Wicked Musical in Broadway: alles wat u moet weten over de show

Als je plannen in New York een bezoek aan Broadway omvatten, is een van de beste musicals die je kunt zien Wicked. Een fascinerend verhaal dat je in zijn oorsprong meeneemt naar het land van de Tovenaar van Oz. Ik vertel je alles wat je moet weten zodat je deze geweldige en populaire musical niet mist.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

8 minuten lezen

Wicked Musical in Broadway: alles wat u moet weten over de show

Scène uit Wicked | ©Broadway

Wicked, dat in 2003 in première ging, wordt nu al beschouwd als een legende en als een van de beste musicals in de geschiedenis en natuurlijk op Broadway. Het is gebaseerd op Gregory Maguire's roman "Wicked: Memoirs of a Witch" en is de prequel van het beroemde Wizard of Oz verhaal.

Deze musical is een compleet kunstwerk. Niet alleen het verhaal is boeiend, maar ook de liedjes zijn meeslepend, de kostuums zijn prachtig en het decor is woordeloos - Wicked betovert je zodra het doek opengaat!

Hoe kom ik aan kaartjes voor Wicked op Broadway?

Wicked kaarten| ©Phill Gold
Wicked kaarten| ©Phill Gold

De beste (en bijna de enige) manier om aan tickets voor Wicked te komen is online en vooraf. Als je wacht om ze aan de kassa te kopen, zal ik eerlijk zijn, het is moeilijk om een stoel te bemachtigen, laat staan een goede locatie.

Wicked is een van de meest geziene musicals in de Big Apple, met box office records. En ondanks het feit dat het 8 keer per week wordt opgevoerd en in het grootste theater op Broadway, is het bemachtigen van kaartjes niet iets dat je aan improvisatie kunt overlaten. Je hoeft maar een rondje door de New Yorkse metro te lopen om te zien dat deze vol hangt met posters waarop Wicked wordt aangeprezen als een van de belangrijkste musicals die in de Big Apple te zien is, en dat na jaren in de schijnwerpers te hebben gestaan.

Als je al aan het plannen bent wat je gaat zien en doen in New York en je wilt de kans niet missen om deze musical te zien, dan raad ik je aan om je kaartjes alvast online te kopen.

Koop tickets om Wicked te zien op Broadway

Hoeveel kosten tickets voor Wicked op Broadway?

Ticketadvertentie om tickets voor de Musical te kopen| ©Mack Male
Ticketadvertentie om tickets voor de Musical te kopen| ©Mack Male

Als je tickets wilt kopen om Wicked te zien, liggen de goedkoopste tickets rond de £100 en hoger. Afhankelijk van de locatie betaal je voor de duurste tickets tussen de €150 en €230. In elk geval wil ik dat je in gedachten houdt dat dit de gebruikelijke prijzen zijn die je voor elke Broadway musical zult vinden, maar de ervaring is het meer dan waard.

Geschatte prijzen per locatie

Om je op de hoogte te houden, is het Gershwin Theater onderverdeeld in de volgende zones en geschatte prijsklassen:

  • Orchestra: dit is net als de tribunes, het gebied waar de beste zitplaatsen zijn (inclusief premium zitplaatsen) | €130 tot €250.
  • Orkest Stadion: € 110 tot € 130.
  • Mezzanine voor € 130 tot € 150
  • Tussen Mezzanine € 100 € tot 120 €
  • Mezzanine achteraan | 100 € tot 120 €

Nuttige informatie:

Er zijn geen gereduceerde prijzen voor minderjarigen of senioren. Studentenkaarten zijn verkrijgbaar voor ongeveer € 60, maar kunnen alleen aan de kassa worden gekocht op vertoon van de relevante documenten en zijn afhankelijk van beschikbaarheid en niet geldig voor alle voorstellingen.

In vergelijking met andere populaire Broadway musicals zoals Hamilton of The Lion King, is Wicked heel redelijk geprijsd. Dus als je jezelf wilt trakteren en wilt genieten van Broadway op zijn best, dan is Wicked een goede optie om een goede locatie te kiezen.

