Radio City Christmas Spectacular 2023: alles wat u moet weten over de kerstshow

Broadway presenteert een van haar mooiste shows om van te genieten met Kerstmis. Een speciale gelegenheid om de vreugde van de feestdagen met het hele gezin te delen.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Radio City Christmas Spectacular 2023: alles wat u moet weten over de kerstshow

Start van de show in het Radio City Kerstspektakel | ©V. Rao Dumpeti

Radio City Christmas Spectacular, met de Radio City Rockettes in de hoofdrol, is een van de meest verwachte shows van het kerstseizoen in New York. Het is een prachtige en zeer populaire show die de kerstsfeer doet ontwaken in een van de meest magische steden ter wereld. De show wordt al sinds 1932 opgevoerd in Radio City Music Hall en is al door meer dan 75 miljoen kijkers gezien.

Als iedereen droomt van een New Yorkse kerst, dan is deze show een must om de traditie in volle glorie te beleven. Mis uw kans niet om tickets te bemachtigen en te genieten van het Radio City Christmas Spectacular, een show die alleen tijdens de feestdagen te zien is.

De populairste

Radio City Christmas Spectacular Tickets

Mis geen Radio City Christmas Spectacular kaarten!

De meest verwachte musical van het kerstseizoen. Wees er snel bij en reserveer je goedkoopste tickets voor dit magische kerstverhaal op Broadway.

Voeg een beetje extra toe aan uw reis naar New York en laat de kerstsfeer in uw poriën doordringen met tickets voor het Radio City Christmas Spectacular. De legendarische Rockettes, de dansers die de hoofdrol spelen in deze show, zullen u een leuke tijd bezorgen en de illusie van Kerstmis op Broadway doen herleven. De show, die elk jaar verandert om het publiek te verrassen, biedt een show van dans, humor en lichteffecten die jong en oud in verrukking zal brengen.

Aanbevolen als... u een fan bent van de kerstsfeer en het best mogelijke souvenir van uw tijd in de stad mee naar huis wilt nemen met deze speciale musical die bijna een eeuw geschiedenis heeft.


Hoe kom ik aan kaartjes voor Radio City Christmas Spectacular op Broadway?

Een deel van de show bij het Radio City Kerstspektakel| ©Ralph Daily
Een deel van de show bij het Radio City Kerstspektakel| ©Ralph Daily

Het lijdt geen twijfel dat de beste manier om aan tickets voor het Kerstspektakel op Broadway te komen online is. Op deze manier kun je de beste plaatsen krijgen om nog beter van de show te genieten. Ook zijn de prijzen op het web meestal goedkoper, soms met aanzienlijke kortingen. En het is altijd beter om een voorverkoopticket te hebben, zodat je niet het risico loopt om zo'n spectaculaire show als het Radio City Christmas Spectacular te missen.

Tegenwoordig is het online kopen van tickets zeer veilig en hoef je niet in lange rijen te wachten of tijd te verspillen. Een reis naar New York met tickets voor Broadway kan vanuit het comfort van uw eigen huis in slechts een paar minuten worden geregeld.

Koop tickets voor de musical Radio City Christmas

Hoeveel kosten tickets voor de Radio City Christmas Spectacular op Broadway?

De levende kerststal, uitgevoerd in de eerste kerstshow van Radio City.| ©Ralph Daily
De levende kerststal, uitgevoerd in de eerste kerstshow van Radio City.| ©Ralph Daily

Tickets voor het Radio City Christmas Spectacular zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 88 euro. Dit hangt natuurlijk af van de tijd van het jaar en hoe ver van tevoren je kaartjes koopt. Tijdens de kerstperiode kunnen tickets voor deze Broadway-musical bijvoorbeeld oplopen tot meer dan 130 euro.

Prijs afhankelijk van de locatie van de zitplaatsen

Een ander belangrijk aspect is de locatie van de zitplaatsen. De hierboven genoemde prijzen gelden voor de goedkoopste tickets. Maar als je op zoek bent naar toplocaties, dan gaan de prijzen omhoog. Hier zijn enkele voorbeelden van prijzen op basis van locatie:

 • Dicht bij het orkest (beste locatie): ongeveer 500 tot 800 euro.
 • Middelste locatie: ongeveer 130 tot 400 euro.
 • Achterste locatie: van 80 tot 150 euro.

