Moulin Rouge in Broadway: alles wat u moet weten over deze musical

Kun je je iets beters voorstellen dan de film Moulin Rouge uit 2001? Als je denkt dat dat niet mogelijk is, raad ik je aan om de Broadway musical Moulin Rouge bij te wonen. De decors en uitvoeringen zullen je met open mond laten staan.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

Moulin Rouge in Broadway: alles wat u moet weten over deze musical

Toneel van de musical Moulin Rouge | ©Greg Lynn

Wat moet je weten over de Broadway musical Moulin Rouge? Hoewel dit stuk, in vergelijking met andere stukken, nog niet zo lang in een theater staat, heeft het zich weten te positioneren als een van de beste Broadway musicals. Bovendien is het op grote schaal bekroond bij de Tony Awards (de Oscars van het theater).

De musical is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 2021, met in de hoofdrollen niemand minder dan Ewan McGregor en Nicole Kidman. Net zoals het een paar decennia geleden het publiek betoverde, is het stuk een favoriet van duizenden mensen die het in de Big Apple hebben gezien.

Mis uw kans niet om Moulin Rouge tickets op Broadway te bemachtigen voor deze geweldige show!

Moulin Rouge op Broadway Tickets

Hoe kom ik aan tickets voor de musical Moulin Rouge op Broadway?

Gordijnen voor aanvang van de musical| ©Atk79
Gordijnen voor aanvang van de musical| ©Atk79

Als je een unieke show wilt bijwonen, zorg er dan voor dat je een zitplaats krijgt zonder ongemakken. Daarom raad ik je aan om je tickets van tevoren te kopen op een beveiligde website die je alle informatie geeft die je nodig hebt over de show.

Zorg ervoor dat je je tickets op tijd koopt!

Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden als je beslist wanneer je een ticket voor een Broadway show koopt. Het eerste waar je rekening mee moet houden is de populariteit van de show, in dit geval is er veel vraag naar de musical Moulin Rouge. Dit betekent dat je je kaartjes het beste een maand van tevoren kunt kopen.

Natuurlijk moet je ook bepalen in welk seizoen je naar New York gaat. Als je de musical in het hoogseizoen wilt zien, kun je je tickets het beste tot drie maanden voor de voorstelling kopen.

Wanneer is het hoogseizoen op Broadway?

De data waarop de theaters het meest bezocht worden, zijn de data waarop er de meeste toeristen in de stad zijn. Het hoogseizoen op Broadway is dus tijdens:

  • Pasen: tussen maart en april
  • Kerstmis: voornamelijk in de laatste 15 dagen van het jaar en de eerste weken van het nieuwe jaar.
  • Juli en augustus

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

Hoeveel kosten tickets voor Moulin Rouge op Broadway?

Programma van de musical| ©Kiminnyc
Programma van de musical| ©Kiminnyc

Ticketprijzen voor de musical Moulin Rouge variëren van ongeveer 150 euro tot 250 euro. Zoals je zou verwachten zijn de prijzen niet het hele jaar door hetzelfde, omdat ze in het hoogseizoen omhoog gaan. Ze zijn ook goedkoper of duurder, afhankelijk van het deel van het theater waar je wilt zitten.

In het theater waar Moulin Rouge wordt opgevoerd, zijn de stoelen verdeeld in twee secties:

  • Orkest: dit wordt beschouwd als het beste gedeelte, dus de stoelen zijn duurder dan de rest. In het orkest vind je eersteklas zitplaatsen van waaruit je deze prachtige musical ten volle kunt waarderen.
  • Mezzanine: hoewel ze goedkoper zijn dan Orchestra, bieden ze ook een goed uitzicht. Eén ding dat ik je wil vertellen over deze stoelen is dat de stoelen vooraan het meeste waar voor je geld bieden.

Welke plaatsen moet ik kiezen om deze musical te zien?