Ceci's Traveller Tip

Het Gershwin Theatre is een van de grootste theaters op Broadway. Dus als je niet veel wilt uitgeven aan kaartjes voor de eerste rij, raad ik je aan om in het midden van het Mezzanine gedeelte te gaan zitten, zodat je verzekerd bent van zicht op de show, voor een betaalbare prijs.

Wat kun je verwachten bij Wicked op Broadway

Broadway Musical Opening| ©Alan Light
Broadway Musical Opening| ©Alan Light

Wicked is een musical die alle doelgroepen aanspreekt. Het vertelt het verhaal van twee heksenleerlingen die erg van elkaar verschillen. Elphaba, groenharig, temperamentvol en intelligent, maar verstoten en op zoek naar haar plaats in de wereld. En Glinda, een opvallende blondine, charismatisch en vooral erg populair.

Het verhaal concentreert zich op de verschillen die hen zo conditioneren en hen tegelijkertijd tot een mooie en broederlijke vriendschap leiden. Door een reeks gebeurtenissen verandert de één echter in de Boze Heks van het Westen (Elphaba) en de ander in de Goede Heks (Glinda).

Het verhaal is inderdaad aangrijpend, maar de waarheid is dat het niets zou zijn zonder de enscenering die de spectaculaire wereld van Oz en de prachtig ontworpen en bewerkte kostuums recreëert. Nou, nou... en wat te denken van de muziek en de stemmen van de cast, die je kippenvel bezorgen en je de liedjes nog lang laten zingen.

Wicked is een musical die zijn thema waarmaakt, want het is pure magie. En dat heeft ertoe geleid dat de musical drie Tony Awards, zeven Drama Desk Awards en maar liefst een Grammy voor Beste Musical Theater Album heeft gewonnen, voor het album dat in 2003 werd geproduceerd.

Je vraagt je nog steeds af wat je van Wicked kunt verwachten - pure opwinding!

Koop tickets voor Wicked op Broadway

Wicked op Broadway voorstellingen en looptijden

Wicked voorstelling kaart van Oz| ©Gloria Bell
Wicked voorstelling kaart van Oz| ©Gloria Bell

Wicked heeft 8 voorstellingen per week, maar houd er rekening mee dat er één dag per week geen voorstelling is (een welverdiende pauze voor de acteurs!). Controleer of deze dag niet samenvalt met de dag waarop je wilt gaan. De vrije dagen op Broadway zijn meestal maandag, maar afhankelijk van de week kan het ook een andere dag zijn.

De tijden van de voorstellingen hangen ook af van de dag en kunnen zijn:

  • 14:00 uur
  • 15:00 uur
  • 19:00 uur
  • 20:00 uur

Sommige dagen zijn er twee voorstellingen per dag, andere slechts één voorstelling.

Hoe lang duurt de voorstelling?

De musical duurt 2 uur en 45 minuten, met een pauze van 15 minuten. Houd er rekening mee dat niemand het theater meer in mag als de show eenmaal is begonnen. Daarom gaan de deuren 45 minuten voor de show open en wordt het publiek gevraagd 15 minuten eerder te komen.

Koop tickets voor Wicked op Broadway

In welk theater speelt Wicked op Broadway?

Gershwin Theater op Broadway| ©BroadwayTour
Gershwin Theater op Broadway| ©BroadwayTour

Wicked speelt in het Gershwin Theatrer, gelegen aan 222 West 51st Street, New York City.

Dit theater biedt plaats aan 1933 mensen en is daarmee het theater met de grootste capaciteit op Broadway en heeft sinds 2003 onafgebroken onderdak geboden aan Wicked.

Hoe kom ik bij het Gershwin Theater?

Je kunt er komen met de metro op de 1 en 2 lijnen of de A, C en E lijnen (50 St. Station) en dan ben je ongeveer 2 minuten van het theater verwijderd. U kunt ook lopen vanaf Times Square, dat op slechts 5 minuten afstand ligt.

Kan ik Wicked op Broadway met kinderen zien en is het geschikt voor kinderen?