Naast het seizoen moet er ook rekening worden gehouden met de dag van de week. Op maandag of woensdag gaan de kaartjes omlaag en in het weekend omhoog.

Hoe kies je de beste plaatsen

Om de beste plaatsen te kiezen is het belangrijk om je ticket van tevoren te kopen. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is om de tijd en plaats te krijgen die je wilt. In een groot en waardevol theater als Radio City Music Hall is er een groot verschil tussen de goedkoopste en de duurste kaartjes. Een plaats dicht bij het orkest zal je ongetwijfeld de volledige ervaring geven.

Als je je ticket online koopt, kun je controleren welke zitplaatsen het beste zijn voor de dag die je verkiest. Natuurlijk is het kopen van twee tickets met zitplaatsen naast elkaar makkelijker dan het kopen van vier. Daarom geldt: hoe meer kaartjes je koopt, hoe eerder je ze moet kopen als je de beste zitplaats wilt.

Koop kaarten voor de Radio City kerstmusical

Wat u kunt verwachten bij het Radio City Christmas Spectacular op Broadway

Een ander deel van de show| ©vishpool
Een ander deel van de show| ©vishpool

Radio City Christmas Spectacular is een show die is uitgegroeid tot een kerstklassieker in New York. De managers van de show, de Rockettes, zijn een theatergroep die deze musical al bijna een eeuw opvoert. Plezier en kwaliteit zijn dus gegarandeerd.

Het centrale thema van de show is natuurlijk Kerstmis. Radio City Christmas Spectacular biedt een meeslepend visueel genot met meer dan 140 artiesten op het podium. De interactieve ervaring met drones, gigantische schermen en schitterende verlichting is ook een hoogtepunt. Er is ook een live orkest, een decorontwerp als geen ander en adembenemende kostuums.

De show duurt ongeveer 90 minuten van pure dans, zang en humor die moeilijk te vergeten zal zijn. Het is een klassieke show die een perfecte kerstervaring is voor het hele gezin.

Boek een rondleiding door Radio City in New York City

Showtijden van het Radio City Kerstspektakel op Broadway

In de lobby van Radio City Hall| ©Diana
In de lobby van Radio City Hall| ©Diana

De tijden om het Radio City Christmas Spectacular te zien zijn over het algemeen tweeledig: 's middags en 's avonds. Tickets zijn verkrijgbaar om 14.00 uur en 20.00 uur, soms met kleine variaties. Er zijn ook dagen waarop andere tijden worden toegevoegd, maar altijd binnen dat bereik.

Wat de dagen betreft: de musical wordt opgevoerd van maandag tot maandag, dat wil zeggen elke dag op de bovengenoemde tijden. Maar je moet je wel haasten om kaartjes te kopen, want ze zijn snel uitverkocht. Door de kwaliteit van de musical zijn de kaartjes, ondanks de vele voorstellingen, snel uitverkocht. Je kunt dus maar beter opschieten.

Koop tickets voor de musical Radio City Christmas

In welk theater op Broadway speelt de Radio City Christmas Spectacular en wat is het adres?

Gevel van Radio City Music Hall| ©Ed Schipul
Gevel van Radio City Music Hall| ©Ed Schipul

Zoals de titel van het stuk al aangeeft, is het theater waar de show wordt opgevoerd Radio City Music Hall. Deze bevindt zich op 1260 Sixth Avenue, ook wel bekend als Avenue of the Americas. De locatie ligt in het hart van Manhattan, New York. En het is de officiële thuisbasis van de Rockettes, de muzikale groep die verantwoordelijk is voor de show.

Een van de meest opvallende aspecten van Radio City Music Hall is de grote zaal, een van de grootste ter wereld. Naast toneelstukken vinden er ook grote evenementen plaats zoals de Grammy Awards, Tony Awards en MTV Video Music Awards.

Als je de ervaring compleet wilt maken, kun je een rondleiding door het Radio City podium boeken, de faciliteiten en backstage hoeken leren kennen en zelfs een van de Rockettes persoonlijk ontmoeten.

