Lion King Broadway: alles wat je moet weten over de musical

Jezelf onderdompelen in een wereldberoemd theater om "The Lion King" live te zien zal een onvergetelijke ervaring zijn - met deze ultieme gids haal je er alles uit!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

11 minuten lezen

Lion King Broadway: alles wat je moet weten over de musical

De Lion King op Broadway | ©Kofla Olivieri

Wie heeft het liedje "Hakuna Matata" uit de film "The Lion King" nog nooit meegezongen? Nu heb je de kans om het opnieuw te horen in de Broadway show, in een van de meest indrukwekkende theaters ter wereld. Want een musical gaan zien is een ervaring die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Ik verzeker je dat je het nog eens zult doen!

De voorstelling van "The Lion King", een van de beste Broadway musicals die meer dan 100 miljoen toeschouwers over de hele wereld heeft geboeid, staat al meer dan twee decennia met Simba op de planken van Broadway, het mekka van het New Yorkse theater, waar het een klassieker is geworden.

Als je al vastbesloten bent om de meest bejubelde show aller tijden te zien, of je nu alleen reist of met je gezin, dan wordt in dit artikel uitgelegd hoe je aan de voordeligste tickets voor de musical The Lion King op Broadway kunt komen.

Hoeveel kosten tickets voor de musical The Lion King op Broadway?

Tickets voor de Lion King show| ©Alryals2013
Tickets voor de Lion King show| ©Alryals2013

De minimum ticketprijs voor The Lion King ligt, als je van tevoren boekt, meestal rond de £80 voor een willekeurig toegewezen stoel of meestal aan de zijlijn. Hoewel ik persoonlijk denk dat het de moeite waard is om iets meer te betalen om er volledig van te genieten - het is maar één keer in je leven!

Als je een budget hebt en je wilt genieten vanuit een bevoorrechte positie, dan is de maximumprijs voor de zitplaatsen in het midden, die het beste uitzicht bieden (en waar je Simon en Pumba bijna kunt aanraken), ongeveer € 400. De prijs schommelt ook door de tijd heen.

De prijs schommelt ook gedurende het jaar. Kerstmis in New York is een van de meest magische tijden in de stad, maar ook een van de duurste als het gaat om musicals. De stad is gevuld met kerstbomen, lichtjes, kerstliedjes... En duizenden toeristen op zoek naar het eindeloze culturele aanbod.

Als gevolg daarvan schiet de prijs omhoog en loopt het minimumticket op tot 120-150 € voor de slechtste plaatsen. Dus als je op deze data gaat, ben je al te laat met het kopen van je ticket!

Boek tickets voor The Lion King

Tips om aan tickets te komen

Promotieposter voor The Lion King Broadway voorstelling| ©Thomas Crenshaw
Promotieposter voor The Lion King Broadway voorstelling| ©Thomas Crenshaw

Bespaar geld - koop tickets van tevoren

De belangrijkste tip die ik je kan geven om geld te besparen op Lion King tickets is om ze zo ver mogelijk van tevoren online te kopen. Dit is vergelijkbaar met het boeken van een vlucht naar New York. Als er veel vraag is en er zijn weinig stoelen over, dan gaat de prijs van het vliegtuig omhoog, terwijl op dagen met weinig passagiers de tickets omlaag gaan. Bij deze musical werkt het precies hetzelfde. Over het algemeen geldt dat hoe dichter je bij de datum komt, hoe meer de prijs omhoog gaat.

Houd er ook rekening mee dat deze musical, geïnspireerd op de Afrikaanse savanne, de typische Broadway-show is. Als je tickets aan de kassa wilt kopen, kan het uren duren voordat je ze krijgt en mogelijk zijn alleen de stoelen die het verst weg zijn en met het slechtste zicht beschikbaar. Wie waarschuwt is geen verrader.

Bespaar tijd: vermijd de lange rijen bij een van de beroemdste theaters ter wereld

Wat is het voordeel van online kopen? Het bespaart je eindeloze rijen op Broadway, wat je zeker zult waarderen, vooral in de winter als het koud is in de Big Apple. Je hoeft je alleen maar zorgen te maken dat je comfortabel "Hakuna Matata" kunt zingen op je stoel, die je voor de beste prijs en met veel beter zicht hebt gekocht dan wanneer je ze op het laatste moment had gekocht.