Wachten om de show te zien| ©Todd Baker
Wachten om de show te zien| ©Todd Baker

De aanbevolen leeftijd om Wicked te zien is vanaf 8 jaar en natuurlijk met een kaartje. In het theater worden zelfs geen kinderen onder de 5 jaar toegelaten. Als je je de film The Wizard of Oz herinnert, vind je dit misschien vreemd, maar vergeet niet dat de hoofdpersoon in de musical de Wicked Witch is en dit, samen met de geluidseffecten in het theater, de jongste leden van de familie zou kunnen afschrikken.

Dus als je erover denkt om een kleintje mee te nemen, neem dan nota van deze informatie zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je aankomt. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg andere dingen te doen in New York met kinderen.

Koop kaartjes voor Wicked op Broadway

Welk niveau Engels heb ik nodig om Wicked op Broadway te zien?

Wicked reclame op Time Square| ©Glen Scarborough
Wicked reclame op Time Square| ©Glen Scarborough

Wicked wordt volledig in het Engels opgevoerd. Maar je kunt audiogidsen in het Spaans huren, rechtstreeks bij de kassa van het theater voor €9.

Houd er rekening mee dat deze audiogidsservice de musical niet precies vertaalt, maar je wel door het plot gidst met zinnen en observaties uit de show. Eerlijk gezegd is het echter niet essentieel. Het is mogelijk om perfect van de musical te genieten, het plot te begrijpen en de magie van de liedjes te volgen, ongeacht de taal.

Wat is de dresscode voor deze Broadway-musical?

Souvenirwinkel in het museum met items uit de show| ©Alan Light
Souvenirwinkel in het museum met items uit de show| ©Alan Light

In het geval van Wicked is er geen specifieke kleding nodig. Gewoon iets comfortabels en gepast voor de gelegenheid. Als je echter in de zomer gaat, raad ik je aan iets warms mee te nemen, want de airconditioning en ventilatie staan op volle toeren.

Waarschuwing! Als je bezoek aan New York samenvalt met een speciale voorstelling van deze musical, is het mogelijk dat er mensen in kostuum naar de show komen kijken, dus kom langs en maak deel uit van de actie!

Koop tickets voor Wicked op Broadway

Moet ik voor of na de voorstelling dineren en zijn de restaurants open?

McDonald's op Broadway| ©Rob Young
McDonald's op Broadway| ©Rob Young

Als u naar een van de middagvoorstellingen (14:00 of 15:00 uur) gaat, is het geen probleem om voor of na de voorstelling te lunchen, snacks te eten of te dineren.

Maar als uw voorstelling om 19:00 of 20:00 uur plaatsvindt, is het misschien lastiger om na het verlaten van het theater ergens een hapje te eten te vinden. De meeste restaurants zijn open tot 21:00, 22:00 of 23:00 uur.

Hoe dan ook, het is New York City, baby! Als je de tijd hebt en een beetje ronddwaalt, vind je vast wel iets wat open is. Sterker nog, en omdat het niet anders kan in de Big Apple, is er voor het theater een McDonald's die tot middernacht open is. Nog meer vragen? Hier is een artikel over waar te eten in New York dat je vast nuttig zult vinden.

Waarom raden we deze musical aan?

Reclame voor Wicked het onvertelde verhaal van de heksen van Oz| ©Broadway
Reclame voor Wicked het onvertelde verhaal van de heksen van Oz| ©Broadway

Als je zover bent gekomen, dan is dat omdat je alles hebt gelezen over wat Wicked als show te bieden heeft. Het is een musical voor de hele familie, met een verhaal om verliefd op te worden en een productie en cast die niets anders doen dan de kunst en de grootsheid van Broadway eren.

Dat het een van de meest bekeken musicals ter wereld is, zegt genoeg. Wicked is kunst, het is magie, het is werk en het is emotie. De New York Times noemt het "de bepalende musical van het decennium". Dus ik raad je aan om je te verzekeren van een plaatsje bij deze betoverende ervaring.

Koop kaartjes voor Wicked op Broadway

Andere vergelijkbare musicals waarin je misschien geïnteresseerd bent

Toegang tot het Majestic Theatre waar de Phantom of the Opera wordt opgevoerd.| ©Sergio Calleja
Toegang tot het Majestic Theatre waar de Phantom of the Opera wordt opgevoerd.| ©Sergio Calleja

Als je dol bent op het zien van musicals op Broadway, zijn hier een paar aanraders: