nieuwjaarsdag) bijvoorbeeld lopen de goedkoopste tickets op tot €130, bijna €50 meer dan normaal. Maar genieten van Kerstmis in New York en de lichtjes is een must voor elke reiziger. Hier is de definitieve gids om door de stad te reizen tijdens de meest magische tijd van het jaar.

De beste optie: koop uw tickets online en op voorhand

Uit eigen ervaring raad ik u aan uw tickets zo lang mogelijk van tevoren online te kopen, zodat uw portemonnee er niet onder lijdt. Idealiter twee tot drie maanden van tevoren. Bovendien kunt u door online te reserveren de zitplaats kiezen die u het beste bevalt, zonder een enorme rij achter u, en in veel gevallen met lagere prijzen dan aan het loket, aangezien er geen speciale kortingen aan het loket zijn.

Boek nu uw tickets voor de musical

Hoe kom je aan goedkope (maar riskante) tickets?

In het Ambassador Theater om de show te zien| ©Wilson Loo Kok Wee
In het Ambassador Theater om de show te zien| ©Wilson Loo Kok Wee

Broadway theaters bieden alternatieve manieren om goedkoper aan een ticket te komen. Deze opties zijn echter vrij onzeker en u zult hoogstwaarschijnlijk uw ticket mislopen. Dit zijn de twee meest gebruikte methoden:

Optie 1: Koop je tickets in de Broadway loterij

De loterij. Ja, je leest dat goed, LOTTERIJ. De aula's organiseren een soort virtuele bingo waarbij zij tegen gereduceerde prijzen lootjes trekken voor dezelfde dag. Het werkt heel eenvoudig: u vult het formulier in en als u geselecteerd bent, hebt u 60 minuten om uw tickets te betalen. Het ergste is dat je niets kunt plannen en dat je pas op het laatste moment weet of je een van de gelukkigen bent.

Waarom ik deze optie niet aanraad: je hebt meer kans om de EuroMillions te winnen dan om een van deze tickets te bemachtigen. Bedenk dat er elke dag duizenden mensen solliciteren en dat de plaatsen die meestal overblijven, plaatsen zijn met een beperkte zichtbaarheid. Gok niet!

Optie 2: zie Chicago standing room only

Deze optie is het toppunt. Als je het niet erg vindt om bijna 3 uur op je benen te staan en stoïcijns te doorstaan als een stoere vent, dan is deze optie iets voor jou. Hoe kom je aan zo'n ticket dat "Staanplaats" heet? De musical van Chicago biedt deze mogelijkheid aan de kassa aan twee uur voor het begin van de voorstelling, niet geschikt voor mensen met spit!

Waarom ik deze optie niet aanbeveel: omdat u uitgeput zult raken en het erg ongemakkelijk zal zijn om zoveel uren te staan. Trouwens, bij shows die zo druk zijn als in Chicago, is het praktisch onmogelijk om een zitplaats te krijgen. Dus je staat uren in de rij voor niets.

Boek nu uw ticket voor Chicago

Welk theater speelt Chicago op Broadway?

Ambassadeur Theater| ©Yusuke Kawasaki
Ambassadeur Theater| ©Yusuke Kawasaki

Deze klassieker wordt opgevoerd in het Ambassador Theatre, een van de oudste theaters van Broadway met een eeuw geschiedenis (het werd geopend in 1921) en staat op de monumentenlijst van New York City.

Dit auditorium, dat twee decennia lang werd gebruikt als filmtheater en televisiestudio, is een van de kleinste theaters op Broadway met een capaciteit van ongeveer 1.100. Het voordeel? Het is een van de ruimste tussen stoelen.

Locatie: Het Ambassador Theater is op 219 West 49th Street, tussen Broadway en 8th Avenue.

Showtijden voor Chicago op Broadway

Scène uit Chicago, De Musical| ©Andrew James
Scène uit Chicago, De Musical| ©Andrew James
  • Maandag: 14:30 uur en 19 uur
  • Dinsdag: 20 uur
  • Woensdag: 20 uur
  • Donderdag: 20 uur
  • Vrijdag: 20.00 uur.
  • Zaterdag: 14.30 uur en 20.00 uur
  • Zondag: 14.30 uur en 20.00 uur

Door zijn succes en de grote ontvangst door het publiek is Chicago één van de musicals die de meeste shows per week op Broadway opvoert. In totaal worden 10 voorstellingen opgevoerd, met een duur van 2 uur en 30 minuten, inclusief een pauze van 15 minuten.

Boek nu uw tickets voor de musical

Wat kunt u verwachten van Chicago op Broadway

De cast van de musical| ©Andrew James
De cast van de musical| ©Andrew James

Ervaring is een vaardigheid, en het team van de Chicago musical weet dat. Daarom hebben deze professionals de show decennialang geperfectioneerd tot het een must-see in New York is geworden.