Boek tickets voor The Lion King

Wat zijn de beste plaatsen in het Minskoff Theater?

Hier zijn de twee soorten zitplaatsen die beschikbaar zijn, van de goedkoopste tot de duurste:

 • Mezzanine: als je voordelige tickets wilt, is dit je optie. Deze ruimte bevindt zich op de eerste verdieping van het theater en is goedkoper dan de grote zaal. Maak je echter geen zorgen, want de voorste stoelen bieden ook een geweldig uitzicht op het podium.

 • Orkest: aan de andere kant, als je iets exclusievers en een eersteklas ervaring wilt, want zoals het liedje zegt "je leeft maar één keer", dan is dit de plek voor jou. Dit gedeelte bevindt zich in de grote zaal voor het podium en heeft het beste uitzicht van het hele theater.

Boek tickets voor The Lion King

The Lion King Broadway Showtimes

Timon en Pumba in The Lion King Broadway voorstelling| ©Ask a Ticket
Timon en Pumba in The Lion King Broadway voorstelling| ©Ask a Ticket

The Lion King speelt over het algemeen acht voorstellingen per week op Broadway in het Minskoff Theater. Doorgaans één doordeweekse voorstelling (maandag t/m vrijdag) 's avonds laat en op zaterdag en zondag twee voorstellingen per dag (één 's middags en één 's middags).

Maandag is vrij. In totaal, voor het geval je je sightseeingdag wilt plannen, moet je weten dat de voorstelling tweeënhalf uur duurt met een pauze. Let op:

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: 19.00 uur
 • Woensdag: 19.00 uur
 • Donderdag: 20.00 uur
 • Vrijdag: 20u
 • zaterdag: 14.00 en 20.00
 • Zondag: 13.00 en 18.30 uur.

Boek tickets voor The Lion King

In welk theater speelt The Lion King op Broadway en wat is het adres?

Ingang Minskoff Theater| ©Marcos Rivera
Ingang Minskoff Theater| ©Marcos Rivera

Het Minskoff Theater bevindt zich op 200 West 45th Street (hoek van 45th Street en Broadway). De makkelijkste manier om er te komen is met de metro. Er stoppen verschillende lijnen in de buurt, waaronder de N, Q, R, W en de 1, 2, 3, die stoppen op Times Square - 42nd Street. Je kunt ook de A, C, E nemen naar 42nd Street - Port Authority Bus Terminal.

Hier volgen enkele basistips om je te oriënteren op de metro en optimaal gebruik te maken van het snelste vervoer van de Big Apple. Om te beginnen raad ik je aan de metrokaart op je telefoon te downloaden, zodat je die altijd bij je hebt. Kaartjes kosten ongeveer €2,60.

Boek tickets voor The Lion King

Wat je kunt verwachten van de Broadway musical The Lion King

Logo van de musical| ©Jeremy Dueñas
Logo van de musical| ©Jeremy Dueñas

The Lion King is een prachtige theaterbewerking van Disney's Oscarwinnende film uit 1994. Is het de moeite waard? Ja, ja en ja. Het is een unieke show vol familiewaarden, die de band van ieder van ons met onze wortels laat zien en waar kun je dat beter zien dan waar het allemaal begon: in New York.

Met een spectaculaire enscenering en muziek van Elton John heeft het zes Tony Awards en een Evening Standard Award gewonnen. Als je de film hebt gezien, ken je het verhaal van Simba uit je hoofd, een leeuwenwelp die voorbestemd is om koning van de Afrikaanse savanne te worden. Zijn boze oom Scar wil hem de troon afnemen en dwingt de kleine katachtige om naar verre landen te vluchten.

Tijdens zijn lange ballingschap groeit Simba op met een zorgeloze en gekke levensstijl, vergezeld door zijn twee trouwe vrienden Timon en Pumba, en zonder om te kijken. Maar als volwassene ontdekt hij dat hij niet aan zijn lot kan ontsnappen en besluit hij terug te keren naar zijn thuisland om Scar te confronteren en zijn plaats in "de cyclus van het leven" terug te winnen.

Kan ik onder de indruk zijn van de musical The Lion King als ik de film al heb gezien?