Hoe kom ik bij Radio City Music Hall?

Een ander aspect om te benadrukken is hoe gemakkelijk het is om bij het theater te komen, wat geen kleinigheid is in een stad als New York. Je kunt Radio City bereiken met de bus, metro, uber of na een wandeling door Central Park:

 • De bus: er rijden verschillende bussen vanuit het centrum, waaronder de M7, M104 en M20, die allemaal rond de 5 euro kosten.

 • Met Uber: de rit van het centrum naar Radio City Hall kost ongeveer 20 euro.

 • Met de New Yorkse metro: de A-, C- en E-lijnen naar 24 Street Station brengen je rechtstreeks naar Broadway.

 • Lopen: als je in het centrum bent, is het ongeveer 40-50 minuten lopen.

Boek een rondleiding door Radio City in New York City

Kan ik het Radio City Christmas Spectacular op Broadway met kinderen zien en is het geschikt voor kinderen?

Gezin geniet van het Radio City Kerstspektakel| ©nmpack78
Gezin geniet van het Radio City Kerstspektakel| ©nmpack78

Het Radio City Christmas Spectacular op Broadway is een show waar het hele gezin van kan genieten. Niet alleen kinderen kunnen de show zien, maar hij is ook voor hen ontworpen. Het is een musical die ze ongetwijfeld nooit zullen vergeten vanwege de grandioze enscenering.

Het wordt een perfect dagje uit, elke euro waard. Zelfs de allerkleinsten zullen sprakeloos achterblijven bij de scenische vertoning. Het is een geweldige show die een onvergetelijk en dankbaar kerstcadeau zal zijn; zeker een van de dingen om te doen met kinderen in New York.

Koop tickets voor de Radio City Kerstmusical

Welk niveau Engels heb ik nodig om Radio City Christmas Spectacular op Broadway te zien?

Binnen in de Radio City Music Hall| ©Erik Drost
Binnen in de Radio City Music Hall| ©Erik Drost

Jehoeft geen hoog niveau Engels te hebben om van het Radio City Christmas Spectacular te kunnen genieten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je niet eens Engels hoeft te kennen. Natuurlijk worden de liedjes in het Engels gezongen, maar het meest opmerkelijke aspect van de musical is de enscenering.

Het is een toneelstuk uitgevoerd door een van de meest legendarische musicalgroepen van New York. Daarom ligt de nadruk niet op de dialoog of het plot. Het is geen toneelstuk van Shakespeare, maar een musical voor de hele familie waarin de dansen en het decor de hoofdrol spelen.

Als je nog steeds twijfels hebt over de aard van dit toneelstuk kun je deze video bekijken waarin je de dansen en enkele liedjes van het Radio City Christmas Spectacular kunt zien.

Wat is de dresscode voor deze Broadway musical?

Scène uit de Notenkraker in de musical| ©Ralph Daily
Scène uit de Notenkraker in de musical| ©Ralph Daily

Tegenwoordig hebben Broadway shows geen specifieke dresscode. Je kunt casual of formeel gekleed gaan, grotendeels afhankelijk van je persoonlijke smaak. En ook afhankelijk van het programma.

Als we het hebben over een voorstelling die 's avonds plaatsvindt, is de meest geschikte dresscode casual.Voorstellingen die 's avonds plaatsvinden zijn misschien meer geschikt voor formele kleding. Vooral als je van plan bent om na de voorstelling in New York te dineren.

Moet ik voor of na de voorstelling dineren en zijn er restaurants in de omgeving open?

Ingang van de Rainbow Room bij de Top of the Rock| ©Travis Wise
Ingang van de Rainbow Room bij de Top of the Rock| ©Travis Wise

Het is zeker een goed idee om voor of na het Radio City Spectacular op Broadway te dineren. Of lunch in het geval van een matineevoorstelling. In feite zijn de schema's zo opgesteld dat je kunt genieten van een lunch of diner in de vele restaurants die in dit gebied van New York te vinden zijn.