Het is een opwindend verhaal over hebzucht, moord en showbusiness. Als je de film uit 2002 hebt gezien met Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones en Richard Gere in de hoofdrollen, dan weet je wel waar ik het over heb: ongelooflijke live choreografie, veel jazz en zorgvuldig uitgewerkte ensceneringen, dat alles gekruid met hits als 'All That Jazz' en 'Razzle Dazzle'. Je krijgt er kippenvel van!

Een portret van de Amerikaanse samenleving in de jaren twintig

De musical uit Chicago speelt zich af in de turbulente jaren twintig en vertelt het verhaal van Roxie Hart, een huisvrouw en nachtclubdanseres die haar minnaar vermoordt nadat hij dreigt haar te verlaten.

Wanhopig om een veroordeling te voorkomen, houdt ze het publiek, de media en haar celgenoot, Velma Kelly, voor de gek door Chicago's knapste strafpleiter in te huren om haar boosaardige misdaad om te zetten in een lawine van sensationele krantenkoppen.

De show is gebaseerd op het in 1926 door journaliste Maurine Dallas gepubliceerde toneelstuk, gebaseerd op de werkelijke misdaden die zij zelf had verslagen voor de Chicago Tribune, en is dus gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Nuria's Reizigerstip

Als u deze zomer in New York bent, mag u het gratis evenement "Broadway in Bryant Park" niet missen, waar u de populairste musicals van Broadway kunt zien in een park om uw eetlust op te wekken!

Kan ik Chicago op Broadway met kinderen zien?

Show tijdens de voorstelling| ©Karen & Drew Attanasio
Show tijdens de voorstelling| ©Karen & Drew Attanasio

Chicago wordt vooral aanbevolen voor een volwassen publiek. Er zijn andere musicals, zoals Aladdin of The Lion King, die bedoeld zijn voor alle doelgroepen en zowel kinderen als volwassenen zullen er evenveel van genieten.

In feite is het een geweldig plan om deze shows als een familie te zien. Hier is een kleine gids met activiteiten die je met kinderen in New York kunt doen.

Wist je dat Chicago de eerste musical was waar minderjarigen niet in mochten? Bij de première was er een groot schandaal toen de puriteinse samenleving van de Verenigde Staten baldadig werd omdat men vond dat de dansen te sensueel en te provocerend waren voor die tijd. Tegenwoordig wordt het aanbevolen voor 13 jaar en ouder.

Boek nu uw ticket voor de musical

Waar te dineren en te drinken na het zien van Chicago op Broadway

Hard Rock Cafe in Time Square New York| ©Heath Cajandig
Hard Rock Cafe in Time Square New York| ©Heath Cajandig

Als u na de show trek heeft gekregen, stel ik voor dat u uw batterijen weer oplaadt met het beste fast food in New York: Amerikaanse hamburgers. Je bent tenslotte op vakantie, een tijd om te stoppen met calorieën tellen. Mijn favoriete plek op Broadway is het Hard Rock Café. Hier is waarom.

In dit restaurant vind je een schat aan muzikale juweeltjes van legendes als The Beatles, de King of Rock, Elvis Preysler, tot meer moderne sterren als Madonna. Het is een rock and roll museum!

Lijst van de beste Broadway musicals

Nieuw Amsterdan Theater op Broadway waar Aladdin wordt opgevoerd| ©Ajay Suresh
Nieuw Amsterdan Theater op Broadway waar Aladdin wordt opgevoerd| ©Ajay Suresh

Als je na het bijwonen van de musical Chicago al aan het bedenken bent wat de volgende is, is hier een lijst van de 10 beste Broadway musicals voor het seizoen 2021-2022 in New York. Bekijk ze!

Vergelijk de beste Broadway musicals

Vaak gestelde vragen

Een van de dingen die je in het Theater kunt vinden| ©Pixabay
Een van de dingen die je in het Theater kunt vinden| ©Pixabay

Kan ik drank of eten kopen in het theater?

Ja! Op elke verdieping van het theater zijn kraampjes waar water, frisdrank, alcoholische dranken en zelfs snacks worden verkocht. U kunt ook uw drankjes reserveren in de pauze voordat de voorstelling begint. Er zij echter op gewezen dat alleen flessenwater in de aula is toegestaan.

Welke kleren moet ik aan naar het theater?

Jaren geleden was het protocol dat het publiek zich moest verkleden om naar het theater te gaan. Tegenwoordig is het geen vereiste en er is geen officiële dresscode in de aula. Je kunt een relaxte outfit dragen.

Kan ik souvenirs kopen van de Chicago musical?

Ja, er is een winkel in het theater waar u Chicago T-shirts en souvenirs, de opname van de show en vele andere leuke artikelen kunt kopen.

Hoe is de temperatuur in het theater?

Het theater is voorzien van airconditioning, dus mijn advies is om in de zomer een jas mee te nemen en in de winter in laagjes te kleden als een ui - beter te veel aan dan te weinig! Op die manier ben je zeker van je doel.