Ja, de musical maakt al bijna 25 jaar miljoenen mensen enthousiast en velen van hen blijven terugkomen voor meer. Daar moet een reden voor zijn. Voor mij was het alsof een droom in vervulling ging en ik weet zeker dat jij hetzelfde gevoel zult ervaren en uiteindelijk zult twijfelen aan het echte bestaan van Simba, Mufasa en zijn gezelschap. Dompel je onder in de exotische Afrikaanse natuur met haar dieren en? Geniet! Grrrr!

Boek je ticket voor The Lion King

Is The Lion King een aanrader voor kinderen?

Showtime| ©Joe Shlabotnik
Showtime| ©Joe Shlabotnik

De miljoen dollar vraag: beter met kinderen of zonder? Als je met kinderen naar New York reist, moet je weten dat "The Lion King" een musical is voor elk publiek en dat zowel kinderen als volwassenen er evenveel van zullen genieten. Het is zelfs een geweldig plan om "The Lion King" met het hele gezin te zien en het zal hen waarden bijbrengen zoals het belang van vriendschap, bloedbanden en liefde voor de natuur en dieren. Het is een lofzang op het leven!

Ik weet zeker dat het een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin zal zijn. Toen ik er was, waren er verschillende kinderen om me heen die geen oog dicht deden - zij zullen dol zijn op Simba's verhaal! Kinderen onder de 4 jaar zijn echter niet toegestaan in het theater en het is een show die wordt aanbevolen voor kinderen ouder dan 8 jaar.

Tips om The Lion King op Broadway met kinderen te zien

Broadway is voor kinderen net een pretpark. De lichten, de kleuren, de mensen... Maar alle uitjes met kinderen hebben zo hun eigen trucjes. Hier zijn een paar tips om je bezoek aan de musical tot een succes te maken:

 • Voordat je naar de musical gaat: zodat je kind geïnteresseerd is in het plot, geniet eerst met hem of haar van de film en bespreek het plot.
 • Als je kaartjes koopt, kun je ze het beste van tevoren en online reserveren, want kinderen kunnen het moeilijk vinden om in de rij te staan!
 • Voordat de voorstelling begint: Ik stel voor dat je je kind meeneemt naar het toilet en, last but not least, leg uit hoe belangrijk het is om stil te zijn in het theater - de gouden regel!
 • Tijdens de voorstelling: Wat als mijn kind een driftbui heeft? Maak je geen zorgen, de bodes zijn gewend aan dit soort situaties en zullen het beste moment aangeven waarop je de zaal even kunt verlaten.

Nuria's Traveller Tip

Een goed plan na de musical is om naar de Top of the Rock te gaan, de beroemdste wolkenkrabber van de stad, en te klimmen naar de 70e verdieping. Je hebt dan het beste uitzicht over Manhattan!

Welk niveau Engels heb ik nodig om The Lion King op Broadway te zien?

Mufasa's decor van The Lion King| ©Chun-Hung Eric Cheng
Mufasa's decor van The Lion King| ©Chun-Hung Eric Cheng

Geen, want je zult hoe dan ook van de show genieten. Het is de nummer één musical in New York sinds 1997, denk je dat iedereen Engels spreekt? Duidelijk niet. In deze musical zijn woorden letterlijk overbodig. Het decor, de make-up en de muziek zijn meer dan genoeg.

In feite zijn musicals in het Engels, door hun combinatie van film, dans en muziek, een onderhoudende en zeer effectieve bron voor het oefenen en leren van de taal. Het is bewezen dat muziek meer delen van de hersenen activeert dan enige andere menselijke stimulans, dus je krijgt een 2 voor 1!

Het geweldige verhaal van Disney's "The Lion King" is de beste musical om deze taal te leren vanwege de dialogen en eenvoudige woordenschat en de perfecte fusie tussen Brits en Amerikaans Engels, waardoor je de verschillende accenten kunt herkennen. Je krijgt een spoedcursus.

Wist je dat?

Simba's naam "leeuw" betekent in het Swahili, een taal met ongeveer 45 miljoen sprekers in Afrika. En de mooie Nala? Nala betekent "geschenk".

Is de musical Lion King toegankelijk voor mensen met een handicap?