Hier volgt een korte lijst van een aantal van hen met hun respectieve adressen:

 • Del Frisco's Grille (50 Rockefeller Plz)

 • Tri Tip Grill (30 Rockefeller Plz)

 • Limani (45 Rockefeller Plz)

 • Hama Japanese Cuisine (11 W 51st St Lower Level)

 • Rainbow Room (30 Rockefeller Plz 65e verdieping)

 • 21 Club (21 W 52nd St)

Welke andere activiteiten kan ik doen in de buurt van Broadway?

Verlichting van een van de huizen in de wijk Dyker Heights| ©Hellotickets
Verlichting van een van de huizen in de wijk Dyker Heights| ©Hellotickets

New York is een van de meest culturele en toeristische steden ter wereld. De mogelijkheden zijn dan ook talrijk en gevarieerd. De dag nadat je hebt genoten van het Radio City Christmas Spectacular of een andere musical, wil je waarschijnlijk de kwaliteit van je bezoeken op peil houden. Hier zijn enkele originele dingen om te doen in New York.

Op Broadway vind je meer dan 40 theaters waar allerlei soorten toneelstukken worden opgevoerd. Het gaat hier niet alleen om big-budget shows en dure kaartjes. Er zijn ook talloze Off-Broadway voorstellingen, kleinere producties met minder zitplaatsen.

Als je Racio City Christmas gaat zien, is dat omdat je van de feestdagen houdt. Kerstmis is natuurlijk een van de beste tijden om New York te bezoeken en geeft aanleiding tot prachtige activiteiten. Het is, zoals ze zeggen, de mooiste tijd van het jaar en in de Big Apple vind je allerlei speciale versieringen en kerstverlichting. Naast natuurlijk de beroemde kerstboom in het Rockefeller Center. New York heeft ook verschillende kerstdorpen, zoals Dyker Heights. En vergeet een uitstapje naar de ijsbanen niet.

Waarom raden we deze musical aan?

De kerstman maakt ook deel uit van de Radio City Hall Show.| ©Ralph Daily
De kerstman maakt ook deel uit van de Radio City Hall Show.| ©Ralph Daily

Het Radio City Christmas Spectacular op Broadway is een van de oudste en meest geprezen musicals in New York. Het is een unieke show voor het hele gezin die een magische tijd van het jaar uitbeeldt. Het wordt uitgevoerd door een van Amerika's meest gerespecteerde musicalgroepen.

Aan de andere kant is het Radio City Hall theater een spektakel op zich. Het is een historische locatie die op zichzelf al de toegangsprijs waard is. De musical heeft bovendien uitstekende recensies van de vakpers, die in de loop der jaren alleen maar zijn toegenomen.

De show is een kersttraditie met duizelingwekkende choreografie en artistieke kwaliteit die niet onderdoet voor de beste Broadway shows.

Koop tickets voor de musical Radio City Christmas

Andere vergelijkbare musicals waarin je misschien geïnteresseerd bent

The Phantom of the Opera in het Majestic Theatre| ©Yolky
The Phantom of the Opera in het Majestic Theatre| ©Yolky

Naast Radio City Christmas Spectacular zijn er nog veel meer interessante musicals op Broadway. Als je op zoek bent naar meer of als je geen kaartjes kunt krijgen, maak je dan geen zorgen. Het aanbod van shows voor het hele gezin is ongelooflijk groot in New York.

Een eenvoudige rondleiding door Broadway geeft je zoveel keuze dat je misschien duizelig wordt. Maak je geen zorgen. Ik raad je aan om Mrs. Doubtfire, een gezinsvriendelijke musical gebaseerd op de beroemde film, een kans te geven. De show wordt opgevoerd in het Stephen Sondheim Theatre, vlakbij Radio City.

Het is ook een aanrader om kaartjes te kopen voor de klassieker The Lion King, een van de meest geprezen musicals van de afgelopen tijd. Andere klassieke Broadway musicals zijn Chicago, The Phantom of the Opera en Hamilton.

Broadway is een hele wereld binnen de kosmos die New York City is. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en daarom is het belangrijk om je bezoeken van tevoren te plannen. Op die manier kun je je tijd optimaal benutten tijdens een van je meest onvergetelijke reizen.

Tickets voor Broadway musicals