Door de strategische locatie van de scenografie van dit stuk bieden alle zitplaatsen een goed uitzicht, maar sommige zijn natuurlijk beter dan andere. Daarom kan ik je niet precies vertellen waar je het beste kunt gaan zitten. Ik kan je wel vertellen waar je rekening mee moet houden als je een kaartje koopt:

  • Je budget.
  • Het perspectief van waaruit je de musical wilt zien: hoewel elke stoel in het theater een gedetailleerd uitzicht biedt, bieden ze niet allemaal dezelfde kijkhoek. Bepaal waarvandaan je het stuk het liefst wilt zien: midden in het theater of zit je comfortabel op een van de zitplaatsen aan de zijkant?

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

Wat kunt u verwachten van de musical Moulin Rouge op Broadway

Decorontwerp voor Moulin Rouge| ©David Palmer
Decorontwerp voor Moulin Rouge| ©David Palmer

"Het is een fantastische musical [...] vanaf het moment dat je het theater binnenloopt." "Het zou gemakkelijk te geloven zijn dat Moulin Rouge! De Musical 50 jaar zou kunnen blijven bestaan". Dat is slechts een duizendste van wat de critici zeggen, dus wat je kunt verwachten van de enscenering is een ongeëvenaarde ervaring.

Aaron Tveit en Karen Olivo geven alles in elke voorstelling van Moulin Rouge, het zal onmogelijk zijn om niet verliefd te worden op hun optredens en stemmen. Net als in de film uit 2001 ontmoet je Christian, een dichter die aankomt in Montmartre, een Parijse wijk. Daar vindt hij een emblematisch en beroemd cabaret (dat, voor het geval je het nog niet wist, echt bestaat): Moulin Rouge.

Over de plot van het stuk

Over de musical gesproken: het cabaret is in volle glorie en de hoofdvoorstelling is die van Satine. Zodra Christian Satine ziet wordt hij verliefd, dus maakt hij van haar zijn muze. Maar net als in andere ware liefdesverhalen moeten ze obstakels overwinnen.

In Satines leven komt een hertog die met haar wil trouwen, maar Christian wil zijn grote liefde niet verliezen. In de wereld van deze musical wrijven aristocraten en bohémiens schouder aan schouder en genieten van grandeur, pracht en praal.

Decor

Het toneel is ingericht in cabaretstijl, waardoor elk publiek zich in het Parijs van 1900 waant. Zoals je zou verwachten, hebben de decorontwerpers er zorg voor gedragen om de elementen van de tuinen van het beroemde Parijse cabaret weer te geven.

In het theater staat een reusachtige olifant en de rode windmolen is een must. Elk detail van dit toneelstuk is goed verzorgd.

Choreografie en liedjes

De dansscènes in de musical zijn gecreëerd door Sonya Tayeh en zij is alom geprezen voor het geweldige werk dat ze heeft gedaan. De choreografie is ongelooflijk, gedurfd, energiek en veel ervan zijn uitdagend. Als je de acteurs ziet dansen, wil je het ook doen.

Nu zal ik me richten op het meest relevante in elke musical: de liedjes, wat kun je daarvan verwachten? Als je fan bent van de film, ben ik blij je te kunnen vertellen dat veel van de liedjes die in de film voorkomen ook in de enscenering aanwezig zijn.

Iets interessants aan Moulin Rouge is dat ze ervoor gezorgd hebben er een moderne draai aan te geven door er actuele hits in te verwerken. Je hoort onder andere "Toxic" van Britney Spears en "Firework" van Katy Perry. Andere belangrijke nummers in de show zijn:

  • Roxanne's Tango - More More More! - Shut Up and Raise Your Glass - The Sparkling Diamond - Welcome to the Moulin Rouge - Your Song.

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

Moulin Rouge op Broadway schema

Moulin Rouge op Broadway| ©Greg Lynn
Moulin Rouge op Broadway| ©Greg Lynn

Voordat u tickets koopt voor Moulin Rouge on Broadway moet u eerst het speelschema bekijken. Zo kunt u bepalen welke dag en tijd voor u het beste is om naar het theater te gaan. De showtijden van Moulin Rouge zijn als volgt:

-maandag: geen voorstelling -dinsdag: 19.00 uur -woensdag: 20.00 uur -donderdag: 14.00 en 20.00 uur -vrijdag: 19.00 uur -zaterdag: 14.00 en 20.00 uur -zondag: 17.00 uur.