Tickets voor mensen met een handicap| ©Mark Norman Francis
Tickets voor mensen met een handicap| ©Mark Norman Francis

Ja, het is een van de meest toegankelijke musicals op Broadway. Er zijn plaatsen voor rolstoelen, luisterhulpmiddelen, handgeschreven ondertiteling en audiodescriptie voor slechthorenden. Daarnaast is er voor blinde of slechtziende bezoekers van het theater een vooraf opgenomen vertelling via een koptelefoon. De filosofie is dat alle mensen, ongeacht hun handicap, toegang moeten hebben tot de podiumkunsten - een geweldig idee!

Als je de toegankelijkheid van een voorstelling wilt controleren, heeft het platform Theatre Access NYC een baanbrekend initiatief opgezet waarmee je via de website kunt controleren welke voorstellingen aanpassingen hebben en welke niet. Je kunt ook zien of het een autismevriendelijke voorstelling is, waar de stoelen voor rolstoelen zich bevinden en welke toegankelijke route je binnen de zaal kunt volgen.

Boek je ticket voor The Lion King

Moet je je verkleden om deze Broadway-musical te zien?

Groep leerlingen klaar voor voorstelling The Lion King| ©Marist College
Groep leerlingen klaar voor voorstelling The Lion King| ©Marist College

Als jij zo iemand bent die niet graag een pak draagt, zelfs niet naar een bruiloft, dan kun je gerust ademhalen. Er is geen specifieke dresscode voor het Minskoff Theater en je hoeft niet overdressed te zijn. Je kunt je wel opdoffen als je dat wilt, maar niemand zal dat eisen en je zult er niet mee voor de dag komen.

In het theater vind je alles van keurig geklede New Yorkers tot toeristen in hun "werkkleding": een comfortabele spijkerbroek, T-shirt en sportschoenen. Dus als je twijfelt over wat je moet inpakken, is mijn advies om iets comfortabels maar leuks mee te nemen waarmee je de hele dag sightseeing kunt doen en de dag kunt afsluiten in het theater en met een goed fastfooddiner op Broadway.

Nuria's Traveller Tip

Als je in de zomer gaat, vergeet dan niet om een jasje mee te nemen om de show te zien, want anders bevries je door de airconditioning. In New York zetten ze die op volle toeren!

Waar kunt u dineren na het zien van "The Lion King" op Broadway?

Hard Rock Café op Broadway| ©Carmen Valentina
Hard Rock Café op Broadway| ©Carmen Valentina

Hard Rock Café

Als je honger hebt gekregen na het zien van de show, stel ik voor dat je je energie terugvindt met een goede fastfoodmaaltijd bij Hard Rock. Je weet wel, waar je gaat, doe je wat je wilt. De bar is uitgegroeid tot een van de belangrijkste attracties op Times Square met zijn op rock geïnspireerde decor. Een smakelijke plek om een goede hamburger te eten en de klassiekers van de Amerikaanse keuken te proeven.

 • Prijzen: vanaf €25 per persoon
 • Waar: In Times Square, op 1501 Broadway.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Bubba Gump

Als vis je ding is en je al genoeg hebt van al die hamburgers, kun je het beste langsgaan bij restaurant Bubba Gump, geïnspireerd op de iconische film Forrest Gump, met een grote verscheidenheid aan zeevruchten. Je kunt genieten van hun gerechten op basis van garnalen in een leuke sfeer vol herinneringen aan de prachtige film. Tenslotte is "het leven als een doos bonbons, je weet nooit wat je tegenkomt". Ook niet op Broadway. En voor de zuinigen: Happy Hour is van 15 tot 18 uur.

 • Prijzen: van gemiddeld €17 tot €25 per persoon.
 • Waar: Times Square, 1501 Broadway.
 • Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 11.30 tot 21.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 22.00 uur.

Boek je ticket voor The Lion King

Andere vergelijkbare musicals die je misschien interesseren

Verschillende tickets voor Broadway shows| ©HelloTickets
Verschillende tickets voor Broadway shows| ©HelloTickets

Als je na het genieten als een dwerg van de musical "The Lion King" alweer aan het nadenken bent over wat de volgende show zal zijn om van te blijven dagdromen, dan heb je hier de definitieve gids met de 10 beste Broadway musicals in New York.

Lijst van de beste Broadway musicals:

Boek de beste Broadway musicals