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

In welk theater speelt Moulin Rouge on Broadway en wat is het adres?

Theater waar de musical wordt opgevoerd| ©Ajay Suresh
Theater waar de musical wordt opgevoerd| ©Ajay Suresh

Een van de beroemdste theaters waar Broadway stukken worden opgevoerd is het Al Hirschfeld Theatre, de thuisbasis van Moulin Rouge, gelegen in Midtown Manhattan aan 302 West 45th Street. Hier zijn bekende producties opgevoerd.

Hoe kom ik bij het Al Hirschfeld Theatre? Als je de New York City Subway wilt nemen, kun je het beste (vanaf elke plek) de A-, C- of E-lijnen naar 42nd Street nemen. Als je uit het station komt, hoef je maar ongeveer 2 minuten te lopen naar het theater.

Je kunt ook een taxi of uber nemen. Als je besluit een taxi of uber te nemen, vraag de chauffeur dan om je naar het Al Hirschfeld Theatre te brengen.

Wat moet je weten over dit theater?

Ben jij zo iemand die graag de geschiedenis wil weten van elke plek die hij bezoekt? Ik vertel je graag over het Al Hirschfeld! Het werd gebouwd in Byzantijnse stijl en geopend in 1924, dus was het nodig om de ornamenten en plafonds te restaureren. Dit werk is erg goed gedaan.

Veel toeristen en zelfs New Yorkers beschouwen dit als een van de mooiste theaters in de Big Apple. Zodra je binnenkomt, waan je je in de jaren 1920. Hoewel het oorspronkelijk het "Martin Beck Theatre" heette, werd de naam in 2003 veranderd ter ere van Albert Hirschfeld.

Koop kaartjes voor de musical Moulin Rouge op Broadway

Hoe laat moet ik naar het Al Hirschfeld Theater?

Theaterpodium bij de musical Moulin Rouge| ©David Palmer
Theaterpodium bij de musical Moulin Rouge| ©David Palmer

Vanwege de gezondheidscontroles die worden uitgevoerd op het publiek, wordt bezoekers aangeraden om 1 uur en 15 minuten voor aanvang van de show aanwezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat iedereen in de best mogelijke omstandigheden van de musical kan genieten.

Om het publiek niet te storen, sluiten de deuren 10 minuten voor aanvang van de show en wie later komt, wordt niet binnengelaten. In dit geval wordt er geen geld teruggegeven.

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

Welk niveau Engels heb ik nodig om Moulin Rouge op Broadway te zien?

Al Hirschfeld Theater ingang| ©Brecht Bug
Al Hirschfeld Theater ingang| ©Brecht Bug

Met een gemiddeld niveau begrijpt u het grootste deel van het stuk en de liedjes die erin worden opgevoerd. Zelfs degenen die niet veel Engels spreken hebben een kans om de voorstelling bij te wonen als ze de context ervan al kennen.

Een van de doelen van mijn eerdere beschrijving van het toneelstuk is om je er een idee van te geven. Op die manier weet je, hoe gevorderd je Engels ook is, waar het over gaat en waarom de personages op bepaalde manieren handelen.

Koop kaartjes voor Moulin Rouge op Broadway

Wat is de dresscode voor deze Broadway musical?

Binnenzicht van het Al Hirschfeld Theater| ©League of Historic American Theatres
Binnenzicht van het Al Hirschfeld Theater| ©League of Historic American Theatres

Vanwege het plot wordt bezoekers gevraagd om kleding te dragen die kenmerkend smart is. Korte broeken, bermuda's, kleding of sportschoenen zijn niet toegestaan.

In het theater is een betaalde garderobe beschikbaar voor tassen en jassen van bezoekers.

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

Kan ik Moulin Rouge on Broadway met kinderen zien en is het geschikt voor kinderen?

Moulin Rouge in het Al Hirschfeld| ©Brecht Bug
Moulin Rouge in het Al Hirschfeld| ©Brecht Bug

Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom bij de voorstelling, maar ze moeten wel worden begeleid door ten minste één volwassene. Voordat je met een kind naar de voorstelling gaat, kun je het beste even met ze praten over het stuk om te bepalen of ze de voorstelling willen bijwonen, want het is niet specifiek op hen gericht.

Eén ding dat ik graag wil benadrukken over het Al Hirschfeld Theater is dat er plaats is voor gehandicapte bezoekers. Het heeft de middelen om een uitstekende ervaring te bieden aan mensen die slechthorend, slechtziend of blind zijn. Daarnaast zijn er zitplaatsen voor rolstoelen beschikbaar, evenals zitplaatsen aan het gangpad met goed zicht.

Als je besluit om je kinderen niet mee te nemen naar de Moulin Rouge, is hier een artikel over andere dingen die je kunt doen in New York met kinderen.

Moet ik voor of na de show dineren en zijn de restaurants in de omgeving open?

De geheime locatie van The Burger Joint| ©Burger Joint
De geheime locatie van The Burger Joint| ©Burger Joint

Het hangt allemaal af van de tijd van de show waarvoor je Moulin Rouge kaartjes wilt kopen. Onthoud dat de musical 2 uur en 35 minuten duurt. Dus als de show om 20.00 uur begint, kun je misschien beter wat eerder gaan eten.

Aangezien Broadway-theaters dicht bij Times Square liggen, kun je vast en zeker een plek vinden om te eten. Als je wilt weten welke restaurants je in dit gebied kunt vinden, raad ik je aan om mijn artikel over eetgelegenheden in New York te lezen.

Mag je tijdens de voorstelling foto's maken?

Uitzicht op de Al Hirschfeld| ©Juliette Kernion
Uitzicht op de Al Hirschfeld| ©Juliette Kernion

Nee, om auteursrechtelijke redenen is het voor bezoekers ten strengste verboden om de musical geheel of gedeeltelijk te filmen en te fotograferen. Daarom zul je geen foto's en video's van de voorstellingen op internet vinden.

Is deze musical de moeite waard?

Reclame voor het stuk op bussen| ©Tom Turner
Reclame voor het stuk op bussen| ©Tom Turner

Het antwoord is simpel, je moet kaartjes kopen voor de musical Moulin Rouge op Broadway om de volgende redenen:

  • De visuals zijn geweldig - Het geeft je muzikaal en landschappelijk plezier - De cast bestaat uit geweldige acteurs - Sinds de première heeft het geschitterd op elke Tony Award show -

Je zult zeker mee willen zingen en dezelfde sensatie voelen als wanneer je Nicole Kidman en Ewan McGregor op het scherm ziet. Wil je een voorproefje van de geweldige musical Moulin Rouge op Broadway? Op het YouTube-kanaal van de show staat het nummer "Come What May " van Karen Olivo en Aaron Tveit.

Koop tickets voor Moulin Rouge op Broadway

Andere vergelijkbare musicals waarin je misschien geïnteresseerd bent

Spandoeken in New York City voor het toneelstuk Chicago| ©Elvert Barnes
Spandoeken in New York City voor het toneelstuk Chicago| ©Elvert Barnes

Broadway staat bekend om zijn geweldige musicals, het publiek verlaat geboeid de theaters en acteurs dromen ervan om er in een te spelen. Vandaag de dag hebben de shows op de billboards miljoenen toeschouwers van alle leeftijden aangetrokken.

Als je wilt weten welke musicalopties je een soortgelijke ervaring bieden als Moulin Rouge op Broadway, zijn hier een paar:

-Aladdin-Chicago -The Phantom of the Opera -Wicked

Kaartjes voor New Yorkse musicals